In timp ce ROMANII voteaza pensii speciale si multe alte „stimulente”- din banii amarastenilor, Polonia vrea să anuleze prescrierea crimelor comuniste.Torționarii vor face închisoare… Cateva semne ca ai o viata toxica si cum scapi de toxine; Remedii naturiste pentru laringita Daca acest parazit este distrus, evolutia cancerului se va opri imediat; Cea mai eficienta metoda naturista de tratare a hemorizilor s a

21Lovitura din 1989 a trecut,semnele  si minciunile raman…cu voia si votarea dumneavoastra…

In timp ce  ROMANII voteaza pensii speciale si multe alte „stimulente”-din banii amarastenilor, Polonia vrea să anuleze prescrierea crimelor comuniste. Torționarii vor face închisoare

Guvernul conservator de la Varşovia vrea să abroge legea cu privire la prescrierea crimelor comise în timpul regimului comunist al Poloniei, informează, sâmbătă, agnțiile internaționale de presă citate de Agerpres.

ONU a aprobat noile sancțiuni cerute de SUA împotriva Coreii de Nord

Legea de prescriere fusese introdusă în anul 1997 de executivul de stânga aflat la acea vreme la putere în Polonia.

Actualul ministru al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, care este şi procuror-general al Poloniei, a sesizat Tribunalul Constituţional pe subiectul dispoziţiilor din Codul Penal care dau ‘garanţii de impunitate’ funcţionarilor regimului comunist din perioada 1944 – 1989.

Sunt vizate infracţiuni pasibile de 5 ani de închisoare, precum torturi şi alte forme de tratament crud, inuman sau degradant, comise intenţionat de funcţionari ai poliţiei politice contra unor militanţi anticomunişti.

Potrivit lui Ziobro, autorii acestor crime au beneficiat de „omisiuni voluntare ale urmăririi în justiţie”.\

 

Iata 7 semne ca duci o viata toxica 

1. Oboseala continua

 

Chiar daca dormi bine, totusi, iti este greu sa faci fata fizic provocarilor zilei. Asta poate fi un semn ca organismul tau lupta din greu ca sa elimine toxinele. Cum combati oboseala? Daca raspunsul tau este “cafea” sau “ceva dulce”, nu faci decat sa inrautatesti situatia. Oboseala mai poate fi si un semn al dezechilibrului sistemului imunitar.

2. Kilograme in plus

 

Nu este usor sa slabesti, insa daca faci miscare zilnic, tii regim si totusi te ingrasi, s-ar putea sa fie ceva legat de hormoni. Hormonii care fac ca organismul nostru sa functioneze optim sunt foarte sensibili la toxinele din alimentatie si produsele de ingrijire. Fa-ti o detoxifiere si ajuta-ti corpul sa lupte cu “inamicul”.

3. Respiratie urat mirositoare

 

Te speli pe dinti des, mesteci nonstop guma, tii in gura tot felul de bombonele mentolate si, cu toate acestea, ai o respiratie urat mirositoare? Acest lucru poate insemna probleme in sistemul digestiv. Dar poate fi si un semn ca ficatul se lupta sa scape de toxinele din organism.

4. Constipatie

 

Intestinele elimina toxinele zilnic. Atunci cand esti constipat, inseamna ca sunt prea multe si “blocajul” iti afecteaza intreg organismul. Constipatia nu genereaza numai probleme digestive, ci si dureri de cap, abdominale sau de alta natura, precum si oboseala.

5. Sensibilitate la mirosuri

 

Reactiile puternice la mirosuri – in special la parfum – poate insemna faptul ca esti sensibil la chimicale. Cu alte cuvinte, organismul tau face greu fata in lupta contra toxinelor. Daca te supara durerile de cap sau ai tulburari intestinale, toxinele ar putea fi cauza.

6. Dureri musculare

Atunci cand corpul este suprasolicitat din pricina toxinelor, este foarte probabil sa te confrunti cu dureri musculare sau articulare.

7. Reactii pe piele

 

Acnee, iritatii sau oricare alte reactii ale pielii pot fi un semnal de “supraincarcare” a organismului cu toxine. Acneea, in mod particular, este un semn al toxinelor din alimentatie si produse cosmetice. Pungile de sub ochi, eczemele si psoriazisul pot fi, de asemenea, semne ca nivelul toxinelor din organism este la cote de alerta.

Cum scapi de toxine

Daca semnele de mai sus ti se potrivesc, iata cateva sfaturi pe care le poti aplica:

– ajuta-ti ficatul cu ceaiuri de papadie, patrunjel, coriandru.
– bea multa apa pentru a elimina toxinele.
– fa miscare 30 de minute pe zi pentru a imbunatati circulatia sangelui.
– ajuta-ti sistemul digestiv cu alimente care contin probiotice: kefir, iaurt, supa miso, tempeh, ceai Kombucha
– periaza-ti limba cand te speli pe dinti.
– practica respiratia profunda, vei elimina multe toxine prin plamani.
– foloseste produse de ingrijire naturale, fara parfumuri, sulfati, ftalati, parabeni sau alte substante cu potential toxic.

– alege pe cat posibil alimente integrale, organice.

Alimente pe care trebuie sa le consumi in sarcina daca vrei un copil inteligent

Imagini pentru alimente

Alegerea alimentelor este cu atat mai inspirata cu cat ele sunt si foarte nutritive, benefice organismului mai ales in sarcina. Aceste alimente nu trebuie sa lipseasca din dieta ta niciodata pentru ca sunt adevarat surese de energie si sanatate.

1. Nuci
Nucile pot oferi femeilor gravide vitamina E, Omega-3, acizi organici si fosfor. In special, acizii organici din nuci poate ajuta la stimularea dezvoltarii creierului fatului. In cazul in care femeile gravide sunt dornice de a manca pentru o perioada lunga de timp nuci, copiii lor vor fi mai inteligenti.
In plus, cercetatorii cred, de asemenea, ca grasimea si fosforul continuti in nucleul nucilor sunt foarte bune pentru celulele nervoase, si mai ales, pentru a stimula regenerarea sangelui. Din acest motiv, nu e de mirare ca nucile sunt intotdeauna in lista de alimente care sunt recomandate pentru femeile gravide de a utiliza, în scopul de a stimula dezvoltarea fetale.

2. Fasole

 

Fasolea este o sursa sanatoasa atat pentru mama cat si copil, deoarece contine componente de nutritie gasite in produsele animale. Fasolea este, de asemenea, bogata in zinc, care este un mineral necesar pentru reducerea riscului de nastere prematura si greutate mica la nastere. In plus, femeilor gravide le furnizeaza zinc, care poate fi obtinut si prin consumul de alimente care au o multime de zinc, cum ar fi carnea de pui, lapte, cereale, nuci de caju, mazare, crabi si stridii.

3. Arahide

Arahidele este un fel de seminte, care sunt bune pentru femei in timpul sarcinii. Arahidele sunt necesare pentru organismul uman, ajuta la stimularea reproducerii de celule ale creierului, imbunatatirea memoriei si de a creste dezvoltarea gandirii.

Atunci cand mancati arahide, nu trebuie sa inlaturati coaja, pentru ca este buna pentru sange si este buna pentru sanatatea femeilor gravide. Cu toate acestea, ar trebui sa se manance arahide cu terci de ovaz si sa se evite consumul de arahide prajite.

4. Migdale

Migdalele este o sursa nutritiva pentru femeile gravide si fac copiii sa fie mai inteligenti, oferindu-le omega-3. In plus, acidul folic din migdale este esential pentru femeile gravide. Este, de asemenea, sursa de nutritie indispensabila pentru copii. Acidul folic din migdale poate preveni aparitia de malformatii congenitale.

Mai mult decat atat, acestea sunt bogate in magneziu, care ajuta la reducerea riscului de nastere prematura si de a stimula dezvoltarea sistemului nervos.

5. Castane

Castanele contin o multime de proteine, grasimi, calciu, fier, fosfor, zinc si vitamine, care sunt capabile de a reglementa fluxul de sange, stimuleaza rinichii si aportul de substante nutritive pentru muschi. Femeile gravide care mananca regulat castane vor fi sanatoase, au oase mai rezistente si pot reduce oboseala in timpul sarcinii.
Foarte utile sunt si semintele crude de floarea soarelui, semintele de pepene sau semintele de lotus.

Cea mai eficienta metoda naturista de tratare a hemorizilor

O solutie eficienta si foarte la indemana, in tratarea hemoroizilor, este tratamentul pe baza de cozi de vinete. Da, ati inteles bine. Nu mai aruncati cozile vinetelor!

Cum sa pregateste tratamentul cu cozi de vinete?
Aveti nevoie de 10 vinete, carora le taiati cozile si le spalati bine cu apa. Apoi, se pun intr-un vas, se adauga 10 cani de apa si se fierb cu un capac deasupra timp de 30 de minute. O data ce s-au fiert, se ia de pe foc.
Chiar si dupa ce ati luat vasul de pe foc nu indepartati capacul si se lasa sa se raceasca. Apoi, se scurge si apa scursa se pune intr-un flacon de sticla. Se tine in frigider. Aceasta bautura se bea timp de cinci zile, dimineata si seara pe stomacul gol cate 1 cana. Prin aplicarea acestui tratament puteti cu ușurinta sa scapati de hemoroizi.
In aceasta perioada nu ar trebui sa mancati otet, rosii, ardei iute, capsuni si condimente. In nici un caz nu ar trebui sa stati in frig.

Daca acest parazit este distrus, evolutia cancerului se va opri imediat

Inginerul chimist roman Stefan Manea se alatura cercetatorilor care sustin ca aceasta boala, cea mai temuta la acest moment si in cea mai mare crestere, are cauze pana acum complet ignorate!
Prin urmare cancerul de colon nu este rezultatul unei diete sarace in fibre, dupa cum cel pulmonar nu are legatura cu fumatul, iar cancerul pancreatic nu e neaparat efect al consumului de alcool.

„Da, pot fi considerati factori favorizanti, dar ei nu reprezinta cauza”, spune cercetatorul roman.

„In prezent, specia umana este infestata masiv cu paraziti. Intr-adevar, acesti paraziti au facut dintotdeauna casa buna cu gazdele lor, oamenii, dar aici vorbim de un parazit cu totul special, numit ”trematodul intestinal uman”.

Daca acest parazit este distrus, evolutia cancerului se va opri imediat!”

„Pentru a intelege mai bine cancerul trebuie sa intelegem lucrurile importante despre parazitul care il produce. Trematodul este un parazit intestinal plat care este studiat inca din anul 1925. De obicei, acesta traieste in intestine unde nu produce foarte multe daune, poate colita sau sindromul intestinului iritabil, cel mult. La acest nivel il putem considera inofensiv, pentru ca desi fabrica milioane de oua in corpul nostru, le eliminam prin intermediul tranzitului intestinal.

Numai ca unii dintre noi suferim insa de mici leziuni ale intestinului care permit acestor oua microscopice sa fie atrase in circuitul sanguin. Atunci cand invadeaza un organ ca uterul, sau rinichiul provoaca daune extrem de mari, iar daca se localizeaza in ficat produce cancer! Ceea ce face ca lucrurile sa fie interesante este faptul ca se localizeaza doar in ficatul anumitor persoane” – puncteaza Stefan Manea – se pare ca numai pacientii care au in organism alcool izopropilic dezvolta cancerul!
In urma cercetarilor efectuate si a incercarilor de a se stabili numitorul comun al bolnavilor de cancer, s-a constat ca pacientii care au cancer, au in ficat atat parazitul trematod cat si alcool izopropilic.
„Alcoolul izpropilic este un antiseptic folosit la ora actuala pe scara larga! Pentru ca multi comercianti nu au prins de veste ca acesta substanta este vinovata, in anumite conditii, de producerea cancerului, il vom gasi fara probleme pe cam toate etichetele!
Si nu va ganditi ca il gasiti numai in produse cosmetice! Nici vorba! Il putem identifica intr-o sumedenie de produse pe care le aducem in casele si in farfuriile noastre. El se regaseste in hrana noastra cea de toate zilele, in multe dintre cerealele pe care le mancam cu lapte dimineata, majoritatea surselor provenind din arome si coloranti care sunt extrase cu ajutorul acestor solventi.
Verificati etichetele produselor si vedeti daca au cuvantul „propanol” sau „isopropanol”. Nu le cumparati pe acestea! De fapt, nu folositi nici un produs care contine vreo substanta in care apare cuvantul ‘’prop” in lista de ingrediente. Pentru a face asta pe deplin convins, aminteste-ti ca 100% dintre pacientii cu cancer au alcool izopropilic acumulat in ficat si in tesuturile canceroase!”, avertizeaza Stefan Manea.
 
Cum poate fi transmis acest parazit si cine este mai expus?
„Tremadodele se pot vedea chiar si la un microscop de putere redusa si se gasesc in toate fluidele, in laptele matern, saliva, urina, sperma. Deci poate fi transmis prin sarut, alaptare sau pe cale sexuala.
 
Pacientul bolnav de cancer se poate recupera?
„Da – raspunde Stefan Manea. Distrugerea tuturor parazitilor si a stadiilor lor larvare si inlaturarea alcoolului izopropilic din viata pacientilor duce la o recuperare remarcabila, in mai putin de o saptamana! Va spun ca am putea eradica aceasta boala nenorocita, daca vom indeparta trematodele din hrana animalelor de companie, le vom deparazita riguros, vom monitoriza alimentele de origine animala, hrana pentru animale si toate produsele folosite pentru uz uman, pentru a depista acesti solventi. In fiecare dintre noi, in fiecare clipa, exista un anumit numar de celule canceroase. Aceastea sunt atacate de sistemul nostru imunitar, si permit bolii sa evolueze sau nu. Vestea buna este ca putem lucra la capacitatea de aparare a sistemului imunitar, a noastra si a copiilor nostri, utilizand o serie de alimente si substante de o valoare exceptionala, care se afla la indemana noastra! Trebuie doar sa avem o vigilenta mai ridicata”, accentueaza inginer chimist Stefan Manea.
Cat despre factorii, nu neg caracterul predispozant al acestora, dar ceea ce determina ca fiul sau fiica sa faca acelasi tip de cancer ca mama sau tatal, este faptul ca acestia mostenesc si aplica in vietile lor exact aceleasi tipare de a se alimenta, de a gandi, de a rezolva situatiile vietii, care duc la instaurarea aceluiasi tip de patologie.

Remedii naturiste pentru laringita

Imagini pentru Remedii naturiste pentru laringita

Chiar daca este inca vara, o inghetata consumata in graba sau un concert la care ai cantat foarte tare pot favoriza aparitia laringitei. Aceasta este o inflamatie a laringelui, care determina vocea sa devina disonanta sau ragusita sau chiar sa dispara complet.

Laringita poate fi acuta ( de scurta durata) sau cronica (de lunga durata), insa cel mai adesea, nu dureaza mai mult de doua saptamani.
Laringita acuta poate fi cauzata de o infectie virala sau bacteriana sau de suprasolicitatea vocii. Laringita cronica poate fi cauzata de reflux gastro-esofagian, de substante  iritante, cum ar fi fumul sau alergeni, sinuzita cronica, consumul  excesiv de alcool sau fumatul, printre altele.
Cand aveti laringita din cauza tipatului, vorbitului mult sau din cauza  cantatului,  cheia vindecarii acesteia este repausul vocal. Incercati sa nu vorbiti si in nici un caz  sa nu soptiti. Vorbitul in soapta pune si mai multa  presiune pe corzile vocale decat vorbitul normal. Ai grija sa stai hidratat, consuma cat mai multe lichide, renunta la alcool, cofeina si tigari si poti urma cateva remedii naturiste.
Gargara cu sare
Puneti intr-un pahar cu apa jumatate de lingurita de sare si amestecati. Medicii de la Universitatea din Maryland Medical Center recomanda ca pe tot parcursul zilei sa se faca gargara in gat cu apa cu sarea dizolvata. Acestia avertizeaza insa ca nu trebuie totusi exagerat, pentru ca acest lucru ar putea sa-ti irite si mai tare gatul.
Mierea
Se adauga o lingurita de miere la o cana de ceai cald. Mierea este adesea folosita pentru a reduce inflamarea si poate ajuta si la calmarea laringitei. Cantaretii sau translatorii, oamenii care isi folosesc de obicei foarte mult vocea, obisnuiesc sa inghita mierea cu un strop de suc de lamaie, insa unii medicii spun ca din cauza ca lamaia e acida ar putea totusi irita si mai tare gatul, de aceea este de preferat ca aceasta sa fie folosita in ceaiuri.
Anason
Se prepara un ceai dintr-o lingurita de fructe la 300 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 20 de minute, iar cantitatea se bea in trei reprize, inainte de masa, timp de 10 zile si se repeta de cate ori este nevoie
Nalba-mare
Se face infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze la 250 ml de apa clocotita. Se infuzeaza 8 minute si se beau 2 cani pe zi. Nalba-mare se poate pune si la macerat. Se pune o lingurita de radacina la 250 ml de apa si se lasa la macerat patru ore, dupa care se adauga un gram de bicarbonat de sodiu farmaceutic si se bea treptat, pe parcursul unei zile, timp de 5 zile pe luna. Se repeta de cate ori este nevoie.
Ghimbir
Ghimbirul  proaspat poate ajuta la calmarea membranelor  mucoase inflamate ale laringelui. Doctorul David J. Hufford din cadrul Departamentului Medical al Universitatii de stat din Pennsylvania  sugereaza ca pentru  ameliorarea simptomelor laringintei  se poate bea o ceasca de ceai de ghimbir sau se poate lua  ghimbir confiat pentru supt.
Hufford  spune ca pentru a prepara ceaiul se taie o bucata de 3 cm de radacina de ghimbir proaspat in felii subtiri si se pune intr-un litru de apa clocotita. Se acopera oala si se fierbe pe cel mai mic ochi,  timp de 30 de minute. Se mai lasa la racit cel putin 30 de minute, se strecoara si se bea jumatate de cana sau una intreaga de trei pana la cinci ori pe zi. indulceste cu miere de albine, daca este necesar.

Mineralul care iti stimuleaza creierul

Seleniul are un un rol foarte important in funcţionarea corecta a creierului. Acest mineral este folosit de celulele nervoase pentru a produce unul dintre antioxidanţii cei mai importanţi pentru creier, glutation.

Experimentele au aratat ca creierele animalelor hrănite cu un regim alimentar sărac în seleniu produc mai putin glutation. Creierele private de seleniu manifestă de asemenea perturbări ale activităţii principalilor neurotransmiţători: serotonina, dopamina şi adrenalina, semnalizând posibila vătămare şi disfuncţie a creierului, conform cercetărilor recente.
În plus, concentraţia seleniului în sânge scade pe măsură ce înaintăm în vârstă – cu 7% după 60 de ani şi cu 24% după 75 de ani, conform unui studiu.
Care este doza potrivita?
Experţii recomandă o doză de 200 micrograme de seleniu pe zi pentru a-ţi proteja creierul şi pentru a descuraja bolile cardiace şi cancerul. Dar fereşte-te de dozele mari! Seleniul este unul dintre puţinele suplimente care pot fi toxice.
Deşi toxicitatea poate să nu survină până la consumarea a 2 500 micrograme pe zi, nu există nici un motiv pentru depăşirea dozei de 200 micrograme de seleniu pe zi dintr-un supliment.
Surse de seleniu
Seleniul se gaseste indeosebi in vegetale: ceapa, usturoi, rosii, germeni de grau, tarate de grau, semintele de susan si de floarea soarelui, fructele oleaginoase (nuci, alune, arahide) etc.
Alte surse: pestele, fructele de mare, carnea rosie, carnea de pui, viscerele (ficatul, rinichiul), ouale, ciupercile.

Fructul care scade colesterolul

Imagini pentru gutuia

Gutuia este bogata in fibre si slaba in calorii (57 de calorii/fruct), fiind buna pentru cele care vor sa slabeasca. Consumul de gutui este incurajat si in cazul celor care sufera de ulcer gastric; de fapt, acest fruct, nu doar ajuta digestia, in general, dar reduce semnificativ nivelul colesterolului. Gutuia poate fi folosita in salate, proaspata, in amestec cu alte fructe, ca marul. Cand iti este greata, consuma cateva felii de gutuie si te vei simti mai bine. Tratamentul natural cu gutui (infuzie sau decoct) este recomandat in cazul indigestiei sau balonarii.

Este un fruct cu proprietati antioxidante, luptand impotriva radicalilor liberi. De cand muscam din gutuie, pana la digestia ei, ne face doar bine! Am aflat ca gutuia, consumata dimineata, mineralizeaza dintii si mentine sanatatea gingiilor. Fructul mai este bun si ca tratament pentru piele (rani, eczeme, iritatii): se face o emulsie din samburii de gutuie, lasati peste noapte in apa calda, si se plaseaza direct pe zona afectata.
Gutuia antreneaza si functiile hepatice, stimuland imunitatea organismului – sunt indicate cure din suc de gutui sau piure, ambele cu rol hepatic protector. Ceaiul din frunze de gutui este un bun calmant in cazul insomniilor, a starilor de agitatie si a nevrozelor, avand actiune sedativa.
O mare concentratie de potasiu (caracteristica ce ajuta la scaderea presiunii vasculare), saruri de fier, magneziu, tanina, pectina, vitaminele A, B, C si PP. Medicii atribuie gutuilor peste 100 de proprietati, printre care se numara si actiunea antiinflamatoare, astringenta, analgezica, tonica, emolienta si expectoranta.

De ce sunt bune pentru ficat uleiul de rapita si de cocos

Uleiul de rapita are calitati exceptionale in tratarea bolilor tubului digestiv. Ajuta la drenarea ficatului, dar si la combaterea parazitiilor intestinali. Este indicat si in tratarea enteritelor.

O lingurita de ulei de rapita se va da in cazul constipatiei cronice. Pe langa bolile digestive, rapita poate trata cu succes si unele afectiuni respiratorii (tusea, bronsita), cardiace (angina pectorala), renale. Pentru tratament se va prepara un ceai din 1-2 linguri de frunze de rapita proaspete si maruntite. Se pot consuma doua ceaiuri pe zi.

Uleiul de cocos este un aliat impotriva multor boli, deoarece grasimile saturate din uleiul de cocos nu sunt daunatoare si ajuta la scaderea colesterolului rau. Apara ficatul de efectele radicalilor liberi si-l ajuta sa elimine toxinele.

Persoanele care vor sa slabeasca, sunt sfatuite sa inlocuiasca uleiul normal cu uleiul de cocos. Acesta este mult mai usor de digerat, ajutand la o mai buna functionare a tiroidei. Acizi grasi continuti in uleiul de cocos ajuta la eliminarea greutatii in exces, prin cresterea metabolismului care duce la arderea grasimilor mai rapid. Pentru curele de slabire, dar in general in orice tratament naturist cu ulei de nuca de cocos, cel mai bine este sa se foloseasca crud, fara sa fie prajit sau fiert. De aceea, salatele si chiar ouale fierte pot fi asezonate cu ulei de cocos.
Mai mult, uleiul de cocos este un aliat important impotriva ciupercilor, parazitilor, infectiilor, bacteriilor si virusilor. Are proprietati anti microbiene si este foarte bun pentru pastrarea stomacului, dar si a colonului cat mai sanatoase. Datorita faptului ca ajuta la absorbtia vitaminelor si mineralelor in organism este foarte bun pentru cresterea imunitatii. Acidul lauric este transformat in organism in monolaurin, substanta care lupta impotriva herpesului, gripei si chiar virusului HIV

Asa se prepara delicioasle bezele dietetice, sanatoase

Desi bezelele clasice sunt foarte apreciate de amatorii de dulciuri, gandul ca in doar o portie exista 19 grame de zahar (76% DZR ) ii face sa se gandeasca de doua ori inainte sa se apropie de ele.

Prin urmare, ce poate fi mai incantator decat o portie de bezele sanatoase si fara zahar.
Reteta delicioasa de nalbe:
Ingrediente:
– o jumatate de lingura de gelatin
– o jumatate de cana cu apa rece
– o varf de cutit de sare
– o jumatate de lingurita de extract de vanilie
– miere
Instructiuni:
Ungeti usor o tave pentru paine. Apoi se acopera cu hartie pergament.
Puneti ¼ cana de apa intr-un bol mediu si presarati gelatina peste apa.
Intr-un vas mic puneti miere, sare si celalalt sfert de cana cu apa. Se incalzeste la foc mediu. Se aduce amestecul la 240 de grade si se indeparteaza de pe foc.

De ce tomatele bio sunt mult mai bogate in nutrienti

Imagini pentru tomate bio


Specialistii au constatat ca rosiile crescute organic au, în medie,  cu 79%, respectiv 97% mai multa quercitina si kaempferol decat cele crescute conventional. Desi constante în rosiile crescute conventional, nivelele de quercitina si kaempferol au crescut în rosiile organice de-a lungul a 10 ani.

 
Studiul a fost publicat  în Jurnalul ‘Chimia în Agricultura si Alimentatie’. Quercitina este un flavonol cu o puternica activitate antiinflamatoare, antioxidanta si antitumorala. Se gaseste în cantite mare în capere, leustean, mere, si în cantitate mai mica în ceai, usturoi,struguri, citrice, broccoli, cirese, rosii, afine, capsuni, mure si chiar miere. Este uimitoare capacitatea antitumorala a quercitinei combinata cu un tratament scurt cu ultrasunete (20KHz timp de 1h). Aceast ‘tratament’ a fost aplicat unor culturi de celule maligne de piele sau prostata si a determinat moartea a 90% din tumora în 48h, fara a afecta celulele sanatoase. Ultrasunetele maresc de 1000 de ori absorbtia quecitinei în celulele tumorale, grabind moartea acestora. 
 
Kaempferolul se gaseste predominant în broccoli si ceai verde. Un studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie arata ca femeile ce au în dieta o cantitate mare de kaempferol prezinta au un risc cu 33% redus al bolii de inima. Flavonoidele din plante au un rol important în preventia bolii de inima, scad colesterolul rau, scad formarea trombilor prevenind astfel infarctele si accidentele vasculare cerebrale, pot preveni si variate cancere. Potrivit unui studiu publicat în Jurnlul American de Nutritie Clinica, consumul de flavonoide poate reduce mortalitatea cu aproximativ 12% .
 
Concluzie : Alimentele crescute organic au o cantitate de flavonoide mult mai mare decat cele crescute conventional. Beneficiile pentru sanatate ale flavonoidelor sunt multiple, existand, preintre altele, protectie împotriva cancerului si a bolii de inima, adevaratii teroristi ai zilelor noastre.
 

Recomandare : Consumati alimente crescute local, de preferat dintr-o sursa de încredere. Inima observa mai bine decat ochiul diferenta între o rosie plina de azot si apa, dar foarte aspectuoasa, si una mai micuta, mai parfumata, mai aromata, mai putin lustruita, dar mult mai bogata în substante benefice organismului.

De ce bolnavii de diabet trebuie sa fie foarte atenti la proteine

Imagini pentru bolnavii de diabet


Bolnavii de diabet au surpriza ca la intrebarea daca pot manca mai mult de 1-2 oua pe saptamana sa capete de la medic raspunsul ca se face o exceptie daca e pofta mare, se accepta un ou in plus, dar trebuie sa se renunte la cana cu lapte din acea zi. Uimirea este ca ouale, laptele nu sunt dulciuri, de ce este restrictie si la aceste alimente?

 
Lamurirea vine de la faptul ca medicina a concluzionat ca in diabet nu este doar o dereglare a metabolismului glucidelor, dulciurilor. in boala diabetica s-au perturbat si metabolismul proteinelor si metabolismul lipidelor, s-au debalansat mai toate procesele metabolice. Diabetul ataca mai ales vasele mari si vasele mici. De aici si afectarea multor organe, rinichii, ochii si altele. in cazul nedumeririi expuse mai sus in randul diabeticilor dieta prescrisa de medici prevede o limitare stricta a carbohidratilor pentru a tine in frau glicemia, mai ales restrictia e cu litere de foc la dulciurile concentrate. 
 
Dar nu e cazul sa se sara calul nici la proteine, prea multe alimente cu bagaj proteic, dar si cu grasimi  duc la depunerea pe vase si prejudicierea circulatiei sanguine. Plus atentionarea medicilor ca diabeticul nu trebuie sa se ingrase. Suferindul de diabet are voie la un ou pe saptamana, asa ca lux se permit si doua oua. Dar daca suferindul de diabet pofteste si pofteste  sa se resfete, sa zicem, cu o omleta din trei oua, atunci el e obligat sa nu bea paharul cu lapte “aprobat” de dieta in diabet. Tot asa, diabeticul e indemnat sa consume branzeturi degresate, sa utilizeze lapte cu grasimi putine, sa manance carne slaba. Sa reamintim ca bolnavul de diabet are voie doar doi cartofi de marimea unui ou. si in niciun caz sa se infrupte din cartofi prajiti, care prin prajire pierd apa si se imbogatesc in carbohidrati, ba mai rau, se imbiba si cu ulei, sursa de lipide.
 
 O alta indicatie trebuie inteleasa de diabetic. El are voie sa manance fasole pastai, dar nu prea i se permite fasolea boabe, bogata in carbohidrati. Desi sperietura multora se refera la painea care e bogata in carbohidratii nedoriti, totusi o felie, doua de paine, mai ales neagra sunt chiar binevenite caci painea elibereaza glucide incet, in cateva ore si nu “explodeaza” cu glucoza precum ciocolata sau dulceturile.
 

stiinta a inasprit exigenta in privinta nivelului glicemiei acceptat. Acum o vreme limita superioara admisa a glicemiei era 120 pe stomacul gol. Acum baremul superior admis al glicemiei a fost marcat de o severitate sporita, se accepta o glicemie maxima de 110.

Ceaiuri folositoare in constipatie si hemoroizi

Imagini pentru ceaiuri


Ceaiurile din plante medicinale sunt un bun remediu pentru tratamentul afectiunilor colonului. Pentru detoxifierea organismului sunt recomandate in special ceaiurile depurative care pot fi consumate in orice cantitate si au efect de a usura defecatia. Persoanele care sufera de constipatie si hemoroizi trebuie sa incerce astfel de preparate din plante medicinale care fiind in numar foarte mare si toate eficiente, se pot schimba, astfel realizandu-se o variatie in ceea ce priveste gustul ceaiului.

 

Administrarea a 3 cani de ceai pe zi este un tratament foarte simplu si eficient pentru contipatie si hemoroizi.

 

Astfel de plante cu proprietati depurative sunt: coada-soricelului, angelica, crusinul, coada-calului, lumanarica, frunzele de mur, roinita, urzica, volbura, paducelul, papadia, nalba, obligeana, soc, talpa-gastei, scoarta de stejar, sofranel, trei-frati-patati, pedicuta, limba-mielului, leurda, leusteanul, rostopasca, varza, musetelul, cedrul, etc.
 
1. Urzica sub forma de suc are efect detoxifiant, remineralizat, depurativ, hemostatic, antiinflamatoriu pentru organism. Ceaiul din frunze de urzica are efect vindecator, se bea cate jumatate de cana inainte de masa, de doua ori pe zi. La fel de bun este decoctul din urzici.
 
2. Tija si frunzele de papadie sunt foarte eficiente in tratamentul acestor afectiuni, au efect depurativ, de reducere a colesterolului din sange si scadere a glicemiei.
 
3. Rostopasca este o planta erbacee medicinala care poate ajuta in tratamentul hemoroizilor. Se culege rostopasca, se pune la uscat, se taie in bucatele lungi de 1-2 cm, se pun intr-un brocan si se adauga apa fierbinte apoi se inchide ermetic. Se lasa la infuzat timp de 4-6 zile, apoi se strecoara si se bea cate o lingura de trei ori pe zi. Tratamentul se face timp de 4 saptamani.
 
4. Ceaiul din flori de paducel ajuta in cazuri de hemoroizi pentru restabilirea sanatatii. Se adauga patru lingurite de planta uscata la 200 ml apa fierbinte si se fierbe 20-30 minute. Apoi se strecoara si se ia cate o lingurita de trei ori pe zi. Acest tratament este eficient in cazuri de hemoroizi.
 
5. Ceaiul din frunze de dafin se foloseste in tratamentul hemoroizilor. Se adauga 25 de fruze de dafin la 3 litri de apa fierbinte, sau 10 grame de frunze la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 5 minute, se strecoara si se bea. Se poate bea o cana de ceai de 2-3 ori pe zi.
 
6. Ceaiul din flori de musetel este un bun remediu pentru diferite afectiuni dar si pentru tratamentul hemoroizilor.
De asemenea, baia de aburi de infuzie de musetel este o metoda de tratament pentru cei care sufera de hemoroizi. Se lasa la infuzat florile de musetel in apa clocotita si apoi se face o baie de aburi timp de 5 minute.
Tratamentul se repeta in fiecare zi pana ce se elimina simptomele create de astfel de afectiuni – constipatie si hemoroizi.
 
7. Baile cu aburi de infuzie din flori de lumanarica este un mod simplu de a trata hemoroizii. Se pune o cana de planta uscata la 5 litri de apa fierbinte, se lasa la infuzat timp de 10 minute, apoi se aplica tratamentul cu baia de aburi timp de 5 minute.
 
8. Coada-soricelului este o planta medicinala cu efect antiinflamator, analgezic, antiseptic, de calmare a mancarimilor, rosetii pielii, foarte eficienta pentru a fi folosita in tratamentul hemoroizilor si constipatiei. Ceaiul din coada-soricelului este un bun remediu pentru vindecarea hemoroizilor care sangereaza. Se pune o lingurita de planta la o cana de apa clocotita, se fierbe 5 minute, apoi se strecoara si se poate folosi. Baia de sezut din decoct de coada-soricelului este eficienta pentru tratamentul hemoroizilor. Ceaiul din flori si frunze de coada-soricelului se recomanda si in tratamentul altor afectiuni: raceala, osteoporoza, dureri reumatice, suferinte ale organelor genitale si altele. Decoctul din coada-soricelului ajuta in oprirea sangerarilor si in ameliorarea simptomelor create de hemoroizi.
 
9. Scoarta de stejar si coada-calului sunt folosite in tratamentul hemoroizilor. Se face un amestec din aceste ingrediente (5 parti scoarta de stejar si 3 parti coada-calului) si se adauga 2 linguri de plante la 500 ml apa clocotita, se lasa la infuzat 5 minute si apoi se strecoara si se adauga in apa de baie. Acest tratament este usor de realizat si se face in fiecare zi.
 
10. Uleiul de cedru este un bun remediu pentru hemoroizi, constipatie si obezitate deoarece are proprietati antiinflamatoare, antibacterine, calmante, de eliminare a toxinelor, de crestere a rezistentei organismului.

Orezul care previne cancerul si scade colesterolul

Imagini pentru orez brun


Este clar faptul ca orezul brun este net superior celui alb, cel din urma fiind doar o ramasita a celui brun, din punct de vedere nutritiv.

Orice tip de cereale servite integrale are mai multi nutrienti si grasimi sanatoase decat atunci cand este procesat.
Stratul exterior al orezului, cel maro, imediat de sub invelisul necomestibil, este extrem de sanatos pentru organism, dupa cum arata Apollo Life.
 
Acesta se inlatura de obicei si se foloseste pentru obtinerea uleiului comestibil, ramanand doar partea de interior, alba, a bobului.
 
Beneficii
 
Atat orezul alb, cat si cel brun au cam acelasi numar de calorii, carbohidrati, proteine si grasimi. Dar cel brun are in plus numeroase vitamine si minerale:
 
Magneziul: ajuta la reducerea simptomelor astmului, scade tensiunea arteriala, reduce frecventa migrenelor si riscul infarctului sau al atacului cerebral.
Manganul: ajuta oasele sa ramana sanatoase mai mult timp si sintetizeaza colesterolul si acizii grasi.
Seleniul: iti protejeaza celulele de radicalii liberi si regleaza functionarea tiroidei.
Vitaminele B1, B2, B3, si B6 si fibrele iti intaresc de asemenea organismul.
 
Scade colesterolul
 
Orezul brun contine gama-orizanol, un compus care are abilitatea de a scadea colesterolul. Intr-un studiu aparut in Jurnalul American de Nutritie, voluntarii ce aveau un colesterol marit si au consumat orez integral au observat o imbunatatire a starii de sanatate, pe cand cei care au consumat orez alb nu au resimtit nicio schimbare.
 
Si uleiul facut din orez brun este mai sanatos decat cel din floarea-soarelui, cel dintai scazand numarul trigliceridelor.
 
Ajuta in cazul diabetului de tip 2
 
Orezul integral este mai bun pentru cei care sufera de diabet de tip 2 si hiperglicemie decat cel procesat. Studiile au demonstrat ca glicemia era cu 12-19 procente mai scazuta la cei care consumau orezul ca atare decat curatat de stratul nutritiv.
 
Cum detoxifici organismul cu orez
 
Previne cancerul
 
Inositol-hexafosfatul este o molecula gasita in fibrele unor alimente printre care si orezul brun, despre care s-a demonstrat ca are proprietati anti-cancerigene. Se fac cercetari pentru a stabili gradul sau de importanta.
 
Mentine silueta
 
O regula de baza a alimentatiei sanatoase este sa consumi alimente cu un indice glicemic scazut, precum legume si fructe proaspete, dar si cereale integrale. Un studiu de la Harvard, efectuat pe 74.000 femei, arata clar faptul ca cele care consuma cereale integrale cantaresc mai putin decat celelalte si au cu 49 procente mai putine sanse sa devina obeze.
 
Dupa procesare, orezul mai are doar 55 la suta dintre elementele initiale si acesta este uneori imbunatatit cu vitaminele B si fier.

Ceapa alba sau rosie? Care este mai sanatoasa?

Imagini pentru ceapa rosie


Toate tipurile de ceapa sunt considerate a fi superalimente, cu un pronuntat efect antioxidant, anticancerigen, antiviral si antibacterian. De asemenea, contin foarte multi nutrienti si compusi benefici pentru organism. Cei mai multi oameni considera ca diferentele sunt date doar de culoarea si gustul fiecarei varietati de ceapa dar, examinand diferentele nutritionale dintre ceapa rosie si cea alba, vom constata ca ceapa rosie are mai multe beneficii nutritionale decat cea alba.

 
Ceapa rosie are o pronuntata culoare purpurie si, cel mai adesea, este folosita cruda, in salate, sosuri sau sandvisuri. Ceapa alba are un gust mai putin pronuntat, iar culoarea sa este foarte deschisa. Ambele varietati de ceapa au un indice glicemic scazut (10) si asigura 10% din necesarul zilnic de vitamina C si de calciu. Desi ceapa alba contine cu 0.5 % mai multe fibre si o cantitate mai mare de sulf, ceapa rosie o depaseste in ceea ce priveste alti nutrienti importanti pentru organism. Ceapa rosie este de asemenea un puternic agent anticancerigen si are proprietati anticoagulante. În plus, ceapa rosie contine mai putin zahar decat ceapa alba. 
 
Proprietati antioxidante. Ceapa rosie are cel mai mare continut de substante antioxidante din familia cepei. Are mai multi flavonoizi decat ceapa alba, iar ceapa galbena se afla la jumatatea clasamentului, intre cea rosie si cea alba. Ceapa rosie contine intre 415 si 1917 mg de flavonoizi, in comparatie cu ceapa alba care contine intre 270 si 1187 mg. Unul dintre cei mai importanti flavonoizi din ceapa rosie este quercetina, foarte important in lupta impotriva radicalilor liberi din organism. Ceapa rosie este foarte bogata in antocianine, de unde vine si culoarea purpurie. Studiile au aratat faptul ca ceapa rosie contine cel putin 25 de antocianine diferite.
 
Proprietati anticancerigene. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, ceapa rosie ofera o protectie mai buna impotriva cancerului decat ceapa alba sau cea galbena. Quercetina si alicina prezente in ceapa rosie contribuie la reducerea inflamatiilor, fiind foarte eficiente in preventia si lupta impotriva cancerului. Studiile au aratat ca un consum regulat de ceapa contribuie la scaderea riscului de cancer la stomac, laringe, esofag si ovarian. Conform unui studiu, riscul de cancer stomacal scade cu pana la 50% daca se consuma zilnic o jumatate de ceapa rosie.
 
Efect anticoagulant. Ambele soiuri de ceapa au proprietati anticoagulante, dar ceapa rosie este mai eficienta in reducerea vascozitatii sangelui datorita cantitatii mai mari de flavonoizi pe care o contine.
 
Nivelul de flavonoizi este mai mare in straturile exterioare ale cepei. Asadar, nu risipi aceste straturi atunci cand cureti ceapa. Potrivit unui studiu, in primele doua straturi exterioare sunt prezenti peste 75% dintre antioxidanti si antocianine. Asigura-te ca mananci suficient de multa ceapa. Pentru un adult este recomandat un consum de 3 cepe intr-o saptamana, pentru o protectie eficienta impotriva cancerului. Pentru a beneficia la maxim de toti nutrientii, include in dieta toate tipurile de ceapa dar asigura-te ca mananci cel putin o ceapa rosie pe saptamana.

Ce facem cand iese ureea mare la analize

Imagini pentru ureea mare la analize


Exista un echilibru delicat intre digestia proteinelor si eliminarea ureei din organism. Proteina energizeaza organismul cu pretul acumularii deseurilor toxice. Pentru o sanatate optima, aceste deseuri trebuie indepartate iar ficatul si rinichii joaca un rol crucial in eliminarea deseurilor. Anumite procese pot perturba insa acest echilibru delicat.

 
Daca alegeti sa consumati o dieta bogata in proteine pentru a slabi sau pentru a creste masa musculara, corpul dumneavoastra poate produce cantitati mari de uree, un produs secundar al metabolismului proteinelor. Ureea se acumuleaza in sangele dumneavoastra si excesul este excretat prin rinichi prin urina. Consumul de prea multa proteina va poate afecta rinichii si, daca rinichii nu functioneaza bine, se pot provoca daune suplimentare.
 
Ce sunt proteinele si de ce sunt la moda in dietele moderne? Care este mecanismul prin care proteinele ajung sa dauneze organismului?
 
Proteinele sunt la moda astazi pentru ca ne ajuta sa avem o musculatura ferma, dau satietate si sustin dietele. Dar ce-i mult strica, chiar si in cazul proteinelor. Echilibrul este esential pentru ca, altfel, rinichii sunt cei care platesc nota prea mare. Daca analizele medicale arata uree si creatinina mari, atunci trebuie sa acordati atentie alimentatiei si suplimentelor nutritive, caci poate ceva undeva e prea mult. Proteinele se gasesc in fiecare celula, tesut si organ din corpul dvs. si se inlocuiesc in mod constant. Acest lucru face ca proteinele din alimentele consumate zilnic sa fie esentiale pentru o sanatate buna. Proteinele se gasesc intr-o cantitate mai mare in anumite tipuri de alimente precum carne, peste, leguminoase (fasole, linte, naut, soia), lapte, nuci si seminte (oleaginoase in general), cereale integrale si legume.
 
De ce sunt proteinele la moda in dietele moderne? Pentru ca ne dorim sa fim slabi, dar tonifiati. Proteinele ne dau senzatia de plin in stomac mai repede, tin de foame si sustin musculatura, deci aratam tonifiati. Cand mancam alimente bogate in proteine, corpul le sparge in aminoacizi care sunt apoi utilizati pentru a inlocui proteina din organismul nostru. De aceea proteinele sunt numite si “caramizile organismului”. Corpul nostru nu poate stoca excesul de proteine, iar aminoacizii suplimentari sunt catabolizati in energie si amoniac. Procesul de conversie este cunoscut sub numele de deaminare. Ficatul detoxifica corpul de amoniac, utilizand cinci enzime care transforma amoniacul nedorit in uree. Fluxul de sange transporta ureea din ficat pana la filtrarea prin rinichi. Ureea este eliminata din organism in urina. 
 
Enzimele transforma amoniacul, un compus de azot, in uree sau acid uric in ficat prin adaugarea de molecule de dioxid de carbon. De asemenea, conversia in uree are loc partial in rinichi. Defalcarea proteinelor se transforma in uree. Defalcarea acizilor nucleici se transforma in acid uric. Corpuscul renal actioneaza pentru a filtra celulele si proteinele in ultrafiltrate, care devine urina. Ureea si acidul uric sunt mai putin toxice decat amoniacul. Ornitina, desi un aminoacid, nu face parte din codul genetic si nu este implicata in sinteza proteinelor. Ornitina joaca insa un rol crucial in conversia amoniacului in uree. O proteina din sange, cunoscuta sub numele de albumina, atrage suplimentar lichidul din organism in sange. Fluidul este in cele din urma indepartat din sange de glomeruli – sistemul de filtrare a rinichilor. Albumina functioneaza ca un burete pentru a elimina excesul de lichid, ceea ce poate provoca inflamatii in zone cum ar fi gleznele, picioarele, mainile si fata.

Cum pastram cel mai bine usturoiul peste iarna

Imagini pentru usturoi


Ceapa si usturoiul sunt printre primele recoltate in luna iulie. Nu este suficient doar sa obtii o roada frumoasa, este nevoie sa stii si cum s-o pastrezi ca sa ai tot anul proaspete principalele legume pentru orice bucatarie.

 
Recoltarea
 
Daca, de exemplu, cozile cepei si ale usturoiului incep sa se ingalbeneasca si sa se ofileasca, inseamna ca plantele au ajuns la maturitate si trebuie recoltate. Pentru a grabi procesul, frunzele pot fi culcate la pamant si scoase dupa vreo doua saptamani. Ceapa si usturoiul se strang intr-o zi insorita si nici intr-un caz cand solul este foarte umed. La recoltare poate fi folosita o furca, dar cu mare atentie ca sa nu fie raniti bulbii. Uscati cepele si usturoiul timp de cateva zile, expunandu-le la soare cu tot cu frunze si permanent intorcandu-le. Cat timp sunt inca umezi, bulbii de ceapa si usturoi nu e voie sa fie atinsi, pentru ca o atingere cat de mica ii face sa incolteasca si sa putrezeasca. 
Daca ceapa si usturoiul nu pot fi uscati la soare, acest lucru poate fi facut intr-un loc cald, uscat si bine aerisit. Inainte sa depozitati ceapa si usturoiul, taieti-le coada, pastrand doar cativa milimetri.
 
Depozitarea
 
Dupa ce s-a uscat si taietura, bulbii pot fi pusi la iernat, asezati intr-o ladita. Cele mai bune conditii pentru pastrare se vor gasi in locurile bine aerisite, fara umezeala, cu temperaturi pozitive ce nu vor depasi 15 grade Celsius. Daca doriti sa pastrati ceapa si usturoiul cu tot cu cozi, atunci le puteti impleti in funii sau manunchiuri. Important e sa pastrati doar bulbii perfect sanatosi. O varianta ar fi pastrarea cepei si usturoiului intinse pe jos, intr-un singur strat, pe saci sau hartie groasa. In cazul in care ingheata, ceapa si usturoiul se lasa pe loc pana cand se dezgheata si, daca nu sunt prea moi, se consuma. Trebuie verificate periodic pentru a indeparta maciuliile stricate.
 
Gradinarii experimentati recomanda
 
Dupa ce ati recoltat culturile de vara de ceapa si usturoi, pregatiti terenul pentru culturile de toamna. Afanati bine solul cu un prasit adanc si, daca aveti posibilitate, il puteti trata cu ingrasaminte naturale. Pentru material de plantat alegeti arpagic de ceapa, bulbi de usturoi (catei), care trebuie sa fie sanatosi, fara codite si frunze. Perioada optima de infiintare a culturilor de toamna este 10-20 octombrie pentru ceapa si 10 septembrie – 30 noiembrie pentru usturoi.
 
Cu ajutorul unui bat puneti bulbii la o distanta de 10 cm pe rand si 15 cm intre randuri la ceapa si 5-6 cm distanta pe rand, cu 10 cm intre randuri la usturoi. Bulbul se pune cu radacina in jos dupa care se preseaza aproximativ 1 cm, pamantul se niveleaza cu o grebla si se uda bine. Pentru a feri de inghet se face mulcirea culturii. Astfel, odata cu topirea zapezii si primele raze de soare, veti avea in gradina cozi de ceapa si usturoi verde. Daca ceapa v-a degerat, nu o aruncati, ea poate fi folosita primavara in loc de arpagic. O plantati in camp dupa jumatatea lunii martie si mancati atat ca verdeata, cat si bulbi pana toamna tarziu. Nu este nevoie de o gradina imensa sa cresteti ceapa. Randamentul mediu de ceapa galbena este de 2 kg pe metru de cultura. Daca doriti ceapa verde sau chiar bulbi de ceapa si usturoi si locuiti la bloc, puteti face recolta direct la balcon. Plantati bulbi de ceapa si usturoi in jardiniere, caldaruse sau orice alt vas aveti la indemana. Puneti recipientele pe pervaz si aveti grija sa fie la caldura.

Cum alegem cel mai bun peste din magazin


Datorita continutului sau de Omega3, o alimentatie sanatoasa trebuie sa includa si pestele, insa de multe ori ne intrebam care este cel mai sanatos si ce sa cumparam din magazin.

 
Perioada postului este cea mai profitabila in ceea ce priveste vanzarile de peste, spun vanzatorii. Cu toate acestea, romanii consuma de doua ori mai putin peste decat in comunism si sunt pe ultimul loc in UE la acest capitol. Pretul crescut al alimentului, in conditiile in care aproape 90% din pestele vandut in Romania este din import, reprezinta principalul motiv pentru care alimentul nu este cea mai vanduta carne nici macar in perioada postului.
 
In prezent, un roman mananca de doua ori mai putin peste decat manca in perioada Comunismului, adica, in medie, 4,2 kilograme de peste si produse din peste, pe an, potrivit statisticilor, Romania clasandu-se astfel pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste consumul de peste pe cap de locuitor. Desi, in ultimii ani, s-a observat o usoara crestere a vanzarilor la carnea de peste, deoarece romanii acorda mai multa atentie dietei pe care o urmeaza. Principalele orase in care se consuma peste in Romania sunt Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta si Brasov.
 
Daca un roman abia daca mananca intr-un an putin peste 4 kilograme de peste, un spaniol consuma 42 de kilograme de carne de peste in aceeasi perioada, in timp ce un francez mananca 35 de kilograme si un belgian 25 de kilograme de peste. Islandezii sunt, insa, campioni la acest capitol. Ei consuma anual circa 90 de kilograme de peste.
 
Cum verifici daca pestele este proaspat
 
Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANP) recomanda sa fim precauti atunci cand cumparam peste, deoarece acest aliment este usor perisabil si depozitat in locuri neadecvate deoarece poate deveni chiar periculos pentru organism. Pestele proaspat trebuie intotdeauna pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, partial acoperit de aceasta.
 
ANPC ofera sfaturi si in ceea ce priveste felul in care putem depista singuri, fara a apela la un laborator de analize, daca pestele este sau nu bun pentru a fi mancat. Astfel, un peste proaspat are ochii limpezi, curati si bombati, nu adanciti in orbite. Solzii se desprind usor de pe el, iar gura este inchisa. In cazul in care gasiti la pescarii peste acoperit cu mucus urat mirositor sau branhii sunt de culoare cenusie sau bruna, evitati sa cumparati alimentul din acel acel loc, deoarece este alterat si poate reprezenta un pericol pentru sanatate. Totodata, la pestele alterat spinarea este moale, iar atunci cand o apesi cu degetul urma nu dispare.
 
Pestele proaspat versus cel congelat
 
Nutritionistii ne recomanda sa optam pentru pestele proaspat, in detrimentul celui congelat, deoarece asa putem controla mai bine calitatea produsului. ”Pestele este alimentul perfect, din punct de vedere nutritional, dar mare atentie la prospetimea lui. Toxiinfectiile alimentare aparute in cazul in care mancam peste alterat sunt atat de grave incat putem ajunge la urgenta”, a declarat pentru Gandul biologul Livia Nena.
 
Aceasta a vorbit si despre beneficiile pe care acest aliment le aduce organismului. ”Are un aport caloric mic, iar marele avantaj al acestui aliment este grasimea pe care o are. Omega 3 si Omega 6 sunt nutrienti recunoscuti pentru beneficiile pe care le au asupra inimii, asupra sistemului nervor central si periferic, imbunatateste sistemul imunitar si poate preveni guta”, a mentionat Nena. Specialista recomanda pestele in special persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, care au probleme cu ficatul si rinichii. ”Pestele ajuta chiar si la prevenirea bolilor reumatice, deoarece alimentul contribuie la sinteza lichidului sinovial, lichid secretat de membranele situate in cavitatea articulatiilor cu scopul de a inlesni alunecarea oaselor unele peste altele”, a mai precizat Livia Nena. Nutritionista spune ca atunci cand cumparam un peste trebuie sa stim cu exactitate tara de provenienta, daca pestele este de acvacultura sau pescuit. ”Mercurul din peste nu este un mit. Mare atentie la locul de unde provine alimentul. Este indicat sa evitam pestele care provine din ape in care au avut loc accidente petroliere sau chiar nucleare. Pestele se afla la baza lantului trofic si se hraneste cu ceea ce gaseste in apa, inclusiv toxine”, a mai spus Nena.
 
Aproape 90% din pestele de pe piata este importat
 
Aproape 90% din pestele care ajunge pe piata locala provine din import, sustin reprezentantii Asociatiei Procesatorilor, Importatorilor, Distribuitorilor si Comerciantilor de Peste din Romania Ro-Fish. „Doar 13% din necesarul intern provine din Romania si 87% din import, iar ca sa putem sa existam trebuie sustinut domeniul pescaresc pentru ca moare”, a declarat recent Marian Cuzdrioreanu, presedintele Ro-Fish. Cele mai sanatoase tipuri de peste. Macroul, sardinele si somonul. Toti pestii contin mercur, dar unele specii au cantitati neglijabile si considerate sigure pentru organism. Pestii mari sunt cei mai periculosi pentru ca traiesc mai mult si acumuleaza pe parcursul timpului cantitati mari din acest metal greu.
 
Putem insa profita de efectele sale benefice asupra organismului, alegand acel sortiment de peste, astfel incat balanta sa incline in favoarea acizilor grasi Omega 3 si in defavoarea mercurului. Cele mai sanatoase sortimente de peste sunt macrou (cat mai mic), ansoa, hering, sardine, somonul. Acestea ar fi cele mai indicate spre consum in cazul femeilor insarcinate.
 
Bibanul de mare, calcanul, codul
 
Nu trebuie ocolite nici urmatoarele tipuri de peste: bibanul de mare, calamarul, calcanul, scoicile, codul si stridiile pot fi consumate fara probleme. Dintre pestii de apa dulce (crap, caras, biban, platica), cel mai bogat in Omega 3 este pastravul, cu un nivel apropiat de pestele oceanic, iar cel mai sarac este somnul. Carnea pestilor de rau si de balta este mai usor de digerat decat cea a pestilor oceanici si are de doua ori mai putine calorii, fiind indicata mai ales persoanelor supraponderale si obeze. Asociatia Americana de Cardiologie recomanda cel putin doua portii pe saptamana, a cate 150-200 de grame.
 
Rechinul si pangasius, de evitat
 
in categoria de peste care trebuie evitat se numara rechinul, tonul, macroul mare, pestele spada, homarul si crapul, pentru ca de-a lungul vietii, concentreaza multe toxine in carne. Merluciul si pangasiusul sunt alte sortimente de peste cu foarte putini spre deloc acizi grasi Omega 3 si cantitati impresionante de mercur si alte substante toxice, deci nici nu intra in discutie sa cumparam asa ceva.
 
Atentie cum preparati pestele!
 

Un alt aspect important il constituie felul in care gatim pestele. Este important sa retinem ca pestele pane sau prajit in ulei devin adevarate bombe calorice, iar prin uscare si afumare pestele pierde mare parte din acizii grasi Omega 3. Cel mai bine este sa preparati pestele la cuptor, la gratar sau la aburi. Nu este bine nici sa combinati pestele cu maioneza sau cu alte sosuri. Nu folositi ulei in cantitati mari pentru a face o salata de icre, ci mai degraba consumati-le pe paine unsa cu putin unt.

Dieta care iti produce stare de bine

Imagini pentru dieta


Christine Bailey, terapeut nutritionist englez, autoare a cartii „The Brain Boost Diet Plan”, arata ca intre dieta, functia creierului si starea de spirit e o legatura stransa. Ea a compus o dieta care iti schimba starea de spirit intr-una buna, in doar trei zile.

 
Starea de spirit scazuta si depresia sunt probleme comune pentru multi oameni de toate varstele. Daca va confruntati cu sentimente de depresie, demotivare si lipsa de entuziasm sau daca intampinati dificultati a va bucura de lucrurile mici din viata de zi cu zi, este timpul sa va reganditi dieta, crede nutritionistrul englez.
 
ZIUA 1
 
Mic dejun: Crema de arahide cu ciocolata si banana – va energizeaza corpul si creierul. Bananele continvitaminele A, B6 si C, fibrele, potasiu, fosforu, fieru si carbohidrati, dar si acid triptofan. Vitamina B6 ajuta latransformarea triptofanului in serotonina, hormonul fericirii.
Masa de pranz: Burrito de pui: Puiul este o sursa buna de proteine slabe si contine, de asemenea, vitamine B6 siB12, care ajuta organismul sa mentina nivelul „sanatos” de homocisteina. Lisa acesteia este asociata cu declinulcognitiv.
Gustare: Avocado cu turte de ovaz sau prajituri de orez fara gluten. Avocado contine grasimi monosaturate caresunt antiinflamatoare, dar si tirozina, un aminoacid care ajuta organismul sa produca dopamina (hormonulmotivatiei)
Cina: Pasta mixta de peste, inclusiv somon si creveti, in crusta de cartof dulce, cu legume sau salate. Somonuleste bogat in vitamina B12, care reduce sentimentul de depresie, dar si in omega 3 grasimi contribuie laoptimizarea functiei cerebrale si la producerea de neurotransmitatori.
 
ZIUA 2
 
Mic dejun: Oua omleta cu ciuperci si spanac maruntitBeneficii: Proteina din ou, in special din galbenus, poate stimula in mod semnificativ nivelul plasmatic altriptofanului si tirozinei – blocurile de baza ale neurotransmitatorilor care-ti dau starea din buna-dispozitie. Contin,de asemenea, acizi grasi de colina si omega-3, care pot imbunatati memoria. Ciupercile contin B6.
Masa de pranz: Crema de susan, si salata de kale cu nautKale contine vitaminele B, folat si magneziu, care sunt esentiale pentru producerea de neurotransmitatori,incluzand serotonina si dopamina care stimuleaza starea de spirit. Semintetele de susan au grasimi sanatoase,zinc si vitamina E, cu rol important in functia cognitiva
Gustare – Smoothie de Kefir cu proteine. Alimente bogat in probiotice, iaurtul si kefirul sunt o necesitate pentru uncreier sanatos, intrucat aceste bacterii pot ajuta in lupta impotriva depresiei si a anxietatii.
Cina: Chilli de curcan cu orez integral si broccoli. Carnea de curcan contine un aminoacid numit tirozina, carepoate ajuta la reducerea simptomelor depresiei si stimularea motivatiei prin imbunatatirea nivelului de dopamina.

ZIUA 3
 
Mic dejun: Smoothie cu ciocolata, cafea, ciuperci coama leului si lapte de migdale. Ciupercile medicinale, precumcoama leului si Reishi, s-au dovedit a fi deosebit de benefice pentru sanatatea creierului, fiind adaptogene (ajutaorganismul sa faca fata stresului zilnic). in loc de cafea puteti folosi ceai verde.
Masa de pranz: Salata de macrou afumat cu varza crudaBeneficii: Consumul de alimente cum ar fi probioticele, care introduc bacterii bune in intestin, poate, deasemenea, imbunatati concentrarea si starea de spirit
Gustare: O mana de nuci si doua patratele de ciocolata neagra. Ciocolata contine, printre altele, phenylethilamina(poreclita „drogul iubirii”), triptofan (provoaca eliberarea serotoninei neurotransmitatoare). Nucile sunt, deasemenea, pline de antioxidanti si grasimi sanatoase.

Cina: Miel la gratar cu salata mixta. Mielul este o sursa bogata de proteine de inalta calitate, de vitamine siminerale, inclusiv fier, zinc si vitamina B12, toate acestea fiind importante pentru functia cognitiva. Contine sitaurina naturala, un aminoacid puternic neuro-protector care ar putea imbunatati, somnul si functia cognitivaglobala.

Ce nu e bine sa mananci cand esti racit

Imagini pentru persoana racita


Desi ai facut tot ce era posibil pentru a preveni boala, din pacate ai racit. Acum esti nevoit sa stai la pat si sa te tratezi corespunzator, insa in aceasta perioada poate fi foarte tentant sa te rasfeti cu anumite alimente care iti plac mult si te fac sa te simti mai bine. Ei bine, nu tot ceea ce iti place este recomandat atunci cand esti racit.

 
Specialistii spun ca un consum de alimente bogate  in zahar si grasimi saturate lezeaza sistemul imunitar si pot provoca mai mult rau decat bine. Spre exemplu, ar trebui sa eviti complet bauturile dulci. Desigur hidratarea este absolut necesara ori d cate ori esti racit, insa acest tip de bauturi contin un nivel ridicat de zaharuri si pot agrava infalamtiile din organism. Apa si ceaiurile putin indulcite nu ar trebui sa iti lipseasca!
 
Mancarurile picante si prajite trebuie evitate cu orice pret in aceasta situatie. Desi ti s-ar putea parea ca tot ce este picat te ajuta sa te refaci, aceste alimente sunt foarte greu de digerat atunci cand intregul organism este sub stres. Este ideal sa ramai la mancaruri simple si usoare precum supele.
 
Produsele lactate sporesc productia de mucus si ti-ar putea inrautati simptomele precum congestia nazala. Nu exista insa studii care sa confirme acest lucru, insa cel mai indicat este sa le eviti! Daca urmezi un tratament cu antibiotice nu consuma lapte, ci axeaza-te pe iaurturi si sana! Desi prajiturile par solutia perfecta pentru a te inveseli putin cand esti la pat, grasimile si zaharurile pe care acestea le contin vor dauna sistemului imunitar si vor intarzia vindecarea. Le poti inlocui cu smoothie-uri din fructe si legume!

Greseli care te imbatranesc foarte repede

Imagini pentru imbatranire


Stiai de aceste greseli care te imbatranesc? Scopul unui regim strict de ingrijire a fetei este sa iti intretina pielea, sa ii ofere stralucire si sa o energizeze. Pentru asta probabil deja folosesti o crema de fata, insa ea de foarte multe ori nu este suficienta. In timp ce tu crezi ca iti ingrijesti tenul in mod corect, faci multe alte greseli care te imbratranesc foarte devreme.

 
Iata cele mai importanta 5 greseli care te imbatranesc:
 
Nu aplici o crema cu protectie solara. S-ar putea sa te mire, dar protectia solara nu trebuie sa lipseasca din regimul tau de ingrijire nici macar iarna. De fapt, niciun anotimp nu trebuie sa treaca fara sa fi utilizat produse care blocheaza razele ultraviolete. Aceste raze afecteaza structura fragila a tenului si il imbatranesc prematur. Un astfel de produs te protejeaza de radicalii liberi.
Nu porti ochelari de soare. Ochelarii de soare sunt foarte importanti, nu doar pentru ca iti protejeaza ochii. Datorita lor nu vei mai avea tendinta sa te incrunti atunci cand razele soarelui sunt prea puternice. Astfel eviti aparitia ridurilor de pe frunte si din jurul ochilor.
Machiajul este rutina ta de baza. In timp ce fondul de ten, pudra si fardurile iti sunt de mare ajutor atunci cand vrei sa arati impecabil la birou, cremele si produsele de ingrijire a pielii te protejeaza de toate efectele nocive ale acestora. De aceea ingrijirea tenului ar trebui sa fie prioritara, nu machiajul.
Dormi pe fata de perna gresita. Cel mai indicat este sa ai o fata de perna dintr-un material fin, care permite alunecarea. In caz contrar, atat tenul cat si parul tau vor avea de suferit. Alege satinul sau mateasea.
Dormi in pozitia gresita. Dormitul pe burta sau pe o parte creste sansele aparitiei ridurilor. Cel mai bine te protejezi de semnele imbatranirii dormind pe spate. Aceasta este pozitia ideala din toate punctele de vedere.

De ce este atat de important rolul ficatului in organism

Imagini pentru ficatul


Ficatul este probabil organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman. Dupa ingestia alimentelor, acestea sunt prelucrate de-a lungul tubului digestiv si degradate pana la nutrienti ce vor ajunge la toate tesuturile si organele din corp.

 
Dar inainte de a ajunge la tesuturile beneficiare, acestea ajung la nivelul ficatului unde sufera unele transformari.
 
Structura ficatului
 
Ficatul este o glanda anexa a tubului digestiv cu o structura foarte complexa. Unitatea morfologica a ficatului este lobulul hepatic. Acesta are forma de piramida si o lungime de cativa milimetri. Ficatul contine pana la 100.000 de lobuli. Fiecare lobul hepatic este format din hepatocite (celulele ficatului), capilare sinusoide si canale biliare (in care se varsa bila). 
 
Circulatia hepatica este dubla – functionala si nutritiva, dar ramurile arterei hepatice si cele ale venei porte se vor uni in interiorul ficatului formand capilarele sinusoide. Din capilarele sinusoide, sangele se va aduna in venele hepatice care se vor varsa in vena cava inferioara. in fiecare minut prin vena porta trece aproximativ 1 litru de sange, iar prin arterele hepatice aproximativ 350 de ml de sange. Aceasta cantitate de sange va ajunge in capilarele sinusoide, adica 25 % din volumul de sange pe care il pompeaza inima in repaus.
 
Vasele de sange din ficat nu au inervatie vasodilatatoare, ci doar vasoconstrictoare – sangele cantonat la nivelul ficatului va fi deblocat si trimis in circulatie cu ajutorul vasoconstrictiei. in unele stari de soc se poate reduce debitul de sange din ficat ajungandu-se pana la necroza hepatica.
 
Functiile ficatului
 
Functia de stocare a sangelui. Sistemul vascular hepatic poate stoca pana la jumatate de litru de sange, iar in conditii patologice acest volum poate creste pana la 1,5 litri. Ficatul este un organ mare (2,5 % din greutatea corpului la adult) care este capabil sa actioneze ca un rezervor de sange si sa ofere spre circulatie acest volum de sange cand situatia o cere (soc hipovolemic).
 
Functia de filtrare si purificare a sangelui se datoreaza macrofagelor din capilarele sinusoide. Aceste macrofage hepatice mai sunt denumite celule Kupffer  si vor fagocita orice particula straina  care ajunge din intestin in sange (bacterii).
 
Ficatul mai intervine si in inactivarea unor substante toxice – medicamente sau hormoni. La nivelul ficatului aceste substante sufera procese chimice (de oxidare, reducere sau hidroliza). Unele enzime ce intervin in metabolizarea acestor substante pot fi secretate in cantitate mai mare in timp – cum este cazul enzimei alcool-dehidrogenaza care va fi secretata in cantitati mai mari in consumul cronic de alcool etilic.
 
in interiorul ficatului sunt inactivate sau metabolizate foarte multe substante, dintre care unele au potential toxic pentru organism – medicamente liposolubile, amoniac, insulina, glucagon sau cortizol.
 
Functia metabolica a ficatului. Ficatul are un rol esential in metabolismul glucidelor, proteinelor sau al lipidelor. Glucidele sunt transformate la nivel hepatic in glicogen – metoda de depozitare a glucidelor. Din glicogenul depozitat, ficatul poate reface glucoza prin procese de gluconeogeneza. Cu exceptia imunoglobulinelor, restul proteinelor sunt sintetizate in ficat. La o persoana de 70 de kg, ficatul formeaza in fiecare zi aproximativ 10 – 12 g de proteine (in conditii normale). Ficatul detine un rol important si in metabolismul lipidic. Acesta indeparteaza din circulatie chilomicronii (grasimile absorbite in urma digestiei). Hepatocitele sintetizeaza cantitati mai de VLDL (lipoproteine) si transforma glucidele in proteine sau lipide cand este necesar.
 
Ficatul mai reprezinta si un depozit pentru minerale sau vitamine, in special vitamina B 12. Cantitatea de vitamina B 12 depozitata in ficat ar putea acoperi necesitatile organismului (formarea de globule rosii) pentru o perioada de 1 – 2 ani in conditii de carenta.
 
Functia secretorie si excretorie a ficatului. Produsul de secretie al ficatului este bila, pe care o elimina in caile biliare. Pe langa bila, acesta mai elimina colesterol sau metale grele (in intoxicatia cu metale grele). Bila contine apa, acizi biliari, pigmenti biliari, bilirubina, proteine si ioni de Na, K sau Cl.
 
Bila este secretata continuu de catre ficat si este depozitata in vezica biliara de unde va fi eliminata in timpul digestiei pentru a emulsiona lipidele. in interiorul vezicii sufera procese de concentrare ajungandu-se la 50 -70 de ml depozitati in vezica biliara, in conditiile in care ficatul secreta aproximativ 500 de ml de bila la 24 de ore.

Semne subtile ale depresiei pe care nu trebuie sa le ignori

Imagini pentru depresie


Uneori, oamenii nu recunosc simptomele depresiei, deoarece nu isi doresc sa fie etichetati ca persoane depresive sau pentru ca sunt in negare. Iata cateva semne subtile ale depresiei!

 
La ce semne ale depresiei trebuie sa fii atent?
 
1. Esti iritabil. In timp ce majoritatea oamenilor asociaza depresia cu tristetea, aceasta afectiune se poate manifesta, de asemenea, prin furie, iritabilitate si lipsa rabdarii in preajma altor persoane. Din cauza faptului ca mintea ta este preocupata cu dezechilibrele chimice corelate cu depresia, nu te poti concentra asupra a ceea ce trebuie sa faci si ti se pare ca totul este deranjant.
 
2. Nu poti dormi. Daca aveai impresia ca persoanele depresive dorm ore intregi, s-ar putea sa fii surprins cand afli ca multi oameni nu pot dormi atunci cand sunt deprimati. Creierul incearca sa rezolve problemele si ziua si noaptea, asa ca poate fi destul destul de dificil sa te relaxezi suficient incat sa dormi.
 
3. Te doare corpul mereu. Depresia se poate manifesta in multe moduri fizice, inclusiv prin dureri. Daca te simti lent atunci cand te misti si pare ca te doare totul, ar putea fi vina depresiei, mai ales daca nu poti gasi alta explicatie pentru felul in care te simti.
 
4. Vrei sa stai pe canapea toata ziua. Daca te trezesti obosit si ti se pare ca nu ai niciodata energie pentru a face orice, s-ar putea sa fie vorba de depresie.
 
5. Te simti vinovat. Uneori, oamenii isi petrec mult timp gandindu-se la decizii sau evenimente anterioare care scot in evidenta depresia. Daca te simti intotdeauna vinovat din cauza lucrurilor pe care le-ai facut si nu poti trece cu usurinta peste anumite lucruri, s-ar putea sa fii deprimat.
 
6. Iei decizii proaste. Persoanele care sufera de depresie vor incerca adesea sa isi ascunda sentimentele printr-un comportament nesabuit. Acesta este un mecanism de adaptare pentru persoanele care incearca sa le arate celorlalti ca sunt bine. De exemplu, multe persoane beau sau iau droguri ca o modalitate de a face fata vietii. Daca iti asumi riscuri carora nu le acordai inainte atentie, s-ar putea sa fie un semn al depresiei.
 
7. Ai probleme de concentrare. Multe persoane care sufera de depresie considera ca este greu sa se concentreze chiar si asupra celor mai simple sarcini.

Daca ar sti asta, toate femeile ar bea ceai de anghinare

Imagini pentru ceai de anghinare


Ceaiul de anghinare are un gust dulceag si de aceea nu necesita indulcitori. Are numeroase beneficii pentru sanatate, actionand in primul rand asupra cantitatii de zahar din sange. Astfel acest tip de ceai regleaza nivelul glicemiei si pe cel al colesterolului, astfel diminuand foarte multe riscuri.

 
Totodata, ceaiul de anghinare este un foarte bun diuretic natural, favorizand eliminarea substantelor toxice din organism si marind considerabil volumul de urina care este eliminat zilnic. Astfel acest ceai are efecte extraordinare asupra rinichilor si a ficatului si contribuie la buna functionare a intregului organism.
 
Cinarina este compusul activ extrem de puternic din anghinare, care ajuta la tratarea afectiunilor sistemului digestiv si curata vasele de sange, diminuand nivelul colesterolului. De aceea acest compus are un rol foarte important in tratarea afectiunilor precum colitele, enteritele, conspitatia sau hemoroizii. Totodata are aceasta substanta tine sub control anumite afectiuni ale aparatului cardiovascular.
 
Daca iti doresti sa pierzi kilograme intr-un mod sanatos, poti apela cu incredere la ceaiul de anghinare. Acesta face minuni pentru digestie, regland tranzitul intestinal si favorizeaza arderea grasimilor. Rezultatele se vor observa dupa aproximativ 21 de zile, daca urmezi instructiunile exacte ale acestei dietei cu ceai de anghinare. Ceaiul trebuie sa fie consumat la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte de fiecare masa principala. 3 cani de ceai de anghinare pe zi sunt absolut suficiente. Aceasta cura nu se tine mai mult de 21 de zile.
 
Acest tip de ceai poate avea si efecte secundare, asa ca cel mai indicat este sa il consumi la recomandarea medicului. Este complet contraindicat femeilor insarcinate sau celor care alapteaza si trebuie administrat cu precautie persoanelor care au probleme digestive grave. Medicul este singurul care iti poate recomanda cantitatea potrivita.

Ce se intampla cand bei cafea in fiecare dimineata pe stomacul gol

Imagini pentru cafea dimineata


Nu exista nici o indoiala ca o ceasca de cafea poate aduce numeroase beneficii organismului, deoarece este bogata in antioxidanti. Acestia pot preveni numeroase probleme de sanatate cronice, precum cancerul.

 
Cu toate acestea, s-a constatat ca aceasta bautura poate provoca si reactii nocive in corpul nostru. Acest lucru este valabil mai ales in cazul in care consumi cafeaua pe stomacul gol. O ceasca de cafea pe stomacul gol stimuleaza secretia acidului clorhidric. Persoanele care sufera de gastrita pot simti asta foarte repede. Chiar si persoanele cu un stomac perfect sanatos nu sunt ferite, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor.
 
Atunci cand cantitatea de acid este redusa, veti avea probleme daca serviti o masa bogata de proteine, pentru ca acestea vor fi greu de descompus. Asadar, o ceasca de cafea pe stomacul gol va stimula secretia acidului clorhidric exact atunci cand nu este nevoie, cauzand aparitia ulcerului, intrucat stomacul nu are ce sa digere.
 
Tocmai de aceea este indicat sa se consume cafea dupa masa, pentru a stimula digestia. Proteinele care raman intacte in organism pot cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie intestinala si chiar cancer de colon.
 
Prin urmare, cafeaua trebuie consumata la o ora dupa trezire si dupa ce ati mancat cel putin o felie de paine. De asemenea, cafeaua nu se bea dimineata, imediat dupa trezire intrucat creste nivelul de cortizol foarte mult, iar organismul va avea nevoie de mult timp pentru a-l readuce la normal. Acest hormon controleaza ceasul nostru biologic si capacitatea noastra de a ramane treaz.
 
De asemenea, consumul de cafea pe stomacul gol ridica nivelurile de acid gastric, care poate provoca balonare si varsaturi. Cu toate acestea, daca pur si simplu nu ai timp sa mananci sau pur si simplu nu poti sa iti incepi ziua fara o ceasca de cafea fierbinte, poti incerca un truc, pentru a reduce efectul nociv: adauga niste lapte sau unt in cafea!

Care este secretul succesului, potrivit celui mai bogat om din lume

Imagini pentru fondator amazon


Cel mai bogat om din lume a dezvaluit de curand cateva dintre secretele succesului sau.

 
Evitarea multitaskingului, abordarea problemelor cu o curiozitate de copil si asumarea de riscuri sunt o parte dintre practicile care alcatuiesc ghidul de viata a lui Jeff Bezos, dezvaluite intr-un interviu acordat fratelui sau Mark Bezos la evenimentul Summit Series din Los Angeles.
 
Evita multitaskingul
 
In loc sa faca mai multe lucruri deodata, seful Amazon si fondatorul Blue Origin prefera sa isi concentreze atentia si energia asupra unei singure activitati pana la finalizarea acesteia, scrie Tech Crunch. „Cand iau cina cu prietenii sau cu familia imi place sa fac ceea ce fac cu aceasta ocazie. Nu imi place multitaskingul. Daca imi citesc emailul atunci vreau sa imi citesc emailul”, afirma Bezos. Miliardarul a invatat la o scoala Montessori si povesteste ca, elev fiind, refuza sa treaca la urmatoarea sarcina, iar dascalul trebuia sa il mute cu tot cu scaun la urmatorul proiect.
 
Priveste lucrurile cu o curiozitate de copil
 
Oamenii cred de multe ori ca trebuie sa fii expert in domeniu pentru a gasi solutii la probeme, insa exista riscul ca toate acele cunostinte pe care le ai sa te incurce, spune Bezos, care ne recomanda sa privim lucrurile cu o curiozitate de copil.
 
Fii descurcaret
 
De la patru la 16 ani, Bezos si-a petrecut verile la o ferma izolata detinuta de bunicul sau, unde a invatat cum sa se descurce cu resurse putine. Cu acces limitat la lumea exterioara, bunicul sau a fost nevoit sa se bazeze pe el insusi pentru aproape orice, invatand sa-si confectioneze propriile ace, sa construiasca de la zero o mini-macara si chiar sa realizeze operatiuni veterinare.
 
Bezos si sotia sa, Mackenzie, cu care este casatorit de 24 de ani, au incercat sa le insufle aceasta filosofie si copiilor lor, care foloseau cutite de la varsta de patru ani si curand au inceput sa manuiasca instrumente puternice. Daca se ranesc, invata, considera cei doi.
 
Ia decizii care iti vor aduce mai tarziu cele mai putine regrete
 
Bezos lucra ca inginer software pe Wall Street, cand, in 1994, i-a spus sefului sau ca vrea sa lanseze o librarie online. Seful sau i-a spus ca este o idee buna, dar ca ar fi „o idee si mai buna pentru cineva care nu are un job bun”. Dupa ce s-a gandit cateva zile la acest lucru, Bezos a ajuns la concluzia ca cel mai bun mod de a se hotari este sa isi imagineze care va fi decizia care i-ar minimaliza regretele la 80 de ani. Asa ca a decis sa demisioneze si sa puna bazele Amazon: „Daca as da gres, la 80 de ani as fi foarte mandru ca am incercat”, a gandit Bezos.
 
Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din lume in luna octombrie, dupa ce averea sa a crescut cu mai mult de 6 miliarde de dolari, datorita aprecierii actiunilor Amazon, la un total de peste 90 de miliarde de dolari. Nu este pentru prima oara cand Bezos il surclaseaza pe Bill Gates. Acest lucru s-a mai intamplat in vara anului trecut, insa atunci, Bezos nu a ramas in fruntea clasamentului decat o zi.

Ce mananci daca suferi de ficat gras

Imagini pentru alimente ficat gras


Partial, ficatul este alcatuit din grasimi, dar un continut mult prea ridicat al acesteia poate indica prezenta bolii ficatului gras. Primul tratament pentru aceasta afectiune il reprezinta schimbarea dietei si miscarea.

 
Un punct de plecare in acest sens il reprezinta reducerea numarului de calorii consumate si consumul unor alimente bogate in fibre si proteine. De asemenea, este extrem de important si consumul alimentelor care reduc inflamatia sau care ajuta organismul sa-si repare celulele.
 
Pe langa aceste recomandari generale exista totusi si cateva alimente benefice in tratarea bolii ficatului gras, intre care:
 
Usturoiul
 
Usturoiul este utilizat in multe diete si poate fi benefic si pentru persoanele care sufera de boala ficatului gras. Un studiu publicat recent, arata ca pudra de usturoi poate contribui la reducerea greutatii si a grasimii din organismul celor care sufera de aceasta afectiune.
 
Cafeaua
 
Potrivit unui raport aparut in revista Annals of Hepatology, cafeaua contine acid clorogenic, un compus puternic despre care se stie ca are efecte antioxidante si proprietati anti-inflamatorii. De asemenea, el ajuta la reducerea colesterolului si a hipertensiunii. Dincolo de aceste aspecte, studii realizate in domeniu arata ca in sine, cafeaua previne aparitia bolii ficatului gras.
 
 
Acizii grasi Omega-3
 
Un studiu recent arata ca acizii grasi omega-3 imbunatatesc nivelul de grasime din ficat si cel al colesterolului bun in randul persoanelor care sufera de boala ficatului gras. Acizii omega 3 se gasesc in alimente precum somon, sardine sau nuci.
 
 Broccoli
 
Consumul variat de legume este recomandat persoanelor care sufera de boala ficatului gras, insa specialistii recomanda ca din dieta sa nu lipseasca broccoli. Un articol aparut in Journal of Nutrition arata ca, pe termen lung, la cobai, consumul de broccoli a prevenit depunerea grasimii pe ficat.
 
Ceai verde
 
Potrivit unui studiu publicat recent, in World Journal of Gastroenterology, ceaiul verde poate ajuta la reducerea procentului de grasime din corp si la scaderea nivelului de grasime din sange. De asemenea, numarul mare de antioxidanti din ceaiul verde pot fi si ei benefici.
 
 
Avocado
 
Fructele de avocado sunt bogate in grasimi sanatoase, dar contin si nutrienti anti-inflamatori si fibre solubile, care pot ajuta la reducerea nivelului de zahar si a stresului oxidativ din organism.
 
 
Soia
 
Potrivit unui studiu publicat recent, soia pare sa ajute la echilibrarea efectelor aportului simplu de carbohidrati si poate reduce nivelurile de zahar din sange. De asemenea, ajuta organismul sa mentina masa musculara si sa reduca greutatea totala. 

Remedii pentru dinti care te scapa de dentist

Imagini pentru Remedii pentru dinti care te scapa de dentist


Sanatatea orala afecteaza calitatea vietii noastre, dar, uneori, vizita la medicul dentist poate fi o experienta cu adevarat traumatizanta, dureroasa si costisitoare. Prin urmare, daca pastrati o igiena dentara adecvata, puteti reduce la minimum aceste vizite.

 
Cu toate acestea, cu totii ne confruntam cu probleme dentare la un moment dat in viata, din cauza alimentatiei si uzurii normale, iar aciditatea alimentelor pe care le consumam provoaca degradarea dintilor si aparitia cariilor. Din fericire, exista remedii naturale eficiente pentru a reduce degradarea danturii, si va prezentam mai jos cateva
dintre ele:
 
Amestec din turmeric, ulei de cocos, ulei de cuisoare si sare
 
¼ lingurita de Turmeric
¼ lingurita de ulei de nuca de cocos
2 picaturi de ulei de cocos
Putina sare

Instructiuni:
 
Intr-un castron, amestecati toate aceste ingrediente si folositi amestecul pentru a curata usor dintii, in special zonele afectate de carii. Lasati pasta sa actioneze timp de 5 minute si apoi clatiti.
 
Amestec cu bircabonat de sodiu, suc de lamaie si menta:
 
½ lingurita de bicarbonat de sodiu
2 picaturi de suc de lamaie
1 picatura de ulei esential de menta
¼ lingurita de pulbere de menta uscata (optional)

Instructiuni:
 
Intr-un castron, combinati ingredientele pentru a pregati o pasta de dinti naturala si apoi periati dintii. Lasati-o sa actioneze timp de 3 minute si clatiti.
 
Amestec din radacina de lemn dulce, carbune activat si ulei esential de portocale:
 
¼ de pudra de radacina de lemn dulce
½ lingurita de carbune activat
1 picatura de ulei esential de portocale
Un varf de praf de argila de bentonit de tip alimentar

Instructiuni:
 
Intr-un castron, amestecati ingredientele si periati dintii cu amestecul. Lasati-l pe dinti timp de 3 minute si clatiti cu apa calduta. Repetati procedura inca o data. 
 
Retineti ca acest tratament nu trebuie efectuat mai mult de o data pe saptamana. Cat despre ingrediente, desi pare greu de procurat, multe dintre ele se gasesc la orice magazin de tip plafar sau naturist.

 

 

 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.