Cum prepari ouale; Sfaturi utile în bucatarie; Cateva motive să introduci polenul de albine în alimentația ta; Nas infundat? 10 sfaturi sa tratezi raceala la copii; Osteoporoza– ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor; Infertilitatea femeii se trateaza cu cretisoara s a

2aAlege să prepari ouă în mod cât mai natural pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Iată câteva modalități de a prepara ouăle cât mai sănătos.

Prepararea oălelor într-un mod sănătos poate fi o provocare, mai ales că model de a găti oul face ca acest aliment plin de proteine să fie benefic sau dăunător sănătății. Alege să prepari ouă în mod cât mai natural pentru sănătatea ta și a familiei tale. Iată câteva modalități de a prepara ouăle cât mai sănătos.

Cum prepari ouăle sănătos – oul fiert moale

Oul fiert moale este cel mai simplu de obținut, fiind printre cele mai sănătoase. Cei mici s-ar putea să nu-l primească de la început, dar trebuie să știți că acesta este un mod de a-l prepara mult mai benefic decât prăjit în ulei sau fiert foarte tare. Oul cleios este cel mai sănătos. Pune apă la fiert, lasă să clocotească și pune ouăle în cratiță fix 2 minute. Vei obține ou moale, foarte gustos. Pune și 2-3 picături de ulei de măsline virgin, un pic de sare și de piper și obține un mic dejun sățios și foarte bun.

Cum prepari ouăle sănătos – ouă ochiuri fără ulei

Dacă ai o tigaie de teflon de calitate, nu ezita să gătești cât mai sănătos. Pune tigaia la încins, când este încinsă aruncă ouăle acolo, pune capac și lasă-le 2-3 minute. Gălbenușul nu trebuie să se întărească, altfel își pierde proprietățile nutritive de calitate superioară. Gălbenușul de ou este considerat proteină de cea mai bună calitate, dar doar dacă se gătește corect. Aruncă și 2 roșii cherry, câteva frunze de pătrunjel și ai un mic dejun pe cinste.

Cum prepari ouăle sănătos – cuiburi cu ouă

Iată o rețetă cel puțin interesantă și o modalitate de a găti oul cât mai sănătos. Ai nevoie de 2 ouă, un pic de sare și puțină brânză sărată rasă fin. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și apucă-te de treabă. Separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile bate-le spumă ca pentru bezea și amestecă încet cu brânza rasă. Pune albușul în tavă, fă o gaură în mijloc și ține la cuptor 3-5 minute. Scoate tava și pune în mijloc gălbenușul de ou. Mai lasă 3 minute,scoate-le și servște-le calde, cu puțin coriandru verde presărat.

Cum prepari ouăle sănătos – ouă ochiuri în apă

Se lasă apa la fiert și când clocotește se dă focul mic și se pregătește oul. Acesta se sparge și se pune într-o ceașcă. Apa din cratiță nu trebuie să clocotească rău, se scufundă ceașca și se lasă oul acolo. O să se vadă imediat cum albușul se fierbe. Nu se lasă gălbenușul să se întărească. Se servește imediat alături de brânză și legume. Are o savoare diferită de oul fiert obișnuit, este foarte gustos și mai ales sănătos.

Ouăle se mai pot consuma și în băuturi. Poți pune gălbenuș de ou în preparate naturale cu fructe și legume stoarse, adică smoothie-uri. Gălbenușul nu se simte în băutură, dă energie și este foarte sănătos. Iarna, poți prepara o băutură excelentă pentru răceli sau gripe. Lapte fiert, amestecat cu gălbenuș de ou și miere. Alege să consumi ouăle în mod natural pentru cât mai multe beneficii.

Cateva motive să introduci polenul de albine în alimentația ta;

Polenul este un alt ingredient-minune oferit de albine, după miere, propolis sau lăptișor de matcă. Iată de ce polenul este atât de bun pentru organism.

Ce conține polenul
Este o pulbere ce conține 22 de nutrienți importanți pentru organism și de aceea a fost numit un aliment complet.
Polenul conține aminoazici, grăsimi și acizi nesaturați, vitamine, minerale și microelemente.
Polenul conține de 20 de ori mai multă vitamina A decât morcovul. Este bogat și în lecitină, proteine, enzime.
După ce este cules, polenul este curățat de mizerii, flori, fragmente de insecte și alte uscăciuni.
În funcție de sursă, polenul poate avea culori diferite de la galben la portocaliu.

O colonie de albine poate produce de la 1 la 7 kilograme de polen pe an.

Polenul și nutrienții săi

– 30% carbohidrați digestibili
– 26% zaharuri (în principal fructoză și glucoză)
– 23% proteine (inclusiv 10% aminoacizi esențiali)
– 5% lipide (acizi grași esențiali)
– 2% compuși fenolici (inclusiv flavonoide)
– 1.6% minerale – calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, fier, cupru, zinc, mangan, silicon, seleniu
– 0,6% vitamine solubile și acizi (printre care și B1, B2, B6 și C)

– 0,1% grăsimi solubile (printre care și vitaminele A, E și D).

Polenul și proprietățile sale

Polenul este un bun antifungic, antimicrobian, anti-inflamator, hepatoprotectiv, imunostimulator, analgezic.

De ce este polenul un aliment ideal

– reduce inflamațiile
– protejează ficatul
– ameliorează simptomele menopauzei
– ajută în malnutriție
– de ajutor în fertilitate prin stimularea ovarelor la ovulație. Poate fi consumat împreună cu lăptișorul de matcă.
– îmbunătățește sistemul imunitar
– luptă împotriva infecțiilor precum candida
– reduce inflamațiile gastrointestinale
– acționează ca un antioxidant, fapt ce întârzie semnele vizibile ale îmbătrânirii
– luptă împotriva stresului oxidativ
– ajută la relaxare, concentrare
– ajută ca rănile, tăieturile, zgârieturile să se vindece mai rapid
– de ajutor în sănătatea prostatei
– ajută la scăderea în greutate
– previne problemele pielii, la nivelul tenului, acneei, eczemelor
– previne deshidratarea
– ajută și îmbunătățește circulația sângelui
– bun în anemii, astenii
– ajută la dizolvarea calculilor biliari
– ajută la refacerea florei intestinale (este un probiotic natural)
– combate tusea, gripa, bronșita

– ajută la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum se ia polenul

Se poate administra în doze de 1/8 până la 1/4 linguriță de polen pe zi și se poate crește cantitatea până la 2 linguri pe zi, timp de 3 luni.
Se ține sub limbă până se topește complet.

Se poate lua în combinație cu mierea de albine, cu lăptișor de matcă.

Alergiile la polen

Preventiv, te poți verifica de alergii la medicul specialist care va efectua anumite teste specifice.
Aceste alergii pot cauza mâncărimi, transpirații, chiar șoc anafilactic.
Femeile însărcinate ar trebui să discute cu medicul înainte de a-l consuma, deoarece acesta poate stimula uterul și provoca pierderea sarcinii.

Nu este recomandat nici femeilor care alăptează, deoarece acesta ar putea conține anumite pesticide sau fertilizatori artificiali în funcție de locul în care a fost recoltat de albine.https://stiridinsanatate.com/stiri-din-sanatate/leacuri-vechi-pentru-ochi-sanatosi

Nas infundat? 10 sfaturi sa tratezi raceala la copii

Perioada aceasta este propice imbolnavirilor. Dimineata este racoare, spre pranz se incalzeste, iar seara este din nou rece. Nici nu stii cum sa-ti imbraci copiii pentru a fi cat mai putin expusi. Si niciodata nu nimeresti, ori ii imbraci prea subtire si le e frig, ori ii imbraci prea gros si transpira. Oricum ai da-o, tot nu e bine. Iar cand copilul este si in colectivitate, lucrurile se complica deja: nas infundat, secretii nazale, febra.

Iata cateva sfaturi pentru a trata raceala la copii.

Tineti copilul acasa atunci cand este racit

Aveti idee cati parinti isi aduc copiii raciti la cresa, gradinita, scoala. Ar fi bine sa nu va transformati nici voi intr-un astfel de parinte. In primul rand trebuie sa aveti grija de starea de sanatate a copilului vostru, dar sa-i aveti totusi, in minte si pe ceilalti copii care, desi sunt sanatosi, se vor imbolnavi cu siguranta intrand in contact cu copilul vostru. Chiar daca nu are temperatura, daca-l vedeti ca e apatic, moale si n-ar putea sa faca fata lectiilor, tineti-l mai bine acasa.

Tratati febra din timpul racelii

Daca are temperatura, e primul semn ca cel mic lupta cu o infectie. Daca febra trece de 38 de grade Celsius, are dureri sau frisoane, puteti incepe sa-i dati acetaminofen sau ibuprofen. Utilizati dozajele recomandate de medicul pediatru. Daca copilul este mai mic de 3 luni si are febra peste 38 de grade sau daca are intre 3 luni si 3 ani, iar teperatura corpului trece de 40 de grade Celsius, mergeti de urgenta la doctor.

Preveniti deshidratarea copiilor

O hidratare buna ajuta copilul sa-si revina mai repede. Poate fi apa, ceai, suc natural de fructe, supa de pui. Important este sa nu piarda multa apa din cauza febrei.

Mentineti nasul desfundat

Pentru copiii mai mari, sunt recomandate spray-urile cu apa de mare. Pentru cei mici insa, spray-urile si picaturile descongestionante nu sunt indicate. Ei au nevoie de ser fiziologic. Curatati cat mai des nasul copiilor, daca sunt mari, prin suflarea lui, daca sunt mai mici, cu ajutorul pompitei nazale sau a batistei bebelusului.

Tratati iritatia pielii

Ganditi-va cat de tare va ustura pielea cand sunteti raciti si sunteti nevoiti sa suflati nasul de zeci de ori. Ca sa impiedicati aceasta iritatie la copiii vostri, ideal ar fi sa-i suflati nasul intr-o batista umezita in apa calduda.

Spalati-i des pe maini

O regula esentiala, pe care cei mici trebuie sa o invete printre primele: cu cat te speli mai des pe maini, cu atat tii departe bacteriile si microbii. De fiecare data cand tusesc sau stranuta si neaparat inainte de fiecare masa, copiii (si adultii) trebuie sa se spele pe maini. Daca nu au unde, pot folosi servetele sau lichide antibacteriene.

Dati-le miere

Mierea nu este indicata copiilor sub 1 an pentru ca exista riscul declansarii botulismului, insa pentru copiii mai mari face minuni pentru gatul iritat si domoleste tusea.

Incercati un umidificator

Un aparat care umezeste aerul este foarte bun pentru descongestionarea nazala a copilului. Acesta poate respira mai bine dupa utilizarea aparatului. Nu folositi device-uri care elibereaza aburi fierbinti, copiii s-ar putea rani. Nu uitati sa dezinfectati aparatul o data la doua-trei zile.

Lasati copilul sa se odihneasca mai mult cand este racit

Pentru ca un copil sa se refaca are nevoie de mult somn. Daca doarme intre 8 si 12 ore pe zi, organismul copilului va putea preveni boli precum raceala. Insa daca este bolnav, ar trebui sa doarma mai mult de atat.

Aveti grija cu antibioticele

Racelile nu se trateaza cu antibiotice. Aceste medicamente sunt folosite pentru tratarea infectiilor bacteriene. Iar racelile sunt infectii cu virusi. Pe langa faptul ca nu rezolvati problema, veti crea copilului imunitate la antibiotice, iar cand chiar va avea nevoie de ele, acestea nu-si vor mai face efectul.

De obicei tusea trece de la sine dupa trei pana la cinci zile. Dar daca persista mai mult de o saptamana, e cazul sa mergeti la doctor. O tuse persistenta, in special pe timpul noptii, poate fi un simptom de astm, deci trebuie mers de urgenta la medic. In plus, nu trebuie sa va fie rusine sa duceti copilul la doctor, chiar daca e vorba doar de o „simpla raceala”. Daca dupa cinci zile, cel mic nu si-a revenit, este posibil sa aveti de-a face cu o infectie la sinusuri, pneumonie sau chiar otita. Intrebati medicul in cat timp ar trebui sa se refaca dupa tratamentul prescris de el. Daca nu se simte nici o imbunatatire a situatiei atunci trebuie sa-l sunati pentru a urma noi pasi.

10 lucruri surprinzatoare pe care nu le stiai despre miere

Daca nu ati profitat inca de proprietatile nutritive si terapeutice ale mierii de albine, este timpul sa incepeti sa faceti acest lucru, deoarece mierea este un remediu remarcabil pentru tot felul de afectiuni.

Miere de albine a fost evaluata ca un indulcitor natural cu mult inainte ca zaharul sa devina disponibil in secolul al 16-lea. Oamenii au utilizat mierea pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice din cele mai vechi timpuri. Aceasta contine vitamine, enzime, aminoacizi si minerale precum calciu, fier, clorura de sodiu, magneziu, fosfat si potasiu.
Specialistii de la Albina Carpatina, ce promoveaza de 25 de ani produsele apicole ca alimente naturale functionale, cu proprietati terapeutice remarcabile, ne prezinta 10 beneficii mai putin cunoscute ale acestui aliment miraculos – mierea.
Atenueaza alergiile
Mierea are efecte anti-inflamatorii si capacitatea de a calma tusea, ducand la convingerea ca poate reduce, de asemenea, simptomele alergice sezoniere. Cu toate ca nu exista studii clinice care dovedesc eficacitatea sa, specialistii sustin ca mierea actioneaza ca un vaccin natural. Acesta contine mici cantitati de polen, care in cazul in care organismul este expus la cantitati moderate, ea poate declansa un raspuns imun care produce anticorpi la polen. Dupa expunerea repetata, ar trebui sa se construiasca acesti anticorpi si organismul ar trebui sa se obisnuiasca cu prezenta lor, astfel incat este eliberata mai putina histamina, rezultand un raspuns alergic mai mic. Poti incerca pastura in combinatie cu mierea de salcam.
Sursa naturala de energie
Mierea este o excelenta sursa de energie continand doar 17g de carbohidrati per lingura. Acest zahar natural neprelucrat – fructoza si glucoza – intra direct in fluxul sangvin si poate oferi un impuls rapid de energie. Cresterea nivelului de zahar din sange actioneaza ca o sursa de energie pe termen scurt pentru antrenament, in special in exercitii de anduranta mai lungi.Biscuitii digestivi cu miere si polen sunt o sursa extraordinara pentru un boost de energie.
Ajuta memoria
Nectarul dulce este bogat in antioxidanti care pot ajuta la prevenirea leziunilor celulare si proasta functionare a creierului. Un studiu publicat in 2011 a reliefat faptul ca o lingura pe zi de miere de albine poate stimula memoria femeilor aflate la menopauza si poate oferi o terapie alternativa pentru declinul intelectual legat de hormoni. Dupa patru luni de consum a 20g de miere pe zi, femeile au fost mai susceptibile de a avea o mai buna memorie pe termen scurt, decat omologii lor care au luat pastile cu hormoni.Capacitatea mierii de a ajuta organismul sa absoarba calciul ajuta la mentinerea sanatatii creierului.
Antitusiv
Mierea poate fi cura naturala atunci cand vine vorba de raceli. O tuse persistenta, care nu va disparea poate fi remediata cu usurinta cu doua lingurite de miere, potrivit unui studiu publicat in anul 2012 in revista Pediatrics. Copiii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani cu tuse pe timp de noapte din cauza racelii au primit doua lingurite de miere cu 30 de minute inainte de culcare, iar efectele au fost pozitive. Spray-ul de gat cu propolis fara alcool ApiJunior contribuie la mentinerea sanatatii cailor respiratorii superioare, la cresterea rezistentei si a capacitatii de adaptare a organismului pentru sezonul rece.
Ofera un somn linistit
Mierea poate fi un ajutor pentru noptile fara somn. Mierea poate provoca o crestere si eliberare a serotoninei – un neurotransmitator care imbunatateste starea de spirit. Organismul transforma serotonina in melatonina, un compus chimic care regleaza durata si calitatea somnului. De asemenea mierea continemai multi aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului.
Trateaza matreata
Un studiu din 2001 publicat in European Journal of Medical Research a constatat ca aplicarea de miere diluata cu apa calda pentru zonele cu probleme elimina mancarimea si problemele scalpului, cum ar fi matreata in doar o saptamana. Leziunile cutanate vindecate in termen de doua saptamani la pacientii cu probleme au prezentat chiar si o imbunatatire in pierderea parului. Datorita proprietatilor antibacteriene si antifungice ale mierii, aceasta poate tratadermatita si matreata seboreica care sunt adesea cauzate de o suprainfectie.
Trateaza ranile si arsurile
Mierea este efect cicatrizant care poate actiona atat pe plan intern, cat si extern. Aceasta poate fi utilizata ca tratament conventional pentru rani si arsuri prin dezinfectarea lor. Un studiu din 2005 publicat in British Journal of Surgery a descoperit ca unul dintre pacientii care au suferit de pe urma ranilor si ulcerelor de gamba au prezentat o ameliorare remarcabila, dupa aplicarea unei cantitati de miere de albine.
Intareste sistemul imunitar
Sistemul imunitar este foarte important pentru o sanatate buna. Intr-o lume a vitezei in care multi oameni se plang de stres cronic, sansa de a utiliza o substanta naturala pentru a stimula sistemul imunitar este o mana cereasca. In perioadele de imunitate scazuta veti fi mai expusi bolilor. Vestea buna este ca un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat deoarece are proprietati anti-bacteriene si antioxidante.
Ajuta in afectiunile gingivale
Pentru ca mierea are actiune antimicrobiana poate ajuta in lupta contra afectiunilor gingivale in ciuda continutului de zaharuri. Cercetatorii afirma ca exista o enzima in miere, care este responsabila pentru crearea de peroxid de hidrogen. Acest peroxid este ceea ce da mierii calitatea antimicrobiana, care elimina placa bacteriana si limiteaza cantitatea de acid. Pur si simplu se dilueaza miere si se foloseste ca o apa de gura sau se face o pasta de dinti din ea si se perie dintii.
Regleaza colesterolul
Colesterolul este necesar in organism pentru a va ajuta sa digerati grasimea, dar prea mult nu este bun pentru sanatate.Din cauza ca organismul produce o cantitate de colesterol, este esential sa se monitorizeze cantitatea de carne, oua, produse lactate, precum si alte alimente bogate in colesterol pe care le consumam. Dacava luptati cu niveluri ridicate de colesterol, luati in considerare adaugarea unei linguri de miere in dieta zilnica.
Cand Mama-Natura ofera astfel de remedii uimitoare este important sa profitam de ele. Echipa de specialisti Albina Carpatina urmareste selectia si combinarea unor produse de inalta calitate, identificarea si dezvoltarea unor retete inovative, care pastreaza active proprietatile terapeutice ale produselor apicole pentru un maxim de eficienta in mentinerea sanatatii organismului.

Noduli la tiroidă – ce e de făcut? Îi operăm sau îi ignorăm?

Noduli la tiroidă. Multe femei intră în panică la un asemenea diagnostic. Căci, cu dereglările glandei tiroide nu-i de glumă. La primele semne, e bine să dai fuga la medic. Neglijenţa duce la afecţiuni grave. Iar când mai există şi suspiciunea existenţei unor noduli la tiroidă, lucrurile se complică.

Mai toate femeile se plâng de probleme “cu glanda”. Însă foarte puţine sunt cele care merg şi la medic, pentru a primi un sfat avizat şi un tratament corespunzător. Prin urmare, ajung în faţa specialistului atunci când, din nefericire, e prea tarziu. Sau când nu mai există alternativă de tratare şi e neapărat necesară o intervenţie chirurgicală. Ca să nu ajungi şi tu într-o astfel de situaţie, informează-te! La cea mai mică suspiciune de noduli la tiroidă, dă fuga la medic!

Deşi asimptomatici, nodulii tiroidieni există!
Ce mai sunt şi nodulii ăştia tiroidieni, de se teme toată lumea de ei? Ei bine, orice modificare în structura glandei tiroide poate fi un nodul. Motivul pentru care bagă spaima în cei vizaţi e faptul că ei dau semnalul unor afecţiuni. Deşi sunt benigni, adică nu prezintă risc cancerigen, nu trebuie trataţi cu indiferenţă. Interesant este că nu îşi fac simţită prezenţa. De cele mai multe ori, creează doar dificultăţi la înghiţit sau determină modificări ale vocii, ceea ce poate fi uşor confundat cu o răceală banală. În general, sunt descoperiţi în urma unor controale mai amănunţite, prin palparea regiunii gâtului sau prin examen ecografic.

De ce apar noduli la tiroidă? Din cauza lipsei de iod, fie din alimentaţie, fie din apa regiunii natale. Dacă nu primeşte un minim necesar zilnic de 150 micrograme de iod, organismul îşi cere drepturile. De aici şi sfaturile repetate ale specialiştilor de a se consuma sare iodată. În multe cazuri, nodulii nu necesită un tratament anume. Şi asta pentru că numai 5% dintre ei sunt canceroşi şi se extirpă chirurgical. Dar e posibil şi ca un nodul să producă hormoni tiroidieni în exces, ceea ce duce la apariţia hipertiroidismului, adică la hiperactivitatea glandei.

Când tragi semnalul de alarmă?
Cum spuneam, nodulii tiroidieni nu–şi fac simţită prezenţa. Uneori, se pot simţi la atingere sau chiar se văd ca o umflătură la baza gâtului. Numai când ajung să producă prea multă tiroxină, hormon secretat de glanda tiroidă, încep să se manifeste. Atunci, persoana afectată poate suferi o scădere bruscă în greutate, stări de nervozitate, poate avea puls rapid sau neregulat. Trebuie neapărat şi urgent consultat un medic de specialitate dacă nodulii se dezvoltă rapid, sunt duri la palpare, modifică vocea, îngreunează înghiţirea şi respiraţia, dezvoltă alţi noduli, mai mari, de natură limfatică, la gât sau sub maxilar. Ar putea fi vorba despre noduli maligni, adică din aceia canceroşi.

Dacă nu sunt trataţi în timp util şi corespunzător, nodulii determină complicaţii severe. Pe lângă neplăcerile banale cauzate de hipertiroidie, aceasta poate aduce cu sine afecţiuni ale sistemului cardiac, precum fibrilaţii, congestia inimii. Pe de altă parte, o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni împiedică asimilarea calciului în sistemul osos, ducând la fragilitatea oaselor şi, mai târziu, la osteoporoză.

Nu te teme de medic!

Investigaţiile amănunţite stabilesc şi un diagnostic exact. Aşa că nu ai nimic de pierdut dacă le faci. În plus, sunt nedureroase. Primul pas îl reprezintă analizele de sânge. Apoi, ecografia, tomografia îşi spun cuvântul. Medicul endocrinolog ştie cel mai bine ce e de făcut. Se va cere verificarea în sânge a hormonului care stimulează tiroida, TSH. Apoi, dacă e nevoie, se face o biopsie, pentru a vedea care este natura nodulului. Aceasta constă în îndepărtarea unui fragment minuscul din nodul, chiar în cabinetul doctorului. Se mai testează calcitonina, hormon ce indică prezenţa celulelor maligne, în special dacă au existat cazuri în familie de persoane diagnosticate cu cancer tiroidian sau cu alt tip de cancer endocrin.

Noduli la tiroidă – cum faci diferența?

Fără riscuri

Iată ce poate duce la suspiciunea unui nodul benign:

-cazuri în familie de tiroidită Hashimoto, de guşă
-simptome de hiper sau hipotiroidie
-durere sau sensibilitate a nodulului
-prezenta unui nodul mobil, moale, neted
-guşa polinodulară

-prezenţa unui chist simplu la ecografie

Cu riscuri

Iată ce caracteristici generale are un nodul malign:

-vârsta sub 20 de ani sau peste 70 de ani
-dificultăţi la înghiţit, voce răguşită
-formă dură, imobilă, neregulată
-prezenţa nodulilor limfatici inflamaţi la gât
-antecedente de cancer tiroidian în familie

Şi-aşa-i rău, şi-aşa nu-i bine

Atentie! Exista o categorie de noduli care pot deveni hiperfunctionali prin expunerea la iod. Asadar, daca trebuie sa faceti investigatii radiologice cu substante iodate, de contrast, daca vi se prescriu medicamente ce contin iod sau substante de tipul tincturii de iod, iar dvs vi s-a diagnosticat prezenta unui nodul este bine sa va informati medicul.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor

Poți preveni și menține sub control osteoporoza și printr-un regim de viață adecvat. Alimentația și exercițiile fizice pot ajuta.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – legumele verzi
Calciul este un element esențial pentru oase, iar metoda cea mai simplă este să-l iei din alimentație.
Calciul este prezent într-o varietate de legume, în special cele verzi.
Alege varza chinezească, salata verde, kale, broccoli, frunzele de la ridichile albe. Acestea sunt numai câteva dintre ele.

Legumele de culoare verde închis sunt bogate în vitamina K, ce reduce riscul de osteoporoză.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – cartoful dulce
Magneziul și potasiul sunt nutrienți importanți în sănătatea oaselor.
O cantitate scăzută de magneziu poate dezechilibra nivelul vitaminei D, ceea ce poate afecta sănătatea oaselor.
Potasiul neutralizează acidul din organism care extrage calciul din oase.
Un mod natural de a menține valorile normale de nutrienți din organism și oase este consumul de cartofi dulci.

Un cartof dulce pe zi, fără sare, de mărime medie îți oferă 31 mg de magneziu și 542 mg de potasiu.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – grapefruitul
Consumat la micul dejun va ajuta oaselor și-ți va oferi și necesarul de vitamina C.

Fructele bogate în vitamina C ajută oaselor, iar un grapefruit are 91 mg de vitamină, de ajuns pentru întreaga zi.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – smochinele
Smochinele ar trebui să fie în fruntea listei alimentelor pe care ar trebui să le consumi zilnic, căci sunt excelente pentru oase.
Cinci astfel de fructe, proaspete, îți oferă circa 90 de mg de calciu și alți nutrienți importanși, precum potasiu și magneziu.

Jumătate de cană de smochine uscată au 120 mg de calciu.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – somonul
Somonul și alți pești grași sunt benefici sănătății oaselor.
Conțin vitamina D ce ajută corpul să folosească calciul, acizi grași omega-3, care și ei la rândul lor sunt utili.
Unul dintre cele mai la îndemână moduri de a găsi somonul este la conservă.

În 85 de grame de somon se găsesc 183 mg de calciu. Are atât de mult calciu pentru că în conservă sunt mărunțite și oasele peștelui.

Osteoporoza – ce alimente sunt indicate pentru sănătatea oaselor – unt de migdale
Preparat din migdale zdrobite, untul de migdale este o sursă bună de calciu.
Două linguri de unt de migdale conțin 112 mg de calciu.

În plus, migdalele sunt bogate și în potasiu (240 mg în 2 linguri), dar și proteine și alți nutrienți care au un rol important în păstrarea sănătății oaselor.

Mancati prune! Sunt un veritabil medicament!

Prunele au si proprietati diuretice, de stimulare a sistemului nervos, decongestive, hepatice, dezintoxicant si laxative. Aceste fructe amelioreaza starile inflamatorii ale ficatului si splinei. De asemenea, prunele si sucul proaspat pregatit din ele contribuie la scaderea aciditatii sucului gastric, ceea ce le face sa fie un mijloc de tratament auxiliar in gastrite, ulcer stomacal si duodenal. Prunele imbunatatesc semnificativ starea bolnavilor de ateroscleroza, colecist, hipertensiune si rinichi informeaza promotime.md

Resveratrolul, ce se gaseste si in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, de 4-5 ori mai puternic decat betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C.
Un pahar de suc de prune, inainte cu o jumatate de ora de mesele principale, ajuta la intarirea sistemului imunitar, creste rezistenta organismului la infectii, ceea ce este foarte bine, tinand cont de faptul ca toamna e foarte aproape, si este un tonic eficient pentru sistemul nervos.
Efectele benefice ale curei cu prune. Ce se intampla in organism daca consumi minim 6 prune pe zi, timp de trei saptamani
Sucul de prune, ca si fructul intreg, de altfel, este un laxativ natural, lucru pe care il stiu multe persoane cu probleme digestive si care adesea apeleaza la aceasta bautura. Sucul din prune contribuie la eliberarea toxinelor din organism, dar si la eliminarea excesului de grasimi. Ceea ce trebuie sa stii e ca, pentru a pierde din greutate, trebuie sa bei zilnic doua pahare de suc de prune.
Pruna este si un fruct ce are puternice calitati energizante. Acest lucru se datoreaza zaharurilor pe care le contine si care potenteaza capacitatea energetica a organismului, intervenind si stimuland sistemul muscular si nervos. Pentru cei care depun eforturi fizice mari, se recomanda mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetica de cinci ori mai mare decat cele proaspete.

Infertilitatea femeii se trateaza cu cretisoara

Cretisoara este o planta ierboa­sa, perena, inalta de 10-50 cm, avand frunzele cu mar­ginile zim­tate si cu aspect incretit. Cele de la nivelul solului sunt asezate sub for­ma de rozeta. Tulpina este dreap­ta sau culcata, cu nuante albastrui, pe care sunt asezate frunze mult mai mici decat cele bazale. În varful tul­pinii sunt florile de culoa­re galben verzui. Este ras­pandita in zonele de munte, in locuri deschise, pasuni, fanete, pe coaste foarte abrup­te si pante greu acce­sibile.

Preparatele obtinute din cretisoara se recomanda ca terapie complementara la medicatia alopata recomandata de medicii specialisti pentru infertilitate.
Infuzia: se beau cate doua cani de ceai pe zi.
Tinctura: se iau cate 30 de picaturi, de doua ori pe zi, adaugate in putina apa.
Vinul: se administreaza o lingura, de doua ori pe zi, dupa masa.
Pentru a inlatura monotonia administrarii, aceste preparate farmaceutice se pot folosi alternativ. De exemplu, dimineata o cana de ceai, iar seara o lingura de vin sau 30 de picaturi de tinctura. Se fac cure timp de doua luni de zile, cu o pauza de doua saptamani, dupa care se reia tratamentul, daca este nevoie

Cat trebuie sa dormim corect si cand

Nu doar in alimentatie trebuie sa fim echilibrati, ci si cand vine vorba despre somn. “Somnul are o influenta extraordinara asupra comportamentului si greutatii noastre. Ar trebui sa dormim intre 7 si cel mult 9 ore pe noapte, din care o ora sa fie inainte de miezul noptii. Daca nu se doarme noaptea, totul lucreaza impotriva sanatatii. Nici prea mult somn, 10-12 ore cum obisnuiesc marii somnorosi, nu face bine”, declara prof. dr. Nicolae Hancu, unul dintre cei mai renumiti specialisti in diabet zaharat, nutritie, obezitate si dislipidemii din tara.

Profesorul Nicolae Hancu subliniaza ca alimentatia si somnul sunt doua elemente cheie pentru sanatatea noastra. “Alimentatia raspunde de 14 milioane de morti in lume, anual. Alcoolul si fumatul impreuna fac 12 milioane de morti”, mentioneaza specialistul. Ca oamenii sa fie mai sanatosi trebuie umblat la mentalitate pentru schimbarea stilului de viata, aspecte care sunt foarte dificile. “Sa schimbi alimentatia unui popor este un lucru extraordinar de greu. Noi, forurile stiintifice, educationale ne-am organizat sa facem educatie nutritionala populationala. Cand faci o astfel de educatie ii spui omului si cum sa se miste, cum sa nu bea, cum sa doarma”, explica Nicolae Hancu, potrivit ampress.ro.

Leacuri vechi pentru ochi sanatosi

Printre cele mai vechi remedii, mostenite de la batrani, regasim si coada unei linguri de lemn, incalzita la foc si pusa pe urcior. Medicina populara recomanda drept remediu si un inel de aur cu care se atinge urciorul de mai multe ori pe zi, pana la disparitie. Efect rapid il are si atingerea locului bolnav cu usturoi. Se taie un catel de usturoi in doua si se trece partea zemoasa peste locul in care s-a format urciorul. La fel de bun este si cartoful fiert, scos fierbinte din apa, taiat in doua si aplicat pe pleoapa, invelit intr-un tifon sau oul fiert, invelit, de asemenea, intr-un tifon curat si pus pe pleoapa bolnava, potrivit taifasuri.ro.

Un remediu cunoscut pentru tratarea cataractei in faza incipienta este maceratul de cimbrisor. Peste 100 g planta, bine maruntita, se toarna 500 g miere topita si se lasa la macerat doua luni. Se administreaza o lingurita cu macerat inainte de masa, de trei ori pe zi.
in cazul ochilor care lacrimeaza tot timpul se pune pe un tifon un amestec format din drojdie de bere si albus. Compresele se tin trei ore. Ochii bolnavi de conjunctivita se trateaza cu albus proaspat, amestecat bine cu 100 ml apa clocotita, lasat la macerat o jumatate de ora in intuneric. Cu acest amestec se ung pleoapele in fiecare seara. Vederea slaba se remediaza cu ajutorul polenului, o lingurita de doua-trei ori pe zi, timp de o luna.

14 motive sa consumi ghimbir


Ghimbirul 
este o sursa de vitamine, micronutrienti si uleiuri esentiale care iti intaresc organismul, te invioreaza si are proprietati anti-inflamatorii. Acest condiment poate fi folosit cu usurinta acasa, pentru mentinerea frumusetii si tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l incluzi in diverse preparate, deoarece este util atat ras cat si proaspat, uleiurile sale esentiale sunt foarte utile si poate fi adaugat in mancare, prajituri sau bauturi. 

 
Cu toate acestea, asigura-te ca nu esti alergica inainte sa iti aplici o masca cu ghimbir si n-ar trebui sa folosesti ghimbirul daca ai probleme cardiace si de ficat, daca ai temperatura sau daca ai mucoasele afectate. in nici un caz sa nu folosesti ghimbir daca ai rani deschise sau esti insarcinata in trimestrul al doilea sau al treilea. 
 
1. Combate celulita. Un scrub din ghimbir te ajuta sa-ti incalzesti pielea si sa-ti imbunatatesti circulatia sanguina, pentru ca indeparteaza umflaturile provocate de aglomerarile adipoase sau retinerea de apa. Amesteca 1 lingurita ghimbir ras cu 0.5 l suc de ghimbir si adauga 1 pahar sare de mare. Aplica acest scrub pe un burete si freaca toate zonele cu probleme.
 
2. Accelereaza metabolismul si combate greata. Daca ai probleme digestive si suferi de greturi la inceputul sarcinii, atunci poti mesteca o bucata de ghimbir sau adauga un pic in ceai.
 
3. Intareste unghiile si le ajuta sa creasca. Topeste 1-2 lingurite unt de shea la care sa adaugi 1-2 lingurite ulei de avocado, 3-5 picaturi ulei esential de patchouli, 3-5 picaturi ulei esential de ghimbir si 5-7 picaturi ulei esential de lamaie. Amesteca aceste ingrediente si pune-le intr-un borcan uscat. Poti folosi aceasta masca impreuna cu o crema normala de maini, dar fii atenta ca poate cauza alergii. 
 
4. Intareste imunitatea. Datorita concentratiei mari de acid asorbic, vitamina A si B, zinc, calciu, iod, antibiotice naturale si antimicotice, ghimbirul intareste organismul si creste rezistenta la efort si in fata diverselor boli. Adauga 1 lingurita de ghimbir ras la 250 m ceai negru sau verde sau piseaza 2-4 lamai cu 400 g ghimbir si adauga 250 ml miere, apoi consuma cate o lingurita din acest amestec in fiecare dimineata din sezonul rece. 
 
5. Reduce durerea. Ghimbirul lupta cu inflamatiile care provoaca diverse dureri, inclusiv musculare, dupa efort indelungat, durerile menstruale si artritele. Amesteca ghimbir cu turmeric, sucul de la 2 lamai, 1 lingurita de miere si apa.
 
6. Stimuleaza activitatea cerebrala. Ghimbirul incetineste procesul de imbatranire si rezista in fata bolilor neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson. in plus, radacina de ghimbir imbunatateste functiile cognitive si intretine procesul memoriei. 
 
7. Lupta cu procesul de imbatranire. Ghimbirul contine o cantitate foarte mare de antioxidanti si grabeste procesul de regenerare celulara, in timp ce scapa de radicalii liberi si toxinele din organism.
 
8. Ajuta la slabire. Ghimbirul are multe elemente care ard grasimile, accelereaza metabolismul si reduc apetitul, deci daca vrei sa slabesti adaugi ghimbir proaspat la mancare si ghimbir ras la bauturi, pentru ca daca bei ceai cu ghimbir cu 30 de minute inainte de masa vei manca mai putin. Poti bea si un pahar de kefir cu ghimbir ras, scortisoara, si un strop de piper rosu.
 
9. Afrodisiac. Ghimbirul este mentionat in kama sutra si conform catorva legende poate tine focul dragostei aprins. Acesta stimuleaza circulatia sanguina si ajuta la eliberarea de hormoni, in plus, creste sensibilitatea.
 
10. Piele stralucitoare si sanatoasa. Amesteca o cantitate egala de ghimbir, miere si suc de lamaie pentru a face o masca de fata cu proprietati revigorante si antirid, pe care s-o lasi sa actioneze timp de 30 de minute. 
 
11. Combate tumorile. Unele elemente din ghimbir lupta cu cancerul si amelioreaza simptomele chimioterapiei. 
 
12. Te scapa de cosuri. Amesteca o lingurita ghimbir ras cu o lingurita otet de mere si aplica solutia pe fiecare cos in parte, pentru a indeparta inflamatiile si a reduce rapid roseata. Amesteca o lingurita ghimbir ras cu o lingurita miere si putin lapte, apoi aplica solutia obtinuta pe fata si las-o sa actioneze timp de 10-15 minute inainte sa te speli.
 
13. Normalizeaza continutul sangelui. Potrivit ultimelor cercetari, consumul regulat de ghimbir normalizeaza nivelul de colesterol si glicemia. El reduce si riscul de alte complicatii si combate formarea cheagurilor de sange si tensiunea mare. Fierbe putin ghimbir cu un baton de scortisoara, lasa-l sa se raceasca si bea acest amestec de 2-3 ori pe zi. 
 
14. Stimuleaza cresterea parului, previne ruperea firelor si aparitia matretii. Ghimbirul face ca circulatia sangelui din scalp sa se accelereze si hraneste radacinile firelor de par cu nutrienti, in timp ce stimuleaza cresterea parului si previne ruperea acestuia. Pentru intarirea parului combina ghimbir ras cu ulei de jojoba si maseaza pe scalp si toata lungimea firului de par, apoi spala-te dupa 30 de minute. Pentru a-ti creste parul mai des, mai mult si mai repede amesteca o parte de ghimbir ras cu usturoi pisat si apa, apoi lasa-l la macerat. Adauga ulei de masline sau de cocos si maseaza radacinile firelor de par. Pentru matreata poti combina doua parti de ghimbir proaspat ras cu trei parti ulei de masline sau de susan apoi sa aplici masca pe par pentru 15-25 de minute, de doua ori pe saptamana.

Cu aceasta bautura, ficatul tau va fi ca nou. Este suficient sa bei un pahar pe zi


In zilele noastre, mancarea sanatoasa este tot mai rara. Cei mai multi oameni consuma alimente cu un continut scazut de nutrienti, dar pline de aditivi nocivi. Chiar si fructele si legumele comercializate in supermarket sunt cu pesticide, cu exceptia celor ecologice.

In cazul in care consumati pentru perioada mai lunga astfel de alimente, unul dintre cele mai importante organe – ficatul, care este responsabil pentru eliminarea toxinelor din organism, va fi serios afectat.
 
Ficatul are nevoie mai des de detoxifiere. Nu doar ca il ajutam astfel sa elimine toxinele, dar veti imbunatati si absorbtia proteinelor si sinteza lor. Este bine de stiut ca multe boli de ficat pot trece neobservate pentru un timp, pana cand se agraveaza si devin tot mai greu de tratat. Daca vei curata ficatul regulat, poti sa scazi riscul imbolnavirii.
 
Iata o reteta naturala care te ajuta sa iti detoxifiezi ficatul:

Ingrediente
 
O mana de frunze proaspete de menta
Suc de lamaie, plus coaja de la o lamaie
Suc de portocale
Apa filtrata
Miere dupa gust
 
Mod de preparare

Pune apa la fiert si adauga frunzele de menta. Lasa la fiert timp de 5 minute, apoi indeparteaza de pe foc si lasa la racit. Adauga coaja de lamaie, adauga sucurile de lamaie si portocala si miere dupa gust. Consuma aceasta bautura calda sau rece, cate un pahar pe zi.

Cele mai bune trucuri pentru albit dintii


Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba dinti albi, insa nu toata lumea are posibilitatea de a scoate din buzunar sume enorme pentru o procedura in acest sens. Cu toate acestea, exista o serie de trucuri destul de simple, la care fiecare poate apela cu incredere.

 
Iata care sunt acestea:
 
Otet de mere
 
In cazul in care ai dintii patati, acestia pot fi curatati cu usurinta folosind otet de mere. Tot ce trebuie sa faci este sa aplici o picatura de otet pe periuta de dinti, dupa care se continua spalatul dintilor in mod obisnuit. La final, cavitatea bucala se clateste foarte bine cu apa rece.
 
Alimente recomandate vs alimente nerecomandate
 
O metoda foarte frecvent folosita de albire a dintilor, care este si la indemana oricui, este prin alimentatie.
In scopul de a avea dintii mai albi, este benefic sa consumati fructe si legume proaspete, dar si lapte. De exemplu, merele, telina si morcovii favorizeaza albirea dintilor, iar capsunile si portocalele sunt considerate a fi agenti naturali de albire, ca urmare a aciditatii pe care o provoaca. In plus, renumita guma de mestecat, prin actiunea mecanica a procesului de masticatie poate avea un efect de albire. La polul opus, bauturi precum ceaiul negru, cafeaua sau vinul rosu sunt cateva din cele mai importante bauturi care au o actiune de colorare accentuata a danturii. 
 
Detartraj home-made
 
Poate nu stiai, dar lamaile au proprietati de inalbire, ca urmare a acidului citric continut. Astfel ca, periajul saptamanal cu o periuta cu dinti moi, scufundata in suc de lamaie, poate fi extrem de eficient. In plus, pentru un detartraj in casa, puteti freca de suprafata dintilor carbune, bicarbonat sau argila. Atentie, insa! Nu exagerati, deoarece va puteti distruge smaltul.
 
Pasta de dinti cu efect de albire
 
Periajul dintilor cu pasta de dinti care are efect de albire este o alta varianta pentru a avea dinti mai albi. Pasta de acest gen ajuta la albire pe toate suprafetele vizibile, creand un efect tridimensional de albire. In plus, nu afecteaza smaltul. In acest moment, pe piata exista o multitudine de paste de dinti care au efect de albire, care au drept substanta activa peroxidul, sub forma de particule fine. Rezultatele unei paste cu efect de albire sunt vizibile intr-un timp relativ scurt, iar costurile sunt reduse.
 
Ata dentara si apa de gura
 
Cu toate ca aceste doua lucruri par optionale, acestea nu trebuie sa lipseasca din ritualul nostru de ingrijire. Este necesar sa folositi zilnic ata dentara, pentru a indeparta resturile de mancare din zonele in care periuta de dinti nu poate patrunde. La final, este benefica clatirea cavitatii bucale cu apa de gura, cu scopul de a preveni formarea placii, care poate conduce la ingalbenirea dintilor.

Nu orice fel de paine de culoare mai inchisa este integrala. Cum facem deosebirea


Painea, si mai ales cea obtinuta din cereale integrale, nu ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia zilnica. Singura restrictie care ar trebui sa existe este valabila doar pentru persoanele care au intoleranta la gluten. Cerealele stau la baza piramidei alimentare fiind utilizate de mii de ani in alimentatia omului, iar astazi reprezinta fundamentul unei alimentatii sanatoase. O dieta echilibrata ar trebui sa contina 50-55% carbohidrati proveniti din cereale, legume si fructe. Sunt de preferat cerealele integrale, deoarece bobul este pastrat intreg conservand integral elementele esentiale – coaja (sau tarata), miezul (sau endospermul) si germenele. Majoritatea fibrelor, vitaminelor si substantelor minerale se gasesc in tarate si germene. Miezul este bogat in amidon si proteine, reprezentand puterea calorica a bobului. 

 
„Painea, si mai ales cea obtinuta prin macinarea boabelor de cereale integrale, ar trebui sa fie esentiala in alimentatia zilnica si acum datorita aportului crescut de  vitamine  – vitaminele B1, B3 si B9 -, fier, zinc, magneziu, fibre alimetare si antioxidanti care scad riscul aparitiei diabetului zaharat tip 2, obezitatii si bolilor cardiovasculare. Fibrele alimentare previn aparitia constipatiei, au efect probiotic si scad riscul de cancer colorectal“, detaliaza dr. Gabriela Stan, medic  specialist de diabet, nutritive si boli metabolice la Spitalul Sanador, pentru adevarul.ro.
 
Comparativ, cerealele procesate sau rafinate, in care coaja si germenele au fost inlaturate ramanand doar cu membrana interioara, nu au valoare nutritiva. „Dupa opinia mea, singura restrictie a consumului de paine obtinuta din cereale integrale ar fi populatia care prezinta intoleranta la gluten. În ceea ce priveste cantitatea zilnica de paine, aceasta variaza in functie de greutate, sex si varsta, in conditii de activitate fizica normala“, adauga dr. Gabriela Stan. Cantitatea de paine pe care o putem consuma nu este standardizata. Important este ca aportul total de carbohidrati (inclusiv paine) sa isi pastreze procentul echilibrat recomandat  din dieta zilnica. Un consum mai mare de carbohidrati inseamna un aport caloric mai mare, care poate duce la cresterea in greutate, in conditiile mentinerii aceluiasi consum energetic zilnic. Nu orice fel de paine, paste sau fulgi de culoare mai inchisa sunt produse din cereal integrale, atrag atentia medicii nutritionisti. Adesea, aceasta culoare este rezultatul adaosului de coloranti in preparatul respectiv. Pentru a fi siguri ca alegem produsele integrale singura solutie este sa citim cu atentie etichetele cu informatiile nutritive.

Mirodenia care poata sa arda celulele grase


Dupa numeroase studii, oamenii de stiinta au confirmat ca un compus al unei populare mirodenii poate contribui la arderea grasimilor. Oamenii de stiinta au descoperit ca un compus al scortisoarei ar putea ajuta la arderea grasimilor. Cinnamonul, uleiul esential care ofera mirosul specific scortisoarei, protejeaza organismul impotriva obezitatii, scrie The Independent. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan sustin ca uleiul activeaza, de asemenea, termogeneza, un proces metabolic care arde calorii pentru a produce caldura corporala. Acest proces contribuie la pierderea in greutate, autorii studiului concluzionand ca scortisoara are o serie de beneficii metabolice. 

 
Jun Wu, autorul studiului si profesor de cercetare la Institutul Life Sciences, constient de beneficiile scortisoarei, a dorit sa aprofundeze studiile incepute, pentru a afla cu exactitate efectul acesteia asupra organismului. Wu si echipa sa au testat celulele grase la o serie de voluntari si au observat o crestere a enzimelor care sporesc metabolismul lipidic dupa ce voluntarii au consumat scortisoara. Desi nu s-au facut cercetari amanuntite pentru a se identifica posibilele efecte secundare, Wu considera ca rezultatele sale sunt promitatoare in ceea ce priveste contributia scortisoarei la scaderea obezitatii.
 
Antioxidantii ajuta la reducerea radicalilor liberi si incetinesc imbatranirea. Studiile facute in domeniu au identificat in scortisoara 41 de compusi protectori. Conform scalei ORAC care masoara cantitatea de antioxidanti din diverse alimente, scortisoara se claseaza pe locul 3 scortisoaradintre toate ierburile, condimentele din lume. Aceste beneficii uimitoare ale scortisoarei sunt datorate antioxidantilor (polifenoli, acid phenolic, flavonoizi). Acesti antioxidanti sunt similari cu alti antioxidanti pe care ii gasim in alte super-alimente precum afinele, vinul rosu sau ciocolata neagra. Acesti compusi lupta impotriva stresului oxidativ care in timp poate provoca diverse afectiuni, imbatranire prematura, Alzheimer, Parkinson mai ales cand acest stres oxidativ este necontrolat si pe perioade indelungate.

Obiceiuri ciudate care ne protejeaza sanatatea


Nu cred ca te-ai fi gandit vreodata ca un somn scurt dupa o cafea poate sa faca minuni pentru sanatate. Nici ca ar fi mai bine sa te speli pe dinti inainte de micul dejun si nu imediat dupa ce ai mancat. Sunt mai multe lucruri cu care am fost obisnuiti sa le facem intr-un anumit fel, stiind ca este mai sanatos, insa specialistii au dovedit contrariul. Astfel ca daca vrei sa ai grija de sanatatea ta, iata care ar fi cateva dintre obiceiurile la care nu te-ai fi gandit niciodata ca te ajuta in acest sens. Obiceiuri ciudate la care nu te-ai fi gandit ca au grija de sanatatea ta:

 
1. Cafeaua urmata de un somn scurt face minuni
 
Oamenii de stiinta au descoperit ca un somn scurt dupa o cafea are un efect benefic asupra corpului. Potrivit unui studiu realizat, oamenii de stiinta au realizat ca participantii s-au concentrat mai bine si se simteau mai odihniti dupa ce au facut acest experiment. Potrivit specialistilor, trebuie sa consumi cafeaua rapid si sa te culci imediat. Chiar daca nu adormi profund, aceste 15-20 de minute au un adevarat efect revigorant asupra corpului. Nu te intinde la un somn mai lung de 20 de minute!
 
2. Daca mananci normal, alegand alimente sanatoase nu te ingrasi
 
S-a demonstrat ca o dieta care presupune un calcul riguros al caloriilor are efecte negative si nu reuseste sa ajute la slabit si mentinerea greutatii. Daca sari peste micul dejun sau mananci foarte putin vei simti senzatia de foame foarte accentuata destul de rapid, iar la masa de pranz vei fi tentata sa mananci mult si nesanatos, avertizeaza specialistii. Este de preferat sa ai trei mese principale compuse din multe legume, verdeturi, grasimi sanatoase si o sursa de proteine, deoarece astfel organismul va primi nutrientii necesari si nu vei simti constant senzatia de foame. 
 
3. Nu mai folosi sapunul antibacterian
 
Nu exista nicio dovada ca sapunul antibacterian ar fi mai eficient decat un sapun obisnuit, potrivit specialistilor citati de site-ul BrightSide. Ba mai mult, triclosanul din sapunul antibacterian este extrem de nociv pentru sanatate: mareste sensibilitatea fata de bacterii, afecteaza negativ dezvoltarea fatului. 
 
4. Lucreaza din picioare la birou
 
In cazul in care ai o munca de birou in care trebuie sa petreci multe ore stand pe scaun este de preferat sa faci multe pauze in care te ridici, dar si sa gasesti solutii ca sa lucrezi din picioare cateva ore. Alternand statul jos cu munca din picioare este una dintre cele mai bune solutii pentru tine daca petreci multe ore la birou. 
 
5. Mananca un mar pe zi, dar nu-l curata de coaja!
 
Stim deja ca o dieta bogata in legume, fructe si verdeturi este deosebit de benefica pentru sanatate, insa exista un fruct simplu pe care este bine sa-l consumam in fiecare zi: marul. Potrivit specialistilor, marul trebuie consumat intotdeauna cu coaja, deoarece aceasta contine quercetina, o substanta care are efect antiinflamator, antispasmodic si protejeaza creierul de boli grave. 
 
6. Notitele scrise de mana imbunatatesc memoria
 
Intr-o lume in care suntem tot mai obisnuiti sa notam totul in telefoane, tablete sau laptopuri, se pare ca acest lucru nu ne ajuta sa retinem mai usor. Specialistii au constatat ca notitele scrise de mana imbunatatesc memoria si atentia. Atunci cand scriem de mana, partea creierului responsabila cu cititul se activeaza si ea. Acest lucru nu se intampla cand notam ceva pe laptop sau telefon, sustin oamenii de stiinta. 
 
7. Nu te spala pe dinti imediat dupa ce ai mancat
 
Medicii stomatologi sustin ca spalatul pe dinti imediat dupa masa are un efect nociv pentru sanatatea danturii, deoarece este mult mai agresiv. Dupa masa, smaltul dentar este foarte sensibil, de aceea nu este indicat sa te speli imediat dupa ce ai mancat, ci sa astepti o ora. Clateste-te bine cu apa si asteapta sa treaca o ora dupa masa, inainte de a te spala pe dinti!
 
8. Renunta la ceasul desteptator
 
Daca respecti un program strict de somn vei reusi sa te trezesti fara alarma, sustin specialistii. Ceasul desteptator streseaza puternic organismul, iar in timp aceste treziri bruste pot conduce la probleme cardiovasculare si neurologice, avertizeaza specialistii. Daca nu poti sa renunti la ceasul desteptator, foloseste o alarma cu sunete prietenoase sau un radio, dar fara sa dai sunetul foarte puternic. 

Remediu simplu pentru ceara din urechi


Uleiul de masline este extrem de eficient pentru tratarea multor afeciuni, ingrijeste pielea, parul si unghiile si te poate scapa chiar si de ceara din urechi. 

 
Iata de ce ar trebui sa il folosesti!
 
Ceara din urechi este un agent protector pentru zonele sensibile din interiorul urechii tale. Aceasta te protejeaza de bacterii si praf si, in mod normal, se scurge usor in exteriorul urechii pentru ca tu sa poti indeparta excesul. Pentru unele persoane, aceasta ceara se poate aduna in cantitati foarte mari, iar acest lucru poate duce la anumite afectiuni.
 
Pentru a scapa de execesul de ceara din urechi, expertii recomanda utilizarea uleiului de masline. De cele mai multe ori reusesti sa cureti ceara care se scurge, insa exista mici aglomerari care raman pe canalul urechii si pot dezvolta probleme mai grave. Uleiul de masline este cel mai indicat deoarece ajuta la inmuierea cerumenului in mod natural si astfel aglomerarile acumulate pe canal se dizolva si pot fi indepartate foarte rapid si usor.
 
Pentru a folosi uleiul de masline trebuie sa urmaresti cativa pasi foarte simpli. Primul pas este sa incalzesti uleiul intr-un vas curat. Uleiul nu trebuie sa fie fierbinte, ci temperatura sa trebuie sa fie putin peste cea a camerei. Apoi, cu ajutorul unei pipete, toarna cateva picaturi in ureche, cu foarte mare grija. Permite-i uleiului sa patrunda cat mai adanc si stai cu urechea pozitionata in sus timp de 5-10 minute. Ridica-te apoi si ine o dischta demachianta in dreptul canalului urechii pentru ca uleiul impreuna cui cerumenul dizolvat sa se scurga complet.
 
Te poti spala dupa acest procedeu sau poti ramane asa, caci uleiul de masline care a ramas va patrunde in piele si se va absorbi fara probleme. Evita betisoarele pentru urechi. Acestea indeparteza o foarte mica parte din ceara si nu fac decat sa impinga o cantitate mare inspre celalalt capat al canalului urechii.
 
Alte intrebuintari interesante:
 
O bucatica de vata inmuiata in ulei de masline incalzit, te poate scapa de durerile de urechi.
O lingurita de ulei de masline in mancarea micii tale feline previne formarea ghemurilor de blana pe care ai vazut ca le elimina din vreme in vreme, facand blanita ei sa straluceasca.

Ce trebuie sa consumi pentru a dormi linistit si pentru a scapa de durerile de cap


Cu totii stim ce inseamna sa stam cu orele, asteptand somnul dulce, care nu mai vine… Insomniile ne dau batai de cap la propriu, mai ales in zilele caniculare. Din fericire, exista un remediu la indemana oricui, ce creste imunitatea si creste nivelul de hormoni ai fericirii, dupa cum spune dr. Matt Stone, un cercetator din America, specializat in nutritie. Acesta a mai declarat ca tratamentul sau ne poate scapa si de durerile de cap cauzate de stres sau de oboseala, spun cei de la worldhealthinfo.net.

 
Culmea, cele doua ingrediente folosite de american in remediul sau se gasesc in bucataria oricui, adica zaharul si sarea. Din spusele specialistului, zaharul va actiona ca un combustibil pentru celule si va asigura necesarul de energie, iar sarea va permite celulelor sa respire si sa produca energia necesara pe timpul noptii. Combinate, cele doua substante vor lupta impotriva stresului, unul dintre factorii ce duc la dereglarea metabolismului. Astfel, ingredientele din bucataria noastra ne vor ajuta sa avem un somn linistit si odihnitor.
 
Cum prepari amestecul care te scapa de insomnii?
 
Foarte simplu! Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci 5 lingurite de zahar si una de sare intr-un borcan. Amestecul se tine la loc uscat, iar seara, inainte de a te baga la somn, ia intre degete o cantitate mica si tine-o sub limba pana se dizolva. Vei observa cum somnul va veni mult mai repede, iar tu te vei trezi mult mai odihnit, gata sa infrunti o noua zi. Din punct de vedere medical, insomnia reprezinta existenta unor dificultati de adormire, atunci cand iti ia mai mult de 45 de minute ca sa adormi. Exista insa si alte tulburari ale somnului, inrudite intre ele:  treziri frecvente si imposibilitatea de a adormi la loc,  trezirea dimineata devreme si senzatia de oboseala dupa o noapte de somn.
 
Totusi, nici una dintre acestea nu este o problema adevarata decat daca simtiti permanent o stare de oboseala. Daca sunteti mai somnoros dimineata, daca va treziti prea devreme, dar sunteti totusi odihnit si plin de viata, nu trebuie sa va ingrijorati.

De ce boli mor romancele cu zile


In Romania, mortalitatea care ar fi putut fi evitata prin interventii corespunzatoare de asistenta medicala este cea mai ridicata din UE pentru femei si a treia cea mai ridicata pentru barbati, dupa Letonia si Lituania, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind starea de sanatate a Romaniei.

 
„Aproximativ 53 867 de decese au fost considerate ca fiind evitabile in 2014. Bolile cardiace ischemice au reprezentat 31,4 % din aceste decese evitabile prin asistenta medicala. Alte cauze importante ale deceselor evitabile prin asistenta medicala au fost boli cerebrovasculare (23 % din total) si bolile hipertensive (12,9 % din total)”, se arata in raport, potrivit gandul.info.
 
Chiar daca au scazut in ultimii ani, in special in randul persoanelor sub 65 de ani, Romania a avut intotdeauna printre cele mai mari niveluri de mortalitate cauzata de cancer de col uterin din intreaga UE.
 
„Acest lucru a fost atribuit unei lipse de depistare sistematica a bolilor si gradului slab de acoperire. Spre exemplu, in 2014, 27 % dintre femeile cu varsta intre 20-69 de ani au raportat ca au facut testul de depistare a cancerului de col uterin in ultimii trei ani (EHIS). Calitatea slaba a practicilor de depistare a bolilor joaca, de asemenea, un rol”, potrivit documentului.
 
in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de san a fost mai scazuta in Romania decat in alte tari UE si, in timp ce in randul femeilor mai tinere de la sfarsitul anilor 1990 a scazut, aceasta continua sa creasca in randul femeilor cu varsta de 65 de ani si peste.
 
„Acest lucru poate fi explicat partial prin sceeningul nesistematic prin mamografie, care nu ajunge la populatia tinta (numai 6,6 % dintre femeile cu varsta intre 50-69 de ani din Romania au raportat ca au facut un test pentru depistarea cancerului de san in ultimii doi ani in 2014, comparativ cu aproximativ 65 % in UE). Ca raspuns, implementarea recentului Plan National Multianual Integrat de Control al Cancerului pentru perioada 2016-2020 include strategii inovatoare privind diagnosticarea, tratamentul si asistenta pentru cele mai comune tipuri de cancer”, scrie in raport.

Lipsa de fier poate fi prezenta cu sau fara anemie: cum o recunosti


Ziua Internationala a Carentei de fier, marcata pe 26 noiembrie, anul acesta pentru al treilea an consecutiv, atrage atentia asupra semnelor care arata lipsa acestui mineral important din organism.

 
Fierul este un mineral esential pentru buna functionare a organismului. El participa la formarea globulelor rosii si a hemoglobinei, contribuie la formarea oaselor si a dintilor si are un rol in transportul oxigenului in muschi si tesuturi. Cele mai importante surse de fier sunt ficatul, scoicile, crevetii, carnea rosie si carnea de pui. Ziua Internationala a Carentei de fier, marcata in 2017 pentru al treilea an consecutiv, atrage atentia asupra semnelor care arata lipsa acestui mineral important din organism. 
 
Potrivit statisticilor OMS, carenta de fier afecteaza 30% din populatia lumii, fapt care reduce in aceeasi proportie rezultatele si performnta muncii fizice.  Carenta de fier este o problema de sanatate caracterizata prin faptul ca fierul disponibil in organism este insuficient pentru satisfacerea necesarului sipoate fi prezenta cu sau fara anemie. In ciuda prevalentei sale, foarte multi oameni nu recunosc simptomele carentei de fier, iar obtinerea unui diagnostic corect este o provocare pentru medici. 
 
„Precum titanicul care a fost lovit si scufundat de un aisberg, tot asa, calitatea vietii pacientului cu boli inflamatorii intestinale poate sa fie afectata de acest dusman nevazut care este carenta de fier. Pacientul sesizeaza din pacate doar fata vazuta, respectiv anemia feripriva. Nu tratam si nu corectam suficient aceste carente, iar evidentierea problemei va aduce un pic de mai bine unor pacienti in mare suferinta. De asemenea, sunt binecunoscute hemoragiile digestive, care – pe cale de consecinta – duc la pierderi de fier. Aceste pierderi de foarte multe ori nu sunt sesizabile in testele uzuale, dar determina o simptomatologie specifica. De aceea, investigarea deficitului de fier este importanta la aceste persoane si se face prin parametri specifici. Bolile aparatului digestiv constituie placa pivotala intre numeroase cauze de deficit de fier si decizia solutiei terapeutice optime pentru corectarea acestuia. Trebuie tinut cont de faptul ca aparatul digestiv are o capacitate limitata de absorbtie a fierului administrat pe cale orala, iar acest fier este in general greu de suportat“, a declarat prof. dr. Mircea Diculescu. Ziua Carentei de Fier 2017 isi propune sa ajute publicul larg sa identifice simptomele carentei de fier, printr-o campanie internationala de comunicare care ofera explicatii usor de inteles cu privire la diferitele simptome si forme ale carentei de fier.
 
In general, simptomele carentei de fier sunt vagi si pot fi asociate cu alte afectiuni clinice. Simptomele pentru o eventuala carenta de fier sunt oboseala generalizata, de multe ori independenta de anemie. Alte simptome intalnite sunt unghiile fragile, caderea parului si sindromul picioarelor nelinistite si ingestia de materiale non-nutritionale. „Deficitul de fier este o comorbiditate importanta la pacientii cu insuficienta cardiaca. Este foarte frecvent  – 1 din 2 pacienti cu insuficienta cardiaca cronica prezinta deficit de fier – si are un impact negativ atat asupra calitatii vietii pacientilor, cat si asupra duratei lor de viata. De aceea, consider o necesitate ca pacientii diagnosticati cu insuficienta cardiaca sa se investigheze asupra deficitului de fier si sa il corecteze conform recomandarilor medicului cardiolog“, a spus, la randul ei, prof. dr. Daniela Bartos. 
 
Carenta de fier este intalnita atat in tarile mai putin dezvoltate si are o cauza nutritionala, cat si in cele dezvoltate, in mod special in randul femeilor care sufera de sangerari menstruale abundente, in randul varstnicilor si a persoanelor cu anumite boli cronice. Conform estimarilor, carenta a de fier ar afecta 37-61% din pacientii cu insuficienta cardiaca cronica, 24-85% din pacientii cu boala renala cronica si 13-90% din pacientii cu boli inflamatorii intestinale.

10 cauze ale colesterolului crescut


Valoarea optima a HDL (bun) este, in medie, 40 mg/dl la barbati si 45 mg/dl la femei, in timp ce LDL (rau) trebuie sa fie de cel mult 4 ori mai mare decat HDL. La bolnavii hipertensivi, cu diabet si fumatori acest raport trebuie sa fie mai mic pentru a evita aparitia unor factori de risc. Cresterea nivelului de colesterol este cauzata de incarcarea sangelui cu grasimi pe care le preia din ficat, din intestin sau din alte depozite grase ale corpului. Aceste grasimi din sange pot sa apara si in urma unor tulburari metabolice provocate de diabet zaharat, insuficienta renala cronica, hipotiroidism, afectiuni hepatice, obezitate, consum exagerat de tutun, alcool sau de medicamente chimice.

 
S-a constatat ca forma LDL (rau) se ataseaza pe peretii interiori ai arterelor, se unesc in forma de „placute de aterom“ si micsoreaza diametrul vaselor sanguine. Treptat, vasele se sclerozeaza, isi pierd elasticitatea, devin friabile si se obtureaza, partial sau total, ducand la ateroscleroza aparuta in diferite parti ale organismului. In unele cazuri se ajunge la rupturi de vase si formarea de cheaguri care astupa vasul. Consecintele acestei afectiuni in zona inimii pot fi: cardiopatie ischemica, angina pectorala, infarct miocardic, iar la membrele inferioare se manifesta prin dureri acute in pulpe (mai ales la mers) si innegrirea degetelor de la picioare.
 
Procesul de sclerozare incepe cu arterele mici ale inimii, creierului si ale picioarelor care se infunda mult mai usor provocand dureri acute. Treptat, se ingusteaza si vasele mari. Acestea au suprafata interna aspra si pot retine cheagurile de sange care impreuna cu moleculele de colesterol duc la tromboze. La o hipertensiune crescuta brusc, cheagurile se desprind de pe suprafata vaselor, intra in circuitul sanguin si pot provoca o embolie, cu accidente cerebrale si vasculare grave.
 
Exista mai multe cauze ce pot contribui la cresterea nivelului colesterolului. Acestea includ:
 
regimul bogat in grasimi de origine animala (carne, lactate grase) si grasimi trans (dulciuri, snacksuri, margarina, ulei de palmier etc.)
obezitatea – un indice de masa corporala peste 30 creste semnificativ riscul de formare a placilor de aterom pe vasele de sange
circumferinta mare a taliei – barbatii a caror talie depaseste 102 centimetri si femeile care au o circumferinta a taliei de peste 89 de centimentri sunt cele mai expuse categorii de persoane la cresterea nivelului de colesterol. 
sedentarismul 
fumatul – afecteaza peretii vaselor sangvine si favorizeaza dezvoltara depozitelor de grasime
diabetul
hipotiroidismul
varsta – dupa 20 de ani, nivelul colesterolului creste in mod natural, dar dupa 50 de ani acesta tinde sa se acumuleze excesiv in sange
sexul – femeile aflate la menopauza tind sa acumuleze mai usor colesterol in organism
istoricul familial – daca unul dintre parinti a avut colesterolul crescut, e foarte posibil sa mostenesti aceasta problema

Cum poate sfecla rosie sa vindece intregul organism

Imagini pentru sfecla rosie


Este vorba despre sfecla, o leguma deosebit de sanatoasa care se foloseste in medicina naturista ca mijloc de tratament pentru un spectru larg de boli si afectiuni. Culoarea rosie specifica se datoreaza antocianinelor, substante care poseda proprietati anticancerigene puternice. 

 
Sfecla si sanatatea inimii
Sfecla mai contine si betaina, o substanta antiinflamatoare naturala care sprijina sanatatea sistemului cardiovascular. Aceasta leguma mai contine si vitaminele B1, B2, B12 si C, precum si minerale esentiale precum magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod si fier, fiind astfel si un remediu bun impotriva anemiei. Sfecla se foloseste deseori in curele de detoxifiere. Aceasta contine antioxidanti puternici, precum si celuloza si pectina, un tip de fibre alimentare care imbunatatesc functia digestiva. Consumul regulat de sfecla previne si bolile hepatice, ajutand in special la prevenirea bolii de ficat gras. Sfecla sprijina si performanta sportiva, imbunatatind rezistenta la efort.
 
Cum ne poate face rau sucul de sfecla rosie
 
Sfecla stimuleaza circulatia sanguina, regleaza colesterolul si tensiunea arteriala si stimuleaza functia hepatica. Protejeaza vasele sanguine si incetineste procesul de imbatranire. Sfecla poate fi consumata fiarta, coapta sau in stare cruda. Desigur, cel mai sanatos este sa mananci sfecla cruda si sa bei sucuri proaspete de sfecla. La prepararea sfeclei, nu arunca frunzele; adauga-le si pe ele la mancaruri, deoarece sunt foarte bogate in potasiu (644 mg. la ½ de cana). Potrivit unor studii statistice, consumul de alimente bogate in potasiu si reducerea cantitatii zilnice de sodiu pot reduce riscul de boli cardiovasculare si de accidente vasculare cerebrale cu pana la 21%.

Descoperire revolutionara despre schizofrenie

Imagini pentru schizofrenie


160 de oameni de stiinta din 27 de institutii din lumea intreaga au examinat felul in care schizofrenia afecteaza materia alba din creier, substanta care ne ajuta sa invatam si sa retinem lucruri noi.

 
in urma cercetarii, specialistii au descoperit ca intregul sistem de comunicare al creierului este perturbat de schizofrenie. Descoperirea rastoarna toate teoriile emise pana in prezent referitoare la aceasta afectiune, potrivit carora, boala afecteaza doar anumite parti ale creierului, adica acelea care regleaza personalitatea, capacitatea decizionala si perceptia auditiva.
 
Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca schizofrenia poate fi „o tulburare a conectivitatii structurale globale a creierului”.
 
Cu toate acestea, chiar si studiul in cauza arata ca boala are un impact mai mare asupra a doua regiuni ale creierului, cea care asigura comunicarea intre emisferele cerebrale si cea care are un rol cheie in procesarea informatiilor.
 
4 tipuri de schizofrenie
 
Studiul a fost publicat in revista Molecular Psychology. Specialistii sustin ca acesta este cel mai mare studiu in domeniu intreprins vreodata.
 
Pentru realizarea sa, oamenii de stiinta au comparat datele a aproape doua mii de oameni care sufera de schizofrenie, cu cele a peste 2300 de persoane sanatoase. Informatiile au fost culese din alte 29 de studii efectuate deja in acest domeniu.

Ce substante nocive se ascund in pateul de ficat


Pericolul din pateul de ficat existent pe rafturile din magazine a fost semnalat de A.N.P.C.P.P.S. ( Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania).

 
Cel mai nou studiu arata ca cele mai multe dintre pateurile comercializate in tara noastra au in compozitia lor pana la 10 E-uri.
 
Pericolul din pateul de ficat
Unii aditivi alimentari sunt inofensivi, iar altii pot fi consumati frecvent. Insa sunt si E-uri care nu au ce cauta pe masa noastra. Asta pentru ca sunt extrem de toxice si pentru ca, in timp, pot provoca boli grave.
 
Chiar daca specialistii nu sunt impotriva pateului de ficat de pe piata romaneasca, acestia recomanda consumul moderat al acestui produs, potrivit adevarul.ro.
 
„Excesul de pateu poate fi daunator. Ghinionul e ca este si foarte bun, dar noi le recomandam pacientilor sa il consume moderat. Toate trebuie facute cu masura. Ceea ce este important e ca eticheta pateului sa fie citita inainte de cumparare.”, a explicat profesorul Nicolae Hincu, presedintele de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Ce ar trebui sa stii daca vrei sa-ti vopsesti parul in culori intense

Imagini pentru vopsea de par culoare intensa


Majoritatea persoanelor care aleg aceasta schimbare nu cunosc toate detaliile pe care le presupune vopseaua de par in culori intense. Iata la ce te poti astepta!

 
Lucruri pe care ar trebui sa le stii daca iti vopsesti parul in culori intense
 
1. Costa mai mult
 
Timpul necesar pentru aplicarea culorilor intense este mai lung si necesita expertiza de la salon. Acestea nu ar trebui aplicate pe portiunile de par decolorate deja ulterior, deoarece pot dauna sanatatii firelor de par. Culorile au nevoie de mai mult timp pentru a sta pe firul de par. De obicei, sunt folosite cateva nuante pentru a da volum, astfel incat rezultatul final sa fie unul cu adevarat impresionant. Cu toate ca vopsirea parului in culori intense costa mai mult, nu are un pret exagerat si depinde foarte mult si de parul tau. Daca podoaba ta capilara are deja o nuanta deschisa, procesul de decolorare poate fi omis. Daca parul tau este deja vopsit, s-ar putea sa fie nevoie sa faci mai multe vizite la salon pentru a-l decolora si abia dupa sa obtii culoarea intensa pe care ti-o doresti.
 
2. Obisnuieste-te sa faci dusuri cu apa mai rece
 
O modalitate prin care poti evita sa cheltuiesti mai mult este reprezentata de ajutorul pe care il poti da culorilor pentru a rezista mai mult.
 
Iar o metoda prin care poti face asta este folosirea apei mai reci atunci cand te speli pe cap. Apa calda deschide cuticula parului sau stratul superior, iar culorile intense stau in partea de sus a parului. Cu cat te speli cu apa mai fierbinte, cu atat mai repede va disparea culoarea parului tau. De asemenea, este recomandat sa folosesti si balsam de par si sa incerci sa utilizezi samponul doar o data pe saptamana. Cand folosesti sampon, asigura-te ca utilizezi unul care nu contine sulfat.
 
3. Unele culori se estompeaza rapid
 
Totul depinde de baza culorii. Culorile precum roz intens sau magenta au la baza rosu, ceea ce inseamna ca au tendinta de a ramane mai mult pe firul de par. Tonurile mai intunecate dureaza pana la 40 de samponari, iar pastelurile undeva in jur de 20 de samponari. Culorile intense depind si de sanatatea parului. De asemenea, modul in care ti-ai tratat parul in trecut poate avea un efect de atenuare.

3 plante care lupta impotriva cancerului


Una dintre plantele binecuvantate, ce poate face miracole pentru bolnavii de cancer este MACRISUL. Consumul regulat de macris reduce considerabil riscul de aparitie a cancerului de colon, de san si de prostata. El nu se usuca, se intrebuinteaza doar in stare proaspata.
 
Beneficiile macrisului:
inlatura arsurile la stomac si tulburarile hepatice digestive usoare. Pentru aceste indispozitii, macrisul se bea sub forma de ceai racit, in portii de doua cesti pe zi.
 
Sucul din aceasta planta se recomanda pentru cancerul incipient la stomac.
 
O alta planta cu puteri tamaduitoare este PELINUL DULCE. Aceasta planta a fost utilizata in medicina chineza pentru a ucide 98% din celulele canceroase de san, in mai putin de 16 ore.
 
De ce este aceasta planta un miracol? Pelinul dulce, cunoscut si ca pelinita, contine un compus cu un potential anticancerigen extrem de puternic, numit artemisinina. Aceasta substanta extrasa din plante este folosita in China din antichitate.
 
O alta planta miraculoasa ce vindeca mai multe boli, printre care si cancerul este ROSTOPASCA. Aceasta planta este unul dintre cele mai puternice si eficiente remedii naturiste. Compusii activi din rostopasca sunt: alcaloizii, chelidonina, enzime, rezine, acidul chelidonic, acidul nicotinic, caretoneizii.
 
Este un tratament bland si eficient prin care principiile active ale plantei sunt preluate de catre circulatia sanguina periferica si sunt transportate in ficat, unde isi exercita actiunea terapeutica.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.