Marile farmacii din micile seminte; Otetul din cidru de mere, o minune pentru parul si tenul tau; RETETE; Alimente care pot creste coeficientul de inteligenta; Trucuri asiatice de ingrijire a tenului etc

Terapia cu seminte76
 15oPe vremuri, taranii le considerau pastratoarele vietii, adevar demonstrat si de medicina moderna care a descoperit ca, inainte sa se transforme in plante verzi, semintele contin energii uriase si substante benefice pentru organism. Terapia cu seminte nu presupune consumul exclusiv al semintelor, ci in combinatie cu un regim sanatos bazat pe legume si fructe. Pentru a fi eficiente terapeutic, semintele se mananca neprajite, deoarece prin preparare termica, cea mai mare parte a proprietatilor lor vindecatoare este distrusa. Din seminte se pot prepara si remedii sub forma de pulberi, tincturi, uleiuri, decocturi, cataplasme sau infuzii. Mai trebuie stiut ca semintele, desi par uscate si moarte, sunt organisme vii, bogate in nutrienti. De aceea, consumul seminttelor intre mese, in locul gustarilor, pe linga rolul extrem de benefic, si satura. Nu intimplator terapia cu seminte este inclusa in regimurile dietetice.
  • Seminte de dovleac pentru inima

Dietologii din Japonia pun semintele de dovleac (bostan) pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece ele contin 36-52% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. sunt recomandate in lupta cu prostatita, constipatia si balonarea. sunt diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism. Pentru tratarea acestor afectiuni, se prepara laptele de bostan dintr-un pahar de seminte pisate intr-un vas de lut si trei pahare de apa clocotita. Se strecoara, se stoarce bine terciul si se bea lichidul obtinut de trei ori pe zi, cate 1/2 de pahar, inainte de masa. In caz de limbrici (viermi intestinali), se prepara un amestec din 30 g de seminte crude de bostan, cu pielita verde, 50-60 ml de apa si o lingurita de miere de albine. Se ia pe nemancate, cate o lingurita, timp de o ora, pana se epuizeaza toata doza, apoi se face o clisma. In cosmetica, semintele de dovleac improspateaza tenul. Semintele crude se piseaza bine, se amesteca cu apa clocotita (1:10) si se fierb pana se obtine o pasta omogena care se aplica pe fata pentru 15-20 minute. Specialistii in medicina naturista incurajeaza consumul semintelor de dovleac, care desfunda vasele de sange, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor, dar au si rol adjuvant in cancer, leucemie, scleroza sau diverse boli greu vindecabile. Se mai recomanda in alimentatia persoanelor cu boli hepatice, cardiovasculare, femeilor insarcinate si copiilor.

  • Susanul previne osteoporoza

Semintele de susan contin vitaminele A, B, C, E. Pentru intarirea si curatirea organismului, se consuma cate 15-20 g de pulbere preparata din seminte, cu putina apa, de trei ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de masa. Arsurile se trateaza cu un terci din seminte de susan rasnite si apa. Se schimba pansamentele de 2-3 ori pe zi, pana la vindecare. Susanul poate inlocui sarea. Se amesteca 5 linguri de seminte de susan, cu 3 linguri seminte de in si o lingura de sare de mare, prajita in prealabil intr-o tigaie uscata. Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis bine. Semintele de susan contin si proteine, cu 50% mai mult decat se afla in carne. Sunt foarte bogate in calciu si inlocuiesc cu succes laptele. Consumul de susan previne osteoporoza. Semintele au o mare valoare energetica, aduc un aport insemnat in afectiunile de nutritie, sunt laxative, emoliente, antitumorale si ajuta la detoxifierea ficatului si a rinichilor, intaresc sistemul imunitar, cresc fertilitatea si sunt afrodisiace. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu.

  • Seminte de marar pentru glaucom
Citeste si:  Mugurii de plop negru, remediu pentru numeroase afecțiuni

In medicina traditionala, semintele de marar si-au cistigat reputatia de leac extrem de eficient in mai multe afectiuni. Pentru hipertensiune si insuficienta coronariana cronica, se oparesc in 500 ml apa clocotita 2 linguri de seminte de marar pisate si se infuzeaza intr-un termos timp de o ora. Se strecoara si se beau cate 100 ml lichid cu 30 minute inainte de masa, de 3-4 ori pe zi. Leacul este bun si pentru artroza si imbunatatirea digestiei. In caz de insomnie, 5 linguri de seminte de marar pisate se amesteca cu 500 ml vin rosu tare, se pun pe foc mic 10 minute, se infuzeaza o ora si se strecoara. Se beau cate 1-2 linguri, cu 30 minute inainte de culcare. Glaucom: peste o lingurita seminte de marar risnite, se toarna 250 ml apa clocotita, se tine la infuzat o ora. Se consuma cate 50 ml, de patru ori pe zi, inainte de masa, timp de 21 de zile. Dupa o pauza de 10 zile, tratamentul se repeta. In caz de bronsita si raceala, se recomanda sa se manance zilnic cate o lingurita de pulbere din seminte de marar amestecata in ceai sau apa calda. Le puteti amesteca si cu cartofi fierti sau le puteti presara pe o felie de paine. Ceaiul din seminte de marar rezolva si incontinenta urinara. Pulberea si tinctura extrasa din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Din semintele de marar se obtine un ulei cu care se maseaza sanii, pentru a deveni mai mari si mai fermi.

  • Expectorant din seminte de in

Semintele de in sunt folosite la combaterea constipatiei si a inflamatiilor tubului digestiv si cailor urinare. Extern, faina din seminte de in are proprietati antiseptice si calmante. Cataplasma din faina de in si musetel (parti egale) ajuta la maturarea abceselor si furunculelor, iar in amestec cu mierea ajuta la vindecarea ranilor. Pentru conjuctivita: o lingurita de seminte de in se infuzeaza 15 minute in 50 ml apa clocotita. Apoi se piseaza pana ce apare un mucilagiu. Se strecoara si se foloseste pentru spalarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece daca se incalzesc pe o tigaie uscata seminte de in, se leaga intr-o batista si se aplica pe locul bolnav pentru 5-7 minute. Un expectorant bun se obtine din 1/2 lingurita de seminte de in risnite, care se agita 15 minute, in 150 ml apa. Se strecoara si se beau cate 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronsitei. Extractul din seminte de in este utilizat in inflamatiile si hipertrofia prostatei. Scade senzatia imperioasa de a urina si cantitatea de urina acumulata in vezica. Un alt avantaj consta in faptul ca impiedica cresterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon si a prostatei, la tratamentul arterosclerozei, impiedicand formarea cheagurilor de sange.

  • „Bomboanele agricole“ combat nicotina

Semintele de floarea-soarelui, cele mai populare seminte consumate la noi, au multiple intrebuintari in medicina naturista. sunt un remediu de baza in combaterea bolilor de rinichi, de bila si circulatorii. De asemenea, se folosesc in cure pentru tratarea sterilitatii si impotentei vasculare si hormonale. Uleiul obtinut prin presare la rece se poate folosi pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afectiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale cailor superioare. Se ia o gura de ulei in fiecare dimineata, pe nemancate, si se suge vreme de 10 minute, apoi, lichidul plin de microbi, se scuipa si se clateste gura insistent. Semintele de floarea-soarelui contin o cantitate substantiala de acid linoleic, care reduce depozitele de colesterol din peretii arterelor. sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care previne aparitia bolilor de inima. sunt recomandate mai ales femeilor gravide si copiilor, pentru continutul ridicat de vitamine B. Semintele de floarea-soarelui au darul de a reduce pofta de nicotina, iar infuziile fortifica vasele de sange si nervii, amortizand impactul renuntarii la tutun.

  • Semintele care inlocuiesc insulina

Schinduful este o planta ierboasa ale carei seminte trateaza diabetul de tip insulinodependent. Se face o cura de 12 luni cu infuzie de schinduf, din care se beau cate 2-3 cani pe zi. Schinduful este un hipoglicemiant puternic in timp, care va necesita reducerea gradata a dozelor de insulina. Pentru valori crescute ale colesterolului, se ia cate o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducand asa-numitul colesterol rau, protejand sistemul cardiovascular de aparitia ischemiei cardiace. Semintele sporesc secretia lactata si imbunatatesc starea de sanatate a mamei. Doua lingurite de pulbere amestecata cu miere, luate cu o ora inainte de masa, vindeca anorexia. Infuzia de schinduf e de ajutor femeilor aflate la menopauza, prevenind eliminarile masive de calciu si ajutand la pastrarea fortei musculare. Mai vindeca si sterilitatea, dar are si efecte antiinflamatoare asupra intestinului. Cataplasma cu seminte de schinduf ajuta la terapia ulecerelor varicoase, eczemelor cu mancarimi. in cosmetica, intareste unghiile si parul, iar pe femeile prea slabe le ajuta sa-si rotunjeasca formele, fara a creste tesutul adipos.

  • Chimen, coriandru si mac

Se considera ca semintele de struguri sunt niste antioxidanti foarte puternici, cu rol in combaterea cancerului. Sunt bune remedii impotriva artritelor, alergiilor, problemelor de circulatie, diabetului si a problemelor de vedere. Celebru pentru combaterea gazelor la stomac si a aerofagiei, chimenul se prepara in felul urmator: se opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o ceasca dupa fiecare masa. Datorita principiilor sale active, chimenul ajuta in tratarea enterocolitelor, mareste diureza si lactatia mamelor care alapteaza, stimuleaza pofta de mancare si este vermifug. Semintele se folosesc si la conservarea muraturilor, pentru a-i da painii o aroma deosebita, in branza, iaurt. In India se foloseste chimenul alb, care are un cu totul alt gust si aroma, cu el se condimenteaza mancarurile cu orez si legume. Infuzia cu seminte de chimen este recomandata in guturai. Semintele de coriandru, preparate sub forma de decoct reduc colesterolul rau. Este un bun diuretic si stimuleaza actiunea rinichilor. Siropul din seminte de mac trateaza raceala, iar infuzia calmeaza durerile de dinti si urechi. Semintele de mac mai au si efect sedativ.

  • Alte seminte de leac
Citeste si:  Secretele pierdute ale medicinei tibetane

– semintele de patrunjel vindeca insuficienta cardiaca. Macerate in tuica, ajuta la disparitia petelor de pe piele.
– semintele de artar sunt recomandate in caz de colecistita. in timp, dispar durerile in zona ficatului, creste pofta de mancare.
– seminte de fenicul: bronsita cronica cu tuse.
– pentru tratarea lipsei de iod, se mesteca 8 seminte de mar, care asigura doza zilnica de iod. Atentie, semintele contin si o cantitate mica de cianura!
– semintele de mustar sunt bune contra durerilor de dinti, daca se amesteca pe partea unde se afla dintele bolnav.
– pentru potenta, prostata si pietre biliare: se amesteca 3 linguri seminte de pepene galben, 3 linguri seminte de dovleac si 5 linguri miere de albine.
– semintele de pepene rosu pisate, amestecate cu ulei de masline, elimina pietrele de la rinchi. Cu trei linguri de lapte, vindeca hemoragiile uterine.
– semintele de ridiche neagra sunt bune la vindecarea ranilor, escarelor si ulcerului varicos.
– semintele de morcov ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi si fiere.
– durerile in gat provocate de raceala se amelioreaza cu 1/4 de pahar de seminte de rodii fierte in 250 ml apa. Se bea lichidul fierbinte.

seminte
– pentru indeparatrea mirosului de peste, se fierb seminte de anason. Decoctul din seminte de anason este foarte bun in astm bronsic.
– semintele de mustar negru dau mancarurilor cu legume un gust putin iute si normalizeaza activitatea hormonala.
– semintele de ardei iute in apa fiarta si miere sunt bune contra durerilor de gat.
– decoctul din seminte de gutui se foloseste intern in cazul bronsitelor, al tusei cu sange, al hemoragiilor uterine, si extern, sub forma de comprese ca mijloc antiinflamator in afectiunile ochilor, in arsuri, iritatii ale pielii si in anghine (gargara).
– in caz de artroza, se recomanda comprese calde din decoct de seminte de brandusa de toamna.
– mancati in fiecare dimineata o mana de seminte de susan negru foarte bogate in calciu.
– uleiul obtinut din seminte de urzica mare este cel mai bun remediu in otravirile cu ciuperci.
– cateva seminte de salvie puse in apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiratiei si a mirosului neplacut.
– semintele de frasin au proprietati afrodisiace.

Otetul din cidru de mere, o minune pentru parul si tenul tau

Poate ca il ai deja in dulapul din bucatarie, dar ar fi o idee buna sa il depozitezi si in cel din baie. Acest produs comun poate fi folosit si pentru altceva decat salate delicioase – e un produs de infrumusetare fabulos!

Deseori, sapunurile si sampoanele dure indeparteaza uleiurile naturale de pe piele si par, lasandu-le uscate. Aciditatea otetului din cidru de mere contracareaza acest proces si iti echilibreaza ph-ul natural al parului si al pielii.
Mai jos iti prezentam 2 modalitati prin care poti folosi acest produs pentru a fi mai frumoasa. Ai grija, totusi, sa cumperi un produs bun. Alege un brand organic pentru a te bucura de toate beneficiile sale naturale.
Pentru par
Otetul din cidru de mere indeparteaza reziduurile de praf sau produse de styling din par. Functioneaza, de asemenea, si ca un balsam natural. Daca il folosesti cu regularitate, iti poate revitaliza parul, lasandu-l moale si fin. Un alt beneficiu al otetului din cidru de mere este faptul ca inchide cuticula firului de par, ceea ce face ca lumina sa se reflecte mai bine. Cu alte cuvinte – parul devine super stralucitor!
Pentru a-ti clati parul, ai nevoie sa combini in proportii egale otet din cidru de mere si apa. Dupa ce iti samponezi parul, toarna amestecul in par. Daca ai o sticla cu pompita de spray, e excelent. Astfel il poti spraya si masa in scalp. Lasa-l sa stea cateva minute inainte sa te clatesti cu apa. Nu e nevoie sa folosesti balsam. Otetul iti va lasa parul moale si catifelat.
Pentru piele
Incredibil, dar adevarat: acest produs comun iti poate imbunatati aspectul pielii. Pentru ca pielea este in mod natural acida, otetul din cidru de mere ii reda ph-ului echilibrul natural. Acesta poate reduce, de asemenea, petele rosii si cosurile si poate face pielea mai fina. Daca vrei sa te bucuri de aceste beneficii la nivelul intregului corp, adauga cateva linguri de otet din cidru de mere in cada de baie.
O lotiune tonica buna hidrateaza, revigoreaza si purifica pielea. Amesteca  o parte de otet din cidru de mere si 2 parti de apa pentru a obtine o lotiune care iti va lasa pielea stralucitoare. Sprayaza-l sau tamponeaza-l usor pe fata si otetul din cidru de mere va crea o pelicula fina la suprafata pielii, care va retine umiditatea. Functioneaza cel mai bine daca il aplici dupa demachiere. Nu-ti face griji, mirosul de otet va disparea dupa cateva minute. Daca ai pielea sensibila, ar trebui sa diluezi otetul si mai mult.
De asemenea, poti amesteca otetul din cidru de mere cu ierburi aromate pentru a adauga nutrienti si un miros placut. Nu trebuie decat sa toci marunt o mana din ierburile tale preferate, sa fierbi niste apa si apoi sa adaugi in ea ierburile. Fa focul mai mic si lasa-le sa fiarba innabusit timp de 30 de minute. Dupa ce se raceste fiertura si ai indepartat plantele, foloseste-o pentru a inlocui apa din retetele de mai sus.

Supa Imperiala cu Galusti Imparatesti


Ingrediente:

 Pieptii si copane de pui/curcan
 Ceapa alba, uscata
 Boabe de piper
 Un cotor de ardei
 Catei de usturoi
 Radacinoase
 Morcovi
 Patrunjel
 Pastarnac
 Telina
Mod de preparare:
Supa asta nu am mai vazut-o si mancat-o pe nicaieri; este din retetarul bunicii mele si vreau s-o impartasesc cu voi.
Nu-i asa ca nu numai o data, supa de pui nu v-a iesit limpede cum de exemplu iese supa de vita? Ei bine, supa limpede de pui/curcan, are niste taine si daca le stiti, niciodata nu vi se mai tulbura (nici de spumuit nu mai e nevoie – puii din ziua de azi lasa o spuma pe care nici cea mai fina sita nu o poate indeparta, ce sa mai zic de obisnuita lingura de spumuit).
Tainele astea (ca de exemplu, pieptul de pui sa ramana fraged si nu atzos) nici in Sanda Marin nu le-am gasit: tot in caietul bunicii sunt si eu le duc mai departe, in speranta ca le veti transmite si voi urmasilor vostri.
Cum se zice la ardeal, supa e supa atunci cand vezi prin ea fundul farfuriei!
Intr-o oala cu capac, punem apa rece, o ceapa alba cu coaja cu tot, catei de usturoi, un cotor de ardei, sare si boabe de piper. Pana da ea in clocot, curatim radacinoase: morcovi, patrunjel, pastarnac si telina. Le azvarlim in apa clocotita si dam focul la mediu (nu inainte de-a scoate ceapa, usturoiul si cotorul de ardei).
Pregatim puiul: copanele le prajim pe toate fetele, atat doar ca sa le sigilam (in tigaie nu mai curge zeama rosie cand le intepam), spalam iute pieptii si aripile (poate folosim la o ciorba spatele puiului, oricum nu aduce mare contributie la supa).
Cand legumele sunt aproape gata (vreo 20 de minute tre sa fiarba daca le taiati in lung, ca sa ramana ferme) puneti inauntru copanele fripte pe jumatate si galustile imparatesti. Dupa 5 minute adaugati pieptii de pui si aripile, stingeti focul si puneti capacul la loc.
Lasati supa sa se raceasca – veti avea o mare surpriza – pieptii de pui se vor fierbe doar in fierbinteala supei, raman fragezi, copanele nu ” infloresc”, supa e limpede si clara, galbioara de la coaja de ceapa, ce mai, o frumusete de supa! Fara urma de spuma, fara depuneri pe fundul oalei, o minune de aspic (ca a doua zi chiar se transforma in aspic).
Galustile se umfla in pene, copanele stau mandre cu osciorul in sus, toata oala este o veselie si-un parfum inconfundabil de supa bine facuta.

Prajitura cu Branza de Vaci
Ingrediente:

 Blat:
 325 g faina
 1 praf de copt
 1 lingura cacao
 2 oua
 1 praf de sare
 150 ml ulei
 200 g zahar
 200 ml lapte
 Umplutura:
 600 g branza de vaci, scursa bine
 100 g zahar
 3 oua
 1 lingura extract de vanilie
 esenta de rom, dupa gust
 50 g stafide
 coaja rasa de la 1 lamaie
 Pentru servit:
zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta
Mod de preparare:
Blat
Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare.
Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa.
Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35cm).
Umplutura
Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele.
Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie.
Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea).
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.
Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.

Conopida gratinata cu cartofi si carnat


Ingrediente:

 1 kg cartofi fierti in coaja
 1 conopida medie
 sare, piper
 carnat de casa 2 fire
 branza telemea de oaie
 cascaval ras deasupra
 2 oua intregi
 200 ml lapte
 400 g smantana grasa
 1ardei gras
 1 ceapa
 150 g pesmet
 patrunjel verde si marar
Mod de preparare:
-Fierbem cartofii in coaja in apa cu sare
-fierbe si conopida in apa cu sare
-ungem o tava cu margarina,o tapetam cu pesmet apoi punem asa: cartofi taiat colacei,conopida, carnat,ardei, branza,patrunjel …pana terminam tot ce avem
-la sfarsit punem mararul si cascavalul ras
-repatirzam toata smantana
-turnam oule batute cu lapte si condimente
-dam la cuptor 30 minute

Briose cu fructe de padure
Ingrediente:

 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
 5 g praf de copt
 120 g zahar extrafin
 2 oua
 80 ml lapte
 1/2 sticluta cu esenta de vanilie
70 g unt topit (eu l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei)
120 g branza de vaci dulce sau ricotta (eu am folosit branza de vaci dulce)
60 g fructe de padure – amestec congelat (reteta originala foloseste 150 g mure congelate)
1 lingura cu zahar pudra
Mod de preparare:
– Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
– Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
– Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
– Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
– Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
– Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
– Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
– Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25 – 30 de minute.
– Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
– Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.
Reteta aceasta am gasit-o pe blogul Laurei Adamache careia ii multumesc pentru reteta (reteta originala foloseste mure insa eu le-am inlocuit cu fructe de padure si am redus putin cantitatea).

Eclere  
Ingrediente:

 aluat eclere
 2 cani de apa
 2 cani faina
 1 cana ulei un praf de sare
 crema de vanilie
 12 oua
 2 cani de zahar
 2 litri lapte
 10 linguri faina
 vanilia
 glazura
 ciocolata menaj
Mod de preparare:
Aluatul pt eclere l-am facut in felul urmator:
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.
Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.
Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.

Reteta culinara Sufleu cu Gris (Daratalbanfott Tojasargaval)


Ingrediente:

 1 5 l lapte
 120 gr zahar
 150 gr gris (vezi sa nu fie din ala fin )
 10 oua
 coaja de la o jumatate de lamaie (razuita)
 un praf de sare
 unt (rama)
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot pui grisul in ploaie. Fierbi laptele cu grisul pana se ingroase, il iei apoi de pe foc si adaugi galbenusurile de ou, coaja de lamaie, un praf de sare si albusul batut spuma. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si o turnam intr-o forma bine unsa cu unt(sau rama).
Cuptorul il incalzim in prealabil. Dam forma la cuptor si la foc mic coacem aproximativ 1 ora.
Cand a crescut frumos sufleul si este frumos rumenit il rasturnam intr-o farfurie intinsa si il stropim cu zeama de compot, topinguri diferite, ciocolata, etc.

Gogosi cu ciocolata
Ingrediente:

 450 g faina
 125 ml lapte
 1 cubulet drojdie
 50 g zahar
 50 g unt
 1 pach zahar vanilat
 2 oua
 2 linguri smantana
 200 g crema ciocolata (finetti)
 1 l ulei pt prajit
 zahar pudra
 
Mod de preparare:
Se cerne faina. Se inmoaie drojdia cu o lingura de lapte (caldut) si 1/2 lingurita zahar, apoi se lasa sa creasca la cald.
Zaharul si zaharul vanilat se dizolva in lapte caldut.
Faina se amesteca cu laptele, drojdia (crescuta), ouale batute cu un praf de sare, smantana si untul inmuiat. Aluatul se framanta si se lasa o jumatate de ora la cald, la dospit.
Se mai framanta o data, apoi se intinde o foaie din care se fac rondele. Crema de ciocolata se pune intre doua bucati de aluat, avand grija sa fie bine lipite. Se mai lasa 15 min. la dospit si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit.
Se servesc pudrate cu zahar pudra.

Reteta culinara Spanakopita (Placinta Greceasca cu Spanac)


Ingrediente:

15 kg spanac crud (eu am avut la congelator, se poate si asa, dar e mai bun cu spanacul proaspat)
5 fire de ceapa verde (am avut ceapa normala, tot la congelator, marime medie)
1 legatura marar proaspat (tot congelat am avut asta nu trebuie sa lipseasca)
 350 g telemea de vaci sau de oi
 2 oua
 10 foi de placinta Fillo
 100 ml ulei de masline pentru uns
1 legatura de patrunjel (eu am sarit peste faza asta)
Mod de preparare:
Se marunteste mararul si patrunjelul. Spanacul spalat si curatat se fierbe in apa, apoi il strecori si lasi la scurs bine de tot, dupa care se toaca. Telemeaua se toaca bucati mici si ea, la fel si ceapa.
Se amesteca intr-un vas spanacul, mararul, patrunjelul, telemeaua ceapa si cu ouale batute in prealabil. Se pune deoparte. Daca vreti se poate condimenta si cu piper (eu nu am pus).
Se ia apoi o tava de prajitura, se unge cu ulei si se pune in ea o foaie Fillo si se aranjeaza in asa fel ca foaia sa fie si pe peretii tavii. Se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie fillo, se unge si se adauga o alta foaie. Se repeta pana aveti 4 foi in tava. Apoi se pune o foaie in tava doar pe jumatate, iar cealalta parte ramane rasfranta peste marginea tavii. Se unge cu ulei si se adauga o alta foaie in asa fel ca sa avem inca 4 foi si fiecare din ele sa acopere o margine de tava (vezi poze).
Se pune umplutura apoi si se acopera (ca un plic se inchide) cu marginile foilor care sunt rasfrante peste tava. Deasupra lor se mai adauga o alta foaie si, sa nu uitam, de fiecare data sa ungem cu ulei. Deasupra prajiturii se da din nou cu ulei, se unge cu ulei si intre peretii tavii si prajitura, se pune la cuptor la foc mediu.
Se serveste rece langa o halba cu bere buna sau langa un vin buuun. Se poate servi si calda, e la fel de buna.

Cele mai bune alimente anti-imbatranire

Cu totii ne dorim sa aratam mereu tineri si sa nu ne confruntam cu semnele lasate de trecerea anilor. cu toate ca mostenirea genetica joaca un rol deosebit de important, dieta echilibrata si includerea catorva alimente benefice pot ajuta foarte mult la regenerarea pielii, scrie adevarul.ro, care citeaza Bright Side.

Avocado
Probabil ai auzit ca avocado este foarte bogat in grasimi, iar acest lucru te-a determinat sa nu il incluzi in dieta ta. Ce trebuie sa stii este ca aceste grasimi sunt foarte sanatoase. Avocado poate reduce nivelul de colesterol si sprijina procesul de regenerare a pielii. Ofera corpului vitamina C, potasiu si antioxidanti, fiind  bogat in acid folic.
Fructe de padure
Capsuni, mure, afine, zmeura, si lista poate continua. Aceste fructe au proprietati antioxidante care previn sau intarzie leziunile la nivelul celulelor, putand reduce inclusiv inflamatiile articulare. Afinele imbunatatesc abilitatile cognitive si previne boli precum Alzheimer sau dementa.
Morcovi
Aceasta leguma este cunoscuta pentru faptul ca protejeaza ochii datorita beta-carotenului, o substanta pe care organismul o transforma in vitamina A. De asemenea, protejeaza pielea de foto-imbatranire si ridarea prematura
Citrice
Fructele citrice sunt o sursa importanta de vitamina C si acid folic. Ele ajuta la scaderea nivelului de colesterol si a acidului uric din sange. Un pahar de suc de lamaie pe stomacul gol curata colonul si detoxifica organismul. in plus, corpul va absorbi nutrientii mult mai usor, te vei simti sanatos si radiant.
Usturoi
Nu numai ca usturoiul este o arma puternica impotriva vampirilor dar, de asemenea, ucide cele mai multe infectii daca este folosit in mod corespunzator. Lasa un puternic miros, de care cu greu mai poti scapa, dar ofera beneficii incredibile. Proprietatile sale fungicide si bactericide fac din usturoi un aliment minune impotriva imbatranirii. De asemenea, echilibreaza colesterolul, imbunatateste circulatia sangelui si a hipertensiunii arteriale si ajuta la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.
Ciocolata neagra
Ciocolata neagra are numeroase beneficii pentru sanatate. Acesta contine antioxidanti, cum ar fi flavonoide, care ajuta pielea sa se protejeze de razele UV, lupta impotriva radicalilor liberi si imbunatati hidratarea. Specialistii recomanda consumul de ciocolata cu cel putin 75% cacao pentru a te putea bucura de toate beneficiile antioxidante.
Ulei de masline
Uleiul de masline nu este numai o parte esentiala a unei diete sanatoase, ci si un remediu ideal pentru ingrijirea pielii. Este una dintre cele mai importante surse de acid alfa-linolenic, care mentine pielea hidratata si tonifiata, prevenind imbatranirea acesteia. Sfat: Aplica 2 – 3 picaturi de ulei de masline in jurul ochilor chiar inainte de a merge la culcare. Pielea va deveni mai neteda si hidratata, in timp  reusindu-se reducerea aspectului liniilor fine.
Rosii
Rosiile nu sunt doar foarte gustoase, ci si pline de substante nutritive, continand o mare cantitate de vitamina A, vitamina C si acid folic. Licopenul, care este responsabil pentru culoarea rosie a tomatelor coapte, este un antioxidant de 14 ori mai puternic decat resveratrol din vinul rosu. Aceasta substanta protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si, de asemenea, are un puternic efect in prevenirea bolilor cardiovasculare, degenerative si infectioase. Licopenul este mai usor de a absorbit de organism atunci cand rosiile sunt fierte si combinate cu putin ulei de masline.
Peste gras
Pestele gras, cum ar fi somon, ton sau calcanul, sunt o importanta sursa de acizi grasi Omega 3, care ajuta la regenerarea celulelor. Sunt, de asemenea, foarte bune pentru ingrijirea pielii, prevenind daunele oxidative care apar odata cu inaintarea in varsta.
Turmeric
Aceasta planta, care se gaseste de obicei sub forma de pulbere, devine din ce in ce mai populara. Are efecte benefice in ceea ce priveste digestia, proprietati anti-inflamatorii si incetineste procesul de imbatranire. Ofera energie si ridica starea de spirit in momente de stres.
Jambon
Sunca iberica ajuta la prevenirea pierderii masei musculare asociata cu imbatranirea si contine o cantitate mare de acizi grasi sanatosi care intaresc sistemul cardiovascular. in plus, este o sursa de minerale (fier, zinc, potasiu) si vitamine din grupul B.

Semne ca ai un nivel scazut de estrogen si ce poti face

Un nivel scazut de estrogen poate fi genetic, poate indica o afectiune a tiroidei sau chisturi ovariene. Exista solutii simple pentru a contracara deficitul de estrogen asa ca nu te speria.

Acestea sunt semnele la care trebuie sa fii atenta:
1. Dispare ciclul menstrual
Acesta este cel mai comun simptom in cazul nivelului scazut de estrogen. Estrogenul este unul dintre operatorii ciclului tau menstrual. Lipsa lui poate duce la diminuarea volumului sau chiar absenta totala a ciclului.
2. Ai schimbari bruste de dispozitie
Pentru ca estrogenul este cel care se ocupa de ciclul tau menstrual, e normal sa iti influenteze si starea de spirit.
3. Nu dormi bine si te simti obosita
Nivelul scazut de estrogen iti poate afecta somnul pentru ca estrogenul este conectat de alte lucruri pe care le secreta creierul, cum ar fi serotonina. Serotonina este cea care formeaza melatonina, hormonul somnului. Daca ai un nivel scazut de estrogen, ai si un nivel scazut de serotonina si astfel ai probleme cu somnul.
4. Te simti deprimata
Conexiunea dintre estrogen si serotonina poate explica depresia. Estrogenul creste nivelul de seroronina, care ajuta la combaterea depresiei. Daca nu ai un nivel normal de estrogen, seroronina nu mai poate lupta impotriva starilor de tristete.
5. Libidoul tau este scazut
Daca dorintele tale sexuale au incetat sa se mai manifeste, este tot o cauza a nivelului scazut de estrogen.
6. Sexul este dureros
Lipsa de estrogen iti poate usca vaginul sau chiar poate subtia peretii vaginali, ambele cauzand durere la contactul sexual.
7. Ai ochii uscati

Estrogenul este legat si de cantitatea de lacrimi pe care o produc grandele lacrimale.

 Trucuri asiatice de ingrijire a tenului

Imagini pentru asiatice


Daca nu ai facut-o inca, trebuie sa vezi neaparat doua filme: In the Mood for Love, in regia lui Kar-Wai Wong, si The Flowers of War, pelicula care il are in rolul principal pe Christian Bale.

 
Motivele pentru care trebuie sa vezi aceste doua productii nu sunt insa cele enumerate mai sus (nu doar acestea), ci alte doua: Ni Ni si Maggie Cheung, doua prezente de-a dreptul poetice, in rochiile lor satinate, inflorate, fluide. Vorbim despre o actrita nascuta in China si o alta, in Hong Kong, care exemplifica intocmai modelul de frumusete asiatic: delicatete, gratie, ten neted, par de abanos, bogat si elegant impletit sau prins in crestet.
 
Dincolo de mostenirea genetica, trebuie spus ca tenul perfect al multor femei din Asia este si rezultatul unei adevarate culturi a frumusetii. in Coreea de Sud, de exemplu, este de la sine inteles ca fiecare femeie trebuie sa cunoasca diferite tehnici de ingrijire a pielii, de la masajul facial, pana la ceea ce numim blurring – nu cu ajutorul filtrelor de Instagram, ci direct pe piele, prin folosirea unor produse speciale de tip primer, care ascund foarte bine diferite imperfectiuni.
 
Daca nu e totul de la natura, asta inseamna ca fiecare dintre noi poate sa obtina o piele cat mai frumoasa, preluand cateva trucuri folosite de femeile asiatice. Iata cateva dintre ideile pe care le-ai putea incerca acasa:
 
Masajul facial
 
In Coreea de Sud, exista clinci de infrumusetare la fiecare colt de strada si toate ofera acest tip de masaj. invatand cateva tehnici simple, poti realiza un astfel de tratament si acasa, imediat dupa dus, cu ajutorul unor dispozitive speciale, destinate utilizarii casnice.
 
Astfel de aparate sunt mai eficiente decat un masaj obisnuit, pentru ca realizeaza miscari de rotatie, care pun circulatia in miscare si revitalizeaza tenul, maresc capacitatea pielii de a absorbi substantele nutritive din creme si nu au nevoie de mai mult de cateva minute pentru a aduce rezultate.
 
Uleiurile si mastile ayurvedice
 
Parasim Coreea si ajungem in zona Indiei, de unde provin diferite uleiuri naturale, folosite in medicina ayurvedica, care pot inlocui cu succes orice crema de noapte. Printre ele, uleiul de susan, de orez, germeni de grau, migdale, lotus roz, crin alb, insa la fel de bine pot fi aplicate pe ten mastile obtinute din pudra de neem, vetiver, lemn de santal sau amla, in amestec cu putina apa de trandafir. Acestea regenereaza si protejeaza pielea, fiind adesea folosite in tratamentele anti-aging.
 
Mastile care actioneaza peste noapte
 
O alta idee pe care o poti imprumuta din Asia este aplicarea unor masti cu actiune lenta, care pot regenera tenul in timpul somnului – de altfel, cel mai bun moment pentru un astfel de tratament.
 
Ceaiul de orz
 
Nu aplicat pe piele, ci consumat ca bautura rece sau calda, asa cum se obisnuieste in China, Coreea si Japonia. Este un ceai aromat, bogat in antioxidanti si sarac in calorii, care aminteste de gustul nucilor si care, potrivit studiilor, poate imbunatati circulatia sanguina, cu beneficii si asupra sanatatii pielii.

Alimente care pot creste coeficientul de inteligenta;


Ca orice muschi, creierul isi va spori activitatea daca este intretinut cum trebuie. Creierul uman are nevoie de combustibil puternic pe care il obtine din grasimile bune, antioxidanti si carbohidrati de buna calitate, scrie rodalesorganiclife.com. Specialistii recomanda 10 alimente bogate in nutrienti care stimuleaza memoria, sanatatea creierului si coefcientul de inteligenta. Specialistii recomanda 10 alimente bogate in nutrienti care stimuleaza memoria, sanatatea creierului si coefcientul de inteligenta.

 
Sfecla 
 
Sfecla este foarte bogata in vitamina B. Acest nutrient vital va ajuta sa procesati rapid datele si sa sortati amintirile. Sfecla proaspata este considerata un antidepresiv natural. In plus, acidul folic din sfecla asigura protectia inimii. 
 
Ansoa 
 
Grasimile polinesaturate din ansoa va ajuta sa va protejati creierul de imbatranirea accelerata si de pierderea memoriei, tinandu-va in acelasi timp departe de depresie. Ansoa, un peste de dimensiuni foarte mici, contine de zece ori mai mult Omega3 decat tonul. In plus, aduce un aport important de vitamine D si calciu. 
 
Oua 
 
Ouale contin numerosi acizi grasi Omega 3 care protejeaza creierul. Acestea chiar au fost numite hrana perfecta pentru creier. Dar nu toate ouale sunt la fel de benefice. Ouale de la gainile crescute la curte contin de doua ori mai mult Omega 3 decat ouale de la gainile din crescatorii, si de trei ori mai multa vitamina E naturala, un antidepresiv puternic si posibilul antidot al bolii Alzheimer. Galbenusul este bogat in colina, un compus benefic sanatatii neurotransmitatorilor. 
 
Fructe de padure 
 
Zmeura si afinele contin compusi antocianici care protejeaza memoria. Capsulele compusilor de capsuni protejeaza memoria pe termen lung. Un studiu britanic a constatat ca persoanele care au consumat zilnic afine si-au imbunatatit considerabil memoria in doar cateva luni. 
 
Untura
 
Nu, nu este o greseala. Tipul corect de untura poate face minuni pentru creier. In plus, grasimea monosaturata scade riscul de depresie. Este, de asemenea, o sursa bogata de vitamina D, un hormon vital ce impiedica aparitia dementei. Pentru cea mai sanatoasa untura, asigurati-va ca achizitionati produsul de la un agricultor care isi creste animalele pe pasuni ecologice. 
 
Ardei rosu 
 
Ardeiul rosu este extrem de bogat in capsaicina, un compus ce lupta impotriva durerii. Dar, creierul uman este de fapt incarcat cu receptori pentru capsaicina, care elibereaza endorfinele de reducere a stresului, ceea ce duce la o mai buna concentrare. 
 
Varza de Bruxelles 
 
Oamenii de stiinta au demonstrat ca planta crucifera este bogata in molecule pe care corpul nostru le transforma in diindolimetan, un stimulant al sistemului imunitar care ajuta la protejarea celulelor creierului. Continutul bogat de antioxidanti lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca cancer si a deseurilor produse de corp. 
 
Nap 
 
La fel ca varza de Bruxelles, varza, broccoli si conopida actioneaza ca agenti puternici impotriva imbatranirii creierului. Un studiu efectuat de Harvard Medical School a constatat ca aceste legume pot reduce varsta creierului cu 1 pana la 2 ani. 
 
Seminte de dovleac 
 
Semintele de dovleac sunt mici comori umplute cu triptofan, un element crucial in mentinerea sanatatii creierului, folosit pentru a crea serotonina, o componenta cheie a starii de spirit. 
 
Mere 
 
Merele contin catechine, substante care ne protejeaza de substantele chimice daunatoare creierului. Asigurati-va ca alegeti mere ecologice, catechinele fiind gasite in coaja fructului, partea expusa pesticidelor.

Cum se trateaza artroza

Imagini pentru artroza


Ce este artroza?

 
Artroza este o boala a sistemului osos si afecteaza in particular articulatiile genunchiului si a soldului. Artroza este o boala a vartei a treia. Asta deoarece pana la varsta de 65 de ani semnele artrozei se intalnesc la 80% dintre persoane, la nivel global. Bolnavii de artroza au suprafetele articulare sunt erodate pana la momentul cand acestea freaca os pe os.
 
Cauze
 
Artroza este cel mai des provocata mecanic, in care lovituri repetate, provocate de articulatii, in conditiile unui proces ineficient de autoreparare duc la aparitia si cresterea in dimensiune a microleziunilor a articulatiei. Daca asociem inaintarea in varsta cu aceste microleziuni si cu puterea scazuta de vindecare a organismului este usor sa intelegem cum a aparut ideea ca artroza este o boala fara leac.
 
Socuri repetate in articulatie duc la paratia de microleziuni care nu sunt reparate de catre organism. Acestea cresc in dimensiuni si astfel prin  actiunea mecanica a articulatiei apare durerea la mobilizarea articulatiei, adica la miscare sau mers.
 
Durerea este rapid insotita de inflamatie, care strica in continuare suprafetele de contact din interiorul articulatiei. In plus, inflamatia zadarniceste actiunea factorilor de crestere cu care organismul incearca sa repare articulatia. Astfel, cu cat trece timpul, creste inflamatia, iar artroza se agraveaza.
 
Tratament
 
Trebuie vazut daca nu cumva putem inversa procesul degenerativ. Exista un tratament care inverseaza exact acest proces si care foloseste doar factori anti-inflamatori si de crestere ai persoanei in cauza.
 
Astfel, se recolteaza de la pacient 60 de ml de sange in 6 seringi de cate 10 ml care se pun la incubator timp de 6-9 ore. Dupa care, cele 6 seringi sunt centrifugate timp de 10 minute la 5000 de rotatii pe minut. Din fiecare seringa mare, se extrag cate 3 ml de ser intr-o seringa mai mica. Cele 6 seringi mici rezultate se pun la congelator la -18 grade C. Mai tarziu, continutul lor este injectat printr-un filtru antibacterian in articulatia bolnava, cate o seringa pe saptamana. In seringa nu exista substante straine, adica nu amestecam cu nimic sangele procesat, si prin urmare tot ce rezulta din aceasta procesare este propriu organismului pacientului.
 
In seringa se gasesc factori anti-inflamatori cat si factori de crestere a tesuturilor. Astfel, prin acest tratament pentru artroza dispare atat inflamatia cat si efectul de corodare care impiedica repararea tesutului bolnav. Acest tratament pentru artroza se numeste terapia Orthokine si ofera o snsa reala de vindecare a pacientilor cu artroza.

Lacurile de unghii sunt toxice si pot produce cancer

Imagini pentru lacurile de unghii


Multe din lacurile de unghii din comert sunt toxice. Nanoparticule din negru de carbune si oxid de titan sunt doua denumiri chimice pe care ar trebui sa le retina doamnele si domnisoarele care folosesc oja. Aceste substante, din compozitia ojelor, sunt toxice si patrund usor in organism.

 
Lacurile de unghii toxice pot afecta activitatea creierului sau declanseaza cancerul. Medicii si chimistii trag un semnal de alarma – unele oje din comert sunt nocive si in cel mai rau caz pot afecta activitatea creierului sau declanseaza cancerul.
 
Specialistii de la Asociatia Pro Consumatori au gasit in compozitia unor lacuri de unghii substante extrem de periculoase – oxidul de titan si nanoparticule din negru de carbon, iata si denumirea de pe eticheta. Pare greu de crezut ca o oja poate fi nociv, insa stiinta sustine afirmatia.
 
Oxidul de titan, odata aplicat pe unghii, se activeaza la soare si ajunge in organism, spun specialistii in chimie.
Colorantul negru de carbune nu are nevoie de soare pentru a patrunde in organism, fiind sub forma de nanoparticule. Mai sunt si alte substante pe care trebuie sa le evitati daca le intalniti pe eticheta ojelor.
 
Dermatologii nu recomanda nici manichiura permanenta
 
Dermatologii nu recomanda nici manichiura permanenta, la salon. Spun ca unghiile au nevoie de pauze regulate pentru a se reface, altfel vor suferi. In cadrul studiului au fost analizate 21 de lacuri de unghii, de la producatori diferiti, iar specialistii au gasit si produse corespunzatoare pentru folosire.

Ce nu stiai despre detoxifiere

Imagini pentru detoxifiere


Stim cu toatele ca fructele si legumele ajuta la detoxifierea organismului, de aceea, putine dintre noi nu au inca un blender in bucatarie. insa curatarea reziduurilor toxice din corp nu ajuta doar la scaderea in greutate, ci au un efect benefic asupra intregii stari de sanatate.

 
10 lucruri pe care nu le stiai despre detoxificare
 
Ce inseamna detoxifierea?
 
Detoxul, cum mai este cunoscut, este procesul prin care organismul nostru elimina efectele negative ale factorilor externi, de la poluare, la chimicale, pesticide si aditivii din alimentele pe care le consumam. Detoxifierea interna este mai eficienta, pentru ca are efect direct asupra rinichilor si colonului – organele implicate in eliminarea toxinelor din corp.
 
De ce e nevoie de detoxifiere
 
Pentru ca este o metoda completa si foarte eficienta de a-ti pastra o stare de bine generala, atat la nivel fizic, cat si mental. Prin detoxifiere vei scapa de migrene, stari de greata sau lipsa de energie, starea parului si a unghiilor se va imbunatatii, pielea va arata mai tanara, te vei confrunta cu mai putine episoade alergice sau deloc. si daca inainte de aparitia calculatorului aveam joburi mai putin statice, acum, stilul nostru de viata sedentar nu ne ajuta prea mult metabolismul. O cura de detoxifiere stimuleaza organismul sa elimine in ritm alert toxinele din corp.
 
Detoxifiere pe termen lung sau scurt?
 
Depinde de stilul tau de viata si de ce iti doresti. O detoxifiere pe termen scurt poate presupune sa consumi doar freshuri facute in casa timp de 24 de ore sau chiar injectii intravenoase sau spalaturi in cazul intoxicarii cu metale grele sau chimicale. In schimb, detoxifierea pe termen lung presupune evitarea alimentelor bogate in carbohidrati, a dulciurilor si cresterea aportului de fructe si legume (printre care si usturoiul). In plus, o detoxifiere ca la carte include aportul de lichide suficiente pentru o hidratare corecta, dar si o serie de exercitii fizice (de la pilates la yoga sau tai chi), care vor regla nivelul stresului si al energiei din corp.
 
Detoxifiere cu mere
 
incearca dieta cu mere – timp de 3-4 zile mananca doar mere culese timpuriu, ca ionatanele. Mananca sase mere pe zi pentru ca aportul caloric sa scada, iar colonul sa fie curatat adecvat.
 
Detoxifierea fara zahar
 
Poti scapa de kilogramele in plus renuntand cu totul la alimentele care contin zahar – de la deserturi si mancaruri procesate la bauturi dulci. Daca totusi nu poti elimina din prima orice urma de zahar, inlocuieste-l cu substituenti naturali.
 
Detoxifierea cu lamaie
 
Adauga lamaie in apa pe care o bei zilnic. Acidul continut va avea efect de curatare a toxinelor, prin spargerea moleculelor grase.
 
Detoxifierea cu suplimente
 
Poti alege varianta cea mai usoara – aceea de a recurge la pilule special concepute pentru detoxifiere. Atentie sporita: cere sfatul medicului nutritionist inainte de a le incerca, pentru a afla care sunt cele potrivite pentru tine.
 
Procedee alternative de detoxifiere
 
Homeopatia, acupunctura, masajul, ceaiurile de ierburi sau hidroterapia, o practica mai putin cunoscuta (alternarea dusurilor fiebinti timp de cinci minute, urmate de cele reci, pentru 30 de secunde), sunt tot atatea procedee de detoxifiere care pot da rezultate imbucuratoare asupra starii tale de sanatate. Inainte de detoxifiere mergi la doctor. Nu incepe nicio cura de detoxifiere inainte sa-ti faci un control amanuntit pentru a depista daca sanatatea iti permite un astfel de regim. Femeile insacinate, de exemplu, nu au voie sa urmeze procedee de detoxifiere, intrucat anumite practici pot dauna fatului.

Ce boala grava pot transmite puricii


Epidemia în forma activa de ciuma pneumonica reprezinta un adevarat pericol de îmbolnavire a populatiei. Potrivit specialistilor sezonul umed al insulei africane ar putea fi un factor de risc al extinderii acestui focar de infectie prin tuse si stranut, de la persoanele infectate la cele sanatoase. Se încearca stoparea raspandirii infectiei în alte regiuni ale Africii, în insulele Maldive, Mauritius, Seychelles – acestea fiind considerate destinatii de vis de catre turistii din toata lumea, chiar si de catre romani. De asemenea, sau emis alerte de prevenire ale infectiei si în alte tari din jurul insulei Madagascar, în Mozambic, Africa de Sud, Etiopia, Kenya, Tanzania.

 
Aceasta boala infectioasa grava se poate transmite prin aer, prin tuse, prin inhalarea picaturilor secretiilor respiratorii infectioase. Bacteria care produce plaga caracteristica ciumei se numeste Yersinia pestis si este foarte periculoasa. Bacteria ciumei se poate transmite prin muscaturile de purici, deoarece acestia sunt purtatori ai agentului patogen. De asemenea, foarte important de stiut este faptul ca bacteria traieste si în sangele unor rozatoare – cum sunt sobolanii – si care au rezistenta împotriva acesteia. Puricii care ciupesc si sug sangele sobolanilor ajung sa poarte bacteria mai departe, la alte animale sau chiar la oameni. Chiar si o simpla muscatura de purice (care are bacteria) poate transmite infectia la om, iar acesta se va îmbolnavi deoarece nu are imunitate împotriva bacteriei. La om infectia poate fi fatala daca aceasta nu este tratata imediat cu antibiotice, în cel mult 24-72 de ore. Mortalitatea poate fi chiar de 100 % daca ciuma pneumonica nu este tratata deloc, sau daca tratamentul este aplicat prea tarziu si boala s-a agravat.
 
Principalele simptome ale ciumei pneumonice sunt:
 
stare de slabiciune generala
febra intensa
dureri de cap
insomnie
dureri musculare
tremuraturi
cefalee
dureri în zona pieptului care tin o perioada scurta de timp dar sunt suficient de intense, iar apoi sunt urmate de palpitatii
respiratie greoaie cu senzatia de sufocare
tuse cu sange
diaree
stare de greata si voma (cu sange).
O parte din aceste simptome pot semnala si alt tip de infectii, care pot fi confundate cu ciuma pneumonica. Este vorba despre bolile infectioase care sunt produse de urmatorii agenti patogeni:
 
Staphylococcus aureus
Streptococcus pneumoniae
Coxiella burnetii
Francisella tularensis
Legionella pneumophila.
 
Plaga în cazul ciumei poate fi pneumonica, bubonica sau septicemica. Plaga bubonica poate fi recunoscuta prin simptome de dureri intense de cap, stari febrile puternice, frisoane, bube care se dezvolta tot mai mult. Plaga septicemica se manifesta prin dureri la abdomen, stari febrile, stare de soc, frisoane, slabiciune generala în organism, pielea sangereaza pe anumite zone, iar celulele care mor au culoarea neagra.
 
De-a lungul istoriei, o astfel de epidemie a facut ravagii în randul populatiei, era considerata o boala incurabila. În prezent, exista un tratament pentru aceasta boala infectioasa, pentru ca medicina a avansat, însa trebuie aplicat în faza incipienta a bolii si astfel pacientul poate fi salvat. Daca nu se aplica niciun tratament infectia se agraveaza, bolnavul intra în coma si moare. Coma este ultima etapa a bolii, iar din acest moment nu se mai poate face nimic. Pacientii care sunt tratati si se vindeca, ajung apoi sa aiba imunitatea foarte scazuta si trebuie sa fie atenti sa nu se îmbolnaveasca.

Ce se intampla daca pui mujdei in apa de baie


Trucul de mai jos pare ciudat la prima vedere, dar are o serie de efecte nebanuite, pe care le vei simti pe propria piele inca de la prima incercare. Seara, dupa ce ai ajuns acasa de la birou, incearca sa faci o baie cu apa calduta, in care ai pus in prealabil o cana de usturoi pisat sau o jumatate de cana de praf de usturoi. Intra in cada si stai 30 de minute in apa, dupa care spala-te cu gel de dus sau sapun, asa cum faci in mod normal. La final vei observa ca te simti mult mai bine.

 
Motivul? Usturoiul are proprietatea de a extrage foarte usor si eficient toxinele din organism. Daca ai probleme cu tensiunea, o baie cu usturoi te va ajuta sa o reglezi. Nu in ultimul rand, daca ai febra musculara apeleaza cu incredere la acest truc! Vei scapa aproape de tot de durerea suparatoare.
 
De ce e bun usturoiul pentru sanatate
 
Tratarea cancerului – Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare.
Echilibrarea tensiunii arteriale – Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta la echilibrarea hipertensiunii arteriale. Medicina traditionala din Asia recunoaste faptul ca usturoiul este eficient in controlarea hipertesiunii arteriale, fapt confirmat de specialistii din intreaga lume. Pentru ca usturoiul sa contribuie la scaderea tensiunii arteriale, puteti consuma suc proaspat, un catel de usturoi in lapte cald sau pur si simplu un catel de usturoi, in fiecare zi.
Usturoiul este cunoscut pentru faptul ca ajuta la vindecarea infectiilor urechii la copii. Acesta actioneaza ca antibiotic natural, fara efecte secundare intrucat are puternice proprietati antibacteriene si antimicrobiene. Sucul crud obtinut din cativa catei de usturoi poate fi introdus direct in ureche. Acest lucru poate determina durere, intrucat ustoroiul incepe sa actioneze asupra microbilor care au declansat infectia. Durerea nu va persista foarte mult timp, iar infectia va fi inlaturata.
Usturoiul ca antibiotic – Usturoiul este un antibiotic natural si cea mai buna parte este ca acesta nu distruge si bacteriile sanatoase. Destul de multe persoane folosesc usturoiul ca antibiotic, in mod eficient.
Cresterea nivelului de antioxidanti – Usturoiul stimuleaza cresterea nivelului de antioxidanti din organism, ajuta la scaderea valorilor glucozei serice si a tensiunii arteriale.
Usturoiul ajuta la eliminarea toxinelor din organism, fiind o alternativa buna de detoxifiere.
Usturoiul contine alicina, un compus puternic care actioneaza ca antibiotic si ajuta la vindecarea infectiilor cutanate. Este interesant de stiut ca alicina se formeaza doar atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit.
In trecut usturoiul era recunoscut nu doar pentru faptul ca respingea vapirii ci si pentru faptul ca ajuta la vindecarea ranilor si vanatailor. De asemenea, usturoiul era un tratament popular pentru indigestie si balonare.
Usturoiul are efecte benefice si asupra pielii. Consumul regulat de usturoi tonifica pielea si o face neteda, iar unghiile devin mai tari. Un alt avantaj este ca usturoiul poate tine sub control matreata.

Ce poti manca inainte de culcare ca sa nu te ingrasi


Ce sa mananci inainte de culcare, in asa fel incat sa iti treaca senzatia de foame, sa te simti bine, dar sa nici nu te ingrasi? O idee este banana! Are putine calorii si nici nu lasi mizerie in bucatarie!

 
Nu e bine sa mananci mult seara, la fel cum nu e bine sa mananci alimente cu un continut mare de calorii, pentru ca risti sa te ingrasi. In plus, daca mananci prea aproape de ora de culcare, s-ar putea sa iti fie mai greu sa te trezesti dimineata. Ca sa nu pui kilograme in plus si sa te odihnesti mai bine, afla ce sa mananci inainte de culcare ca sa nu te ingrasi. Te poti folosi de sugestiile nutritionistei Janet Brill, care a stat de vorba cu cei de la Womenshealthmag.com.
 
Mozzarella
 
Mozzarella este branza procesata, dar contine proteine si grasimi care te vor face sa te simti satula.
 
Un bol cu cereale
 
Nu consuma cereale indulcite, pentru ca s-ar putea sa nu mai reusesti sa adormi. Daca te intrebi ce sa mananci seara, incearca niste cereale integrale, cu carbohidrati complecsi, cum sunt fulgii de ovaz sau de porumb. Se digera usor si au aproximativ 200 de calorii per bol.
 
Iaurt grecesc degresat
 
Un iaurt grecesc degresat are in jur de 100-150 de calorii si contine proteine. In plus, calmeaza stomacul si nu ingrasa.
 
Un mar cu o lingura de unt de arahide
 
Merele au multe fibre si sunt satioase, iar proteinele din untul de arahide sau de migdale te fac sa te simti satula fara sa iti pice greu la stomac.
 
Morcovi mici
 
Morcovii baby sunt foarte nutritivi, gustosi si crocanti si nu ingrasa deloc!
 
O banana
 
O banana are 100 de calorii si e plina de fibre si triptofan, un aminoacid care relaxeaza, asa ca poti apela la acest fruct cu incredere cand nu stii ce sa mananci inainte de culcare. Ca un bonus, nici nu va trebui sa speli vasele dupa aceea!

De ce ne dor rinichii iarna


Deseori, afectiunile renale sunt confundate cu cele genitale, cu problemele coloanei vertebrale sau cu sindromul colonului iritabil. E important sa depistezi rapid cauza si sa descoperi de ce te dor rinichii, ca sa nu faci blocaj renal si sa iti fie pusa viata in pericol. Printre cele mai intalnite simptome ale bolilor renale se numara: urina inchisa la culoare, prezenta sangelui in urina si dificultatea de a elimina lichidele din corp, mainile si picioarele umflate, greata, varsaturile, febra, respiratia urat mirositoare, ametelile. La acestea se mai adauga si constipatia sau diareea, gustul metalic in gura, mancarimile pielii, scaderea puterii de concentrare, senzatia de sete continua si oboseala accentuata, fara sa depui un efort mai mare decat de obicei.

 
Daca te intrebi de ce te dor rinichii, e posibil sa fie vorba de o inflamatie a rinichilor, de prezenta unor infectii la nivelul acestora sau a tractului urinar, dar si de fragmente ale unor tumori mai vechi. Pietrele la rinichi si trecerea acestora in calea urinara reprezinta o alta posibila cauza a durerii.
 
Iarna, te dor rinichii din cauza temperaturilor scazute
 
De ce te dor rinichii mai ales in sezonul rece? Frigul si umezeala afecteaza functia rinichilor si a aparatului urinar, asadar este indicat sa iei rapid masuri. Efortul fizic si consumul prea mare de lichide pot fi si ele de vina pentru semnalele de alarma transmise de rinichi. Oricare ar fi cauza durerii de rinichi, trebuie sa mergi la doctor daca aceasta persista si devine tot mai greu de suportat. In urma analizelor de sange si de urina, specialistul iti va prescrie un tratament adecvat cu antibiotice si antiinflamatoare, analgezice si/sau antispastice. In functie de gravitate, e posibil sa fie nevoie de ecografia tractului urinar, de tomografie abdominala sau de RMN.

Preparatul care tine sub control bolile cardiovasculare si diabetul


Organismul nostru este bombardat zi de zi cu tot felul de chimicale. Consumam anumite produse pe care scrie ca sunt sanatoase, de dieta sau light, insa indulcitorii fac mai mult rau decat zaharul de cele mai multe ori.

 
Zaharul a devenit cel mai legal drog din lume. Este consumat in exces si cauzeaza o serie de perturbatii in corp. Colesterolul este dat peste cap de acest ingredient dulce, iar efectele sunt de multe ori de nereparat. Zaharul poate fi tinut in frau prin alimentatie, prin inhibarea poftei de dulce, care apare permanent. Nivelul de zahar din organism poate duce la declansarea diabetului. Aceasta boala de care sufera tot mai des si copiii poate fi prevenita cu ajutorul unui amestec care trebuie tinut in borcan. Frunzele de smochine pot preveni si ameliora simptomele anumitor afectiuni. Sunt recomandate pentru tratarea ulceratiilor si sunt recunoscute pentru reglarea tensiunii arteriale ori pentru echilibrarea nivelului de zahar din sange.
 
Aceste frunze au proprietati antibacteriene, antidiabetice, lupta impotriva trigliceridelor si are rezerve importante de vitaminele A, C, K plus o serie de fibre, magneziu si chiar calciu. Fierbe un pumn de frunze de smochine la un litru de apa si cand apa da in clocot, opreste aragazul. Ceaiul de smochine este excelent pentru majoritatea problemelor de sanatate. Poti adauga putina miere sau scortisoara. E important de spus ca trebuie tinut in borcan, la rece. Se bea cate 100 de mililitri in fiecare dimineata, inainte de micul dejun sau atunci cand simti ca faci febra sau ai frisoane.

Cum se schimba corpul tau daca renunti la lactate

 

Imagini pentru lapte


Tot mai multe vedete de la Hollywood afirma ca au renuntat la produsele lactate si ca se simt foarte bine in urma acestei decizii. Actrite precum Jessica Biel sau fotomodelul Khloe Kardashian sustin ca dieta fara lactate are o multime de beneficii pentru sanatate. In lume, exista foarte multe persoane care nu pot digera asa cum trebuie produsele lactate, avand intoleranta la lactoza. Totusi medicii spun ca daca nu ai aceasta afectiune, ar trebui sa te gandesti foarte bine inainte de a renunta la o intreaga grupa de alimente. Iata care sunt principalele schimbari care ar putea interveni in organismul tau daca o faci.

 
Mai putini nutrienti esentiali. Laptele, branza, iaurtul sunt bogate in vitamina D3, proteine si calciu, care este un nutrient esential pentru sanatatea oaselor. Daca renunti la lactate, este important sa stii cu ce sa le inlocuiesti, astfel incat dieta ta sa contina in continuare aceste substante. De exmplu calciul poate fi obtinut din verdeturi, precum kale, din peste gras, precum sardinele sau somonul. Anumite tipuri de lapte din migdale sau alte vegetale contin vitamina D3, insa va trebui sa suplimentezi consumul de proteine, adica sa mananci mai multe oua si peste. 
 
Pierdere in greutate.
 
Multa lume vrea sa renunte la lactate, pentru a slabi, si desi asta s-ar putea intampla in prima faza, atentie, nu consumul de lactate era raspunzator de kilogramele in plus ci felul in care acestea erau procesate. Daca obisnuiai sa cansumi pizza, paste cu branza sau alte feluri de fast food si vei renunta la ele, pentru a inlocui lactatele, atunci vei observa o reducere in greutate.
 
Scapat de balonare.
 
Pentru majoritatea persoanelor care au o sensibilitate la lactate, principala problema este balonarea, Atunci cand organismul nu poate digera lactoza, sau o digera doar partial, apar gaze, dureri de stomac, diaree si crampe, dupa consumarea produselor lactate. Motivul este ca organismul nu produce suficienta lactaza, enzima care ajuta la digerarea zaharului din produsele lactate. Daca simti aceste efecte secundare dar nu vrei sa renunti de tot la lapte, ai putea sa il consumi impreuna cu un alt aliment, cum sunt cerealele, de exemplu.
Piele mai curata. Chiar daca lumea medicala nu este complet de acord pe aceasta tema, multa lume spune ca renuntarea la lactate ajuta la curatarea fetei si tine sub control acneea. 
 
Unii experti cred ca anumiti hormoni din lapte au o legatura directa cu eruptiile acneice, totusi nu exista suficiente studii care sa demonstreze acest lucru. si alte probleme ale pielii, precum eczemele sau psoriazisul s-ar putea rezolva prin renuntarea la lactate. Alergologii sustin ca lactatele sunt printre cele mai alergene grupe de alimente (la fel ca nucile, soia sau ouale) si sunt printre primele alimente eliminate din dita, atunci cand pacientul se confrunta cu o eruptie cutanata serioasa.

Cum a slabit cel mai gras om din lume


Mexicanul Manuel Uribe a fost cel mai gras om din lume, el cantarea frumoasa greutate de 570 de kilograme, putin mai mult de jumatate de tona. Manuel Uribe nu se putea ridica in picioare si avea nevoie de un echipaj special de la pompieri si medici care sa il duca la spital de fiecare data cand avea nevoie.Uribe nu mai era capabil sa se deplaseze singur si traia inchis in casa, unde era ingrijit de mama sa. Pana la varsta de 22 de ani a lucrat in Statele Unite, iar pe atunci avea o greutate de 130 de kilograme la o inaltime de 1,94 metri. Printr-o dieta minune el a ajuns sa ajunga la greutatea de 250 de Kilograme. 

 
o cana de cafea la micul dejun;
rosii, ceapa si chilli;
135 de grame carne de pui, odata la trei ore;
prune, nuci si broccoli;
avocado si grapefruit;
mancaruri preparate cu ou, in special dimineata.
 
Uribe Garza, în vârstă de 48 de ani, pe care prietenii îl alintau Meme, a fost spitalizat la 2 mai în urma deteriorării sănătăţii sale, din cauza unei bacterii care i-a afectat funcţionarea rinichilor. Mama lui, Otilia Garza, a declarat agenţiei EFE că decesul lui Meme, care reuşise să slăbească în ultimii ani de la 560 la 394 de kilograme, a luat familia prin surprindere. „Meme era foarte pozitiv, avea planuri mari pentru ziua lui de naştere şi se gândea să facă un grătar”, a spus femeia.
 
Povestea acestui mexican a făcut înconjurul lumii, în 2007, când a intrat în cartea recordurilor Guiness Book. De atunci el a primit ajutor medical şi a reuşit să dea jos peste 200 de kilograme deşi era în continuare ţintuit la pat. O intervenţie chirurgicală deficitară, prin care a încercat să-şi reducă din greutate, i-a distrus sistemul limfatic în urmă cu câţiva ani, fapt ce a provocat formarea unor mari tumori la picioare care l-au împiedicat să mai meargă.

4 uleiuri esentiale care trateaza caderea parului

Imagini pentru uleiuri esentiale par


Caderea parului este adesea genetica si, desi de cele mai multe ori afecteaza barbatii, poate fi o problema si pentru unele femei. Din fericire, exista remedii pentru caderea parului, iar unul dintre aceste remedii este uleiul esential. Uleiurile esentiale pentru caderea parului se concentreaza pe reducerea iritatiei scalpului, cresterea fluxului sanguin si blocarea conversiei testosteronului hormonal in DHT, o cauza a alopeciei. Mai mult decat atat, uleiurile esentiale sunt benefice in prevenirea ruperii firelor de par, oferind de asemenea stralucire si hidratare.

 
Iata ce uleiuri esentiale te pot ajuta in prevenirea si tratarea alopeciei:
 
Uleiul de rozmarin
 
Despre acest ulei se spune ca poate intarzia aparitia firelor albe de par si, totodata, ca stimuleaza fluxul de sange la nivelul scalpului, incurajand astfel cresterea sanatoasa a parului. Uleiul de rozmarin functioneaza mai bine la parul inchis la culoare si poate fi folosit ca hidratant dupa spalare. Cea mai buna metoda de a folosi ulei de rozmarin pentru caderea parului este prin masarea acestuia pe scalp, in zonele in care foliculii de par nu mai dau randament.
 
Uleiul de urzica
 
Uleiul esential de urzica opreste conversia testosteronului in DHT, elementul care este responsabil de caderea parului in cele mai frecvente cazuri la barbati. Acesta este cunoscut sub numele de aureatul alopeciei, fiind destul de popular in sampoanele naturale comerciale.
 
Uleiul esential de cimbru
 
Acest ulei, cu ale sale proprietati antibacteriene, are puterea de a creste fluxul de sange la nivelul scalpului, mentinandu-l sanatos o perioada lunga de timp. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale pentru par, in special in cazurile in care exista matreata. Poti adauga cateva picaturi de ulei esential de cimbru in samponul sau balsamul obisnuit pentru a-ti trata alopecia.
 
Uleiul de arbore de ceai
 
Printre multele beneficii ale uleiului de arbore de ceai se numara prevenirea si tratarea caderii parului, aceasta proprietate fiind de altfel si cea mai populara. Uleiul de arbore de ceai stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, ajutand in acelasi timp la curatarea foliculilor de par si la combaterea infectiilor si ciupercilor care pot cauza matreata si iritatii.
 
Foloseste unul dintre remediile mentionate in randurile de mai sus pentru a te bucura de acel par bogat si stralucitor pe care il vezi adesea in reclame.

Obiceiuri care iti afecteaza creierul si gandirea

Imagini pentru creierul si gandirea


Obiceiurile toxice sanatatii mintale sunt comportamente care au un efect negativ asupra modului in care gandim si asupra modului in care ne simtim. Adesea credem ca starea noastra de spirit si sanatatea mintala depind exclusiv de factorii externi si ca putem sa le controlam doar intr-o mica masura. Totodata, adesea ne intrebam de ce suntem atat de usor iritati, suparati, tristi, letargici si plictisiti de viata. Ca solutie, incercam sa ne imbunatatim starea de spirit si sa facem fata stresului prin fel si fel de obiceiuri nesanatoase. Acestea, din pacate, nu fac decat sa ne agraveze starea.

 
Da, starea noastra de spirit este afectata de chimia din creierul nostru. Chimia creierului nostru este in mare masura afectata de comportamentele si obiceiurile noastre in viata. Daca ne ingrijim si stim ce ne face fericiti, vom avea o chimie a creierului mai echilibrata.
 
Iata cateva obiceiuri proaste pentru sanatatea mintala, care trebuie evitate cat mai mult posibil:
 
1. Somnul precar
 
Chiar daca dormi suficient, o rutina obisnuita de somn conteaza mai mult. Mersul devreme la culcare promoveaza mai multa fericire si energie in viata. Studiile au aratat ca mersul tarziu la culcare poate fi legat de depresie si de sanatatea mintala slabita. Motivul ar fi acela ca gandurile negative sunt mult mai probabil sa apara in mintea noastra noaptea.
 
2. Lipsa activitatii fizice.
 
Este bine cunoscut faptul ca activitatea fizica este necesara pentru a mentine organismul sanatos. Dar, ceea ce nu se prea stie este ca exercitiile fizice au beneficii uriase pentru creier. Cand faci sport, fluxul sanguin se imbunatateste, determinand corpul sa elibereze substante chimice bune. De asemenea, in timpul sportului se elibereaza tensiunea acumulata din cauza stresului si anxietatii excesive.
 
3. Petrecerea timpului in preajma oamenilor toxici.
 
Cu totii cunoastem oameni in viata noastra care ne fac sa ne simtim rau ori de cate ori interactionam cu ei. Ei ne pot scadea moralul, ne subestimeaza succesul si gasesc modalitati de a ne strica starea de spirit atunci cand suntem fericiti. Daca incerci mereu sa-i schimbi pe acesti oameni, iti pierzi timpul si, in final, vei ajunge sa te simti si mai rau. Asadar, incearca sa eviti cat mai mult posibil compania persoanelor toxice.
 
4. Lipsa obiectivelor personale.
 
Comportamentul orientat spre scopuri este ceea ce ne activeaza organismul si, in special, creierul. Acest lucru are o influenta uriasa asupra starii noastre de spirit. Daca nu te motivezi si nu te fortezi sa iti atingi obiectivele, chiar si pe cele mici, nu te vei simti implinit si probabil ca vei cauta modalitati nesanatoase de a simti placere.
 
5. Folosirea excesiva a tehnologiei.
 
Cu totii folosim cu placere calculatoarele, telefoanele si toate gadgeturile pentru a interactiona cu cei dragi si pentru a urmari stirile. Chiar daca aceste instrumente sunt minunate si ne fac viata mai usoara, ele pot fi, de asemenea, instrumente excelente de distragere a atentiei. Mai mult decat atat, acestea promoveaza inactivitatea si tind sa fie prea stimulatoare pentru creier, lipsindu-l de odihna de care nevoie.

Fumatul nu cauzeaza doar cancer si boli cardiace, ci si…


Pielea si parul sunt expuse in permanenta noxelor de mediu, inclusiv fumului de tigara. Acesta contine, pe langa nicotina, mii de sustante nocive pentru organismul uman.

 
Pe langa imbatranirea pielii tutunul provoaca impotenta, infertilitate (atat la femei cat si la barbati), afecteaza sistemul imunitar, determina aparitia cariilor, a gingivitei, agraveaza sau determina aparitia unor afectiuni ale sistemului cardiovascular, digestiv sau respirator. Potrivit cercetatorilor straini, circulatia sangelui de la nivelul degetului mare scade cu 24% dupa ce persoana a fumat o tigara si cu 29% dupa ce persoana a fumat 2 tigari.
 
Tigarile contin peste 4000 de substante toxice, iar multe dintre acestea sunt absorbite direct in sistemul circulator si sunt conduse de sange in structura pielii. Astfel, fumatul provoaca ingrosarea vaselor de sange din stratul extern al pielii, ingreunand circulatia sanguina si golind sangele de oxigen si importanti nutrienti, cum ar fi vitamina A. De asemenea, fumatul conduce la pierderea unei cantitati importante de colagen si elastina din piele fibre care confera pielii fermitate si elasticitate. 
 
Fara aceste substante nu mai este creat un mediu adecvat pentru ca pielea sa regenereze si astfel apar ridurile. Un studiu recent realizat in Marea Britanie a analizat 25 perechi de gemeni, dintre care unul a fumat timp indelungat, iar celalalt nu a fumat deloc. Doctorii au folosit o tehnica cu ultrasunete pentru a masura grosimea pielii din partea interioara a bratului. Pielea fumatorilor era cu un sfert mai groasa decat cea a nefumatorilor, iar in unele cazuri exista o diferenta estetica de 40%. 

Pericolul la care ne expunem daca mancam alimente pe care au stat muste


Majoritatea persoanelor pe mancarea carora se asaza o musca o gonesc si isi continua masa gandindu-se ca nimic rau nu s-ar putea intampla. insa, un nou studiu sugereaza ca aceste insecte pot transmite bacterii mult mai periculoase decat se credea anterior, chiar si in urma unor „vizite” foarte scurte pe alimente, ceea ce inseamna ca hrana contaminata este mai bine sa fie aruncata, informeaza The Telegraph.

 
O echipa de cercetatori de la Colegiul stiintific Eberly din cadrul Universitatii Pennsylvania din Statele Unite a descoperit ca musca obisnuita poate transmite Salmonella, E-coli si chiar bacteriile ce provoaca ulcer stomacal (Helicobacter pylori) si septicemie, potrivit Agerpres.
 
Potrivit oamenilor de stiinta, mustele din zonele urbane — a caror prezenta poate duce la declansarea unor epidemii si este de multe ori trecuta cu vederea de responsabilii din domeniul sanatatii publice — pot fi purtatoare a mai multe bacterii decat exemplarele similare din mediul rural. Prin urmare, cercetatorii sugereaza ca este indicat sa se evite consumul de alimente in parcurile din orase.
 
„Oamenii cunosteau cate ceva despre agentii patogeni transmisi de muste, insa nu aveau nicio idee cu privire la masura in care se intampla acest lucru si la modul in care acestia sunt transferati”, a declarat doctor Donald Bryant, profesor de biotehnologie in cadrul universitatii amintite. „Suntem de parere ca aceste concluzii demonstreaza un mecanism de transmitere a agentilor patogeni care a fost ignorat de responsabilii din domeniul sanatatii publice”, a atras acesta atentia.
 
in urma analizei unei colectii de microbi prelevati din organismul si de pe corpul mustelor Musca domestica si Chrysomya megacephala s-a descoperit ca prima poate fi purtatoare a 351 de tipuri de bacterii, iar cea de-a doua este capabila sa transmita 316 tipuri de bacterii. O mare parte dintre aceste bacterii pot fi transferate omului de ambele specii de muste.
 
Cel mai probabil, mustele preiau aceste bacterii in urma contactului direct cu fecale si materii aflate in stare de descompunere de care se folosesc pentru a-si depune ouale. Doctor Stephan Schuster, director de cercetare la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore a descoperit ca cei mai multi microbi erau transferati de pe o zona pe alta prin intermediul picioarelor, acest lucru sugerand ca si in cazul unei foarte scurte opriri a unei muste pe mancare aceasta poate transmite bacterii. „Picioarele si aripile prezinta cea mai mare diversitate microbiana din corpul unei muste; se poate spune, asadar, ca bacteriile se folosesc de muste pe post de navete”, a spus specialistul.
 
De asemenea, s-a demonstrat ca prezenta unei muste pe alimente poate provoca formarea unei colonii microbiene „in cazul in care noua suprafata sustine dezvoltarea bacteriana”, a precizat Schuster. Pe de alta parte, oamenii de stiinta au relevat si un posibil rol pozitiv a acestor insecte care pot fi utilizate pe post de „drone vii” trimise in cautare de microbi. „Mustele pot fi eliberate in mod intentionat pe post de drone bionice autonome chiar si in cele mai inguste spatii si crevase urmand ca ulterior, dupa recapturarea lor, sa ofere informatii privind materialul biotic pe care l-au intalnit”, a adaugat doctor Schuster.

Metode de detoxifiere la care nici nu te-ai gandit


Clasicele metode de detoxifiere constau in consumarea de apa cu lamaie, fructe si legume. Pe masura ce trece timpul, sapar noi si noi moduri de a elimina toxinele din corpul nostru, lucruri ce merita incercate cel putin o data. Printre metodele cu mare eficienta, se numara si 5 obiceiuri mai putin cunoscute:

 
1. Inlocuieste cafeaua obisnuita cu cafea de papadie
 
Dependenta de cafea poate dauna corpului tau mai mult decat iti imaginezi. Din fericire, cafeaua de radacina de papadie este o alternativa fara cafeina care arata, are acelasi miros si chiar si acelasi gust ca si cafeaua adevarata, cu avantajul ca ajuta digestia si eliberarea toxinelor. Incearca aceasta cafea fara zahar, fara lapte, intr-o forma cremoasa si cu siguranta va deveni un obicei zilnic.
 
2. Foloseste o perie uscata pentru corp
 
Este bine stiut ca exfolierea curata iti curata fata, dar stiai ca folosirea unei perii uscate pentru corp stimuleaza sistemul limfatic, si prin urmare elimina toxinele din corp? Invata cum sa folosesti peria uscata corect pentru a te bucura de toate beneficiile.
 
3. Zgarie-ti limba
 
Este un tratament din medicina ayuverdica care presupune zgariarea limbii cu un dispozitiv numit … “zgarietor de limba”. Scopul procesului este eliminarea toxinelor de pe limba, iar studiile arata ca aeceasta metoda este de doua ori mai eficienta si reduce bacteriile mai repede decat o periuta de dinti obisnuita.
 
4. Stai cu susul in jos
 
Anumite pozitii de yoga, ca de exemplu rasucirile si inversiunile, stimuleaza circulatia sangelui si stimuleaza organele care iti ajuta corpul sa elimine toxinele. Daca nu ai mobilitatea necesara pentru a sta in maini sau in cap, poti gasi pe Pinterest niste pozitii de yoga pe care le poti incerca.
 
5. Incearca terapia cu infrarosu
 
Se spune despre terapia cu infrarosu ca are efect de detoxifiere asupra corpului, permitand corpului sa transpire , astfel sa elimine impuritatile, accelereaza activitatea sistemului limfatic si ajuta la vindecarea ranilor interioare si exterioare , cum ar fi muschii inflamati. Se spune despre terapia cu infrarosu ca are, de asemenea, efecte anti-imbatranire, imbunatatind producerea de colagen si elastina, incetinind presiunea sangelui si ajutand corpul sa se relaxeze.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.