De ce toti cei care au fumat trebuie sa manance mere si rosii; O mărturie cutremurătoare si… Cum sa ne curatam ficatul in doar o saptamana; Apa cu lamaie si ghimbir este una dintre cele mai sanatoase metode de a tine orice boala departe; Cum sa eviti arsurile solare; Super alimente care îți hrănesc tenul; Emoții care ne provoacă boli fizice; Motivul alarmant pentru care nu ar trebui sa refolosesti sticlele din plastic; Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecvent etc

Revista Informatii Agrorurale va ofera ,fara bani,spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.roCurcumina continuta de turmeric este un fitonutrient cu adevarat extraordinar si are proprietati remarcabile, fiind recunoscuta in primul rand pentru efectul sau anti-cancer.
 
Da, curcumina previne aparitia si dezvoltarea multor tipuri de cancere printre care si cancerul de colon. Curcumina impiedica raspandirea si inmultirea celulelor tumorale, dar si transformarea celulelor normale in celule canceroase. In acelasi timp, curcumina inhiba sinteza unei proteine despre care se crede ca este raspunzatoare de formarea tumorilor. Totodata, ajuta corpul sa distruga celulele canceroase modificate, impiedicandu-le astfel sa se raspandeasca in organism.
Ceaiul de turmeric ajuta la curatarea ficatului in doar o saptamana.
Ingrediente:
2 lingurite de turmeric
1 lingurita de scortisoara
2 ligurite de ghimbir
o jumatate de ceasca de lapte de cocos
un varf de cutit de piper negru
2 lingurite cu miere
o lingurita de extract de vanilie
apa clocotita
Se umple aproape o jumatate de cana cu apa clocotita si se adauga turmericul si ghimbirul in ea. Acoperiti cana si lasati 10 minute la infuzat. Apoi puneti scortisoara, piperul, vanilia, mierea si laptele de cocos, amestecand bine.

Acest ceai este delicios. Deci bucurati-va de gustul si numeroasele sale beneficii. Dupa aceasta detoxifiere va veti simti mult mai bine decat ati crezut. Reteta de ceai de turmeric are multe efecte benefice, dar cel mai important este ca va revitalizeaza ficatul.

sursa: sanatate.bzi.ro

Apa cu lamaie si ghimbir este una dintre cele mai sanatoase metode de a tine orice boala departe/

Beti in fiecare dimineata un pahar mare de apa cu lamaie si ghimbir.

kkkk

Puneti intr-o sticla de apa cateva bucatele de ghimbir si putin suc de lamaie, dupa care lasati-o la rece.

Ghimbirul ajuta la reglarea si accelerarea tranzitului intestinal, iar uleiurile volatile pe care le contine favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Apa cu lamaie si ghimbir controleaza senzatia de foame, relaxeaza tractul intestinal si stimuleaza metabolismul. Ca sa te feresti de constipatie, fa-ti un obicei din a bea cat mai des apa cu lamaie si ghimbir.

  • Lamaile sunt bogate in potasiu si vitamina C, esentiale pentru tratarea racelii, iar ghimbirul contine compusi care elibereaza sinusurile, calmeaza durerile in gat, revigoreaza organismul si au proprietati anti-inflamatorii.

Apa cu lamaie si ghimbir este unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri, pe care orice om ar trebui sa-l urmeze. 

Incearcati sa consumati in fiecare dimineata un pahar mare cu apa cu lamaie si ghimbir. Puneti intr-o sticla de apa cateva bucatele de ghimbir si putin suc de lamaie, dupa care lasati-o la rece.

Ghimbirul ajuta la reglarea si accelerarea tranzitului intestinal, iar uleiurile volatile pe care le contine favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Apa cu lamaie si ghimbir controleaza senzatia de foame, relaxeaza tractul intestinal si stimuleaza metabolismul. Ca sa te feresti de constipatie, fa-ti un obicei din a bea cat mai des apa cu lamaie si ghimbir.

Lamaile sunt bogate in potasiu si vitamina C, esentiale pentru tratarea racelii, iar ghimbirul contine compusi care elibereaza sinusurile, calmeaza durerile in gat, revigoreaza organismul si au proprietati anti-inflamatorii.

Poate ca una dintre cele mai importante calitati pe care le are apa cu lamaie si ghimbir este aceea ca ne protejeaza de aparitia unor boli grave.

Ghimbirul este foarte eficient in intarirea imunitatii, el luptand impotriva celulelor care produc cancerul colorectal, dar si alte tipuri de cancere, stopand inmultirea celulelor cancerigene. De asemenea, lamaile sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi. Apa cu lamaie si ghimbir nu face decat sa tina batranetea si bolile la distanta.

De asemenea, apa cu lamaie si ghimbir improspateaza respiratia, curata ficatul si intestinele, face tenul mai frumos, scade colesterolul, echilibreaza nivelul pH-ului din organism, imbunatateste circulatia sangelui si energizeaza organismul.

 

Cum sa eviti arsurile solare

Imagini pentru arsuri solare

Pentru a evita arsurile solare, e necesar sa iti pui cateva intrebari:

– Ai verificat data de expirare a produselor de protectia solara?
– Stii cata protectie solara trebuie sa aplici inainte de a iesi afara si cat de des sa o reaplici?
– Eviti soarele in orele de varf (de obicei intre 10.00 – 14.00)?
– Te bazezi numai pe crema de protectie solara si nu porti haine protectoare, palarii, ochelari?
– Stai la umbra ori de cate ori ai ocazia?
– Pielea ta devine din ce in ce mai neagra, dar nu iei masuri pentru a o proteja?
Afland raspunsul la aceste intrebari si a pune in practica sfaturile noastre reprezinta secretul unei pieli fericite. Iata cateva raspunsuri la intrebarile de mai sus:
Data de expirare – produsele de protectie solara nu tin la nesfarsit! Majoritatea brand-urilor reputabile au o data de expirare inscrisa pe ambalaj, dar o regula generala dupa care puteti sa va ghidati este de a arunca orice sunscreen care este mai vechi de un an. Din momentul in care ati desigilat produsul si este expus la aer sau caldura, elemente ce ii reduc din eficienta, protectia solara este eficienta doar timp de 12 luni. Da, asta inseamna si ca tinerea unui produs de protectie solara vara, in masina, este o idee neinspirata.
Reaplicare la fiecare doua ore – o regula de bun simt in ceea ce priveste reaplicarea protectiei solare. Un produs rezistent la apa te va proteja pentru mai mult timp daca inoti sau transpiri, insa tot trebuie reaplicat, mai ales daca folosesti si un prosop pentru a indeparta surplusul de apa. Daca transpiri abundent, te speli pe maini sau inoti trebuie reaplicat un produs water resitant la fiecare 40 de minute, indiferent de numarul SPF. Daca produsul este etichetat “foarte rezistent la apa” atunci veti avea 80 de minute de protectie.
Ingrediente fotosensibilizante: sensibilitatea la soare (cunoscuta sub numetele de fotosensibilitate) inseamna ca pielea este sensibila la expunerea la soare, efect posibil cauzat de medicamente sau produse de ingrijire. Fotosensiblitatea inseammna ca pielea este predispusa la arsuri solare, asa ca este extrem de important sa aplici protectie solara. Pentru a te proteja, este necesar sa te uiti pe prospectul medicamentelor folosite sau dupa atentionari pe produsele de ingrijire. Iata cateva ingrediente care pot provoca fotosenbilitate:
– extract St. John
– AHA: acid glicolic si lactic
– BHA: acid salicilic
– benzoyl peroxide
– ingrediente parfumate
– ulei de citrice, precum cel de lamaie, lime, grepfruit, bergamota
– ulei de lavanda
– ulei de rozmarin
– lemn de santal
– plante precum patrunjel, morcov, marar, anason, chimen dulce sau centella asiatica.
Poti reduce considerabil riscul de o reactie sensibilizanta prin protejarea pielii cu haine, ochelari de soare, palarii si binenteles, un produs cu protectie solara cu SPF 20 sau mai mare (mai mare inseamna mai bine).
Lista medicamentelor cu prescriptie care pot creste sensibilitatea la soare. Este intotdeauna bine sa verificati prospectul medicamentelor sau/si sa va consultati cu medicul. Medicamentele uzuale care pot sensibiliza pielea la expunerea la soare:- ibuprofen- naproxen- tretinoin- tetraciclina, minociclina- antihistaminele- anticonceptionalele- lovastatina- medicamentele anti-fungice- estrogen si progesteron.

Învatati din greseli! O arsura solara pe an nu pare ceva foarte serios, insa cercetarile sunt clare: expunerea repetata neprotejati la soare, arsurile solare sau bronzul repetat nu numai ca imbatraneste prematur piele dar declanseaza si mutatii ale celulelor, alterand ADN-ul celulor pielii. Fara protectie adecvata si cu timpul, aceste mutatii se pot transforma in cancer de piele. Expunerea la soare si arsurile in mod repetat au si efect estetic neplacut, de la pete maronii, piele terna si neuniforma, subtire, pana la lipsa fermitatii si dilatarea porilor ei. Nici unul din aceste efecte secundare nu merita. Cu protectia solara potrivita, haine adecvate si folosind celelalte ponturi furnizate, puteti evita arsurile solare si reduce semnificativ riscul cancerului de piele. Si cel mai important, cu putina planificare si pregatire, va puteti distra in soare si pastra pielea radianta si sanatoasa pentru anii ce vin!sursa: sanatate.bzi.ro

Cele mai cancerigene alimente pe care le consumi frecventjj

Unele alimente pe care le consumam frecvent pot sa ne puna in pericol sanatatea, din cauza substantelor nocive din continutul lor. Chiar daca poate pe unele le-ai crezut sanatoase, potrivit site-ului naturalon.com ele devin periculoase din cauza unor substante care se formeaza in timpul procesarii sau in urma adaosului de aditivi nocivi. Iata 6 astfel de alimente pe care ar fi bine sa le eviti si sa gasesti alternative sanatoase:

Conservele de rosii
Rosiile gatite se numara printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorita unei substante numite licopen. insa, nu acelasi lucru se poate spune despre rosiile la conserva care se transforma intr-un aliment periculos pentru sanatate cu potential cancerigen. Materialul folosit in conserve contine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afectiuni ce variaza de la probleme de reproducere si pana la boli cardiace, diabet, cancer si obezitate. Aceasta substanta se infiltreaza cu usurinta in alimentele acide, cum ar fi rosiile.
Cea mai buna solutie este sa alegi rosiile la sticla sau borcan atunci cand nu sunt in sezon ca sa le folosesti proaspete.
Afumaturile si mezelurile
Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii. Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%.
„Mezelurile contin nitrati, care odata ingerati in corp cresc riscul de a face cancer”, avertizeaza Meryl Pritchard, un nutritionist celebru.
Crenvurstii
Contin o multime de substante care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial si a fost inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).
Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau in stomac, poate fi convertit in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.
„Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurstii nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte al APC Romania.
Sucurile carbogazoase
Sunt aproximativ 40 de grame de zahar intr-o singura doza de suc. Daca alegi variantele fara zahar nu faci decat sa maresti riscul de obezitate si diabet. Acesti indulcitori artificiali pacalesc creierul sa creada ca a consumat zahar si au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, indulcitorii artificiali au fost asociati cu un risc crescut de infertilitate si cancer.
Dulciurile si alimentele care au faina alba
Metabolismul tumorilor maligne este dependent de consumul de glucoza (glucoza este forma sub care se prezinta in corp zaharul digerat), epxlica medicul David Servan Schreiber in cartea sa „Anticancer”. „Cand mancam alimente pe baza de zahar si faina alba nivelul de glucoza din sange se mareste cu rapiditate. Imediat, corpul elibereaza insulina pentru a da posibilitate glucozei sa intre in celule. Secretia de insulina e insotita de eliberarea altor molecule numite IGF (insulin like growth factor) care stimuleaza dezvoltarea celulelor. (…) in prezent cunoastem faptul ca aceste cresteri ale nivelului secretiei de insulina si IGF stimuleaza in mod direct dezvoltarea celulelor canceroase si capacitatea lor de a invada tesuturile invecinate”, spune specialistul in cartea sa.

Motivul alarmant pentru care nu ar trebui sa refolosesti sticlele din plastic

Cei mai multi dintre noi refolosim sticlele din plastic. Se pare ca acest obicei este extrem de nociv si ne poate imbolnavi. Expertii medicali ne recomanda sa nu refolosim sticlele din plastic, deoarece ele retin colonii intregi de bacterii periculoase, cu toate ca sunt spalate.

Agentii patogeni adunati pe plasticul sticlelor, invizibili ochiului uman, pot fi foarte periculosi pentru sanatate. Acest detaliu a fost intens discutat de-a lungul anilor, inca de la dezvaluirea lui din 2007 in revista Gastroenterologie Practica. Sticlele din plastic se uzeaza, astfel determinandu-se deteriorarea materialului din care sunt facute, mediu excelent pentru bacterii. Chiar si sticlele din plastic care au fost fabricate special pentru a fi folosite in repetate randuri pot prezenta un pericol, daca nu sunt spalate corect sau prezinta mici zgarieturi sau crapaturi, informeaza Rador.
Un studiu stiintific condus de expertul William Shotyk arata ca nici apa imbuteliata in recipiente din plastic nu ar fi asa de pura cum credem. De vina este o toxina cu potential letal, prezenta in plastic si absorbita de apa. Testele au descoperit urme de antimoniu, un element chimic folosit la realizarea de polietilena tereftalat (PET), cel mai utilizat material in fabricarea recipientelor pentru bauturi.
Cel mai bine, lichidele sunt pastrate in recipiente din sticla naturala sau din otel inoxidabil, deoarece ori de cate ori sunt spalate, ele nu se deterioreaza. Daca totusi doriti sa folositi un recipient usor, optati pentru unul din polipropilena (plastic alb).

Emoții care ne provoacă boli fizice

În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a agitaţiei mentale, acestea se defulează prin stări de anxietate, atacuri de panică sau prin depresie. Aceste tulburări apar deoarece organismul nostru are nevoie, conform instinctului de supravieţuire, să găsească un mod, fie şi forţat, de a descărca ceea ce este periculos pentru sănătatea noastră.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, în cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului, de la cele mai uşoare până la boli foarte grave. Gravitatea bolii este dată de natura emoţiei, intensitatea ei şi perioada de timp în care a fost înmagazinată, iar transpunerea bolii în plan fizic poate dura şi câţiva ani. „Rostul bolilor fizice este acela de a conştientiza asupra suferinţei sufleteşti şi necesită vindecarea ei. De multe ori, nu dăm importanţă unei suferinţe sufleteşti, o ignorăm şi credem că aceasta nu se poate transforma într-o boala fizică. Din contră, cu cât lăsăm mai multe o boala sufletească netratată, cu atât mai intens va fi procesul de somatizare. Boala sufletească se va transforma în boala fizică, nu imediat, dar în câteva luni sau ani. Avem două posibilităţi de a trata suferinţele sufleteşti şi a le impedica să escaladeze în boli fizice: 1) prin tratament medicamentos, însă acesta nu descarcă emoţiile, ci doar le inhibă, iar la un moment dat există marele risc ca acestea să recidiveze sub o formă sporită. În timp, organismul va deveni imun la tratamentul medicamentos; 2) prin psihoterapie, cu ajutorul căreia putem identifica cauzele psihologice primare care au condus la această condiţie”, consideră psihologul Laura Maria Cojocaru.
În accepţiunea specialistului, există 5 emoţii principale, foarte dăunătoare pentru organismul nostru, care la un moment dat se pot transforma în boli fizice, astfel:
Frica – o îngrijorare simțită în legătură cu un pericol real sau imaginar
„Persoanele care simt frică sunt tensionate, lipsite de curaj, deoarece simt vulnerabilitate interioară, sunt focalizate mai degrabă pe așteptările celorlalți decât pe ale lor, simt că nu se pot baza aproape pe nimeni și nimic. Frica neprelucrată se manifestă la nivelul stomacului și al rinichilor, zona lombară, uneori și la nivelul gâtului dacă are legătură cu ceva ce vrem să spunem pentru că este important”, consideră psihologul Cojocaru.
Neiertarea  – apare ca o incapacitate de a merge mai departe, de a înțelege că oamenii sunt supuși „greșelii”
„Persoanele care nu iartă pe cei care le-au făcut rău, au în minte faptul că, dacă îi iartă, este ca și cum le-ar accepta și încuraja comportamentul defectuos sau că răul produs nu se mai poate repara. Nu este vorba nici de acceptarea comportamentului, nici de încurajarea lui, ci de liniștea interioară personală, care decurge din eliberarea minții de imaginea „răufăcătorului”, de atenția acordată propriei sănătăți și de direcționarea minții către căutarea de soluții. Uneori da, un rău produs nu se mai poate repara concret pentru că nu putem da timpul înapoi, dar putem învăța să ne bucurăm de viață în continuare făcând lucruri noi. Neiertarea slăbeşte sistemul imunitar şi aduce boala în general în întregul organism și în mod particular, partea afectată este inima”, afirmă specialistul.
Furia – o încărcare emoțională spontană izvorâtă adesea dintr-un sentiment de neputință de a mai schimba ceva sau de a accepta o situație de viață
„Persoana furioasă se simte invadată de ceva sau cineva, se opune la anumite constrângeri venite de la o persoană sau situație, uneori se agață cu disperare de propriile convingeri, gândurile se amestecă, devin confuze. Atunci când descărcarea emoțională este reprimată sau exagerată, furia se manifestă adesea în planul fizic la nivelul ficatului, în special dacă are legătură cu critica celorlalți, deoarece acest organ are rolul de a neutraliza. Se mai poate manifesta la nivelul capului, cefei și picioarelor dacă are legătură cu neacceptarea, la nivelul stomacului dacă are legătură cu neputința, la nivelul mijlocului (spate) dacă are legătură cu lipsa de flexibilitate sau poate declanșa chiar infecții în corp”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.
Nesiguranța – apare atunci când ne lipsesc certitudinile (real sau imaginar) sau când ne pierdem încrederea în capacitățiile noastre
„Persoanele nesigure (cu încredere scăzută în sine), pun totul sub semnul întrebării, rămân în tipare vechi de comportament și gândire, pentru că au fost „testate” de alții, au o capacitate scăzută de discernământ și caută confirmări de la ceilalți pentru fiecare pas pe care-l fac. Nesiguranța se manifestă în planul fizic la nivelul stomacului, genunchilor, gleznelor, coloanei vertebrale, umerilor, gâtului (daca este legată de credința că ar putea spune „prostii”)”, consideră specialistul.
Rușinea – declanșată de credința legată că părerea celorlalți este decisivă pentru a fi validat ca om în toate aspectele vieții
„Cei care trăiesc sentimente de rușine simt că ceilalți îi judecă, că nu sunt suficient de buni, puternici, inteligenți, informați, etc. Prin această atitudine ei pun pur si simplu puterea lor interioară în mâinile celorlalți. Rușinea afectează pielea, stomacul, picioarele sau coloana vertebrală”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.
Psihoterapeutul şi trainerul NLP crede că, atunci când boala decide să se manifeste în corpul nostru ca un avertisment pentru a schimba modul de gândire, cel mai sigur și util lucru pe termen lung este să mergem pe firul timpului pentru a schimba percepția și emoția din acel moment care a declanșat boala. Una dintre cele mai eficiente metode de a descărca emoţiile este lucrul cu linia timpului propus de neuro-programarea lingvistică (NLP), procedeu denumit Timeline therapy.
Laura-Maria Cojocaru, preşedinte şi fondator al Asociației „Generația Iubire”, este psihoterapeut şi trainer în programare neouro-lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 6 formări profesionale cu abordări diferite – psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare şi psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu şi familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică și terapii florale Bach. De peste 7 ani ghidează oamenii, atât în ședințe individuale, cât și de grup, și organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să-și acceseze și utilizeze la potențial maxim resursele interioare.

Nu te poţi concentra şi eşti mereu obosit? Află cauza

Imagini pentru Nu te poţi concentra şi eşti mereu obosit? Află cauza!

Te simţi mai tot timpul obosit, îţi este greu să te concentrezi şi te enervezi din orice? În cazul în care nu ai probleme de sănătate, o deficienţă de magneziu este cel mai probabil de vină.

Magneziul este un mineral foarte important pentru organism. Astfel, ajută la funcţionarea sistemului nervos,  favorizează absorbția calciului,  consolidează oasele și dinții, este implicat în relaxarea musculară, susține sistemul imunitar și normalizează ritmul cardiac.

Îmbunătăţeşte puterea de concentrare, ceea ce uşurează procesul de învăţare. Luptă cu depresia şi este un susţinător al sistemului cardiovascular.

Semne ale carenţei de magneziu

Când organimsul nu are o cantitate suficientă de magneziu atunci pot apărea mai multe manifestări neplăcute: oboseală, stări de oboseală, lipsa concentrăării, schimbări de dispoziţie, insomnie. Mai pot apărea ameţeli, crampe musculare, greaţă, tinitus. Pentru a vedea dacă ai o carenţă de magneziu, medicul îţi recomandă un set de analize medicale.

De cât magneziu avem nevoie?

Potrivit Institutului American pentru Sănătate, un bărbat cu vârsta cuprinsă între 19 şi 30 de ani are nevoie de 400 mg de magneziu pe zi. În schimb, la femei este suficientă o cantitate de 310 mg de magneziu zilnic.

Un bărbat care are între 31 şi 50 de ani are nevoie de 420 mg de magneziu în fiecare zi, în timp ce o femeie de aceeaşi vârsta are nevoie de 320 mg zilnic. O femeie însărcinată are nevoie de 350 mg de magneziu, în timp ce aportul zilnic pentru un adolescent este de 250-300 mg.

Surse naturale de magneziu

Pentru asigurarea unui aport suficient al acestui mineral, trebuie să ştii că se găseşte în:
– broccoli,
– spanac,
– banane,
– ciocolată neagră,
– avocado,
– smochine,
– orez brun.
De asemenea, poţi lua şi suplimente cu magneziu, dar numai la recomandarea medicului.

Adevărul despre fructele confiate

Substituente ale fructelor proaspete sunt cele uscate. Bogate în vitamine, fibre, potasiu şi alţi nutrienţi esenţiali, ele îşi păstrează proprietăţile benefice. Trebuie însă să fii atent când le cumperi, întrucât unele pot avea zahăr adăugat.

Ba mai mult, au o valoare energetică ce o depăşeşte de multe ori pe cea a fructelor proaspete. Atenţie, însă, fructele uscate conţin sulfiţi, care pot perturba grav funcţionarea normală a aparatului digestiv. De aceea, trebuie să fii atentă la etichetele de pe ambalaj.

Stafidele – cele mai dulci daruri ale naturii

Conţin 70% de fructoză pură, care constituie o sursă excelentă de fibre, antioxidanţi, vitamine, minerale, fier, potasiu şi calciu. Consumul zilnic de stafide ajută să-ţi menţii structura osoasă şi dantura sănătoasă, combate anemia şi constipaţia.

Prunele stimulează tranzitul intestinal

Conţinutul ridicat de fibre, glucide, vitaminele A şi B, potasiu, calciu şi fosfor te ajută să slăbeşti. Combat stările de oboseală şi detoxifică organismul. Mai conţin beta-caroten care este un adjuvant în combaterea radicalilor liberi şi prevenirea unor boli precum: cancerul de colon, osteoporoza, artritele reumatice.

Caisele – un aliat bun împotriva cancerului

Deoarece conţin multe fibre şi beta-caroten, scad riscul apariţiei cancerului. De asemenea sunt o sursă bogată în vitamina A, C, B, magneziu, fier, calciu, fosfor şi potasiu. Caisele combat anemia, stimulează activitatea ficatului şi a inimii.

Curmalele îţi dau energie

Sunt de ajutor în caz de constipaţie, anemie şi intoxicaţii, fiind bogate în fier, fibre, potasiu, vitamina A, B, calciu, fosfor şi cupru. Înbunătăţesc activitatea cardiacă şi îţi oferă energie pentru întreaga zi.

Smochinele şi acizii graşi
Conţin acizi graşi esenţiali de Omega-3 şi Omega-6, pe lângă capacitatea de a diminua riscul de boli coronariene, îmbunătăţesc funcţia imună a organismului.
Conţinutul ridicat de fibre din fructele uscate scade nivelul de colesterol din sânge, asigură funcţionarea eficientă a organismului, dau senzaţia de saţietate, deci, sunt bune în lupta cu kilogramele în plus. Pe lângă proprietăţile enumerate mai sus, ele au şi un efect benefice asupra părului şi al unghiilor, te protejează de îmbătrânirea rapidă, potrivit unica.md.

Super alimente care îți hrănesc tenul

 
Poate nu te-ai gândit că alimentele pe care le consumi au o influență hotărâtoare asupra felului în care arăți și asupra sănătății pielii tale. Acele coșuri pe care te străduiești să le ascunzi și de care ai da orice să scapi ar putea fi cauzate de excesul de dulciuri sau grăsimi. Dar există și super alimente care îți hrănesc tenul.

Ele te ajută să arăți cum altfel decât… super. Află care sunt cele câteva puper alimente care îți hrănesc tenul. Nu sunt doar sănătoase, ci și extraordinar de gustoase, dar și foarte sănătoase. Astfel, poți înlocui alimentele care îți făceau rău, dar îți plăceau la nebunie. Vei fi și vei arăta mai sănătoasă și nici nu vei suferi că nu mănânci – de exemplu – înghețata preferată.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lapte și înghețată vegetală

Chiar dacă nu ai intoleranță la lactoză, laptele de vacă este un aliment care provoacă inflamații și formarea mucusului. Iar inflamația înseamnă și acnee și îmbătrânire prematură. Ai putea să folosești lapte de migdale sau de nucă de cocos. Se găsesc în supermarketuri, dar le poți prepara și singură. Din multitudinea de soiuri de lapte vegetal de pe piață, evită laptele de soia. Poate provoca dezechilibre hormonale (deci, și acnee). Dacă vei cumpăra lapte vegetal preparat, ai grijă să nu conțină caragenan.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Legumele verzi

Legumele cu frunze verzi sunt cele mai bune alimente pentru corpul tău. Există numeroase motive pentru care ar putea fi numite supra alimente. Menționăm doar două: conțin clorofilă și fibre alimentare. Clorofila ajută la detoxifierea și oxigenarea organismului. De asemenea, combate candida, care provoacă nenămarate probleme ale tenului. Fibrele acționează ca o mătură care curăță organismul de deșeurile acumulate în timp. Îți poți începe ziua cu un smoothie verde. Este esențial pentru sănătatea ta și a tenului tău.

Super alimente care îți hrănesc tenul. Lămâile (zeamă și coajă)
Lămâile (pulpa și zeama) conțin multă vitamina C, care ajută corpul să producă o substanță numită colagen, importantă pentru a avea un ten și un păr sănătos. Coaja de lămâie este și ea foarte gustoasă, dar și nutritivă. Este bogată în d-limonen, care protejează tenul de cancer de piele și de problemele cauzate de expunerea la soare. Este important ca lămâile de la care folosești coaja să fie bio.

Nas înfundat? Remediile naturale te ajută!

Aproape că nu există răceală, viroză respiratorie sau gripă care să nu se manifeste şi prin nas înfundat. Ca să eliberezi căile respiratorii superioare, ai la dispoziție inclusiv soluţii naturiste.

Picături cu apă sărată

Sarea cu apă este unul dintre cele mai simple remedii contra nasului înfundat. Soluţia salină ajută la subţierea mucusului, care devine mai uşor de eliminat, dar şi la curăţarea sinusurilor de factorii iritanţi. Fierbi o cană cu apă, o lași să se răcească, apoi o amesteci cu o jumătate de linguriţă de sare. Îți pui câte 1-2 picături din această soluție în fiecare nară, de câteva ori pe zi, până când starea ta se îmbunătăţeşte. După ce ai turnat picăturile, suflă, pe rând, fiecare nară – cu grijă, ca să nu îți provoci hemoragii nazale.

Inhalații cu ulei esențial de mentă

Bogat în mentol, uleiul esenţial de mentă eliberează căile nazale de secrețiile abundente. Are proprietăţi decongestionante, antiinfecţioase şi antiinflamatoare. Cel mai bine este să faci inhalaţii cu acest ulei seara, înainte de culcare. Pui apă clocotită într-un bol, apoi torni 4-5 picături de ulei esenţial de mentă. Îţi acoperi capul cu un prosop şi stai deasupra vasului, 10-15 minute, inspirând adânc. În tot acest timp trebuie să ţii ochii închişi, pentru a preveni iritaţiile oculare. Remediul nu este recomandat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Usturoiul, mereu de ajutor

Usturoiul are un efect antibacterian puternic, datorită alicinei, dar şi proprietăți antiseptice, ceea ce îl face foarte eficient în caz că ai nările înfundate. Mestecă un căţel de usturoi de 2-3 ori pe zi, pentru că grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii şi ajută la descongestionarea nasului.

Leacuri cu busuioc

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antivirale, busuiocul poate fi folosit în tratamentul congestiei nazale. Mestecă 1-2 frunze de busuioc proaspăt dimineaţa şi seara, înainte de culcare. De ajutor este şi infuzia cu busuioc. Pui 8-10 frunze de busuioc într-o cană cu apă fierbinte, laşi un sfert de oră la infuzat, apoi adaugi o linguriţă de miere. Bei câte o cană,  de 2-3 ori pe zi.

Sirop de hrean, proprietăți mucolitice

Hreanul are proprietăți mucolitice, ceea ce ajută la subţierea mucusului. Are efecte antimicrobiene și antibacteriene, favorizând eliberarea căilor nazale. Dai pe răzătoare o rădăcină de hrean, o pui într-un bol, apoi adaugi trei linguri de miere şi zeama de la 2-3 lămâi. Siropul se depozitează într-un recipient închis etanş. Iei câte 2 linguri pe zi.

Sfaturi pentru femei
Bea de 2 ori pe zi un amestec obţinut dintr-o lingură de miere, zeama de la o lămâie şi 250 ml de apă călduţă. Amestecul te vitaminizează și te ajută să respiri mai bine.
Pentru efecte rapide, zdrobeşte o ceapă, pune-o pe o farfurie şi respiră deasupra.

Este de ajutor şi mâncarea picantă, pentru că eliberează nările. Găteşte folosind piper, ardei iute, ghimbir. Mâncarea puternic condimentată nu este recomandată celor care suferă de afecțiuni gastrointestinale.

Sfatul specialistului

În caz de nas înfundat, se consumă supă/ciorbăcaldă de pui şi multe legume, la care se adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru. Sunt utile şi inhalaţiile cu aburi emanaţi de apa caldă, în care se pun câteva picături de ulei esenţial de mentă, pin, brad, eucalipt, lavandă. Este indicată şi cataplasma cu hrean aplicată pe frunte. Pentru decongestionarea nărilor se mai pot face instilaţii (administrare picătură cu picătură) cu apă de mare şi eucalipt, echinaceea, busuioc. Poţi pune şi 1-2 picături de zeamă de lămâie în fiecare nară.

Sfatul specialistului
DR. Ruxandra Constantina, medic apifitoterapeut
În caz de nas înfundat, se consumă supă/ciorbăcaldă de pui şi multe legume, la care se adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru. Sunt utile şi inhalaţiile cu aburi emanaţi de apa caldă, în care se pun câteva picături de ulei esenţial de mentă, pin, brad, eucalipt, lavandă. Este indicată şi cataplasma cu hrean aplicată pe frunte. Pentru decongestionarea nărilor se mai pot face instilaţii (administrare picătură cu picătură) cu apă de mare şi eucalipt, echinaceea, busuioc. Poţi pune şi 1-2 picături de zeamă de lămâie în fiecare nară.

Ce trebuie sa mananci zilnic ca sa ai o sanatate de fier

Orice masa sanatoasa trebuie sa fie construita in functie de nutrientii de care are nevoie corpul. Proteinele, carbohidratii buni, grasimile bune, fibrele si o hidratare optima sunt elementele cheie ale unui regim alimentar echilibrat si care pot sa te ajute sa slabesti sanatos.

De aceea este foarte important sa acorzi o atentie mai mare alimentelor pe care le alegi la fiecare masa. Pentru ca meniul sa fie unul echilibrat el trebuie sa contina:
Proteine bune
O alimentatie echilibrata cuprinde intre 40-75 de grame de proteine pe care trebuie sa le consumi zilnic. Pentru a asigura corpului proteinele de care are nevoie trebuie sa consumi la fiecare masa o sursa de proteine de inalta calitate, de preferat cele care au mai putine grasimi saturate si colesterol. Lactatele degresate, leguminoasele, pieptul de pui, pestele si tofu sunt alimentele care furnizeaza proteine de calitate si trebuie sa le incluzi in alimentatia ta. Acestea sunt mai sarace in grasimi saturate si nu sunt hipercalorice.
Carbohidrati buni
Pentru a avea energie este esential sa consumi carbohidrati, insa trebuie sa-i alegi pe cei buni, nicidecum pe cei rafinati. Carbohidratii complecsi confera satietate, deoarece necesita un timp mai lung pentru a fi digerati. Astfel ca alaturi de proteine de calitate adauga la mesele tale o portie mica de carbohidrati complecsi.
Poti sa alegi intre cerealele integrale (quinoa, orez integral, mei, hrisca, orz), cartofi dulci, legume, fructe, radacinoase si leguminoase.
Grasimi sanatoase
Grasimile nu sunt rele pentru organism si nici nu te impiedica sa slabesti, cu conditia sa optezi pentru cele nesaturate. Include la fiecare masa o sursa de grasimi bune care au acizi grasi omega-3 si omega-6, precum si o cantitate mare de antioxidanti. Cele mai bune alegeri sunt: nucile, semintele, uleiul de masline, somonul, sardinele si avocado.
Fibre
Este recomandat ca femeile sa consume in fiecare zi intre 25 si 30 de grame de fibre. Acestea trebuie sa existe la fiecare masa, deoarece regleaza tranzitul intestinal, scad colesterolul si mentin senzatia de satietate. Prin urmare, nu uita sa alegi la fiecare masa o sursa de fibre, cum ar fi fructele, legumele, nucile, cerealele integrale.
Bauturile care hidrateaza
Deoarece hidratarea corpului trebuie sa fie o prioritate pentru toata lumea, nu uita sa consumi pe parcursul zilei ceai verde neindulcit, ceaiuri din plante medicinale, supe, apa plata si sucuri presate la rece din fructe/legume/verdeturi

O mărturie cutremurătoare – ”Sufletul mi-a ieşit din trup şi stătea între doi medici şi eu, cu frică şi groază ,priveam ce mi se întâmpla”

În anul 1962 m-am înbolnăvit grav de cancer şi am stat bolnavă 3 ani. Nu stăteam întinsă lucram mult şi mergeam la doctori, nădăjduind că voi găsi vindecare. În ultimele 6 luni slăbisem de tot, încât nici apă numai puteam să beau. Îndată ce beam, o vomitam. Atunci m-am dus la spital şi, pentru ca eram foarte energică, au chemat un profesor de la Moscova şi au hotărât să-mi facă operaţie. Dar imediat după ce mi-au deschis stomacul, am murit.

Sufletul mi-a ieşit din trup şi stătea între doi medici şi eu, cu frică şi groază ,priveam ce mi se întâmpla. Întregul stomac şi intestinele îmi erau mâncate de cancer. Stăteam şi mă gândeam de ce suntem două? Nici nu-mi trecea prin minte că există suflet. Comuniştii ne-au îndopat şi ne-au învăţat că nu există suflet şi Dumnezeu că acestea sunt născocirile preoţilor, ca să înşele poporul şi să-l facă să-i fie frică de ceva ce nu există. Văzui că stau în picioare şi totodată mă văzui pe masa de operaţie. Îmi scoseseră afară toate măruntaiele şi căutau duodenul. Dar acolo exista doar puroi, toate erau distruse şi stricate, nimic numai era sănătos. Atunci medicii au zis : Aceasta femeie nu mai avea cu ce să trăiască.

Le vedeam pe toate cu frică şi groază şi iarăşi mă gândeam: „Cum şi de unde suntem două? Stau în picioare şi totodata sunt întinsă pe masă! „Atunci medicii mi-au pus la loc intestinele şi stomacul şi au spus că trupul meu trebuie dat medicilor tineri pentru practică, si l-au transportat în laborator, iar eu mergeam alături de ei şi mă gândeam cu nedumerire de ce suntem două. Acolo m-au lăsat întinsă, dezbracată, acoperită până la piept cu un cearceaf. După aceea am văzut că venise fratele meu împreună cu fiul meu cel mai mic. Avea 6 ani şi îl chema Andruşka [Andrei. A început să plângă şi să zică :”Mamă ,mamă, de ce-ai murit? Sunt încă mic, cum o să trăiesc fără tine? N-am nici tată şi acum ai murit şi tu !”.

Eu atunci l-am îmbrăţişat şi l-am sărutat, dar el nu a simţit şi nu a văzut asta, nici nu m-a băgat în seamă, ci privea trupul meu mort. Vedea de asemenea,că şi fratele meu plângea.

După aceea am ajuns dintr-o dată acasă. Acolo era soacra mea de la prima căsătorie şi sora mea. Pe primul meu soţ îl părăsisem pentru că credea în Dumnezeu. Începuse împărţeala lucrurilor mele. Trăisem în bogăţie şi lux şi toate acestea le dobândisem pe nedrept şi prin desfrânare. Sora mea a început să ia cele mai frumoase din lucrurile mele, iar soacra cerea să-i lase ceva şi fiului meu. sora mea nu lăsa nimic şi, mai mult, a început să o certe pe soacră, spunând: „Acest copil nu este al fiului tău şi nu ţi-e rudă”. După aceea au ieşit şi au închis casa. Sora mea a luat cu ea un sac plin de lucruri. În vreme ce ele se certau pentru lucrurile mele, am văzut în jurul meu diavoli care jucau şi se bucurau.

Deodată m-am aflat în vazduh şi vedeam cum zbor ca un avion. Am simţit că cineva mă ţine şi mă înalţ din ce în ce mai mult. Mă aflam deasupra oraşului Barnaul.Apoi am văzut că oraşul pierise. S-a făcut întuneric. După aceea a început din nou să apară lumină şi în final s-a făcut lumină deplină, aşa de puternică, încât nu puteam să văd. M-am aşezat pe o lespede neagră cu lungimea de un metru şi jumătate.

Vedeam copaci cu tulpini foarte groase şi frunziş bogat în culori. Între copaci erau case noi, dar n-am văzut cine locuia în ele. În valea aceasta am văzut iarba verde şi deasă şi m-am gândit: unde mă aflu acum? Dacă sunt pe pământ atunci de ce nu există drumuri şi mijloace de transport? Ce loc este acesta fără oameni şi cine trăieşte aici? Puţin mai încolo am văzut că se plimba o femeie frumoasă şi înaltă, îmbrăcată în veşminte împărăteşti, pe sub care i se vedeau degetele picioarelor. Păşea atât de uşor încât iarba nu se apleca sub paşii ei. Alături de ea mergea un tânar care îi ajungea pâna la umeri. Îşi ascundea faţa cu mâinile şi plângea cu amar şi se ruga, dar nu ştiu din ce motiv. Mă gândeam că este fiul ei şi m-am revoltat în mine pentru că nu-i e mila de el şi nu-l ascultă.(Însemnare: Se pare că acest tânar era îngerul păzitor al acestei femei moarte. De asemenea apare evident cât de mult le pasă îngerilor pentru noi şi sufletele noastre dar noi nu pricepem asta. După cum se vede rugâciunile lor nu vor fi ascultate dacă moartea ne găseşte în păcate şi nepocaiţi.)

Când s-au apropiat de mine, tânărul a căzut la picioarele ei a început să o roage fierbinte şi îndurerat, cerându-i ceva. Aceia ia răspuns dar nu am putut înţelege. Când s-au apropiat de mine voiam să-i întreb: „Unde mă aflu”?. În clipa aceea, femeia şi-a încrucişat mâinile la piept, şi-a înălţat privirea spre cer şi a zis:

Doamne unde va merge aceasta în starea în care se găseşte?. Eu m-am înfricoşat şi abia atunci am înţeles că murisem că sufletul meu se află în cer şi că trupul mi-a rămas pe pământ. Atunci am început să plâng şi sâ mă îndurerez, şi am auzit o voce care a spus:Întoarce-o pe pământ pentru faptele bune ale tatălui ei.

O altă voce a zis :M-am săturat de viaţa ei păcătoasă şi mizerabilă. Am vrut s-o şterg de pe faţa pământului fără să se pocăiască, dar s-a rugat pentru ea tatăl său.

Arătaţi-i locul pe care îl merita!”

Îndată am ajuns în iad. Atunci au început să se târască spre mine şerpi de foc înfiorători cu limbi lungi care vărsau flăcări şi alte murdării spurcate. Duhoarea era insuportabilă. Aceşti şerpi s-au înfăşurat împrejurul meu şi totodată au apărut de undeva viermi groşi ca degetul, cu cozi care se terminau în ace şi spini. Aceştia mi-au intrat în toate deschizăturile, în urechi, în ochi, pe mâini, peste tot, şi în felul acesta mă chinuiam, iar eu ţipam cu glas de fiară sălbatică. Dar acolo nu exista nimeni care să mă ajute sau să-i fie milă de mine. Am văzut acolo o femeie care făcuse avort şi a început să se roage la Domnul să aibă milă de ea. Acesta i-a răspuns:Tu n-ai vrut să Mă recunoşti pe pământ, ţi-ai omorât copii în pântece şi, mai mult, le spuneai oamenlior: „Nu trebuie să naşteţi copii, copiii sunt de prisos!. „Pentru Mine nu există lucruri de prisos. Pentru Mine toate au rostul lor”.

Către Mine Domnul a zis: Eu ţi-am dat boala ca să te pocăieşti, dar tu M-ai hulit până la sfârşitul vieţii şi n-ai vrut să mă cunoşti, şi de aceea nici Eu nu te cunosc. Precum ai trăit pe pământ fără Dumnezeu, vei trăi şi aici!”

Deodată toate s-au schimbat şi eu zburam undeva. Duhoarea s-a pierdut, a pierit şi durearea îngrozitoare şi, pe neaşteptate am văzut biserica din locurile mele natale. Uşile s-au deschis şi a ieşit preotul îmbracat în veşminte albe. Stătea cu capul plecat şi o voce m-a întrebat:

– Cine este acesta?

– Preotul nostru.

– Tu ziceai că e pomanagiu dar el e păstor adevărat. Află că chiar dacă este mic în grad, preot obişnuit, Mă slujeşte pe Mine. şi mai află şi alt lucru: dacă acesta nu-ţi va citi rugăciunea de spovedanie, Eu nu te voi ierta.!

Atunci am început să mă rog :

– Doamne întoarce-mă pe pământ am un copil mic.

Domnul a răspuns:

– Ştiu că ai un fiu şi îmi pare rău pentru el.

– Îmi pare rău pentru el, am repetat eu.

Atunci acela a răspuns:

– Mie îmi pare rău pentru voi toţi, de trei ori îmi pare rău. De la toţi aştept să vă treziţi din somnul păcatului să vă pocăiţi şi să vă reveniţi.

Aici a apărut Maica lui Dumnezeu, pe care mai devreme am numit-o „femeie”, şi am îndrăznit să o întreb:

– Aici la voi există rai?

Drept răspuns, după aceste vorbe m-am aflat iar în iad. Acum era mai rău ca prima dată. Diavolii alergau în jurul meu şi îmi arătau păcatele strigând:”Tu ne-ai slujit nouă cât ai fost pe pământ”. Au început să-mi citească păcatele: toate erau scrise cu litere mari şi am simţit o frică groaznică. Din gură le ieşeau limbi de foc. Diavolii mă loveau în cap. Cădeau peste mine şi mă ardeau cu limbi de foc. În jurul meu se auzea jale mare şi plânsetele multor oameni.

Când focul s-a înteţit, vedeam totul în jur. Sufletele aveau chipuri înfioratoare: erau schilodite cu gâturile întinse şi ochii scoşi: mă întrebau dacă sunt „tovarăşă” a lor [pare ca erau comuniste] şi dacă voi trăi împreună cu ele. „La fel ca tine am făcut şi noi, ziceau, când eram pe pământ, nu am vrut să-L cunoaştem pe Dumnezeu. Îl huleam şi săvârşeam toate relele păcătuiam şi eram mândre şi nu ne-am pocăit niciodată. Cei care au păcătuit, dar mai târziu s-au pocăit, au mers la biserică, s-au rugat la Dumnezeu i-au miluit pe săraci şi i-au ajutat pe cei ce se găseau în nevoi sunt acolo sus”. [adică în rai cuvânt pe care cei de aici nici nu vroiau să-l rostească]

Eu m-am înfricoşat rău de aceste cuvinte şi mi se părea că mă aflu aici în iad de o viaţă întreagă, iar acestea îmi spuneau că voi trăi împreună cu ei o veşnicie.

După aceea a apărut din nou Preasfânta Născatoare de Dumnezeu şi s-a făcut lumină. Diavolii au luat-o la fugă şi sufletele care se chinuiau în iad au început să strige şi să implore milă:

„Împărăteasă Cerească nu ne lăsa aici”; sau ziceau: Ardem, Născătoare de Dumnezeu şi nu există picătură de apă”

Ea plângea şi spunea printre lacrimi: Cât aţi trăit pe pământ n-aţi vrut să mă cunoaşteţi şi nu v-aţi pocăit de păcate înaintea Fiului meu şi Dumnezeului vostru, şi eu acum nu vă pot ajuta, nu pot trece peste voia Fiului meu şi Acela nu poate călca voia Tatălui Său. Îi ajut doar pe aceia pentru care se roagă rudele lor şi Sfânta Biserică”.

Apoi noi am început să urcăm, şi de jos se auzeau ţipete puternice: „Născătoare de Dumnezeu,nu ne lăsa!”

S-a făcut iarăşi întuneric şi eu mă aflam pe aceeaşi lespede. Încrucişându-şi mâinile la piept Maica Domnului, şi-a înălţat privirea către cer şi a început să se roage zicând:”Ce să fac cu această femeie, unde să o aşez?” O voce a răspuns:”Întoarce-o pe pământ prin părul ei!”

Atunci Preacurata Fecioara a plecat în tăcere şi i s-a deschis o uşa dar eu nu vedeam nimic în spatele uşii. după aceea s-a întors ţinând în mâini părul meu şi de undeva au apărut 12 trăsuri fără roţi; se mişcau încet şi eu le urmam. Preasfânta Născatoare de Dumnezeu mi-a dat părul meu, dar eu nu am priceput că m-a atins. Am auzit-o doar spunând ca a doisprezecea trăsura nu are podea. Mi-erea frică să stau în ea dar Maica Domnului m-a împins şi m-a trimis pe pământ.

După toate acestea mi-am revenit şi stăteam conştientă şi priveam. Era ora unu şi jumătate dupî amiază. După lumină aceea toate mi se păreau urâte pe pământ.Atunci i-am zis sufletului meu: „intra în trup!”. Imediat m-am aflat din nou la spital şi mergeam spre congelatorul unde se păstrează cadavrele. Acesta era închis, dar eu am intrat înăuntru fără nici o piedică şi am văzut trupul meu mort. Capul îmi era puţin într-o parte, iar mijlocul îmi era presat de alte cadavre. Îndată ce sufletul mi-a intrat în trup am simţit frig puternic. În clipa aceea au băgat înăuntru trupul mort al unui om şi, când au aprins lumina m-au văzut ghemuita, pe când ei de obicei aşează cadavrele cu faţa în sus. Văzându-mă aşa infirmierii s-au înspăimântat şi de frică s-au împrăştiat. S-au întors cu doi medici care au ordonat imediat să mi se încălzească creierul. Pe tot trupul meu existau 8 tăieturi [făcuseră practică pe trupul meu], trei pe piept şi restul pe burtă. După două ore de la încălzirea capului am deschis ochii, dar abia dupa 12 zile am putut vorbi.

A doisprezecea zi dimineaţa mi-au adus micul dejun, pâine prăjită cu unt şi cafea, dar nu am vrut să mănânc şi le-am spus acest lucru [era zi de post]. Infirmierii au plecat iarăşi şi toţi cei din spital au început să-mi dea atenţie. Au venit medicii şi m-au întrebat de ce nu vreau să mănânc. Le-am răspuns: „Staţi să vă spun ce a văzut sufletul meu, Cine nu posteşte în zilele de post va mânca bucate împuţite şi scârboase. De aceea nu voi mânca astăzi şi în nici un post nu voi mânca de dulce”.

Mediciii de uimire când se înroşeau când păleau, iar pacienţii mă ascultau cu atenţie. Mai târziu s-au adunat mulţi medici şi eu le-am spus că nu mă mai doare nimic.Atunci a început să vină la mine multă lume şi eu le povesteam ce am văzut şi le arătam rănile. Poliţia s-a apucat să-i izgonească şi pe mine m-au mutat în alt spital. M-am însănătoşit complet şi i-am rugat pe medici să-mi vindece cât mai repede tăieturile pe care mi le-au făcut în timpul practicii. Atunci m-au aşezat din nou pe masa de operaţie şi când medicii mi-au deschis burta, au zis:

– De ce au operat un om complet sănătos?

Eu i-am intrebat:

– De ce boală sufăr?

Ei mi-au răspuns:

– Intestinele şi stomacul sunt curate ca ale unui copil.

Au venit şi medicii care m-au operat prima dată şi când s-au apropiat au spus:

– Unde este boala ei? Măruntaiele îi erau toate distruse şi mâncate de cancer şi acum e complet sănătoasă.

Le-am răspuns:

– Dumnezeu şi-a arătat mila Lui către mine păcătoasa, ca să mai trăiesc şi să mărturisesc şi celorlalţi ce am văzut şi ce mi s-a întâmplat. Acest Dumnezeu a luat tot ce a fost stricat în mine şi mi-a redat sănătatea; voi spune asta la toţi până voi muri.

Apoi i-am zis medicului:

-Aţi văzut că v-aţi înşelat?

-Nimic nu era sănătos în tine, a răspuns el.

-Ce credeţi acum? l-am intrebat eu.

-Te-a renăscut Atotputernicul.

Atunci i-am zis:

-Dacă credeţi în Acesta, faceţi-vă cruce şi mergeţi la biserică!

Medicul s-a înroşit căci era evreu. Am adăugat:

-Faceţi-vă plăcut lui Dumnezeu!

După aceea am ieşit din spital şi l-am chemat pe preotul pe care mai înainte îl batjocoream şi îl necăjeam, numindu-l pomanagiu. I-am povestit tot ce mi s-a întâmplat şi m-am spovedit şi m-am împărtăşit cu sfintele Taine ale lui Hristos. L-am chemat să-mi binecuvinteze casa, pentru că până atunci în ea împărăţise păcatul, desfrâul, beţia şi batjocura.

În ziua de astăzi, eu, păcătoasa Claudia, în vârsta de 40 de ani, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Împărătesei Cereşti, trăiesc creştineşte. Merg regulat la biserica şi Domnul mă sprijină. Mă vizitează oameni din toate colţurile lumii şi eu le povestesc tuturor câte mi s-au petrecut, câte am văzut şi câte am auzit.Cu ajutorul lui Dumnezeu îi primesc pe toţi, le povestesc la toţi cum eram înainte, ce mi s-a întâmplat şi din ce cauză sunt acum credincioasă.

Slăvit să fie Dumnezeul nostru! Îi povăţuiesc pe toţi să aibă grijă cum trăiesc, pentru că există cu adevărat altă lume şi altă viaţă, iar fiecare va da socoteală pentru lucrările lui pământeşti şi după măsura acestora va avea răsplată sau pedeapsă dreaptă şi veşnică.

Să trăiţi cu toţii creştineşte şi să vă faceţi plăcuţi lui Dumnezeu. Amin

Ceaiul de mere poate face minuni pentru sanatate

Imagini pentru ceai de mere


Un mar pe zi tine doctorul la distanta. Ei bine, o ceasca de ceai de mere face chiar mai mult de atat! Un mar mic contine in jur de 73 de unitati de vitamina A si 159 mg de potasiu. Puteti profita de avantajele pe care vi le ofera acesti nutrienti savurand o cana de ceai. Acesta este renumti pentru gustul sau extrem de placut  si pentru beneficiile uimitoare pe care le ofera. Ceaiul de mere este foarte des consumat in Turcia, unde face parte din rutina zilnica. Are foarte multi antioxidanti si un continut bogat an minerale cum ar fi sodiu, magneziu si potasiu. Aminoacizii si vitaminele B, C si E se gasesc in abundenta in ceaiul de mere. 

 
Pentru a-l prepara aveti nevoie de:
 
o mana de frunze de ceai negru
1 litru de apa
un mar de marime medie
cuisoare sau scortisoara
Puneti la fiert un litru de apa. Spalati marul, indepartati cotorul si taiati-l in fasii. Puneti-l in oala cu apa si lasati-l la fiert. Dupa aproximativ  7-8 minute adaugati frunzele de ceai negru, scotisoara si cuisoarele si mai lasati vasul pe foc inca 5 minute. Strecurati ceaiul si indulciti-l cu zahar. Serviti-l rece sau cald.
 

Beneficiile ceaiului de mere:

 

intareste sistemul imunitar
consumul regulat de ceai de mere previne artrita si alte boli inflamatorii.
ceaiul de mere previne anumtie tipuri de cancer cum ar fi cel de colon, plamani sau prostata.
regleza nivelul de colesterol din sange
mentinie organismul sanatos prin cresterea cantitatii de oxigen
Efecte secundare:
Femeile insarcinate sau care alapteaza trebuie sa limiteze consumul de ceai de mere deoarece acesta poate provoca reactii in organism care dauneaza dezvoltarii fatului.
Exista putine cazuri in care ceaiul de mere provoaca alergii.
Ceaiul de mere poate interactiona cu anumite medicamente.

.

Ce minuni pentru sanatate poti realiza daca stii cum sa respiri

Imagini pentru respiratie


In fiecare zi, inspiram si expiram de pana la 23.040 ori, insa de cele mai multe ori o facem in mod inutil. Specialistul in sanatate comportamentala, Jane Remoto Ehrman de la Centrul Clinic Cleveland pentru Medicina Stilului de Viata/Cleveland Clinic Center for Lifestyle Medicine, aduce o teorie interesanta in legatura cu felul in care respiram si de ce respiram asa. In timp ce executam inspiratii scurte si superficiale din piept, abdomenele noastre se contracta, acesta fiind raspunsul la stres. Din cauza stresului, au de suferit atat respiratia (nu mai respiram normal, din abdomen, asa cum o faceam inca de cand eram niste bebelusi) cat si abdomenul care se contracta. Contractarea abdomnului, sustine J. R. Ehrman, restrictioneaza respiratia. 

 
Exista cateva lucruri despre care nu stiai ca le poti faci cu ajutorul respiratiei. Respiratia este benefica pentru un somn linistit si sanatos, pentru sinusuri, pentru diferite tipuri de durere si pentru senzatia de greata.
 
RESPIRATIA PENTRU UN SOMN USOR
Puneti varful limbii in spatele dintilor superiori si expira complet pe gura. tine limba acolo pe durata exercitiului respiratiei, iar apoi inchide gura si numara pana la patru. tine respiratia numarand pana la sapte, dupa care numara pana la opt dupa ce ti-ai deschis gura, expirand suierator. Daca faci acest exercitiu simplu de cel putin trei ori, te ia repede somnul.
 
RESPIRATIA PENTRU SINUSURI
Acest exercitiu de respiratie este destul de simplu. Inspira si expira adanc doar pe nas, vreme de 10 secunde fiecare actiune in parte. Pentru sanatatea sinusurilor tale, fa acest exercitiu de trei ori pe zi de cate trei ori, dimineata, cand te trezesti, la pranz, cand faci o pauza din munca, si seara, inainte de culcare.
 
RESPIRATIA PENTRU A ELIMINA DUREREA
Fie ca este vorba de durerea fizica sau emotionala, este bine ca respiratia sa se produca cu un corp cat mai relaxat. Relaxeaza-te inainte de a respira din abdomen si stai cateva secunde intins pe spate. Repeta exercitiul inspirarii si expirarii vreme de cateva minute (3-4).
 
RESPIRATIA PENTRU GREATA
Pentru a inlatura senzatia de greata, mergi pe cateva pietre reci cu picioarele goale sau pe scarile reci din fata casei sau scarii tale de bloc si inspira lent pe nas simtind raceala pamantului, in timp ce te concentrezi doar asupra acestuia.

Hrana sanatoasa difera de la o persoana la alta

Imagini pentru hrana sanatoasa


Schimbarile care au avut loc in dieta europenilor, dupa inceperea agriculturii in urma cu 10 mii de ani, au produs adaptari genetice care favorizeaza tendintele zilelor noastre, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cornell.

 
Istoria dietei alimentare europene
Inainte de revolutia neolitica, ce a inceput in urma cu aproximativ 10 mii de ani, ocupatiile principale ale populatiilor europene erau vanatul si culesul recoltei, asa incat dieta alimentara era bazata in special pe carne si, in unele zone, peste sau fructe de mare. In urma cu opt mii de ani, dupa aparitia agriculturii in sudul Europei, fermierii au inceput sa schimbe raportul alimentar, de la o dieta bazata pe carne, la una centrata pe consumul de legume. 
 
Impactul cercetarii asupra viitorului medicinei si nutritiei
Acesta este prima investigatie de specialitate ce isi propune sa diferentieze si sa compare schimbarile ce au avut loc inainte si dupa revolutia neolitica, o analiza ce ne arata ca aceste practici dietetice sunt reflectate de schimbarile genetice in randul generatiilor europene. „Astfel, analiza noastra arata ca alimentatia joaca un rol central in evolutia omului,” a declarat Alon Keinan, profesor de genomica si autorul principal al lucrarii. Cercetarea are implicatii semnificative in ceea ce priveste interactiunea dintre totalitatea genelor si nutrienti, domeniul intitulat nutrigenomica. Analizand arborele genealogic, medicii vor putea in viitor sa conceapa un plan alimentar personalizat, in functie de genomul fiecarui pacient pentru a ii imbunatati sanatatea si a preveni aparitia bolilor, sunt de parere autorii studiului.
 
Dieta vegetariana versus dieta carnivora si genomul uman
Conform analizei oamenilor de stiinta, dieta vegetariana a fermierilor europeni a condus la aparitia unei alele ce codifica celulele pentru a produce enzime ce ajuta consumatorii sa metabolizeze vegetalele. Acest proces a avut loc ca urmare a selectiei naturale, prin intermediul caruia fermierii ce aveau aceasta gena erau mai sanatosi si aveau mai multi copii. Copiii, ce mosteneau la randul lor aceasta varianta genetica, o transmiteau mai departe prin descendentii lor. 
 
Gena FADS1, gasita in randul fermierilor vegetarieni, produce enzime specifice care joaca un rol vital in biosinteza acizilor grasi omega 3 si omega 6 polinesaturati (LCPUFA). Acesti acizi sunt necesari pentru dezvoltarea creierului uman, cat si pentru dezvoltarea sistemul imunitar si rolul pe care organismul il joaca in lupta cu inflamatia. 
 
In timp ce omega 3 si omega 6 pot fi obtinute in mod direct printr-o dieta alimentara bazata pe carne, acesti acizi grasi lipsesc din dietele vegetale. De aceea, vegetarieni au nevoie de enzimele FADS1 pentru a realiza biosinteza LCPUFA din acizii grasi regasiti in radacinoase, legume si seminte. 
 
Analiza ADN-ului stramosilor nostri arata ca, inainte de agricultura, dieta vanatorilor europeni avea versiunea opusa a acestei gene, ce limiteaza activitatea enzimelor FADS1, pentru a sustine digestia alimentelor din vanat si a fructelor de mare. Investigatia asupra aparitiei acestor gene in randul europenilor a aratat o scadere a dietelor vegetariene pana la revolutia neolitica, moment in care legumele au devenit treptat alimentele de baza in dieta stramosilor nostri. 
 
In mod similar, versiunea opusa a genei, regasita in randul stramosilor vanatori si culegatori, a fost predominanta pana la aparitia agriculturii, dupa care a scazut dramatic. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit o variatie in frecventa aparitiei acestor genelor alele in Europa de la nord la sud. Toti fermierii aveau o alimentatie pe baza de plante, insa aceasta tendinta a fost mai predominanta in sudul Europei, prin comparatie cu nordul, ai carui stramosi agricultori au inclus in dieta lor laptele si fructele de mare. 
 
Alelele din plante regleaza nivelul de colesterol din organism, responsabil pentru declansarea bolii inflamatorii intestinale, bolilor cardiovasculare, artritei si tulburarilor bipolare. „Vrem sa aflam cum difera modul in care pacientii raspund in urma adoptarii aceluiasi tip de dieta alimentara. De aceea, in studiile viitoare ne vom concentra pe variatiile genetice ale indivizilor, dieta si starea generala de sanatate a acestora pentru a putea oferi recomandari dietetice personalizate, in functie de mostenirea genetica a fiecarui pacient,” conchide coautorul studiului, Dr.  Kaixiong Ye.

De ce nu trebuie curatat buretele de vase

Imagini pentru burete de vase


Un burete de vase care miroase urat? Arunca-l imediat! Acest instrument de curatare este patria bacteriilor. Unii oameni cred ca punerea unui burete de vase in cuptorul cu microunde omoara bacteriile, cu care acesta este populat din plin. Dar aceasta teorie este doar partial corecta. Din pacate poate neutraliza doar bacteriile slabe, iar cele puternice, mirosurile si bacteriile potential patogene vor supravietui. Apoi, acele bacterii se vor inmulti si vor lua locul celor neutralizate. Iar buretele tau de vase va mirosi si mai urat. Asa ca nu-ti ramane decat sa regreti ca nu l-ai aruncat de la inceput, sugereaza un studiu publicat in decembrie 2017, citat de www.nytimes.com.

 
Bacteriile sunt peste tot, deci nu e de mirare ca un burete de vase este plin de ele. Dar cercetarile anterioare au subestimat cantitatea si gama de bacterii dintr-un burete de vase. Daca ne uitam in ADN-ul unor probe luate din 14 bureti folositi, care pot fi la fel de murdari, ca si cei care stau chiar acum pe chiuveta ta, ne dam seama de amploarea fenomenului. Markus Egert, microbiolog la Universitatea din Furtwangen din Germania, impreuna cu echipa sa, a identificat 362 de specii diferite de bacterii care traiesc in buretii de vase. Pana si oamenii de stiinta au fost surprinsi sa gaseasca atat de multi microbi pe o suprafata atat de mica: aproximativ 82 miliarde de bacterii traiau doar intr-un centimetru cub.
 
”Aceasta este aceeasi densitate de bacterii care se gaseste si in probele umane de fecale”, a spus dr. Egert. ”Probabil nu exista alte locuri pe pamant cu asemeena densitate de bacterii”.
 
Cand incerci sa cureti un burete de vase faci mai mult rau
Buretele de vase atrage mii de bacterii – care ajung acolo de la resturile de mancare, prin piele sau de pe alte suprafete – iar acestea intalnesc acolo conditii perfecte de viata. Buretele de vase este un obiect cald, umed si bogat in nutrienti – exact ceea ce au nevoie bacteriile ca sa prospere. Printre microbii care profita de aceste super-conditii, oamenii de stiinta au descoperit un microb numit Moraxella osloensis. Este larg raspandit in natura si traieste pe pielea umana. Poate provoca infectii la persoanele cu sistemul imunitar scazut, desi riscul prezentat de bacteriile gasite in bureti este greu de evaluat. Moraxella osloensis este responsabila in primul rand de duhoarea rufelor murdare si poate fi si motivul pentru care buretele tau miroase atat de urat. Mirosul este un compus produs de metabolismul bacteriei. Aceasta se hraneste cu grasime si excreta grasime. Iar excrementele acelea de grasime miros urat.
 
Cele mai practice gospodine vor incerca sa curete un burete, care incepe sa miroasa, dar probabil ca este timpul sa-l arunce. Dezinfectarea, asa cum multi au incercat, nu functioneaza neaparat. Poti sa pui buretele in cuptorul cu microunde, sa il arunci in masina de spalat vase sau in masina de spalat rufe, sa il speli cu otet sau cu alte solutii de curatare sau chiar sa-l fierbi intr-o oala. Dar cercetatorii au descoperit mai multe bacterii potential patogene, cum ar fi Moraxella osloensis, pe buretii colectati de la oamenii care au spus ca ii dezinfecteaza in mod periodic.
 
Inlocuieste buretele saptamanal
„Cand oamenii incearca acasa sa curete buretii de vase fac mai mult rau”, a spus dr. Egert – fiind un proces similar cu modul in care oamenii pot incuraja bacteriile rezistente la antibiotice, daca nu respecta indicatiile medicului. Dr. Egert spune ca daca nu-l poti curata perfect, ar fi mai bine sa-l inlocuiesti cu unul nou in fiecare saptamana sau mai des – mai ales daca incepe sa miroasa.
 
Dar daca nu vrei sa produci prea multe deseuri, baga buretele in masina de spalat rufe, la temperatura maxima, folosind un detergent pulbere si un inalbitor si apoi foloseste-l undeva, in afara bucatariei, cum ar fi in baie.

De ce toti cei care au fumat trebuie sa manance mere si rosii

Imagini pentru rosii


Declinul functiilor pulmonare poate fi impiedicat prin dieta alimentara bogata in rosii si fructe, in special mere, sugereaza un nou studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore. Cercetatorii spun ca de aceste beneficii se pot bucura toti adultii, in special fostii fumatori, intrucat anumite componente ale acestor alimente stimuleaza refacerea leziunilor pulmonare cauzate de fumat, informeaza jhsph.edu.

 
Observatiile studiului
Cercetatorii de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health au constatat ca adultii care au consumat, in medie, mai mult de doua rosii si cel putin trei portii de fructe proaspete pe zi au avut o scadere mai putin accelerata a functiilor pulmonare, prin comparatie cu persoanele care nu obisnuiau sa includa aceste alimente in dieta zilnica. 
 
Desi oamenii de stiinta au testat si alte surse dietetice pentru efectul de stimulare si refacere a plamanilor, aceste beneficii au fost observate numai in cazul consumului zilnic de fructe, in special mere, si legume, in special tomate. Lucrarea de fata, publicata in editia de aceasta luna a revistei de specialitate „European Respiratory Journal”, face parte din studiul mai amplu efectuat pe tema cauzelor deteriorarii plamanilor, finantat de Comisia Europeana si condus de specialistii de la Universitatea Imperial College London.
 
Studiul sugereaza ca dieta alimentara ar putea stimula repararea leziunilor pulmonare in randul persoanelor ce s-au lasat de fumat. De asemenea, datele arata ca o dieta bogata in fructe poate incetini procesul natural de imbatranire a plamanilor, prezent chiar si in lipsa fumatului. „Constatarile noastre subliniaza nevoia de stabili noi recomandari nutritionale, in special pentru persoanele cu risc crescut de a dezvolta boli respiratorii, precum boala pulmonara obstructiva cronica,” declara Vanessa Garcia-Larsen, autoarea principala a cercetarii.
 
In ce a constat studiul
Pentru a realiza acest studiu, incepand cu anul 2002, cercetatorii au evaluat dieta alimentara si functiile pulmonare a mai mult de 650 de adulti. Apoi, zece ani mai tarziu, testele pulmonare au fost repetate in randul tuturor participantilor la studiu. De asemenea, participantii din Germania, Norvegia si Marea Britanie au fost rugati sa completeze chestionare realizate de specialisti pe tema dietei alimentare si a aportului nutritional global. La finalul investigatiilor, participantii au fost supusi unei proceduri prin intermediul careia le-a fost masurata capacitatea plamanilor.
 
In randul fostilor fumatori, legatura dintre dieta alimentara si capacitatea pulmonara a fost socanta. Fostii fumatori care au adoptat o dieta alimentara bogata in tomate si fructe au inregistrat o reducere semnificativa a ratei de declin pulmonar pe parcursul celor 10 ani de studiu. Aceste constatari sugereaza ca nutrientii ce alcatuiesc dieta lor alimentara ajuta la repararea leziunilor produse de fumat de-a lungul timpului.
 
„Functiile pulmonare incep sa scada aproximativ la varsta de 30 de ani, la o rata variabila in functie de starea generala de sanatate a fiecarui individ. Studiul nostru arata ca ajustarea dietei alimentare pentru a contine fructe si tomate poate contribui la atenuarea declinului datorat inaintarii in varsta si, mai mult, poate chiar sa contribuie la repararea daunelor cauzate de fumat. Astfel, dieta alimentara ar putea fi metoda cea mai eficienta de combatere a diagnosticului BPOC, ce este in crestere in randul adultilor din intreaga lume,” conchide autoarea principala a studiului.

Planta care ne scapa de transpiratie

Imagini pentru salvie


Chiar daca nu venit vara, totusi, loculrile cu multa caldura ar putea sa te puna in ipostaze jenante. Prin urmare, nu ezita sa folosesti cateva tratamente naturiste, cu efect imediat!

 
Cel mai adesea, transpiratia axilara creeaza, pe langa disconfortul fizic, si unul psihic. Pentru diminuarea mirosului neplacut ai mai multe solutii: ceaiurile de salvie si de coada-calului, precum si baile locale cu infuzie din coaja de stejar sau cu lucerna, scrie Libertatea.
 
Transpiratia picioarelor
Cea mai buna metoda pentru a scapa de mirosul neplacut cauzat de transpiratia in exces a picioarelor este uleiul de levantica. Se pun 3 picaturi de ulei de levantica in 5 litri de apa, cu care te speli dupa fiecare dus. Datorita continutului sau bogat în vitamine, salvia este considerata drept o planta miraculoasa cu proprietati tamaduitoare. Contine un complex de vitamine, printre vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de substante folositoare organismului.
 
În Evul Mediu, spre exemplu, salvia era considerata o planta cu proprietati magice, care îi putea face pe oameni nemuritori. Însusi numele plantei, salvie, are o însemnatate deosebita. Salvie provine din latinescul salvare, ce înseamna a fi sanatos, a salva, a vindeca. Asadar si romanii o considerau o planta sacra, considerand-o o regina a plantelor cu proprietati tamaduitoare, dar si cu efecte de protectie magica. Planta magica regleaza activitatea tiroidei, stimuleaza pofta de mancare, calmeaza durerile de cap si de stomac. De asemenea, combate cu succes transpiratia, vindeca iritatiile, eczemele si infectiile cutanate si ajuta la îndepartarea celulitei. Uleiul de salvie este si un excelent remediu pentru par, asadar combate caderea parului, reduce procesul de albire, nuanteaza culoarea parului. 

 

 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.