Cum PUTEM SCAPA DE BOLI INCURABILE cu niste buruieni! Cum se manifesta prostata si cum putem scapa de ea ; Borșul poate trata anemia, bronşita, astmul şi alte afecţiuni ; Bacteriile din stomac pot fi invinse cu un medicament natural

ssssSemnele bolii constau, la debut, in urinatul mai frecvent in a doua jumatate a noptii. Apoi, mictiunile devin mai dese si ziua, insotite de o oarecare dificultate in golirea vezicii si de o senzatie de o evacuare incompleta.

Intr-un stadiu avansat al bolii, trebuie un efort din partea bolnavului pentru a mai putea urina.

Netratata,aceasta tumora benigna, devine cu timpul o boala destul de grava, ce-l poate rapune pe bolnav. Orice barbat care observa scaderea presiunii si subtierea detului urinar sa intre la banuiala, sa consulte medicul. Obisnuirea cu boala poate avea un final dramatic: adenomul avanseaza, apar hemoragii avansate, infectii si insuficienta renala.Prostata începe să se mărească la majoritatea bărbaților în jurul vârstei de 45-50 de ani. Această stare, cunoscută că hipertrofie de prostată benignă (adică neinflamată și necanceroasă), reprezintă o consecință a procesului de îmbătrânire. Când prostată începe să se mărească, contractă uretra. Dacă prostata se mărește astfel încât să preseze uretra care o traversează, va obstrucționa fluxul urinei, ceea ce poate duce la dorința de a urină des, zi și noapte, iar eliminarea urinei poate deveni tot mai lentă și șovăitoare. S-ar putea să nu fiți în stare să urinați decât în cantități mici, și totuși să suferiți de incontinență. O prostată umflată indică de obicei că organismul bărbatului produce un nivel de testosteron mai scăzut decât în anii anteriori. În loc de aceasta, organismul începe să producă o substanță periculoasă numită dihidrotestosteron. Aceasta, în replică, stimulează o supraproducție de celule ale prostatei. Rezultatul este o glandă care se mărește lent.

  • mărirea volumului prostatei (hiperplazia benignă – adenomul), dar și cancerul prostatei sunt într-o strânsă legătură cu consumul crescut degrăsimi, atât cele animale dar și unele grăsimi vegetale, cele care conțin predominant acizi grași polinesaturați linolici (acidul linolic reprezintă 65% din acizii grași din uleiul de floarea-soarelui). Creșterea consumului de grăsimi determină creșterea nivelului hormonilor estrogeni care pot media proliferarea exagerată celulelor prostatei. Mai ales la bărbații supraponderali, țesutul adipos abdominal se comportă ca un adevărat organ glandularcare fabrică hormoni, mărind riscul bolilor prostatei, inclusiv al cancerului. Evitați consumul de grăsimi carne, lapte, ouă) și nu consumați excesiv uleiuri, mai ales cele care conțin concentrații mari de grăsimi polinesaturate (soia, floarea-soarelui, porumb). Cel mai bun ulei este cel de măsline (conține concentrații mari de acizi grași polinesaturați) și cel din semințe de în.
  • Diverse studii efectuate în Japonia și Finlanda au găsit o asociere între consumul regulat delapte, carne, unt, ouă, margarină și uleiuri conținând acizi grași polinesaturați și hiperplazia benignă de prostată.
  • Ingestia unei cantități mari decalorii (alimente procesate, rafinate, bogate în grăsimi și zahăr) poate crește activitatea sistemului nervos simpatic și concentrațiile testosteronului (un hormon).
  • În prostată, testosteronul este transformat prin intermediul unei enzime îndihidrotestosteron, care este de 10 ori mai activ decât testosteronul și favorizează înmulțirea epiteliului glandei.
  • O altă maladie obișnuită a prostatei este cunoscută caprostatită. Aceasta reprezintă inflamarea acută a prostatei datorită unei infecții bacteriene (de obicei transmisă sexual) sau poate să apară după anumite exerciții fizice care zguduie corpul (ex. Alergatul), făcute cu vezica plină. Simptomele sunt mai grave. Fluxul de urină poate fi blocat parțial sau total, ceea ce duce adesea la reținerea urinei în vezică. Urina infectată poate slăbi vezica sau poate cauza infecții urinare. În cazurile cronice, bacteriile pot trece în vezică și se pot răspândi și spre alte organe vitale. Semnele că o infecție a devenit avansată sunt dificultatea sau usturimea în timpul urinării, sânge în urină sau dureri în partea inferioară a spatelui ori între scrot și anus. Urina poate să fie tulbure, să conțină sânge, să miroasă a pește și puteți avea febră.
  • Carneastimulează, irită și inflamează organele sexuale, în special glanda prostatei, ducând la inflamația acesteia (prostatita).
  • Nu vă expuneți lafrig sau umezeală. Evitați să stați pe ciment sau pe scaune reci. Protejați-vă extremitățile de frig, căutați să aveți încălțăminte călduroasă. De asemenea, nu stați timp îndelungat pe scaun (la calculator, la birou, la volan) și mai ales plimbarea cu bicicleta sau motocicletă, deoarece creează congestie în zona prostatei.
  • Tratațiconstipația, în cazul în care există, deoarece creează o presiune nefastă asupra organelor pelviene și, în plus, creează un mediu propice pentru înmulțirea germenilor patogeni.
  • Practicile sexuale excesive sau anormalepot produce congestia prostatei și creează un mediu favorabil stagnării secrețiilor, umflării glandelor sau creșterii bacteriene.
  • Beți multă apă, pentru ca diureza să fie stimulată și toxinele eliminate.
  • Eliminațicafeaua, ceaiul verde sau negru, băuturile alcoolice, tutunul, condimentele și alimentele condimentate sărate sau afumate, ciocolata, băuturile pe bază de cola, cacao, acriturile, oțetul întrucât acestea pot acționa ca iritanți chimici. Multe medicamente, inclusivpilocarpinul au de asemenea un efect iritant asupra prostatei.
  • În cele mai multe cazuri, antibioticele trebuie privite ca o soluție nepotrivită.
  • Nu lăsați ca vezica să se umple prea mult. Urinați cât puteți de repede când simțiți nevoia. Încercați să goliți complet vezica.

Cum putem scapa de prostata  prin tratament “vegetal”

  • Se recomandă ocură de sucuri și crudități vreme de 1-2 luni sau cel puțin să se adopte o dietă vegetariană, preponderent crudivoră. Puteți folosi următoarele sucuri: Urzică 2 pahare/zi, cură îndelungată. Componentele din arhicunoscuta plantă – Urzica – testate în vitro au demonstrat că dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale. De fapt, doctorul Hans Wagner a afirmat în revistă de medicină „Phytomedicine” că extractul de Urzică este „mult superior” medicamentului antiinflamator Indometacin. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată au și rădăcinile urzicii.
  • Roșii (proaspete, nefierte!)– 1-2 pahare/zi. Cel mai abundent carotenoid este  Oamenii de știință au descoperit licopenul în pielița roșiilor. Unde sunt folosite roșii integrale din belșug incidența cancerului de prostată este mai mică. Consumați multe roșii proaspete și beți și suc de roșii.Licopenul se mai găsește și în grape-fruit-ul roz, în gogoșar și în fructele de cătină.
  • Pătlagină– 1 pahar/zi. Frunzele de pătlagină conțin zinc care este vital pentru echilibrul hormonului masculin, ceea ce înseamnă că este de ajutor în cazul unei prostate mărite. În plus, pătlagina are un efect antiinflamator. Sucul îl puteți prepara la blender.
  • Orzverde și/sau Ovăz verde – 1 pahar/zi. Orzul și ovăzul verde sunt foarte bogate în zinc și au efecte antiinflamatoare.
  • Pătrunjel(frunze) – 1 pahar/zi. Este un suc puternic ce combate bolile aparatului uro-genital.
  • Varză– 1 pahar/zi. Varza are efecte antiinflamatoare și conține o mulțime de substanțe puternice care combat cancerul (indoli, izotiocianați, monoterpene, sulfarafanul etc.).

Alte recomandări dietetice:

  • Mâncarea procesată îndelung și produsele rafinate distrug un ingredient foarte important pentru alimentația bărbaților – Oamenii de știință au aflat că prostata folosește o cantitate de 10 ori mai mare de zinc decât oricare alt organ din corp. Acest element blochează în mod natural producția de dihidrotestosteron a organismului și previne inflamarea prostatei. Trebuie să știți că alcoolul și băuturile ce conțin cafeină (cafeaua, coca-cola etc.) jefuiesc organismul de rezervele de zinc. Surse semnificative de zinc sunt: drojdia de bere, germenii de grâu, fasolea și semințele de dovleac.
  • Cura cuulei de dovleac: se ia o lingură seara și una dimineața (sau 50 g miez de semințe de dovleac).

 

  • Ridichile de lunăconțin substanțe cu un puternic efect antibiotic, au o acțiune antiinflamatoare asupra rinichilor și asupra prostatei și ajută la controlul sfincterelor urinare. Consumați din belșug aceste rădăcini. Puteți folosi și sucul de ridichi (100 ml suc de ridichi combinat cu 150 ml suc de morcov).

 

  • Apa de tărâțe preparată cu ceai de semințe de bostan sau pepene verde(Curcubita pepo). Se iau 8 linguri de semințe de bostan și se mărunțesc cu coajă cu tot (neprăjite și nesărate). Se pun într-un litru de apă și se fierb 15 minute. Se lasă să se răcească. Se scurge numai apă de la suprafață, care conține ulei de bostan, și se pune deoparte pană a doua zi. Restul de lichid se va turna nestrecurat peste 5 linguri de târâte de grâu. Se lasă de seara până dimineața, apoi se strecoară. Se combină cu apă care conține uleiul. Se poate adăuga sucul de la două lămâi și, eventual, miere, dacă nu aveți diabet, obezitate sau nu sunteți alergici.
  • Cura cu grâu germinat.Se consumă 3-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi, în cure de 10-15 zile pe lună. Se poate prepara și un delicios lapte după următoarea rețetă: 4 linguri de grâu germinat + ½ măr (opțional) + miezul de la 4 nuci + 1-2 linguri miere + 1 cană apă caldă. Se mixează toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mixer.

 

  • Cura cu polen și lăptișor de matcă.Mai multe studii au arătat că tratamentul cu polen de albine dă rezultate excepționale în tratarea adenomului de prostată în faza acută, dar și în forma cronicizată, cât și în hipertrofia de prostată. Conform acelorași cercetări, cel mai potrivit este tratamentul de lungă durată (minimum 60 de zile) cu acest remediu, luat în cantități de minimum 10 grame pe zi, în combinație cu un alt produs al stupului, lăptișorul de matcă (100 mg pe zi).
  • Cura cu drojdie de bereare efecte benefice chiar și în cazul cancerului de prostată. În studiile experimentale s-a observat că dezvoltarea malignă era oprită, în mai puțin de trei luni, prin ingerarea zilnică a acestui produs. Se administrează vreme de 3 săptămâni, câte 2-3 tablete de drojdie pe zi. După o pauză de 7 zile, se mai poate repeta.
  • Consumați alimente pe bază de Boabele de soia conțin niște substanțe numite izoflavone, care pot proteja împotriva bolii de prostată.
  • Mâncați regulatlinte, nuci și porumb dulce. Acestea conțin un aminoacid numit acid glutamic care poate reduce prostata mărită.

 

  • Acizii grași omega-3cresc imunitatea, prevenind infecțiile și alte cauze ale prostatitei. Uleiul de semințe de în (2

Linguri pe zi) conține acizi grași omega-3 și poate să combată simptomele prostatitei și hipertrofiei de prostată.

 

FITORERAPIE

  • Se combină (folosindu-se cantități egale)tinctură de Ghimpe cu tinctură de Pufuliță. Se ia din combinația de tincturi câte o linguriță de patru ori pe zi, pe stomacul gol. De regulă, primele rezultate apar în primele zece zile, iar după o lună de tratament, senzația de jenă la urinare, micțiunile nocturne și celelalte probleme specifice adenomului de prostată sau prostatitei dispar. Prima etapă de tratament este bine să fie de trei luni, în care se administrează neîntrerupt această combinație de tincturi. Apoi, se vor face câte zece zile de tratament pe lună, pentru a menține rezultatele.

 

  • Alcoolatura de Tuiaexercită o acțiune de întărire a sfincterelor urinare, mai ales la persoanele în vârstă, care se confruntă cu o incapacitate organică de a controla micț Mai mult, această plantă are efecte antiinflamatoare și antiinfecțioase puternice la nivel genito-urinar, fiind recomandată în prostatită, dar și în cistitele hemoragice sau recidivante. Se ia o linguriță (aproximativ 5 ml) de alcoolatura de tuia în puțină apă, de 3 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni, cu o săptămână de pauză.Palmierul pitic(Serenoa repens) este un remediu care inhibă secreția de hormoni, mai cu seamă testosteronul, care stimulează creșterea celulelor prostatei.
    Tincturăde propolis – câte 30 de picături, de trei ori pe zi, luate pe o bucățică uscată de pâine. Se pot folosi cu succes supozitoare de propolis, timp de 15 zile. Rezultate bune s-au obținut în infecția prostatei (prostatită), hipertrofia și adenomul de prostată.

ALTE INDICAțII

  • Puteți face obaie fierbinte de șezut, stând în cadă sau într-un vas pentru băi de șezut (puneți apă cât să aveți circa 15-20 cm în vas). Baia trebuie să dureze cel puțin 15 minute; se face o baie pe zi (în cazul prostatitei se fac două băi pe zi).
  • Baia de șezut caldăcu temperatura progresiv crescută folosind coada-calului sau flori de Fân, timp de 20 minute, de 3 ori pe săptămână.

 

  • Cura cu argilă.Se pune o lingură de pulbere de argilă într-un pahar de apă. Se amestecă bine (cu o lingură de lemn) și se lasă la macerat de seara până dimineaț Dimineața, se amestecă bine și se bea ca atare. Cura durează 30 de zile.
  • Clismă fierbinte cu cărbune vegetal.Se folosește o cană de apă fierbinte (dar fără a produce arsuri) și o lingură de praf de cărbune; se introduce amestecul în rect cu ajutorul irigatorului. Se reține lichidul cât se poate de mult, chiar pe perioada nopții, dacă se poate (deosebit de util în cazul inflamației prostatei).

 

  • Exercițiu de masaj al prostateiexecutat în următorul fel: stați întins complet pe spate, întindeți piciorul drept peste cel stâng și atingeți podeaua cu degetul mare de la piciorul drept. Reveniți la poziția originală. Întindeți acum piciorul stâng peste cel drept, atingând podeaua cu degetul mare de la piciorul stâng. Începeți cu oricât de multe repetiții și lucrați astfel până la cel puțin 50.
  • Pentru evitarea slăbirii sfincterului prostatei, când apar fenomene de pierdere a urinei, este necesar să se facăautogimnastica sfincterului, prin contracții (strângere și relaxare) ale mușchiului prostatei, începând de la un număr mic de contracții, până se ajunge la câteva sute zilnic. Aceste contracții pot fi făcute în orice poziție și timp, stând pe scaun, în mijloacele de transport, stând în pat, mergând pe stradă și în orice altă poziț Veți obține beneficii începând chiar din primele zile.

 

Ceai din plante medicinale pentru afectiuni ale prostatei

Preparare:o   lingura de amestec la 250 ml apa. Cand clocoteste, se introduc plantele, se va opri din fiert lasandu-se la racit cu vasul acoperit. Se va consuma ceaiul dimineata la micul dejun si seara inaintea cinei cu 30 de minute cu inghitituri rare, neindulcit.

Se recomanda a se urma in acelasi timp tratamentul cu tinctura de pufulita cu flori mici si ghimpe, doua lingurite de tinctura la o cana de ceai.

Acest ceai este recomandat  preventiv, de la varsta de 50 de ani, doua luni pe an. Durata tratamentului este de 1-4 luni in prostatite si litiaza prostatice, sau 6 luni in caz de adenom sau cancer incipient. In toate cazurile dupa prima luna de tratament se va face 2 saptamani pauza urmand apoi 2-5 cure neintrerupte.

Cura cu acest ceai este indicata si femeilor care urineaza des sau copiilor cu varsta cuprinsa intre 10-14 ani care urineaza noaptea in pat (enurezis) urmandu-se pe o perioada de 1-3 luni.

Ceaiul stimuleaza mictiunea astfel incat substantele active existente in planta sa ajunga in meatul urinar unde actioneaza prin  cicatrizarea ranilor la fel ca si la o operatie cu laser. Ajuta la diparitia adenomului dispar durerile, infectiile.

Ceaiul contine un amestec din 19 plante medicinale dintre care enumeram:

  • Pufulita cu flori mici
  • Ghimpele
  • Coada soricelului
  • Coada calului
  • Obligeana
  • Osul iepurelui
  • Albastrele
  • Urzica moarta  
  • Matase de porumb
  • Splinuta
  • Sapunarita
  • Lemn dulce
  • Scai vanat
  • Mesteacan

 

 

 

 

În tratamentul intern sunt recomandate:

– decoct din ghimpe (holeră), preparat dintr-o linguriţă herba uscată şi mărunţită la 250 ml apă; se fierbe 10 minute la foc domol, se lasă să infuzeze 15 minute în vas acoperit, se strecoară şi se beau 2 ceaiuri calde pe zi (dimineaţa şi seara pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de mese). Tratamentul durează 6 luni şi se continuă încă 12 luni luând numai o cană pe zi (dimineaţa), în funcţie de stadiul bolii şi de reacţia organismului. Efectele tratamentului sunt decongestive, diuretice, dezinfectante şi cicatrizante şi se resimt după 3-4 săptămâni, cu reducerea micţiunilor nocturne, dispariţia usturimilor şi a durerilor pe uretră, în zona vezicii urinare sau a şezutului. Treptat, prostata se descongestionează şi îşi reia elasticitatea şi volumul normal, evitând astfel intervenţiile chirurgicale;

– infuzie din pufuliţă cu flori mici preparată dintr-o lingură herba uscată şi măcinată la 250 ml apă clocotită; se beau zilnic 3-4 ceaiuri calde, înainte de mese, având efecte în normalizarea urinării şi evitarea usturimilor sau durerilor pe uretră datorită proprietăţilor diuretice, depurative, antiinflamatoare şi dezinfectante;

– infuzie din flori de urzică moartă albă preparată dintr-o linguriţă flori la 250 ml apă; se beau 2 ceaiuri îndulcite pe zi, fracţionate în mai multe rerpize, într-un tratament de lungă durată cu efecte diuretice.

– infuzie din muguri de pin (20-30 g la un litru apă), din care se beau 3 căni pe zi timp de două săptămâni, cu efect de reducere a inflamaţiei glandei prostatice;

– decoct din 2-3 castane sălbatice zdrobite şi fierte într-un litru apă; se bea câte o cană de ceai înainte de fiecare masă, timp de 3 săptămâni.

Alte tratamente se fac cu infuzie din frunze de păr, de zmeur, de osul iepurelui, din flori de coada şoricelului sau decoct din seminţe decorticate şi neprăjite de dovleac (3-4 căni zilnic). Sunt eficiente şi tincturile de ghimpe, castane sălbatice sau ceapă.

Dimineaţa se poate lua un macerat apos din boabe de grâu, iar seara, înainte de culcare, se ia o lingură de ulei de dovleac sau o jumătate de cană cu seminţe de dovleac.

O altă direcţie de tratamente constă din folosirea uleiurilor eterice din plante aromatice (pin, ienupăr, chimion, fenicul), câte 5-10 picături pe zi, în puţină apă caldă şi îndulcită, cu 20-30 minute înainte de mesele principale, timp de două săptămâni.

În decursul timpului au fost elaborate numeroase reţete complexe în care sunt incluse atât plantele menţionate mai sus, cât şi multe alte specii.

Concomitent se aplică şi tratamente externe sub formă de cataplasme calde cu ceapă crudă şi flori de câmp, puse în partea de jos a abdomenului sau băi calde, zilnice, locale şi de şezut, cu infuzii sau decocturi din flori de fân, muşeţel, coada calului, castane, urzică albă, gălbenele, pin, busuioc şi tătăneasă.

Apiterapia recomandă polen (20 g luate dimineaţa timp de 30 de zile sau câte două linguriţe la fiecare masă), propolis şi supozitoare cu propolis.

 

 

Bacteriile din stomac pot fi invinse  cu un medicament natural

Este vorba despre uleiul de masline in combinatie cu smochinele, cel mai bun remediu natural impotriva bacteriilor din stomac.

Ingrediente :10 smochine uscate;200 de ml de ulei de masline.Metoda de preparare :Taiati smochinele in 4 bucati si turnati uleiul peste ele. Amestecati putin si apoi puneti tot amestecul intr-un borcan.Lasati-l sa stea timp de 7 de zile. Administrare:Dupa cele 7 de zile, este recomandat sa se consume o lingura din uleiul de masline dimineata pe stomacul gol.

Va trebui sa va sincronizati dieta cu acest tratament pentru a-l face si mai eficient. Mancati fara condimente si cat mai putin. Nu mancati acru. Evitați carnea grasa.

Tratamentul se face   pana cand in urma analizelor veti observa ca bacteriile au disparut. De regula tratamentul isi face efectul dupa o luna.

Acest preparat va ajuta sa scapati de :- Helicobacter Pylori, principala cauza a aparitiei tuturor bolilor stomacului;- Gastrita acuta;- Gastrita cronica;- Ulcer duodenal;- Ulcer gastric;- Cancer la stomac;- Refluxul gastroesofagian;- Sindromul diseptic functional;- tulburari extradigestive

 

Borșul poate trata anemia, bronşita, astmul şi   alte afecţiuni

Borşul este acea zeamă acră, uşor tulbure-gălbuie, obtinut din tarite de griu ,care face viaţa românilor atâtde dulce!  
Borşul se mai poate face şi din pâine neagră sau din sfeclă roşie. Se spune că un pahar de borş pe zi tratează bolile de ficat şi de plămîni, hipertensiunea şi anemia ! Unii nutriţionişti recomandă câte o cană de borş de 250 ml pe zi, timp de 10 zile pentru o cură adevărată. Tratamentul se poate repeta de două ori pe an, toamna şi primăvară. Borşulconţine şi făină de mălai, huşte, crenguţe de vişin şi leuştean, uneori pătrunjel,mărar sau ţelină!
Puterea lui vine şi de la drojdia de bere care îl ajută în fermentaţie. Drojdia are încomponenţă vitaminele din complexul B, enzime, minerale în forme uşorasimilabile, plus seleniu sau crom, elemente esenţiale pentru organismn.

Afecţiunile în care se poate bea câte o cană cu borş variază de la anemie, bronşită, astm şi sinuzită la diabet sau afecţiuni respiratorii. Borşul reglează nivelul glicemiei, după cum spun unii specialişti şi ajută la scurtarea perioadei deconvalescenţă. Această zeamă acră are marele rol de a elimina toxinele din organism şi de a preveni infarctul. Borşul este excelent şi pentru cei care vor să dea jos din kilograme pentru că îmbunătăţeşte digestia, grăbeşte arderea grăsimilor şi eliminarea toxinelor. Recomandat este borşul făcut în casă, ca un adevărat tonic ,dar  borşul este şi dezinfectant.

Radacina care reduce glicemia, protejeaza ficatul de toxine, reduce absorbtia colesterolului si trigliceridelor

Planta cu totul extraordinara, brusturele (Arctium lappa) are proprietati detoxifiante de exceptie, care il recomanda in incredibil de multe afectiuni. Mai mult, este foarte valoroasa in preventie. Este o planta bianuala (traieste doi ani). In primul an isi dezvolta sistemul de radacini si frunzele, pentru ca in al doilea an sa faca flori si fructe, dupa care moare. Planta buna de recoltat este cea in varsta de un an, adica fara tija florifera, care poate fi culeasa toamna.

 

In scop terapeutic se foloseste radacina de brusture, considerata mult timp in Europa cel mai important remediu pentru curatarea sangelui. De asemenea, datorita unor acizi cu proprietati detoxifiante, radacina de brusture stimuleaza functia hepato-biliara si apara organismul de efectele unor substante nocive precum tutunul si alcoolul.

Remediu cu brusture pentru discopatia cervicala

In volumul „Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z”, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizeaza: „Prin continutul sau in acizi cafeilchimici, continuti in cantitati apreciabile in radacina de brusture, acestia au proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu multi agenti hepatotoxici”.

 

Beneficiile radacinii de brusture
Despre beneficiile radacinii de brusture, fitoterapeutii spun ca, prin compozitia de saruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile si tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri in detoxifierea organismului.

Reduce glicemia

Cercetarile au dovedit ca radacina de brusture are proprietatea de a reduce puternic nivelul zaharului din sange. De aceea, fitoterapeutii recomanda terapia cu ceai din radacina de brusture mai ales bolnavilor de diabet. „In ceea ce priveste actiunea hipoglicemianta, aceasta se datoreaza continutului foarte ridicat de inulina, priveaza pacientul de gustul dulce, care nu se resoarbe in organism. Reduce si absorbtia glucozei in organism”, noteaza dr. farmacist Ovidiu Bojor in lucrarea mentionata.

Scade absorbtia colesterolului si a trigliceridelor

Radacina de brusture reduce absorbtia intestinala de colesterol si a lipidelor. Aceste actiuni au fost demonstrate stiintific, justificand utilizarea radacinii de brusture in cazul pacientilor predispusi la boli cardiovasculare. In acest scop se utilizeaza ceaiul din radacina de brusture, preparat din doua lingurite de planta maruntita la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi, potrivit dr. Ovidiu Bojor.

Trateaza boli de piele
Datorita actiunii diuretic-depurative si detoxifiante, radacina de brusture actioneaza benefic in diferite boli de piele: acnee, dermatite seboreice, furunculoze. Se utilizeaza extern sub forma de decoct concentrat, preparat din doua linguri de radacina de brusture maruntita la o cana cu apa, pentru aplicatii locale, combinat cu tratament intern. Tot extern, se adauga in diverse lotiuni pentru regenerarea si stimularea cresterii parului si in arsuri.

Radacina de brusture, remediul perfect pentru sanatatea parului tau

Eficient in reumatism, elimina surplusul de apa
Fiind un puternic revulsiv, decoctul din radacina  de brusture se utilizeaza sub forma de frectii in dureri reumatice si articulare.
Radacina de brusture curata prompt si eficient colonul, spala rinichii prin efectul sau diuretic puternic, ajuta la eliminarea surplusului de apa din corp prin transpiratie si urina

De ce sa pui otet in apa cu lamaie

Imagini pentru apa cu lamaie


Nu contestam beneficiile apei calde cu lamaie: daca o bei de dimineata, pe stomacul gol, iti detoxifiaza ficatul si imbunateste digestia. Dar mai buna ca apa calda cu lamaie simpla este apa calda cu lamaie si otet din cidru de mere, plus un praf de piper cayenne. Potrivit youngandraw.com, apa calda cu lamaie si otet este o bautura sanatoasa cu care iti poti incepe ziua daca vrei sa-ti cureti organismul, dar si sa-l ajuti sa arda mai eficient grasimile si, implicit, sa slabesti.

 
Cum prepari apa calda cu lamaie si otet din cidru de mere:
Pentru a prepara apa calda cu lamaie si otet ai nevoie de 340 de mililitri de apa calduta – asigura-te ca apa nu este fierbinte! In cazul in care apa este foarte fierbinte, va distruge vitaminele, mineralele si enzimele ingredientelor folosite. Adauga sucul de la jumatate de lamaie, proaspat stors, doua linguri de otet din cidru de mere si un praf de piper cayenne. Amesteca bine si bea aceasta apa calda cu lamaie si otet imediat dupa ce trezesti. Asteapta 10-15 minute inainte de a manca sau de a bea altceva, ca sa dai timp corpului sa absoarba toti nutrientii benefici. Daca nu-ti place gustul si ti-e greu sa o bei asa, poti adauga si putina miere ca sa o indulcesti. Mierea este foarte buna si pentru ca are proprietati antiseptice, dar ajuta si digestia.
 
Beneficii:
Purifica colonul, ajutandu-l, astfel, sa absoarba nutrientii mai bine si sa, implicit, imbunatateste si procesul de digestie;
Echilibreaza sistemul limfatic, care este implicat in procesele metabolice zilnice, echilibreaza fluidele din corp si lupta impotriva infectiilor;
Micsoreaza colesterolul si nivelul trigliceridelor;
Scade tensiunea arteriala;
Echilibreaza nivelul acid vs. nivelul alcalin din corp – cand corpul are un pH mai acid decat alcalin, este predispus sa se confrunte cu diverse problem de sanatate de la oboseala si stari de ameteli pana la luare in greutate si chiar aparitia unor boli mai periculoase ca diabetul, boli de inima si chiar cancer. 
Ajuta la descompunerea grasimilor, iar asta duce la slabit;
Elimina toxinele din corp si detoxifiaza ficatul;
Intareste sistemul imunitar si previne racelile;
Imbunatateste digestia;
Face pielea mai curata si mai luminoasa;
Energizeaza corpul;
Da un boost metabolismului ca sa functioneze mai eficient.
 
Cum te ajuta fiecare ingredient sa slabesti
Otetul din cidru de mere este bogat in minerale, vitamine si enzime. Incearca sa folosesti unul bio/organic la aceasta bautura, ca sa te bucuri de un continut nutritional mai bun. Cum te ajuta otetul din cidru de mere ca sa slabesti: reduce apetitul, reduce balonarea si retentia de apa, potrivit thecrunchymoose.com.
Lamaiile sunt bogate in niste substante care se numesc pectine si care scad apetitul. Mai contin si potasiu, un nutrient cheie pentru un metabolism sanatos. Ajuta la digestia proteinelor si a grasimilor, iar asta inseamna ca au un rol indirect in procesul de ardere a caloriilor, potrivit nymag.com.
Piperul cayenne suprima apetitul, ajuta metabolismul sa functioneze mai rapid si sa arda calorii intr-un ritm mai eficient. Spre exemplu, daca mananci o lingurita de piper cayenne, vei creste imediat numarul de calorii arse: intr-o perioada de patru ore, poti arde mai mult cu 10 calorii, potrivit contributors.healthline.com.

Cum se produc sughitul, carceii sau tresaritul in somn

Imagini pentru sughit


Nu exista om care sa nu se fi lovit vreodata de disconfortul cauzat de sughit, carcei si tresaritul in somn. Cu toate acestea, foarte putini stiu care este motivul acestor neplaceri, care pot fi astfel evitate. Explicatiile medicale ale acestor afectiuni, dar si cum pot fi ele tratate, pot fi citite in urmatoarele recomandari.

 
Sughitul
Sughitul nu este altceva decat o manifestare a contractiilor spastice aparute la nivelul diafragmei. Acestea se repeta de mai multe ori pe minut si astfel sughitul devine o actiune involuntara, intrucat spasmul muscular determina patrunderea aerului in plamani. In cele din urma, patrunderea aerului este oprita brusc prin inchiderea epiglotei. Cei care consuma alcool se pot lovi de aceasta problema, care ii poate afecta si pe cei care acuza stari accentuate de stres. De asemenea, si unele afectiuni ale sistemului nervos sunt responsabile pentru sughit. Mai exista si unele medicamente care pot provoca sughitul. Daca acesta nu se mai opreste, atunci trebuie consultat un medic. De la bunicii nostri stim ca, daca vrem sa scapam de sughit, fie bem o cantitate insemnata de apa, fie ne tinem respiratia pentru cateva secunde.
 
Carceii
Cand organismul nu are suficient calciu, apar carceii. Tulburarile circulatorii, lipsa de oxigenare la nivelul tesuturilor si afectiunile neurologice sunt “vinovate” si ele pentru prezenta carceilor, care nu ne mai lasa sa ne desfasuram activitatile asa cum ne-am dori si care sunt un cosmar pentru sportivii de performanta. Carceii, indiferent ca apar dupa o anumita distanta sau dupa efort sustinut, se calmeaza prin repaos sau prin masarea zonei afectate. Prinde bine si ingestia de calciu, precum si un dus cald sau fierbinte, care ajuta la relaxarea muschilor. Cine are carcel la talpa, trebuie sa intinda piciorul si sa trage degetele spre cap.
Tresaritul in somn
 
Tresaritul in somn
Din cauza nervilor si a creierului care incearca sa se relaxeze, se produce tresaritul in somn. Daca aceste spasme persista, trebuie sa mergeti la un medic. In cazul adultilor aceste tresariri pot aparea in timpul somnului. Se intampla din cauza intoxicatiei generate de cofeina sau din cauza intoxicatiei cu alcool. Stresul accentuat si o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, sunt alte cauze pentru tresaririle din timpul somnului.

Concluzia socanta a unui studiu depre contraceptive

Imagini pentru contraceptive


Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga, la care au participat peste 1.8 milioane de reprezentante ale sexului frumos, contraceptivele cresc semnificativ riscul de aparitie al cancerului la san. Cercetatorii au descoperit astfel ca femeile care au luat contraceptive timp de un an au cu 9% mai multe sanse de a face cancer la san decat cele care nu apeleaza la astfel de pastile.Riscurile cresc si mai mult, la 38%, daca astfel de tratamente sunt aplicate pe o durata indelungata, de 10 ani. Studiul s-a desfasurat pe un interval de timp larg, de 11 ani, si a inclus detalii legate de peste 11.500 de cazuri de cancer mamar.

 
Cum influenteaza metodele contraceptive sanatatea?
 
Unele metode contraceptive pot sa nu fie potrivite in cazul anumitor probleme de sanatate sau a altor factori de risc. Pentru a afla cat de sigura este o metoda contraceptiva pentru propria sanatate, este bine sa se consulte un specialist, mai ales in cazul in care persoana este fumatoare sau are probleme de sanatate care includ: 
 
hipertensiune arteriala 
antecedente personale sau familiale de tromboza venoasa profunda cu sau fara emboli 
cefalee, migrene 
nivel crescut al trigliceridelor 
diabet zaharat cu sau fara complicatii 
boli cu transmitere sexuala (BTS) 
cancer mamar in antecedente.
 
De asemenea, metodele contraceptive pot influenta si:
 
Alimentatia naturala la san. Estrogenul continut in marea majoritate a pastilelor contraceptive scade productia de lapte in lauzie, de aceea in aceasta perioada este indicata folosirea unei metode care foloseste doar progesteronul. 
Riscul aparitiei cancerului. Studii recente au demonstrat ca anticonceptionalele orale combinate (estrogen si progesteron) cu administrare de cel putin un an protejeaza impotriva cancerului uterin. Administrarea indelungata a anticonceptionalelor orale protejeaza, de asemenea, impotriva cancerului ovarian. Totusi cercetarile sunt destul de confuze in legatura cu riscul de aparitie a cancerului de san, acestea aratand un risc usor crescut in randul femeilor cu istoric familial de cancer de san. Femeile cu istoric personal de cancer la san nu ar trebui sa utilizeze anticonceptionale orale.

De ce cardiacii nu trebuie sa se expuna la ger

Imagini pentru cardiaci ger


Iarna inseamna frig, lapovita, zapada – acestea fiind surse de disconfort pentru pacientii cu afectiuni cardiace, mai ales daca acestia nu se protejeaza corespunzator si se expun la frig timp indelungat. De aceea, este indicat ca pacientii cu afectiuni cardiovasculare sa evite deplasarile in aceasta perioada a anului, dar daca totusi trebuie sa iasa din casa, atunci este recomandat sa aiba grija sa se imbrace si sa se incalte corespunzator.

 
Frigul determina fenomenul de vasoconstrictie. Pentru a conserva caldura corpului, vasele de sange se contracta, iar odata cu ingustarea lor creste presiunea sangelui. Astfel se explica de ce cardiacilor le creste tensiunea arteriala atunci cand se expun la frig, prezentand un risc de a suferi un preinfarct sau infarct.
 
Riscurile expunerii la frig
 
Vaccinarea gripala este esentiala in cazul pacientilor cu boli croncie. Astfel, bolnavii cardiaci sunt considerati o categorie cu risc crescut de complicatii in sezonul rece, fiindca pot prezenta probleme grave de sanatate in cazul unei infectii cu virusul gripal, de exemplu. De aceea, ei beneficiaza de vaccinare gripala gratuita si este recomandat sa se vaccineze. Miocardita, o inflamatie a muschiului inimii si pericardita, inflamatie a pericardului, sunt doua dintre riscurile la care se expun cardiacii care sufera de gripa.
Infectiile bacteriene constituie un alt risc. Frigul si umezeala scad imunitatea si favorizeaza infectiile bacteriene, iar pentru pacientul cardiac infectiile bacteriene sunt chiar mai periculoase decat infectiile cu virusuri. Cele mai dese infectii bacteriene sunt amigdalitele si pneumoniile, care apar mai ales iarna, dar si infectiile pielii, cum sunt furunculozele. Aceste infectii trebuie tratate imediat ce au aparut deoarece pot pune in pericol sanatatea inimii prin declansarea reumatismului articular acut.

Reguli utile pe timp de iarna

Nitroglicerina in buzunar. O regula importanta pentru cardiaci: sa aiba in permanenta nitroglicerina in buzunar, iar daca se intampla sa simta o durere brusca in piept, este bine sa se aseze pe o banca si sa-si administreze o tableta de nitroglicerina sub limba. Daca problema se agraveaza, trebuie sa sune la 112.
Respectarea medicatiei zilnice. Afectiunile cardiovasculare sunt boli cronice, de aceea pacientii trebuie sa respecte medicatia prescrisa de medicul cardiolog.
Un regim alimentar cat mai strict. Este indicat ca acesti pacienti sa aiba un regim de viata echilibrat, fara excese, sa se hidrateze corect, sa nu manance gras. Ideal ar fi daca ar renunta la fainoase, alimente bogate in grasime animala, dar si la prajituri si dulciuri. Dieta lor trebuie sa contina cat mai multe legume si salate, dar si cereale integrale pentru un tranzit intestinal corect si evitarea constipatiei. Sarea trebuie redusa considerabil, pentru a evita instalarea edemelor la nivelul membrelor inferioare.
Trecerea de la cald la frig sa fie treptata. Daca totusi un pacient cu afectiuni cardiovasculare este nevoit sa iasa din casa, el nu trebuie sa se expuna brusc la temperatura scazuta. Este indicata o trecere intermediara la frig, astfel acesta poate sa stea cateva minute in scara blocului pentru a se obisnui treptat cu mediul exterior.

Plante si condimente care te vor ajuta sa fii mai sanatoasa iarna aceasta

Imagini pentru salvia


Plantele si condimentele sunt de cele mai multe ori ingrediente folosite in bucatarie, insa de sute de ani ele au si alte intrebuintari medicinale. Adaugarea acestor plante si condimente in dieta te poate ajuta mai mut decat iti imaginezi. Acestea sunt plantele si condimentele care te vor ajuta sa fii mai sanatoasa iarna aceasta.

 
1. Salvia
Ce este? Salvia este o planta des folosita pentru gatit, dar putini stiu intrebuintarile ei medicinale. Era folosita de catre stramosi pentru a scapa de raceala. In plus, se spune ca ajuta memoria si are chiar si proprietati anibacteriene. Cum o folosim? De obicei e folosita in prepararea carnii, a sosurilor sau a pastelor. Totusi, pentru a adauga mai multa salvie in dieta ta, o poti folosi in ceai; pur si simplu adauga cateva frunze de salvie si apa fierbinte, iar apoi poti pune lamaie si miere dupa gust. Conform Authority Nutrition, salvia reduce scaderea acetilcolinei. Nivele scazute ale acestei substante sunt gasite spre exemplu la pacientii care sufera de Alzheimer, sugerand probabil si legatura dintre salvie si memorie.
 
2. Lavanda
Ce este? Lavanda este o planta care face parte din familia mentei. Este des intalnita in parfumuri si odorizante. Cum o folosim? Putem gasi uleiuri esentiale de levantica la plafar si acestea pot fi adaugate in cada sau in dispozitive pentru aromaterapie. Mirosul placut ajuta la reducerea stresului sau a insomniei. Centrul de Cercetare al Universitatii Maryland sugereaza ca lavanda incetineste activitatea sistemului nervos, ceea ce ajuta la relaxare.
 
3. Turmericul
Ce este? Turmericul este un condiment cu aroma exotica, ce face parte din familia ghimbirului, cel mai des folosit pentru a prepara curry. Are o gama larga de proprietati, dintre care cea mai importanta este aceea de antiinflamator. Cum il folosim? Pe langa retetele culinare in care putem adauga turmeric, acesta poate fi adaugat in ceai. Turmericul contine ingredientul-minune curcuma, acesta reducand durerile si reparand tesuturile musculare.
 
4. Rozmarinul
Ce este? Rozmarinul este o planta care face parte din familia mentei. Cum il folosim? De regula, este folosit pentru preparatele de miel, in paste sau sosuri. De asemenea, se poate face ceai adaugand o jumatate de lingurita de rozmarin in apa fierbinte, lasand la infuzat, cu lamaie si miere dupa gust. Studii facute de catre Therapeutic Advances in Psychopharmology arata ca folosirea uleiurilor esentiale de rozmarin poate afecta pozitiv starea de spirit.
 
5. Menta
Ce este? Menta este una dintre cele mai intalnite plante aromate, aceasta fiind folosita la scara larga pentru pasta de dinti sau guma de mestecat. Cum o folosim? Ceaiul de menta poate fi cumparat sau facut acasa din frunze de menta. Uleiul esential mentolat este folosit si pentru dureri de orice fel. Studii conduse de catre NHS arata ca menta are rezultate reale in calmarea durerilor si anumitor simptome precum durerea in gat.
 
6. Ghimbirul
Ce este? Ghimbirul este o planta folosita pentru a adauga savoare in special mancarurilor asiatice. Cum il folosim? Pentru senzatiile de greata, se adauga radacina de ghimbir in ceai. Articolul academic numit “Eficienta ghimbirrului in senzatii de greata si voma” a aratat in urma studiilor efectuate, ca subiectii au favorizat ghimbirul, iar efectele au fost vizibile in reducerea starii de greata.
 
7. Scortisoara
Ce este? Scortisoara este un condiment folosit in special la prepararea deserturilor. De asemenea, contine o substanta care, conform Authority Nutrition, are proprietati anibacteriene. Cum o folosim? In afara de prajituri, putem adauga scortisoara in cafea sau in alte bauturi calde, dar si in curry sau chilli. In plus, exista si uleiuri esentiale de scortisoara care au aceleasi efecte. Medical News Today a aratat faptul ca acest condiment are proprietati antibacteriene si antifungice, si de asemenea, regleaza nivelul de zahar in sange.
 
8. Ardei iute Cayenne
Ce este? Ardeiul iute Cayenne este un condiment des folosit in prepararea mancarurilor iuti. Cum il folosim? Poate fi folosit atat in mancare cat si in prepararea unui ceai nutritional. Authority Nutrition spune despre ardeiul iute Cayenne ca ajuta in pierderea in greutate si in reducerea senzatiei de foame.
 
9. Echinacea
Ce este? Echinacea purpurea este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din lume. Este folosita pentru a alunga simptomele racelii. Cum o folosim? Echinacea se gaseste in farmacii si la plafar, si poate fi cumparata chiar si sub forma de tablete. Centrul Medical al Universitatii Maryland spune despre aceasta planta ca, desi efectele sale sunt unele controversate, studiile arata ca persoanele cu simptome de raceala care s-au tratat cu Echinacea s-au vindecat mai repede decat cele care nu au facut-o.

Ce trebuie sa stii despre medicamente

Imagini pentru medicamente


Este greu de imaginat cum ar fi viata noastra fara medicamente. Vitale pentru tratamentele bolilor cronice, acestea sunt necesare si in numeroase probleme de sanatate acute. Indiferent pentru ce urmezi terapii medicamentoase, retine ca acestea au efecte adverse si ca pot face mai mult rau decat bine atunci cand nu tii cont de unele aspecte. Incepand de la primele doftorii prescrise in secolul al XVIII-lea bolnavilor din spitale si pana la medicamentele inovatoare din zilele noastre, s-au facut progrese remarcabile in industria farmaceutica.

 
Medicamentele sunt, asa cum stim, substante sub diverse forme de prezentare (comprimate, siropuri, picaturi etc.), care sunt folosite pentru a trata sau ameliora o boala ori un simptom. In vreme ce primele doftorii aveau la baza plante medicinale sau compusi de origine minerala sau animala, la sfarsitul secolului al XIX-lea a inceput sa se dezvolte industria farmaceutica. Initial, existau in jur de 20 de molecule de sinteza, pentru ca numarul acestora sa creasca simtitor.
 
Procesul de fabricare a unui medicament este complex, dar si costisitor pentru compania producatoare. Astfel, inainte de a fi puse pe piata, medicamentele sunt studiate atent de o echipa de specialisti, ale caror cercetari se concentreaza pe gasirea celei mai bune formule. Pot trece si 10-15 ani de la gasirea acestei formule si pana cand un medicament este produs si distribuit in farmacii.
 
Alte 2 etape importante in traseul unui medicament sunt obtinerea unui brevet care ofera dreptul de proprietate asupra inventiei si studiile clinice, prin care se verifica eficienta unui produs farmaceutic, precum si efectele sale secundare. In componenta oricarui medicament intra una sau mai multe substante active, care dau efectul terapeutic. La acestea se adauga si alti compusi, care le intensifica actiunea sau le atenueaza efectele adverse, precum si excipienti (completeaza gustul sau forma), conservanti, stabilizanti si antiagreganti. 
 
Pentru ca pot avea efecte adverse grave daca sunt administrate incorect, unele medicamente se iau doar pe baza de reteta. Printre acestea, se numara antibioticele, somniferele si tranchilizantele. Altele se pot cumpara si fara o prescriptie medicala. Este vorba despre medicamentele OTC (Over the Counter), cele mai frecvente din aceasta categorie fiind cele pentru tratarea simptomelor alergiilor sau ale racelilor (care scad febra sau care combat tusea), antiacidele, antidiareicele, laxativele, suplimentele alimentare (vitamine, minerale), antiinflamatoarele si analgezicele. De asemenea, se pot lua fara reteta si medicamente indicate pentru buna functionare a sistemului cardiovascular si respirator. Cu toate ca se elibereaza fara reteta, aceste medicamente pot avea reactii adverse, pe care cel care le ia trebuie sa le cunoasca.
 
Un medicament generic este echivalentul terapeutic al celui original, al carui brevet a expirat. Produsul generic are aceleasi asemanari cu medicamentul de baza in ceea ce priveste eficacitatea, modul de administrare, siguranta si substanta activa. In plus, prezinta si avantajul pretului, putand fi mai ieftin cu pana la 90% fata de produsul original.
Costul mai mic este justificat prin faptul ca nu se mai investesc bani in cercetare, ci doar in studii de bioechivalenta (produsul generic si cel original au aceeasi disponibilitate a substantei active in organism in momentul in care medicamentul e administrat in aceeasi doza). Denumirea chimica internationala (DCI) este numele stiintific al compusilor medicamentosi, iar cea comerciala este numele inregistrat si patentat de compania farmaceutica pentru un produs.

Ce se poate intampla daca pierzi rapid prea mult in greutate

Imagini pentru cura de slabire


Sa tii o dieta implica o munca dificila, ce presupune motivare si foarte mult efort. Acestea fiind spuse, este important sa urmaresti cu atentie cate kilograme dai jos saptamanal si ce anume trebuie sa faci pentru a atinge rezultatele dorite. Daca alegi o dieta extrema, este foarte posibil sa ii faci un mare deserviciu organismului tau; te poate face sa renunti foarte repede si poti lua in greutate chiar mai multe kilograme decat aveai initial. Daca te intrebai ce se poate intampla daca scadem brusc in greutate, avem o explicatie. Totodata, ti-am pregatit si cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa scapi intr-un mod sanatos de kilogramele in plus.

 
Cel mai recomandat este sa pierdem intre cinci si zece procente din masa corporala in decursul unei perioada de trei luni. Tot ce depaseste zece procente din masa corporala, ne poate expune la numeroase probleme de sanatate. De asemenea, monitorizarea saptamanala a greutatii nu este suficient de relevanta, si ca cel mai bine ar fi sa ne ghidam dupa acea perioada de trei luni. Se pare ca exista foarte multe efecte adverse care se pot intampla atunci cand slabim prea mult si dintr-o data. Corpul tau poate experimenta senzatii neplacute ca diareea, constipatia sau durerea abdominala. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca intestinele noastre sunt obisnuite cu o anumita cantitate de mancare, si aceste schimbari radicale ne pot afecta sanatatea.
 
De asemenea, puteti sa simtiti si dureri de cap si de stomac. In cele mai multe cazuri, malnutritia poate cauza ameteli, diminuarea energiei si inflamarea anumitor parti ale corpului. Pentru a evita aceste capcane, trebuie sa ne informam foarte bine inainte sa incepem o dieta si sa investigam atent ce tip de regim alimentar ni se potriveste. Odata inceput regimul, fii atenta la modul in care reactioneaza corpul tau. Tine-l sub observatie. Daca te simti lipsita de energie in permanenta, incearca sa adaugi in meniul tau mai multi carbohidrati.
 
Nu in ultimul rand, aminteste-ti ca greutatea ta poate varia in functie de momentul in care te cantaresti. De asemenea, greutatea ta este influentata si de cat de stresata esti, cat de bine te odihnesti, nu numai de ce alimente consumi. Este bine ca greutatea corpului tau sa fie ideala, dar acest lucru nu poate fi obtinut de la o zi la alta, pentru ca aceasta poate fluctua si in functie de factorii externi, cum ar fi temperatura sau exercitiile fizice, si nu numai de regimul alimentar pe care il urmezi.

Alimente care iti pot salva viata

Imagini pentru migdale


Daca cineva ne-ar fi spus in urma cu cativa ani ca putem preveni cancerul cu seminte de orz, napi si cartofi noi, sau ca am putea calma o durere de stomac cu un praf de ghimbir, in loc sa dam fuga in camara cu alimente pentru un tratament, am fi zis ca glumeste. Cercetatorii americani au facut o lista a alimentelor care iti pot salva viata. Uimitor, printre ele se numara cateva despre care si bunicile noastre ne spuneau ca fac minuni.

 
Migdalele
Daca obisnuiai sa le rontaiai doar pentru ca ti se pareau mai gustoase decat arahidele si fisticul, acum ai motive mult mai serioase sa-ti faci provizii. Mici dar pline de nutrienti – printre care vitamina E, proteine, fibre si cativa antioxidanti importanti – migdalele reduc riscul de Alzheimer, fiind un aliat de nadejde in curele de slabire si in tratamentul afectiunilor cardiace. 
 
Orzul 
Dintre toate cerealele, orzul contine cel mai ridicat continut de fibre, vitamina E, vitaminele B si antioxidanti. In plus, contine beta-glucan, o clasa de polizaharide celebra nu doar pentru faptul ca ajuta la scaderea colesterolului, ajutandu-ne sa preintampinam bolile cardiace, ci si pentru faptul ca este un adjuvant foarte bun in tratamentul cancerului. Poti incepe sa traiesti mai sanatos chiar de maine dimineata: inlocuieste fulgii de porumb cu un musli de cereale care sa includa si seminte de orz. 
 
Cafeaua
Bauta cu masura, cafeaua poate face minuni pentru dispozitia noastra. Pe langa asta, cercetatorii au descoperit ca licoarea cu care ne rasfatam dimineata poate reduce simtitor riscul declansarii diabetului de tip 2, jucand totodata un rol important in prevenirea Parkinsonului la barbati. 
 
Ouale 
Sunt o sursa excelenta de proteine si au doar 75 de calorii; stim asta din nenumaratele cure de slabire pe care le-am tinut. Bogate in fier, acid folic si vitamina B8, consumul de oua joaca un rol important in lupta impotriva obezitatii, reducand pofta de mancare. Carenta acestor nutrienti este responsabila pentru aparitia problemelor de vedere. 
 
Strugurii
Despre proprietatile curative ale strugurilor se pot scrie povesti. In ultimul timp apar tot mai multe produse dermo-cosmetice pe baza de extract de struguri, asta in timp ce in provinciile din sudul Frantei exista spa-uri de lux, vestite pentru tratamentele corporale pe baza de suc de struguri si must. In ciuda acestui palmares, sunt multe cure de slabire care ii exclud din meniu, pe motiv ca ingrasa. Ce-i drept, au un continut ridicat de glucide, dar fiind vorba de zaharuri naturale, n-ar trebui sa-ti faci griji. Mai ales ca vitaminele A si C pe care le contine in cantitati mari garanteaza cresterea sistemului imunitar.
 
Napii 
Contin cantitati mari de vitamina A si C, potasiu, luteina si zeaxanthin, un antioxidant foarte puternic care previne aparitia catorva tipuri de cancer, precum si cea a degenerarii maculare. Gasesti napi in orice hipermarket, la raftul unde gasesti si gulii. 
 
Ghimbirul
Daca nu esti o fana a preparatelor japoneze, stai departe de ghimbirul murat. Pentru a beneficia de calitatile curative ale acestui condiment iute-aromat, e de-ajuns sa-l consumi macinat, sub forma de praf. Are proprietati anti-inflamatorii, calmeaza balonarile, starile de greata si durerile provocate de artrita. 
 
Nucile
Cele care au copilarit la tara nu au cum sa uite leacurile babesti obtinute din nuci sau din frunzele lor. Bunicile noastre erau la curent cu proprietatile curative ale acestui fruct lemnos, bogat in vitamina E si antioxidanti: reduce colesterolul si odata cu el, riscul de aparitie a bolilor cardiace.
 
Cartofii noi
Usor de curatat, usor de fiert si foarte gustosi, cartofii noi – cunoscuti in popor si sub numele de „cartofi dulci” – au si alte atuuri: contin cantitati importante de vitamina A si C si sunt bogati in fibre. Cercetatorii au descoperit ca pot preveni bolile de inima, precum si cancerul de san si de prostata. Da o fuga la piata cand ai timp: suntem in plin sezon!
 
Uleiul de masline
Recunoscut de secole ca un aliat al sanatatii, uleiul de masline, la fel ca toate celelalte grasimi nesaturate, are actiune anti-inflamtorie, luptand impotriva bolilor de inima si cancerului. Ideal ar fi ca, in timp, sa renunti la uleiul de floarea soarelui si sa folosesti ulei de masline, in cantitati mici, chiar si la prajit.

Greseli frecvente la cei care beau cafea

Imagini pentru cafea


Consumul de cafea poate fi foarte benefic daca nu facem cateva greseli. Iata cum gresesc cei mai multi bautori de cafea:

 
Folosesc cafeaua pentru a inlocui tigarile. Dupa renuntarea la fumat, cafeaua devine prietena ta cea mai buna. Specialistii spun ca fumatorii au o toleranta mai ridicata la cafeina si ficatul lor o metabolizeaza mai repede, ceea ce ii face sa aiba nevoie de 2-3 cafele in plus pentru a avea parte de aceleasi efecte pe care le simt nefumatorii.
Daca planuiesti sa renunti la fumat, trebuie sa tii cont de faptul ca vei avea nevoie de mai multe cafele pentru a le simti efectul, implict vei fi mai agitat si mai iritabil –  stari nu foarte bune, mai ales atunci cand trebuie sa te lupti cu impotriva tutunului.
Majoritatea persoanelor beau cafeaua diminieata tarziu. Cercetatorii spun ca unii oameni au o gena care ii ajuta sa metabolizeze cafeaua foarte repede, in timp ce altora le ia de doua pana la trei ori mai mult timp.
Daca esti unul dintre acei oameni predispusi genetic la o anumita sensibilitate la cafeina, ceasca pe care o bei dimineata s-ar putea sa nu fie complet iesita din sistemul tau pana dupa ora de culcare. Cel mai indicat este sa bei cafeaua dimineata devreme, pentru a te asigura ca nu iti va fi greu sa adormi seara.
Multi incearca sa elimine cafeina prin antrenamente. Unele persoane isi umplu cana cu cafea de prea multe ori si apoi incearca sa o elimine prin exercitii, consumul de alimente amidonoase (care se spune ca absorb cafeina), sau multi litri in plus de apa.
Moleculele de cafeina circula prin fluxul sanguin si sunt in cele din urma transformate de ficat intr-o forma inactiva care este apoi eliminata prin rinichi.
Expertii spun ca nu se poate face nimic odata ce procesul a fost deja inceput. Cel mai bine este sa iti limitezi consumul de cafea, mai ales atunci cand incepi sa te simti agitat.

Ce trebuie sa stii despre antioxidanti

Imagini pentru antioxidanti


Vestile sunt grozave dar impun si intrebari: ce sunt antioxidantii si cum pot acestia sa lupte impotriva unor astfel de afectiuni? Se pare ca antioxidantii parcurg fiecare parte a corpului tau si „repara” moleculele afectate care sunt vinovate de aparitia unei boli sau de accelerarea procesului de imbatranire.

 
Inainte sa stii ce este un antioxidant, trebuie sa afli cate ceva si despre oxidanti. Daca nu traiesti izolata de lume, undeva la munte unde poti respira aer curat, inseamna ca esti o persoana care se straduieste sa invinga efectele negative ale poluarii, substantelor chimice si ale razelor ultraviolete care iti afecteaza celulele. Propriul tau corp produce reactii toxice si chimice. Aceste toxine iti slabesc moleculele si cauzeaza pierderea de electroni, elemente ce ajuta celulele sa lucreze. Celulele cu elecron impar sunt oxidanti (radicali liberi) care le pot afecta intr-un timp foarte scurt si pe cele sanatoase. Radicalii liberi din vasele de sange, in general cauzati de prajeli, fum de tigara sau aer poluat, schimba in rau structura colesterolului si pot provoca atat tulburari motorii, cat si boli de inima. Lumina solara si aerul poluat iti pot crea radicali liberi chiar si in ochi, afectand retina si corneea, generand cataracta si orbire. De asemenea, pielea iti poate fi afectata (in special celulele ADN), cauzand cancer de piele si accelerand procesul de imbatranire. Cu alte cuvinte, radicalii liberi pot afecta tot ce intalnesc in cale. 
 
Din fericire, exista nutrienti care actioneza impotriva oxidantilor si pe care ii poti gasi in mancarurile si bauturile preferate: fructe, legume, vin, ciocolata, chiar si carne de vita. Antioxidantii inlocuiesc moleculele afectate fara sa aduca prejudicii celor sanatoase. Actiunile antioxidantilor sunt mult mai numeroase, acestia localizand elementele ostile din mediul inconjurator (izotiocianatii din broccoli, nicotina si fumul) si previn aparitia cancerului. Vitamina C blocheaza divizarea necontrolata a celulelor care genereaza tumori. Misiunea antioxidantilor este sa-ti salveze organismul din interior spre exterior. 
 
Cei sapte magnifici

Acelasi proces care ne-a transformat din creaturi primitive in persoane cu tenul fin, care urmeaza tratamente de albire a dintilor, ne-a dat si abilitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi. Organismul tau contine o varietate de antioxidanti, toti avand denumiri complicate care anihileaza radicalii liberi care se formeaza. Din nefericire, antioxidantii interni nu sunt suficienti, dar pot fi completati cu cei din alimente. In fiecare zi, oamenii de stiinta descopera noi lucruri uimitoare despre felul in care antioxidantii au grija de oragnismul tau. 
 
Iata-i pe cei mai cunoscuti:

Seleniul are o dubla actiune asupra ta, este un antioxidant care accelereaza procesul la care iau parte si celelalte elemente de acest fel. Il gasesti in miezul de nuca si in creveti. 
Vitamina E lupta impotriva bolilor de inima, creste imunitatea si previne cancerul de piele. In plus, incetineste procesul de imbatranire. O gasesti in seminte de floarea soarelui si unt de arahide. 
Vitamina C nu e buna doar pentru starile gripale. Iti protejeaza ADN-ul, vasele de sange si iti ajuta corpul sa foloseasca in mod eficient vitamina E. Reduce riscul de boli de inima si palpitatii. O gasesti in papaya si broccoli. 
Carotenoizii iti protejeaza ochii si pielea de efectele negative ale soarelui. Ii gasesti in morcovi si spanac. 
Izotioncianatii lupta impotriva enzimelor care produc cancer. Ii gasesti in broccoli si conopida. 
Polifenolii ajuta la imbunatatirea memoriei si previn boli precum dementa si Alzheimer. Ii gasesti in ciocolata neagra (cu cat concentratia de cacao este mai ridicata, cu atat mai bine), vin rosu, ceai si cafea. 
Coenzima Q10 previne migrenele si scade presiunea sangelui. O gasesti in carnea de vita, de pui sau in peste. 
Impiedica radicalii liberi sa-ti afecteze organismul, consumand cat mai multe produse bogate in antioxidanti. Acum ca ai aflat ca trebuie sa ii mananci, trebuie sa stii ca poti sa-i si porti. Antioxidantii din tratamentele cosmetice blocheaza actiunea radicalilor liberi din mediul inconjurator (razele solare si poluarea) si ii impiedica sa intre in profunzimea pielii.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.