Ceapa scade febra si vindeca chiar bolile cronice
Este ideal pentru copii. Dacă copilul dumneavoastră are febră înaltă, tăiați câteva inele de ceapă și umeziți-le în oțet de mere. Apoi puneți inelele de ceapă pe talpa piciorului și încălțați ciorapii, la fel băgați o bucată de ceapă în urechi. Febra va scădea foarte repede de la acest medicament.1
Ceapa omoară infecțiile
Pentru a ucide infecția, mai întâi pregătiți pasta de ceapă. Ea se pregătește în felul următor: se fierbe laptele și se toarnă peste o felie groasă de pâine albă, deasupra se rade ceapa. Se frământă aceste ingrediente până devin o pastă omogenă. Pasta este gata de folosire. Urmează să dezinfectați locul infectat peste care se pune pasta de ceapă aranjată în tifon și asigurați cu un bandaj. Trebuie să stați cu bandajul în jur de 2-2,5 ore. Repetați procedura până când infecția va dispărea.
Ceapa are capacitatea de a opri sângerarea
Ceapa ajută la zgârieturi mici și tăieturi. Dacă ai avut un accident și ți-ai rănit degetul aplică pe rană o bucată de tifon în care au fost rulate câteva felioare de ceapă. Sângerarea se va opri într-o clipită. Pentru ca rana să se vindece mai repede, repetați procedura de câteva ori.
Medicament pentru arsuri
E greu de crezut, dar o simplă ceapă vă va ajuta să vindecați arsurile solare și nu numai. Pentru acest lucru, aveți nevoie de câteva felii de ceapă care se pun peste rană și se lasă timp de 2 minute. După aceasta aplicați pe arsură albuș de ou, durerea va dispărea și nu va rămâne cicatrice.658x0_arsura_solara_1
Ceapa tratează tusea
Sucul de ceapă – un sirop de tuse extrem de eficient, dar puțini vor să-l folosească în această formă. Prin urmare, atunci când suferi de tuse pune o bucată de ceapă în ureche. Din motiv că sucul de ceapă pătrunde în fluxul sanguin și vă scapă astfel de tusea neplăcută.
În caz de frisoane
Dacă aveți o senzație de frig însoțită de tremurături, ceapa vă va ajuta și cu această problemă. Mâncați o ceapă crudă și în câteva ore vă veți simți mai bine.3
Ceapa ajută la durerile de cap și de urechi
Durerile de urechi sunt foarte neplăcute, dar cu ajutorul cepei veți scăpa de ele într-o clipită. Pune o bucată de ceapă în urechi, și ea va reduce inflamația. Dacă sunteți chinuit de migrenă, repetați această procedură înainte de a merge la culcare, lăsând ceapa în urechi până dimineața.
Ceapa reduce cicatricile
Sună ca o minune, dar este adevărat. Cicatricile chirurgicale într-adevăr vor fi mai puțin vizibile dacă veți utiliza ceapa. Frecați regulat zona pielii unde se află cicatricile.4
Înțepăturile de albine
Dacă ați fost mușcat de o insectă, aplicați pe mușcătură ceapă tăiată. Aceasta va reduce umflătura, va scoate otrava și va grăbi vindecarea.
Noi hibrizi si soiuri legumicole
veţi TRIUMF F1
Hibrid timpuriu, perioada de vegetaţie de 75 de zile, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele de tip chornichon sunt cilindrice cu perişori maro, pulpa este fermă, cu gust plăcut, fără amăreală, cu aromă specifică. Capacitate de producţie: 45t/ha; rezistenţă bună la atacul agenţilor patogeni, perfect adaptat la conditiile agro-pedologice ale zonei.
Ceapă din sămânţă DE BUZĂU
Soi de ceapă ceaclama semitardiv, cultivat prin semănare directă. Bulb de aproximativ 170 g, formă sferică, uşor turtită, omogen, bine îmbrăcat de frunzele exterioare care au culoarea galbenă-maronie şi albă în interior. Se păstrează bine peste iarnă. Recomandat pentru toate zonele producătoare de ceapă din ţara noastră. Potenţial de producţie – 40-60 t/ha.
Ceapă din sămânţă RUBINIU
Soi de ceapă timpuriu, cu bulbi mari, în formă de trunchi de con, acoperiţi la exterior de tunici pergamentoase de culoare roşie-violet. Foile interioare, suculente, sunt de culoare mov deschis, acoperite de o membrană de culoare mov.
Cicoare de grădină ANGELA
Soi timpuriu. Căpăţâna este mijlocie ca lungime (17,7 cm), diametrul este de 20,9 cm. Culoarea principală a feţei exterioare este verde. Maturarea căpăţânilor este foarte concentrată, iar gustul foarte bun şi deosebit. Rezistenţa la lungimea zilei este foarte bună. Prezintă rezistenţă la Bremia lactucae, Botritys c. şi Virusul Mozaic al Salatei. Producţia medie 34,9 tone/ha. Se poate cultiva în toată ţara.
Cicoare de grădină CAMELIA
Soi timpuriu. Căpăţâna este mijlocie ca lungime (17,7 cm), diametrul este de 20,9 cm. Culoarea principală a feţei exterioare este verde. Maturarea căpăţânilor este foarte concentrată, iar gustul foarte bun şi deosebit. Rezistenţa la lungimea zilei este foarte bună. Prezintă rezistenţă la Bremia lactucae, Botritys c. şi Virusul Mozaic al Salatei. Producţia medie 34,9 tone/ha. Se poate cultiva în toată ţara.
Crăițe NANUK
Tagetes patula
Planta ce formeaza tufe compacte, ramificate de la baza, cu frunze glabre, alterne, cu diviziuni lanceolate ascutite, penatisectate. Florile sunt dispuse in capitule solitare, de culoare portocalie, cu inflorire bogata pana toamna tarziu.
Talia plantei – cm – 42,3 Diametrul tufei – cm – 40 |
Numar de ramificatii – 5,8 Diametrul florii – cm – 4,6 |
Dovlecel HAPY
Soi semitimpuriu, 70-75 zile pana la recoltarea primelor fructe de consum, 130-140 zile pana la maturitatea tehnica. Tip de crestere – semitarator, talie medie a tufei. Frunze mari, cu petiol lung, verde inchis, cu pete argintii si perisori teposi. Flori mari, galbene, predominant femele. Fructul – melonida cilindrica, verde deschis spre alb, la maturitatea de consum si galben-portocaliu la maturitatea fiziologica. Se consuma proaspat in salate, ras, feliat, in mancaruri, de la dimensiuni de 14-15 cm pana la 22-24 cm, pastrandu-si gustul si finetea. Fructele se pastreaza 10-12 zile la -2-3 oC, rezista la transport, ferme. Soi inzestrat genetic la atacul de boli si daunatori specifici, fiind pretabil la cultivare in sistem ecologic. Potential mediu de productie 35-45 t/ha, cu posibilitatea obtinerii unor productii mari in conditii optime. Se poate cultiva in toate zonele tarii.
Fasole pitică IOANA
Soi timpuriu cu perioadă scurtă de vegetaţie şi creştere determinată, plantele având o înălţime de 40 – 45 cm. Păstăile au o culoare galben – albicioasă, cu o lungime medie de 15 cm şi o grosime de 0,9 mm. Păstăile nu au aţe şi se încadrează în grupa soiurilor cu păstaie extrafină. Producţie: 12t/ha, permite recoltarea mecanizată pentru consum în stare proaspătă sau pentru industrializare.
Fasole pitică MENUET
Soi timpuriu de fasole, cu perioadă scurtă de vegetaţie şi creştere determinată, plante cu înălţime de 40 cm. Păstăile au culoare galben-verzui pal când sunt mici şi galben pai la maturitatea de consum, cu o lungime medie de 15 cm şi o grosime de 0,9 mm. Păstăi fără aţe, foarte fragede, se încadrează în grupa soiurilor cu păstaie extrafină. Producţie: 12 t/ha, permite recoltarea mecanizată pentru consum în stare proaspătă şi industrializare, 80% din păstăi maturându-se concomitent pe plantă.
Garoafe Chabaud FEUER KONING
Dianthus caryophyllus var. CHABAUD
Decorativa prin port, miros suav, flori rosii involte, tija florara rigida, perioada lunga de inflorire (din iunie, pana la caderea brumei). Se foloseste ca floare taiata si pentru decorarea parcurilor si gradinilor.
Talia plantei – cm – 51,0 Diametrul tufei – cm – 35,4 Lungimea tijei florale – cm – 33,2 |
Numar de ramificatii – 4,3 Diametrul florii – cm – 5,2 |
Mazăre de grădină GETICA
Soi de mazăre de grădină semitimpuriu destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării. Se remarcă prin gustul plăcut al boabelor mijlociu de fine, timpurietate, maturitate uniformă şi potenţial de producţie crescut. Plasticitatea crescută îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării.
Morcov NABUCO
Soi de morcov apreciat pentru gustul plăcut, dulce, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu bună rezistenţă la depozitare. Atractiv prin coloritul viu şi forma sa cilindrică, cu vârful uşor rotunjit. Plasticitate ecologică mare.
Pătrunjel de frunze ORY
Plantă bienală, cu mare capacitate de regenerare. Rădăcina este suficient de îngroşată, astfel încât poate fi utilizată în consum şi ca atare (dacă densitatea culturii nu este mai mare de patru-cinci sute de mii plante la hectar, iar solul este uşor, profund şi drenat). Este tolerant la atacul patogenilor care produc deprecierea calitativă a recoltei prin făinare sau septorioză.
Pepene galben FONDANT
Soi timpuriu. Fructul are culoarea de bază a epidermei galbenă la maturitatea tehnică. Fructul este scurt (11,5 cm) şi are diametrul mic (11,5). Pulpa are culoare de bază crem (orange). Gustul pulpei este fondant. Rezistenţa la crăpare şi transport este foarte bună. Este mijlociu rezistent la Sphaerotheca fuliginea, Fusarium oxysporum f. ssp. melonis şi tolerant la Colletotrichum lagenarium. Producţia medie obţinută este de 32 t/ha, fructele având peste 1,5 kg. Se poate cultiva atât în câmp deschis cât şi în spaţii protejate.
Pepene verde DOCHIŢA
Soi semitimpuriu, diploid, fructul este rotund, uneori usor turtit, cu coaja verde deschis, cu dungi de culoare mai inchisa, miezul fructului este rosu sau roz, greutatea fructelor este cuprinsa intre 3-8 kg.
Ridichi de lună LINIA 1
Linie diploida foarte timpurie de ridichi de luna, cu frunze mijlocii, larg obovate, rotunjite, pubescente, de culoare verde galbui. Radacini medii spre mari, rotunde, de culoare rosu-carmin uniforma, culoarea pulpei opaca, tendinta slaba de dospire, cortex subtire.
Ridichi negre IULIA
Linie diploida de ridichi de vara-iarna, cu maturitate mijlocie spre semitarzie, cu frunze scurte cu pozitie orizontala, larg obovate, de culoare verde inchis, cu multi lobi. Ridichi scurte, cu grosime mijlocie, transversal eliptice in sectiune, pulpa alba translucida, tendinta tarzie de dospire. Rezistenta buna la pastrare peste iarna.
Salată GRAŢIA
Soi de salată semitimpuriudestinat cultivării atât în câmp deschis, cât şi în spaţii protejate. Se remarcă prin mărimea şi fineţea căpăţânii, ca şi prin coloritul verde deschis al frunzelor. Calităţile de consum se păstrează o perioadă destul de mare (frăgezime, lipsa gustului amar, emiterea tijei florale).
Spanac ROMÂNESC
Soi de spanac semitimpuriu, apreciat de consumatori pentru gustul plăcut al rozetei sale bogate de frunze triunghiulare, uşor rotunjite la vârf, de culoare verde intens. Apreciat pentru pretabilitatea la recoltare mecanizată şi producţiile crescute realizate.
Ţelină DACIA
Soi de ţelină semitimpuriu destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, apreciat pentru culoarea plăcută a pulpei şi aroma fină, buna capacitate de păstrare şi dimensiunile medii ale rădăcinii de consum, apreciate pe piaţă. Nu ridică probleme deosebite din punct de vedere fito-sanitar.
Tomate BUZĂU 1600
Soi semitardiv de tomate, cu creştere nedeterminată, viguros. Fruct mare, ~200 g, de formă sferică. Suprafaţa fructului – netedă, de culoare roşie uniformă. Fructul este ferm, nu crapă. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de producţie – 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizată, producţia poate creşte până la 150 t/ha.
Tomate BUZĂU 22
Soi semitardiv, cu crestere determinată, viguros. Fruct mare, greutate medie ~180 g, de formă globulos-turtită. Suprafaţa fructului – netedă uşor costată, culoare roşie uniformă pe toată suprafaţa. Fructul îşi păstrează fermitatea pe teren timp de 10-12 zile. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de productie – 70-80 t/ha. În condiţii foarte bune de cultură poate produce până la 90-100 t/ha.
Tomate BUZĂU 4
Soi timpuriu de câmp, cu creştere determinată şi coacere concentrată a fructelor; tufă de vigoare medie, cu foliaj verde mediu; fructe cu formă rotund-uşor înaltă, greutate medie de 100-150 g şi indice de formă de 1.02-1.1; culoare verde-deschis înainte de maturitate şi roşu intens la maturitatea fiziologică, adecvată pentru industrializare; prezintă 3-4 loji seminale; fermitate bună, rezistente la crăpare şi păstrare; substanţă uscată 5,8-6.2 %; calităţi organoleptice deosebite; 107- 110 zile de la răsărire la coacerea primelor fructe. Tolerant faţă de boli. Potenţial de producţie: 55-65 t/ha. În condiţii bune de cultură poate produce până la 90 t/ha.
Tomate BUZĂU 47
Soi semitimpuriu, cu creştere determinată, vigoare mijlocie. Fruct mijlociu, greutate ~100 g, formă sferică, uşor turtită. Suprafaţa fructului este netedă, de culoare roşie-uniformă. Fruct ferm, coacere concentrată, conţinut ridicat în substanţe utile – recomandat pentru industrializare, putându-se recolta mecanizat. Se cultivă cu succes în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de boli. Potenţialul de producţie – între 50-70 t/ha, ajungând chiar la 85 t/ha.
Tomate BUZĂU 50
Soi timpuriu cu creştere nedeterminată, talia medie a plantei 1,90 cm, prima inflorescenţă apare după 4 – 5 frunze, cu 6–7 fructe în inflorescenţă; fructe sferice uşor alungite, cu 3 – 4 loji seminale, fără calotă verde înainte de maturare, cu fermitate bună şi rezistenţă la crăpare. Fructul are o greutate medie de 260 g, înălţimea de 8,66 cm şi grosimea de 7,46 cm. Gustul fructului este plăcut, cu aspect comercial atractiv. Soi pentru cultura în câmp deschis, destinat consumului în stare proaspătă; potenţial de producţie: 40 – 50 t/ha.
Tomate CARISMA
Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării – conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.
Tomate CORALINA
Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării – conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.
Tomate DARSIRIUS
Soi semitimpuriu de tomate cu creştere determinată, destinat industrializării. Fructe pruniforme, de culoare roşu închis, cu luciu, ferme, cu o greutate medie de 60-80 g, fără capac verde, se recoltează uşor, fără codiţă. Conţinut în substanţă uscată de peste 6%, cu o producţie medie de peste 2.5 kg / plantă. Număr mic de seminţe în fruct. Soi înzestrat genetic cu rezistenţă la bolile specifice tomatelor şi nematozi. Capacitate de păstrare a fructelor după recoltare – peste 10 zile.
Tomate KRISTINICA
Soi semitimpuriu, destinat industrializării şi consumului în stare proaspătă. Creştere determinată şi vigoare medie, Destinat cultivării în câmp pentru industrializare, se pretează foarte bine în culture ecologice şi chiar în solaria. Fructe colorate în roşu intens cu o greutate medie de 80 – 120g, ferme, rezistente la transport şi păstrare; potenţial de producţie: 35 – 50t/ha.
Tomate MARATONUS
Soi semitimpuriu de câmp, creştere determinată; tufă viguroasă, foliaj verde deschis; fructe rotund-uşor înalte, greutate medie de 150-240 g, culoare verde-deschis înainte de maturitate şi roşu intens la maturitatea fiziologică; 4-5 loji seminale; fermitate bună, rezistente la crăpare şi păstrare; conţinutul în substanţă uscată 6.0-6.4%; pentru consum în stare proaspătă şi industrializare; 115-120 zile de la răsărire la coacerea primelor fructe. Tolerant faţă de principalele boli şi dăunători. Potenţial de producţie: 70-75 t/ha.
Tomate SIRIANA
Hibrid timpuriu, cu creştere nedeterminată, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructul este sferic, uşor turtit cu o înălţime de 5 cm. La maturitate fructul are o greutate de 120–180 g şi o culoare roşu uniform strălucitor. Capacitate de producţie deosebită; 3–3,5 kg/plantă, rezistenţă bună la transport, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.
Varză de toamnă BUZOIANĂ
Soi semitarziu cu perioada de vegetatie de 135-140 zile. Plante cu inaltime mijlocie; diametrul rozetei de frunze mijlociu spre mare (75-90 cm); culoarea frunzei verde-albastrui, bine acoperita cu pruina, nervura proeminenta. Capatana circulară, îndesată, cu diametrul intre 18-21 cm; greutate 2.0-3.5 kg (70% din plante). Frunzele din capatana fine, albe, suculente. Recomandata pentru toate zonele ţării. In sud merge in cultura succesiva, dupa plante care parasesc devreme terenul. Este tolerant fata de boli. Soi foarte productiv, 60-80 t/ha. Indicat pentru consum proaspat si conservare prin murare.
Varză de toamnă DE BUZĂU
Soi tardiv de varză de toamnă, tolerant faţă de boli. Căpăţâna: greutate ~ 2-6 kg, formă sferic-turtită, foarte îndesată, frunze interioare fine, de culoare albă, suculente. Plasticitate ecologică mare. În zonele sudice se cultivă în culturi succesive, după plante care părăsesc devreme terenul. Este un soi foarte productiv – producţie medie – 60-80 t/ha.
Varză de toamnă MĂGURA
Soi semitardiv de varză de toamnă. Căpăţâna: greutate ~ 1,5-3,75 kg, semi-acoperită (2-3 frunze), cocean mijlociu-gros. Frunzele sunt fine şi subţiri. Rezistenţa la crăpare la maturitatea de consum – 10-15 zile. Se cultivă în toate zonele ţării. În zona sudică se poate cultiva în cultură succesivă, cu condiţia plantării până la data de 15 iulie. Prezintă rezistenţă mijlocie faţă de Alternaria, Peronospora şi rezistenţă bună faţă de Xanthomonas. Soi foarte productiv, producţie medie – 70-75 t/ha.
Vinete DRĂGAICA
Soi timpuriu. Planta este viguroasă, fructul este cilindric spre uşor piriform şi la maturitatea tehnică are culoare violet-închis, foarte lucios, cu suprafata netedă. La maturitatea tehnică, pulpa este colorată în alb gălbui; are o textură fină şi un gust plăcut. Greutatea medie a fructului la maturitatea tehnică este de 300 g. Se poate cultiva în toate zonele din ţară în solarii şi în culturi de câmp. Comportarea faţă de boli este bună. Este un soi foarte productiv, de la care se poate obţine o productie medie de 51 t/ha.
Vinete ZARAZA
Soi semitimpuriu, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu fructe cilindrice, uşor piriforme, cu lungime medie de 19-20cm, diametru median mare, 7,5-8,0 cm, greutate medie a fructelor de 450g şi potential de productie de 45-50t/ha. Soi tolerant la bolile specifice poate fi cultivat în toate zonele favorabile culturii pătlăgelelor vinete, putând fi cultivat cu uşurinţă în gospodãriile populaţiei.
Rosia care seamana cu o capatana de usturoi, vinetele albe sau castravetele galben incep sa fie cultivate si la noi!
Daca pana nu demult legumele mai putin conventionale erau aduse de departe si se gaseau eventual in supermarket-uri, iata ca rosia care seamana cu o capatana de usturoi, vinetele albe sau castravetele galben incep sa fie cultivate si la noi!
Chiar daca cei mai conservatori pot fi reticenti la forma sau gustul diferit fata de cele cu care s-au obisnuit, unii cumpara legumele noi tocmai pentru gustul deosebit. O fac la inceput din curiozitate, apoi devin clienti fideli.
In serele de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura din Buzau sunt peste 300 de soiuri de tomate. Printre cele arhicunoscute, rosiile, intalnim si unele care par mai degraba gogosari.
Cercetator: “Poate inlocui ardeiul si in general ardeiul umplut. De ce? Pentru ca in interior acest fruct este aproape gol. Daca rupem acest fruct o sa observam ca in interior in locul lojelor seminale se afla aceasta cavitate.”
In serele cercetatorilor – desi inca necoapte – gasim si rosia-pară, dar si pe cea care seamana cu o capatana de usturoi. Rosiile nu au doar forme diferite, ci si culori aparte.
Avem de exemplu un soi de rosii galbene. Cercetatorii spun ca au foarte multa vitamina C si sunt extrem de delicioase in salata. Dar tomatele pot fi si albe, albastre, verzi, in dungi ori bicolore. Nici castravetii nu arata toti asa cum ne-am obisnuit.
Cercetator: “Fructele se consuma de galben, cand s-au transformat in galben, atunci cand sunt verzi asa cum este acesta este foarte amar. De unde si denumirea de castravele amar.”
Desi sunt neobisnuite, legumele atipice sunt tot mai cautate de cumparatori.
Costel Vanatoru, cercetator stiintific, SCDL Buzau: “Ca si in moda, si in lumea soiurilor este la fel: perioade in care se cauta tomate traditionale cu fructul mare zemos, perioade in care se cauta cele tari, in diverse forme si culori, tigrate chiar.”
Si cultivatorii particulari au fost atrasi de .. “inovatii”:
Cultivator: “Haideti sa rupem o rosie roz, ca pepenele, are miezul foarte, foarte carnos si gustul este mai mult decat deosebit, una dintre cele mai dulci tomate”.
Iar vinetele albe au si ele succes!
Ion Paunel, legumicultor: “M-am orientat catre legumele speciale, deoarece pretul este putin mai bun.”
Vinetele albe sunt preferate de gospodine, pentru ca nu au seminte.
Departamentul de Sanatate din California avertizeaza ca oamenii ar trebui sa tine smartphone-urile la cativa metri departare pentru a reduce nivelul de radiatii la care sunt expusi.
Cate oua avem voie sa mancam zilnic
Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joaca un rol extrem de important in orice dieta. Exista o multine de motive pentru care ar trebui sa il consumi!
Te ajuta sa slabesti. Avand un indice de satietate mai ridicat cu 50% decat cerealele, ouale te pot ajuta sa slabesti. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Rochester de obezitate din SUA, daca vei consuma un ou la micul dejun vei reduce aportul zilnic de calorii, ceea ce inseamna ca vei putea scapa mai repede de kilogramele nedorite.
Semnele ascunse ale anemiei
O confunzi adesea cu o stare de epuizare in care „vinovatul” este serviciul sau timpul limitat, familia mereu dornica de a mai adauga cerinte la adresa ta. Nu-i o problema, este o perioada peste care pot trece usor: niste vitamine, un somn bun si sunt ca noua” iti spui, incercand sa te imbarbatezi si sa iti induci ideea de femeie puternica care le poate face pe toate. Poate ca asa credea si prietena mea, dominata fiind de ideea unei caderi de calciu, trecatoare, usor de rezolvat, fara implicatii puternice. Confuzia apare din cauza faptului ca simptomele anemiei sunt asemanatoare si ca le pui un diagnostic mult mai simplu decat ar putea fi: era palida, obosita, slabise foarte mult, ceea ce o ingrijora, dar le punea pe seama evenimentelor anterioare epuizante, eventual stresante si pe binecunoscuta lipsa de calciu. O considera o stare trecatoare pe care avea sa o invinga in cele din urma.
Sunt sigura ca cele mai multe simptome iti sunt cunoscute, dar pentru a nu omite niciuna iti mai repet inca o data cele mai des intalnite semne ale anemiei, pentru a te responsabiliza si mai mult cu privire la aceasta problema majora de sanatate, care slabeste organismul, si mai mult decat atat „atrage” ca un magnet boli care pot fi mortale: ameteala, dureri de cap, paloare, icter, oboseala, lipsa de vlaga, lipsa poftei de mancare, lesin, Nu lasa anemia sa treaca pe langa tine, declansand cele mai cumplite boli care „profita” de slabiciunea corpului tau, ci intareste-ti organismul reactionand prompt la astfel de reactii.
De ce ar trebui sa mananci mai des varza
Cu siguranta ai auzit de varza kale, despre care se spune ca este un adevarat superaliment, ce ar trebui inclus cat mai des in alimentatie. Dar din aceeasi familie face parte si varza obisnuita, despre care nutritionisti spun ca este o leguma subestimata. La fel ca si kale, varza comuna are proprietati uimitoare si beneficii excelente pentru sanatate.
Te dor articulatiile pentru ca e nor? Un grup de cercetatori infirma aceasta teorie, dupa ce a analizat 1,5 milioane de oameni
Studiul a analizat datele obtinute de la 1,5 milioane de americani de 65 de ani sau mai batrani, care au ajuns la doctor in urma durerilor de articulatii. Acestea au fost corelate cu datele de la National Oceanic and Atmospheric Administration.
Periuta de dinti pentru lenesi si pentru grabiti care spala singura dantura in doar 10 secunde
Pentru cei carora le este lene sa se spele pe dinti sau pentru care aceasta activitate este neplacuta, o companie a lansat un dispozitiv care curata dantura fara ca utilizatorul sa depuna vreun efort. Amabrush se tine in gura, iar mustiucul cu perii in forma de proteza curata dintii. Acesta este realizat dintr-un material antibacterian. Potrivit producatorului, o curatare completa se poate face in doar 10 secunde. Bateria Amabrush are autonomie de pana la 30 de zile si se incarca wireless. Dispozitivul costa 69 de lire pe Kickstarter.
Cele trei alimente care, consumate in exces, pot duce la boli grave
Paine alba, paste si cartofi pe saturate – asta primesc la fiecare masa cei mici, potrivit unui studiu realizat de Institutul National pentru Sanatatea Mamei si a Copilului.
Cum poti folosi mierea pentru a scapa de riduri
Mierea ofera o multitudine de beneficii pentru sanatatea oamenilor. Aceasta iti da mai multa energie, controleaza glicemia, vindeca insomniile, ajuta la scaderea in greutate si imbunatateste digestia.
Ar trebui sa amesteci parti egale de miere si ulei de cocos/ulei de masline. Se aplica amestecul pe zona afectata si se maseaza usor timp de 1-2 minute. Se acopera cu o carpa curata, inmuiata in apa calda, timp de 5 minute. Odata ce observi ca s-a racit prosopul, ar trebui sa stergi amestecul de pe piele. Se recomanda repetarea acestei proceduri de 2-3 pe saptamana.
De ce ne e foame la miezul noptii
Ceasul intern al organismului, sistemul circadian, cum este cunoscut in literatura de specialitate, creste foamea si pofta de alimente dulci si sarate spre seara, sustin cercatatorii conform unui studiu publicat pe sciencedaily.com.
Anumiti hormoni regleaza senzatiile de foame si sete. Ghrelinul este hormonul care te face sa simti foame, in timp ce hormonul leptina iti spune ca esti satul. in anumite conditii fiziologice, semnalele normale sunt distorsionate atunci cand hormonii sunt dezechilibrati, iar apoi apar poftele de zahar, grasimi si sare. Aceste conditii fiziologice includ stresul, lipsa de somn sau menstruatia. Foamea nocturna poate fi cauzata si de nevoia de confort si anumite emotii, cum ar fi anxietatea, depresia si frustrarea.
Ce trebuie sa stii daca dormi pe spate
Somnul este de fapt o stare naturala a organismului. Avem nevoie de somn pentru a creste, a ne odihni si a ne reface, pentru a putea lucra si functiona la parametri optimi. Memoria si vigilenta noastra depind de somn. Creativitatea si capacitatea de acumula lucruri noi, de a invata, depind si ele de somn. Rolul lui nu este deocamdata perfect inteles, insa un lucru pare a fi clar – daca nu ar fi atat de necesar organismului, nu i-am acorda atat de mult timp.
Cat de des ar trebui spalata lenjeria de pat
Potrivit specialistului in microbiologie de la Universitatea din New York, Philip Tierno, citat de Business Insider, organismele microscopice din lenjeria de pat ne pot imbolnavi.
Ce risc de osteoporoza ai?
Osteoporoza capata din ce in ce mai mult accent in viata romanilor: si pozitiv si negativ. Pozitiv pentru ca din ce in ce mai multe campanii de informare asupra osteoporozei ne fac sa devenim constiente de ceea ce inseamna aceasta boala si negativ, pentru ca statisticile se inmultesc cu noi cazuri zilnice de osteoporoza in randul populatiei. Afla daca ai un risc crescut pentru a face aceasta boala!