Bautura medicament pe care o poti prepara acasa; Sfaturi cu ajutorul cărora veţi face ordine în casă; Cum recunoastem infectia urinara a copilului; Legumele care combat cancerul; Ce este și cum scapi de gingivită etc

ff Pentru a găsi cu uşurinţă capătul benzii adezive ataşaţi o agrafă

.nhh

  1. 2
  2. Această soluţie minunată va ţine toate mingile la un loc! 3
  3. Într-o cutie pentru ouă puteţi depozita lucrurile mărunte: ca să nu se piardă în sertar. 4
  4. O poliţă deasupra uşii este o soluţie extraordinară pentru economisirea spaţiului. 5
  5. Cutiile pentru condimente cu magnet pot fi fixate de frigider. Priviţi cât spaţiu puteţi câştiga!6
  6. Aşezaţi tricourile vertical în sertar, astfel nu doar că veţi avea mai mult spaţiu, dar şi veţi găsi cu uşurinţă tricoul dorit.7
  7. Cutiile simpatice pentru ceai pot fi folosite pentru a ţine în ele pixuri şi creioane!8
  8. Nişte cutii simple din plastic vă vor ajuta să evitaţi haosul în congelator!9
  9. O idee minunată este să etichetaţi cablurile lângă priză, vă scuteşte de mulţi nervi şi timp pierdut!10
  10. Clipsurile pentru hârtie sunt un accesoriu foarte util, de exemplu puteţi fixa astfel cablurile de lângă calculator, care cad mereu în momentul nepotrivit.11
  11. Cu cât mai multe rafturi, cu atât mai bine! Într-adevăr astfel obţineţi nu doar mai mult spaţiu, ci şi un aspect foarte ordonat.12
  12. Depozitarea lucrurilor pe tavan este o idee inovativă, dar foarte eficientă pentru spaţiul dvs!13
  13. Un panou pentru articolele sport este nu doar util, dar şi plăcut ca design!14
  14. Scara agăţată de tavan poate servi ca uscător de rufe. Avantajul este evident: nu încurcă nimănui!15
  15. Toate preparatele cosmetice pot fi păstrate pe o tablă cu magnet!16
  16. Coşuri ce atârnă de perete – spaţios şi frumos!17
  17. Un raft ideal pentru camera de baie poate fi obținut din doar câteva borcane şi nişte coliere metalice.18
  18. Este foarte comod să păstrezi dispozitivele din camera de baie pe uşa unui dulăpior.19
  19. Iată şi o altă soluţie asemănătoare.20
  20. Dacă lenjeria de pat este adunată în fața de pernă a aceluiași set, atunci nu trebuie să pierdeţi timp pentru a căuta fiecare detaliu în parte.

    21

  21. Coşul metalic este un ajutor fidel al oricărei gospodine.22
  22. Cuţitele vor fi mereu la îndemână dacă veţi folosi o bandă de magnet!23
  23. Iată cum poate fi folosit eficient spaţiul de sub chiuvetă.24
  24. Un suport care se roteşte în frigider, după modelul suportului din cuptorul cu microunde, este o idee extraordinară!25
  25. Agăţaţi umerașele cu cârligul spre exterior, iar după ce purtaţi o haină agăţaţi umerașul spre interior. După un timp veţi vedea care haine nu le purtaţi deloc şi le puteţi dona celor ce au nevoie cu adevărat de ele.26
  26. Un atribut necesar pentru curăţenia în automobil!27
  27. Magnetul este o soluţie perfectă pentru păstrarea mărunţişurilor din metal.28
  28. Şi capacele iubesc ordinea!29
  29. Nişte separatoare mobile vă vor ajuta să păstraţi mai bine lucrurile din dulap!30
  30. Obloanele vechi pot deveni un element de decor superb!31
  31. Chiar şi pentru maşina de spălat se poate face un suport! Iar spaţiul eliberat poate fi folosit pentru rufe.32
  32. Elasticele pentru păr nu se vor mai pierde dacă le ţineţi pe o sticlă.33

Sunt nişte soluţii de-a dreptul utile şi remarcabile, care vă vor ajuta să vă faceţi viaţa mai comodă şi ordonată. Răspândiţi-le, pentru ca ordinea să devină stăpână în cât mai multe locuri!

De ce sa nu sari peste micul dejun

Micul dejun este principala masa a zilei. Toti nutritionistii o spun, iar motivele pentru care nu trebuie sa sari de prima masa a zilei tin de sanatate.

S-a intamplat sa te trezesti tarziu si sa nu ai timp sa iti prepari cafeaua ori sa ungi o felie de paine cu unt sau gem? S-a intamplat sa te trezesti fara pofta de mancare, dar cu pofta de cafea si tigari? Aceste obiceiuri iti afecteaza grav sanatatea si nu te vor ajuta sa slabesti oricate diete ai tine, sustin nutritionistii, scrie upsocl.com.
Persoanele care mananca dimineata, imediat dupa ce se trezesc, rezista mai mult la locul de munca si nu se plang aproape niciodata de oboseala inainte sa-si termine treaba. Asadar, micul dejun energizeaza organismul si tine la distanta anxietatea.
Cele 7 motive pentru care nu e bine sa uiti de micul dejun
1. Micul dejun reactiveaza metabolismul. Persoanele care nu mananca nimic cand se trezesc vor obosi mai usor in timpul zilei din cauza foamei. Studii recente arata ca cei care obisnuiesc sa nu ia micul dejun se ingrasa cel mai mult, pentru ca recupereaza masa pierduta seara sau in toiul noptii.
2. Micul dejun incarca bateriile oricui! Lipsa energiei si senzatia de moleseala de la mijlocul zilei sunt cauzate de ignorarea celei mai importante mese din zi.
3. Adio anxietate! Persoanele care mananca dimineata au sanse reduse sa devina anxioase.
4. Micul dejun, parte a curei de slabire! Persoanele care vor sa slabeasca sanatos trebuie sa inceapa ziua cu mancare (putina, dar suficienta pentru a avea energie toata ziua).
5. Cei care mananca la prima ora a zilei isi reduc colesterolul rau din sange. Nivelul colesterolului se dezechilibreaza pe masura ce organismul nu primeste nutrientii si proteinele necesare pentru a functiona normal.
6. Micul dejun ajuta psihicul! Persoanele care se aduna dimineata la masa, in familie, sunt mai sociabile, mai maleabile si au o buna dispozitie permanenta.
7. Micul dejun, zid impotriva anumitor boli! Persoanele care mananca dimineata au sanse reduse sa sufere din cauza bolilor cardiovasculare, constipatiei, diabetului zaharat sau obezitatii.

10 alimente satioase care te ajuta in timpul dietei

Senzatia chinuitoare de foame este unul dintre cei mai mari dusmani atunci cand esti la dieta si incerci sa scapi de kilogramele in plus. Din fericire, exista cateva alimente sanatoase si satioase care te pot ajuta sa nu cazi prada tentatiilor.

Iata care sunt cele mai cunoscute alimente pe care te poti baza ca sa ajungi la silueta mult visata, ideala pentru luna ianuarie, cand festinul de sarbatori devine vizibil pe abdomen si pe coapse.

1 Nuci, alune, seminte
Alunele, semintele si nucile sunt aliatele siluetei tale, deoarece acestea iti furnizeaza grasimile si fibrele care iti dau imediat senzatia de satietate.
Consuma aceste alimente ca gustari intre mese, fara a exagera cu cantitatea lor. Este suficient sa rontai 50-70 de grame de seminte la o gustare.

Pentru a te bucura de beneficiile nucilor/semintelor, este ideal sa le consumi crude. Prin prajire, aceste alimente isi vor pierde proprietatile, deoarece multe enzime si vitamine sunt distruse, iar grasimile oxidate cresc cantitatea de substante cancerigene. Evita sa folosesti sare atunci cand mananci nuci, deoarece poti avea probleme cu retentia de apa si hipertensiunea.

2 Cereale integrale
Cerealele contin beta-glucan, o fibra solubila care ajuta organismul sa perceapa senzatia de satietate si alunga foamea. Mai mult decat atat, aceste alimente contin antioxidati care ajuta la formarea vitaminei E si inhiba sinteza colesterolului.

Consuma, zilnic, la micul dejun cate o jumatate de cana de cereale (fulgi de ovaz), alaturi de lapte degresat. Astfel, va fi grabita senzatia de satietate si iti va fi mult mai usor sa respecti un regim hipocaloric.

3 Oua fierte

Ouale fierte au un continut caloric scazut, iar galbenusul reduce senzatia de foame. Acest aliment are un continut bogat de grasimi esentiale, lecitina si vitamine.

4 Avocado

Fructul de avocado contine grasimi monosaturate, care te vor ajuta sa te bucuri de senzatia de satietate pe o perioada mai mare de timp. Consuma avocado in salate, avand grija sa te limitezi la o jumatate de fruct la o singura masa, deoarece este bogat caloric.

5 Peste gras

Somonul, tonul si heringul contin acizi grasi Omega 3 si proteine, care te vor ajuta sa te simti satul mai mult timp. Consuma acest aliment la pranz, alaturi de o salata de legume si vei putea evita tentatiile culinare care ti-ar putea da planurile peste cap.

6 Legume

Specialistii in nutritie vorbesc adesea despre nevoia organismului de a consuma vitaminele din legumele sau fructele proaspete. Nu ezita sa incluzi aceste alimente in meniul tau zilnic, deoarece sunt slab calorice si pot fi servite in cantitati mari, fara a exista riscul de ingrasare.

7 Dovleac

Poti pregati retete delicioase cu dovleac fiert sau copt. Acest aliment contine foarte multe fibre si nu permite caloriilor sa se transforme in depozite grase. Totodata, dovleacul limiteaza retentia de apa, fiind sarac in sare si zaharuri.

8 Grepfrut

Consuma grepfrut inainte de masa, deoarece acest fruct te va ajuta sa digeri mai usor mancarea. Este si un bun aliat impotriva cancerului.

9 Broccoli

O portie de broccoli crud contine foarte multe fibre, vitamine si antioxidanti, fiind indicat mai ales in dietele fumatorilor.

10 Ardei iuti
Ardeii iuti stimuleaza metabolismul, astfel incat caloriile se vor arde foarte repede. Ai grija insa, pentru ca un consum exagerat al acestui aliment poate provoca iritarea mucoasei stomacului.

 

Ce este și cum scapi de gingivită

Imagini pentru gingivita

E suficient să nu te speli pe dinți câteva zile că gingia și se înroșește și se infl amează. Placa bacteriană este de vină, ne explică Dr. Smaranda Ionescu, medicul care a acceptat să explice, pentru Doctorul zilei, care sunt consecințele nefaste ale igienei precare și cât de grav ne putem îmbolnăvi din această cauză.

Începem cu informația de bază: ce este gingivita? „Gingivita reprezintă o inflamaţie de cauză microbiană a papilei interdentare şi a gingiei care înconjoară dintele. Gingia sănătoasă are culoarea roz pal. În timpul gingivitei această devine mai roşie, mai umflată, foarte sensibilă, sângerând la periaj sau în timpul masticației alimentelor mai dure. Inflamația gingiei cauzează, de asemenea, şi respiraţia urât mirositoare”, ne explică, scurt, dr. Smaranda Ionescu.

Nu uitați să vă spălați pe dinți!

Tot ea ne spune că afecțiunea este declanșată, de fapt, de o proastă igienă orală. „S-a constatat că gingivita apare predominant la persoanele care întrerup igienă orală pe o perioadă de 7-8 zile, suficient cât să se creeze placa bacteriană (pelicula de bacterii ce rămâne pe suprafeţele dinţilor nefiind îndepărtată prin periaj) apoi transformânduse în tartru care determină un contact foarte strâns al plăcii bacteriene cu ţesutul gingival”. Alţi factori favorizanți apariţiei gingivitei sunt înghesuirile dentare, coroanele şi punţile dentare neadaptate, obturații coronare în exces sau în contact direct cu gingia, carii de colet, carii secundare ce retenţionează resturi alimentare, fumatul, explică stomatologul.

Nu contează vârsta

„Gingivită poate apărea şi la tineri cu vârste între 11 şi 14 ani în perioada pubertară, la femei însărcinate – datorită dereglărilor hormonale, la diabetici, la persoanele care prezintă carenţă de vitamina C, la cei care au leucemie ori anemii”, spune dr. Smaranda Ionescu. Netratarea corespunzătoare a gingivitei sau folosirea „leacurilor băbești” pot duce la parodontită marginală şi la boli parodontale grave, urmate în timp de pierderea dinților.

Prevenția e foarte importantă

Gingivita poate fi prevenită având o igienă orală regulată care include periajul dentar efectuat corect de 2 – 3 ori pe zi, folosirea aței dentare sau a duşului bucal şi a apei de gură. „Pentru a efectua un periaj corect şi eficient alegem în primul rând periuţă de dinţi care să se adapteze nevoilor fiecărui pacient în funție de bolile pe care le prezintă. Existenţa problemelor parodontale ne indică folosirea unei periuţe de dinţi medii spre soft pentru evitarea lezării gingiei. Putem opta şi pentru periuţe electrice, periajul fiind mai eficient, acestea fiind indicate şi în cazul pacienţilor cu aparate ortodontice fixe (brackeți)”, spune dr. Smaranda Ionescu. Paşii prin care urmăm periajul trebuie efectuaţi corect, astfel încât să fie îndepărtată toată placă bacteriană.

Cum ne spălăm corect pe dinți

„Perierea dinţilor trebuie efectuată pentru fiecare dinte în parte sau grup de câte 2-3 dinţi astfel încât să nu lăsăm niciun dinte neperiat. Se înclină periuţă la un unghi de 45 de grade faţă de planul gingiei şi se fac mişcări rotative pentru maxilar din partea de sus înspre partea de jos şi la mandibulă dinspre jos în sus. La nivelul molarilor, mişcările se efectuază rotativ, din spate în faţă, dar şi în lateral, pentru a putea pătrunde cu perii în şanţuri şi fosete. Pentru partea interioară a dinţilor frontali mişcările vor fi de sus în jos cu periuţe ţinute în poziţie verticală. Nu uitaţi de curăţarea limbii şi a mucoasei obrajilor, pentru că şi pe acestea se depun bacterii. Periajul nu trebuie efectuat brutal astfel încât să nu lezăm gingia sau smalţul din- ţilor în timp”. Periuţele interdentare pot fi la fel de utile că şi aţă dentară în eliminarea plăcii bacteriene interdentare.

Dușul bucal, igienă mai bună
„Pentru a avea o igienă dentară cât mai bună şi pentru a avea grijă, în egală măsură, atât de dinţi cât şi de gingii, în afară de pastă de dinţi şi aţă dentară, putem folosi duşul bucal. Acesta asigură o igienă mult mai bună, datorită jetului puternic de apă orientat către dinţi şi gingii, care elimină resturile alimentare din zonele în care nu putem pătrunde cu periuţa sau cu aţa dentară, şi stimulează fluxul sangvin din zona mucoasei gingivale”, explică stomatologul.

Duşul bucal poate fi folosit cu apă normală sau cu apă de gură sporind efectul antimicrobian. „Persoanele purtătoare de punţi sau coroane dentare pot igieniza aceste zone mult mai eficient cu ajutorul duşului bucal. De asemenea, implanturile şi aparatele ortodontice pot fi igienizate corect cu ajutorul lui. După folosirea constantă a duşului bucal se observă o scă- dere semnificativă a apariţiei tartrului, a sângerărilor şi a inflamaţiei gingivale”, spune medicul. De asemenea, o alimentaţie corectă, bogată în vitamina C, folosirea pastelor de dinţi cu fluor şi reducerea zaharurilor din alimentaţie contribuie la prevenirea apariţiei gingivitei, atrage atenția stomatologul.

Cum se tratează această afecțiune

Tratamentul gingivitei în faza incipientă este reprezentat de îndepărtarea factorului cauzator – placă bacteriană. „Primul pas este motivarea pacientului în efectuarea unei igiene orale corecte. Lipsa unei igiene corespunzătoare efectuate zilnic de către pacient, anulează toate celelalte manopere efectuate de medicul dentist în cabinet, iar gingivita va recidiva în scurt timp”, spune dr. Smaranda Ionescu. Igienizarea orală realizată tot de pacient acasă trebuie completată de medicul stomatolog în cabinet. „Detartrajul manual sau cu ultrasunete înlătură tartrul supra şi subgingival ce se formează din placă bacteriană care nu a fost îndepărtată prin periajul executat la domiciliu. (…) Periajul profesional include perierea dinţilor cu paste special destinate cabinetelor stomatologice, cu un conţinut ridicat de fluor şi o granulaţie mai mare decât a celor existente în comerţ”, explică stomatologul.

Vizite dese la stomatolog
Dr. Smaranda Ionescu spune că „în asociere cu detartrajul şi periajul profesional, medicul stomatolog poate folosi şi substanţe antiseptice care reduc inflamația gingivală”. După tratament, starea gingigei este reevaluată şi medicul stomatolog stabileşte periodicitatea vizitelor şi necesitatea efectuării detartrajului şi a periajului profesional în cabinet. „Consecinţele neglijării problemelor dentare pot duce atât la complicații medicale generale, prin extinderea infecţiilor către alte organe, cât şi la afectarea pe plan personal prin distrugerea încrederii de sine, incapacitatea de integrare pe plan social şi profesional”, conchide medicul.

De ce ar trebui să consumi cereale sănătoase

Orezul alb, brun, porumbul sau quinoa sunt câteva cereale sănătoase pe care ar trebui să le incluzi în dietă. Au puterea de a reduce riscul apariției unor boli grave.

Tipuri de cereale sănătoase
Printre cele mai populare cereale se numără orezul alb și brun, porumbul, grâul, orzul, ovăzul, quinoa, meiul, etc.
Fiecare dintre acestea are un aport important în menținerea sănătății și funcționării organismului.

Ideal ar trebui folosite cât mai puțin procesate. Fâina de la moară sau mălaiul sunt cu mult mai hrănitoare și conțin substanțele nutritive corecte.

Cereale – beneficii pentru sănătate
Cerealele sunt o sursă bună de energie și nu sunt costisitoare.
De aceea sunt printre cele mai consumate alimente din lumea întreagă.
În cereale se găsesc 95% minerale precum sulfați și fosfați de magneziu, potasiu, calciu.
O cantitate suficientă de fosfor este prezentă în cereale sub formă de fosfați ce reduc activitatea absorbției de fier.
Cele mai sănătoase sunt cerealele nerafinate, iar după germinare nivelul lor scade.
În cantități mai mici se găsesc zinc, cupru, magneziu.
Dintre cereale, orezul alb este cel mai slab în ce privește conținutul de fier și calciu.
Cerealele previn cancerul, mai ales pe cel de sân.
Fiind bogate în fitosteroli sau steroizi naturali, chiar estrogen, stimulează producția organismului de hormoni de estrogen.
Previn constipația și bolile de colon – cu fibre solubile și insolubile precum celuloza, pectina și semiceluloza.
Ele se găsesc, mai ales, în tărâțe. Sunt eficiente în prevenirea constipației și a bolilor de colon. Orezul bun este recomandat în aceste cazuri.

Echilibrează nivelul de zahăr din sânge – fibrele din cereale scad viteza secreției de glucoză din alimente.

Proteine din cereale
Proteinele din cereale sunt de diferite tipuri – albumine, globuline, prolamine, gluteline.

Toate acestea se numesc proteine gluten și are proprietăți mobile și elastice. Boabele de gâu/cerealele integrale sunt bogate în proteine.

Scad rata mortalității

O alimentație bogată în cereale integrale și fructe poate să reducă riscul decesului.

Sursa de vitamine
Cerealele integrale sunt bogate în complexul de vitamine B, A, C, puțin betacaroten.
Din ele se extrag uleiuri bogate în vitamina E.

Sunt bogate și în enzime. Sănătoase sunt și cerealele germinate.

Dezavantaje
Printre dezavantajele consumului cerealelor, în mari cantități, se numără cantitățile mari de sare, zahăr și grăsimi din anumite tipuri.
Un consum mare poate da dureri abdominale, balonare, gaze intestinale.
De asemenea, sunt situații în care aportul ridicat de cereale poate reduce absorbția de fier, zinc și alte minerale.
Majoitatea cerealelor sunt de tip acid, ceea ce le face recomandate spre consum în cantități moderate, adecvate vârstei și activităților fizice.
Un consum necontrolat poate duce la îmbătrânirea prematură, apariția unor boli precum artrita.
Cerealele sunt mai greu de digerat față de salate, fructe, germeni sau legume.
Cerealele integrale sunt recomandate spre consum după ce au fost bine gătite moderat.
Căldura excesivă distruge mineralele, enzimele și vitaminele din ele.

Dacă suferi de boala celiacă sau sindromul de intestin iritabil ar trebui să le eviți pe cele integrale, căci pot agrava boala.

În meniul copiilor
Ele le oferă energie și nutrienți necesari. O cană de cereale pe zi le oferă vitaminele și mineralele de care au nevoie în perioada de creștere.
Dacă adaugi lapte sau iaurt , le vei crește aportul nutrițional și vor fi mai sănătoase.
Proteinele, fibrele și fierul din compoziție sunt necesare sănătății copilului

Legumele care combat cancerul

Broccoli, morcovii şi sfecla roşie se numără printre legumele care combat cancerul. Fă-ţi o listă cu aceste legume pe care trebuie să le consumi zilnic!
Numeroase studii care au fost realizate până în prezent au demonstrat că anumite substanţe care se găsesc în legumele de diverse culori au un puternic efect anticancerigen. Iată o listă cu legumele care combat cancerul şi pe care ar fi bine să le consumi cât mai des:
Broccoli
Este considerat o legumă medicament, deoarece are puteri antioxidante, antiîmbătrânire, antimutagenice şi antitumorale. A fost îndelung studiat şi cercetătorii au ajuns la concluzia că sulforafanul, o substanţă din broccoli are un puternic efect anticancerigen.
„Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime”, explică Dr.
Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
Adaugă broccoli în omletă, ciorbe, supă-cremă, tocăniţe, peste pizza, în salate, în orez sau consumă-l simplu în stare crudă sau fiert puţin la aburi. Se găteşte cât mai puţin posibil şi se consumă pe cît posibil şi în stare crudă, deoarece efectul anticancerigen va fi unul mai puternic.
Morcovii
Conţin luteină care are capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceasta stimulează dezvoltarea celulelor imunitare şi măresc capacitatea acestora de a ataca celulele tumorilor.
Sfecla roşie
S-a demonstrat că sfecla roşie împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase. De asemenea, sfecla este recomandată persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse asociate tratamentului.
Usturoiul
Împiedică efectul nitrozaminelor, acele substanţe care s-au dovedit a fi cancerigene şi care se formează atunci când consumi nitraţi (mezeluri). Un studiu scoate la iveală faptul că femeile care obişnuiesc să consume cu regularitate usturoi au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer la colon. De asemenea, s-a constatat existenţa unei reduceri a cazurilor de cancer la rinichi şi prostată la persoanele care consumă foarte mult usturoi.
Zdrobeşte căţeii de usturoi şi lasă-i 1-2 minute înainte de a-i consuma pentru că atunci îşi eliberează alicina, substanţa care are un puternic efect anticancerigen. De asemenea, efectul va fi mai puternic dacă se combină cu puţin ulei de măsline.
Varza
Varza (roşie şi albă) este un superaliment atunci când vine vorba despre proprietăţile sale anticancerigene. A fost îndelung studiată şi s-a demonstrat clar că sulforafanul şi indo-3-carbinolii (I3C) sunt substanţele care cu un puternic efect anticancerigen.
„Sulforafanul şi I3C sunt capabile să elimine toxinele emise de anumite substanţe carcinogene. Ele împiedică celulele aflate în stadiul precancerigen să se transforme în tumori maligne”, explică neurologul David Servan Schreiber în cartea sa „Anticancer”. Este de preferat să consumi varza în stare crudă, deoarece efectul anticancerigen este mult mai puternic, recomandă specialistul.
Ceapa şi prazul
Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen şi trebuie consumate în stare crudă cât mai des posibil. Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru are ca efect reducerea secreţiei de insulină şi IGF (insulin like growth factor), împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase.
Spanacul
Este o sursă bună de acid folic şi fibre, două dintre ingredientele despre care medicii spun că sunt esenţiale pentru a preveni dezvoltarea cancerului. De asemenea, spanacul conţine flavonoide care acţionează ca antioxidanţi, protejând corpul de radicalii liberi. Cercetătorii au descoperit cel puţin 13 compuşi diferiţi de flavonoide care au efect anticancerigene.

Solutii naturiste pentru pancreatita

Imagini pentru pancreatita

Pancreatita este inflamatia pancreasului ce poate fi produsa de calculi biliari, alcool, diferite medicamente, anumite infectii virale si enzime digestive si este posibil ca în timp, sa se dezvolte insuficienta pancreatica exocrina (diaree si scadere în greutate datorate digestiei necorespunzatoare a alimentelor) sau endocrina (diabetul zaharat).

Cu un regim adecvat si cu aportul urmatoarelor ceaiuri putem reveni la o buna functionare a pancreasului, astfel:
– Ceai din 200 de grame de galbenele, 100 de grame de urzica, 100 de grame de coada-soricelului din care facem un amestec, îl depozitam in pungi de hartie si luam cate o lingurita din acest amestec pentru o cana de apa fiarta.

Se bea o înghititura la fiecare sfert de ora pana in prima zi, apoi cate doua la sfert de ora….etc…pana ajungem sa bem cate 1-2 litri pe zi, ceea ce va coincide cu echilibrarea functiei pancreatice.Ceaiul se poate prepara pentru toata ziua si se pastreaza la loc racoros din care luam cate o cana.

– Obligeana – o lingurita rasa de planta se lasa peste noapte la macerat într-o cana de apa rece, dimineata se filtreaza. O înghititura din acest ceai se ia cu putin timp înainte si dupa fiecare masa în total 6 înghitituri pe zi si atat!!!!
– Se mai poate utiliza ceaiul din Lichenul de piatra (Cetraria islandica) care stimuleaza secretia pancreatica.
Se prepara un macerat scurt dintr-o lingurita de planta la cana de apa, care se fierbe 5 minute, se lasa acoperit 10 minute, se strecoara, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, se lasa o ora pentru neutralizare.
Trebuie sa se bea cate trei cani de ceai rece pe zi.
Aveti grija oameni buni, pentru ca pancreatita este foarte periculoasa daca nu este tratata cu grija si responsabilitate!

Cum recunoastem infecia urinara a copilului;

O infectie urinara se poate recunoaste dupa unul dintre cele mai semnificative simptome, senzatia de arsura combinata cu usturime în timpul urinarii.
Conform Institutului National de Sanatate din SUA, citat de everydayhealth.com, infectiile tractului urinar aduc anual la medic peste un milion de copii numai în America. O infectie a tractului urinar apare atunci cand o bacterie afecteaza rinichii, vezica, uretra sau o alta parte a tractului urinar al copilului.
Bacteria care duce la instalarea infectiei tractului urinar se poate dezvolta în sistemul digestiv, vagin sau în jurul uretrei si în mod normal nu cauzeaza probleme în aceste locuri, sustine Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru. Însa daca aceasta bacterie ajunge în uretra, poate calatori catre vezica urinara, rinichi sau alte parti ale tractului urinar. O infectie a vezicii urinare reprezinta un tip de infectie urinara care afecteaza acest organ, dar care nu se raspandeste spre rinichi.
Bacteria responsabila de infectie urinara poate fi eliminata din tractul urinar înainte de a cauza o infectie. Cu toate acestea, persoanele predispuse la astfel de afectiuni pot face foarte repede o infectie urinara. Fetele, de exemplu, sunt mult mai predispuse infectiilor urinare decat baietii.
Cum se manifesta o infectie urinara?
Cel mai des întalnit simptom al infectiei tractului urinar este dat de senzatia de arsura sau usturime ce apare în timp ce copilul urineaza. Apoi, durerea în zona de jos a abdomenului unde este amplasata vezica urinara, urinarile frecvente (copilul simte ca trebuie sa mearga la toaleta si de fapt urineaza foarte putin) si necesitatea acestora (copilul simte ca trebuie sa urineze urgent). Dr. Pecec mai subliniaza ca atunci cand este vorba de o infectie urinara mai severa, copilul poate face si febra, însa cele mai multe cazuri nu sunt asociate cu temperatura mare.
Alte semne ale unei infectii urinare mai sunt:
Urina urat mirositoare
Urina care are aspect laptos, este tulbure sau de culoare rosiatica
Stare de oboseala
Frisoane însotite sau nu de febra
Simptomele infectiei tractului urinar sunt mai greu de recunoscut la copii decat la adulti. Uneori copiii nu prezinta simptomele clasice ale unei infectii urinare sau nu sunt capabili sa le explice parintilor. Daca copilul tau prezinta unul din urmatoarele semne ale unei posibile infectii urinare, ar trebui sa ceri cat mai repede sfatul unui medic pediatru:
Copilul are o stare iritabila
Mananca si are un apetit neregulat
Febra inexplicabila si persistenta
Incontinenta urinara (face pipi pe el sau în pat desi a renuntat de multa vreme la acest obicei)
Diaree
Un nivel scazut de energie ce persista sau pur si simplu nu se simte bine.
Testele necesare diagnosticarii unei infectii urinare vor include o examinare fizica si o analiza de urina. Este importanta analiza urinei pentru a depista prezenta unei bacterii. Tratamentul unei infectii urinare diagnosticate se face cu antibiotice pentru a elimina bacteria responsabila.
Ca în orice alt caz, este foarte important ca cel mic sa urmeze tratamentul în întregime, chiar daca simptomele se amelioreaza dupa numai cateva zile. La finalul tratamentul probabil se vor face alte teste pentru a se stabili daca bacteria a disparut si daca nu cumva exista unele anomalii ale tractului urinar precum un mic blocaj ce ar putea fi responsabil de viitoare infectii repetate.
Ca si modalitati de preventie, poti sa-ti încurajezi copilul sa bea cat mai multa apa si sa-l sfatuiesti sa mearga la toaleta ori de cate ori simte nevoia, sa nu amane de dragul jocului în care este implicat. De asemenea, cei mici ar trebui sa poarte doar chilotei de bumbac, iar fetitele trebuie sa fie învatate de mici regulile de igiena intima precum faptul ca trebuie sa se stearga mereu din fata catre spate pentru a preveni raspandirea bacteriilor.

Ierburi care stimulează eliminarea grăsimii de pe abdomen

Când vrei să slăbești, cel mai greu este să obții o talie subțire, prin topirea grăsimilor acumulate în regiunea abdomenului inferior. Cu ajutorul unor ierburi care accelerează metabolismul și procesul de eliminare a toxinelor, îți vei atinge acest deziderat.

Ginsengul și armurariul

Sunt cunoscute pentru faptul că stimulează metabolismul. Dintre ele, armurariul detoxifică ficatul și susține eliminarea toxinelor.

Oregano

Asemenea armurariului, oregano stimulează corpul să elimine toxinele și, în plus, sporește nivelul de serotonină, așa-numitul hormon al fericirii, ceea ce îți aduce o stare de bine de care ai nevoie pe parcursul unei diete de slăbit.

Menta

Pentru a elimina stresul, mai ales cel creat de privarea de a mânca anumite alimente, bea ceai de mentă sau adaugă mentă proaspătă în salate, de fiecare dată când ai ocazia. Un alt efect al consumului de mentă este acela de reglare a nivelului de estrogen, hormone care poate duce la acumularea de grăsimi în regiunea abdomenului.

Salvia

Ceaiul de salvie este util pentru normalizarea nivelului de cortizon, hormon răspunzător de îngrășare, mai ales în zona taliei.

Păpădia
Elimină toxinele, reglează zahărul din sânge, reduce inflamațiile și alcalinizează corpul. Alături de aceste efecte, păpădia previne balonarea și crește absorbția de vitamine ca A, C și E, precum și a mineralelor fier și potasiu.

Așa combați paraziții intestinali!

Pentru eliminarea paraziților intestinali și stimularea imunității, încearcă aceste remedii naturiste care au efect antifungic, antibacterian, antiviral.
Semințele de dovleac

Contra teniei și a ascarizilor, poți lua un amestec de semințe de dovleac cu miere și lapte astfel: zdrobești sau macini un kilogram de semințe de dovleac crude, apoi le amesteci cu o jumătate de kilogram de miere și 100 ml de lapte. Iei aceste leac în 3 reprize în următoarele 3 ore, urmat de 3 lingurițe de ulei de ricin.

Lămâia

Dacă folosești lămâie la gătit, nu arunca semințele sau coaja. Rade coaja unei lămâi și zdrobește-i semințele, apoi lasă-le la macerat 2 ore într-o cană cu apă clocotită. La final, pune 3 lingurițe de miere, amestecă, strecoară și bea maceratul înainte de culcare.

Morcovii

Pentru combatarea teniei și a oxiurilor sunt recomandați morcovi rași. Timp de 7-8 zile, rade în fiecare dimineață un morcov și mănâncă-l pe stomacul gol, cu câteva minute înainte de micul-dejun.

Migdalele

Au efect antiparazitar, calmează iritațiile intestinale și stopează dezvoltarea paraziților intesinali. Aceste efecte se datorează concentrației mari de acizi grași din migdale.

Cimbrul
Una dintre ierburile cele mai bune pentru stimularea timusului, o glandă de care depinde buna funcționare a sistemului imunitar, este cimbrul. Uleiul de cimbru oprește dezvoltarea paraziților din tractul intestinal.

Poți folosi cimbrul și sub formă de tinctură, în combinație cu tinctură de pelin și levănțică, în părți egale. Din acest amestec iei o linguriță diluată cu puțină apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru a fi eficientă, cura trebuie urmată pe o perioadă de 14 zile.

Oregano

Uleiul de oregano conține antioxidanți care reduc efectul radicalilor liberi, acționează contra paraziților intestinali, este antiviral, antibacterian și antifungic.

Cuișoarele

Uleiul esențial de cuișoare este cunoscut pentru capacitatea de a distruge ouăle paraziților intestinali din corp. Cuișoarele au acțiune antibacteriană, antifungică și antivirală.

Rodia

Coaja copacului de rodie este folosită în bolile digestive ca diareea sau dezinterie. Fructul elimină paraziții intersinali, fiind astringent.

Usturoiul
Te protejează de paraziți, bacterii, fungi. De asemenea, stimulează corpul să elimine metalele grele

Bautura medicament pe care o poti prepara acasa


Chiar daca ai la îndemana zeci de pastile disponibile în farmaciii, bunicii nostri recomanda un leac tradițional din doua ingrediente puternice.

 
Este vorba de usturoi si vin rosu. În timp ce usturoiul brut are proprietați antiseptice, antifungice, antibacteriene si detoxifiere datorita alicinei, vinul rosu este bogat în antioxidanți care mențin o inima sanatoasa si împiedica îmbatranirea prematura.
 
Acest remediu natural combina proprietațile vinului rosu cu usturoiul pentru a face o bautura cu efecte puternice. Aceasta rețeta poate îmbunatați în mod semnificativ sanatatea noastra si poate preveni un numar mare de boli.
 
Avand în vedere proprietațile usturoiului si vinului rosu, putem spune ca acest remediu este capabil sa detoxifice sangele, întareste sistemul imunitar, scade nivelul colesterolului, îmbunatațeste funcționarea sistemului cardiovascular, previne bolile si elimina infecțiile.
 
Printre alte beneficii, acționeaza ca un aliment cu proprietați puternice împotriva cancerului – ambele ingrediente pot preveni si combate cancerul.
 
Mod de a prepara bautura si ingrediente:
 
– 12 caței de usturoi
– jumatate de litru de vin rosu (de buna calitate)
 
Mod de preparare:
 
Mai întai, fiecare cațel trebuie taiat în patru. Dupa aceea, puneți-le într-o farfurie (nu din plastic) si amestecați-le cu o jumatate de litru de vin rosu.
 
Pastrați amestecul într-o sticla în interiorul casei timp de doua saptamani. În aceasta perioada, agitați sticla în fiecare zi, de doua sau de trei ori.
 
În cele din urma, filtrați lichidul.
 
Doza: Luați o lingura de amestec de trei ori pe zi timp de o luna. În mod ideal, trebuie sa repetați acest remediu cel puțin de doua ori pe an.

Leacuri pentru sanatate folosite in Grecia antica


Intorcandu-ne mult în timp, medicamentele si leacurile din perioada în care a trait Iisus s-au aflat cu precadere sub influența medicinei grecesti. Era considerata revoluționara si eficienta în acele timpuri.

 
Iata ce remedii miraculoase se foloseau în timpurile lui Iisus
Medicina antica greaca avea în vedere fluidele corporale, precum: sangele, bila galbena, bila neagra, iar ulterior aceste concepte medicinale au fost adoptate si de romani, în timpul vieții lui Iisus.
 
Istoricul roman si botanistul Plinius cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si în problemele digestive si în tratarea racelii. În plus, ea era considerata buna pentru tratarea parului si regenerarea pielii.
 
Smirna, supranumita si aur pentru sistemul imunitar. Alaturi de tamaie, cei trei magi au dus în dar pruncului Iisus smirna. Ambele considerate, ambele considerate a fi de lux si la fel de prețioase ca aurul. Beneficiile smirnei nu înceteaza sa ne uimeasca si astazi.
 
In mod tradițional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a îmbunatați circulația, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruației, infecții respiratorii.
 
Usturoiul, planta vitalitații. Este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este înzestrat cu virtuți sacre. Era plasat în mormintele faraonilor. Totodata era obligatoriu ca sclavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.
 
Varza este renumita pentru aproape 90 de remedii. Specialistii în Medicina timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi împotriva durerilor de cap si întaresti vederea. Compresele de varza înmuiata în apa calduța erau folosite în tratarea ranilor si luxațiilor si chiar a diverselor forme de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut în acele timpuri.

Cum folosim hreanul pentru a pierde in greutate


Cu siguranța esti nemulțumita de pernuțele de pe coapse sau de colaceii de pe abdomen. Pentru a scapa rapid de kg în plus îți propunem sa folosesti un produs natural care are efect benefic asupra organismului. Este vorba despre siropul de hrean, pe care îl poți realiza singura acasa. Cu ajutorul lui vei avea o silueta mai subțire, te vei simți mai bine, vei fi mai zvelta si mai vioaie.

 
Mod de preparare:
Se folosesc urmatoarele ingrediente: 120-130 g radacina de hrean, o bucațica mica de radacina de ghimbir, 2-3 lamai mari, 3 linguri de miere si puțina scorțisoara. Toate aceste ingrediente se pregatesc din timp. Se curața hreanul si radacina de ghimbir, apoi se taie în bucați potrivite si se pun într-un blender pentru a fi marunțite. Se adauga zeama de la lamai, mierea si scorțisoara, se amesteca pentru a obține siropul omogenizat, apoi se pune într-un borcan din sticla, care se închide ermetic. Acest preparat se pastreaza foarte bine la frigider.
 
Beneficiile siropului de hrean pentru organism:
Pentru a elimina kg în plus, se face un tratament cu sirop de hrean timp de 21 de zile. În fiecare zi se ia cate o lingurița de sirop înainte de mesele principale, deci de doua ori pe zi. Acest sirop are efect foarte bun asupra organismului, scade apetitul alimentar si ajuta la arderea grasimilor. Siropul de hrean este un adevarat medicament pentru ca are efect benefic asupra tuturor organelor, are elemente nutritive esențiale si valoare terapeutica mare. Prin efectul diuretic calmant este bun pentru rinichi si pentru ficat. Ajuta si în tratamentul reumatismului, a bolilor de articulații.
 
UIMITOR! Iata cat de sanatos este hreanul
 
Hreanul conține vitamine B, C si PP si numeroase oligoelemente: magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, compusi de sulf si azot. Are foarte multa vitamina C si poate reduce nivelul de colesterol din sange. Hreanul are acțiune antiinflamatorie, antitusiva, antibacteriana, calmanta si expectoranta. Poate creste sistemul imunitar al organismului, poate ameliora durerile (mai ales de articulații) si poate ajuta în prevenirea infecțiilor. Este un bun remediu în tratamentul tusei, racelii, gripei, inflamațiilor gatului si afecțiunilor respiratorii. Mierea conține vitamine B si numeroase minerale (calciu, zinc, magneziu, fier, fosfor, potasiu). Are antioxidanți care neutralizeaza efectul nociv al radicalilor liberi, creste rezistența organismului si menține sanatatea acestuia.
 
Ghimbirul este eficient în lupta cu kg în plus, are proprietați antiseptice, digestive, laxative, expectorante, de stimulare a circulației sangvine, tonice, antispastice, de crestere a imunitații si a rezistenței organismului. Scorțisoara ajuta la scaderea în greutate, combate infecțiile bacteriene, creste energia în organism, intensifica metabolismul si reduce nivelul de zahar si colesterol din sange.
 
Contraindicații: siropul de hrean nu trebuie folosit de persoanele care sufera de ulcer gastric, ulcer duodenal, gastrita.
 
Daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci ceva în acest sens! Nu obții nimic daca nu faci un pic de efort! Fa mai multa miscare, foloseste tratamentul cu sirop de hrean, renunța la alimentația nesanatoasa care este bogata în grasimi, renunța la alcool si cafea, ia suplimente de multivitamine si minerale pentru a-ți proteja organismul, gateste preparate culinare crude din multe legume si din carne slaba, fiarta sau preparata la gratar. Cu o astfel de dieta poți avea o silueta frumoasa, în cel mult o luna vei observa schimbarile, vei vedea ca este o soluție buna pentru reducerea greutații si diminuarea stratului de grasime din zonele cu probleme (talie, coapse, fese, abdomen).

De ce nu e sanatos sa dormi in pat cu cainele


E sanatos sa dormi în acelasi pat cu patrupedul tau? La întrebarea asta si-au raspuns cercetatorii de la Mayo Clinic. În urma unui studiu, acestia au descoperit ca locul pe care îl ocupa cainele în dormitor poate influența atat calitatea somnului stapanului, cat si sanatatea acestuia.

 
Echipa de cercetatori alcatuita din specialisti în pneumologie, statisticieni si psihologi a studiat 40 de adulți sanatosi, care nu sufereau de tulburari ale somnului si care au împarțit acelasi dormitor cu cainii lor.
 
Timp de cinci luni, participanții au fost evaluați, iar în decursul a sapte nopți atat ei, cat si cainii lor, au purtat dispozitive de monitorizare a activitații.
 
În cazul stapanilor, dormitul alaturi de caini a determinat trezirea de mai multe ori în timpul nopții, dar pentru patrupezi acest obicei a îmbunatațit calitatea somnului.
 
Oamenii de stiința au analizat si eficiența somnului. Persoanele care dormeau în aceeasi camera cu animalele, însa nu îi lasau în pat au avut un nivel al eficienței somnului de 83%, iar cei care împarțeau patul cu acestea au avut o rata de eficiența a somnului de 80%.
 
Însa unele probleme au aparut în urma prezenței cainilor în pat. Acest obicei i-a determinat pe stapanii lor sa se trezeasca de mai multe ori în timpul nopții în comparație cu cei care îsi țineau patrupedele pe podea.
 
Medicii au concluzionat ca somnul întrerupt poate avea efecte negative asupra starii de dispoziție si a nivelului de atenție.
 
Însa potrivit specialistilor, animalele de companie în dormitor nu perturba perioada de odihna a stapanilor atat timp cat acestea nu dorm în pat.

Cine nu se poate bucura de beneficiile nemaipomenite ale pelinului


Pelinul prezinta proprietati miraculoase pentru sanatate, fiind de ajutor persoanelor care vor sa renunte la fumat, si are un efect benefic in cazul bolilor de stomac sau in cele de ficat. In plus, planta este utilizata si in detoxifierea organismului.

 
Totodata, pelinul trateaza afectiuni precum cele ale vezicii, ale rinichilor, dar si pe cele din sfera dermatologica precum dermatitele.
 
Beneficii in uz intern:
 
• Hepatita de natura infectioasa se poate ameliora cu ajutorul ceaiului de pelin.
• Tuberculoza, o boala inca prezenta in secolul nostru, se amelioreaza si chiar trateaza cu ajutorul infuziei de radacina de pelin.
• Gripa si racelile isi diminueaza din simptome daca se consuma ceai de pelin in perioada de boala. De asemenea, si tusea se poate ameliora tot cu ajutorul ceaiului de pelin.
• Adjuvant in cazurile de cancer de esofag, gratie proprietatilor sale antitumorale.
• Siropul de pelin este indicat pentru eliminarea toxinelor din organism. In plus, siropul poate stimula pofta de mancare la copii, mai ales in perioadele de convalescenta, cand cei mici nu au inca pofta de mancare.
• Tinctura de pelin are un efect benefic in lupta cu parazitii intestinali, pelinul fiind considerat planta cu cel mai puternic efect vermifug.
• Tinctura de pelin le este de ajutor celor care vor sa slabeasca.
• Sucul de pelin, care se realizeaza din frunze si flori, este un remediu foarte util in cazul astmului bronsic.
• Poate fi de ajutor si in cazul intoxicatiilor alimentare. Persoanele care au mancat peste masura sau au consumat un aliment care nu le-a facut bine organismului pot apela la ceaiul de pelin.
Pelinul, fiind o planta depurativa, contribuie la stimularea ficatului, in felul acesta fiind eliminate toxinele acumulate in organism.
• Ceaiul de pelin are rolul de a stimula digestia, dar si de a trata durerile de stomac.
• Trateaza afectiuni precum migrenele si insomniile. Se umezeste un prosop in decoctul de pelin si apoi se aplica pe frunte pentru cateva minute.
• Ranile provocate de taieturi sau de arsuri se vindeca mai repede cu ajutorul infuziei de pelin.
• Baile locale cu ceai de pelin trateaza transpiratia abundenta. De asemenea, baile de sezut cu infuzie de pelin, dimineata si seara, au un bun efect antimicotic si antiinflamator, fiind utile in diferite afectiuni ginecologice. Chiar si in cazurile de candidoza vaginala pelinul face miracole.
 
Astfel, femeile care sufera de candidoza vaginala pot face spalaturi cu infuzie de pelin timp de 7-10 zile.
 
• Spalaturile cu infuzie de pelin au un rol benefic si in cazul hemoroizilor. Acestea se fac timp de o saptamana.
• Uleiul de pelin este foarte bun pentru ameliorarea simptomelor dermatitei.
 
Principalele contraindicatii ale pelinului:
 
Consumat pe perioade lungi de timp, fara pauza, ceaiul de pelin poate determina anumite intoxicatii in organism, dar si spasme musculare. Pelinul este de asemenea contraindicat femeilor insarcinate.

Un obicei extrem de comun poate duce la aparitia cancerului si a infertilitatii

Imagini pentru telefon mobil la ureche


Departamentul de Sanatate din California avertizeaza ca oamenii ar trebui sa tine smartphone-urile la cativa metri departare pentru a reduce nivelul de radiatii la care sunt expusi.

 
Telefoanele mobile transmit informatii prin intermediul semnalelor radio cu frecvente joase care ne-ar putea expune la radiatii nesanatoase. Conform Mail Online, cercetatorii au reusit sa dovedeasca faptul ca radiatile de la telefoane sunt periculoase mai ales pentru copii. 
 
”Tinerea telefonului in apropierea corpului nu a reprezentat niciodata o idee buna,” a explicat dr. Devra Davis din cadrul Environmental Health Trust. Chiar si firmele ce realizeaza smartphone-uri par sa fie de acord cu aceasta declaratie. De exemplu, Apple include un anunt cu privire la expunerea la energia degajaza de radiofrecventa (RF). 
 
Aspectele sunt ingrijoratoare deoarece parintii nu sunt constienti de aceste avertismente si nu controleaza modul in care acestia se expun la radiatiile telefoanelor.  Alte studii au dovedit existenta unei legaturi intre calitatea spermei si expunerea la RF. 
 
Nu permiteţi copiilor sub 12 ani să folosească un telefon mobil, cu excepţia situaţiilor de urgenţă. Organele în dezvoltare sunt cele mai sensibile la influenţe negative în urma expunerii la câmpurile electromagnetice. Limitaţi folosirea telefonului mobil la apelurile cele mai importante, precum şi durata convorbirilor. Efectele biologice sunt direct legate de durata expunerii; rezultatele cercetărilor au arătat că şi numai o convorbire de două minute modifică activitatea electrică naturală a creierului timp de până la o oră după acea convorbire. Comunicaţi mai degrabă prin SMS decât prin telefon. În timpul convorbirii, ţineţi telefonul la o distanţă cât mai mare de corp. Schimbaţi în mod regulat partea capului de care sprijiniţi telefonul sau, şi mai bine, comutaţi pe speaker, care permite utilizatorului să ţină telefonul la distanţă de cap (amplitudinea câmpului scade de 4 ori la o distanţă de 10 cm şi de 50 de ori la o distanţă de 1 m)

Amestecul care te ajuta sa vezi mai bine


Un mare dusman al ochilor pare sa fie varsta, cu cat adaugam ani cu atat ochii devin mai vulnerabili, avand nevoie de tot mai multa ingrijire. Odata cu varsta, elasticitatea si transparenta unor structuri oculare tind sa scada, la fel si functiile nervilor optitici si totodata creste considerabil riscul unor boli precum glaucom, cataracta, dar si hipermetropie (vedera buna la distante mari, dar foarte slaba la distante mici). Alte cauze ale afectiunilor oftalmologice: predispozitia genetica, fumatul, alcoolul, sedentarismul, colesterolul, bolile cardiace sau metabolice (diabetul), alte afectiuni cronice, nepurtarea ochelarilor de vedere si de soare etc.

 
Daca ai senzatia, de la o vreme, ca nu mai vezi clar sau ca obosesti si te doare capul daca petreci mai mult timp in fata calculatorului, poti incerca acest remediu natural care imbunatateste considerabil sanatatea ochilor. Pentru prepararea remediului, îti sunt necesare urmatoarele ingrediente: 200 grame de ulei din seminte de in, 4 lamai de dimensiune medie si 3 catei de usturoi.
 
Pune usturoiul curatatat, doua lamai curatate si celelalte necuratate într-un blender si amesteca-le bine. Apoi, adauga uleiul din seminte de in si mierea si amesteca din nou. Compozitia se depoziteaza într-un recipient de sticla, care se închide ermetic si se tine la frigider. Ia cate o lingura din acest amestec cu o jumatate de ora înainte de mesele principale ale zilei. Este recomandat ca lingura pe care o folosesti sa fie din lemn. Evident ca acest preparat nu o sa te fac sa scapi de toate problemele ochilor. El ajuta insa la incetinirea degradarii acestui simt atat de necesar in viata de zi cu zi. 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.