Noutati tehnologice in cresterea porcilor

Sistemele de cazare moderne ofera o stabilitate mare pentru o incarcare ridicata in cresterea industriala porcilor.

Sistemele constau in stalpi de rezistenta din otel inoxidabil cu grosimea peretilor de 1,5 mm, respectiv 2,0 mm si pereti despartitori din PVC, grosi de 35 mm, iar pentru crearea zonelor de contact intre grupele de porci sunt folosite tevi din otel galvanizat.

noutati_crestere_porci

Acest aspect este important, in primul rand pentru confortul animalelor, cat si pentru asigurarea unui echilibru social optim in cadrul grupei de animale.

Prüllage Systeme produce sisteme de cazare pentru fatare, cresterea purceilor cat si pentru ingrasarea porcilor destinati abatorizarii, care pot fi adaptate oricaror circumstante si cerinte ale clientilor. În acest fel se poate furniza un sistem de cazare, construit conform cerintelor clientilor nostri, care sa asigure confortul optim tuturor animalelor. Toate acestea pentru succesul afacerii dumneavoastra si pentru confortul animalelor.

Avantajele sistemelor de cazare de la Prüllage Systeme

Sistemele de cazare furnizate de catre Prüllage Systeme sunt uimitoare pentru usurinta in exploatare, pentru montajul simplu cat si pentru faptul ca prin aceasta nu sunt impuse limitari ale capacitatii exploatatiei.

Avantajul esential al acestui sistem de cazare consta in noul concept de deschidere a usilor in ambele sensuri, in interior si in exterior. Sistemul de deschidere este astfel conceput incat poate fi manevrat in vederea deschiderii cu usurinta cu o singura mana. In functie de necesitatile clientilor nostri sistemul poate fi echipat cu o gura de admisie cu clapeta culisanta, care prin modul sau flexibil de atasare avertizeaza atunci cand sunt curenti de aer. De aceea, acest sistem poate fi utilizat chiar si la un pasaj de ventilatie. Prin aceasta flexibilitate, sistemul Prüllage de cazare se poate adapta perfect oricarei hale si oricarei cerinte a clientilor nostri.

PigsFeeder sau eficacitatea unui sistem de hranire lichida intr-un hranitor pentru furajare umeda.

Furajare umeda pentru crestere si finisare

Hranitorul pentru furajare umeda „PigsFeeder” este caracterizat prin cresterea cantitatii de furaj consumat de catre animale si prin micsorarea pierderilor in furjarare. Avand un buncar cu volum de 90 de litri, hranitorul pentru furajarea umeda poate stoca o cantitate mare de furaj. Competitia dintre animalele din compartiment este micsorata si este asigurata cresterea uniforma. Nivelul de umplere a hranitorului poate fi determinat simplu datorita buncarului de stocare transparent ceea ce duce la usurarea substantiala a muncii. Cu ajutorul limitatorului de nivel al furajului, cantitatea de furaj poate fi ajustata in hranitor pentru 25 de etape diferite de crestere. Sistemul «Pigs Feeder » are aceeasi eficacitate ca si sistemele de furajare lichida, asigurand obtinerea unui profit crescut cu cheltuieli minime. Hranitorul umed este disponibil in doua variante: varianta << PigsFeeder >> simplu ofera furaj si apa pentru aproximativ 30-35 de animale cu greutatea cuprinsa intre 6 si 125 kg in timp ce varianta „PigsFeeder” >> dublu este pentru aproximativ 60-70 de animale.

Pierderile de furaje sunt minime iar cantitatile de furaje consumate de catre animale sunt maxime.

Aprovizionarea optima cu hrana si apa in functie de etapa de crestere

Hranitorul pentru furaj umed “PigsFeeder” a fost conceput pentru asigurarea cu cantitatile optime de furaje si apa porcilor in perioada de crestere rapida si in perioada de finisare. Animalelor le este oferita pe de-o parte, hrana umeda si apa direct in cuva hranitorului dar totodata ele se pot adapa si din alte doua adapatori separate existente in compartiment. Hranitorul PigsFeeder, varianta simpla, este echipat cu 2 adapatori cu niplu in timp ce in varianta dubla, acelasi hrAnitor este echipat cu trei astfel de adapatori. Hranitorul PigsFeeder este de asemenea echipat cu coloana de apa si cadru din otel inoxidabil. Hranitorul poate fi integrat in compartiment sau poate fi instalat de sine statator. Hranitorul pentru porci este disponibil in doua versiuni :

Hranitorul simplu

Dimensiuni (H x D x h): 722 x 1290 x 485 mm; volumul buncarului de 50 kg

Dimensiuni (H x D x h): 722 x 1290 x 485 mm; volumul buncarului de 50 kg

Hranitorul dublu

Dimensiuni (H x D x h): 1405 x 1310 x 482 mm; volumul celor 2 buncare 2 x 50 kg

Dimensiuni (H x D x h): 1405 x 1310 x 482 mm; volumul bazinului 2 x 50 kg

PR-Bio-Mix-sistem de furajarea uscata Bio-Rhythm cu senzori multiplex

Furajarea uscata este in zilele noastre larg raspandita in cresterea porcilor. In trecut era des intalnita furajarea manuala dar in prezent automatizarea furajarii este din ce in ce mai des intalnita. Cu sistemul Pro-Bio-Mix de la Prüllage Systems, echipat cu senzori in hranitorile automate, nivelul furajului in buncarul hranitorului este masurat continuu. Informatiile obtinute astfel, sunt prelucrate de catre computerul halei destinat furajarii si sunt la dispozitia fermierului de cate ori ii sunt necesare pentru analiza comportamentului de hranire a porcilor. Fiecarui compartiment de crestere astfel monitorizat, ii corespunde o situatie grafica in computer. Acest lucru îi permite fermierului sa observe rapid situatia umplerii cu furaj a fiecarui hranitor si care este timpul de consum a unei ratii de catre animale. Mai mult, este posibila o hranire diferentiata pe fiecare compartiment in functie de bioritmul animalelor. Alimentarea cu furaj este pornita din nou, de exemplu, in cazul in care buncarul hranitorului este 50% (valoare reglabila). In plus fata de ajustarea flexibila a compozitiei hranei in functie de bioritm, exista si alte beneficii in favoarea furajarii uscate. O furajare uscata controlata de catre computer permite utilizarea cerealelor proprii, care pot fi amestecate direct in combinatia dorita, complet automat in bucataria furajera, astfel incat sa poata fi folosite pentru hrana animalelor. In acest fel costurile cu mixarea componentelor ratiei scad.

In plus, Pr-Bio-Mix permite, in cadrul fermelor mari, in care diferite grupuri de varsta sunt intr-o singura locatie, stocarea principalelor componente ale ratiilor furajere intr-un punct central de unde pot fi distribuite prin sistemele de distributie fiecarui compartiment în parte.

Furajarea exacta, conform privind curbei de furajare, in corelatie cu o furajare in trei etape in ingrasarea porcilor, poate duce la economii substantiale ale costurilor furajelor comparativ cu furajarea monofaziala. In spatele reducerii costurilor, sistemul PR-BIO-MIX este de asemenea prietenos cu mediul. Cu sistemul PR-BIO-MIX poate fi aplicata de asemenea, foarte simplu, furajarea multifaziala.

Avantajele sistemului Pr-Bio-Mix:

Amestecul furajer se face centralizat, in bucataria furajera
Controlul procesului de macinare si mixare incluse
Dozajul medicamentelor intr-un compartiment separat (sunt excluse pierderile sau imprastierea)
Nu sunt necesare supape pentru furaje
Controlere logice programabile (CLP) incluse în sistem
Sistem de operare robust
Senzori multiplex de interogare
Prin intermediul interfetei Ethernet cu care este echipat se poate conecta prin intermediul cablului, liniei telefonice sau fibrei optice cu un sistem integrat. Sistemul de furajare poate transmite si primi date de la PC prin intermediul programelor compatibile Windows (ex programul de management, programul de întretinere de la distanta etc)
Inlocuirea ingredientelor la golirea buncarelor
Conexiune cu PC-ul
Conexiune telefonica
Software bazat pe structura Windows
Afisarea tuturor proceselor si datelor
Informatii detaliate pentru fiecare hranitor automat in parte
Stocarea datelor pe o perioada indelungata
Corectarea ratiilor in functie de bioritmul animalelor

Furajarea animalelor are loc de mai multe ori pe zi, fiind comandata de senzorii multiplex din fiecare compartiment de crestere. In acest fel este garantata furajarea tuturor animalelor din hala.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.