Ce substante criminale gasim in cosmetice; Dieta cu pere/ Pericolul ascuns din remediile naturiste chinezesti/ Peste 90 % din bolile grave ale pancreasului nu au simptome/ Simptome ale unei infectii posibile din organism/Remediu pentru combaterea viermilor intestinali/ Remediu natural eficient pentru herpesul bucal si genital; Vitamine si minerale care, in exces, iti afecteaza inima; Acestea sunt alimentele cele mai cancerigene; Leacul romanesc bun pentru zeci de afectiuni; Rostopasca, leac pentru sute de boli; Cinci alimente ieftine care te scapa de piatra dintilor/ Planta fertilitati si echilibrului hormonal/ Cat peste ar trebui sa mancam ca sa prevenim bolile etc

gdO sursă bogată de vitamine, antioxidanţi şi minerale, perele sunt foarte benefice pentru organism.
Aceste fructe sunt recomandate în numeroase afecţiuni. Dintre acestea amintim: alergii, constipaţii, diabet, colesterol.Perele conţin acid citric, pectină, uleiuri esenţiale, caroten, tanin, carbohidraţi, fructoză, potasiu, vitamina B, vitamina C, magneziu, fier, zinc, boron, acid folic, fibre nutriţionale etc şi multe alte substanţe benefice pentru organism.

Câte calorii au aceste fructe şi ce conţine o pară medie

În plus, perele au puţine calorii (80-90 la suta de grame), aşa că, din acest motiv şi nu numai, nutriţioniştii spun că  sunt ideale în curele de slăbire.
Includerea perelor în dietă, în locul alimentelor bogate în acizi graşi, poate micşora nivelul de grăsimi şi de colesterol din organism. În plus, în acest mod se reduce şi riscul apariţiei altor boli.

O pară medie are o greutate de aproximativ 166 de grame, 25 grame de carbohidraţi, 1 gram de grăsimi şi proteine, 4 grame de fibre alimentare, 10% din doza recomandată de vitamina C şi 2% fier şi calciu.

Ce trebuie să mâncăm în această dietă

Iată ce spun nutriţioniştii că presupune regimul de slăbire cu pere:

Mic dejun: o pară, un iaurt 100-150 de grame (slab în grăsimi);
Prânz: carne de pui sau curcan, fiartă, la cuptor, aburi sau friptă, salată, legume crude nelimitat, 2 linguriţe ulei;
Cină: doar pere (în jur de un kilogram). Însă, acestea nu trebuie mâncare mai târziu de ora 18:00.

Acest regim trebuie urmat în tocmai două săptămâni, apoi două zile este indicat să consumaţi doar pere şi să beţi multă apă. Nimic altceva. Perele se pot consuma crude, sau coapte ori fierte (ca un compot), dar fără zahăr, miere sau alţi îndulcitori.

Bune pentru detoxifierea organismului

Nu numai că veţi scăpa de kilogramele care vă dau bătăi de cap de atâta timp, dar dacă veţi urma, timp de două săptămâni, aceasă cură de slăbire veţi avea parte şi de o excelentă detoxifiere a organismului. În plus, veţi fi apărat şi de numeroase boli.

Pericolul ascuns din remediile naturiste chinezesti

Mulţi oameni iau remedii pe bază de plante şi recurg la medicină tradiţională chineză gândind că fac ceva pozitiv pentru sănătatea lor. În mod ironic, însă, în multe cazuri efectul e invers celui scontat.
Un raport publicat în jurnalul Nature Scientific Reports arată că, adesea, produsele „naturale” ce ţin de medicină tradiţională chineză conţin metale toxice, nedeclarate, relatează ziare.com. Testele realizate de oameni de ştiinţă de la Universitatea Curtin, Murdoch şi Adelaide au arătat că multe produse aveau componente toxice.
Aproape nouă din zece produse conţineau şi substanţe nedeclarate, fiind astfel „contaminate”, voit sau nu. În plus, mare parte dintre produsele analizate aveau mai mult de un produs nedefinit adăugat, putând fi vorba despre produse farmaceutice sau metale toxice.
Mai mult, analizele de laborator au arătat că în unele produse s-a găsit ADN de leopard de zăpadă (specie aflată în pericol de dispariţie), dar şi de broască, şobolan, pisică, câine sau şarpe. În unele produse s-au găsit medicamente că paracetamol, anti-inflamatoare, antibiotice şi nu numai. În plus, s-au găsit şi medicamente care sunt interzise în multe ţări.

La categoria metale grele toxice pot fi trecute arsenicul, cadmiumul şi mercurul, toate găsite în peste jumătate dintre produsele analizate. Oamenii de ştiinţă cred că arsenicul şi mercurul, adesea găsite împreună într-un produs, provin de la pesticidele folosite în agricultură.

Peste 90% din bolile grave ale pancreasului nu au simptome

Peste 90% dintre bolile grave ale pancreasului evoluează fără niciun simptom. Este motivul pentru care pacienții ajung la medic în stadii avansate. De aceea, pentru a depista afecţiunile pancreatice, se recomandă mai întâi teste sanguine, în special dozarea enzimelor pancreatice în sânge. În cazul în care se suspectează o infecţie pancreatică, se apelează la examene radiologice, într-o primă fază la ecografie şi apoi la scanografie (cu raze X), care poate fi dublată de imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) sau, în cazurile speciale, de ecografia endoscopică.
Pancreasul are doua functii. O parte secreta fermenti, care participa la digestie. O alta parte apartine sistemului endocrin. Secreta, in principal, insulina.
Bolile severe afecteaza, in proprortie de peste 90%, partea care participa la digestie. Daca leziunile periculoase sunt aproape de vezicula biliara sau colecist, apar simptome. Pacientul are un simptom revelator, adica ingalbenirea tegumentelor si ochilor care sigur alarmeaza si atunci vine mai repede la medic.
Daca partea endocrina, care secreta hormoni, a acestui organ este bolnava, de obicei apar simptome deranjante.  Partea endocrina are niste simptome cu inrosiri ale fetei, cu tremuraturi, crampe musclarie, pusee de dieree severa care aduc mai repede pacientul la medic.
Bolile pancreasului sunt întotdeauna severe, căci această glandă este indispensabilă vieţii. Dacă punem la socoteală deficitul de secreţie a insulinei, atunci ajungem la o răspândire considerabilă a bolilor de pancreas. Suferinţa sa ca glandă digestivă se manifestă prin pancreatita cronică secundară alcoolismului şi tabagismului sau unor cauze foarte rare: autoimună sau litiaza (pietricele) canalelor pancreatice în sine. Aceasta se manifestă prin dureri cronice şi prin scăderea în greutate. Pancreatitele acute sunt secundare abuzurilor (mese bogate în grăsimi şi în alcool) sau litiazei biliare. Mai ales pietrele mici pot migra, blocând intersecţia bilio-pancreatică şi producând reflux şi activare intrapancreatică a enzimelor digestive cu autodigestia pancreasului. Mai rar, traumatismele abdominale şi ulcerul penetrant pot duce la pancreatite acute.
Crudităţi pentru menajarea pancreasului
Alimentele procesate, pe lângă faptul că nu oferă organismului substanţele nutritive necesare şi favorizează obezitatea, mai au un punct în minus: sunt lipsite de enzime. Acest lucru suprasolicită pancreasul, care este nevoit, în această situaţie, să sporească nivelul de enzime eliberate în tubul digestiv.
În timp, eforturile prelungite ale pancreasului duc la deteriorarea acestuia. De aceea, specialiştii recomandă ca în dieta zilnică să predomine crudităţile care aduc organismului un plus de enzime şi, în cazul în care nivelul enzimatic este foarte scăzut, este indicată chiar administrarea suplimentelor.
Ajustarea dietei este una dintre primele recomandări în cazul diagnosticării cu pancreatită acută sau cronică.
1 Iaurtul cu probiotice – reduce inflamaţiile din corp, inclusiv pe cele de la nivelul pancreasului şi este indicat mai ales în caz de pancreatită acută.
2 Spanacul – conţine o concentraţie ridicată de fier şi de vitamine din grupul B, importante pentru buna funcţionare a pancreasului.
3Tofu – reduce nivelul de grăsimi din sânge, una dintre cauzele pancreatitei.
4 Ciupercile Reishi – echilibrează funcţiile pancreasului şi, în acelaşi timp, au efect antiinflamator, fiind eficiente în ambele tipuri de pancreatită.
5 Remedii din plante cu efect antiinflamator, cum sunt anasonul (300 ml infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, în trei reprize), nalba şi vâscul (ambele sub formă de macerat la rece, preparat dintr-o linguriţă de rădăcini la 300 ml apă; se bea o cană pe zi).

Simptome ale unei infectii posibile din organism

Dacă ai o infecţie în sânge, organismul îşi adună toate forţele pentru a se lupta cu această şi eliberează o serie de substanţe care rezultă în inflamaţie generalizată şi febra crescută, alături de alte simptome neplăcute.

Inflamatia respectivă, declanşată de sistemul imunitar, poate duce la cedarea unor organe. În timpul septicemiei se formează cheaguri de sânge care reduc circulaţia la nivelul organelor interne, lăsându-le fără oxigen şi nutrienţii necesari. În cazurile de infecţie gravă a sângelui, unul sau mai multe organe cedează, iar în cazurile cele mai grave, infecţia poate să conducă la scăderea periculosâ a tensiunii arteriale (şoc septic). Persoanele care suferă de boli ale sistemului imunitar sau de alte afecţiuni care le slăbesc organismul sunt în mare pericol dacă se declanşează septicemia.
Există o serie de simptome specifice ale infecţiilor în sânge, care trebuie să te trimită de urgenţă la spital:
1. Ritm cardiac anormal: când infecţia se răspândeşte în sânge, acesta este unul dintre principalele simptome. Deoarece oxigenul nu ajunge în cantităţi suficiente la inima, pulsul poate să crească sau să scadă foarte mult.
2. Nevoia subită de a urină sau lipsa urinei: pentru că sunt afectate organele majore, printre care şi cele ale sistemului urinar, infecţia în sânge poate să se manifeste prin nevoia de a urină şi prin incontinenţă. De multe ori însă, deoarece este afectată funcţia rinichilor, se poate întâmplă că urinarea să fie mult redusă.
3. Respiraţia rapidă, întretăiată: organele nu mai primesc suficient oxigen, motiv pentru care reflexul de a respiră este mult mai rapid. Acest simptom poate să ducă la derutare sau incapacitate de concentrare, fiind unul dintre primele semne ale infecţiei în sânge.
4. Greaţă şi vărsături: pentru că septicemia poate să apară din orice parte a corpului, ea poate să provoace senzaţia de greaţă, de cele mai multe ori acompaniată de slăbiciune şi ameţeli.
5. Temperatura extremă a corpului: în cele mai multe cazuri, infecţia în sangeprovoaca o creştere a temperaturii. Cu cât infecţia este mai gravă, cu atât febra va fi mai mare, uneori chiar punând viaţă pacientului în pericol. De obicei, o infecţie în sânge provoacă o temperatura de peste 38-39 de grade Celsius. Această este acompaniată de frisoane. Uneori însă, se poate întâmplă că temperatura corpului să scadă foarte mult.

Remediu pentru combaterea viermilor intestinali

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 26, 2016 Under: Stiri din Sanatate

Parazitii intestinali apar atat la copii, cat si la adulti. Ei ajung in sistemul digestiv prin inghitire sau inhalare din alimente contaminate (carne contaminata, insuficient preparata termic sau legume nespalate), maini murdare, apa contaminata sau datorita contactului cu animalele.

Exista peste o mie de paraziti intestinali care pot trai in corpul uman. Unii au dimensiuni foarte mici, microscopice, iar altii pot fi observati cu ochiul liber. Parazitii intestinali se pot imparti in doua grupe: giardia, care este un organism unicelular si viermii intestinali sau helmintii, care sunt paraziti cu dimensiuni mult mai mari, cuprinse intre un centimetru si 10 metri. Cei mai intalniti sunt oxiurii, limbricii si tenia. Toxinele eliminate de acesti paraziti intestinali pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli metabolice si chiar cronice.
Urmatorul remediu este foarte bun in combaterea viermilor intestinali. Asadar, se prepara o tinctura din 20-30 g varfuri inflorite de pelin, in 20-30 ml alcool; se lasa planta la macerat timp de 24 de ore, apoi se adauga 200 ml ulei de floarea-soarelui, soia sau germeni de porumb, se fierbe amestecul pe baia de aburi timp de 3-4 ore; se lasa vasul acoperit 2-3 ore; apoi se strecoara si se aseaza in sticle inchise la culoare. Se iau zilnic 10 picaturi.

Remediu natural eficient pentru herpesul bucal si genital

Herpesul bucal  este o infectie foarte dureroasa, provocata de virusul herpes simplex. Herpesul bucal poate aparea oriunde pe corp, cu cea mai mare probabilitate la exteriorul gurii si a buzelor, pe nas, obraji sau degete. Se formeaza vezicule, care apoi se sparg si zemuiesc. Dupa aceea, ele se acopera cu o crusta galbena care in cele din urma cade, descoperind tegumentul nou format dedesubtul lor. Ulceratiile persista de obicei 7-10 zile.
Herpesul genital este o boala infectioasa comuna cauzata de un virus ce poarta numele de Herpes Simplex. Herpesul genital se transmite in urma contactului sexual. Afectiunea se caracterizeaza prin aparitia unor vezicule grupate in buchete inconjurate de o zona rosie. Dupa spargerea veziculelor se formeaza niste ulceratii ce pot fi izolate sau confluente.

Urmatorul remediu natural este eficient pentru herpesul bucal si genital. Asadar, se prepara o infuzie din 6 linguri de cimbru maruntit, peste care se toarna 600 ml apa fiarta; se lasa 10 mi­nute acoperit, dupa care se fac spalaturi in zonele respective, de 2-3 ori pe zi.sursa: sanatate.bzi.ro

Sunt o mama toxica! Cum ma tratez?

„Copilul este cea mai mare realizare a mea”. „Trebuie tot timpul sa fiu atenta sa nu pateasca ceva”. „Nimeni nu stie sa aiba grija de el asa cum am eu”. „Nimeni nu ma poate invata nimic, eu sunt mama perfecta”. „Am suferit foarte mult in copilarie, dar micutul meu va avea tot ceea ce isi doreste”. „Nimeni nu are voie sa se atinga sau sa isi dea cu parerea despre copilul meu”. De cele mai multe ori, sub aceasta avalansa de trairi emotionale se ascunde o mama toxica, iar un astfel de personaj isi calauzeste, de fapt, copilul pe un drum gresit.

Exista situatii  in care o mama poate deveni toxica, chiar si fara sa vrea sau fara sa-si dea seama. “Copilul te loveste din senin. tipa isteric. Vrea un obiect personal la care tii, dar care nu este pentru varsta lui. Mama rade satisfacuta, dar nu ii atrage atentia. Cine este de vina? Din perspectiva mamei: Dumnezeu, parintii sotului, bunicii, genele, bona, educatoarele. De ce?  Copilul seamanaa cu familia sotului, educatoarele nu se pricep, profesorii il streseaza, restul copiilor nu ii permit sa isi exprime personalitatea, iar tu, ca prieten de familie, nu iti exprimi in permanenta admiratia pentru orice “nimic genial” pe care il face micutul.
Dincolo de aceasta situatie, un parinte toxic mai poate fi insa identificat dupa anumite caracteristici:
1. iti vorbeste, dincolo de orice limita de timp si chef, de copilul ei.
2. Considera orice autoritate neprofesionista (aici vorbim de educatori, profesori), simte nevoia sa isi protejeze excesiv copilul.
3. Mama toxica este cea care nu lasa copilul sa se maturizeze, il imbraca sau il ajuta in orice fel, care il  considera fragil si la maturitate.
4. Pune presiune financiara sau de suport pe oricine, mai putin pe propriul copil. Toata lumea trebuie sa il ajute, sa il ierte si sa il inteleaga, indiferent de ce face el.
5. Mama toxica este cea care isi manipuleaza partenerul prin copil”, precizeaza psihologul Constantin Cornea pentru Gandul.
O astfel de persoana ajunge la psiholog cand constientizeaza singura ca a exasperat pe toata lumea sau este adusa de ceilalti.  “in cabinet se revalueaza comportamentele respective si se incearca inlocuirea acestora cu altele , care pot duce la rezultate mult mai bune pentru copil, dar si pentru familie. Nu este un proces usor, dar este realizabil, iar situatia se poate imbunatati vizibil. Totul este sa intelegi ca ai o problema, iar familia sa vada la timp cand mama se comporta incorect si sa se apeleze la ajutor specializat.
Daca nu actionam la timp pot aparea certuri interminabile, scandaluri, jigniri, iar partenerii au toate sansele sa ajunga la divort. De asemenea, cei doi se vor considera victime in egala masura si vor cauta martori care sa le sustina punctul de vedere. De aceea, prietenii nu reprezinta o solutie. Ei isi vor sustine propria opinie sau vor tine, eventual, partea uneia dintre parti.
in concluzie, trebuie sa incercati sa remarcati daca aveti astfel de probleme. Niciodata nu este prea tarziu sa schimbati o situatie in care nu va regasiti sau care va aduce discomfort”, concluzioneaza specialistul pentru Gandul.

Ce tipuri de seminte n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta

Romanii nu prea obisnuiesc sa includa seminte in dieta zilnica. stiai ca semintele de susan au in compozitie acid oleic, un compus care scade colesterolul „rau“? Descopera si alte motive pentru care merita sa mananci seminte!
Semintele de susan combat diabetul
Semintele de susan nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta, sustin specialistii in domeniu. Acestea sunt o sursa bogata de minerale: fier, calciu, magneziu, zinc, seleniu si cupru.
De asemenea, acest tip de seminte contin acid oleic, un compus care scade colesterolul „rau“ din organism. in plus, semintele de susan au in compozitie vitamine din complexul B: niacina, acid folic, tiamina, piridoxina si riboflavina.
Pe de alta parte, datorita magneziului si a altor elemente nutritive din compozitie, semintele de susan sunt eficiente in combaterea diabetului. Acest tip de seminte contine un compus anti-cancer: fitatul. Face ca riscul de tumori colorectale sa scada cu cel putin 13%.
Semintele de canepa mentin inima sanatoasa
Nici semintele de canepa n-ar trebui sa lipseasca din alimentatie, deoarece mentin inima sanatoasa. Acest lucru este datorat acizilor grasi Omega-6 si Omega-3 care curata vasele de sange. Le poti adauga in salate ori in smoothie-uri.
Semintele de dovleac te scapa de depresie
Acest tip de seminte sunt o sursa bogata de fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, dar si de vitamina K. E bine de stiut ca semintele de dovleac reduc nivelul colesterolului „rau“, dar te pot scapa si de depresie.
Ar trebui mentionat si faptul ca te apara impotriva osteoporozei. Nu in ultimul rand, aceste seminte impiedica formarea pietrelor la rinichi.
Semintele de in le apara pe femei de cancer mamar
Nu trebuie sa uitam nici de semintele de in. si acestea iti mentin inima sanatoasa, previn cancerul de san, durerile menstruale. De asemenea, sunt de ajutor celor care au probleme legate de fertilitate.
Pe de alta parte, semintele de in iti sunt utile daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, elimina acnea, durerile de cap si reduc stresul.

sursa: clicksanatate.ro

Vitamine si minerale care, in exces, iti afecteaza inima

Anumite minerale si vitamine trebuie suplimentate numai la recomandarea unui medic. De asemena, este indicata realizarea unor analize medicale, pentru a nu risca boli grave din cauza surplusului de vitamine si minerale.
Fierul
Un element nutritiv cu rol important in organism, fierul formeaza hemoglobina care transporta oxigenul de la plamani in corp. O dieta variata din care nu lipsesc carnea rosie, semintele de dovleac, stafidele, tonul, portocalele, prunele asigura fierul necesar organismului.
Daca iei si suplimente alimentare cu fier, fara sa ceri sfatul unui medic, risti sa suferi de boli de ficat, inima sau pancreas. De asemenea, pot aparea inflamatii.
Calciul
O cantitate prea mare de calciu, mai ales la femeile gravide, lauze sau care alapteaza, este posibil sa faca mai multa rau. Calciul care nu ajunge la oase, se depune pe vasele de sange.
De aici pana la aparitia unor afectiuni cardiovasculare este doar un pas. Un alt pericol ar fi sa se acumuleze in zona rinichilor, ajungand treptat la formarea de pietre, asa-numitii calculi renali.
Vitamina E
Este un tip de vitamina care asigura buna functionare a organismului. Vitamina E Are efect antioxidant, pastreaza sanatatea parului, a unghiilor si a pielii. Din pacate, insa, un surplus de vitamina E poate sa creasca riscul de cancer si de boli cardiovasculare atat la femei, cat si la barbati.
Ce e de facut? in locul unor suplimente alimentare care o contin, alege sa mananci diversificat, alegand adesea si alimente care contin vitamina E: seminte de floarea-soarelui, alune, migdale, spanac, rosii, kiwi, ulei de masline.
Potasiul
Prea mult potasiu in sange poate afecta buna functionare a inimii. Afectiunea poata denumirea de hiperpotasemie. Cresterea nivelului de potasiu poate fi cauzata si de afectiuni ale rinichilor, precum insuficienta renala, sau de diabet.
Nu doar un plus de suplimente alimentare care contin potasiu iti fac rau, din cauza ca rinichii intampina dificultati in a-l elimina, ci si unele medicamente, precum antibioticele, cele pentru reducerea tensiunii arteriale, anticoagulantele, unele antiinflamatoare.

sursa: clicksanatate.ro

Acestea sunt alimentele cele mai cancerigene;

Numeroase studii au demonstrat legatura puternica dintre alimentele pe care le consumam si riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer. De aceea, un regim alimentar echilibrat care cuprinde cat mai multe legume, verdeturi, fructe, nuci, seminte, peste, leguminoase, cereale integrale si o cantitate moderata de lactate, carne, oua constituie o solutie buna pe termen lung de a-ti proteja corpul de boli grave.

Exista si alimente de care este bine sa stai departe, deoarece s-a dovedit ca ele cresc riscul de cancer.
Iata topul alimentelor cancerigene pe care ar fi bine sa nu le consumi!
Locul 1. Mezelurile
Carnea procesata consumata cu regularitate si in cantitati mari creste riscul de cancer, a declarat Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Potrivit cercetarilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape doua felii subtiri din sunca) creste riscul de cancer colorectal cu 18%.
„Mezelurile contin nitrati, care odata ingerati in corp cresc riscul de a face cancer”, avertizeaza Meryl Pritchard, un nutritionist celebru.
Locul 2. Cartofii prajiti
Celebrul Dr. Oz avertizeaza ca prin prajire multe dintre alimente se transforma in produse cancerigene. Trebuie sa stii ca painea prajita pe care o consumi dimineata sau cartofii prajiti de la pranz contin acrilamida, o substanta cancerigena care se formeaza in urma procesului de prajire. De asemenea, cu cat vai fi mai prajita felia de paine (sau cartofii), cu atat e mai rau, deoarece are mai multa acrilamida.
Locul 3. Sucurile carbogazoase
Sunt aproximativ 40 de grame de zahar intr-o singura doza de suc. Daca alegi variantele fara zahar nu faci decat sa maresti riscul de obezitate si diabet. Acesti indulcitori artificiali pacalesc creierul sa creada ca a consumat zahar si au un impact semnificativ asupra siluetei tale. Mai mult, indulcitorii artificiali au fost asociati cu un risc crescut de infertilitate si cancer.
Locul 4. Carnea rosie
Aici intra carnea de porc, vita si miel. Numeroase studii arata ca un consum ridicat de carne rosie creste riscul de cancer la colon, stomac si pancreas, scrie site-ul cancerresearchuk.org
De asemenea, atunci cand carnea rosie este facuta pe gratar sau prajita in ulei se formeaza substante cancerigene.
Locul 5. Conservele
Contin bisphenol-A, compus chimic care a fost asociat cu un risc ridicat de declansare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numara cel mamar si cel la prostata.
Locul 6. Popcornul facut la microunde
S-a dovedit ca aceste pungi cu popcorn pe care le folosim pentru cuptorul cu microunde cresc riscul de infertilitate, precum si pe cel de a dezvolta cancer la ficat, testicule si pancreas. U.S. Environmental Protection Agency (EPA) a precizat ca un compus chimic de pe pungile de popcorn are potential cancerigen si a fost asociat cu dezvoltarea tumorilor maligne.
Locul 7. Faina alba rafinata
Un studiu aparut in publicatia Cancer Epidemiology arata ca un consum ridicat si constant de carbohidrati rafinati creste foarte mult riscul de a dezvolta cancer mamar. Din cauza faptul ca au un indice glicemie ridicat, aceste alimente care contin faina alba rafinata cresc nivelul zaharului in sange, favorizand dezvoltarea celulelor canceroase si raspandirea acestora.
Locul 8. Zaharul rafinat
Are un efect similar cu cel generat de faina alba rafinata, generand fluctuatii mari ale glicemiei si hranind celulele canceroase. Astfel, tumorile maligne sunt stimulare sa se dezvolte rapid si sa se raspandeasca in corp. Siropul din porumb este unul dintre cele mai nocive si este folosit in prepararea dulciurilor procesate, a sucurilor, cerealelor si a sosurilor din comert.
Locul 9. Uleiurile hidrogenate
Altereaza structura si flexibilitatea membranei celulare, marind semnificativ riscul de cancer. Grasimile trans care se regasesc in aceste uleiuri hidrogenate au un efect nociv asupra sanatatii.

sursa:cancerresearchuk.org

Leacul romanesc bun pentru zeci de afectiuni;

Borsul nu e doar ciorba acra, atit de apreciata prin unele parti ale tarii, ci si o licoare sanatoasa, rezultata din fermentarea taritelor de griu. Occidentalii nu prea stiu de acest preparat naturist, dar romanii si rusii il folosesc si-i cunosc virtutile curative. A aparut ca o varianta a unei vechi bauturi rusesti, cvasul. Borsul nu are alcool si dioxid de carbon. Este un lichid dietetic, nu are mai mult de 7,7 kilocalorii la 100 mililitri, procentele de grasime fiind neglijabile. Lichidul galbui, acrisor este tonic natural si leac pentru multe boli. Cura cu bors are rol purificator al organismului si de ameliorare sau chiar vindecare a unor afectiuni. Sa invatam sa preparam bors acasa si sa-i cunoastem indicatiile terapeutice.

Borsul sau zeama rezultata din macerarea taritelor de griu contine minerale si un complex de vitamine B si C, minerale, aminoacizi esentiali si carbohidrati. De aceea, acest aliment folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sanatate. Puterea terapeutica a borsului vine si de la drojdia de bere care ajuta fermentatia, ingredient care contine vitaminele din complexul B, vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale in forme usor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sanatate, seleniu, dar, mai ales, crom. Fiind un produs natural, borsul este foarte bogat in enzime. taranii romani pretuiesc acest lichid atit de mult incit talentul de gospodina al femeilor se apreciaza in functie de cit de bine stiu sa prepare borsul. in Bucovina, inainte de intrarea in post, toate vasele si tacimurile sint clatite cu bors si apoi binecuvintate, semn ca borsul este si un dezinfectant. in credinta populara, ii scapa pe copii de deochi si le reda pofta de mincare.
Borsului i s-a dus vestea ca e cel mai bun leac la mahmureala. intr-adevar, inlatura simptomele intoxicatiei cu alcool,
ameteala, durerea de cap, tremuratul membrelor, senzatia de voma. Se bea un litru de bors. in cazurile de indigestie si de voma, un pahar de bors baut inainte de masa poate fi de ajutor. Se spune ca persoanele care beau zilnic bors mult, se lecuiesc de alcool. Mai ales dupa mese copioase, preparatele cu bors sint binevenite. Borsul contribuie si la eliminarea toxinelor din organism. Este eficient si in curele de slabire, deoarece stimuleaza digestia si arderea grasimilor. Pe linga aceste beneficii, poate fi si un adjuvant in cazul bolilor respiratorii precum bronsita, astmul si sinuzita. in cazuri de anemie, functioneaza ca tonic extrem de eficient, prin mineralele si vitaminele continute. Cura cu bors pentru revigorarea organismului dureaza 20 de zile, timp in care se bea un pahar de lichid, cu un sfert de ora inaintea fiecarei mese. Pentru boli respiratorii cronice (bronsita, astm, sinuzita), se beau doua cani. Cura ajuta la vindecarea acestor boli si, mai ales, preintimpina agravarile si recidivele. Se fac cure de cite trei saptamini. Ca adjuvant in tuberculoza, borsul se bea in fiecare zi, cite o jumatate de litru, pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Se pare ca anumite substante active din bors blocheaza dezvoltarea bacililor care provoaca aceasta maladie.
Se stie ca borsul elimina toxinele din organism, fiind recomandat in diete de slabit. Se poate bea cite o cana de bors (250 ml) pe zi, timp de 10 zile. Acest tratament se poate repeta de doua ori pe an, toamna si primavara. Terapia se recomanda persoanelor cu diabet, artrita, guta si cu probleme reumatice, hepatice si renale. Pentru oboseala cronica, se bea un sfert de litru de bors dintr-o data, ca sistemul nervos sa se revigoreze. Pentru toate problemele de ficat si de fiere, fitoterapia recomanda bors, deoarece curata si fortifica organele interne. Se bea pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa, cite o cana cu bors in care se adauga o jumatate de lingurita de pulbere de pelin. Nivelul crescut al glicemiei poate fi reglat tot cu bors, baut inainte de a minca. Persoanele care au afectiuni pulmonare se refac mai repede daca, in loc de apa, consuma in fiecare zi un litru de bors amestecat cu 250 ml de infuzie de soc (din doua lingurite de flori uscate si o cana de apa clocotita). Aceasta bautura se indulceste cu miere si se bea inaintea meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel putin doua luni. in cazuri grave, terapia se poate prelungi inca doua saptamini. De asemenea, borsul scade tensiunea si reduce colesterolul, curata rinichii previne tromboza si infarctul, iar ultimele studii arata ca este anticancerigen, luptind cu cancerul de colon. Este folositor in boli cardiace, insomnii sau dupa un efort fizic sau intelectual. Singurele restrictii sint in caz de ulcer gastro-duodenal si gastrita.
Curele cu bors sint eficiente daca dureaza trei saptamani. Este indicat ca borsul sa se bea cu un sfert de ora inainte de masa. Daca vrem sa slabim, se creste progresiv numarul canilor, pina la 7. Borsul poate fi baut si nediluat, insa are gust foarte acru, iar unele persoane nu-i suporta mirosul. Pentru a-i rafina si imbunatati gustul, poate fi amestecat cu suc de mere, sirop de sfecla de zahar sau zer. Cura interna este recomandata in: boli cardiovasculare (hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, tromboza, varice, flebite, artrite), boli neuropsihice (depresii, nevroze, stres, astenii), litiaze urinare (oxalice si fosfatice), tuberculoza, intoxicatii cu alcool sau cu tutun. Este un stimulent al sistemului endocrin.
Extern, se pot face spalaturi cu bors in ulcere cutanate, degeraturi sau uscaciuni ale pielii.

In cosmetica, borsul face tenul catifelat. Se tamponeaza pielea cu vata inmuiata in bors sau se foloseste in prepararea mastilor cosmetice. inmoaie mai ales pielea uscata. Efectul borsului este salutar pentru ten in perioadele reci sau cu vint puternic. Specialistii in geriatrie de la Universitatea din Londra au demonstrat ca borsul favorizeaza absorbtia in intestinul uman a metalelor, precum nichelul, cuprul, seleniul si aurul, dar si a vitaminelor, mai ales la nivelul mucoasei intestinale.

Rostopasca, leac pentru sute de boli;;

Imagini pentru rostopasca
Remediu natural în peste 150 de afecţiuni, rostopasca este una dintre cele mai puternice plante de pe pământ. Ea poate fi utilizată sub formă de ceai, tinctură, pulbere, infuzie combinată sau cataplasmă.

Tratează gastrita şi cancerul 

Rostopasca ajută la formarea sângelui, de aceea se recomandă în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mlădiţe de soc şi rostopască, 2 linguriţe de plante uscate la 250 ml apă clocotită şi se beau 2 l pe zi. În bolile hepato-biliare se utilizează tinctura de rostopască: de 3 ori pe zi se consumă 10 picături de tinctură. În tratamentul gastritei se recomandă câte 10 picături de tinctură, de 4-6 ori pe zi. Sucul de rostopască aplicat pe zonele afectate de cancerul de piele, dar şi pe tumorile exteriorizate, face adevărate minuni, în timp ce pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor de cancer. Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de 4 ori pe zi, în cure de 2 luni, cu 20 de zile de pauză. Şi migrenele se pot atenua cu ajutorul acestei plante: se administrează, la nevoie, câte o linguriţă rasă de pulbere pe stomacul gol, în doză unică, pentru 24 de ore.

Vindecă eczemele şi psoriazisul

Bătăturile, dar şi tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compresiilor cu infuzie şi suc de rostopască. Pentru cataractă şi petele de pe cornee, sângerarea retinei şi a dezlipirii de retină se recomandă sucul de rostopască. Se ia o frunză de plantă, se spală, iar tulpina ei se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului. În psoriazis se pudrează zilnic locul afectat cu pulberea de rostopască. Eczemele se pot vindeca dacă faci un tratament cu alifie de rostopască. Se prepară din 30 g pulbere de rostopască şi 15 g vaselină, la care se adaugă 10 ml ulei de măsline. Cu acest amestec se ung rănile şi se pansează. Pansamentul trebuie să stea 2-3 zile, după care se poate schimba, repetându-se procedeul până la vindecarea eczemelor. Negii pot dispărea de pe piele tot cu suc de rostopască. Se aplică lichidul pe suprafaţa afectată, tamponând uşor, de mai multe ori într-un minut, şi se lasă să acţioneze lichidul în profunzime. Se repetă în fiecare dimineaţă şi seară, până când dispar. 6Sucul de rostopască s-a dovedit eficient şi în vindecarea verucilor şi a herpesurilor bucale şi genitale.

Cum se prepară 

Pulberea de rostopască se obţine prin măcinarea tulpinilor uscate. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni.
Tinctura – Se pun într-un borcan 15 linguri cu pulbere de rostopască, peste care se adaugă 2 pahare de alcool alimentar, de 50 de grade. Se închide şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează şi se pune în sticluţe închise la culoare.
Infuzia – Se pun 3-4 linguri de rostopască mărunţită la macerat în jumătate de litru de apă, vreme de 10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ 1 litru de preparat, care se foloseşte mai ales extern, sub formă de comprese, gargară şi băi.
Cataplasma – Un pumn cu frunze de rostopască mărunţite se lasă timp de 2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50° C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze o oră.

Masuri alimentare pentru gastrita

Imagini pentru gastrita

Gastrita reprezintă afectarea integrităţii mucoasei gastrice, tradusă printr-o inflamaţie a peretelui stomacului şi tulburări de digestive, cu sau fără sângerare internă. Iată ce paşi trebuie să urmaţi ca să amelioraţi simtomele de gastrită:

Pasul 1

Încercaţi să evitaţi alimentele acide sau care relaxează sfincterul gastro-esofagian, cum ar fi grăsimile animale (carnea grasă), citricele (portocale, lămâi, etc.) băuturi carbogazoase, ceai, cafea (chiar şi fără cofeină), roşiile, alcoolul, ciocolata, fie ea şi neagră.

Pasul 2

Pe cât posibil, respectaţi ritmul meselor. Încercaţi să aveţi 3 mese principale pe zi şi 2 gustări, una între micul dejun şi prânz şi cealaltă între prânz şi cină. În acelaşi timp, dacă sunteţi fumător, renunţaţi la fumat, nu doar că agravează gastrita, dar cauzează multe alte afecţiuni.

Pasul 3

Deşi este paradoxal, ardeiul iute consumat cu moderaţie are effect benefic asupra peretelui gastric deoarece stimulează secreţia de mucus şi asigură protecţia antiacidă şi antimicrobiană. Aşadar, consumaţi ardei iute, însă cu moderaţie, 2-3 ardei pe săptămână.

Pasul 4

Încercaţi să aveţi o alimentaţie echilibrată, bogată în produse făinoase, fructe, legume, proteine şi cât mai săracă în grăsimi. În cazul în care folosiţi analgezice trebuie să evitaţi aspirina şi antiinflamatoarele de tip ibuprofen. Antiacidele pot fi folosite până la dispariţie inflamaţiei.

Cauzele gastritei

Gastrita acută apare ca urmare a unui stres major (răni, arsuri grave, intevenţii chirurgicale).
Gastrita cronică se dezvoltă într-o perioadă de luni de zile sau chiar ani şi este cauzată de: – infecţia cu Helicobacter pylori, tratamentul cronic şi în doze mari cu aspirină sau antiinflamatoare nesteroidiene (ibuprofen), infecţia virală, bolile gastrointestinale, excesul de alcool sau nicotină, indigestia de substanţe acide, erozive.

In : Stiri din Sanatate

Plante care favorizeaza slabitul si taie foamea

Efectul unui regim de slabit e accentuat simtitor daca i se alatura infuzii ori fierturi din legume si plante. Ca sunt cultivate in gradina sau cresc pe camp, efectul lor e acelasi.

Cicoare salbatica: depurativa, laxativa si diuretica, aceasta planta este complementul indispensabil al oricarui regim de slabit. Se utilizeaza sub forma de decoct: 3 linguri de radacina taiata marunt se fierb intr-o jumatate de litru de apa 3-5 minute. Se lasa sa stea o ora. Se bea cate o ceasca pe zi, inainte de fiecare masa.
Marar: un decoct de radacini de marar amelioreaza evacuarea toxinelor (o lingurita de planta se pune intr-un litru de apa in clocot, se lasa sa fiarba un minut, se da deoparte si se infuzeaza 5 minute). Se beau 3-4 cesti pe zi.
Roscova: samburii de roscove contin o substanta care taie foamea in tratamentele contra obezitatii. Dar atentie, ele se digera destul de greu.
Mesteacan: folosite in decoct, frunzele de mesteacan combat cazurile de obezitate dublate de retentii de apa (50 g de frunze se pun sa fiarba intr-un litru de apa, vreme de 3 minute).
Telina: cunoscuta mai ales datorita virtutilor ei de a starni apetitul, telina e la fel de eficienta in curele de slabit, fiindca dreneaza zgurile rezultate de pe urma arderilor din organism. (Se beau in fiecare zi una sau mai multe cani de ceai de frunze de telina: o ramurica se fierbe 2-3 minute in 0,5 l apa.)
Valeriana: radacina ei este aceea care se foloseste sub forma de infuzie (o lingura de planta se opareste cu o cana de apa in clocot) pentru a frana foamea. Metoda era folosita inca in urma cu 500 de ani de indienii din Mexic.

Cinci alimente ieftine care te scapa de piatra dintilor

La fiecare 6 luni, vizita la stomatolog ar trebui sa includa si un detartraj, pentru  a evita complicatiile pe care tartrul le poate crea: respiratie urat mirositoare, slabirea smaltului, carii si tartru subgingival, pe care nu il poti observa cu ochiul liber, dar care mareste sansele dezvoltarii unei infectii si parodontozei.
Oil-pulling nu este singura metoda alternativa care poate contribui la evitarea formarii placii bacteriene si a tartrului. Iata care sunt alimentele care te ajuta sa iti pastrezi dintii albi si sanatosi, intre doua vizite la stomatolog!
Capsune
Capsunele sunt bogate in vitamina C, dar au si un continut ridicat de enzime care le confera proprietati astringente. Acestea inlatura placa bacteriana care duce la ingalbenirea dintilor, in timp ce acidul malic din capsune contribuie la indepartarea petelor cauzate de nicotina, cafea sau ceai negru. Taie o capsuna pe jumatate, apoi presara putin bicarbonat de sodiu si freaca-ti dinti cu jumatatea de capsuna pentru cateva minute. De asemenea, poti folosi aceleasi ingrediente pentru a crea o pasta pe care o vei aplica, timp de 2-3 minute, pe suprafata dintilor. Periaza-ti apoi dintii cu pasta pe care o folosesti in mod obisnuit. Adeptii acestei metode de albire a dintilor sustin ca zambetul devine mai stralucitor daca o folosesti cu regularitate!
Busuioc
Busuiocul nu este doar un ingredient minunat pentru pizza, ci si pentru sanatatea dintilor tai. Include-l in rutina ta de igiena orala! il poti folosi adaugand frunze uscate de busuioc, macinate intr-o pulbere fina, pastei obisnuite de dinti sau zdrobind cateva frunze proaspete intr-un mojar, cu ajutorul pistilului. Pasta rezultata se amesteca cu o cantitate mica de pudra din coaja de lamaie si se aplica pe dinti, permitandu-i sa actioneze timp de 15-20 de minute. Folosite cu regularitate, frunzele de busuioc vor reduce formarea tartrului.
Turmeric
Proprietatile antiinflamatoare ale turmericului nu mai reprezinta un secret pentru nimeni, dar stiai ca acest condiment te poate ajuta sa previi formarea tartrului si sa ai dinti mai albi? Pudra de curcuma (turmericul) contribuie la calmarea gingiilor inflamate, in timp ce proprietatile sale antimicrobiene reduc nivelul de bacterii care conduc la aparitia cariilor. Pentru a te bucura de beneficiile sale, mixeaza o lingurita de turmeric cu o jumatate de lingurita de apa sau suc proaspat de lamaie, pana cand mixtura capata o consistenta fina. Aplica pasta rezultata pe dinti, las-o sa actioneze timp de un sfert de ora, apoi clateste-ti gura cu apa din abundenta. De asemenea, poti  folosi o lingurita de turmeric ca apa de gura, amestecand-o intr-o jumatate de cana de apa.
Mere
Merele stimuleaza glandele de la baza limbii sa secrete o cantitate mai mare de saliva, ceea ce ajuta la indepartarea resturilor de mancare si protejarea smaltului. Consuma merele in stare cruda, avand grija sa le mesteci un timp indelungat – astfel, vei extrage o cantitate mai mare de acid malic care ajuta la indepartarea petelor dentare.
Sare
Sarea de bucatarie ajuta la remineralizarea dintilor, un proces esential in lupta impotriva depozitelor de tartru. Poti folosi un mix de sare si bicarbonat de sodiu pentru curatarea dintilor, sau o poti amesteca cu o cantitate mica de carbune activ, pentru a-i potenta efectul. Indiferent de metoda aleasa, cea mai simpla modalitate de aplicare pe suprafata dintilor este cu ajutorul periutei. Totusi, iti recomandam sa folosesti cu prudenta acest remediu natural pentru indepartarea tartrului, pentru ca sarea de bucatarie poate duce la iritarea gingiilor si subtierea smaltului dentar.

Simptomele depresiei pe care putini le recunosc

Cei mai multi dintre noi recunosc simptomele clasice ale depresiei, cu valul ei cenusiu de tristete si lipsa de motivatie si speranta. Dar oare o banala durere de stomac sau faptul ca esti artagoasa fara motiv ar putea fi simptomele depresiei? Sau, cu alte cuvinte, ai putea fi deprimata fara sa-ti dai seama?
De multe ori, depresia nu se rezuma doar la o tristete coplesitoare, asta si din cauza ca multi dintre noi sunt reticenti si nu iau in considerare depresia ca pe o cauza a altor manifestari fizice, pe care le asociem doar cu o perioada de slabiciune sau dam vina pe sistemul nostru imunitar scazut. Insa identificarea corecta si, pe cat posibil, si rapida a problemei duce si la solutionarea ei si, prin urmare, la intoarcerea la o viata fericita si sanatoasa.
Iata o lista cu simptomele depresiei, pe care nu trebuie sa le neglijezi:
Ai diverse tipuri de dureri
Depresia si durerea impart aceleasi cai si aceiasi neurotransmitatori. Iar statisticile confirma asta: aproximativ 75% dintre persoanele afectate de depresie sufera de dureri recurente, fiind de patru ori mai predispuse decat persoanele care nu au depresie sa acuze dureri de ceafa, de spate, de stomac sau de cap. Pentru ca, atunci cand suntem intr-o stare de spirit negativa, suntem mai conectati la semnalele pe care ni le da corpul nostru si, prin urmare, sesizam orice disconfort mai acut, fiindu-ne mai greu sa ne punem in functiune mecanismele de gestionare a durerii. Acesta este unul dintre simptomele depresiei.
 
Ai probleme cu greutatea
Fara sa-ti dai seama cand si cum s-a intamplat, constati ca abdomenul tau tonifiat a disparut sub un strat de grasime si te intrebi cum de a aparut acolo un colacel inestetic. Sa fie oare de la inghetata pe care o mananci cu atata voluptate la miezul noptii? Sau de la cinele gata preparate, incalzite la cuptorul cu microunde, atunci cand n-aveai chef sa faci cumparaturi si sa-ti gatesti? Desi alimentele pe care le mancam pe post de compensare a unor nevoi emotionale ne ridica nivelul de serotonina din organism, cu timpul mancatul cu substrat emotional compensatoriu ne adauga kilograme in plus si ne induce sentimente de vina si rusine.
Plus ca, nefiind constienta de adevarata cauza a castigului in greutate, adica depresia, nu faci nimic ca sa o rezolvi. Un nivel ridicat de stres este asociat, de asemeni, cu cresterea in greutate. La unele persoane functioneaza insa reversul: atunci cand sunt deprimate, pierd in greutate, intrucat depresia le inhiba apetitul.
Te simti ca si cum ai sta pe un butoi cu pulbere
Esti iritatata mai tot timpul? Simti ca iti poate sari tandara de la cea mai neinsemnata remarca? Atunci e foarte posibil sa fie mai mult decat o banala proasta dispozitie (desi nu prea exista asa ceva): probabil ca esti deprimata! Daca te simti ostila fata de cei din jurul tau (colegi, membri ai familiei, partener), tolerezi cu greu orice remarca, pe care o interpretezi intr-o nota mult prea personala, sau esti chiar furioasa pe toti si pe toate, e foarte posibil sa suferi, de fapt, de depresie. Pentru ca te afli deja intr-o zona negativa, dai mai mult acces in viata ta starilor negative, pe care in situatii normale reusesti sa le gestionezi mai bine: iritabilitate, frustrare, ba chiar furie.
Nu mai simti nimic
Nu te mai entuziasmeaza si nu te mai anima nimic? Te simti amortita din punct de vedere emotional si indiferenta la tot ce te inconjoara? Cei mai multi dintre noi au o motivatie pentru care se dau jos din pat de dimineata, fie ca e vorba de serviciu, de mersul la sala, de socializare sau, pur si simplu, de pregatirea micului-dejun si savurarea unei cafele. Persoanele deprimate nu mai gasesc insa nicio motivatie suficient de puternica.
Si, chiar daca reusesc cu greu sa se dea jos din pat, nimic nu le mai poate smulge un zambet sau o lacrima. Acest gen de comportament de „zombie” constituie unul dintre simptomele depresiei, iar pentru cei din jurul tau ai putea parea rece, distanta, detasata sau chiar aeriana, indepartandu-i pe cei care ar putea sa-ti ofere dragostea si sprijinul lor.
Bei mai mult alcool
Daca bei mai mult de un pahar de alcool pe zi, probabil ca te confrunti cu ceva mai serios decat o zi grea la serviciu. Aproape o treime dintre oamenii care sufera de depresie au si probleme legate de consumul de alcool. Si chiar daca un pahar iti poate imbunatati starea de spirit, un al doilea si un al treilea iti pot amplifica emotiile negative si semnele de deprimare: furie, agresivitate, anxietate si chiar o depresie si mai serioasa. E important sa stii ca nu doar alcoolicii abuzeaza de alcool.
Esti dependenta de Facebook
Sau de pariuri, sau de cumparaturi. In principiu, orice activitate pe care o practici in exces, si mai ales online. Exista studii care confirma ca persoanele care petrec mult timp online si care au mai multe interactiuni sociale in mediul virtual decat in realitate pot suferi de depresie. E posibil sa se simta privati de compania reala a oamenilor sau sa foloseasca mediul online pentru a scapa de propriile ganduri si sentimente. Este adevarat ca dependenta de internet si depresia sunt doua lucruri distincte, dar uneori se suprapun, pentru ca este vorba de acelasi tipar de comportament: cautarea unui mecansim de evadare din realitate.
Esti cu capul in nori
Visezi cu ochii deschisi? Iti imaginezi ca devii vedeta de cinema, ca te indragostesti nebuneste sau te lasi prada oricarui scenariu fantezist? Psihologii de la Universitatea Harvard au demonstrat ca suntem mai fericiti atunci cand mintea noastra este mai ancorata in momentul prezent, iar cand mintea ne umbla aiurea, devenim mai melancolici, mai anxiosi, si prin urmare mai nefericiti. Desi visatul cu ochii deschisi ne poate ajuta sa gasim solutii cretaive la diverse probleme, cel mai adesea insa este unul dintre simptomele depresiei si de proasta dispozitie.
Esti adesea indecisa
Un studiu realizat de cercetatorii de la Columbia University arata ca luam zilnic cel putin 70 de decizii constiente. Sa ne dam jos din pat sau sa mai punem alarama sa sune peste un sfert de ora? Sa ne imbracam sau sa ramanem in pijama in timp ce pregatim micul-dejun? Sa mancam cereale sau omleta? Sa citim sau sa ne uitam la televizor? Insa, atunci cand suferim de depresie, aceste procese cognitive sunt mult incetinite si par o mare provocare. Lucrurile marunte, la care in mod normal nu ne gandim de doua ori, devin brusc decizii serioase si foarte greu de luat.
 
Nu te mai ingrijesti
Chiar daca aveai o rutina minimala de frumusete, atunci cand esti deprimata, ea va disparea cu totul. S-a constat ca problemele stomatologice (sau, mai precis, neglijarea lor) pot reprezenta unul dintre simptomele depresiei. Asa ca, daca nu-ti mai pasa cum arati, nu-ti mai faci dus, nu te mai duci la controale medicale regulate, nici macar nu te mai pieptani este foarte posibil sa suferi de depresie. Neglijarea exteriorului este un semn clar ca suferi in interior.

Cand rinichii tai sunt bolnavi apar aceste semne

Afectiunile renale sunt considerate a fi «ucigasi tacuti», întrucat semnalele pe care le transmite corpul pot parea banale. Cunoasterea simptomelor care sunt asociate problemelor renale îti poate salva viata.
1. Modificari urinare
Daca în ultimul timp ai remarcat ca te trezesti des noaptea pentru a merge la toaleta sau simti o presiune sau durere cand urinezi, este posibil sa ai probleme cu rinichii.
 
2. Ai dureri sau arsuri la urinare
Durerile si arsurile în timpul urinarii sunt semn al infectiilor urinare. Netratate, acestea pot duce la complicatii.
3. Ai dureri în partea inferioara a spatelui
Durerea de spate localizata în zona rinichilor este un semn clar care anunta probleme renale. Durerea poate aparea în timpul urinarii, dar si în alte momente, de aceea multe persoane ignora acest simptom extrem de important.
4. Ai apetitul alimentar scazut
Acest simptom apare în momentul în care se formeaza depozite de toxine la nivelul rinichilor.
5. Ti se umfla mainile si picioarele
Cand rinichii nu elimina excesul de lichide din corp, mainilor si picioarele se umfla si pot deveni dureroase.
6. Oboseala
Cand rinichii sunt bolnavi, organismul nu mai secreta în cantitati normale un hormon care îl stimuleaza sa transporte oxigen catre celulele rosii. Din aceasta cauza, poate aparea oboseala excesiva.
 
7. Te confrunti cu iritatii si mancarimi la nivelul pielii
Rinichii au si rolul de a elimina toxinele din sange, însa în momentul în care nu mai functioneaza la parametri normali, te poti confrunta cu iritatii si mancarimi la nivelul pielii.
8. Ai o senzatie de greata
Acumularile de toxine la nivel sangvin pot duce si la aparitia senzatiei de greata.
9. Ai ameteli
Daca suferi de o afectiune renala si, în acelasi timp, ai anemie, la creier nu mai ajunge suficient oxigen. Principalul simptom care anunta aceste probleme de sanatate sunt ametelile frecvente.

In : Stiri din Sanatate

Gargara cu ceai de cuisoare are efecte neasteptate

Clatirea gurii este esentiala pentru o respiratie proaspata, iar daca amesteci in apa cu care faci gargara cuisoare, atunci beneficiile pentru sanatate sunt multiple. Pentru ca au proprietati antibacteriene, tonice, antiseptice, antifungice si analgezice, cuisoarele sunt folosite de sute de ani in medicina ayurvedica.
Cuisoarele contin un ulei foarte sanatos, numit eugenol, care are proprietati antibacteriene, fiind si un important anestezic, folosit in special tratamentele dentare. Incearca sa mesteci 2-3 cuisoare timp de 15-20 secunde si veti simti o clara senzatie de amorteala a limbii si a peretilor gurii. Uleiul de cuisoare este folosit deseori ca ingredient si in apa de gura sau in spray-urile orale.
De ce e bine sa faci gargara cu ceai de cuisoare?
1. Amelioreaza durerile de gat si reduce inflamatiile.
2. Distruge microbii de la nivelul gurii.
3. Albeste dintii si mentine sanatatea gingiilor.
Ce minuni fac cuisoarele pentru sanatate
4. Trateaza raceala.
5. Amelioreaza durerile de dinti. Stiai ca durerea de masele se trateaza rapid mestecand cuisoare?
6. Combate starile de greata si voma.
7. Trateaza respiratia urat mirositoare.
8. Imbunatateste calitatea somnului.
9. Creste capacitatea de concentrare.
10. Elimina mucusul care irita gatul.
sursa:dietetik.ro

Alimentele care curata colonul de toxine si te feresc de cancer

Anumite alimente au un efect benefic asupra colonului, favorizand eliminarea eficienta a toxinelor. Astfel, riscul de inflamatii este mai mic, prevenind formarea polipilor intestinali care sunt un factor de risc pentru aparitia cancerului la colon.
Remedii naturale care curata colonul de toxine
Cel mai important lucru pe care poti sa-l faci pentru sanatatea colonului este de a consuma 10-12 pahare cu apa plata in fiecare zi. Acest obicei are un efect benefic pentru sanatatea ta!
Sucul proaspat de mere
Este o solutie excelenta pentru curatarea colonului. Merele stimuleaza peristaltismul intestinal, elimina toxinele si au un efect benefic asupra ficatului. Consuma zilnic suc de mere proaspat stors pentru a-ti imbunatati functionarea sistemului digestiv! Prepara-l fie in blender cu apa pentru a obtine un suc cremos si plin de fibre, fie folosind un storcator prin presare la rece.
Aloe vera
Este recunoscuta pentru efectul sau detoxifiant, precum si pentru proprietatea de a actiona ca un laxativ natural. Acest lucru va imbunatati considerabil sanatatea colonului, deoarece favorizeaza eliminarea toxinelor. De asemenea, te ajuta sa scapi de constipatie, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului la colon. Consuma gelul de aloe vera pur cu putina zeama de lamiie, de mai multe ori pe zi si pe parcursul unei saptamani.
Iaurtul simplu
Deoarece contine bacterii benefice pentru sistemul digestiv, iaurtul simplu este un remediu natural excelent care curata colonul de toxine. Consumandu-l in fiecare zi vei avea o digestie mai buna si vei combate formarea inflamatiilor in colon.
Zeama de lamaie
Este un remediu excelent pentru curatarea colonului. Lamaile au o cantitate ridicata de vitamina C si antioxidanti, favorizand buna functionare a sistemului digestiv. Bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate un pahar cu apa calduta amestecat cu zeama de lamaie, putina miere de albine si sare de mare.
Sucul proaspat stors din legume
Este recomandat sa faci cate o pauza macar de o zi de la alimentele solide si sa consumi numai sucuri proaspete din legume.
Fie ca le prepari la blender sau folosind un storcator aceste sucuri curata foarte bine colonul si imbunatatesc tranzitul intestinal.
Alimente bogate in fibre
Fibrele sunt esentiale pentru buna functionare a colonului. Datorita lor, toxinele sunt eliminate eficient si nu vor exista probleme cu constipatia. Alimentele bogate in fibre (cerealele integrale, fructele, legumele, verdeturile, leguminoasele) imbunatatesc tranzitul intestinal si impiedica aparitia problemelor digestive.

Cat peste ar trebui sa mancam ca sa prevenim bolile cardiovasculare

Imagini pentru peste


Din cele aproximativ 12.000 de specii de pesti cunoscute, cea mai mare parte sunt comestibili. Pestele contine proteine valoroase din punct de vedere biologic si grasimi in proportie variabila – intre 0,5 si 15%.

 
Spre deosebire de carne, lipidele din peste sunt bogate in acizi grasi polinesaturati – acizi omega-3, in timp ce continutul de colesterol este redus, potrivit Ghidului de nutritie umana, coordonat de prof.dr. Cristian Serafinceanu, medic de diabet, nutritie si boli metabolice, potrivit adevarul.ro. In ficatul pestelui alb se acumuleaza uleiuri care reprezinta o sursa importanta de vitamina D si de acizi grasi polinesaturati.
 
Pestele gras are un procent crescut de lipide – peste 10% – si este reprezentat de macrou, ton si anghila. Potrivit sursei mai sus citate, pestele reprezinta o sursa pentru vitaminele B 6, b 12, riboflavina si acid folic, dar si de minerale precum iodul, seleniul si fluorul. Desi carnea de peste este saraca in calciu, o cantitate mare din acest mineral se gaseste in oasele moi, care se mananca odata cu carnea, cum este cazul la sardine. 
 
Continutul de sodiu este de obicei scazut, dar el poate creste odata cu procesarea pestelui. Prin compozitia sa, precum si prin continutul de acizi grasi omega-3, consumul de peste contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Astfel, se recomanda consumul de peste sau alte produse de pescarie in cantitate de 200 de grame pe saptamana.

Planta fertilitati si echilibrului hormonal/

Imagini pentru shatavari


Se estimeaza ca aproximativ 1 din 6 cupluri intampina dificultati in a concepe un copil. Din fericire, in cele mai multe cazuri nu este vorba despre afectiuni ireversibile, ci doar despre mici dereglari sau disfunctii ce afecteaza acest proces. De aceea faza de planning este foarte importanta, pentru ca presupune sa va asumati anumite schimbari in stilul de viata ce pot face o mare diferenta.

Conform Organizatiei Mondiale pentru Sanatate, infertilitatea se claseaza pe locul 5 in topul dizabilitatilor la persoanele cu varsta sub 60 de ani. [1] in foarte multe cazuri, desi este reversibila, incapacitatea de a aduce pe lume un copil cauzeaza traume psihice pentru cuplu si cu precadere pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate. Orice specialist va va spune, de aceea, ca pentru a reusi sa concepeti un copil e nevoie, in primul rand, sa reusiti sa va bucurati de tot acest proces, sa eliminati stresul si sa nu puneti presiune unul pe celalalt.
 
Regasire de sine, echilibru si fertilitate cu Shatavari!
Shatavari este o planta medicinala foarte iubita si apreciata in medicina ayurvedica pentru efectul de stimulare a fertilitatii, fara efecte adverse, beneficiile sale datorandu-se actiunii complexe, din mai multe directii:
 
Combaterea stresului
Fiind o planta adaptogena, Shatavari protejeaza organismul impotriva actiunii factorilor de stres si il ajuta sa se adapteze si sa faca fata situatiilor stresante. De aceea Shatavari este recomandat si a demonstrat rezultate foarte bune in infertilitatea indusa de stres.
 
Reglare hormonala
Dereglarile hormonale pot afecta ritmul ciclului menstrual si pot interveni negativ in procesul de conceptie. Shatavari este bogat in fitoestrogeni si saponine steroidice care regleaza nivelul de estrogen din organism, stimuleaza ovulatia si asigura un ciclu menstrual regulat, esential pentru determinarea perioadei fertile si sporirea sanselor de conceptie.
 
Reglarea cantitatii si calitatii mucusului cervical
in cazul in care fluidul sau mucusul cervical este redus cantitativ si acid, vorbim despre un „mucus cervical infertil”, ce afecteaza lichidul seminal si nu favorizeaza fertilitatea. Shatavari contine mucilagiu ce protejeaza mucoasele, inclusiv mucoasa cervicala, stimuleaza productia de mucus cervical, dar si tonifiaza membranele mucoase. Este, de aceea, benefic atat pentru stimularea fertilitatii, cat si pentru combaterea uscaciunii vaginale cauzate de diverse tratamente medicamentoase sau asociata cu menopauza.
 
Shatavari – alte beneficii pentru sanatatea femeii
• Este o planta cu efect galactogen sau de stimulare a lactatiei; 
• Regleaza ciclul menstrual si calmeaza simptomele asociate cu sindromul premenstrual; 
• Amelioreaza simptomele menstruale – dureri, oboseala, iritabilitate; 
• Amelioreaza simptomele menopauzei; 
• Previne retentia apei si sustine eliminarea lichidelor in exces din organism.

Cum iti poate afecta inima o igiena dentara precara


Putini oameni inteleg ca neglijarea danturii poate avea un impact devastator asupra sanatatii generale. Studiile arata ca, atunci cand bacteriile streptococcus, care provoaca atat placa dentara, cat si gingivita, ajung in sange, creeaza o proteina care determina agregarea trombocitelor.

Aceasta poate conduce la formarea de cheaguri de sange, excrescente pe valvele inimii care le stanjenesc actiunea, sau inflamarea vaselor sangvine, care se umfla si blocheaza alimentarea cu sange a inimii si a creierului.
 
Streptococcus tigurinus, de pilda, a fost gasit in sangele persoanelor suferinde de endocardita (inflamarea invelisului inimii), meningita si inflamatie spinala. Se crede ca bacteriile intra in sange atunci cand gingiile infectate sangereaza.
 
Intr-un studiu, cercetatorii americani care au analizat mostre de tesut provenite de la pacienti cu cancer intestinal au descoperit ca unele dintre ele contineau niveluri ridicate de Fusobacterium nucleatum – o tulpina bacteriana prezenta adesea in placa dentara. Se crede ca acest microorganism ar putea juca un rol in dezvoltarea cancerului.
 
Mai mult decat atat, inflamarea redusa care rezulta din infectarea bacteriana a gingiilor poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip II si a osteoporozei.

Secretul unei inimi sanatoase

Imagini pentru inima sanatoasa


Consumul de rosii este considerat a fii sanatos datorita aportului de lycopen ce se regaseste in aceste legume. 14 studii internationale au ajuns la concluzia ca lycopenul are o proprietate naturala impotriva colesterolului si tensiunii arteriala ridicata. Doar un aport zilnic de 25 de miligrame de lycopen este de ajuns pentru a reduce colesterolul cu pana la 10%. Mai mult, aportul ridcat de lycopen reduce riscul atacurilor de cord si a infarcturilor. Toate acestea fara efectele negativa ale medicamentelor, dureri musculare si deteriorari ale nervilor.

 
Studiile arata ca rosiile gatite au beneficii mai mari decat cele crude, deorece astfel corpul absoarbe un aport mai ridicat de lycopen. Persoanele care sufera de afectiuni cardiovasculare se pot vindeca doar incluzand in alimentatie consumul de rosii sub diverse forme, fie pasta de rosii, sos de rosii sau rosii crude. Alte alimente care contin lycopen, dar intr-o cantitate redusa, sunt papaya, grapefruitul rosu si caisele.
 
Aceste legume contin in mod natural cantitati reduse de sodiu, grasimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate in cadrul unei diete sanatoase si al regimurilor de slabit, contribuind la reglarea greutatii corporale si reducerea nivelului lipidelor in sange.
 
Rosiile mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Tot 150 de grame de rosii proaspete furnizeaza 2 grame de fibre, care reprezinta 7% din doza zilnica recomandata. Absorbtia optima de carotenoide si flavonoizi din rosii are loc atunci cand rosiile sunt gatite, iar adaugarea de ulei de masline in timpul prepararii lor stimuleaza absorbtia licopenului.

Reguli pentru o sanatatea de fier

Imagini pentru sanatate de fier


Mentinerea sanatatii este o sarcina importanta, indiferent de varsta. De aceea, tine de fiecare dintre noi sa luam masuri care sa ne mentina sanatoase. Iata sase sfaturi pe care le poti folosi si pe care le poti aplica intreaga viata.

 
Fa miscare
Pentru a-ti mentine sanatatea primul lucru pe care ar trebui sa il aplici este sa adopti o viata activa. Incearca zilnic sa faci cat mai multa miscare care sa te ajute sa te mentii in forma. Sunt numeroase activitati pe care le poti adopta. Si desi ideea de a merge la sala ti se poate parea cea mai potrivita, nu este necesar sa stai cu oerele la sala de sport pentru a face miscarea de care ai nevoie. Este de ajuns sa mergi pe jos pana la magazinul de la colt, sau sa iesi in parc cu prietenele sau familia, renunta la mersul cu liftul sau incearca sa iti parchezi masina mai departe de casa. Asa poti merge cateva minute pe jos inainte de a intra in casa. Aceste trucuri iti pot oferi antrenamentele zilnice de care ai nevoie fara sa depui prea mult efort. Mai mult, aceste exercitii sunt potrivite si pentru relaxare si te ajuta sa scapi de stres.
 
 
Redu consumul de alimente grase
O metoda sanatoasa pentru organismul ta este sa adopti o dieta saraca in grasimi. Aportul ridicat de grasimi poate da nastere unor probleme numeroase de sanatate ce te pot urmari intreaga viata. Incepe prin a exclude din alimentatia zilnica preparatele gatite prin prajire, mananca rar la fast-food, si opteaza pentru tipuri de carne slaba. De asemenea, ar trebui sa ai un consum redus de lactate, de preferinta sa le inlocuiesti cu cele cu aport redus de grasimi. O alimentatie usoara iti va oferi toate avantajele de care ai nevoie.
 
Scapa de stres
Stresul poate reprezenta cauza multor probleme de sanatate, de aceea ar fi bine sa faci tot psibilul sa eviti cat mai mult momentele si starile stresante. Apeleaza la numeroase modalitati de a-ti insenina ziua, asculta muzica, bucura-te de o ceasca de cafea aromata sau o cana de ciocolata calda, fa o baie lunga si relaxanta, petrece mai mult timp cu cei dragi, iesi in oras, citeste si mediteaza. De asemenea, un hobby iti poate fi de mare ajutor, iti ia gandul de la lucrurile stresante.
 
Bea mai multa apa
Majoritatea oamenilor nu consuma suficiente lichide, ceea ce le afecteaza puternic sanatatea si conditia fizica. Apa, in special, joaca un rol important in dieta. In fiecare zi ar trebui sa bei in jur de 10 pahare de apa, iar atunci cand te antrenezi numarul ar trebui sa creasca. Adauga lamaie in apa, pentru eliminarea toxinelor din organism.
 
Mananca fructe si legume
Fructele si legumele sunt bogate in antioxidanti care impiedica procesul de imbatranire si iti confera hidratarea necesara pielii. Adauga in alimentatie si un aport ridicat de fibre.
 
Fa exercitii de respiratie
Inspira si numara pana la 6, dupa care expira. Repeta acest proces de 5 ori si te vei simti mai revigorata si plina de energie

Ce substante criminale gasim in cosmetice

Imagini pentru cosmetice


O femeie foloseste zilnic cel putin 12 cosmetice si produse de ingrijire corporala, bombardandu-si pielea cu 175 de chimicale, sustin cercetatorii britanici.

 
Femeile absorb anual, in medie, 2,3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale, compusi care pot provoca aparitia cancerului, a iritatiilor pielii sau a imbatranirii premature, arata datele unui studiu din Marea Britanie. Eczemele, alergiile, acneea, dermatita atopica sau dezechilibrele hormonale sunt cateva dintre reactiile adverse aparute dupa folosirea produselor cosmetice de masa.
 
In anul 2000 cercetatorii au descoperit ca in industria produselor cosmetice se ascund foarte multe ingrediente cauzatoare de cancere, malformatii congenitale, impotenta , sterilitate.
De exemplu:
 
Parfumurile indica prezenta a pana la 200 de chimicale diferite. Compusii inclusi in parfumuri sunt toxici pentru om si suspectate, sau dovedit cancerigene. Expunerea la parfumuri poate afecta sistemul nervos central, cauzand depresie, hiperactivitate, iritabilitate si alte schimbari comportamentale.
Colorantii artificiali sunt culori certificate pentru folosira lor in alimente, medicamente, produse cosmetice si este aprobata folosirea lor. Pe langa faptul ca au, gudron din huila si din petrol, colorantii artificiali ar putea avea si metale grele, cum ar fi plumbul si mercurul.
Familia parabenilor sunt produse chimice – inclusiv metil paraben, etil paraben, propil paraben, butil paraben, si paraben izobutil, sunt utilizate drept conservanti si sunt incluse in numeroase produse cosmetice si de ingrijire. Aceste substante chimice mai sunt foarte perculoase deoarece imita hormonul feminin estrogenul. Ei sunt considerati a fi partial responsabili pentru scaderea fertilitatii masculine si a instalarii pubertatii precoce la fete.
“Criminale” sunt si substantele adaugate in dezinfectantii din baie – fenol, crezol, si etanol, care sunt adesea folosite in apa de gura. Apele de gura si pastele de dinti sunt constituite din sute de elemente chimice care daca sunt inghitite sunt otravitoare pentru orgasnism.

.

Terapia care combate artroza gleznei

Imagini pentru artroza gleznei


Potrivit studiilor, 200.000 de tineri cu varsta intre 25 si 45 de ani, sufera de dizabilitati ale articulatiilor si 1% din populatia tarii sufera de artroza la nivelul gleznei. Numai in Romania, 200.000 de tineri cu varste intre 25 si 45 de ani sunt afectati de dureri si dizabilitati ale articulatiilor si nu mai putin de 1% din populatia tarii sufera de artroza la nivelul gleznei, afectiune a carei incidenta a crescut alarmant in ultima vreme.

 
Artroza este o afectiune care presupune deteriorarea cartilajului care protejeaza si inveleste suprafetele articulare. Printre factorii care determina aparitia artrozei se numara: obezitatea, munca fizica intensa, varsta, practicarea unor sporturi solicitante si antecedentele in familie. Persoanelele afectate resimt dureri articulare, slabiciune musculara si mobilitate redusa. Desi articulatiile cele mai frecvent afectate sunt cele de la genunchi si sold, in ultimii ani, au crescut cazurile de artroza la nivelul gleznei. Terapia Orthokine este o metoda inovatoare de tratare a artrozei gleznei. Terapia are la baza doar proteine obtinute din sangele pacientului, fara niciun adaos de substante straine organismului si ajuta la tratarea cauzelor biologice ale afectiunii.
 
Artroza afecteaza tot mai multi tineri. Vezi ce tratament exista pentru aceasta boala
 
Metoda Orthokine consta intr-un procedeu foarte simplu de obtinere a serului autolog, cu puternice proprietati antiinflamatoare, din sangele pacientului. Sangele recoltat din bratul pacientului este incubat 6-9 ore, dupa care se centrifugheaza. Prezenta microsferelor determina celulele sangelui sa sintetizeze cantitati mari de proteine cu rol antiinflamator si de regenerare. Apoi, serul obtinut prin acest procedeu se injecteaza aceluiasi pacient, la nivelul articulatiei afectate. Pacientii se pot bucura astfel de combaterea inflamatiei, reducerea durerii si imbunatatirea functiei articulare la nivelul gleznei.

Semne prococe ale tulburarilor alimentare

Imagini pentru tulburari alimentare


Anorexia si bulimia sunt tulburari alimentare tot mai prezente in societatea actuala, si ceea ce este cel mai important este faptul ca tot mai multe tinere sufera de aceasta afectiune. Afla care sunt simptomele unei tulburari alimentare pentru a depista semnele unei tulburari alimentare la una dintre prietenele tale, iar daca regasesti semnele de mai jos cere ajutor de specialitate.

 
Dinti galbeni
O metoda de a descoperi daca o persoana sufera de tulburare alimentare este sa ii examinezi dantura. Dintii galbeni sau crapati sunt cauzati de acidul stomacal care erodeaza smaltul dintilor de fiecare data cand persoana in cauza se forteaza sa vomite dupa fiecare masa. Bulimicii obisnuiesc sa foloseasca aceleasi degete de fiecare data pentru a se forta sa vomite si tind sa isi muste degetele, asa ca uite-te dupa semne la nivelul degetelor.
 
Stima de sine scazuta
Femeile cu tulburari alimentare au o stima de sine scazuta si se plang mereu in privinta aspectului fizic. Aceste persoane sunt obsedate de intretinerea fizica si fac in permanenta exercitii fizice, desi mananca prea putin. Astfel nivelul scazut de potasiu, electroliti si sodiu afecteaza nivelul de enrgie si duc la aparitia depresiei. Fii atenta la postura corporala, tind sa adopte o postura inclinata si cocosata si nu fac contact vizual.
 
Menstruatie dereglata chiar absenta
O femeie care isi restrictioneaza aportul caloric zilnic se poate confrunta in timp cu menstruatie dereglata sau chiar absenta ciclului. Este un simptom intalnit in special in cazurile de anorexie.
 
Schimbari ale infatisarii
Cand observi anumite schimbari de infatisare in rau la una dintre prietenele tale atunci trebuie sa vorbesti cu ea. Astfel de persoane adopta un stil neingrijit, atat din punctul de vedere al vestimentatiei cat si al ingrijirii corporale.
 
Modificari vizibile
Femeile malnutrite prezinta un un strat subtire de par pe tot corpul, iar deficitul de vitamine si minerale duce la subtierea firului de par si unghii crapate cauzate de lipsa de zinc.

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.