Citeva semnale ale unghiilor care indica unele probleme de sanatate/ Bautura simpla care distruge cancerul; Ce provoaca carceii si cum ii poti evita? Cidrul de mere, o bautura miraculoasa pentru organism; 5 remedii naturiste pentru diabet; Omega 3 creste riscul unei boli incurabile; 8 lucruri pe care nu trebuie sa le faci dupa masa; Locul prin care patrund cele mai multe bacterii in organism/ Cardiomiopatia dilatativa – cauze,simptome, tratament etc

Revista Informatii Agrorurale va ofera ,fara bani,spatiul pentru publicat orice text si  oferte sau cereri la Anunturi Gratuite  pe www.informatii-agrorurale.ro

bvAspectul unghiilor pot indica  de la boli de inima la probleme cu tiroida si malnutritie. Iata cateva afectiuni ale unghiilor ce iti pot indica o problema de sanatate.

1. Unghii separate de carne

Cum arata: unghiile se desfac si se pot separa de carne.

Cauze posibile:
Ranire sau infectie
Afectiune a tiroidei
Reactii la medicamente
Psoriazis
Reactii la substante care irita unghiile

2. Unghii ingalbenite

Cum arata: Decolorare spre galben la unghii. Unghiile se ingroasa si cresterea noua incetineste. Unghiilor s-ar putea sa le lipseasca cate o cuticula si se pot desprinde de carne.

Cauze posibile:
Afectiuni respiratorii, precum o bronsita cronica
Umflarea mainilor (limfedem)

3. Unghii “lingura” (curbate spre exterior)

Cum arata: unghii moi care se curbeaza spre exterior. La unghiile “lingura” (koilonychia), depresiunea este de obicei destul de mare pentru a cuprinde o picatura de lichid.

Cauze posibile:
Deficienta de fier
Anemie

4. Bombarea unghiilor

Cum arata: varfurile degetelor se maresc si unghiile se curbeaza sferic in jurul varfurilor degetelor.

Cauze posibile:
Nivel scazut de oxigen in sange, care ar putea indica o boala de inima
Boala colonului inflamat
Boala cardiovasculara
Boala de ficat

5. Unghii opace

Cum arata: Unghiile au un aspect majoritar opac, dar au o banda intunecata la varfuri (o afectiune cunoscuta ca unghiile Terry)

Cauze posibile:
Malnutritie
Insuficienta cardiaca congestiva
Diabet
Boala de ficat
Daca vreunul din parinti sau bunici are una dintre aceste probleme cu unghiile si nu dispare cu timpul, du-l la doctor pentru diagnostic

Bautura simpla care distruge cancerul

O bautura simpla pe care o poti face acasa te ajuta sa te feresti de cancer, datorita efectului sau alcalin pe care-l are asupra corpului. Acest efect previne aparitia inflamatiilor in corp, reducand semnificativ riscul de a suferi de boli grave precum cancer, boli de inima sau diabet, sustine un nutritionist celebru, Robert O. Young, autorul cartii „Dieta Young. Miracolul pH pentru o sanatate perfecta”.

Specialistul sustine ca o dieta alcalina este cea mai potrivita pentru a ne pastra sanatatea si a ne feri de cancer. Aceasta are capacitatea de a scadea aciditatea sangelui. Acest pH al sangelui sta la baza tuturor bolilor grave care ne pandesc in epoca moderna. Ca sa intelegi mai bine ce inseamna acest lucru trebuie sa stii ca exista unele alimente care favorizeaza un mediu acid in corp (cu un pH mic) si alimente care au un efect alcalin (cu un pH mare), potrivit eva.ro.
O bautura care distruge cancerul trebuie sa contina doua ingrediente esentiale: suc de lamaie si bicarbonat de sodiu. Aceste doua ingrediente combinate si diluate cu apa fac minuni pentru sanatate, deoarece mentin un mediu alcalin in corp.

Ca sa prepari aceasta bautura trebuie sa amesteci o lingurita cu bicarbonat de sodiu intr-o cana cu suc de lamaie proaspat stors. Bautura care distruge cancerul poate fi consumata ca atare dimineata pe stomacul gol sau o poti dilua cu apa daca iti este mai usor sa o bei.sursa: sanatate.bzi.ro

Una din cinci conserve contine solutie pentru dezghetarea drumurilor si aditivi cancerigeni

Imagini pentru conserve

Consumatorul contemporan este indemnat din toate partile sa apeleze la conserve, chiar daca are resursele necesare prepararii clasice a hranei. Dupa ce s-a obisnuit, devine un aparator convins al cauzei conservelor, carora le vede numai avantajele.

Castraveti in otet cu clorura de calciu, gem de prune cu acid citric si otet colorat cu caramel amoniacal – sunt doar cateva dintre produsele periculoase aflate pe rafturile magazinelor.
Studiul privind calitatea conservelor si a mixurilor industriale face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: „Sa invatam sa intelegem eticheta!”.
Pentru ca producatorii recurg adesea la tactici inteligente pentru a da produselor alimentare de calitate inferioara nume atragatoare si inselatoare, consumatorii pot avea greutati in a face diferente intre un produs fara aditivi si unul cu incarcatura chimica mare.
Pentru a vedea ce contin conservele de acest tip, cat si mixurile/produsele folosite de catre unele gospodine atunci cand realizeaza in casa conserve de sezon, expertii APC au achizitionat 15 tipuri de conserve industriale, 7 tipuri de mixuri pentru „pregatirea rapida” a gemurilor/dulceturilor, 7 tipuri de mixuri/produse pentru pregatirea muraturilor si 2 tipuri de aditivi alimentari care se comercializeaza separat, respectiv acidul citric alimentar si benzoatul de sodiu.
E 211 – benzoat de sodiu, conservant cu actiune antibacteriana si antifungica in mediul acid. Benzoatul de sodiu este un conservant sintetic care, in reactie cu acidul ascorbic, genereaza benzen, substanta toxica cancerigena.
Benzoatul de sodiu poate produce reactii alergice, hiperactivitate si lipsa de concentrare la copii (ADHD).
E 330 – acidul citric, agent de reglare a aciditatii. Acidul citric distruge smaltul dentar si nu este recomandat in alimentatia copiilor. Nu trebuie consumate alimente ce contin acid citric de catre cei care au afectiuni cardiovasculare sau renale, afectiuni ale aparatului digestiv si diaree.
E 509 – clorura de calciu. Se obtine din calcar prin reactie cu acidul clorhidric sau ca produs secundar la obtinerea sodei. Cea mai larga utilizare, in ultimii si viitorii ani, a clorurii de calciu vizeaza prevenirea formarii ghetii si indepartarea acesteia de pe sosele. Acumularea (clorurii) de calciu in organism (hipercalcemie) determina o serie de reactii, printre care: gust calcaros in gura, dureri de stomac, bufeuri, greata si varsaturi, lipsa apetitului, sete extrema, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, coma.
Cele 15 tipuri de conserve industriale achizitionate au in compozitie aditivi alimentari, care pot fi evitati daca realizam in casa astfel de produse.
– Rosii decojite intregi cu acid citric (Carrefour)
– Pasta de tomate 24% cu zahar 13,5 g/100 g produs si sare 1,91 g / 100 g produs (Legume fructe Buzau)
– Ardei capia copt cu clorura de calciu si zaharina (Winny Cora)
– Castraveti in otet cu arome si clorura de calciu (Home Garden Ungaria)
– Gem de prune cu acid citric, acid ascorbic si pectina (Home Garden Ungaria). 35 g fructe in 100 g produs finit cu 57,8 g zahar / 100 g produs
– Gem de prune cu acid citric si pectina (Carrefour). Produs preparat cu 65 g fructe pentru 100 g produs finit, cu 65 g zahar
– Gem de prune cu acid citric si pectina (Winny Provera Rom). Preparat cu 65 g de fructe pentru 100 g produs finit si 67 g zahar / 100 g produs
– Ardei usor iute cu acid citric si riboflavina (colorant) (K Classic)
– Rosii pasate cu acid citric, sare 2 g, zahar 2,5 g / 100 g (Passata Rustica Carrefour)
– Ardei capia copti si decojiti cu clorura de calciu si zaharina (indulcitor sintetic) (Giana)
– Sos din pasta de tomate cu amidon, acid citric si guma de guar, sare 2g, 10g zahar (Trade Aliment Minunea Naturii)
– Rosii cuburi cu acid citric (Delikat)
– Salata de vinete cu acid citric (Bunatate de Topoloveni)
– Salata de vinete cu sare iodata si acid ascorbic, sare 1,6 g (Capricii si Delicii, Prefera Foods)
– Sos cu pasta de tomate cu amidon, acid tartric, sorbat de potasiu si benzoat de sodiu si acid ascorbic (Regal)
– Otet obtinut din alcool etilic rafinat (Regal)
– Otet colorat cu caramel amoniacal E 150c (Benita, Slovaci
Mixurile folosite la prepararea gemurilor
– Gelfix Clasic contine acid citric si pectina E 440i (Dr Oetker RO SRL)
– Gelfix Super contine pectina (E 440i), acid citric (E 330), acid sorbic (E 200) si ulei vegetal de palmier (Dr Oetker RO SRL)
– Gelfix cu indulcitor din Stevia contine pectina (E 440i), acid citric, acid sorbic, indulcitor glicozide derivate din steviol (E 960), ulei vegetal de palmier (Dr Oetker RO SRL)
– Gelfix Extra contine pectina (E 440ii), acid citric, acid sorbic, ulei vegetal de palmier (Dr Oetker RO SRL)
– Gelifiant cu fructoza contine pectina (E 440), acid citric, acid sorbic, ciclamat de sodiu (E 952), zaharinat de sodiu (E 954), ulei vegetal de palmier (Dr Oetker RO SRL)
Nota: Veti prepara dulceturi si gemuri cu 40% mai putine calorii fata de dulceturile preparate dintr-un kilogram de
zahar. O parte din zaharuri a fost inlocuita cu indulcitori. Zahar 31,9 g
Gelfixant Daily pentru obtinerea rapida a dulceturilor, gemurilor contine pectina din citrice si acid citric (SCM Colin Daily)
Nota: Jeleu (750 g suc de fructe si 850 g zahar), gem (1 kg fructe si 1 kg zahar)
Mixurile pentru muraturi
– Pikant fix iute (fara sterilizare) contine acid benzoic (E 210), benzoat de sodiu (E 211), metabisulfit de potasiu (E 224)- Pikant fix Dulce – acrisor (fara sterilizare) contine acid benzoic (E 210), benzoat de sodiu (E 211), metabisulfit de potasiu (E 224)
– Pikant fix Verdeturi (fara sterilizare) contine acid benzoic (E 210), benzoat de sodiu (E 211), metabisulfit de potasiu (E 224)
– Daily Muraturi fixant (amestec pentru prepararea muraturilor) contine benzoat de sodiu (E 211)
– Tomato fix Dr Oetker (nu necesita sterilizare) contine acid sorbic (E 200)
Conservant alimentar la pliculet
– Daily – conservant alimentar
– Sare de lamaie Daily – acid citric alimentar
– Conservant de la Auchan – benzoat de sodiu
– Sare la lamaie Carrefour – acid citric alimentar
– Conservant Dr. Oetker – benzoat de sodiu (E 211)
– Colonial sare de lamaie Kets Production – acid citric alimentar
– Coaja de lamaie razuita Dr. Oetker (34% coaja de portocala) – contine E 341, E 300, E 304 si E 200
„Conservele industriale contin, aproape fara exceptie, aditivi de conservare, despre care se cunoaste ca pot dauna organismului daca sunt consumati in exces; indeosebi conservele de calitate slaba au cantitati mari de conservanti puternici, motiv serios de indemn la responsabilitate din partea consumatorilor. Mai ales in consumul copiilor sa nu fie frecvent prezente produsele conservate”, ne atentioneaza Prof. Univ. Dr. Ion Schileru – Departamentul de Business, stiintele Consumatorului si Managementul Calitatii, ASE Bucuresti.
„Din pacate, o parte a industriei alimentare a denaturat retetele traditionale ale unor produse precum castravetii in otet, pasta de tomate/alte produse pe baza de rosii, gemul de prune, salata de vinete, ardeii capia copti etc., prin adaosuri chimice care prelungesc termenul de valabilitate, dar care modifica gustul specific al acestor produse si care pot duce si la aparitia unor probleme de sanatate. Industria le ofera celor care nu sunt informati cu privire la efectele unor chimicale asupra sanatatii, tot felul de amestecuri de substante chimice, care ar scurta perioada de pregatire a unor conserve si ar elimina anumite etape specifice realizarii conservelor in casa, cum ar fi sterilizarea”, spune conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.

Ceaiul de radacini care a vindecat bolnavi de ciroza in faza terminala și de hepatita

Ficatul, cel mai mare organ al corpului (dupa piele), purifica si elimina toxinele acumulate din mancarea, bauturile sau medicamentele pe care le utilizam in orice moment al zilei. Unele boli ale ficatului au un caracter temporar si se vindeca de la sine, in timp ce altele pot dura perioade lungi de timp si pot conduce chiar la aparitia de complicatii redutabile.

Iata doua retete de top, care au produs vindecari incredibile ale pacientilor, cu un succes deosebit in cazul unor boli de ficat la care medicii au ridicat neputinciosi din umeri:
Ceai din patru radacini
Reteta
in 3 litri de apa se pun la fiert 3 lingurite de radacina de dud maruntita (Morus alba) si cate 1 lingurita din radacinile urmatoarelor plante: maces (Rosa canina), pir (Agropurym repens) si urzica vie (Urtica dioica). Se fierb la foc mediu pana cand mai ramane 1 litru de apa, dupa care vasul se indeparteaza de pe foc, se adauga jumatate de lingurita de iarba de rostopasca si se lasa sa se raceasca, dupa care se filtreaza.
Mod de administrare
Se administreaza 1 litru de preparat, pe stomacul gol, pe parcursul unei zile, iar a doua zi se face o noua portie – intotdeauna se consuma ceai proaspat. in cazul ascitei, tratamentul se continua pana cand abdomenul ajunge la volumul normal, dupa care se face o pauza de 2 saptamani si apoi se reia.
Observatii importante
Pentru a marunti radacinile de dud si maces (specii arborescente cu radacini foarte tari, lemnoase), se recurge la o lama cu care se taie aschii subtiri din radacina, ca si cum ati ascuti un creion.
Din cauza radacinii de dud, foarte importanta in ascita, pacientul va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va fi de culoare rosie – aceste simptome sunt normale, deoarece arata ca procesul de vindecare a inceput.
Pe timpul tratamentului se tine regim sever – fara carne, grasimi, alcool, prajeli – si se recomanda odihna absoluta la pat in primele 2-3 saptamani.
Dupa vindecare, tratamentul se reia in fiecare an, cate 1-2 luni.

Semne ale cresterii nivelului de zahar in sange si alimente care te ajuta

Glucoza este un tip de zahar care provine din alimentele pe care le consumam și este formata și stocata de catre organism. Este sursa principala de energie și ajunge imediat in sange, scrie homehealthyrecipes.com.

Hiperglicemia este termenul medical folosit atunci cand nivelul de zahar de sange este ridicat, iar asta se intampla atunci cand organismul nu are suficienta insulina (diabet de tip 1), sau cand nu o poate folosi in mod corespunzator (diabet de tip 2). Daca suferi de hiperglicemie timp de cateva luni, sau chiar ani, ochii, rinichii, sistemul nervos sau vasele de sange pot suferi rani grave și permanente.
Au fost descoperite mai multe cauze ale creșterii nivelului de zahar din sange la cei care sufera de diabet și printre acestea se numara stresul, raceala, mancarea in exces, lipsa sportului, deshidratarea, nerespectarea dozei suficiente de medicamente sau supradoza, consumul de steroizi.
Daca ai mai mult zahar in corp decat este necesare, asta nu inseamna automat ca ai diabet. Acesta este doar unul dintre simptome, iar un om poate sa nu dea niciun semn ale acestei boli. insa cele mai frecvente simptome includ: senzația de sete tot mai mare și mai accentuata, gura uscata, apetitul mare, urinarea frecventa și, sau in timpul nopții, pielea uscata, oboseala crunta, dificultați de concentrare, creșterea in greutate, in special pe abdomen, vederea incețoșata, impotența, vindecarea lenta a unor taieturi, reapariția unor infecții mai vechi, probleme de stomac, probleme ale sistemului nervos.
Indicele glicemic (IG) pornește de la 0 și ajunge pana la 100, iar asta arata nivelul de carbohidrați din alimente, care duce la creșterea nivelului de zahar din sange.
Mai jos aveți alimentele care au un IG scazut, intre 0 și 54, și va ajuta la menținerea greutații și a sanatații:
– o cana de humus – 6
– un ou – 0
– o jumatate de ceapa – 10
– o cana de broccoli – 10
– o cana de caju – 22
– o cana de alune – 15
– un grapefruit mare – 50
– o cana de cireșe – 22
– o cana de iaurt – 23
– un carnat de curcan – 28
– un mar – 38
– o cana de fasole roșie – 31
– o cana de spaghetti – 42
– opt linguri de suc de roșii – 38
– opt linguri de suc de ananas – 46
– o cana de struguri verzi – 46
– o portocala medie – 48
– un morcov mare – 47
– o cana de mazare – 54
– o banana mare – 52
Urmatoarele alimente trebuie consumate cu moderație, avand un IG intre 55 și 69:
– o lingura de miere – 55
– o cana de orez brun – 55
– o cana de orez alb – 64
– o porție de macaroane cu branza – 64
– o cana de fulgi de ovaz – 58
Daca in meniul tau zilnic, sau saptamanal sunt incluse urmatoarele produse alimentare, cel mai bine este sa le elimini treptat și sa le consumi cu o frecvența cat mai redusa:
– doua cani de popcorn – 72
– o felie de paine – 70
– un tort de orez – 78
– o gogoașa glazurata – 76
– un cartof copt – 85
– 50 de grame de glucoza – 100
– o porție de fulgi de porumb – 92

Singurul remediu eficent pentru o maladie care ucide milioane de oameni

Un studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din Berlin a aratat ca oamenii care consuma zilnic timp de 3 saptamani cel putin 6 prune proaspete sau uscate au mai putine probleme medicale cu oasele, cu nivelul de colesterol LDL si cu posibilitatea de a avea cancer de colon.

Prunele au si proprietati diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicante si laxative. Aceste fructe amelioreaza starile inflamatorii ale ficatului si splinei. De asemenea, prunele si sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric, ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal. Prunele imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroza, colecist, hipertensiune si rinichi.
Resveratrolul care se gaseste si in compozitia prunelor inchise la culoare, intreindigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.
Pruna este si un fruct care are puternice calitati energizante. Acest lucru se datoreaza zaharurilor pe care le contine si care potenteaza capacitatea energetica a organismului, intervenind si stimuland sistemul muscular si nervos. Pentru cei care depun eforturi fizice mari, se recomanda mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetica de cinci ori mai mare decat cele proaspete.
Ele contin apa; zaharuri, distribuite intre glucoza, fructoza si zaharoza; fibre alimentare (celuloza sipectine); acizi organici, care favorizeaza eliminarea acidului uric; saruri minerale, in special potasiu;vitamine (B1, B2, B3, B6, C, E si D); antociani (in coaja), substante antioxidante care confera fructului culoarea specifica; tanini si substante amare, in frunze si scoarta pomului. Prunele uscate au un continut caloric mai ridicat decat cele proaspete si o concentratie mai mare de vitamine si saruri minerale.

Scapa de stafilococul auriu, garantat, fara pic de antibiotic

In primul rand, este foarte important sa cunoastem ce reprezinta de fapt acest stafilococ. Ei bine, stafilococul auriu reprezinta o bacterie care face parte din genul Staphylococcus. Denumirea latina sub care se gaseste frecvent in zilele noastre este de staphylococcus aureus.

 
Cum contactam acest stafilococ?
Cel mai frecvent acest stafilococ este contactat din spitale. Statistic, frecventa si numarul persoanelor care au contactat acest streptococ au declarat ca sursa de focar fiind spitalele. Este bine cunoscut ca spitalele romanesti sunt surse de astfel de bacterii patogene.
De asemenea, copiii, care reprezinta o categorie importanta purtatoare de aceasta bacterie il contacteaza din gradinite.
 
De ce ajunge in corpul nostru?

Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu si consta dintr-un singur cuvant: imunitatea. Practic, toate persoanele cu o imunitate slaba, in contact cu acest virus, il preiau in organism si il gazduiesc.

La ora actuala, majoritatea populatiei are o imunitate scazuta, acest lucru datorandu-se cel mai probabil stresului. Desigur, pe langa stres se mai pot adauga o gama larga de factori, cum ar fi alimentatia necorespunzatoare precum si o igiena scazuta.
Ganditi-va la imunitatea noastra ca la o bariera a corpului. Aceasta imunitate este importanta pentru a preveni orice boala sau infectie. Odata doborat acest zid, numit imunitate, virusurile si bacteriile se instaleaza in organismul nostru.
Cum se manifesta stafilococul auriu?
Este important sa cunoastem faptul ca el se situeaza la nivelul mai multor organe ale corpului nostru. Cel mai frecvent il intalnim la nivelul nasului si gatului, dar de asemenea il putem regasi si in ureche sau la nivelul celui mai mare organ al corpului, pielea. Mai poate fi gasit si in organele genitale, atat la femei cat si la barbati.
El se manifesta prin patologii la nivelul organelor mentionate mai sus. Astfel la nivelul gatului intalnim faringita, la nivelul nasului avem sinuzite, la nivelul urechii apare prin otita, iar la nivelul pielii se manifesta prin furuncule de diverse categorii, cele mai frecvente fiind furunculele antracoide.
Metoda de detectare
Il putem detecta prin exudat, atat nazal cat si faringian. Cel mai recomandat lucru, este ca daca aveti unul din simptomele prezentate mai sus, sa va prezentati la un ORL-ist pentru a face un exudat faringian sau nazal.
Cum ma tratez de acest streptococ?
Cea mai utilizata metoda de tratament la ora actuala este reprezentata de administrarea de antibiotice orale. Problema acestor antibiotice se pune in momentul in care apare rezistenta la nivelul organismului nostru impotriva lor.
Deoarece in trecut am luat multe astfel de antibiotice, organismul a creat o anumita rezistenta a lor manifestata prin scaderea eficientei si practic anularea efectului lor, acela de a distruge aceasta bacterie.
In prezent, la nivel mondial, exista o adevarata criza privind aceasta rezistenta, se cauta tot mai multe metode complementare. Daca ati fost diagnosticat cu acest stafilococ, este recomandat sa faceti si o antibiograma, care sa releve antibioticele la care sunteti rezistent.
O metoda naturala de tratament

La ora actuala, solutia cea mai buna, in tratarea acestui stafilococ este o metoda homeopatica. Omenirea revine la vechile metode, deoarece metodele create in laborator, sintetic, s-au dovedit a fi in cele din urma insuficiente si ineficiente pentru zilele in care traim.

O metoda de tratament foarte eficienta este reprezentata de mierea Manuka. Aceasta miere este considerata la ora actuala, la nivel mondial, cel mai puternic antibiotic natural existent pe piata. Mierea manuka este produsa de albinele din Noua Zeelanda din florile unor copaci de Manuka. Ea reprezinta una din cele mai bune soltii, pentru ca organismul o accepta in totalitate, si eficienta ei este maxima, in comparatie cu antibioticele orale, la care organismul si-a creat o anumita rezistenta.
Astfel, cu ajutorul acestei mieri, putem scapa de acest stafilococ. De asemenea, ea este eficienta nu doar pentru stafilococul auriu, ci si pentru helicobacter pylori care creeaza ulcerul gastric sau alte virusuri existente in organismul nostru.

Trucurile care tin batranetea la distanta

Imagini pentru batranete

Imbatranirea este o etapa inevitabila a vietii, insa creierul noastri a invatat cateva trucuri care ajuta la incetinirea, pe cat posibil, a acestui proces, potrivit rezultatelor unei cercetari recente citate de Science Alert.

Odata cu trecerea anilor, ne pierdem puterea de concentrare si rapiditatea cu care ne insusim si stocam informatiile.
„Aceste rezultate arata ca varstnicii compenseaza declinul cognitiv cu o mai buna procesare a stimulilor pe care ii primesc”, a explicat echipa de cercetatori care a realizat studiu.
Oamenii de stiinta au cooptat in aceasta cercetare 17 tineri si 10 batrani. Ei au fost rugati sa aranjeze pe diverse categorii de culori niste cercuri pictate diferit.
Unele combinatii de culori erau foarte asemanatoare, in timp ce altele erau extrem de diferite, iar participantii la studiu primeau feedback imediat cu privire la categoria corecta a cercului respectiv pe parcursul testului.
Niciuna dintre „echipe” nu a avut probleme atunci cand au fost puse sa sorteze cercurile in culori foarte apropiate, insa grupul varstnicilor a intampinat greutati in a sorta cercurile foarte diferite.
Potrivit cercetatorilor, oamenii folosesc doua strategii de categorisire principale, iar batranii trec mai greu de la o strategie la alta. Atunci cand au de-a face cu lucruri foarte diferite, le este mult mai greu sa gaseasca diferentele pentru ca este nevoie de o analiza aparte prin care sa identifice acele diferente.
in urma testelor speciale care au fost facute pe parcursul desfasurarii acestui test, oamenii de stiinta arata ca grupul varstnicilor a folosit un tip special de atentie selectiva, membrii acestui grup fiind mai atenti la detalii decat tinerii.
„Astfel, creierul este capabil sa incetineasca efectele nevative ale imbatranirii prin faptul ca isi creste nivelul de atentie”, a explicat unul dintre cercetatori.
Cu alte cuvinte, creierul batranilor poate ca are mai putina putere, insa aceasta este folosita mult mai eficient.
Oamenii de stiinta spera ca aceste noi descoperiri sa ii ajute sa gaseasca diferite tehnici prin care sa ii invete pe batrani sa isi antreneze nivelul de atentie.
Acest studiu arata odata in plus cat de important este sa ne mentinem creierul activ, indiferent de varsta.

Macesele, adevarate antibiotice naturale!

Macesele pot fi consumate crude, in salate, insa, pentru tratarea diverselor afectiuni, se pot cumpara din farmacie (sau – de ce nu – sa le preparati chiar acasa) ceaiuri, tincturi si decoct – toate pe baza de macese, in functie de ce aveti nevoie.

Ceai de macese – beneficii:
1. Alunga oboseala
Prin continutul de substante active (vitaminele A, D, E, B1, B2, K), zaharuri, uleiuri volatile, lecitina si minerale (calciu, magneziu fier, potasiu) sunt considerate un medicament naturist, revigorant, care alunga oboseala.
2. Intaresc imunitatea organismului
Vitamina C din fructele de maces intareste imunitatea organismului, prevenind afectiunile specifice sezonului rece (raceala, gripa etc).
Ajuta la restabilirea echilibrului florei intestinale, mai ales dupa un tratament cu antibiotice.
Prin continutul ridicat in vitamine si minerale fructele dau rezultate uimitoare si in caz de anemie.
3. Trateaza afectiunile digestive
Ceaiul de macese trateaza intoxicatiile, diareea si alte probleme digestive.
Cum se prepara infuzia? Doua linguri de macese proaspete sau o lingura de macese uscate zdrobite se pun in 200 ml apa clocotita. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 15 minute; dupa aceea, se strecoara si se bea caldut.
4. Combat alergiile
Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ceaiul si pulberea de macese sunt indicate in tratarea bronsitelor, astmului si alergiilor.
In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, faringita, pneumonie.
5. Protejeaza inima
Antioxidantii din compozitia lor au un rol protector pentru inima. Astfel, infuzia de macese scade tensiunea arteriala, reduce colesterolul rau si normalizeaza circulatia sangelui.
6. Te ajuta sa slabesti
Specialistii spun ca datorita acizilor si a pectinei sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus. 3 cani de ceai de macese pe zi te scapa de constipatie. Totodata, macesele stimuleaza arderile, contribuind la reducerea depozitelor de grasime.
7. Previn cancerul
Antioxidantii, flavonoidele, polifenolii si toate substantele active din compozitia maceselor au capacitatea sa previna anumite forme de cancer.

5 superalimente care-ti transforma corpul

Chiar daca mananci sanatos si incerci sa respecti principiile unui stil de viata sanatos, aceste superalimente iti vor da un plus de sanatate si energie in fiecare zi.

 
1. Pudra de iarba de orz 
Are de 30 ori mai multa vitamina B1 si de 11 ori mai mult calciu decat laptele de vaca. De peste 6 ori mai mult caroten si de 5 ori mai mult fier decat spanacul. De 7 ori mai multa vitamina C ca portocalele. Cu alte cuvinte, un pachet nutritional complet. E suficienta doar o lingura pe zi adaugata in apa sau in smoothie ca sa te bucuri de beneficiile sale multiple.
Iarba de orz are totodata una dintre cele mai mari cantitati de enzima SOD (superoxid dismutaza), un antioxidant puternic care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi.
2. Spirulina
Algele sunt sursa originala de acizi grasi Omega 3, dupa care corpul nostru tanjeste cu disperare. Spirulina este cea mai bogata sursa de proteine de pe planeta (contine 60% proteine) si ofera in acelasi timp 22 tipuri diferite de aminoacizi pe care corpul nostru ii cere. 1-2 linguri de spirulina ofera cantitati impresionante de vitamina B12, minerale esentiale, fier si beta-caroten.
Culoarea sa reflecta si continutul bogat de clorofila, care curata si purifiaza sangele.
 
3. Semintele de canepa
Sunt o sursa excelenta de proteine (aproximativ 5 grame intr-o lingura), care este asimilata foarte usor. Contin 10 aminoacizi esentiali si sunt compuse de 40% fibre, o cantitate impresionanta care ajuta in cazul problemelor gastro-intestinale, iar continutul bogat de Omega 3 si Omega 6 le recomanda pentru sanatatea parului si a pielii. De asemenea, semintele de canepa ajuta in cazul bolilor de inima, a mai multor forme de cancer si a bolilor  Alzheimer si Parkinson. Le poti introduce in salate, smoothie-uri, cereale si iaurt.
4. Polenul de albine
Contine toti cei 22 de aminoacizi de care corpul nostru are nevoie. Este, de asemenea, incarcat cu toate vitaminele din complexul B, vitamina C, vitamina A, vitamina E si carotenoide.
5. Semintele de chia
Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Semintele de chia au mai multi antioxidanti decat murele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, iar astea sunt doar cateva dintre beneficiile lor.

Ce provoaca carceii si cum ii poti evita?

Similar cu alte crampe musculare, fenomenul carceilor apare atunci cand muschii se contracta involuntar. Fenomenul poate aparea la orice muschi, dar cele mai obisnuite sunt cele care apar la picioare in timpul noptii, cand persoana doarme.

Cercetatorii in medicina nu stiu exact ce provoaca carceii, insa de-a lungul timpului au descoperit anumite ipoteze posibile.  Una dintre ele afirma ca acestea sunt provocate de oboseala musculara care poate fi rezultatul statului prea mult in picioare, jos sau dupa prea multe exercitii fizice.
Un alt factor ar putea fi deshidratarea, cand fluidele din organismul uman nu primesc suficient oxigen, fiind predispuse spasmelor. De asemenea, deshidratarea provoaca dezechilibre electrolitice, cercetatorii considera ca electroliti sunt un factor important atunci cand se declanseaza crampele musculare.
Alergatorii, precum si alti atleti considera ca potasiul si magneziul sunt doua substante indispensabile atunci cand persoanele doresc sa previna carceii. Potasiul este foarte benefic pentru relaxarea musculara, in cazul persoanelor care au carcei foarte des medicii ii sfatuiesc sa creasca nivelul de magneziu si potasiu din dieta alimentara.
De exemplu, bananele sunt o sursa foarte buna de potasiu, precum si cartofii dulci, stafidele, prunele uscate, fasolea uscata si spanacul gatit.

Cidrul de mere, o bautura miraculoasa pentru organism

Cidrul de mere este un vin usor alcoolizat, dar si o bautura racoritoare care aduce numeroase beneficii pentru sanatate!

Ingrediente
– 10 kg de mere
– 1 kg zahar (Variaza in functie de cat de dulci sunt fructele)
Merele trebuie sa fie bine coapte, aceasta este prima regula de care trebuie sa tii cont. Fructele se spala bine, se curata si se storc pentru a obtine sucul de mere. Se strecoara sucul printr-un tifon si se pune intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa la fermentat.
A doua regula este ca vasul de fermentat sa fie prevazut cu un dop special prin care se introduce un furtun. Celalalt capat al furtunului se pune intr-un vas cu apa. Se lasa cel putin o luna, dupa care se scoate cu mare grija si se pune in sticle. E nevoie de o atentie deosebita pentru a nu tulbura continutul, iar sticlele in care se depoziteaza la rece trebuie sa se inchida etans.
Aceasta bautura miraculoasa este o varianta mai rapida si mai simplu de realizat acasa, insa gustul si proprietatile sale te vor face sa il prepari si la anul!

5 remedii naturiste pentru diabet

Imagini pentru ovaz nedecorticat

1. Un pahar (200 ml) de ovaz nedecorticat se clateste cu apa rece, se toarna intr-un vas cu capac si se opareste cu 1 l de apa clocotita. Se acopera cu capacul si se lasa sa se infuzeze timp de 12 ore (20:00 – 8:00). Se strecoara prin trei straturi de tifon si lichidul rezultat se bea in trei reprize, timp de o zi.

Tratamentul dureaza trei luni, dupa care se face pauza o luna. Ovazul ramas dupa strecurarea infuziei se da prin masina de tocat carne. Peste masa rezultata se toarna 1 l de apa si se lasa
sa fiarba timp de 20 de minute. Se strecoara si se bea. Aceasta fiertura regleaza functiile ficatului la diabetici.
2. 500 ml suc de ceapa se amesteca cu 500 ml alcool etilic (96%). Se administreaza cate o lingura pe zi, ceva mai mult de o luna. Tratamentul poate fi repetat.
3. Un leac eficient pentru normalizarea glicemiei la diabetici este urmatorul: se iau 3 stiuleti de porumb fara boabe (coceanul sa fie rosu) si se pun la fiert in 2 l de apa, pe flacara mica, in vas acoperit. Cand lichidul se reduce la jumatate (1 l), se imparte in 4 cani a 250 ml fiecare si se bea toata cantitatea in decursul unei zile. Cura se repeta trei zile. Se masoara glicemia inainte de a incepe tratamentul si la cateva zile dupa.
4. Decoct din pastai de fasole uscata
Si pastaile de fasole au proprietatea de a diminua cantitatea de zahar din sange. Inmuiati, vreme de 2 ore, 100 g de pastai uscate, taiate marunt, intr-un litru si jumatate de apa. Lasati-le sa fiarba pana ce lichidul se reduce la jumatate, apoi lasati-le la macerat toata noaptea. Beti peste zi lichidul, intre mesele principale.
5. Tinctura de laptuci (salata verde)
Tinctura de laptuci se obtine punand la macerat timp de 4 zile o cantitate egala de laptuci proaspete si de alcool de 90 grade (de exemplu: 1/2 kg salata verde si 1/2 l alcool). Strecurati lichidul printr-un tifon, apoi turnati-l intr-o sticla inchisa la culoare, pe care-o astupati cu un dop. Nu faceti o cantitate prea mare. Se administreaza 60 de picaturi in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Acest leac scade glicemia si cu 30%.

Omega 3 creste riscul unei boli incurabile

Acizii grasi nesaturati sunt un element de baza in alimentatie, fiind o sursa importanta de energie. Recomandati pentru sanatatea cardiovasculara, in special acizii grasi polinesaturati Omega-3, consumati in cantitati ridicate pot determina, in schimb, un risc crescut de dezvoltare a diabetului zaharat, potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare Epidemiologica si de Sanatatea Populatiei INSERM si al Universitatii Paris-Saclay, Franta, prezentat in cadrul celei de-a 52-a intalniri Anuale a Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului. Desfasurat in perioada 1993-2011, studiul a urmarit 71.334 de femei cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani, care nu aveau diabet la momentul inrolarii.
Cercetarea a descoperit o asociere pozitiva intre consumul crescut de acizi grasi Omega-3 si riscul de instalare a diabetului zharat de tip 2. Mai precis, femeile care au consumat cea mai mare cantitate de acizi Omega-3, mai mult de 1.6 g/zi (cele aflate in prima treime, raport la consum) au prezentat un risc cu 26% mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, fata de cele din ultima treime a grupului analizat, unde consumul s-a situat la 1.3 g/zi.
Totodata, evaluand posibila corelatie intre consumul total de acizi grasi polinesaturati si riscul de diabet zaharat, tinand cont si de IMC (Indicele de Masa Corporala), s-a observat ca doar in cazul femeilor cu un IMC normal, sub 25 kg/m2) asocierea cu diabetul persista, in timp ce in cazul femeilor supraponderale (IMC > 25 kg/m2) nu a fost identficata o asemenea relatie. Astfel, femeile cu un IMC normal, care au consumat zilnic peste 15.3g de astfel de acizi grasi au avut un risc de aparitie a diabetului zaharat cu 22% mai mare fata de femeile din grupul de studiu, care au raportat cel mai scazut consum – mai putin de 12 g.
in cazul acizilor grasi Omega-3, in schimb, un aport ridicat in dieta a condus la un risc crescut de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, atat in randul femeilor supraponderale, cat si in randul acelora cu un IMC in limite normale. Totusi, riscul de diabet asociat consumului ridicat de acizi Omega-3 la femeile cu greutate normala si care au consumat cea mai mare cantitate de astfel de acizi, comparativ cu cele care au avut cel mai scazut consum a fost de 39%, de doua ori mai mare fata de 18%, cat a fost inregistrat in randul femeilor supraponderale.
Analizand strict acidul docosapentaeonic (DPA) din grupul de acizi grasi Omega-3, regasit in uleiul de peste (menhaden sau somon), in carnea de peste (diferite tipuri de somon), precum si in carnea de vita, si de aceasta data s-a constat ca un consum ridicat poate creste riscul de diabet zaharat de tip 2, atat la femeile cu greutate normala, cat si la cele supraponderale.
Pe de alta parte, situatia este diferita in ceea ce priveste consumul de acid alfa-linolenic (ALA), gasit in diferite uleiuri, asa cum este cel de seminte de in, soia, chia, rapita sau nuci si care doar in cazul femeilor cu greutate peste normal a fost asociat cu un risc mai mare de diabet zaharat. Dintre acestea, cele care au inclus in alimentatia zilnica mai mult de 1.14 g de ALA au prezentat un risc cu 17% mai mare, comparativ cu cele care nu au depasit 0.90 g de ALA pe zi.
Studiul a identificat o relatie similara si in cazul grupului de acizi grasi Omega-6, insa, numai raportat la acidul arahidonic (AA), asimilat in urma consumului de diferite tipuri de carne, in special carne rosie ori galbenus de ou. Riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip II, asociat consumului de AA, a fost cu 50% mai mare la femeile cu IMC normal, aflate in primele 33%, din punct de vedere al cantitatii consumate (>0.25 g/zi), fata de cele care au raportat cel mai scazut consum (<0.19 g/zi), respectiv cu 74% mai mare, in randul femeilor supraponderale, tinand cont de aceeasi parametri de consum.
Mai mult, cercetarea a aratat ca asocierea intre un aport ridicat de DPA si AA in dieta si riscul de diabet zaharat s-a mentinut si in urma unor evaluari mai complexe, care au implicat anumite ajustari, astfel incat s-a avut in vedere principala componenta alimentara in dietele femeilor incluse in studiu si anume, carnea. Prin urmare, s-a observat ca principala sursa de DPA in alimentatie a fost carnea, in proportie de 33% si pestele sau fructele de mare, 22.6%, iar sursele de AA au constat in carne (42.7%), peste sau fructe de mare (22.6%) si oua (9.7%).
Astfel, coordonatorii studiului, dr. Guy Fagherazzi si Courtney Dow atrag atentia ca recomandat ar fi sa se incerce limitarea consumului acestor alimente, care uneori depaseste necesarul nutritional, insa nu eliminarea lor din dieta.

4 reguli pentru a ne mentine sanatosi cand suntem invadati de legume si fructe cu pesticide

Imagini pentru legume si fructe cu pesticide

Legumele si fructe cu pesticide sunt peste tot. Aproape ca este imposibil sa mai gasim in magazinele obisnuite astfel de produse care sa nu fi fost tratate deloc. Aternativa evidenta ar fi consumul de fructe si legume bio. Si in acest caz sunt cel putin doua probleme. In primul rand sunt mai scumpe, uneori chiar mult mai scumpe si e greu sa ni le permitem in cantitate suficienta. Apoi, in multe situatii s-a dovedit ca si acestea contineau pesticide in cantitati mai mari sau mai mici.

1. Este mult mai bine sa mananci produsele cultivate in mod conventional, decat sa eviti complet fructele si legumele in dieta ta, pentru a evita in fapt consumul de pesticide. Fructele si legumele contin nutrienti si aduc beneficii sanatatii, de care au nevoie toti oamenii, in special femeile insarcinate si copii.
2. O alta metoda prin care poti minimiza expunerea la pesticide este prin spalarea atenta a fructelor si legumelor sub un jet de apa rece. Apoi, le poti curata de coaja inainte de a le consuma. Acest lucru te va ajuta sa scapi si de cele mai multe pesticide si organismele care ti-ar putea provoca intoxicatii alimentare.
3. Daca vrei sa cumperi fructe si legume organice dar ti se pare ca acestea sunt prea scumpe, poti opta macar pentru fructele si legumele care au cel mai redus nivel de pesticide. Lista fructelor si a legumelor cu nivel mare de pesticide este actualizata in fiecare an de catre organizatia non-profit Grupul de Lucru pentru Mediu, pe baza testelor de laborator. Iata care sunt produsele alimentare care au cele mai ridicate reziduuri de pesticide:
capsuni
mere
nectarine
piersici
telina
struguri
cirese
spanac
rosii
ardei gras
rosii cherry
castraveti
4. In mod evident, Cumpara variantele organice macar pentru alimentele cu niveluri ridicate de reziduuri de pesticide, adica cele aflate in lista de mai sus.

10 motive pentru a consuma frecvent semninte de floarea soarelui

Organismul nostru are nevoie de o alimentatie cat mai variata pentru a acumula cat mai multe vitamine, minerale si alte substante nutritive necesare pentru buna sa functionare. Printre semintele recomandate sa le consumam cat mai des posibil sunt semintele de floarea soarelui. Evitati-le pe cele sarate si prajite si cumparati-le doar crude, din magazine naturiste.
Iata 10 dintre argumentele care le recomanda pentru consum frecvent:
1. Ajuta la prevenirea cancerului datorita continutului mare de seleniu. Acesta inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, controleaza deteriorarea celulara si induce repararea ADN-ului din celulele deteriorate.
2. Sunt o bogata sursa de magneziu, un mineral care are un rol esential in buna functionare a organismului. Magneziul ajuta la o buna controlare a stresului, induce o stare de calm si liniste, reduce migrenele, ajuta la buna functionare a muschilor.
3. Vitamina E din semintele de floarea soarelui ajuta la stralucirea pielii si la mentinerea aspectului sau tanar.
4. Reduc colesterolul datorita fitosterolilor, compusi din plante care au o structura asemanatoare cu a colesterolului, iar prezenta lor in organism este benefica pentru reglarea colesterolului.
5. Semintele de floarea soarelui previn aparitia atacurilor de cord si accidentelor vasculare cerebrale datorita magneziului pe care il contin.
6. Sunt un ajutor de nadejde pentru cei care vor sa slabeasca. Contin o cantitate mare de proteine (40% din compozitia lor este reprezentata de proteine) si consumate ca gustare inhiba senzatia de foame si asigura satietate pentru o perioada destul de lunga de timp. in loc sa ciuguliti chipsuri sau dulciuri, puteti manca cateva seminte de floarea soarelui.
7. Contin o cantitate mare de antioxidanti, astfel ca ajuta la prevenirea aparitiei mai multor forme de cancer.
8. Au un puternic efect antiinflamator, astfel ca sunt benefice la tratarea unor boli precum durerile articulare, ulcerele, astmul sau eruptiile cutanate.
9. Contin acizi grasi omega 6, esentiali pentru organism.
10. Ajuta la combaterea depresiei si anxietatii.
Cu toate ca au un gust bun, nutritionistii ne recomanda sa nu depasim cantitatea de 20-30 de grame zilnic, pentru ca, altfel, continutul de acizi grasi poate deveni daunator organismului.

8 lucruri pe care nu trebuie sa le faci dupa masa;

Fiecare persoana are obiceiurile sale pentru perioada imediat urmatoare incheierii mesei. Unii beau ceai, altii isi aprind o tigara, unele persoane prefera o plimbare sau un pui de somn. Din pacate, multe dintre acestea obiceiuri au un impact negativ asupra sanatatii noastre.
Iata ce nu trebuie sa faci imediat dupa ce ai mancat:
Nu fuma
Efectele nocive ale unui tigari fumata dupa o masa copiosa sunt de 10 ori mai intense. Fumatul este insa un obicei foarte nociv, fie ca este realizat dimineata, fie seara. O tigara contine peste 60 de substante cancerigene.
Pe langa emfizem si cancer, fumatul duce si la alte probleme de sanatate. Fumatul inrautateste simptomele a numeroase afectiuni si are si un efect negativ asupra muschilor colonului.
Nu manca fructe
Consumul de fructe este recomandat de toti medicii. Trebuie insa sa stii ca trebuie consumate la anumite ore. Sunt usor de digerat si contin zaharuri simple. Majoritatea fructelor, exceptie facand bananele si curmalele, trec prin stomac si intestin in 20 de minute de la consumare. In intestine fructele sunt metabolizate.
Atunci cand consumi fructe imediat dupa masa, fructele sunt stocate in stomac, odata cu celelalte alimente si nu mai ajung in intestine atunci cand trebuie. In stomac, fructele fermenteaza impreuna cu celelalte alimente.
Este astfel recomandat sa nu consumi fructe imediat dupa masa. Cel mai potrivit moment pentru fructe este dimineata, la micul dejun, pe stomacul gol.
Dimineata este si momentul cel mai potrivit pentru folosirea nutrientilor din fructe, care confera energie pentru intreaga zi.
Nu bea ceai
Consumul moderat de ceai are numeroase beneficii pentru sanatate: reduce riscul de afectiuni cardiovasculare si diabet si asigura organismului antioxidanti care il ajuta sa lupte impotriva imbatranirii premature. Specialistii spun insa ca ceaiurile nu trebuie consumate imediat dupa masa.
Ceaiul contine polifenoli si tanini care favorizeaza absorbtia de fier. Fierul este un metal greu digerabil de organismul uman. Astfel, consumul de ceai imediat dupa masa este daunator in special copiilor si femeilor care sufera de deficienta de fier. Ceaiul trebuie consumat la cel putin o ora dupa masa.
Nu face baie
Digestia necesita multa energie care are nevoie de o circulatie buna a sangelui. Atunci cand facem dusuri calde, temperatura corpului creste, iar pentru a o raci, organismul accelereaza circulatia sangelului pentru a racori pielea.
Astfel, sangele necesar in stomac pentru digestie nu este suficient. Este indicat ca dupa o masa sa astepti cel putin 30 de minute inainte de a face baie.
 
Nu merge la plimbare
Plimbarea imediat dupa o masa este o idee proasta si poate duce la indigestie si aciditate. Poti merge la pimbare dupa 30 – 40 de minute dupa o masa. In acest fel vei arde caloriile in plus si vei capata mai multa energie.
De asemenea, nu trebuie sa exagerezi. O plimbare de 15 – 20 de minute este ideala pentru accelerarea metabolismului si pentru arderea grasimilor.
Nu adormi
Somnul imediat dupa masa este daunator organismului. Sucurile gastrice din stomac se intorc inapoi pe esofag din cauza fortei gravitationale. In timp, acizii din alimente afecteaza esofagul. Aceasta este principala cauza pentru care multe persoane simt o senzatie de arsura in gura si gat atunci cand atipesc imediat dupa masa.
Un alt motiv pentru care este indicat sa evitam sa adormim imediat dupa masa, este faptul ca alimentele consumate pun o mare presiune asupra diafragmei, ceea ce duce la sforait si incapacitarea de a respira in timpul somnului. Somnul imediat dupa masa este si o cauza a obezitatii.
Nu trebuie sa slabesti cureaua
Slabirea curelei la pantaloni este periculoasa nu neaparat prin actul in sine, cat mai ales prin ceea ce deriva din acest act: ai mancat atat de mult incat nu te mai simti confortabil. Este recomandat sa mancati atat cat sa va pastrati confortul abdominal, fara a slabi cureaua.
In plus, slabirea curelei scade presiunea abdominala, intestinele se destind, digestia este astfel ingreunata si devenim predispusi la balonare si constipatie.
 
Nu mesteca guma
Guma de mestecat drept un aliment-miracol care ne ajuta la curatarea dintilor si improspatarea respiratiei dupa masa, medicii ne recomanda cu totul altceva. Mestecatul unei gume dupa masa ne poate ajuta sa scapam de mirosul respiratiei, dar ne si face sa inghitim mult aer in acelasi timp. Rezultatul? Balonare dupa masa, senzatie de disconfort, eructatii, digestie dificila.

 

Locul prin care patrund cele mai multe bacterii in organism

Imagini pentru bacterii

Cavitatea bucala este cel mai mare portal de intrare in corp a diferitelor bacterii sau virusi. “Prin gura patrund in intreg organismul diferite bacterii, care prin intermediul sangelui sunt transmise prin corp si agraveaza problemele de sanatate pe care pacientul le are. Daca pacientul respectiv are probleme de sanatate cu inima sau cu orice alt organ si intampina totodata probleme de sanatate dentara, mai mult, isi neglijeaza igiena orala, el, de fapt, incurajeaza dezvoltarea bacteriilor in gura, care de aici pleaca in corp. Astfel, este predispus la orice fel de afectiune, in functie de starea sa de sanatate generala”, spune medicul Razvan Boberis pentru Gandul.

Cariile netratate si resturile dentar intretin o cantitate foarte mare de bacterii patogene, care pot fi ingerate odata cu alimentatia sau trec in circulatia sistemica si produc diverse afectiuni.
“Printre complicatiile care pot aparea sunt afectiunile inimii, cunoscutele hepatite, atacul cerebral. Cea mai riscanta afectiune este endocardita bacteriana, aceasta este o boala a stratului intern al inimii, endocardul. Printre persoanele care prezinta risc crescut sunt cele cu proteza valvulara sau cu alte materiale straine in cord (sunturi sau conducte intre circulatia sistemica si cea pulmonara, realizate chirurgical).
Pacientii trebuie sa informeze medicul stomatolog despre afectiunile lor si sa faca profilaxia endocarditei in urmatoarele proceduri dentare: extractii, implanturi dentare, instrumentari la nivelul radacinilor, injectii anestezice intraligamentare, proceduri la care se anticipeaza o sangerare, plasarea de benzi antibiotice subgingivale”, precizeaza medicul Razvan Boberis pentru Gandul.
in general, persoanele cu dinti lipsa sau cu proteze mobile tind sa evite anumite alimente pe care nu le pot mesteca si sa aleaga alimente bogate in grasimi si calorii, dar acestea favorizeaza aparitia unor afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat sau unele tulburari digestive.

Mustul intareste imunitatea

Imagini pentru must

Sucul de struguri este cea mai simpla metoda de a te energiza toamna. Daca vrei sa ai o imunitate buna in sezonul rece si sa incetinesti procesul de imbatranire la care este supus corpul tau, bea cat mai des must!

Stimuleaza digestia si combate constipatia
Mustul este folosit cel mai adesea ca laxativ, fiind un remediu naturist excelent contra constipatiei, una dintre conditiile medicale din ce in ce mai diagnosticate in epoca moderna. Pe langa efectul purgativ rapid, mustul stimuleaza digestia si are si efect diuretic, contribuind la eliminarea toxinelor din organism.
In plus, mustul contribuie si la reglarea tranzitului intetsinal lent, datorita acidului tartric din struguri, care are rolul de a stimula si imbunatati digestia.
Combate astenia, oboseala si depresia
Chiar daca astenia apare cel mai adesea primavara, schimbarile pe care le aduce toamna predispun multe persoane la stari de apatie, oboseala si slabiciune care le pot afecta calitatea vietii.
Potrivit specialistilor, mustul este cel mai eficient „medicament” contra starilor astenice care te incearca la inceput de toamna, dar si a oboselii acumulate dupa o vara plina. Bogat in antioxidanti, vitamine si minerale, mustul este un tonic psihic natural, care-ti ofera energia si cheful de viata de care ai nevoie pentru a face fata provocarilor noului sezon.
Ajuta la slabit
Mustul nu doar previne ingrasarea si te ajuta sa te mentii in forma, dar isi aduce beneficiile si in dietele de slabire, atunci cand vrei sa scapi de cateva kilograme in plus. Efectele depurative si diuretice ale mustului nu ajuta doar la curatarea organismului de toxine, ci si la reducerea centimetrilor in talie si a kilogramelor de pe cantar.
Protejeaza sistemul nervos central
Specialistii au dovedit ca substantele nutritive din must contribuie la protejarea celulelor nervoase sau neuronilor de radicali liberi si la imbunatatirea facultatilor cognitive si a proceselor gandirii: memorie, concentrare etc.
 
Cat de sanatos e sa consumi oua crude: pro si contra
In plus, studiile au evidentiat faptul ca substantele active din must au puterea de a bloca evolutia maladiei Alzheimer, o afectiune degenerativa progresiva a creierului.
Are efect antiaging
Mustul este bogat in antioxidanti si polifenoli cu rol esential in mentinerea sanatatii celulelor si tesuturilor organismului, combatand imbatranirea prematura a pielii si a organelor din corp.
Mustul este folosit cu succes si in industria frumusetii, fiind un produs naturist eficient in redarea frumusetii, stralucirii si elasticitatii pielii. In plus, ajuta la refacerea celulelor pielii, in cazul unor leziuni, cicatrice sau semne inestetice si are un efect tonic asupra acesteia, mentinand-o tanara si catifelata.
Protejeaza vederea
Compusii activi din must au un rol esential in profilaxia unora dintre cele mai severe afectiuni oculare. Protejeaza vederea si previne aparitia leziunilor retiniene si a degenerescentei maculare.

Ochii dezvaluie nivelul de atractie sau intentia de a minti: oamenii sunt tradati de o simpla privire

Imagini pentru ochi

Ochii unei persoane dezvaluie adesea mai multe despre gesturile sau cuvintele acesteia. Ei sunt motivul pentru care unii oameni mentin contactul vizual in timpul interviurilor pentru a transmite incredere, sau privirea prelungita ca forma de intimidare. Ochii pot oferi informatii importante, comunicarea non-verbala fiind modul in care cei multi oameni isi formeaza prima impresie, scrie ibtimes.com.

Mincinosii evita privirea celor care ii asculta. Autorii unui studiu recent sunt de parere ca oamenii raman sensibili in momentul contactului visual inca de la nastere.Timpuriu, interactiunea mama-copil se bazeaza pe contactul vizual, astfel incat atunci cand o mama se uita in ochii celui mic, acesta asociaza gestul cu aprobarea. Blake Eastman, expert in limbajul corpului, este de acord ca depistarea unei minciuni nu se poate baza doar pe aceasta presupunere. „S-ar putea uita in alta parte deoarece persoana respectiva se simte inconfortabil cu privire la ceea ce se intampla. Ar putea fi vorba de jena sau, poate, persoana respectiva sufera de anxietate sociala ridicata. Nu exista niciun studiu concret care arata ca intreruperea contactului visual indica minciuna”, a spus specialistul. In schimb, studiile arata ca adultii ar trebui sa mentina contactul vizual 30 pana la 60% din timpul unei conversatii. Pe de alta parte, mentinerea unei priviri neobisnuit de puternice ar putea ridica un semn de intrebare. Un om care stie cum sa actioneze atunci cand minte va cauta mereu modalitati de a induce in eroare, incluzand mesaje menite sa rupa contactul visual, este de parere expertul. Un alt semn al minciunii este lipsa clipitului. Atunci cand o persoana devine coplesita de ganduri (sau de inventarea unei minciuni), numarul clipirilor scade dramatic.
Expertii in limbajul trupului spun ca mentinerea unui contact vizual puternic sugereaza prezinta atractiei. Potrivit lui Eastman, exista o corelatie puternica intre excitare si miscarile ochilor, cum ar fi dilatarea si rata de clipire. Ochii nostri se dilata in mod natural pentru a primi mai multa lumina dar, de asemenea, dilatarea apare ca raspuns la impulsurile cognitive si emotionale. Asa ca, atunci cand suntem interesati sau stimulati emotional, pupilele noastre se dilata. stiindu-se faptul ca barbatii tind sa fie atrasi de femeile cu pupilele mari, in Italia, cu peste cinci secole in urma, femeile utilizau extract de plante pentru a-si dilata pupilele, in efortul de a fi mai atractive.

6 sfaturi ca sa ameliorezi simptomele cauzate de psoriazis

Imagini pentru psoriazis

Psoriazisul poate genera stres, neliniste și uneori poate conduce chiar la anxietate. Daca aceasta boala nu-ti da liniște, primul pas spre a opri avansarea ei este sa-ti pastrezi calmul. Cu ajutorul celor șase sfaturi ușor de urmat vei putea ameliora considerabil aceasta afectiune.

1. Redu stresul și anxietatea
Multi oameni cred ca stresul este asociat cu psoriazisul lor. Exista dovezi care arata ca stresul poate fi un factor care declanseaza primul episod agresiv al bolii sau determina agravarea psoriazisului existent. De asemenea, cercetarile arata ca stresul poate amplifica perceptia durerii si poate inrautati simptomele psoriazisului.
Daca simti ca stresul este un factor important in psoriazis este bine sa consulti medicul care ar putea sa te ajute in privinta unor tehnici si activitati de gestionare a stresului. Exista insa și anumite exercitii pe care le poti face fara indrumare medicala.
De exemplu, pune o mana pe abdomen. Inspira adanc pe nas, astfel incat abdomenul sa-ti impinga mana. Apoi expira lent pe gura si vei simti cum mana revine. incerca sa efectuezi acest exercitiu de pana la 10 ori.
Concentreaza-te pe aspectele vietii care te fac fericita. O gandire pozitiva te poate ajuta sa te descurci in toate situatiile pe care viata ti le va aduce in cale.
2. Pastreaza-ti pielea hidratata
Un simptom frecvent asociat cu psoriazisul este ingrosarea pielii, care devine aspra, descuamata, cu cruste, deoarece celulele exterioare ale pielii se reproduc prea repede. Daca pielea devine prea uscata si descuamata, exista riscul ca aceasta sa crape si chiar sa sangereze.
Este important sa te preocupi de o buna hidratare a pielii care te va ajuta sa mentii efectul tratamentului și sa reduci descuamarea.
De fiecare data cand faci baie sau dus, spala-te intotdeauna cu apa calduta, caci apa fierbinte poate agrava fenomenul de exfoliere si descuamare.
Atunci cand usuci pielea, tamponeaz-o usor pentru a o usca. incerca sa folosești produse de ingrijire care sunt delicate cu pielea. Evita produsele parfumate si alege o solutie delicata de spalare corporala in locul sapunului, deoarece acesta poate usca pielea.
3. Stapanește-ti impulsurile
Daca pruritul provocat de psoriazis te provoaca sa scarpini zona afectata, este posibil sa stii deja ca scarpinarea poate agrava inflamarea pielii determinand intensificarea iritatiei provocate de leziuni si chiar craparea acestora.
Acest lucru poate accentua stresul legat de psoriazis care, la randul sau, poate agrava simptomele. Senzatia de mancarime este un fenomen cunoscut printre persoanele cu psoriazis si, exista mai multi pasi pe care ii poti parcurge pentru a-l intrerupe.
Pastreaza un jurnal si noteaza momentele si situatiile in care impulsul de a te scarpina este mai puternic – noteaza daca pruritul pielii este real sau daca doar simti nevoia sa te scarpini din obisnuinta. Noteaza factorii care declanseaza pruritul – de exemplu, vorbitul la telefon, privitul la televizor – si gasește comportamente substitutive pentru a opri pruritul. Poate desenatul, scrisul sau trimiterea unui mesaj unui prieten?
4. Alege sa faci sport
Activitatea fizica este una dintre cele mai simple si mai eficiente modalitati de gestionare a stresului. Aceasta stimuleaza eliberarea unor hormoni care induc o stare de bine – endorfinele. Cercetarile au aratat ca efectuarea de exercitii fizice chiar si de numai 20 de minute pe saptamana are deja un efect de crestere a starii psihice de bine, dar cu cat mai multe exercitii fizice vei face, cu atat te vei simti mai bine. Gasește un sport care iti place. Acesta va creste rezistenta fizica si te va ajuta sa te relaxezi.
5. invata sa-ti controlezi tulburarile de somn
Privarea de somn poate creste probabilitatea de instalare a stresului, anxietatii sau depresiei și implicit, poate agrava afectiunile cauzate de psoriasis. Daca ai un somn agitat si te simti frustrata deoarece nu poti dormi, incearca cateva tehnici de relaxare. Meditatia si tehnicile de vizualizare au ajutat multe persoane, astfel ca merita sa analizezi si acest aspect.
De asemenea, asigura-te ca dormitorul are temperatura adecvata, ca patul este confortabil si ca lenjeria de pat este curata.
Este important sa eviti spalarea lenjeriei de pat cu detergenti care pot irita pielea, iar pentru a te asigura ca nu dai frau impulsurile de a te scarpina, pastreaza o crema emolienta langa pat.
6. Gasește tratamentul potrivit pentru tine
Este posibil sa dureze o perioada pana sa gasești tratamentul potrivit pentru tine, insa acest fapt nu trebuie sa te descurajeze. Fiecare persoana este diferita și unele tratamente au rezultate mai bune sau mai slabe in functie de persoana. Uneori, rezultatele tratamentului apar repede, iar alteori sunt intarziate. Din nefericire, acest decalaj poate induce in eroare unele persoane care vor considera ca tratamentul nu functioneaza și il vor intrerupe.
Este important sa urmarești evolutia bolii si sa tii medicul la curent. Pentru a putea monitoriza mai bine afectiunea pe care o ai, pastrarea unui jurnal este posibil sa te ajute sa faci fata mai bine psoriazisului.
Poti pastra notite despre cum a fost ziua ta, cum te-ai simtit, poti urmari dieta si episoadele agresive ale bolii – acest lucru te poate ajuta sa identifici factorii care declanseaza boala.

Ce poti trata cu bitter suedez

Imagini pentru biter suedez

Disponibil atat in forma alcoolica, cat si nealcoolica, bitterul suedez se prepara in diverse moduri, fiind aromatizat in mod traditional cu aloe, sofran, smirna, camfor, gentiana si alte plante terapeutice. Tonicul este recomandat contra balonarii si indigestiei, dar si in tratarea hemoroizilor, a alergiilor si problemelor pielii. Interb, se administreaza de regula 1-2 lingurite din  preparat, inainte de mesele principale, diluate in apa plata sau ceai.

– pentru indigestie, balonare, dischinezie biliara.
Se ia cate o lingurita de bitter, diluata in jumatate de cana de apa, de patru ori pe zi, inainte de masa. In cazurile de indigestie, se poate administra imediat ce apar simptomele neplacute o doza mai mare de bitter – 2 lingurite intr-un pahar cu apa.
– afectiuni hepatice cronice.
Plantele amare ale bitterului actioneaza cu mare putere in sensul decongestionarii si regenerarii ficatului. Se administreaza cate o lingurita, de 3 ori pe zi, intr-o cana de apa (250 ml), pe stomacul gol. Se vor face cure de cate 2-3 saptamani, urmate apoi de o saptamana de pauza.
– anorexie, anorexie psihica
Inca din primele zile ale administrarii bitterului se declanseaza o senzatie naturala de foame, simultan cu trezirea unui neobisnuit tonus psihic si a poftei de viata, stari care trebuie de altfel sa caracterizeze orice om sanatos. Aceasta conduce la o normalizare ponderala gradata, prin echilibrarea functiilor digestive, ca si a starilor emotionale. Se vor lua 3 mese pe zi, bitterul fiind administrat cu 20 de minute inainte de fiecare masa, in doza de 1-2 lingurite la o cana cu apa.
– boli de piele
Se face o cura de o luna cu bitter suedez, din care se administreaza cate o lingurita intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Efectele se instaleaza gradat, dar sunt persistente, fapt ce va fi usor constatat la cei predispusi la eczeme ori acnee, precum si la cei care nu pot sa scape de unele infectii cu ciuperci sau bacterii cu localizare pe piele.
– afectiuni alergice
Bitterul se foloseste in cure de doua luni. Se administreaza de patru ori pe zi, cate o lingurita de bitter diluata intr-un pahar cu apa. Modul de actiune a preparatului in cazul acestor afectiuni nu este inca pe deplin elucidat, se pare insa ca efectul tonifiant si purificator puternic asupra principalelor organe de eliminare si drenare din corp (ficat, rinichi, plamani), conduce gradat la o reglare a reactiilor imunitare ale organismului.
–  tulburari menstruale (ciclu menstrual neregulat, dureros, abundent)
Administrarea se realizeaza intr-un mod aparte: cu 4-5 zile inaintea menstruatiei, se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi, iar in primele doua zile in care ciclul menstrual s-a declansat, se administreaza cate o jumatate de lingurita de 5-6 ori pe zi, diluata intr-un pahar cu apa.
– cistita, infectii renale
Sunt afectiuni in care bitterul exercita printre cele mai puternice efecte. Se administreaza cate o lingurita de patru ori pe zi in 250 ml de apa (se consuma astfel zilnic un litru de apa cu preparat). In cazurile de criza, se vor aplica suplimentar comprese calde cu bitter pe zona vezicii urinare sau a rinichilor, dupa caz.
– viermi intestinali
Se administreaza de trei ori pe zi cate o lingurita de bitter suedez, diluat intr-un pahar cu apa.
– guturai (raceala), gripa
Bitterul se administreaza din trei in trei ore, pe intreaga durata a zilei, in doza de o jumatate de lingurita-o lingurita la un pahar cu apa. Are efecte de eliberare treptata a cailor respiratorii, de reducere a inflamatiilor si a durerilor gatului, de usurare a respiratiei si reglare a temperaturii in caz de febra. De asemenea, are efecte de stimulare imunitara.
– febra
Este recomandat ca bitterul sa fie administrat chiar de la inceputul declansarii starilor febrile. In aceste cazuri, in primele zile se va administra din doua in doua ore,cate o lingurita la o jumatate de pahar cu apa. Alimentatia trebuie sa fie foarte usoara in acest interval, bazata mai mult pe legume, fructe si bauturi naturale (sucuri proaspete din citrice sau apa plata). Odata cu reducerea temperaturii, remediul se administreaza normal, cate o lingurita de trei ori pe zi.
 
–  stari de greata dimineata, migrene
Se administreaza atat preventiv, cate o lingurita de trei ori pe zi, cat si ca adjuvant in cazul in care au aparut aceste stari – cate o lingurita din ora in ora, dar nu mai mult de 5 administrari zilnic.
–  reumatism, guta
Bitterul are un efect pe termen lung in cazul acestor boli, prin declansarea proceselor de mobilizare si eliminare a toxinelor din tot corpul. Se va folosi in cure de lunga durata (3 luni), timp in care se administreaza de patru ori pe zi cate o lingurita de preparat la o cana cu apa, pe stomacul gol. Dupa o pauza de o luna, cura se poate relua de mai multe ori.
–  boli cardiace, asociate cu valori crescute ale colesterolului
Bitterul suedez reduce valorile colesterolului, ajuta la mentinerea tineretii si flexibilitatii vaselor de sange, avand si efecte tonice cardiace. Se administreaza in tratamente de minimum doua luni, timp in care se iau cate 3 lingurite pe zi.
– boli ale pancreasului, adjuvant in diabet
Se iau 3-4 lingurite de bitter pe zi, diluate in apa. Plantele amare din compozitia sa au efecte tonice si antiinflamatoare asupra pancreasului.
– adjuvant in boala canceroasa
Este recomandat mai ales pentru stimularea poftei de mancare, reducerea senzatiei de greata si, eventual, a febrei. In plus, are efecte de stimulare a imunitatii, motiv pentru care poate fi un ajutor pretios in acesta afectiune. Se ia o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa, inaintea fiecarei mese.

Beneficiile uimitoare ale semintelor de mac

Macul de grădină (Papaver somniferum), o specie des întâlnită, produce aceste mici seminţe oleaginoase, care sunt folosite pe post de condiment în industria alimentară. Dincolo de aroma unică pe care o oferă preparatelor dulci sau sărate, seminţele de mac au proprietăţi antioxidante, contribuie la prevenirea bolilor şi te ajută să îţi menţii frumuseţea pielii şi a podoabei capilare.

Îmbunătăţesc digestia 
Învelişul exterior al seminţelor de mac este o sursă excelentă de fibre. Vei obţine 19,5 grame de fibre din 100 de grame de seminţe de mac crude, ceea ce reprezintă mai bine de jumătate din doza zilnică recomandată. Un procent mare din fibrele pe care le conţin seminţele de mac este metabolizat lent, lucru care ajută la absorbţia apei în tractul digestiv. Astfel, constipaţia este ameliorată şi senzaţia de saţietate se menţine un timp mai îndelungat.

Sursă de minerale şi vitamine
Bogate în calciu, fosfor, fier şi zinc, seminţele de mac ajută la remineralizarea oraganismului. Doar 1 linguriţă din aceste seminţe oleaginoase înmagazinează 4% din doza zilnică recomandată de fosfor şi calciu. Când sunt combinate, aceste două substanţe ajută la construirea oaselor, iar adulţii au nevoie atât de fosfor, cât şi de calciu pentru a evita boli precum osteoporoza. Totodată, ele sunt o sursă bună de fier, care transportă oxigenul în tot corpul şi contribuie la crearea proteinelor şi neurotransmiţătorilor, îmbunătăţind astfel sistemul imunitar. O linguriţă de seminţe de mac furnizează 4% din doza recomandată de fier pentru bărbaţi şi 3% din cea recomandată pentru femei.
Scad colesterolul „rău“
Seminţele de mac conţin acizi graşi şi uleiuri volatile esenţiale. Sunt bogate în special în acid oleic şi linoleic, care sunt importanţi pentru organism. S-a demonstrat că acidul oleic creşte consumul de energie şi, împreună cu fibrele, ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL ( „rău“) şi la creşterea colesterolului HDL ( „bun“). Iar acidul linoleic îmbunătăţeşte capacitatea naturală de vindecare a organismului.
De ajutor în boli nervoase
În cazul persoanelor care suferă de tulburări de somn, seminţele de mac oferă o sursă naturală de alcaloizi, substanţe care au un efect calmant natural. Astfel, ameliorează bolile nervoase şi insomnia. În plus, au un conţinut ridicat de magneziu, care îmbunătăţeşte calitatea şi durata somnului, dar sunt de folos şi în ceea ce priveşte reglarea metabolismului.

Cele mai bune remedii şi cum poţi să le prepari
Tratament util pentru eczeme şi inflamaţii – seminţele de mac, înmuiate în apă sau în lapte câteva minute, pot fi măcinate cu puţină zeamă de lămâie, pentru a forma o pastă omogenă. Aplicată pe piele, este utilă în tratarea senzaţiilor de arsură şi calmează mâncărimile.
Stimulează creşterea părului – poţi prepara un remediu simplu dacă înmoi seminţele de mac în lapte proaspăt de cocos şi le combini cu pastă de ceapă. Aplici compoziţia pe scalp şi o laşi să acţioneze aproximativ 1 oră. Clăteşti bine cu un şampon cu acţiune blândă.
În cazul insomniei, laptele cald cu seminţe de mac şi miere e un remediu grozav, ce te ajută să te relaxezi înainte de culcare.
Dacă vrei să ameliorezi aftele sau ulceraţiile mucoasei bucale, amestecă puţin zahăr în seminţele de mac pisate şi consumă această mixtură pentru calmarea ulceraţiilor.

Scapa de raguseala fara medicamente

Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să te trezeşti fără voce, cu durere şi roşeaţă în gât. Până să ajungi la medic şi la farmacie, îţi pot fi de folos remediile din natură.

Şodou, balsam pentru gât
Acţionează ca un balsam pentru gât, având puternice efecte calmante asupra mucoasei iritate. Este vorba despre şodou. Într-un bol, pui un gălbenuş şi două linguriţe de miere, apoi baţi până când se omogenizează.
Pui la încălzit 100 ml de lapte și-l torni peste pasta de ou, amestecând continuu. Remediul se administrează de două ori pe zi.

Ridiche neagră
Dacă eşti răcit şi ai răguşit, apelează la ridichea neagră, bogată în vitaminele A, B şi C. Scobeşti o ridiche de mărime potrivită, apoi umpli golul format cu câteva linguriţe de zahăr.
Laşi 24 de ore  la macerat, într-un loc întunecat, ca să se formeaze un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi, până când te lasă durerea de gât.
Ceapă
Eficienţă împotriva răguşelii are şi ceapa, datorită proprietăţilor ei calmante şi expectorante. Cureţi de foi o ceapă potrivită, apoi o pui la fiert, zece minute. Îndulceşti ceaiul cu o linguriţă sau două de miere. Remediul se administrează de trei ori pe zi.
Infuzie de cimbru
Infuzia de cimbru, plantă medicinală bogată în taninuri, uleiuri vegetale şi mucilagii, îţi va reda vocea. Pui două linguriţe de cimbru mărunţit într-o cană, apoi torni apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute, după care bei. Infuzia se consumă o dată sau de două ori pe zi, până la vindecare.
Dacă eşti răguşit, nu bea băuturi acidulate, prea reci sau prea fierbinţi şi renunţă la fumat. Fereşte-te, de asemenea, de alimentele picante, pentru că irită gâtul.

7 momente din zi in care este bine sa bei apa

Nu contează doar câtă apă bei într-o zi, ci şi când o bei.
Medicii şi nutriţioniştii susţin că sunt anumite momente în care organismul nostru are nevoie de hidratare, iar dacă atunci consumi un pahar de apă, efectul ei benefic în organism este potenţat.
1. Imediat după trezire
Un pahar sau două de apă ajută organismul să se „trezească” şi el la viaţă, activează organele şi stimulează metabolismul. În plus, dacă adaugi în ea puţin suc de lămâie proaspăt stors, vei stimula curăţarea sistemului digestiv de toxinele formate peste noapte. Apa cu lămâie este un diuretic natural şi cel mai bun alcalinizat dintre toate alimentele alcaline din lume.
2. Înainte de culcare
Au nevoie de hidratare în special cei cu probleme cardiace, pentru a preveni atacul de cord şi atacul cerebral. Pe de altă parte, prea multă apă consumată înainte de culcare îţi poate strica somnul din cauză că vei avea nevoie la baie.
3. Înainte de baie
Tot persoanele cu probleme cardiace e bine să se hidrateze înainte de a supune corpul variaţiilor de temperatură. În felul acesta, menţin ritmul cardiac la nivel sănătos.
4. Când ţi-e puţin foame
Lichidul consumat umple stomacul, calmează aciditatea cauzată de foame. În plus, nutriţioniştii spun că, de cele mai multe ori, confundăm foamea cu setea. Spunem că am mânca ceva când, de fapt, pofta s-ar potoli foarte uşor cu un pahar cu apă. Trucul e util celor care sunt la cură de slăbire.
5. Cu o jumătate de oră înainte de masă
Câteva înghiţituri sunt binevenite deoarece ajută digestia, păcălesc foamea şi te ajută să nu mănânci prea mult.
6. Înainte şi după sală
E important să te hidratezi când faci sport. Apa previne febra musculară, îţi dă energie şi ajută la reglarea nivelului fluidelor din corp. E bine să bei 300 ml apă înainte de antrenament şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia.

7. Când te simţi slăbit, fără energie
Un pahar de apă te va revigora şi te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Vinetele, cel mai bun detoxifiant

Aflate printre cele mai sănătoase legume, vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali pentru corpul nostru.

Fie că le consumăm pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, ele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii noastre.
Sunt detoxifiante
Vânăta conţine foarte multă apă, de aceea ajută la detoxifierea organismului, fiind considerată un aliment diuretic. Vara, este recomandat consumul regulat de vinete, atât pe grătar (rondele prăjite), cât şi în salate fără maioneză. În curele de detoxifiere trebuie să consumaţi ceai din vânătă, astfel: puneţi în apă câteva cubuleţe de vinete şi lăsaţi-le la fiert timp de zece minute, apoi alte zece minute la infuzat. Beţi de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Protejează membranele creierului

Nasuninul, fitonutrientul regăsit în coaja vinetelor, s-a dovedit eficient în protecţia celulelor membranelor creierului, în cadrul experimentelor de laborator.

Reglează greutatea corporală

Vinetele conţin puţine calorii, însă sunt bogate în fibre. Acest lucru înseamnă că starea de saţietate este indusă rapid şi persistă, ceea ce ajută la pierderea kilogramelor în plus şi la reglarea tranzitului gastrointestinal.
Previn inflamaţiile şi bolile cronice
Vinetele conţin cantităţi importante de antocianine, un tip de antioxidanţi care protejează organismul împotriva cancerului, îmbătrânirii premature, inflamaţiilor şi bolilor neurologice.
Energizează organismul
Vinetele furnizează o bună parte din constituenţii complexului de vitamine B, de care organismul are nevoie pentru metabolizarea eficientă a grăsimilor, proteinelor şi carbohidraţilor.
Previn bolile cardiovasculare
Sucul de vânătă scade nivelul colesterolului şi relaxează pereţii vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia sangvină.
Protejează sistemul digestiv. Conţinutul mare de fibre înseamnă un tract digestiv sănătos, fără probleme cu constipaţia sau cu balonarea. Consumul regulat de vinete, fie sub formă de salată, pe grătar sau în mâncare, te protejează de cancerul de colon.

 

Sfaturi pentru o silueta perfecta

Imagini pentru silueta perfecta


Daca silueta ideala se masoara în kilograme si în centimetri, trebuie masurat de catre femeia moderna si regimul de viata, în scopul atingerii cifrelor coordonatelor unui corp armonios. Pentru a va conforma cu oarecare aproximatie cifrelor care indica proportiile ideale, aveti nevoie de foarte multa vointa, de un regim de viata disciplinat.

 
Este bine sa se tina seama de cateva recomandari si anume:
 
– În alegerea meniurilor zilnice se va avea în vedere ce alimente sunt interzise si care se pot consuma numai în cantitati reduse;
 
– Franati pe cat posibil poftele gastronomice privind grasimile, fainoasele, dulciurile etc.;
 
– Nu ignorati gimnastica de dimineata;
 
– Nu neglijati plimbarile pe jos;
 
– Dati cea mai mare atentie masajelor corporale, manuale, mecanice si electrice, cautand ca ele sa fie aplicate de catre un specialist în estetica corpului si respectati cu strictete indicatiile acestuia, precum si frecventarea sedintelor de masaj;
 
– Baile de mare, împachetarile cu nisip, masajele talazoterapeutice, înotul va ajuta sa slabiti;
 
– Baile de aburi constituie de asemenea un adjuvant în cura de slabire;
 
– Evitati sedentarismul si nu va lasati furate de comoditate, care duce la lenevirea organismului si ca urmare la excesul ponderal.

Cardiomiopatia dilatativa – cauze,simptome, tratament


Ce este cardiomiopatia dilatativa (congestiva)?

Cardiomiopatia dilatativa este o forma de afectare a muschiului inimii în care cavitatea inimii se largeste (dilatatie cardiaca)
 
Care sunt cauzele cardiomiopatiei dilatative?
Boala poate avea multe cauze, printre care si infectiile virale.
Cardiomiopatia poate fi atribuita unor cauze specifice, cum ar fi: hipertensiunea, bolile valvelor inimii, boli ale arterelor sau defecte congenitale ale inimii.
 
Semnele si simptomele frecvente includ: 
– îngreunarea respiratiei
– durere în zona pieptului sau discomfort,
-palpitatii sau ritm neobisnuit al inimii, 
– umflaturi ale picioarelor(edeme) 
– slabiciune si oboseala 
– lesin 
– tuse 
– lipsa poftei de mancare si pierderi în greutatea corporala 
– învinetirea pielii (cianoza) 
– venele gatului marite 
– ficat marit.
 
Nu totdeauna sunt prezente toate aceste semne.
 
Care este tratamentul ?
O persoana care are cardiomiopatie poate suferi de prezenta unor cheaguri în vene înainte de aparitia oricarui alt simptom al cardiomiopatiei, fiind necesara terapia cu medicamente anticoagulante.
De asemenea poate prezenta tulburari de ritm (aritmii), inima nu mai bate ritmic, cu frecventa de 60-80/minut. Aritmia trebuie tratata cu medicamente antiaritmice.
 
Mai rar, poate aparea un blocaj al inimii, care necesita un aparat artificial (pacemaker) pentru pastrarea ritmului inimii. Tratament specific, care sa duca la vindecarea cardiomiopatiei dilatative, nu exista. 
Cardiomiopatia dilatativa are indicatie de transplant cardiac.

Cat de molipsitoare sunt starile de „fericire” si „tristete”

Imagini pentru stari de fericire si tristete


S-a demonstrat ca dispozitia se poate transmite de la persoana la persoana, putand fi „molipsitoare”. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea Warwick, din Marea Britanie, analizand date dintr-un studiu amplu, care a inclus numai adolescenti.

 
Expertii care au aplicat modelarea matematica (descrierea unui sistem, utilizand concepte si termeni matematici) au gasit informatii interesante, informeaza Rador. 
 
Comunicarea cu un numar mare de prieteni si rude cu o dispozitie proasta mareste probabilitatea unor probleme legate de emotii negative, care ar putea duce chiar si la depresie. Opusul se aplica si daca suntem inconjurati de oameni fericiti, atunci ne vom „infecta” instantaneu cu o stare buna. Oamenii de stiinta spera ca descoperirile lor vor contribui la dezvoltarea de noi metode de combatere a depresiei la tineri.

Telefonul produce sau nu cancer cerebral?

Imagini pentru telefon la ureche


Potrivit unui recent studiu publicat în editia on-line a revistei BMJ, realizat în colaborare de catre cercetatorii de la Centrele Universitare din Leed, Nottingham si Manchester si de la Institutul Oncologic de Cercetare din Londra, folosirea telefoanelor mobile nu se asociaza cu un risc crescut pentru cel mai comun tip de tumora cerebrala, gliomul, asa cum sugera un studiu suedez anterior, conform caruia s-a observat o asociere semnificativa între folosirea telefonului mobil (în special în regiunile rurale) si aparitia unei tumori cerebrale în partea corespunzatoare a creierului unde s-a tinut telefonul.

 
Studiul curent, realizat pe o perioada de 4 ani, nu a decelat nici o legatura între folosirea telefonului mobil si aparitia gliomului (fiind luate în considerare timpul petrecut de la prima utilizare a telefonului, durata în ani a folosirii acestuia, durata convorbirilor în ore, numarul apelurilor primite, etc.).
 
Nu s-a gasit nici o asociere a utilizarii telefonului mobil în regiunea rurala si aparitia cancerului cerebral. În Anglia telefoanele mobile au intrat în folosinta din anul 1985, fiind utilizati în masa larga îndeosebi dupa 1990.
 
Circa 4.000 de cazuri noi de tumora cerebrala apar în fiecare an, dintre acestea gliomul fiind tipul cel mai des întalnit. Printre primele simptome figureaza cefaleea si greturile. Cauza acestor tumori nu poate fi definita. Studiul a fost realizat în intervalul de timp dintre 1 decembrie 2000 si 29 februarie 2004. În total 966 de persoane cu tumora cerebrala (gliom) si 1716 de voluntari sanatosi au fost interviati în legatura cu folosirea telefonului mobil (de cand, ce tip de mobil, durata convorbirilor)

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.