DATA NUME LOCATIE ORAS TEMATICA
15.02.2017 – 18.02.2017 Expo Vin Moldexpo Chisinau Agricultura, alimentar, viticultura
15.03.2017 – 18.03.2017 Moldagrotech Moldexpo Chisinau Agricultura, alimentar, viticultura
30.03.2017 – 02.04.2017 Agra Expo Expo Transilvania Cluj Napoca Agricultura, alimentar, viticultura
31.03.2017 – 02.04.2017 Vinvest CRAFT – Centrul Regional de Afaceri Timisoara Timisoara Agricultura, alimentar, viticultura
17.05.2017 – 20.05.2017 Food Technology Moldexpo Chisinau Agricultura, alimentar, viticultura
07.09.2017 – 10.09.2017 AGROMALIM Expo Arad Arad Agricultura, alimentar, viticultura
13.10.2017 – 15.10.2017 AGRO OLTENIA Centrul Multifunctional Craiova Craiova Agricultura, alimentar, viticultura
18.10.2017 – 21.10.2017 Moldagrotech ( autumn ) Moldexpo Chisinau Agricultura, alimentar, viticultura
25.10.2017 – 29.10.2017 Indagra Romexpo Bucuresti Agricultura, alimentar, viticultura
25.10.2017 – 29.10.2017 Expo Drink & Wine Romexpo Bucuresti Agricultura, alimentar, viticultura
03.11.2017 – 05.11.2017 Good Wine Romexpo Bucuresti Agricultura, alimentar, viticultura

Producatorii romani expun la Saptamana Verde de la Berlin 2017

In perioada 20 – 29 ianuarie 2017 a avut  loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91- a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”.

 

La aceasta editie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune TOPOLOVENI (Indicatie Geografica Protejata), Salam de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata). De asemenea, printre produsele romanesti expuse la standul MADR se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad si pastravul afumat in cobza de brad. Din categoria bauturilor, Romania va oferi spre degustare Tuica de Arges precum si vin alb si rosu. Merele de Voinesti vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

Conducerea MADR va fi reprezentata in acest an la nivel de secretar general adjunct, iar prezenta in cadrul standului va fi asigurata de experti din cadrul directiilor tehnice ale MADR.

De asemenea, in acest an, Romania va fi reprezentata la expozitia internationala “Saptamana verde 2017”, prin intermediul Camerei de Comert Romano-Germane, de noua producatori, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mancare romaneasca (carne de porc la garnita, zacusca etc.), lavanda si produse din lavanda, cat si obiecte de artizanat realizate de mestesugari.

Conform datelor primite de la organizatori, in anul 2016 la Expozitie au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri nationale, fiind estimati 380.000 de vizitatorii. Incepand cu anul 2003, MADR a participat cu stand propriu, in fiecare an.

In perioada 19 -21 ianuarie 2017, are loc Forumul ministrilor agriculturii. Tema intalnirii se refera la agricultura si apa, elemente cheie pentru asigurarea necesarului de hrana. Forumul Global pentru Alimentatie si Agricultura si Conferinta Ministrilor Agriculturii au avut loc din 2009 si au pastrat nivelul ridicat al unui format central ce se adreseaza aspectelor globale referitoare la agricultura si securitate alimentara.

Cele doua evenimente reprezinta repere pentru agenda internationala a sectorului agricol, la inceputul fiecarui an. Editia din anul 2017 a Forumului are ca obiectiv o provocare cheie a secolului 21: lipsa de apa. Ca un utilizator de apa important, agricultura din intreaga lume are, pe de o parte, o responsabilitate, in principal in ceea ce priveste gestionarea responsabila a acestei resurse importante. Pe de alta parte, agricultura are un potential enorm, in cooperare cu alte politici, pentru a face fata provocarilor actuale la nivel international.

Discutiile din cadrul Forumului se vor referi la un subiect deosebit de important – “Agricultura si apa – chei pentru hranirea planetei”.

Intalnirea are ca scop furnizarea unui stimul la nivel global pentru dezvoltarea viitoare in domeniul “agricultura si apa”. Se doreste consolidarea rezultatelor editiei precedente a Forumului si agrearea unor masuri privind gestionarea responsabila a resurselor de apa si a resurselor naturale, in special solul si apa.

 

Produs de Cluj in capitala Germaniei

Producatorii romani la Saptamana Verde de la Berlin 2017

Asociatia ‘Produs de Cluj’, entitate aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, va participa in perioada 20-29 ianuarie 2017 la cea de-a 82-a editie a Expozitiei Internationale ‘Saptamana Verde’ (Die Internationale Grune Woche sau I.G.W.) de la Berlin, Clujul fiind, astfel, reprezentat pentru a treia a oara consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expozitii internationale dedicate alimentatiei, agriculturii si horticulturii.

La editia din acest an a I.G.W., Asociatia ‘Produs de Cluj’ va fi prezenta cu cinci producatori si mestesugari locali, unii dintre cei mai reprezentativi intreprinzatori din judet. Vizitatorilor expozitiei le vor fi prezentate mierea de albine si produsele apicole provenite din stupinele locale, precum si articole pe baza de lavanda realizate de cultivatorii primei plantatii din judet. Lor li se vor alatura doi artizani populari care vor pune la dispozitia cunoscatorilor costume populare din zona Transilvaniei si obiecte decorative si uzuale sculptate in lemn.

‘Remarcam cu satisfactie faptul ca, in demersul sau constant de promovare a celor mai alese si autentice produse, traditii si valori ale Clujului, Asociatia Produs de Cluj a completat seria de reprezentari pe plan judetean si national cu participari la cele mai renumite targuri si manifestari internationale de profil. Sunt mai mult decat convins ca reprezentantii Clujului vor impresiona, din nou, vizitatorii acestei manifestari expozitionale de mare traditie, contribuind la promovarea imaginii judetului’ considera presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Prezenta clujeana, cu acest tip de exponate, are la baza experienta editiilor anterioare, ocazii cu care Asociatia Produs de Cluj a reusit sa convinga publicul berlinez de calitatea si valoarea acestora. De altfel, standul clujean s-a bucurat, la fiecare editie, de vizita, aprecierea si sprijinul misiunii diplomatice a Romaniei la Berlin, precum si a Ministerului Agriculturii.

Amintim in acest context faptul ca Expozitia Internationala ‘Saptamana Verde’ a fost organizata pentru prima data in anul 1926 si este locul de desfasurare al Forumului Global pentru Alimentatie si Agricultura, eveniment la care participa 60 de ministere de profil. Cu o medie de peste 400 de mii de vizitatori pe editie, I.G.W. este considerata a fi un barometru al tendintelor in domeniu.

Asociatia ‘Produs de Cluj’

 

Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM s-a inchis,dar interesul pentru mediul de afaceri din lume creste 

Salonului International al Agriculturii din Maroc SIAM 2017Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania CNIPMMR transmite informatiile primite de la E.S. d-na Daniela Bazavan, ambasadorul Romaniei in Maroc, privind organizarea Salonului International al Agriculturii din Maroc – SIAM, principala si cea mai importanta manifestare expozitionala sectoriala organizata in Africa si Orientul Mijlociu. La editia din acest an, si-au anuntat pana in prezent participarea 60 delegatii oficiale, peste 1200 expozanti, fiind asteptati peste 1.000.000 vizitatori, dintre care 300.000 profesionisti.
Peste 60 tari din cele 4 continente vor participa cu pavilion national, expunand pe o suprafata de 17,2 Ha, din care 14 Ha suprafete acoperite. In timpul desfasurarii manifestarii, se vor organiza reuniuni bilaterale intre participanti, fiind programate conferinte, seminarii, mese rotunde, diverse prezentari tehnice si demonstratii.

Ca si la editiile anterioare, pe durata desfasurarii manifestarii din acest an, se vor organiza in colaborare cu Camerele de Comert Regionale si diversele entitati sectoriale marocane si straine, forumuri de afaceri si reuniuni bilaterale intre societatile romanesti participante si societatile omoloage marocane si straine.La ultimele 5 editii ale manifestarii, Romania a participat cu standuri proprii, fiind expuse printre altele, diverse produse agroalimentare (mezeluri, conserve de legume, conserve de carne, branzeturi si cascavaluri, biscuiti, napolitane, dulciuri, miere, cereale), echipamente diverse (sisteme pentru irigatii, pompe submersibile, motoare electrice, mori diverse, sisteme fotovoltaice integrate, implemente agricole), servicii (foraj puturi de apa de adancimi diverse).

Salonului International al Agriculturii din Maroc SIAM 2017 - I
Dintre produsele de interes pentru mediul de afaceri din Maroc, mentionam:

    • Cereale (grau pentru panificatie, porumb, orz) si furaje pentru animale. Marocul este dependent de importul de cereale, productia medie anuala fiind de 7 milioane tone, iar necesarul de peste 14 milioane tone. In mod exceptional, in cursul anului 2015, productia de cereale a inregistrat un record, totalizand 11,5 milioane tone. Pentru anul 2017, perspectivele nu sunt foarte favorabile datorita conditiilor climatice din aceasta perioada;
    • Forajul de puturi de apa, furnizarea de echipamente si sisteme pentru irigatii (pompe submersibile si de suprafata, panouri fotovoltaice, motoare electrice si diverse accesorii);
    • Furnizarea de implemente agricole;
    • Furnizarea de produse alimentare diverse (branzeturi, cascavaluri, mezeluri Halal, conserve din carne Halal, conserve de legume, semipreparate Halal, miere, biscuiti, napolitane, dulciuri diverse).

Salonului International al Agriculturii din Maroc SIAM 2017 - II
Va atragem atentia asupra avantajelor naturale de care beneficieaza Marocul (apropierea geografica fata de Europa – principalul partener economic, mare varietate de ecosisteme) asupra politicii de atragere a investitiilor straine in sectorul agroindustrial, imbunatatirii mediului de afaceri, liberalizarii schimburilor de produse agricole cu Uniunea Europeana si acordarea de subventii si diverse alte facilitati, prin care se creaza premize reale pentru societatile romanesti de a furniza diverse produse si servicii.

Pentru detalii suplimentare asupra evenimentului, recomandam consultarea site-ului organizatorului: www.salon-agriculture.ma

De asemenea, pentru informatii suplimentare, va recomandam sa va adresati BPCE Tanger, mobil: 00212 664 815 494, e-mail: remusradulescu@yahoo.com.br, persoana de contact Remus RADULESCU.

Salonului International al Agriculturii din Maroc SIAM 2017 - III

Sursa: Ambasada Romaniei in Maroc
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Roman

Au trecut peste 20 de ani de haos,pentru a pareticipa la prima LICITATIE DE BOVINE ANGUS din Romania!

Descopera totul despre o afacere Angus: de la ferma la farfurie. Nu ratati seria de evenimente dedicate zootehniei organizate de Asociatia Aberdeen Angus Romania in cadrul targului de zootehnie Agraria 2017! Noutatea este faptul ca in fiecare zi de pe parcursul targului desfasurat in perioada 6 – 9 aprilie 2017, am venit cu noutati deosebite, atat in intampinarea iubitorilor de carne de vita cat si a celor care vor sa isi dezvolte o afacere cu bovine de carne Angus.
Sambata va fi ziua ANGUS, zi in care veti fi placut surprinsi cu un incendiar show culinar cu preparate exclusive din carne de vita Angus si va culmina cu un moment inedit pentru Romania si anume: 1a licitatie de bovine de carne din Romania in cadrul careia veti avea posibilitatea sa vedeti si sa licitati cele mai valoroase exemplare din rasa Angus de pe teritoriul Romaniei.

“1a licitatie de bovine de Angus din Romania” infatiseaza necesitatile de pe piata nationala: o noua imagine a dezvoltarii zootehniei romanesti, sustinerea sectorului bovinelor de carne si in acelasi timp a pietei de carne din Romania.

In baza celor enumerate am dezvoltat un sistem integrat prin care sa infatisam bovina de carne Angus din ferma pana in farfurie. Astfel vom transpune in practica cele mai utile si aplicabile actiuni necesare in fermele cu directia cresterii spre carne, vom supune atentiei publicului cele mai noi informatii din sectorul bovinei de carne, dar mai ales vom prezenta animale din rasa Angus cu cele mai exceptionale calitati genetice care vor fi si licitate in cadrul evenimentul.

Asadar, in cadrul Agraria 2017, Asociatia Aberdeen Angus Romania va promite o serie de evenimente care ii vor surprinde si pe cei mai pretentiosi vizitatori ai targului.

1a licitatie de bovine Angus din Romania - Program

 

ASOCIATIA ABERDEEN ANGUS ROMANIA
http://aberdeenangus.ro/