Terapia cu seminte
- Seminte de dovleac pentru inima
Dietologii din Japonia pun semintele de dovleac (bostan) pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece ele contin 36-52% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. sunt recomandate in lupta cu prostatita, constipatia si balonarea. sunt diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afectiuni, se prepara laptele de bostan dintr-un pahar de seminte pisate intr-un vas de lut si trei pahare de apa clocotita. Se strecoara, se stoarce bine terciul si se bea lichidul obtinut de trei ori pe zi, cate 1/2 de pahar, inainte de masa. In caz de limbrici (viermi intestinali), se prepara un amestec din 30 g de seminte crude de bostan, cu pielita verde, 50-60 ml de apa si o lingurita de miere de albine. Se ia pe nemancate, cate o lingurita, timp de o ora, pana se epuizeaza toata doza, apoi se face o clisma. In cosmetica, semintele de dovleac improspateaza tenul. Semintele crude se piseaza bine, se amesteca cu apa clocotita (1:10) si se fierb pana se obtine o pasta omogena care se aplica pe fata pentru 15-20 minute. Specialistii in medicina naturista incurajeaza consumul semintelor de dovleac, care desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, dar au si rol adjuvant in cancer, leucemie, scleroza sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomanda in alimentatia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor insarcinate si copiilor.
- Susanul previne osteoporoza
Semintele de susan contin vitaminele A, B, C, E. Pentru intarirea si curatirea organismului, se consuma cate 15-20 g de pulbere preparata din seminte, cu putina apa, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Arsurile se trateaza cu un terci din seminte de susan rasnite si apa. Se schimba pansamentele de 2-3 ori pe zi, pana la vindecare. Susanul poate inlocui sarea. Se amesteca 5 linguri de seminte de susan, cu 3 linguri seminte de in si o lingura de sare de mare, prajita in prealabil intr-o tigaie uscata. Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis bine. Semintele de susan contin si proteine, cu 50% mai mult decat se afla in carne. Sunt foarte bogate in calciu si inlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Semintele au o mare valoare energetica, aduc un aport insemnat in afectiunile de nutritie, sunt laxative, emoliente, antitumorale si ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, intaresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea si sunt afrodisiace. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu.
- Seminte de marar pentru glaucom
In medicina traditionala, semintele de marar si-au cistigat reputatia de leac extrem de eficient in mai multe afectiuni. Pentru hipertensiune si insuficienta coronariana cronica, se oparesc in 500 ml apa clocotita 2 linguri de seminte de marar pisate si se infuzeaza intr-un termos timp de o ora. Se strecoara si se beau cate 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun si pentru artroza si imbunatatirea digestiei. In caz de insomnie, 5 linguri de seminte de marar pisate se amesteca cu 500 ml vin rosu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzeaza o ora si se strecoara. Se beau cate 1-2 linguri, cu 30 minute inainte de culcare. Glaucom: peste o lingurita seminte de marar risnite, se toarna 250 ml apa clocotita, se tine la infuzat o ora. Se consuma cate 50 ml, de patru ori pe zi, inainte de masa, timp de 21 de zile. Dupa o pauza de 10 zile, tratamentul se repeta. In caz de bronsita si raceala, se recomanda sa se manance zilnic cate o lingurita de pulbere din seminte de marar amestecata in ceai sau apa calda. Le puteti amesteca si cu cartofi fierti sau le puteti presara pe o felie de paine. Ceaiul din seminte de marar rezolva si incontinenta urinara. Pulberea si tinctura extrasa din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Din semintele de marar se obtine un ulei cu care se maseaza sanii, pentru a deveni mai mari si mai fermi.
- Expectorant din seminte de in
Semintele de in sunt folosite la combaterea constipatiei si a inflamatiilor tubului digestiv si cailor urinare. Extern, faina din seminte de in are proprietati antiseptice si calmante. Cataplasma din faina de in si musetel (parti egale) ajuta la maturarea abceselor si furunculelor, iar in amestec cu mierea ajuta la vindecarea ranilor. Pentru conjuctivita: o lingurita de seminte de in se infuzeaza 15 minute in 50 ml apa clocotita. Apoi se piseaza pana ce apare un mucilagiu. Se strecoara si se foloseste pentru spalarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece daca se incalzesc pe o tigaie uscata seminte de in, se leaga intr-o batista si se aplica pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obtine din 1/2 lingurita de seminte de in risnite, care se agita 15 minute, in 150 ml apa. Se strecoara si se beau cate 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronsitei. Extractul din seminte de in este utilizat in inflamatiile si hipertrofia prostatei. Scade senzatia imperioasa de a urina si cantitatea de urina acumulata in vezica. Un alt avantaj consta in faptul ca impiedica cresterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon si a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, impiedicand formarea cheagurilor de sange.
- „Bomboanele agricole“ combat nicotina
Semintele de floarea-soarelui, cele mai populare seminte consumate la noi, au multiple intrebuintari in medicina naturista. sunt un remediu de baza in combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii. De asemenea, se folosesc in cure pentru tratarea sterilitatii si impotentei vasculare si hormonale. Uleiul obtinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afectiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale cailor superioare. Se ia o gura de ulei in fiecare dimineata, pe nemancate, si se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipa si se clateste gura insistent. Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate substantiala de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din peretii arterelor. sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care previne aparitia bolilor de inima. sunt recomandate mai ales femeilor gravide si copiilor, pentru continutul ridicat de vitamine B. Semintele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotina, iar infuziile fortifica vasele de sange si nervii, amortizand impactul renuntarii la tutun.
- Semintele care inlocuiesc insulina
Schinduful este o planta ierboasa ale carei seminte trateaza diabetul de tip insulinodependent. Se face o cura de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cate 2-3 cani pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cate o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducand asa-numitul colesterol rau, protejand sistemul cardiovascular de aparitia ischemiei cardiace. Semintele sporesc secretia lactata si imbunatatesc starea de sanatate a mamei. Doua lingurite de pulbere amestecata cu miere, luate cu o ora inainte de masa, vindeca anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauza, prevenind eliminarile masive de calciu si ajutand la pastrarea fortei musculare. Mai vindeca si sterilitatea, dar are si efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminte de schinduf ajuta la terapia ulecerelor varicoase, eczemelor cu mancarimi. in cosmetica, intareste unghiile si parul, iar pe femeile prea slabe le ajuta sa-si rotunjeasca formele, fara a creste tesutul adipos.
- Chimen, coriandru si mac
Se considera ca semintele de struguri sunt niste antioxidanti foarte puternici, cu rol in combaterea cancerului. Sunt bune remedii impotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulatie, diabetului si a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac si a aerofagiei, chimenul se prepara in felul urmator: se opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o ceasca dupa fiecare masa. Datorita principiilor sale active, chimenul ajuta in tratarea enterocolitelor, mareste diureza si lactatia mamelor care alapteaza, stimuleaza pofta de mancare si este vermifug. Semintele se folosesc si la conservarea muraturilor, pentru a-i da painii o aroma deosebita, in branza, iaurt. In India se foloseste chimenul alb, care are un cu totul alt gust si aroma, cu el se condimenteaza mancarurile cu orez si legume. Infuzia cu seminte de chimen este recomandata in guturai. Semintele de coriandru, preparate sub forma de decoct reduc colesterolul rau. Este un bun diuretic si stimuleaza actiunea rinichilor. Siropul din seminte de mac trateaza raceala, iar infuzia calmeaza durerile de dinti si urechi. Semintele de mac mai au si efect sedativ.
- Alte seminte de leac
– semintele de patrunjel vindeca insuficienta cardiaca. Macerate in tuica, ajuta la disparitia petelor de pe piele.
– semintele de artar sunt recomandate in caz de colecistita. in timp, dispar durerile in zona ficatului, creste pofta de mancare.
– seminte de fenicul: bronsita cronica cu tuse.
– pentru tratarea lipsei de iod, se mesteca 8 seminte de mar, care asigura doza zilnica de iod. Atentie, semintele contin si o cantitate mica de cianura!
– semintele de mustar sunt bune contra durerilor de dinti, daca se amesteca pe partea unde se afla dintele bolnav.
– pentru potenta, prostata si pietre biliare: se amesteca 3 linguri seminte de pepene galben, 3 linguri seminte de dovleac si 5 linguri miere de albine.
– semintele de pepene rosu pisate, amestecate cu ulei de masline, elimina pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindeca hemoragiile uterine.
– semintele de ridiche neagra sunt bune la vindecarea ranilor, escarelor si ulcerului varicos.
– semintele de morcov ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi si fiere.
– durerile in gat provocate de raceala se amelioreaza cu 1/4 de pahar de seminte de rodii fierte in 250 ml apa. Se bea lichidul fierbinte.
– pentru indeparatrea mirosului de peste, se fierb seminte de anason. Decoctul din seminte de anason este foarte bun in astm bronsic.
– semintele de mustar negru dau mancarurilor cu legume un gust putin iute si normalizeaza activitatea hormonala.
– semintele de ardei iute in apa fiarta si miere sunt bune contra durerilor de gat.
– decoctul din seminte de gutui se foloseste intern in cazul bronsitelor, al tusei cu sange, al hemoragiilor uterine, si extern, sub forma de comprese ca mijloc antiinflamator in afectiunile ochilor, in arsuri, iritatii ale pielii si in anghine (gargara).
– in caz de artroza, se recomanda comprese calde din decoct de seminte de brandusa de toamna.
– mancati in fiecare dimineata o mana de seminte de susan negru foarte bogate in calciu.
– uleiul obtinut din seminte de urzica mare este cel mai bun remediu in otravirile cu ciuperci.
– cateva seminte de salvie puse in apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiratiei si a mirosului neplacut.
– semintele de frasin au proprietati afrodisiace.
Otetul din cidru de mere, o minune pentru parul si tenul tau
Poate ca il ai deja in dulapul din bucatarie, dar ar fi o idee buna sa il depozitezi si in cel din baie. Acest produs comun poate fi folosit si pentru altceva decat salate delicioase – e un produs de infrumusetare fabulos!
Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti
Ingrediente:
Prajitura cu Branza de Vaci
Ingrediente:
Conopida gratinata cu cartofi si carnat
Ingrediente:
Briose cu fructe de padure
Ingrediente:
Eclere
Ingrediente:
Reteta culinara Sufleu cu Gris (Daratalbanfott Tojasargaval)
Ingrediente:
Gogosi cu ciocolata
Ingrediente:
Reteta culinara Spanakopita (Placinta Greceasca cu Spanac)
Ingrediente:
Cele mai bune alimente anti-imbatranire
Cu totii ne dorim sa aratam mereu tineri si sa nu ne confruntam cu semnele lasate de trecerea anilor. cu toate ca mostenirea genetica joaca un rol deosebit de important, dieta echilibrata si includerea catorva alimente benefice pot ajuta foarte mult la regenerarea pielii, scrie adevarul.ro, care citeaza Bright Side.
Semne ca ai un nivel scazut de estrogen si ce poti face
Un nivel scazut de estrogen poate fi genetic, poate indica o afectiune a tiroidei sau chisturi ovariene. Exista solutii simple pentru a contracara deficitul de estrogen asa ca nu te speria.
Estrogenul este legat si de cantitatea de lacrimi pe care o produc grandele lacrimale.
Trucuri asiatice de ingrijire a tenului
Daca nu ai facut-o inca, trebuie sa vezi neaparat doua filme: In the Mood for Love, in regia lui Kar-Wai Wong, si The Flowers of War, pelicula care il are in rolul principal pe Christian Bale.
Alimente care pot creste coeficientul de inteligenta;
Ca orice muschi, creierul isi va spori activitatea daca este intretinut cum trebuie. Creierul uman are nevoie de combustibil puternic pe care il obtine din grasimile bune, antioxidanti si carbohidrati de buna calitate, scrie rodalesorganiclife.com. Specialistii recomanda 10 alimente bogate in nutrienti care stimuleaza memoria, sanatatea creierului si coefcientul de inteligenta. Specialistii recomanda 10 alimente bogate in nutrienti care stimuleaza memoria, sanatatea creierului si coefcientul de inteligenta.
Cum se trateaza artroza
Ce este artroza?
Lacurile de unghii sunt toxice si pot produce cancer
Multe din lacurile de unghii din comert sunt toxice. Nanoparticule din negru de carbune si oxid de titan sunt doua denumiri chimice pe care ar trebui sa le retina doamnele si domnisoarele care folosesc oja. Aceste substante, din compozitia ojelor, sunt toxice si patrund usor in organism.
Ce nu stiai despre detoxifiere
Stim cu toatele ca fructele si legumele ajuta la detoxifierea organismului, de aceea, putine dintre noi nu au inca un blender in bucatarie. insa curatarea reziduurilor toxice din corp nu ajuta doar la scaderea in greutate, ci au un efect benefic asupra intregii stari de sanatate.
Ce boala grava pot transmite puricii
Epidemia în forma activa de ciuma pneumonica reprezinta un adevarat pericol de îmbolnavire a populatiei. Potrivit specialistilor sezonul umed al insulei africane ar putea fi un factor de risc al extinderii acestui focar de infectie prin tuse si stranut, de la persoanele infectate la cele sanatoase. Se încearca stoparea raspandirii infectiei în alte regiuni ale Africii, în insulele Maldive, Mauritius, Seychelles – acestea fiind considerate destinatii de vis de catre turistii din toata lumea, chiar si de catre romani. De asemenea, sau emis alerte de prevenire ale infectiei si în alte tari din jurul insulei Madagascar, în Mozambic, Africa de Sud, Etiopia, Kenya, Tanzania.
Ce se intampla daca pui mujdei in apa de baie
Trucul de mai jos pare ciudat la prima vedere, dar are o serie de efecte nebanuite, pe care le vei simti pe propria piele inca de la prima incercare. Seara, dupa ce ai ajuns acasa de la birou, incearca sa faci o baie cu apa calduta, in care ai pus in prealabil o cana de usturoi pisat sau o jumatate de cana de praf de usturoi. Intra in cada si stai 30 de minute in apa, dupa care spala-te cu gel de dus sau sapun, asa cum faci in mod normal. La final vei observa ca te simti mult mai bine.
Ce poti manca inainte de culcare ca sa nu te ingrasi
Ce sa mananci inainte de culcare, in asa fel incat sa iti treaca senzatia de foame, sa te simti bine, dar sa nici nu te ingrasi? O idee este banana! Are putine calorii si nici nu lasi mizerie in bucatarie!
De ce ne dor rinichii iarna
Deseori, afectiunile renale sunt confundate cu cele genitale, cu problemele coloanei vertebrale sau cu sindromul colonului iritabil. E important sa depistezi rapid cauza si sa descoperi de ce te dor rinichii, ca sa nu faci blocaj renal si sa iti fie pusa viata in pericol. Printre cele mai intalnite simptome ale bolilor renale se numara: urina inchisa la culoare, prezenta sangelui in urina si dificultatea de a elimina lichidele din corp, mainile si picioarele umflate, greata, varsaturile, febra, respiratia urat mirositoare, ametelile. La acestea se mai adauga si constipatia sau diareea, gustul metalic in gura, mancarimile pielii, scaderea puterii de concentrare, senzatia de sete continua si oboseala accentuata, fara sa depui un efort mai mare decat de obicei.
Preparatul care tine sub control bolile cardiovasculare si diabetul
Organismul nostru este bombardat zi de zi cu tot felul de chimicale. Consumam anumite produse pe care scrie ca sunt sanatoase, de dieta sau light, insa indulcitorii fac mai mult rau decat zaharul de cele mai multe ori.
Cum se schimba corpul tau daca renunti la lactate
Tot mai multe vedete de la Hollywood afirma ca au renuntat la produsele lactate si ca se simt foarte bine in urma acestei decizii. Actrite precum Jessica Biel sau fotomodelul Khloe Kardashian sustin ca dieta fara lactate are o multime de beneficii pentru sanatate. In lume, exista foarte multe persoane care nu pot digera asa cum trebuie produsele lactate, avand intoleranta la lactoza. Totusi medicii spun ca daca nu ai aceasta afectiune, ar trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a renunta la o intreaga grupa de alimente. Iata care sunt principalele schimbari care ar putea interveni in organismul tau daca o faci.
Cum a slabit cel mai gras om din lume
Mexicanul Manuel Uribe a fost cel mai gras om din lume, el cantarea frumoasa greutate de 570 de kilograme, putin mai mult de jumatate de tona. Manuel Uribe nu se putea ridica in picioare si avea nevoie de un echipaj special de la pompieri si medici care sa il duca la spital de fiecare data cand avea nevoie.Uribe nu mai era capabil sa se deplaseze singur si traia inchis in casa, unde era ingrijit de mama sa. Pana la varsta de 22 de ani a lucrat in Statele Unite, iar pe atunci avea o greutate de 130 de kilograme la o inaltime de 1,94 metri. Printr-o dieta minune el a ajuns sa ajunga la greutatea de 250 de Kilograme.
4 uleiuri esentiale care trateaza caderea parului
Caderea parului este adesea genetica si, desi de cele mai multe ori afecteaza barbatii, poate fi o problema si pentru unele femei. Din fericire, exista remedii pentru caderea parului, iar unul dintre aceste remedii este uleiul esential. Uleiurile esentiale pentru caderea parului se concentreaza pe reducerea iritatiei scalpului, cresterea fluxului sanguin si blocarea conversiei testosteronului hormonal in DHT, o cauza a alopeciei. Mai mult decat atat, uleiurile esentiale sunt benefice in prevenirea ruperii firelor de par, oferind de asemenea stralucire si hidratare.
Obiceiuri care iti afecteaza creierul si gandirea
Obiceiurile toxice sanatatii mintale sunt comportamente care au un efect negativ asupra modului in care gandim si asupra modului in care ne simtim. Adesea credem ca starea noastra de spirit si sanatatea mintala depind exclusiv de factorii externi si ca putem sa le controlam doar intr-o mica masura. Totodata, adesea ne intrebam de ce suntem atat de usor iritati, suparati, tristi, letargici si plictisiti de viata. Ca solutie, incercam sa ne imbunatatim starea de spirit si sa facem fata stresului prin fel si fel de obiceiuri nesanatoase. Acestea, din pacate, nu fac decat sa ne agraveze starea.
Fumatul nu cauzeaza doar cancer si boli cardiace, ci si…
Pielea si parul sunt expuse in permanenta noxelor de mediu, inclusiv fumului de tigara. Acesta contine, pe langa nicotina, mii de sustante nocive pentru organismul uman.
Pericolul la care ne expunem daca mancam alimente pe care au stat muste
Majoritatea persoanelor pe mancarea carora se asaza o musca o gonesc si isi continua masa gandindu-se ca nimic rau nu s-ar putea intampla. insa, un nou studiu sugereaza ca aceste insecte pot transmite bacterii mult mai periculoase decat se credea anterior, chiar si in urma unor „vizite” foarte scurte pe alimente, ceea ce inseamna ca hrana contaminata este mai bine sa fie aruncata, informeaza The Telegraph.
Metode de detoxifiere la care nici nu te-ai gandit
Clasicele metode de detoxifiere constau in consumarea de apa cu lamaie, fructe si legume. Pe masura ce trece timpul, sapar noi si noi moduri de a elimina toxinele din corpul nostru, lucruri ce merita incercate cel putin o data. Printre metodele cu mare eficienta, se numara si 5 obiceiuri mai putin cunoscute: