Secrete medicale ascunse de… Cateva „campioane” ale luptei impotriva cancerului si… O bautura minune – suc de sfecla rosie, morcov si mar/ Sfaturi pentru prepararea sucurilor/ Tipuri de bauturi pe care le putem obtine din fructe: Bauturi pe baza de suc de fructe/ Alte Beneficii ale sucurilor de legume pentru sanatate/ Tratamente reusite cu PODBAL/ PLOP ALB/ PEDICUTA/ PELIN etc

Sfecla  rosie se numara printre putinele alimente-medicament ,in primul rand pentru femeile insarcinate, substantele sale active protejand mai ales de mutatii foetusul in pantecele mamei.

 

vio

Se consuma  sfecla cruda, asociata in salatele de cruditati, in proportia 1:2 – 1:3, cu alte radacinoase, cum ar fi morcovul, telina, patrunjelul, sau cu salata verde ori varza rosie. Doza zilnica pentru ca sfecla cruda sa-si exercite proprietatile terapeutice este de 100-150 de grame. De regula, o cura cu sfecla cruda dureaza minimum doua saptamani, durata maxima fiind de doua luni.

 

Salata de sfecla  nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta, si nu oricum, ci doar in coaja, si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Nu mai mult! Dupa fierbere, sfecla rosie se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet dupa gust. Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca foarte bine ingredientele si se pun intr-un borcan inchis ermetic cu capac. Salata de sfecla se poate pastra la frigider, fara probleme, vreme de doua saptamani, timp in care isi va conserva proprietatile terapeutice. Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. In postul Craciunului si la sarbatori, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile, balonarea etc.

 

Sucul de sfecla rosie

 

 

Expertul in administrarea acestui suc a fost terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss, cel care a avut nu mai putin de 45.000 de cazuri de cancer si alte afectiuni cronice vindecate cu ajutorul sucurilor de legume si al ceaiurilor din plante. Contra leucemiei si a bolilor tumorale, el recomanda o combinatie de sucuri, care pot fi usor obtinute cu ajutorul unui storcator electric centrifugal pentru uz casnic. Cu acest storcator, se extrag 100 ml suc de sfecla rosie, 50 ml suc de radacina de telina si 300 ml suc de morcov. Aceasta combinatie de sucuri se pastreaza ermetic inchisa intr-o sticla la frigider si se consuma cu lingura, pe parcursul unei zile, pe cat posibil pe stomacul gol. Dupa parerea lui Breuss, cel mai puternic dintre toate sucurile de legume este cel obtinut din sfecla rosie, care curata sangele, blocheaza dezvoltarea tumorilor, detoxifica ficatul .

 

Borsul de sfecla

 

 

Iata in continuare o reteta romaneasca traditionala, folosita mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai saraca in vitamine: o sfecla rosie, de dimensiuni mici (cca. 200 de grame), se taie in doua. Una dintre jumatati se va taia marunt, apoi va fi fiarta cu alte legume taiate marunt (ceapa, morcov, patrunjel, cartof, telina), vreme de o ora. Cand fierberea s-a apropiat de sfarsit, se taie marunt si cealalta jumatate de sfecla, care apoi se fierbe separat, doar cat sa dea un clocot, intr-o cana de bors din tarate. Dupa fierberea foarte scurta a sfeclei in bors, lichidul obtinut, de o culoare rosie intensa, se filtreaza si se adauga imediat la legumele care deja fierb, dupa care se opreste focul, se adauga sare si ulei dupa gust, verdeata tocata. Se va obtine un bors acru, de o culoare rosie minunata si foarte bogat in betalaina si in alti pigmenti cu efecte vindecatoare exceptionale. In medicina populara romaneasca, acest bors se administreaza convalescentilor, dupa raceala, celor debili sau cu boli de piept, precum si pentru… trezirea din mahmureala!

 

Tratamente preventive

 

 

 

 

* Boala canceroasa – sucul de sfecla, precum si sfecla cruda consumata in salate, sunt printre cele mai bune alimente pentru prevenirea bolii canceroase. Vitaminele (C, A, B1, B2), fibrele insolubile si flavonoidele continute de aceasta leguminoasa sunt tot atatea remedii antitumorale, efectele lor benefice fiind resimtite mai ales atunci cand sunt administrate pe termen lung si din surse naturale. Datorita bogatiei sale in substante cu efecte antioxidante, sfecla rosie este utila pentru prevenirea leucemiei, a cancerului pulmonar, colo-rectal, gastric. De asemenea, radacina sa de culoare rosie este utila si in profilaxia formelor de cancer hormono-dependente, cum ar fi cel testicular, de prostata sau la san.

* Varice – pigmentii care dau culoarea specifica sfeclei rosii au, intre altele, un efect extraordinar pentru mentinerea sanatatii si a elasticitatii vaselor de sange, in special a venelor. Ca atare, persoanelor predispuse genetic (care au avut antecedente in familie) spre varice le este recomandat consumul sistematic de sfecla rosie, care previne pierderea elasticitatii vaselor de sange si formarea dilatatiilor si stazelor venoase. Persoanele care deja au varice in formare trebuie sa tina cure serioase cu sfecla rosie, pentru a preveni extinderea acestora.

* Degenerescenta maculara – intr-un studiu facut recent in Italia, s-a descoperit ca doi pigmenti continuti din abundenta in radacina de sfecla rosie, si anume luteina si zeaxantina, previn tulburarile oculare in general si degenerescenta maculara in special.

 

* Intoxicatiile lente – ne referim aici la acumulari lente si extrem de daunatoare de toxine din alimentatie, din aer, din apa, din diferitele ambalaje, din detergenti etc. Toate acestea se acumuleaza in organism si ajung sa il sufoce, producand afectiuni din cele mai diverse, de la alergie – la reumatism, si de la scaderea imunitatii, la Alzheimer. Substantele active din sfecla rosie au calitatea de a ajuta la eliminarea acestor toxine, inca de la nivel celular, si de a ajuta la eliminarea lor prin colon, transpiratie si diureza. Efectele sale detoxifiante sunt atat de intense, incat multe persoane care tin cura cu suc de sfecla rosie se confrunta, in primele saptamani, cu fenomene neplacute, cum ar fi starile de greata, tulburarile de tranzit intestinal, mirosul neplacut al excretiilor. Aceste semne sunt cunoscute in medicina naturala ca reactie de dezintoxicare si sunt semnul ca tratamentul functioneaza si da rezultate.

 

Tratamente interne

 

* Boala canceroasa – studiile despre efectele extraordinare ale sfeclei rosii in cancer le datoram unui cercetator maghiar, Alexander Ferenczi, care, incepand din 1950 si pana in anii 80, a facut un numar impresionant de studii pe animale de experienta si pe pacienti umani, care au demonstrat ca sfecla rosie are efecte antitumorale puternice. Studiile sale, publicate in prestigioase reviste de specialitate, au demonstrat fara dubiu ca radacina de sfecla rosie are efecte antitumorale, mai ales administrata sub forma de suc sau cruda, in salate.

Persoanele care sufera de diferite forme ale bolii canceroase ar fi bine sa consume zilnic, vreme de doua luni, combinatia de sucuri Breuss despre care am vorbit.

* Leucemie – terapia cu suc de sfecla, telina si morcov a lui Rudolf Breuss si-a dobandit notorietatea actuala in primul rand datorita rezultatelor excelente obtinute in aceasta afectiune. Sucul de sfecla este unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, favorizeaza formarea de elemente figurate ale sangelui (in special de hematii), are efecte antitumorale directe.

Se recomanda consumul a 450 de ml din acest suc, zilnic, pe o perioada de 60 de zile, urmata de 15 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Este o terapie puternica, dar care nu intra in opozitie cu nici un alt fel de tratament, alopat sau naturist.* Cancer de colon – substantele nedigerabile din radacina de sfecla, numite fibre alimentare, in care aceasta leguma este foarte bogata, curata sistematic tubul digestiv, fiind un factor activ in prevenirea cancerului de colon si de rect. Administrarea sfeclei crude sau fierte, cate 150-300 de grame pe zi, previne boala, ajuta la normalizarea tranzitului intestinal, precum si la mentinerea tonusului fizic si psihic al bolnavului de cancer. Studii recente au aratat ca un consum corespunzator de sfecla cruda duce la formarea unui anumit tip de celule la nivelul intestinului gros (numite prescurtat CD8), care detecteaza si distrug formatiunile maligne.

* Gastrita hiperacida – sucul de sfecla rosie este puternic alcalin, tamponand aciditatea excesiva din stomac. Cele mai bune rezultate in tratament se obtin combinand 100 ml de suc de sfecla rosie cu 100 ml de suc de cartofi cruzi si 500 ml de suc de morcov. Rezulta o licoare cu un gust nu foarte placut, dar foarte eficienta pentru prevenirea si calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiperaciditate.

* Ischemie cardiaca, ateroscleroza – vitaminele si pigmentii organici din radacina de sfecla impiedica oxidarea colesterolului si trigliceridelor pe peretii arterelor, prevenind sau stopand procesul de ingrosare a acestora. Se recomanda o cura cu o durata de 4-8 saptamani, timp in care se consuma de trei ori pe saptamana cate 150 de grame din aceasta leguma, in alternanta, ca suc si ca salata, de sfecla fiarta sau cruda.

* Hipertensiune – este, fara doar si poate, afectiunea in care se obtin cele mai rapide si spectaculoase efecte cu sucul de sfecla rosie. O jumatate de pahar din aceasta licoare duce la o scadere cu pana la 20% si la o stabilizare a valorilor tensiunii arteriale, efecte observabile la doar 30-60 de minute dupa ingerare. Aceste elemente au fost demonstrate printr-un studiu facut pe pacienti umani, la o universitate de medicina londoneza, in anul 2007. Ca urmare, in 2010, Societatea Americana de Cardiologie a introdus consumul regulat al sfeclei rosii intre recomandarile sale pentru prevenirea si tratarea hipertensiunii arteriale.

* Anemie feripriva – sfecla rosie contine fier, dar si magneziu si vitamina B6, care sunt esentiale pentru asimilarea acestui oligoelement si pentru combaterea anemiei. Mai mult, aceasta radacinoasa stimuleaza hematopoieza, adica procesul de formare a globulelor rosii (hematiilor). Ca atare, contra acestei afectiuni se recomanda o cura de o luna cu sfecla, din care se consuma cate 150 de grame, o data la doua-trei zile. Pentru o mai mare eficienta in tratarea anemiei, se introduc in dieta si alte alimente bogate in fier, cum ar fi galbenusul de ou, mazarea si fasolea verde, spanacul, urzica

* Sarcina – fiind foarte bogata in vitamine din complexul B (mai ales acid folic), precum si in oligoelemente, sfecla rosie este un aliment ideal pentru o buna dezvoltare a foetusului. De asemenea, consumul de sfecla rosie previne si trateaza unele probleme specifice sarcinii, cum ar fi hipertensiunea sau varicele. Mai mult, aceasta radacinoasa previne mutatiile pe care le-ar putea suferi copilul in faza intrauterina.

* Adjuvant in bolile renale – se consuma o combinatie din 100 ml de suc de sfecla rosie si 400 ml de suc de morcov. Acest amestec este un puternic diuretic, protejeaza epiteliul renal de infectii si ajuta la refacerea sa in cazul in care a fost lezat de calculi sau infectii. Nu in ultimul rand, ajuta la eliminarea mai usoara a calculilor, avand efecte relaxante asupra musculaturii netede.

* Hepatita cronica – conform medicului american H. C. Vogel, sucul de sfecla rosie si sfecla rosie consumata cruda protejeaza celulele hepatice, ajuta la regenerarea lor mai rapida si le stimuleaza functionarea normala. Aceasta leguma este foarte bine tolerata de ficat si previne evolutia hepatitelor cronice spre ciroza sau spre cancerul hepatic. In cazul ingrasarii ficatului, ca urmare a unei otraviri sau a unei intoxicatii, sucul de sfecla rosie este, de asemenea, un ajutor de nadejde.

* Diabet – sfecla rosie face parte dintre alimentele recomandate pentru stabilizarea glicemiei pacientilor, cu diabet de tip I si II. Desi este bogata in hidrati de carbon, avand chiar un gust dulce pronuntat, sfecla rosie contine fibre alimentare si compusi cu efect usor hipoglicemiant, ceea ce o face usor de tolerat de catre diabetici. Ea are, de asemenea, efecte diuretice si previne complicatiile cardiovasculare ale diabetului.

* Constipatie – fibrele alimentare continute de sfecla rosie, laolalta cu polizaharidele pe care aceasta radacinoasa le secreta, au darul de a debloca tranzitul intestinal si de a elimina toxinele din colon. Se recomanda sfecla cruda si cea fiarta, preparata cu hrean si miere (a se vedea retetele prezentate anterior), ajungandu-se la 150 de grame din aceasta leguma consumate pe zi

* Imbunatatirea capacitatii de efort fizic – betacianina, o substanta continuta din belsug de catre sfecla rosie, este un stimulator de efort extraordinar. Ea creste capacitatea sangelui de a transporta oxigenul, ceea ce aduce dupa sine o crestere substantiala a capacitatii de efort. Mai mult, sfecla rosie scade tensiunea arteriala, rareste ritmul cardiac, fiind perfecta pentru cei care fac eforturi intense si de lunga durata.

* Vitaminele complexului B – radacina de sfecla contine vitaminele B1, B2, B3, B6. Sfecla este cunoscuta mai ales ca una din cele mai bune surse alimentare naturale de vitamina B9, 200 de grame continand aproximativ 50% din necesarul zilnic din aceasta vitamina, foarte importanta pentru activitatea cardiovasculara, a sistemului nervos si digestiv.

* Vitamina C – este supranumita si vitamina imunitatii, deoarece are un rol esential in mentinerea sanatatii si functionalitatii sistemului natural de aparare al organismului. Dar rolul sau nu se limiteaza la atat, vitamina C fiind esentiala si pentru sistemul cardiovascular, pentru sistemul muscular si cel nervos. Ei bine, si la acest capitol, sfecla rosie este pe podium, 200 de grame din acest aliment preparat corespunzator asigurand nu mai putin de 25% din necesarul zilnic de vitamina C.

* Potasiu si magneziu – o portie de 150 de grame de sfecla rosie contine 16% din necesarul zilnic de potasiu al unui adult si 12% din necesarul de magneziu. Ambele minerale sunt esentiale pentru mentinerea functionalitatii inimii (ele alcatuiesc si celebrul „Aspacardin”, folosit in aritmia cardiaca), pentru sanatatea sistemului nervos si a celui muscular.

 

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII

 

 

 

La aproximativ 15% dintre cei care consuma sfecla rosie, urina capata o culoare rosie, fenomen denumit beturie, care nu arata vreo afectiune sau intoxicatie, ci doar o incapacitate partiala a organismului de a asimila anumiti nutrienti din sfecla.

Abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale. De asemenea, la doze mari de suc de sfecla rosie sau la sucul de sfecla consumat simplu, fara suc de morcov, pot aparea stari de greata.

d8

 

Sfeclă roșie este  un aliment-medicament pentru mame și copii

 

Când pot introduce sfecla roșie în alimentația copilului meu?

 

Fiind o plantă rădăcinoasă, cei mai mulți medici recomandă introducerea ei în alimentație în jurul vârstei de 7 luni. Principala temere este legată de eventualele substanțe nesănătoase de genul nitraților, pe care le poate conține.

Însă, dacă aveți o sursă de încredere care vă poate furniza sfeclă roșie, eventual bunica sau bunicul, puteți încerca să o prezentați bebelușului chiar de la 6 luni.

Cu toate astea, recomandarea noastră fermă este să discutați și cu medicul pediatru curant desore momentul introducerii sfeclei roșii în alimentația copilului vostru.

Cum pot prepara sfecla roșie pentru copilul meu?

 

Foarte puține persoane îi agreează gustul în stare curdă, așa încât, de obicei, nu este consumată singură, ci este asociată în salatele de crudități cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina, pătrunjelul, sau cu salată verde ori varză roșie.

Substanța care dă culoarea roșu-sângerie sfeclei se numește betalaină, iar de prezența ei se leagă mai toate proprietățile antitumorale și antioxidante ale acestei legume. Însă betalaina este destul de sensibilă la fierbere și extrem de sensibilă la coacere. Prin urmare, sfecla roșie e mai bine sa fie consumată în stare crudă. Însă între a o consuma fiartă sau coaptă, varianta optimă ar fi fiartă, în  coajă, și doar până se înmoaie (se verifică prin împungere cu o furculiță).

De asemenea, sucului de sfeclă roșie i-a fost atribuit de către terapeutul naturist austriac Rudolf Breuss rolul de a fi unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului și a leucemiei.

Sucul de sfeclă roșie scade presiunea arterială și are efect antifebril în cazul unei viroze. Consumând acest suc, metabolismul organismului se îmbunătățește, iar ficatul este ajutat să funcționeze mai bine.

Pentru a face un suc delicios celor mici, puteți adăuga în storcătorul de fructe pe lângă sfeclă și câțiva morcovi.

Copiilor slăbiți, anemici sau care nu au poftă de mâncare le poate fi prescrisă o cură cu acest suc, fiind recomandat a fi băut cu lingurița, pentru a avea efecte mai puternice.

Ce e bine de știut despre sfecla roșie?

 

Dacă păstrați codițele sfeclei, aceasta își va menține mai mult timp gustul și culoarea, putând fi păstrată în lada de legume a frigiderului până la două săptămâni.

Cu cât sfecla este mai mică, cu atât este mai dulce.

La aproximativ 15% dintre cei care consumă sfeclă roșie, urina capătă o culoare roșie, fenomen denumit beturie. Acest lucru nu arată vreo afecțiune sau intoxicație, ci doar o incapacitate parțială a organismului de a asimila anumiți nutrienți din sfeclă. Așa că nu vă alarmați dacă scutecul copilului devine mai roșiatic când este udat. Același lucru se poate întămpla și cu culoarea scaunului.

La doze mari de suc de sfeclă roșie sau la sucul de sfeclă consumat simplu, fără suc de morcov, pot apărea stări de greață.

Primul preparat cu sfecla rosie pe care vi-l propun vine este o salata de iarna, ruseasca, plina de culoare si cu un gust excelent. Bunica mea era basarabeanca, si dintotdeauna am avut o atractie catre toate lucrurile frumoase din Rusia – povesti, traditii, limba melodioasa, si mai recent, felurile de mancare. Ideea pentru aceasta reteta mi-a venit de la prietena mea Lena, care este tot basarabeanca, a supravietuit cancerului de san, si este o permanenta sursa de inspiratie pentru mine.

 

Ingrediente pentru Salata cu sfecla rosie vinaigrette (3-4 portii)

 

 

 

4 cartofi medii

 

2 morcovi medii

 

1 sfecla mare sau doua mai micute

 

4-5 castraveti murati in saramura (sau varza fermentata)

 

o ceapa rosie micuta

 

2 linguri de otet de mere

 

2 linguri ulei de masline extravirgin

 

sare si piper proaspat macinat

 

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se taie in patru si se pune in hartie de copt in cuptorul incins la 170 grade, pana cand se inmoaie (aproximativ 30 minute). Prin coacere se pastreaza mai bine calitatile nutritive decat prin fierbere.

 

Se lasa toate legumele sa se raceasca, dupa care se decojesc, se taie cubulete si se amesteca impreuna muraturile taiate cuburi si cu ceapa taiata foarte fin. Inainte de a adauga sfecla in salata, se taie cubulete si se stropeste cu ulei de masline, pentru ca superba culoare rosu-ciclam sa nu se imprastie in toata salata (desi pana la urma tot se va intampla, insa mai lent). Se drege cu ulei, sare, piper si otet, si se lasa jumatate de ora in frigider, pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Este foarte satioasa datorita cartofilor, si poate fi consumata ca fel principal

 

O bautura minune – suc de sfecla rosie, morcov si maroo

Sucul proaspat de sfecla, morcovi si mere a fost prima oara folosit de catre medicii chinezi pentru tratamentul cancerului de plamani cu sute de ani in urma, iar acum din ce in ce mai multi dintre noi folosesc sucul acesta pentru sanatate si energie

Este eficient in pastrarea sanatatii organelor, in special a celor responsabile cu detoxifierea, care sunt zilnic expuse la diverse tipuri de toxine – ficatul si rinichii

Mentine sanatatea inimii si a sistemului circulator, datorita carotenilor din sfecla si morcovi, care reduc nivelul colesterolului, echilibreaza tensiunea si protejeaza organismul de bolile coronariene.

Datorita efectelor detoxifiante, dar si a vitaminelor pe care le contine, sucul proaspat de sfecla, morcovi si mere ajuta la curatarea acneii si a cosurilor, si intarzie aparitia ridurilor. Atunci cand nivelul toxinelor este prea mare pentru ficat, acesta antreneaza si urmatorul mare organ cu rol in detoxifiere – pielea. De aceea apar cosuri, acnee, pete maronii in jurul ochilor, iar durerile dese de cap si oboseala sunt adeseori semnale ca ficatul este sub presiunea toxinelor.

Mentine sanatatea sistemului digestiv – protejeaza stomacul de ulcer, si reducere riscul constipatiei, datorita fibrelor din mere si sfecla rosie.\

Sucul proaspat de sfecla, morcov si mar este un aliat pentru bolnavii de cancer, pentru ca inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Prietena mea Lena, despre care am mai amintit pe blog, a avut un cancer agresiv la san, pe care l-a tratat, pe langa medicatia alopata, cu un regim strict vegan, si cu un consum zilnic de suc de sfecla, morcov si mere. Acum este bine!

Poate ajuta la scaderea in greutate, pentru ca este un suc foarte satios datorita fibrelor pe care le contine, si ofera maxim de energie pentru o cantitate mica de calorii

Are efecte anti-inflamatorii

 

 

Sfaturi pentru prepararea sucurilor pl

Cumparare si preparare

– Nu cumpara decit fructe proaspete pentru suc.

– Spala bine fructele inainte de a le prepara.

– Daca faci sucul cu un aparat special, curata fructele (caise, grapfruit, piersica, portocale, kiwi) de coaja. Poti sa lasi samburii mici (de exemplu la grapfruit sau portocala), dar scoate samburii si casuta marului.

– Daca faci un suc de legume sau zarzavat, de exemplu de spanac sau salata verde, amesteca-l cu un suc mai consistent, cum este cel de morcov.

– Nu prepara decit o cantitate mica de suc, pentru ca sucul de fructe de oxideaza imediat.

– Cand prepari sucul de fructe, fii creativ, apeland la diverse combinatii. Dar nu amesteca legumele si fructele decat cu foarte mare atentie, pentru ca unele combinatii pot fi suparatoare pentru stomac.

 

Exista mai multe tipuri de sucuri, in functie de care poti face diverse combinatii:

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri;

Sucuri din fructe putin acide: mere, piersici, caise, pere, cirese;

Sucuri din fructe acide: portocala, lamiaie, grapfruit, capsuni, ananas;

Sucuri din legume: rosii, castraveti;

Sucuri din zarzavat: varza, telina, spanac, salata, patrunjel;

Sucuri din radacinoase: morcov, ceapa, cartof, ridiche.

 

 

Tipuri de bauturi pe care le putem obtine din fructe: saa

 

Nectar

Bautura racoritoare cu parfum puternic; se pastreaza doar cateva zile la frigider. Este facuta din amestec de pulpa si suc natural de fructe cu continut mare de fibre.

 

Suc proaspat stors

Este cea mai buna racoritoare; se pastreaza la frigider cel mult o saptamana si este de fapt suc natural pur, cu acelasi gust cu cel obtinut in casa, contine adesea pulpa de fruct.

 

Suc de fructe

Suc de fructe pasteurizat, cu valabilitate de cel mult o luna, care este 100% suc de fructe obtinut prin stoarcere/presare si pasteurizat inainte de ambalare.

 

Suc natural

Suc natural de fructe, care poate fi pastrat la frigider o luna. Este concentrat de fructe si apa, pasteurizat inainte de ambalare.

Bauturi pe baza de suc de fructe iad

Este varianta cea mai ieftina, disponibila intr-o gama larga de arome, fiind suc concentrat de fructe; unele contin doar aroma de fructe.

 

Reguli pentru prepararea sucurilor

– Sucurile din fructe dulci se pot combina cu cele putin acide, dar nu cu cele acide sau cu legume.

– Sucurile putin acide se potrivesc cu cele dulci si cu sucurile din fructe acideSucurile din fructe acide cu cele putin acide si cu cele de legume.

– Sucurile din legume se potrivesc cu cele din fructe acide si zarzavat.

– Sucurile din zarzavat pot fi combinate cu cele din legume si radacinoase, dar nu cu celelalte.

– Sucurile din radacinoase se potrivesc bine cu cele de zarzavat. Nu evita sa pui in sucul de legume si sucul unor zarzavaturi, intrucit acestea contin clorofila, o substanta care ajuta organismul sa produca hemoglobina, raspunzatoate pentru transportul oxigenului din sange.

 

Sfat general Cat mai multe fructe si legume inseamna sanatate!!!

Alte Beneficii ale sucurilor de legume pentru sanatateppp

 

Iata o lista cu cele mai bune ingrediente pentru sucurile de legume si afectiunile pe care le puteti trata cu acestea:

 

Acidoza – morcov, sfecla, castravete si spanac

Acnee – morcov, salata verde si spanac

Anemie – sfecla, telina si morcov

Alergii – morcov, salata verde si spanac

Apendicita – morcov, sfecla si spanac

Ateroscleroza – morcov, telina, salata verde si spanac

Artrita – castravete, sfecla, telina, morcov si nasturel

Astm – morcov, ridichi, telina

Bronsita – rosii, morcov, ceapa si spanac

Raceli – morcov, telina, ceapa si spanac

Constipatie – morcov, sfecla, spanac si nasturel

Colita – morcov, sfecla, castravete si spanac

Diabet – morcov, telina, salata verde si spanac

Dispepsie – morcov, sfecla, castravete si spanac

Eczeme – morcov, spanac, castravete si sfecla

Epilepsie – morcov, telina si spanac

Tulburari de vedere – rosii, morcov, telina, patrunjel si spanac

Oboseala morcov, spanac, sfecla si castravete

Guta – rosii, castraveti, sfecla, morcov, telina si spanac

Dureri de cap – morcov, salata verde si spanac

Boli de inima – morcov, sfecla, castravete si spanac

Hipertensiune arteriala -morcov, spanac, sfecla si castravete

Gripa – morcov, ceapa si spanac

Insomnie – salata verde, morcov si telina

Icter – morcov, telina, spanac, sfecla si castravete

Obezitate – rosii, sfecla, varza, salata verde, spanac si morcov

Hemoroizi – morcov, spanac, napi si nasturel

Probleme sinusale – tomate, morcov, ceapa si spanac

Amigdalita – morocv, spanac, sfecla si castravete

Sucul de sfecla

Vitamine: A, B, C si E

Minerale: fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu si sodiu

Beneficii terapeutice: sucul de sfecla rosie are o actiune puternica asupra organismului si ar trebui consumat in cantitati mici si in amestec cu alte sucuri, cum ar fi suc de mere, morcovi, castraveti si de telina. Este un excelent purificator al sangelui si este eficient in curatarea ficatului, rinichilor si arterelor.

 

Sucul de sfecla rosie ofera energie, datorita nivelului ridicat de zaharuri naturale pe care il contine, desi ar trebui evitat de catre cei care sufera de diabet. Este, de asemenea, indicat in cazul problemelor digestive precum constipatia, si intareste oasele, lucru foarte util in cazul persoanelor in varsta ale caror oase devin mai fragile.

 

Alegeti pentru stoarcere sfecla ferma la atingere, mai de graba decat cele moi sau zbarcite. Amestecati-o intoadeauna cu alte sucuri de fructe sau legume, deoarece oricat de benefica poate fi, consumul sucului pur de sfecla rosie poate duce la reactii negative in organism.

PELINaaa

 

Artemisia absinthium. Fam. Compositae.
Denumiri populare: iarba fecioarelor, pelin alb, pelin brun, pelinas, pelinita, pilon, polene.
Compozitie chimica: in scopuri medicinale se intrebuinteaza partile aeriene (Herba Absinthii) tulpinile florifere contin ulei eteric 0,5% cu azulena, tuiona esteri ai acesteia cu acizii acetic, izovaleric si palmitic, tuiol, azulene, felandren, pinen, cadinen si o fractiune de ulei volatil albastru care contine mici cantitati de azulene, alaturi de un complex de substante amare (absintina, artamarina, artamarinina, artamaridinina), un flavonol (artemetina), sesquiterpene, substante tanante, rasini, vitaminele B6, C, PP, etc.

In traditia populara: este o planta aromatica si medicinala, cu intrebuintari variate inca din antichitate. Este intrebuintat la prepararea vermuturilor si a altor bauturi alcoolice.

A fost una dintre cele mai importante plante folosite in medicina populara. Ceaiul din flori sau tulpinile florifere se folosea contra durerilor de stomac. Se fierbea cu potroaca si se lua cu putin zahar contra durerilor de stomac, pentru curatire. A fost un stimulent obisnuit, sub forma de ceai sau plamadit in rachiu sau vin luat pe nemancate. Se mai lua contra frigurilor, fiert in apa ori plamadit in vin, rachiu se mai lua contra paraliziei, bai contra reumatismului. Decoctul se folosea la boli femeiesti. Vin cu pelin verde, taiat marunt si miez de paine facute ca o mamaliguta moale, intinse pe o panza se puneau la umflaturi si carnituri, de cu seara pana dimineata. Frunza oparita cu otet se lega la cap contra durerilor. La albeata se pisa pelin si se facea “blastur” care se punea noaptea la ochi. Se mai folosea zeama contra limbricilor. Se faceau spalaturi la paduchi. Se punea in paturi contra puricilor.

Actiune farmacologica: datorita principiilor amare si a uleiului volatil, preparatele din pelin prezinta o actiune excitanta, reflexa a secretiei gastrice, avand ca punct de plecare receptorii gustativi din gura si ca efect favorizarea producerii sucului gastric, marirea poftei de mancare si normalizarea scaunului. Elimina acidul uric in exces din organism prin urina. Sunt indicate in anorexiile convalescentilor, ca stomahic amar si in dispepsii. In doze mari sunt emenagoge datorita continutului in tuiona, putand provoca avortul. Sunt coleretice. La administrare indelungata au actiune vermifuga. Sunt antibiotice fata de Esccherichia coli, Staphilococcus aureus si Candida albicans.
Intra in compozitia ceaiurilor tonic aperitiv.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: amenoree psihica, anemie, anorexie, ascita, boli ale aparatului digestiv, constipatii, dismenoree, dispepsii gastrice si biliare, edeme renale, gastrite hipoacide, guta, hemoroizi, hepatite acute, hidropizie, hipertensiune arteriala, hipomenoree, luxatii, oxiuraza, parazitoze digestive, plagi purulente, rani, tulburarile sistemului nervos, ulceratii, umflaturi, vaginita atrofica, viermi intestinali, voma.

Preparare:
Intern: infuzie- o lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se va acoperi pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Se va bea inaintea meselor principale in trei reprize.
-Antihelmintic- 1-2 lingurite de pulbere de planta, amestecata cu miere, luata dimineata pe stomacul gol, concomitent cu clisma si baile de sezut, cu infuzie de pelin.|

-100 g pelin maruntit se pune cu putin alcool, doar cat sa-l umecteze. Se va lasa pentru 24 ore dupa care se va pune in 500 ml ulei de floarea soarelui. Se lasa timp de 3 saptamani la soare, dupa care se strecoara. Se va putea folosi la pansamente sau badijonaje pe tegumente.

-2 lingurite de planta maruntita se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se va lasa apoi 10 minute acoperit. Se strecoara si se poate folosi.

-In oxiuraza, se fac bai de sezut sau clisme, cu o compozitie din 2 lingurite de pelin si 2 lingurite de musetel, care se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se vor lasa timp de 10 minute acoperite. Se strecoara si se pot folosi.
-Tinctura- din 50 g planta maruntita, care se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70?. Se tine timp de 15 zile agitand des. Se strecoara. Se va lua diluat 10-20 picaturi de 2-4 ori pe zi. Sau 20-30 picaturi de 2-3 ori pe zi diluata cu putina apa.

Atentie! Nu se administreaza la mamele care alapteaza, deoarece laptele capata un gust amar. De asemenea nu se ia in sarcina, in afectiunile nervoase cu predominanta fenomenelor de excitatie si in afectiunile intestinale acute. Nu se fac cure indelungate (mai mult de 2 saptamani) deoarece pot apare tulburari digestive si nervoase.

 

PEDICUTAcrr

Lycopodium clavatum.Fam.Lycopodiaceae.

Denumiri populare:
barba ursului, branca vantului, bradisor, branca, braul vantului, bunceag, chedicuta, cornatel, crucea pamantului, iarba ursului, laba lupului, laba ursului, muschi de pamant, muschi de piatra, netoata, palamida, parul porcului, peceleca, peceleca ursului, piciorul lupului, piedica, piedica gainii, piedica vantului, praful strigoilor, talpa ursului.

In traditia populara: plantele fierte se foloseau la colorarea lanii in verde. Cu sporii plantei se pudrau copii mici contra oparelilor. Decoctul sporilor in vin se dadea in calculoza renala si vezicala, iar decoctul plantei intregi ca diuretic si purgativ. In boli de ficat si vezica biliara, tulpinile se fierbeau in apa cu radacina de ghintura si anghinare pana scadea la jumatate, dupa care se strecura si se adauga tot atata miere. Ceaiul din tulpini pisate marunt se lua in boli de rinichi. Sporangele se fierbea in apa si decoctul il luau cei care voiau sa se lase de fumat. Se mai folosea pentru spalatul pe cap pentru cresterea parului. Se mai folosea pentru reumatism si dureri de sale, spaland bolnavul cu decoct si incingandu-l cu tulpinile.

Compozitie chimica:
clamatina, anatina, licopodina, clavatoxina, nicotina, etc. Substante de natura flavonica, triterpenica, minerale. Sporii acizi grasi, acizi esterificati, fitosterine.

Actiune farmaco-dinamica: se foloseste ca pulbere sicativa pentru pudrarea copiilor contra transpiratiilor, combaterea caderii parului, stimularea cresterii parului si pentru conspergarea pilulelor. Ajuta pe cei care doresc sa se lase de fumat sau de alcoolism, diuretica, purgativa, antitumorala, antireumatismala. In industria metalurgica se foloseste la prepararea formelor in care se toarna fonta.

Se foloseste la urmatoarele afectiuni: alcoolism, alopecie, artrita, boli ale organelor genitale sau renale, bolile aparatului urinar, boli hepatice, cancer, ciroze hepatice, constipatie, crampe musculare, hemoroizi, hipertensiune arteriala, hiperhidroza, litiaze renale si biliare, nicotizm, rani, reumatism, spasme abdominale.

Preparare:

o lingurita de planta maruntita se va pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se poate consuma o cana pe zi cu inghitituri rare. Extern se va folosi cantitatea dubla de planta. In cazul litiazei se poate folosi cantitatea dubla de planta, sau se vor bea 2 ceaiuri. Cu planta ramasa se pot face cataplasme la dureri in special reumatice sau de alta natura. Acest ceai se foloseste si la cresterea parului facandu-se spalaturi de 2 ori pe saptamana.

-Sporii se pot folosi la pudraje in cazul transpiratiilor excesive, sau la copii mici.
-Tinctura din 50 g planta maruntita care se va pune la 500 ml alcool alimentar de 70?. Se lasa timp de 15 zile dupa care se strecoara. Se vor putea folosi cate o lingurita de trei ori pe zi diluata cu putina apa, inainte de mese.

PLOP ALBcorr


Populus alba Fam. Salicaceae.
In traditia populara: ere foarte pretuit pentru lemnul sau moale din care se faceau multe obiecte casnice si pentru valoarea sa medicinala. Coaja de plop se fierbea si se aplicau comprese la buboaie. Ceaiul din coaja se lua pentru oprirea menstruatiei abundente. In unele parti se fierbeau mugurii cu untura si se facea o alifie pentru hemoroizi.

Coaja ori frunzele se fierbeau, in multe parti, pentru spalat pe cap. In alte parti din coaja, amestecata cu cenusa de nuci si alune si cu untura de urs, se facea o alifie cu care se ungeau pe cap, dupa ce se spalau.
Compozitie chimica: contine aceleasi principii cu plopul negru pe care-l substituie.


PLOPUL NEGRU


Populus nigra Fam. Salicaceae.
Denumiri populare: pliop negru, plopotas, plutas.
In traditia populara: mugurii se adunau primavara, inainte de a incoltii si se afumau cu ei prin casa, punandu-se pe carbuni aprinsi, cu tamaie, pentru miros si ca dezinfectant al odailor unde au zacut bolnavii. Cu muguri de plop fierti in untura si ceara de albine, se facea o alifie din care se ungea de 2 ori pe zi, la hemoroizi si bube dulci. Ramurile tinere, arse si facute carbuni, apoi pulverizate si trecute prin sita deasa, se luau pentru usurarea nasterii. Praful de carbune se punea si pe rani invechite, cu miros urat.

Decoctul mugurilor amestecat cu untura de porc se folosea la arsuri, inflamatii, hemoroizi. Muguri pusi in tuica, se tineau 2-3 saptamani apoi se bea tuica cu lingurita la toate bolile grele.

Compozitie chimica: oficinali sunt mugurii (Gemmae Populi) mugurii de plop contin glicozizi fenolici, salicina si populina, 0,5% ulei volatil format din betulenol, d-humulen, alfa-cariofilen, glucozizi, salicina (salicozida), populina, compusi de natura flavonica: heterozide- crizol si tectocrizol, cca 1,5% taninuri, rezine (rasini), ulei gras, acid malic si galic, saponine, manitol, ceara, flavonele (le dau culoarea galbena), etc.

Actiune farmaceutica: astringent, antiseptica datorita heterozidelor fenolice, usor antiinflamatoare si slab analgezica. Proprietati balsamice, calmant al cailor urinare, expectorant, diuretic imprimat de flavone, antiinflamator renal, cicatrizant. Mugurii au fost intrebuintati la prepararea unui unguent antihemoroidal (unguentum populi). Empiric se mai utilizeaza in reumatism sub forma de infuzie sau decoct. Extern in inflamatii, leziuni ale pielii, degeraturi sau in lotiuni capilare. Carbunele de lemn de plop poate fi utilizat ca absorbant si ca cicatrizant in ulceratiile pielii sau in rani cangrenate. Scoarta are proprietati tonice, astringente, antiscorbutice si febrifuge.

Carbunele vegetal obtinut din lemnul sau pentru absorbtia gazelor si substantelor toxice produse de flora microbiana din intestinul gros.
Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, actinomicoze, afectiuni renale, afectiuni tumorale, alopecie, arsuri, artrita, astm bronhic, balonari, boli reumatice, bronsite acute si cronice, cancer, candidoze, colite de fermentatie si de putrefactie, degeraturi, dermatomicoze, diaree, dureri de gat, fisuri diverse, foliculite, gripa, guturai, guta, hemoroizi, infectii cutanate, inflamatiile cailor urinare, intoxicatii, leucoree, litiaze urinare, nevralgii, piodermite, rani greu vindecabile, rani provenite din arsuri, reumatism, spondiloza, tuberculoza, tuse, ulceratii inclusiv cele atone sau vechi.

Preparare:
Intern- o lingurita de muguri zdrobiti se vor pune la 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute dupa care se strecoara. Se pot consuma 2 ceaiuri pe zi.

-Tinctura din 50 g muguri zdrobiti, care se vor pune in 250 ml alcool alimentar, de 70?. Se vor tine timp de 15 zile agitand des. Se strecoara dupa 15 zile. Se vor lua cate 30 de picaturi de tinctura care se pun pe un miez de paine, se mesteca bine in gura si se inghit. Nu se va dilua cu apa pentru ca se vor lipi de marginea paharului si nu se va putea verifica ce cantitate se ia. Se ia de 3 ori pe zi in acest fel in afectiunile de mai sus.

-Se mai poate amesteca si cu alte plante potentandu-si efectele.
Extern: sub forma de bai pentru vindecarea ranilor provenite din arsuri sau bai de sezut in hemoroizi si alte afectiuni. Infuzie din 2 lingurite de planta pusa in 250 ml apa clocotita.

-Alifie- 20 g de muguri zdrobiti se amesteca cu 5 ml de alcool de 90?. Se vor lasa pentru 24 ore acoperiti, dupa care se va adauga 100 g de untura de porc proaspata nesarata. Se vor fierbe pe baia de apa timp de 2-3 ore, in functie de cat de tare fierb si apoi se strecoara calda si se pune in cutiute de capacitate mai mica. Se poate folosi extern fiind foarte eficienta.
-Unguent din 100 g de muguri zdrobiti care se vor pune la fiert, cu 300 ml de apa. Se vor fierbe timp de 3 ore, dupa care se vor strecura. Se mai adauga apoi 150 ml de ulei vegetal si 50 g de ceara de albine. Se pun pe baia de apa si se fierb pana se topeste ceara. Se ia si se va amesteca pana la racirea deplina. Se pun apoi in cutiute mici. Se foloseste extern.
-Carbune de plop se va macina cu rasnita de cafea si se va lua intern, cate o lingurita in balonari sau alte dereglari ale aparatului digestiv. Se poate folosi si la spalaturi vaginale mai ales in leucoree. In cancerul uterin se foloseste carbune pus in saculet de tifon care se introduc in vagin.

-Ulei 150 ml in care se vor pune 50 g de muguri zdrobiti. Se va tine la caldura pentru 4 saptamani, dupa care se strecoara. Se poate folosi intern cate o lingurita sau extern la pansamente.

Tratamente reusite cu PODBALht


Tussilago farfara Fam. Compositae.
Denumiri populare: bruscanis, brusturel, brustur alb, cenusoara, galbinele, gusa gainii, limba vecinei, laposel, papalunga, papadie, rotungioare.
In traditia populara: frunza cruda se punea pe taieturi si abcese. Sucul stors se aplica pe inflamatii. La erizipel se faceau pansamente cu frunze oparite. La carbune se tragea un fir de ata rosie prin frunza si se aplica. La umflaturi se punea frunza cu miere. Ceaiul din frunze si flori se lua contra tusei, se dadea in afectiunile catarale ale cailor respiratorii.

Ceaiul din radacini se lua contra aprinderii la plamani, iar frunzele contra reumatismului. In bronsite se lua infuzie din frunza de podbal, cu sovarf.

Compozitie chimica: oficinale sunt frunzele fara petiol (Folium Farfarae) florile si frunzele contin tanin, substante mucilaginoase care prin hidroliza pun in libertate galactoza si pentoza, substante amare, tusilagina, inulina, nitrat de potasiu, steroli, tanin, acid galic, stearic, palmitic, cortenoizi, fitosterine, compusi ai zincului, magneziului, fosforului, etc. Florile: mucilagii, fitosterine, urme de ulei volatil, tanin, foradiol, arinidol, hiperina, rutozid, xantofile, saruri minerale, zaharuri.

Actiune farmacologica: emolient si expectorant al aparatului respirator, antispastic bronhic, colagog, diuretic marind cantitatea de urina, stimuleaza eliminarea bilei, relaxeaza tesuturile, reduce inflamatiile, distruge microorganismele patogene, antispastica.
Intra in compozitia ceaiurilor antasmatic, antibronsitic si in tigarile antiasmatice.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: acnee, anorexie, astm bronhic, bronhidroza, bronsite cronice, dischinezii biliare, dispepsii, emfizem pulmonar, eruptii tegumentare, hiperhidroza, laringite, raguseala, rani, reumatism, seboree, silicoza, tulburari dispeptice, tuse, ulceratii.

Preparare:
2 lingurite de frunze sau flori maruntite se vor pune la 250 ml apa. Se va acoperi pentru 10 minute dupa care se strecoara si se va lua cate o lingura la fiecare 2 ore in afectiunile respiratorii, sau la celelalte afectiuni interne.
-3-4 lingurite maruntite de flori, se vor pune in 250 ml apa clocotita. Se acopere pentru 10 minute, dupa care se strecoara. Intern se va lua cate o lingurita la 2 ore, preferabil indulcit cu miere, sau se foloseste extern.

-Frunze taiate marunt dupa uscare se pot folosi la tigari care se fumeaza in crizele de astm. Se pot folosi si cu alte plante.
-Frunze crude aplicate pe rani.
-20 g de planta maruntita se va fierbe la 100 ml ulei, pe baie de apa timp de 3 ore dupa care se strecoara calda. Se foloseste extern.

 

Secrete medicale ascunse de… 

Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!

La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme… e o marjă de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte… care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primește apa cea mai infecta, cel de la munte va „dizolva” si elimina mult mai repede chimicalele!

Nu uitati ca nu suntem la fel, ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul – purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)!

Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
– orice reactie a apei cu sarea produce… caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de… 11 000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! Mai simplu spus, lipsa sării din sânge…prostește!!!

Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasă, la televizor, unde ni se repeta zilnic prostiile astea: „excesul de sare zahar si grăsimi dăunează grav sanatatii!”

Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? De ce nu se fac campanii contra drogurilor ??? Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor…nu mai conteaza!!!

Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si, în fond este bine sa ai multe „legume” în sistem ! Pentru ca legumele îsi plătesc taxele la zi! Amintiti-vă! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fără sare!!!! Adică taie legăturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii!
ZAHĂRUL

Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de „clasicul” zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natură cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evoluției. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentrarea, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. genetică!

Grasimile ?!
Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si, mai ales, o slaba functionare a sistemului imunitar.

În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta până când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Urmarea? Au aparut brusc 36 de milioane de „bolnavi”, si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig; dintr-un foc!.

Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!… tot cu slanina, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine… cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani… cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?

Acum, trageti dvs concluziile.

APA.
„Ce face apa daca e baută inainte de a mânca si imediat după masă!”
Un articol foarte bun. Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apă rece. Poate e timpul să adoptam și noi obiceiul lor la masa.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct.

Este plăcut sa bei un pahar cu apa rece după masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, va fi absorbita de intestine mai repede decat mâncarea solidă.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa masă.

Simptome comune de atac de cord.

Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord se manifestă prin „durerea bratului stang”.
Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Nausea (ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la fălci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire.

Un cardiolog spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. Citeste si trimite unui prieten. Ai putea salva o viata. Deci, fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai.

Secretul dezvăluit
Licoarea ce ne-ar scăpa de coşmarul chimioterapiei
Zilnic, în jurul nostru mor striviţi de necruţătoarea boală
canceroasă prieteni, rude sau colegi. Cu toţii îşi leagă speranţele de chimioterapie, metodă terapeutică folosită în lumea întreagă, crezând că această metodă îi va ajuta să scape de cumplitul flagel. Este cutremurătoare suferinţa bolnavilor de cancer întâlniţi în secţiile de oncologie!

Am cunoscut atâţia bolnavi de cancer care înfruntă efectele secundare ale acestei terapii, adulată şi dispreţuită în egală măsură… Uneori, după multă suferinţă, rezultatele chimioterapiei au prelungit viaţa unor bolnavi.
Alteori, celula canceroasă hrăpăreaţă n-a mai dat nici o şansă bolnavilor.

O alternativă…După ce ani de zile au spus pacienţilor că această terapie (chimioterapia) este singura cale pentru a încerca să se elimine cancerul, medicii de la Clinica John Hopkins din Statele Unite s-au hotărât să prezinte şi o cale alternativă de tratament a cancerului. Într-un studiu, aceşti temerari specialişti, au prezentat efectele negative ale chimioterapiei.

Printre altele, cercetătorii menţionează că tratamentul prin chimioterapie care presupune „otrăvirea” celulelor canceroase cu rată mare de creştere sunt distruse şi alte celule cu creştere rapidă din măduva spinării, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante cum ar fi ficatul, inima, rinichii sau plămânii sunt iremediabil afectate.

Specialiştii renumitei clinici au demostrat că o metodă modernă în
lupta cu această cumplită boală poate fi aceea a înfometării celulei
canceroase. De aceea medicii au prezentat alimentele care trebuie evitate, tocmai pentru a împiedica celula canceroasă să se multiplice.

Dar există un miracol anticancer, păstrat în mare secret.
O sursă de mare încredere, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu
competenţe în fitoterapie şi nutriţie, ne-a transmis o informaţie care ne-a tăiat respiraţia!
Două ingrediente la îndemâna oricărui bolnav de cancer reprezintă o alternativă sănătoasă la chimioterapie.

Timp de trei ani, în America, s-a experimentat un produs natural,
foarte simplu şi foarte eficient, pe un lot de 70.000 de subiecţi. Rezultatele au fost remarcabile !
O limonadă a fost administrată bolnavilor de cancer: celor care au
făcut chimioterapie, dar şi unui număr semnificativ din lotul martor, care n-a început acest tratament. Rezultatele au fost uluitoare: starea de sănătate a bolnavilor din fiecare grupă s-a îmbunătăţit în mod remarcabil şi boala n-a mai recidivat.

În cazul bolnavilor care se temeau că zilele lor sunt numărate, boala n-a avansat şi nu s-au observat metastaze. Tratamentul este benefic şi ca metodă de prevenţie.

Preparatul poate să ucidă celulele canceroase şi este de 10.000 de ori mai eficient decât chimioterapia.
Lămâia are numeroase proprietăţi terapeutice şi studiile au dovedit că modestul fruct este un remediu împotriva cancerului, remediu verificat în diferite forme de cancer.

După mai bine de 20 de probe de laborator, realizate începând din anii 1970, frotiurile au arătat că extractul de lămâie distruge celulele maligne în 12 tipuri de cancer, inclusiv cel de colon, de plămâni, de sân, de prostată şi de pancreas. În comparaţie cu produsul Adryamicin, un drog chimioterapeutic, folosit în mod uzual, extractul din lămâie cu bicarbonat acţionează de 10.000 de ori mai bine, încetinind creşterea celulelor canceroase, spun specialiştii.
Şi mai uimitor este faptul că limonada aceasta distruge doar celulele maligne, dar nu le afectează pe cele sănătoase.În privinţa bicarbonatului de sodiu, acesta schimbă PH-ul corpului şi se afirmă că este de mare folos în toate formele de cancer.
Mod de preparare:
Extrasul de lămâie cu bicarbonat, alternativa naturală la
chimioterapie, se prepară astfel:
– într-un litru de apă, se fierbe timp de un minut, coaja unei
lămâi,apoi se lasă la macerat, de seara până dimineaţa.
– în dimineaţa zilei următoare, lichidul se filtrează.
În acest macerat se stoarce sucul lămâii, se adaugă miere (după
gust) şi o linguriţă de bicarbonat.
Bolnavii trebuie să consume zilnic un litru de limonadă preparată în
acest mod.
De asemenea, leacul miraculos se poate administra preventiv, fiind un tonic pentru întregul organism.
O persoană puternică ştie cum să îşi ordoneze viaţa. Chiar şi cu lacrimi în ochi, tot are puterea să spună zâmbind „e în ordine”.
Nu vă costă nimic să încercați, fiti deschisi la minte si nu vă mai lăsați manipulati; simtiti ce este bun pentru dumneavoastra.
Acest mesaj nu spune sa renuntati la recomandarile medicale; fiecare face ce i se potriveste cel mai bine.

 

 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.