Sa invatam din experienta celor mai mai bune companii, firme si profesionisti de TOP din agricultură; Va prezentam NOUTATI TEHNOLOGICE, noi soiuri si hibrizi de plante, precum si OFERTA produselor, culturilor- profitului

Vă prezentăm  lista celor 10 PROGRESISTI AI AGRICULTURII

 

Sa invatam de la cele mai  mai bune companii, firme si profesionisti de TOP din agricultură;

Vă prezentăm lista celor 10 candidaţi şi motivele pentru care au fost nominalizaţi:

Agricover

Agricultura autohtonă a fost afectată , atât de scăderea producţiei agricole a României cu peste 30%, din cauza secetei prelungite, urmată de scăderea semnificativă a preţurilor pe pieţele internaţionale, cât şi de o stagnare a pieţei inputurilor agricole (seminţe, pesticide, îngrăşăminte, motorină) pentru prima dată în ultimii 10 ani. Într-o piaţă în scădere, Agricover Holding, unul dintre cei mai importanţi jucători din agricultură, a reuşit să înregistreze o cifră de afaceri de 1,19 miliarde de lei, similiară cu cea obţinută în 2014 prin intermediul diviziei de agribusiness. În acelaşi timp, compania deţinută de omul de afaceri Jabbar Kanani, a raportat o creştere de peste 33% a volumelor în distribuţia de inputuri şi investiţii de peste 18 milioane de lei în abatoare şi silozuri. La începutul acestui an, Agricover a anunţat că şi-a modificat structura companiei, înfiinţând Agricover Holding, nume sub care vor funcţiona toate firmele din grup.

Hemp Flax

Hemp Flax, companie olandeză cu un rulaj de 1 milion de lei pe an în România, are planuri îndrăzneţe. În toamna anului trecut, compania a investit 5 milioane de euro în cultivarea şi procesarea de cânepă. Reprezentanţii companiei au anunţat că vor să ajungă în cinci ani la o suprafaţă cultivată de peste 2.000 de hectare, faţă de 467 de hectare cât deţine firma în prezent în judeţul Alba, acolo unde este amplasată şi fabrica. Suprafaţa cultivată de către HempFlax este aflată în zona Sebes, Pianu şi Petreşti, iar investitorii preconizează o creştere a suprafeţei cu aproximativ 300 de hectare de la an la an. Capacitatea de procesare a fabricii este de patru tone de tulpini pe oră, pentru a obţine o asemenea producţie ar fi necesară cultivarea cu cânepă a peste 5.000 de hectare. Aproximativ 90% din producţia din 2015 a fost destinată unor ţări precum Germania, Olanda, Belgia şi Franţa. Hemp Flax, companie cu activitate din anul 1994, proiectează, dezvoltă şi patentează utilaje specializate pentru cultivarea cânepii, în special în partea de recoltare.

Agricola Bacău

În 2015, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui, Agricola Internaţional Bacău a obţinut o cifră de afaceri de aproape 365 de milioane de lei, în creştere faţă de anul anterior cu 3,4%. Iar pentru acest an compania vrea să ajungă la afaceri de 405 milioane de lei. Dacă în primul trimestru al anului 2015, Grupul de firme Agricola înregistra o creştere a cifrei de afaceri de 2% faţă de 2014, după primele trei luni ale acestui an, creşterea cifrei de afaceri este de 19% faţă de anul trecut, ajungând la circa 165,5 milioane lei. Accelerarea ritmului de creştere este determinată de creşterea volumelor vândute şi, respectiv, a cifrelor de afaceri înregistrete de companiile grupului realizează principalele categorii de produse comercializate sub brandul Agricola, respectiv: Agricola internaţional – carne pasăre, Salbac – salamuri crud-uscate şi specialităţi din carne, Europrod– semipreparate şi produse ready-meals din carne şi vegetale. Totodată, Agricola Bacău s-a implicat şi în înregistrarea la nivel european a „Salamului de Sibiu“ ca produs de Indicaţie Geografică Protejată (IGP).

Albalact

La începutul acestui an, re­pre­zentanţii Albalact au anunţat că grupul francez Lactalis va prelua 70,3% din pachetul de acţiuni al producătorului de lactate. Pentru unii decizia a fost de bun augur. Astfel, familia Ciurtin (prin intermediul firmelor Crisware Hodings Limited şi Croniar Holdings Limited) şi Ion Florescu (prin fondul de investiţii Reconstruction Capital II), care deţineau împreună 70,3% din participaţiile companiei, vor încasa în urma finalizării acestei tranzacţii în jur de 46 de milioane euro, potrivit unui preţ pe acţiune de 0,4543 lei, dat ca exemplu de Albalact, într-un comunicat de presă remis către Bursa de Valori Bucureşti. În urma preluării, Lactalis va ajunge să se lupte cu branduri mari din industrie, precum Danone sau Napolact, dar nu ar trebuie să-şi facă probleme având în vedere că firma înfiinţată de familia Ciurtin este numărul unu pe piaţă. Veniturile nete ale grupului Albalact au crescut anul trecut cu 8,9%, de la 408 milioane de lei în 2014 la 444 milioane de lei în 2015. Profitul net obţinut de grupul de companii Albalact în 2015 se ridică la 12,6 milioane de lei, semnificativ mai mare decât profitul net înregistrat în anul 2014, reiese din raportările financiare ale companiei.

Halewood Wines & Spirits

Un reprezentant de seamă din sectorul viticol, Cramele Halewood, care şi-a schimbat denumirea în Halewood Wines & Spirits, reuşeşte să se descurce într-o piaţă în dezvoltare. De-a lungul ultimilor ani, cifra de afaceri a companiei a rămas în jurul cifrei de 10 milioane de euro. În anul 2015, firma a obţinut afaceri de 9,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta este estimată o creştere a cifrei de afaceri la 10,5 milioane de euro. Scopul principal al companiei fiind creşterea valorii şi nu neapărat a volumelor. Vânzările din retail ale Halewood Wines & Spirits au crescut cu 15% anul trecut, în condiţiile în care business-ul a rămas constant, iar recolta din 2015 a fost cu 25% mai bogată decât în anul precedent. Halewood Wines & Spirits a fost fondată de John Halewood când a cumpărat în 1997 o cramă în România. Astăzi, crama a ajuns să producă 2.500 de tone de struguri în viile proprii din cele 350 de hectare deţinute în Sebeş, Dealu Mare şi Murfatlar. Aşa a devenit Halewood un jucător important pe piaţa internă, precum şi cel mai mare exportator de vinuri din România.

AgroConcept

AgroConcept, companie care a intrat în 2016 pe piaţa agricolă din România, este un important importator şi distribuitor exclusiv al New Holland Agriculture în România. În această primăvară compania şi-a inaugurat sediul central din Șindriliţa, pentru a fi mai aproape de partenerii săi. La 6 luni de la semnarea parteneriatului de distribuţie exclusivă a produselor New Holland Agriculture, AgroConcept a anunţat că va depune eforturi semnificative pentru îndeplinirea obiectivului de a deveni unul dintre cei mai importanţi jucători din industria agricolă locală. Astfel, compania a pus bazele unei echipe profesioniste de consultanţi de vânzări şi asistenţă post-vânzare şi a deschis şase puncte regionale de vânzare şi service deja operaţionale în Călăraşi, Giurgiu, Timişoara, Craiova, Constanţa şi sediul central inaugurat în Șindriliţa.

Cerealcom Dolj

Grupul Cerealcom reprezintă o afacere de familie de succes din România, atingând venituri de peste 100 de milioane de euro şi un profit de aproape câteva milioane de euro, anual. Grupul cuprinde patru companii care operează în partea de Sud Vest a României, acoperind cultivarea şi comercializarea cerealelor, a plantelor oleaginoase atât pe piata românească cât şi internaţională, în tari precum Grecia, Italia, Germania, Cipru, Spania, Turcia, Egipt şi Libia. Business-ul este deţinut de omul de afaceri Mihai Anghel. Grupul Cerealcom deţine în prezent un parc de utilaje moderne: de la semănători până la tractoare şi remorci. Începând cu anul 2011, compania a investit 15 milioane de euro în utilaje agricole de mare capacitate şi într-un sistem de înaltă tehnologie cu ajutorul căruia monitorizează productivitatea.

Brise Group

Brise Group, unul dintre cei mai importanţi traderi de materii prime agricole din România, este deţinut de omul de afaceri Cătălin Marius Bucur. În 2015, prorietarul Brise a preluat controlul asupra pachetului majoritar de acţiuni al firmei Granex din Constanţa, un business cu încasări de 16 milioane de euro anual, unde deţinea 49%. Compania Brise Group a fost înfiinţată în 2001, iar astăzi şi-a dezvoltat  activităţile în achiziţionarea şi comercializarea cerealelor, a seminţelor de cereale sau plantelor tehnice şi furajere. Totodată, traderul transportă cereale şi mai asigură servicii de depozitare a cerealelor în silozuri. Brise Group a reuşit să se extindă atât de mult, încât deţine silozuri în toată ţara cu o capacitate de depozitare de aproape 180.000 de tone. Omul de afaceri din Constanţa a ajuns la un business de 260 de milioane de euro şi un profit de peste un milion de euro, anual.

Transavia

Cu venituri anuale de peste 100 de milioane de euro anual, Transavia este unul dintre cei mai importanţi producători de carne de păsăre. Transavia este o companie cu capital 100% românesc infiinţată în anul 1991. În cei 25 de ani de activitate, compania a crescut constant prin inovaţie şi investiţii permanente, ajungând astăzi la un business de dimensiuni impresionante şi în topul celor mai valoroase companii din România. În prezent,  Transavia produce peste 60.000 de tone de carne de pasăre anual, în fermele proprii de creştere aflate în 7 judeţe ale ţării – Alba, Cluj, Sibiu, Braşov, Harghita, Caraş-Severin şi Timiş. Produsele Transavia sunt prezente în majoritatea lanţurilor de retail modern prin bradurile Fragedo şi Papane, iar 15% la sută din producţia anuală a companiei merge pe piaţa de export, în mai multe ţări europene, precum Maria Britanie, Franţa, Spania, Croaţia şi Bulgaria. Pe lângă fermele de creştere a păsărilor, Transavia deţine două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, trei abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică nouă de procesare a cărnii, precum şi patru ferme vegetale.

Smithfield

Smithfield Prod este o societate comercială românească, ce deţine în prezent cel mai modern abator din România, cu o capacitate de abatorizare de 600 de capete pe oră. Sediul Smithfield este în Timişoara, pe platforma Abatorului Freidorf, unde se produce în sistem integrat atât carne proaspată, cât şi semi-procesată de porc, sub brandul Comtim. Firma Comtim Group a fost un combinat agricol din Timişoara care era cel mai mare producător industrial de carne de porc din România. De asemenea Comtim era şi cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii de porc din sud-estul Europei, iar în 1989 aici lucrau 15.000 de oameni. Societatea a fost fondată în anul 1967. În 1999, Comtim a intrat în procedură de faliment. Începând cu luna octombrie 2004, ca urmare a preluării de către grupul american Smithfield Foods, Comtim Group şi-a schimbat denumirea în Smithfield. Compania a ajuns la un rulaj de 800 de milioane de lei anual

Va prezentam NOUTATI TEHNOLOGICE,noi soiuri si hibrizi de plante,precum si OFERTA produselor, culturilor si … a profitului

Despre noi

        Suntem o echipă de profesionişti mereu deschişi spre nou, capabili să rezolvăm problemele din agricultură ale clienţilor noştri şi să oferim cea mai bună variantă pentru ca recoltele dumneavoastră să fie sănătoase, bogate şi profitabile.
Realizăm acest lucru atât prin inginerii firmei cât şi consultând colaboratorii noştri, cercetători din domeniul agricol, personalul specializat în protecţia plantelor sau consilierii tehnici ai producătorilor de pesticide, seminţe şi îngrăşăminte pe care îi reprezentăm în calitate de distribuitor regional.
SC Agrovest Shop SRL a luat fiinţă în anul 2008, începând cu comercializarea pesticidelor în magazinul propriu din Galati. În prezent suntem distribuitori şi importatori ai marilor companii din domeniu, cum ar fi: BASF, Bayer CropScience, DuPont, Makhteshim Agan, Pioneer şi colaborăm cu alţi distribuitori naţionali astfel încât să acoperim toată gama de pesticide şi ale altor producători, cum ar fi: Dow Agrosciences, Syngenta, Monsanto, Haifa, Kemira etc.
Cu gama noastră de produse ne adresăm atât marilor şi micilor fermieri, comercianţilor de pesticide, dar şi celor pentru care agricultura este un hobby.
Pentru fermieri putem asigura toată gama de inputuri necesare şi creditarea lor pe parcursul anului agricol.
Pentru comercianţi oferim o gamă largă de produse microambalate, din care o parte sunt realizate pe liniile proprii de ambalare, dorindu-ne ca produsele solicitate de dumneavoastră să fie livrate cât mai prompt.
Toate produsele care vor fi prezentate în continuare le comercializăm in magazinele proprii, putând fi contactaţi la birourile de la adresa STR. COL. NICOLAE HOLBAN 10BIS, tel.: 0724599845.
Sperăm ca informaţiile prezentate în acest catalog să vă fie de un real folos.

 

Porumb

DKC este o generatie noua de hibrizi, creată în spiritul inovaţiei continue. La baza DKC se află o diversitate de germoplasmă acoperind peste 36 de programe globale de ameliorare, integrate pe parcursul ultimilor 8 ani. Deci o inovatie extrem de valoroasă, realizată prin selecţia celor mai bune combinaţii posibile, şi dovedită prin producţii mai mari în întreaga lume.
DKC 3759
TIMPURIUL DE ÎNCREDERE
DKC 3759 este un hibrid timpuriu cu o productivitate excelentă pentru grupa sa de maturitate pretabil pentru diverse condiţii de mediu şi cultură, precum şi pentru dubla utilizare pentru boabe sau siloz. Recomandat pentru densitaţi ridicate la hectar, adaptat la diferite condiţii de sol şi de cultură.
Poate fi cultivat pentru boabe sau siloz.
Avantaje:

 • Excelentă capacitate de producţie pentru grupa sa de maturitate.
 • Foarte bună rezistenţă la frângere şi cădere.
 • Pierderea rapidă a apei din bob (dry down).

DK 315
EXCELENTA PRODUCTIVITATE ŞI CONSISTENŢĂ
DK 315 este un hibrid timpuriu caracterizat printr-o excelentă vigoare la răsărire, excelentă rezistenţă la frângere şi cădere precum şi o foarte bună rezistenţă la boli.
O alegere bună pentru semănat devreme. Adaptat pentru diferite tipuri de sol. Poate fi folosit pentru boabe sau siloz.
Avantaje:

 • Foarte bună capacitate de producţie.
 • Excelentă vigoare la răsărire.
 • Foarte bună rezistenţă la Fusarium pe tulpina şi la Helminthosporium.
 • Rezistenţă la frângere şi cădere.
 • Pierderea rapidă a apei din bob (dry down).

DKC 3511
CEA MAI MARE PRODUCŢIE IN ANI SECETOŞI
Este un hibrid timpuriu cu excelentă capacitate de producţie în special în anii secetoşi. Adaptabil la diferite conditii de mediu, tipuri de sol.
O alegere excelentă pentru semănat devreme. Adaptat la toate tipurile de rotaţie. Adaptabil la diferite condiţii de mediu.
Avantaje:

 • Excelentă capacitate de producţie.
 • Foarte bună toleranţă la stres hidric.
 • Excelentă vigoare de răsărire.
 • Foarte bună toleranţă la boli.
 • Pierderea rapidă a apei din bob (dry down)

DK 440
PRODUCTII MARI ŞI STABILE
Este un hibrid timpuriu cu capacitate excepţională de producţie şi o excepţională adaptabilitate pe toate tipurile de sol. Performanţele de producţie consistenţe şi sistemul radicular puternic, sunt punctele tari ale acestui hibrid.
Adaptat la diverse condiţii de lucrare a solului şi de cultură. O bună alegere pentru semănat timpuriu. Suportă densitaţi mari.
Avantaje:

 • Foarte bună capacitate de producţie.
 • Toleranţă la stres hidric.
 • Sistem radicular puternic.
 • Productivitate consistentă în diferite condiţii de mediu.
 • Pierderea rapidă a apei din bob (dry down)

DKC 4626
CEL MAI BUN HIBRID TIMPURIU ÎN CONDIŢII INTENSIVE
Este un hibrid semitimpuriu caracterizat printr-o excelentă capacitate de producţie şi rezistenţă la frângerea şi căderea plantelor. DKC 4626 are de asemenea un conţinut ridicat de amidon uşor extractabil în boabe, fiind recomandat pentru industria de bioetanol.
Suportă foarte bine densitaţi mai mari. Este adaptat pentru toate tipurile de rotaţii inclusiv porumb monocultură. Foarte bună opţiune pentru semănatul timpuriu.
Avantaje:

 • Excepţională capacitate de producţie, liderul grupei semitimpurii.
 • Sistem radicular puternic – pierderi reduse la recoltare cauzate de frângerea şi căderea plantelor.
 • Conţinut ridicat de amidon, uşor extractabil – pretabil pentru industria de bioetanol (Processor Preffered®).
 • MMB foarte mare.

DKC 4490
CAMPIONUL REZISTENŢEI LA ARŞIŢĂ ŞI SECETĂ
Este un hibrid semitimpuriu caracterizat printr-o excelentă toleranţă la secetă şi arşiţă, foarte bună stabilitate a plantei, precum şi pierderea rapidă a apei din bob la maturitate (dry down).
Adaptat la toate zonele de cultură a porumbului din România. Răspunde foarte bine la condiţii intensive de cultură. Cea mai mare producţie obţinută în loturile de testare pentru grupa sa de maturitate.
Avantaje:

 • Excelentă toleranţă la stres hidric şi termic.
 • Sistem radicular puternic – stabilitate foarte bună a plantei.
 • Pierderea rapidă a apei din bob la maturitate (dry down).
 • Rahis subţire şi MMB foarte mare.

DKC 4889
EXCELENTĂ CAPACITATE DE PRODUCŢIE ŞI RECOLTARE TIMPURIE
DKC 4889 este un hibrid semitimpuriu caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă la frângere şi cădere precum şi o bună toleranţă la principalele boli.
Se poate semăna în prima epocă. Adaptabil la toate zonele de cultură a porumbului din România. Răspunde bine la condiţii intensive de cultură.
Avantaje:

 • Toleranţă la stres hidric.
 • Rezistenţă la frângere şi cădere.
 • Excelentă capacitate de pierdere a apei din bob (dry down).
 • Cel mai mare MMB din grupa sa de maturitate.
 • Plante cu talie mediu-scurtă, pretabil pentru recoltarea mecanizată

DKC 4964
UN PROGRES ÎN PRODUCŢIE ŞI VITEZA DE USCARE PENTRU GRUPA SEMITIMPURIE
DKC 4964 este un hibrid semitimpuriu cu un excepţional potenţial de producţie, pierderea rapidă a apei din bob şi un sistem radicular puternic.
Suporta densitaţi mari. Adaptat la diferite tipuri de sol. Raspunde bine la condiţii intensive de cultură.
Avantaje:

 • Excelent potential de producţie.
 • Cea mai bună profitabilitate la hectar.
 • Producţia este uşor de valorificat datorită faptului că boabele sunt de foarte bună calitate şi fără atac de boli.
 • Securitatea producţiei – foarte bună adaptabilitate la diferite tipuri de sol şi toleranţă la secetă.

DKC 4983
PRODUCŢII MARI ŞI STABILE PENTRU GRUPA SEMITARDIVĂ
DKC 4983 este un hibrid semitardiv caracterizat printr-o foarte bună stabilitate a producţiei în diferite condiţii de cultură şi o foarte bună vigoare la răsărire.
Nu suportă densitati mari, peste 70 000 plante/ha. Se poate semăna la începutul epocii optime. Adaptat la diferite tipuri de sol şi condiţii de cultură.
Avantaje:

 • Excelent potenţial de producţie în condiţii medii de tehnologie.
 • Excelentă vigoare la răsărire.
 • Talia plantei mediu-scurtă, cu inserţia ştiuletelui joasă – pretabil pentru recoltare mecanizată.

DKC 5143
CELE MAI BUNE PRODUCŢII ÎN TOATE ZONELE DE CULTURĂ
DKC 5143 este un hibrid semitardiv cu o bună adaptabilitate la diferite tipuri de sol şi condiţii agrotehnice de cultură. DKC 5143 are o bună vigoare la răsărire şi un sistem radicular puternic.
Se poate semăna devreme. Suportă densitati mari. Adaptabil la diferite tipuri de sol şi condiţii de mediu.
Avantaje:

 • Excelent potential de producţie – campionul grupei semitardive!
 • Foarte bună adaptabilitate pentru diverse tipuri de sol şi de mediu.
 • Sistem radicular puternic, toleranţă foarte bună la frângere şi cădere.
 • Continut ridicat de amidon în bob – recomandat pentru industria de bioetanol (Processor  Preffered®).
 • Foarte bună toleranţă la boli în special Fusarium pe tulpină.

DKC 5170
PRODUCŢII MARI CU RECOLTARE UŞOARĂ
DKC 5170 este un hibrid semitardiv caracterizat printr-o foarte bună adaptabilitate la diferite tipuri de sol şi condiţii de cultură precum şi o foarte bună capacitate de producţie pentru grupa sa de maturitate.
Suporta densitaţi mai mari. Se poate semăna devreme, la începutul epocii optime. Adaptabil la diferite tipuri de sol şi condiţii de mediu.
Avantaje:

 • Capacitate de producţie ridicată.
 • Foarte buna vigoare la rasarire.
 • Tulpină elastica şi sănătoasă.
 • Foarte bună adaptabilitate la diferite tipuri de sol şi condiţii de cultură.
 • Plantă de talie medie, stabilitate foarte bună la recoltare

DKC 5276
ASIGURĂ-TE CĂ VEI OBŢINE CEA MAI MARE PRODUCŢIE
DKC 5276 este un hibrid semitardiv cu o excellentă capacitate de producţie şi o foarte bună toleranţă la boli în special Fusarium.
Rezultate excepţionale în zonele cu aport freatic sau irigare. Suportă densitati mari. Se poate semăna devreme, la începutul epocii optime.
Adaptabil la diferite tipuri de sol şi condiţii de mediu.
Avantaje:

 • Capacitate de producţie ridicată.
 • Foarte bună adaptabilitate la diferite tipuri de sol şi condiţii de cultură.
 • Stabilitate foarte bună la recoltare-plante de talie medie.
 • Sistem radicular puternic.
 • Toleranţă deosebită la principalele boli şi în special Fusarium.

DKC 5783
PRODUCŢII CONSTANTE, DUBLĂ UTILIZARE
DKC 5783 este un hibrid tardiv cu un potenţial de producţie ridicat, adaptabil pentru zona de sud a ţării. Potenţialul de producţie foarte ridicat îl recomandă ca cea mai bună alegere pentru condiţii intensive de cultură.
Adaptat pentru diverse tipuri de lucrări ale solului şi condiţii de mediu. Se poate semăna devreme. O bună alegere pentru boabe sau siloz.
Avantaje:

 • Excelentă capacitate de producţie.
 • Foarte bună toleranţă la secetă.
 • Foarte bună rezistenţă la frângere şi cădere.
 • Foarte bună toleranţă la boli.
 • MMB mare

Rapita

Hibrizii de rapiţă de ulei garantează, prin inovaţia DEKALB, beneficiile unei genetici noi şi performante. Avantaje? Flexibilitate în opţiunile fermierilor şi o zonă mai largă de cultivare ce duce la recolte mai bogate, mai consistente şi mai rezistente!
EXAGONE
SIGURANŢA PRODUCŢIEI ŞI ADAPTABILITATE ÎN TOATE ZONELE DE CULTURĂ
Hibrid semi-timpuriu. Posedă un potenţial de producţie ridicat, cu un conţinut mai ridicat de ulei şi mai scăzut de Glucozinolaţi. În Europa s-au cultivat cu acest hibrid aproximativ 150.000 ha în anul 2007 – egală cu suprafaţa cultivată cu rapiţă în România în anul 2004. Siguranţa producţiei este determinată de excelenta toleranţă la boli, (Phoma, Sclerotinia) şi reprezintă garanţia satisfacţiei complete a cultivatorilor.
Avantaje:

 • Potential de producţie ridicat.
 • Conţinut de ulei > 49-50%.
 • Conţinut redus de glucozinolaţi (1,5-2,5 μmol/g).
 • Capacitate de ramificare puternică.
 • Capacitate de regenerare bună.
 • Vitalitate şi viabilitate bună.
 • Toleranţă bună la Sclerotinia.
 • Excelentă rezistenţă la Phoma.
 • Producţie sigura şi stabilă.
 • Excelentă rezistenţă la iernare.
 • Adaptat pentru toate zonele de cultură a rapiţei din România.
 • Dezvoltare rapidă în toamnă.

EXECUTIVE
CEA MAI BUNĂ SOLUŢIE PENTRU CONDIŢII INTENSIVE DE CULTURĂ
Hibrid timpuriu, cu o capacitate de producţie ridicată şi cu o rezistenţă deosebită la iernare. Potenţialul său de producţie atinge nivelul hibrizilor mai tardivi sau chiar îl depăşeşte.
Avantaje:

 • Hibrid timpuriu.
 • Potenţial de producţie ridicat.
 • Una dintre cele mai rapide înfloriri – reprezintă un avantaj în stabilirea perioadei de lucrări pentru protecţia culturii.
 • Conţinut scăzut de glucozinolaţi.
 • Rezistenţă bună la iernare.
 • Abilitate foarte bună de a ramifica – compensarea golurilor datorate neuniformitaţii semănatului.
 • Acum, în acest an secetos îşi dovedeşte capacitatea admirabilă de adaptare şi toleranţă pentru secetă.
 • Bună rezistenţă la scuturare şi foarte bună rezistenţă la cădere.

EXTEND
PRODUCŢII MARI ŞI STABILE
Hibrid semitardiv, are potenţial de producţie ridicat (4-5 t/ha), conţinut ridicat de ulei (>50%) şi conţinut scăzut de glucozinolaţi. În Europa se cultivă în Franţa din 2005 şi în Polonia din 2006. Siguranţa producţiei este datorată rezistenţei la condiţiile din timpul iernii. Adaptat la toate zonele de cultură a rapiţei.
Avantaje:

 • Excelent potenţial de producţie.
 • Conţinut de ulei ridicat >50%.
 • Conţinut de glucozinolati scăzut.
 • Capacitate de ramificare foarte bună.
 • Toleranţă bună la principalele boli.
 • Adaptat pentru toate zonele de cultură a rapiţei din România.
 • Rezistenţă foarte bună la scuturare şi cădere.
 • Abilitatea de a compensa neuniformităţile datorate semănatului, de asemenea regenerarea este excelentă – spaţiile libere sunt compensate prin capacitatea extraordinară de ramificare.

EXCEL
PRODUCŢII TIMPURII FĂRĂ COMPROMIS
Hibrid timpuriu cu potenţial mare de producţie, conţinut bun în ulei şi conţinut scăzut în glicozinolaţi. Dezvoltare rapidă în primăvară cu o bună rezistenţă la cădere. Rezultate bune în 2008 în reţeaua internăa de testare Monsanto.
Avantaje:

 • Potenţial de producţie ridicat.
 • Conţinut ridicat de ulei.
 • Conţinut scăzut de glicozinolaţi.
 • Planta cu talie mică.
 • Cultura foarte uniformă.
 • Bună toleranţă la boli.
 • Poate fi cultivat în toate zonele pentru rapiţă din România.
 • Dezvoltare rapidă în primăvară.
 • Foarte bună toleranţă la scuturare.
 • Rezistent la cădere.

EXOTIC
PRODUCŢII SIGURE ÎN CONDIŢII DE SECETĂ
Hibrid semi-timpuriu cu dezvoltare rapidă în primăvară, foarte bună stabilitate a recoltei, cu potenţial mare de producţie, conţinut bun de ulei şi conţinut scăzut de glucozinolaţi. Producţia este sigură datorită unei foarte bune adaptabilitaţi la condiţiile de secetă şi o bună rezistenţă la iernare. Acest hibrid se comportă excelent în condiţii de cultură intensivă.
Avantaje:

 • Potenţial mare de producţie.
 • Toleranţă la secetă.
 • Hibrid semitimpuriu.
 • Datorită unei rădăcini viguroase, a bunei ancorări în sol, nu apar probleme cu căderea.
 • Foarte bună rezistenţă la scuturare.
 • Uniformitate.
 • Rezistenţă la ger (din experienţele de cercetare din Ucraina).
 • Toleranţă bună la Sclerotinia.
 • Poate fi cultivată în toate zonele pentru rapiţă din România.

 

Soi Grupa de maturitate Descriere
TURAN – NOU 2010 !!! hibrid semitimpuriu semitimpuriu Potential superior de productie
TRAVIATA – NOU 2010 !!! hibrid semitimpuriu semitimpuriu Performante superioare pe fondul stabilitatii
BRUTUS – NOU 2010 !!! hibrid semitimpuriu timpuriu Performante superioare pe fondul timpurietatii
TASSILO – hibrid semitimpuriu 00 semitimpuriu Vigoare foarte buna la reluarea vegetatiei in primavara
TRIANGLE hibrid semitardiv 00 semitardiv Rezistenţă foarte bună la ger şi iernare
REMY soi semitimpuriu 00 semitimpuriu Conţinut ridicat de proteină
MILENA soi semitardiv 00 semitimpuriu Rezistenţă foarte bună la Phoma lingam
ROBUST soi semitimpuriu 00 semitimpuriu Rezistenţă foarte bună la scuturare

 

 

.

Floarea soarelui

MATEOL RO
Semitimpuriu • 115 zile • Potenţial de producţie: 3.6-4.0 t/ha • Conţinut ulei: 48-51%
Densităţile recomandate: 50.000–52.000 pl/ha-neirigat şi 53.000–55.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Conţinut foarte ridicat de ulei
 • Capacitate foarte bună de producţie
 • Talie medie – joasă a plantei
 • MMB mare (65 kg)
 • Toleranţă foarte bună la principalele boli: Plasmopara helianthi (mana), Phomopsis macdonaldii şi Sclerotinia sclerotiorum
 • Rezistenţă genetică la lupoaie (Orobanche cumana) inclusiv la rasa E
  Recomandări  Se recomandă cultivarea hibridului MATEOL RO în toate zonele de cultură a florii soarelui, inclusiv în cele afectate de lupoaie rasa E. Toleranţa foarte bună la Phomopsis macdonaldii şi Sclerotinia sclerotiorum face ca MATEOL RO să fie o soluţie foarte bună şi pentru fermierii din vestul ţării.

HELIASUN RM
Semitimpuriu • 116 zile • Potenţial de producţie: 3.1-3.6 t/ha • Conţinut ulei: 44-48%
Densităţile recomandate: 50.000–52.000 pl/ha-neirigat şi 53.000–55.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Rezistenţă genetică la toate rasele de mană cunoscute în Europa
 • Talia plantei – medie
 • Rezistenţă bună la frângere
 • MMB mare (peste 60 g)
  Recomandări  Recomandat în toate zonele de cultură a florii soarelui, cu excepţia celor infestate cu lupoaie din sud-estul ţării.

SALUT RM
Semitimpuriu • 116 zile • Potenţial de producţie: 3.4-4.1 t/ha • Conţinut ulei: 48-50%
Densităţile recomandate: 50.000–52.000 pl/ha-neirigat şi 53.000–55.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Conţinut ridicat de ulei
 • Calitate superioară a uleiului
 • Capacitate foarte bună de producţie
 • Talia plantei – medie
 • Toleranţă foarte bună la Phomosis macdonaldii şi Sclerotinia sclerontiorum
 • Rezistenţă genetică la Plasmopara helianthi (mană)
  Recomandări  Se recomandă a se evita cu precădere cultivarea hibridului SALUT RM în zonele de cultură a florii soarelui din sud-estul ţării infestate cu lupoaie.
Având o toleranţă foarte bună la Phomopsis macdonaldii şi Sclerotinia sclerotiorum, hibridul SALUT RM este recomandat în special fermierilor din vestul ţării.

HELIASOL RO
Semitimpuriu • 114 zile • Potenţial de producţie: 3.6-4.0 t/ha • Conţinut ulei: 48-50%
Densităţile recomandate: 50.000–52.000 pl/ha-neirigat şi 53.000–55.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Conţinut foarte ridicat de ulei
 • Capacitate foarte bună de producţie
 • Talie joasă a plantei
 • MMB mare (peste 60g)
 • Toleranţă foarte bună la mană (Plasmopara helianthi)      
 • Rezistenţă genetică la lupoaie (Orobanche cumana) inclusiv la rasa E
  Recomandări  Se recomandă cultivarea hibridului HELIASOL RO în toate zonele de cultură a florii soarelui, inclusiv în cele afectate de rasele de lupoaie până la rasa E.
Toleranţa foarte bună la Phomopsis macdonaldii şi Sclerotinia sclerotiorum face ca HELIASOL RO să fie o soluţie foarte bună pentru fermierii din vestul ţării.

BAROLO RO
Semitardiv • 119 zile • Potenţial de producţie: 3.6-4.1 t/ha • Conţinut ulei: 49-50%
Densităţile recomandate: 45.000–48.000 pl/ha-neirigat şi 50.000–52.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Capacitate superioară de producţie
 • Conţinut foarte ridicat de ulei
 • Talie plantei: medie – înaltă
 • Toleranţă bună la secetă
 • Rezistenţă bună la frângere
 • Toleranţă bună la mană (Plasmopara helianthi)
 • Rezistenţă  genetică la lupoaie (Orobanche cumana) inclusiv la rasa E
  Recomandări  Se recomandă cultivarea hibridului BAROLO RO în toate zonele favorabile florii soarelui, inclusiv în cele afectate de lupoaie – rasa E.
Fiind un hibrid semitardiv de talie medie – înaltă şi cu un foliaj bogat, recomandăm o densitate ceva mai redusă la hectar.

HURACAN
Semitardiv • 118 zile • Potenţial de producţie: 3.2-3.7 t/ha • Conţinut ulei: 47-50%
Densităţile recomandate: 45.000–47.000 pl/ha-neirigat şi 48.000–52.000 pl/ha-irigat

 Avantaje 
 • Toleranţă foarte bună la secetă
 • Talie plantei: înaltă
 • MMB mare (60g)
 • Toleranţă bună la Plasmopara şi Sclerotinia
 • Rezistenţă  genetică la lupoaie (Orobanche cumana) inclusiv la rasa E
  Recomandări  Se recomandă în toate zonele de cultură a florii soarelui, inclusiv în cele afectate de lupoaie – rasa E.

Arena PR
Hibrid Clasic

– hibrid semi-timpuriu
– tolerant Orobanche – rasă E
– foarte tolerant la toate bolile florii soarelui (special Plasmopara helianthi, Phomopsis şi Sclerotinia)
– poziţie capitul semi-erectă
– bună adaptabilitate şi stabilitate în condiţii diferite de cultură
– valorifică terenurile sărace
– densitatea recomandată: 45.000 – 50.000 boabe germinabile/ha
 

NK Adagio
Hibrid tehnologie Clearfield
– hibrid rezistent la imazamox
– tolerant
Orobanche – rasa E
– talie semi-înaltă
– bună toleranţă la principalele boli (
Sclerotinia, Phomopsis, Phoma)
– bună toleranţă la cădere şi frângere
– foarte bună toleranţă în condiţii de secetă
– potenţial de producţie ridicat şi constant
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

NK Alego
Hibrid tehnologie Clearfield

– hibrid rezistent la imazamox
– tolerant Orobanche – rasă E
– bună adaptabilitate în toate zonele de cultură
– poziţie capitul semi-erectă
– bună toleranţă la boli
– potenţial de producţie ridicat şi constant
– densitatea recomandată: 45.000 – 50.000 boabe germinabile/ha
– este cel mai bun vândut hibrid Clearfield în România 

NK Armoni
Hibrid clasic

– hibrid semi-tardiv
– tolerant Orobanche – rasă E
– bună vigoare după răsărit
– talie medie-înaltă
– poziţie capitul semi-erectă
– număr mare de seminţe pe capitul
– grad ridicat de autopolenizare
– capacitate de producţie ridicată şi constantă în toate zonele de cultură a florii-soarelui
– bună toleranţă în condiţii de secetă
– excelentă reacţie la fertilizare
– tolerant la toate bolile florii soarelui
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

NK Brio
Hibrid clasic

– hibrid semi-timpuriu
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie semi-înaltă
– bună toleranţă la boli (Phomopsis şi Sclerotinia)
– potenţial de producţie ridicat
– MMB mare
– excelentă reacţie la feritilizare
– conţinut de ulei: 48-50%
– bună adaptabilitate în toate zonele de cultură
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

NK Ferti
Hibrid High Oleic

– hibrid semi-timpuriu
– tip oleic având conţinutul de acid oleic cuprins între 86% – 89%
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie semi-înaltă
– bună toleranţă la cădere
– potenţial de producţie ridicat
– conţinut de ulei ridicat
– tolerant la bolile specifice florii soarelui (în special la Sclerotinia)
– MMB mare având un număr mare de seminţe pe calatidiu
– excelentă reacţie la fertilizare
– adaptabil în toate arealele de cultură a florii-soarelui
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha
– hibridul numarul 1 în Europa pe segamentul HO (High Oleic) 

NK Meldimi
Hibrid tehnologie Clearfield

– hibrid semi-tardiv
– hibrid rezistent la imazamox
– bună vigoare după răsărit
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie înaltă, plantă robustă, sistem radicular bine dezvoltat
– bună acoperire a capitulului, bun[ă polenizare chiar şi la temperaturi ridicate
– bună toleranţă la boli (Sclerotinia, Phomopsis, Phoma)
– bună toleranţă la cădere şi frângere
– bună toleranţă la secetă
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

NK Neoma
Hibrid tehnologie Clearfield
– hibrid semi-timpuriu
– hibrid rezistent la imazamox
– potenţial ridicat de producţie (Neoma are aceeaşi sursă genetică ca şi Brio)
– tolerant Orobanche – rasă E
– bună adaptabilitate în toate regiunile de cultură a florii-soarelui
– talie semi-înaltă
– bună toleranţă la cădere şi frângere
– bună toleranţă la principalele boli (Sclerotinia, Phomopsis, Phoma)
– MMB mare
– hibridul Clearfield numărul 1 în Europa
NK Rocky Hibrid clasic

– hibrid timpuriu
– vigoare bună după răsărit, plantă robustă
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie semi-înaltă
– bună adaptabilitate în toate arealele de cultură a florii-soarelui
– bună toleranţă în condiţii de secetă
– bună toleranţă la boli (Phomopsis, Sclerotinia tulpină şi calatidiu, Plasmopora helianthi)
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

Rigasol OR
Hibrid clasic

– hibrid timpuriu
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie înaltă, plantă viguroasă
– potenţial de producţie ridicat
– bună toleranţă la boli (Phomopsis, Plasmopara helianthi şi Sclerotinia)
– bună toleranţă la stres hidric
– MMB mare
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

Sanay RM
Hibrid tehnologie Clearfield

– hibrid semi-timpuriu
– hibrid rezistent la imazamox
– bună vigoare după răsărit
– tolerant Orobanche – rasă E
– talie înaltă
– nu este recomandat în zonele cu risc mare de Phomopsis
– se recomandă în zona de S-E
– potenţial de producţie foarte ridicat
– bună adaptabilitate în condiţii de secetă
– în anii ploioşi se recomandă cel puţin un tratament cu fungicid
– densitatea recomandată: 50,000 – 55,000 boabe germinabile/ha

Grau si orz

GRAU
Exotic
Un grâu cu adevărat fantastic
AVANTAJE

 • Productivitate extraordinară
 • Calitate foarte bună pentru panifcație
 • Conținut excelent de proteină (>13)

CARACTERE MORFO-FIZIOLOGICE

 • Soi aristat
 • Înfrățire excelentă
 • Înforit timpuriu
 • Maturitate timpurie
 • Rezistență foarte bună la iernare
 • Talie joasă
 • Conținut de gluten foarte bun (>30)
 • Indice de cădere (Hadberg – ridicat)
 • Toleranţă foarte bună la secetă şi arşiţă
 • Rezistenţă foarte bună la cădere
 • Rezistenţă excelentă la rugina galbenă şi făinare
 • Rezistență bună la fusarioză
 • Rezistență medie la septorioză şi pătarea reticulară
 • MMB mare (>45)
 • MH mare (>73)

RECOMANDĂRI DE CULTURĂ

 • Densitatea la semănat: 300 – 350 b.g./m2
 • Zone de cultură: toate zonele de favorabilitate pentru grâul de toamnă
 • Rezistent la chlortoluron

Cubus
Calitate şi productivitate într-un singur genotip
AVANTAJE

 • Calitate foarte bună de panifcaţie Potenţial productiv superior
 • Rezistenţă excelentă la principalele boli
 • Tratamente cu fungicide pentru septorioză, rugina brună şi fusarioză Zone de cultură: toate zonele de favorabilitate pentru grâul de toamnă

 

CARACTERE MORFO-FIZIOLOGICE

 • Soi nearistat
 • Înfrățire excelentă
 • Înforit semitardiv
 • Maturitate timpurie
 • Rezistență foarte bună la iernare
 • Talie joasă
 • Conținut de gluten foarte bun (>30)
 • Indice de cădere (Hadberg – ridicat)
 • Indice de sedimentare foarte bun
 • Conținut mediu-mare de proteină
 • Rezistenţă excelentă la rugina brună
 • Rezistență excelentă la pătarea în ochi
 • Rezistenţă foarte bună la cercosporela
 • Rezistenţă foarte bună la septorioză
 • Rezistenţă foarte bună la făinare
 • Rezistenţă bună la rugina galbenă
 • Rezistență medie la fusarioză
 • Rezistenţă foarte bună la cădere
 • MMB mediu-mare (>40)
 • MH mare (>73)

RECOMANDĂRI DE CULTURĂ

 • Densitatea la semănat: 300 – 350 b.g./m2
 • Recomandăm regulatori de creştere

ORZ
Fridericus
Recolte sănătoase şi de calitate
AVANTAJE

 • Rezistenţă foarte bună la virusul mozaicului galben Potenţial productiv excelent
 • Rezistenţă excelentă la rhyncosporioza, septoria şi rugina brună

RECOMANDĂRI DE CULTURĂ

 • Densitatea la semănat: 300 – 350 b.g./ m2, astfel încât să asigurăm un număr de peste 600 spice/m2 la recoltare
 • Zone de cultură: toate zonele de favorabilitate pentru cultura orzului de toamnă


CARACTERE MORFO-FIZIOLOGICE

 • Soi semitimpuriu de orz de toamnă
 • Înforire semitimpurie
 • Maturitate semitimpurie
 • Talia plantei: medie
 • Capacitate medie de înfrățire
 • Conținut mediu de proteină (13%)

PERFORMANŢE DE PRODUCŢIE

 • Rezistenţă foarte bună la iernare
 • Rezistență bună la cădere
 • Rezistenţă foarte bună la rugina galbenă
 • Rezistență foarte bună la fusarium
 • MMB mediu spre mare (46 – 50 g)
 • MH mediu (65 – 69 kg)

Parteneri

Aiprom
http://www.aiprom.ro
Arysta LifeScience
http://www.arystalifescience.com
Bayer CropScience
http://www.bayercropscience.ro
Bayer Environmental Science
http://www.pestcontrol-expert.com
BASF
http://www.basf.ro
CIPROMA SEM
http://ciproma.ro
Dow AgroSciences
http://www.dowagro.com
Du Pont
http://www2.dupont.com
Haifa Chemicals LTD
http://www.haifachem.com
Kwizda France
http://www.kwizda-biocides.com
KWS Seminte
http://www.kws.ro
Limagrain Romania
http://www.limagraincentraleurope.com
Makhteshim Agan
http://makhteshim-agan.ro
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
http://www.madr.ro
Monsanto
http://www.monsanto.ro
Probstdorfer
http://www.probstdorfer.ro
Sharda Worldwide
http://www.shardaintl.com
Syngenta
http://www.syngenta.com
Timac Agro Romania
http://www.timacagrom.com

Produse

Inca de la infiintare, compania Agrovest Shop prin cunostinte si angajament a ajutat decisiv la modelarea si dezvoltarea managementului produselor de protectie a plantelor.

Munca noastra se concentreaza pe doua puncte strategice: pe de o parte cooperarea intensiva, pe termen lung cu cele mai importante companii producatoare si de cercetare, si de pe alta parte o retea mare de parteneri, atat fermieri cat si distribuitori.

Ca rezultat, asiguram accesul direct la inovatiile aparute pe piata produselor de protectie a plantelor si a biocidelor, printr-un portofoliu variat de produse:

Erbicide:

 • Adengo 465 SC
 • Fusilade Forte
 • Galera
 • Gardoprim Plus Gold 500 SC
 • Granstar 75 DF
 • Mustang
 • Principal
 • Pulsar 40
 • Sekator Progress
 • Acetogan
 • etc.

 

Fungicide:

 • Acanto Plus
 • Amistar Xtra
 • Falcon 460 EC
 • Flowbrix
 • Folicur Solo 250 EW
 • Folio Gold 537.5 SC
 • King 250 EW
 • Orius 25 EW
 • Ortiva 250 SC
 • Prosaro 250 EC
 • etc.

 

Insecticide:

 • Avaunt 150 SC
 • Biscaya 240 OD
 • Dantop 50 WG
 • Karate Zeon
 • Lamdex 5 EC
 • Ortus 5 SC
 • Phostoxin
 • etc.

 

Tratament samanta:

 • Yunta 246 FS
 • Korit 420 FS
 • etc.

 

Ingrasaminte:

 • Va oferim o gama variata de ingrasaminte produse de : Haifa  si Timac Agro.

 

Seminte:

 • Comercializam hibrizi de porumb, floarea soarelui si rapita de la renumiti producatori: Monsanto, Pioneer si Syngenta.

 

Igiena publica:

 • Furnicid 1 MG
 • Furnicid Gel
 • Kwizda Microcap
 • Aqua K-othrine
 • Max Force IC
 • Kwizda Köderblöcke DF
 • Kwizda Wurfbeutel
 • Racumin Pasta
 • Racumin TP
 • etc.

Contact

Director general
Dima Adrian – 0724599845

Director comercial
Dima Daniel – 0758028042

Director zonal
Potirniche Adrian – 0747152752

Office
Irimia Gabriela – 0745765559

Produse pentru M.E.T.
Costea Mihai Catalin – 0752058060

Adresa STR. COL. NICOLAE HOLBAN 10BIS
Tel/fax: 0236420044
e-mail: agrovest.shop@yahoo.com
office@agrovestgalati.ro
yr

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.