Remedii naturale daruite de cititori- Cele mai importante beneficii ale consumului de fasole- Scapa de sinuzita in mod natural- Cele mai bune 10 ceaiuri care te ajută să slăbești- Obiceiuri care pot cauza probleme digestive etc

8888Ceai de foi de dafin contra tusei

 

Mod de preparare: Intr-un vas emailat se pune la fiert 1/2 l apa in care se adauga 2-3 frunze de dafin. Fierberea va dura 2-3 minute, dupa care se acopera vasul cu un capac. Se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara (se poate consuma rece sau cald, dar nu de la frigider). Din acest ceai se beau 2-3 cani pe zi, dar neaparat, una, cu 1/2 – 1 ora inainte de culcare.
MARINESCU TEODORA – B-dul Tomis nr. 330, bl. N1, sc. C, ap. 51, Constanta

Ciuperca sub unghie la picior

Se face toaleta unghiilor. Se picura cu o pipeta Solutie Saburov (se gaseste in farmacii). Se dezinfecteaza foarte bine forfecuta si pila cu care am lucrat, cu apa clocotita si spirt. Forfecuta si pila nu se folosesc la manichiura de alti membri ai familiei. Ciuperca este foarte molipsitoare. Ciorapii se spala bine, se fierb. Rezultatul este garantat, dar se obtine cu rabdare si insistenta. Tratamentul se va face in fiecare zi. Nu se ajunge la doctori, la scos unghia.

Infectie sub unghie, cu puroi
(de la o intepatura sau manichiura)

Se pune intr-un paharel de tuica sau borcanel petrol lampant (gaz). Se tine degetul de cateva ori pe zi in solutia respectiva. Daca infectia e la picior, se pune cu o pipeta sub unghie. In 2-3 zile se retrage puroiul. Dupa tratamentul facut cu petrol, nu se leaga si nu se bandajeaza partea afectata. Se lasa sa se usuce bine, apoi iar picuram petrol, de mai multe ori pe zi.
Circulatia sangelui
Intr-un pahar cu apa se pune o lingurita de otet de mere si 2 lingurite de miere de albine, 1/2 cub de drojdie sau 1 lingurita de drojdie uscata. Se amesteca si se bea dimineata.
MATILDA TUDORIN – str. Al. Gurghui nr. 4, bl. O3, ap. 25, Cluj-Napoca, cod 400547

Retete vechi pentru raceli si reumatism

Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg miere de albine, 3 kg hrean, 1 cos cu frunze de patlagina.
Mod de preparare: Se rade pe razatoare hreanul, spalat, curatat de pamant. Frunzele de patlagina se spala si se intind ca sa se zbiceasca apa. Dupa aceasta se ia un borcan de 8 kg si incepi a aseza un rand de frunze de patlagina, un rand de hrean, un rand de zahar si un rand de miere de albine turnata imprastiat. Asezi astfel patru randuri, legi bine borcanul, pe care-l vari intr-o groapa facuta in pamant, unde il lasi sa se dospeasca timp de 40 de zile. Dupa acest timp, scurgi siropul, iar din acest sirop se iau cate 3 linguri pe zi.

* Se sapa o groapa la radacina unui nuc, pana ce se da de firul unei radacini subtiri, al carei varf se introduce in gatul unei sticle care se fixeaza in pamant, astupandu-se bine la gura, chiar ceruindu-se. Se lasa 20-30 de zile, dupa care se scoate, iar licoarea iodata extrasa serveste pentru frictiuni reumatice.
L. MARGARIT – Munteton 7/3, 1004, Lausanne, Elvetia

Eczeme micotice

Va propun o reteta pe cat de usoara, pe atat de eficace, in aceasta sacaitoare afectiune. Am folosit-o eu, copilul, care avea pe atunci doi ani, si am dat-o si altor persoane pe care le-am auzit ca sufera de aceasta durere. Reteta este urmatoarea: la jumatate de kilogram de miere de albine, adaugati o lingura plina cu sulf pulbere (de la farmacie). Amestecati si luati cate o lingura dimineata, pe stomacul gol, adultii, iar copiii – o lingurita. De fiecare data cand luati, amestecati compozitia, pentru ca sulful se depune la fundul borcanului. Multa sanatate tuturor si Dumnezeu sa va aiba in paza pe toti!
IOANA FRIGURA – Bistrita, Valcea

Tratament cu ardei iute contra reumatismului

Jumatate kilogram ardei iuti, jumatate litru alcool de 90. Se taie marunt ardeii, cu tot cu samanta, si se pun la macerat cateva zile in alcool. Cu o manusa si cu o carpa se unge apoi locul dureros. Se produce o vasodilatatie puternica si, repetand procedura, scapati de durere. Nu se unge pe portiuni mari, ci cu randul, pe suprafete mici. Daca locul tratat nu se incalzeste de prima data, inseamna ca acolo boala e veche si cronica. Eu am experimentat aceasta metoda babeasca cu mult succes.

MATECINE MARIA – Bacau

Tratament pentru gonartroza, discopatie si alte boli ale coloanei

Bunul Dumnezeu a avut grija de oamenii cu probleme ale sistemului locomotor, lasand pe pamant o planta care da rezultate foarte bune in tratarea acestor afectiuni. Planta minune se numeste „sapte degete” si se foloseste atat pentru uz intern, sub forma de tinctura sau ceai, cat si pentru uz extern, pentru frectii. Efectele ei sunt mai pronuntate in perioadele reci ale anului.
Infuzie si tinctura cu „sapte degete”

 

 

Pentru ceai: 20 g de radacina maruntita sau toata planta se infuzeaza in termos, in 200 ml de apa clocotita, timp de 2 ore. Se raceste si se strecoara. Se bea pe toata durata zilei, cu inghitituri mici.
Pentru tinctura: se folosesc radacini si frunze uscate. Planta se taie in bucati mici, se pune intr-o jumatate de borcan de 1 l (doza pentru o cura) si se adauga tuica, pana se umple borcanul. Se inchide vasul etans si se tine la intuneric, la temperatura camerei, timp de 21 de zile. In prima saptamana se consuma cate o lingurita de tinctura, insotita de cate un pahar de 50 ml de apa, de trei ori pe zi, dupa fiecare masa. In a doua saptamana, doza se mareste la o lingura de tinctura, insotita de 100 ml de apa. In cazuri grave, doza poate fi marita pana la 50 ml de tinctura, insotita de 150 ml de apa. Se foloseste si pentru frectii. Locurile bolnave se frectioneaza cu o lingura de solutie, dupa care se acopera cu un fular sau o basma de lana naturala. In timpul tratamentului este indicat sa nu se fumeze, sa nu se consume alcool si nici preparate sau mancaruri acre, sarate sau piperate.

Masaj cu cilindri

Pentru restabilirea starii discurilor intervertebrale aveti nevoie de doi cilindri. Unul va fi mai mare, cu o lungime de 25 cm, si diametrul de 8-10 cm, si va fi facut dintr-un material tare (lemn, material plastic sau carton gros). Deasupra, se inveleste cu 3-4 straturi de stofa groasa sau burete. Al doilea cilindru are lungimea de 15-18 cm si diametrul de 7-8 cm. Este un saculet lung (cusut din material rezistent), pentru ca la un capat sa poata fi deschis. Saculetul se umple indesat cu boabe de grau incalzite in prealabil in tigaie. Inainte de efectuarea exercitiului, coloana se incalzeste cu ajutorul unor miscari de gimnastica simple (de preferinta pe muzica). Dupa ce ati pregatit coloana pentru tratament, treceti la automasaj cu cilindrul mare. Va dezbracati si va culcati pe spate, pe o patura asezata direct pe podea. Se pune cilindrul sub corp, in zona coccigiana, transversal fata de coloana. Cu ajutorul coatelor si al picioarelor va deplasati sau deplasati cilindrul astfel incat sa fie parcursa toata portiunea coloanei pana la cap si inapoi. Incepeti cu 2 minute pe zi; treptat, mariti durata exercitiului, dar cu pauze la fiecare 3 minute. In pauze, va culcati cu talia pe cilindrul mare, iar cu gatul pe cilindrul mic, umplut cu grau fierbinte si legat strans (sa nu piarda forma cilindrica). Trebuie sa va siliti sa intindeti coloana de la mijloc in jos (parca ar curge de pe cilindru), iar capul trebuie lasat astfel ca gatul sa fie cat mai intins. In loc de cilindrul mare puteti folosi (la inceput zilnic, apoi de 3-4 ori pe saptamana) si o bila din plastic sau din pasla sau chiar o minge tare, de marime potrivita.

Cilindru abdominal

Pentru discopatie se mai foloseste din mosi-stramosi o metoda de tratament cu un cilindru de marimea unui pahar de 250 ml, confectionat din stofa groasa, care se coase sau se leaga strans cu ata tare, ca sa nu-si piarda forma. Va culcati cu fata in jos, cu ombilicul peste cilindru. Apasati cu atentie in jos, pana ce cilindrul intra in abdomen. Ramaneti in aceasta pozitie timp de 5 minute in prima zi, 10 minute in a doua zi si 15 minute in ziua a treia si urmatoarele. Tratamentul dureaza 7 zile si, daca este nevoie, se repeta dupa o pauza de 5 zile. Dupa 10-15 minute, pe ambele parti ale locului bolnav se pun cate 3 ventuze de marime mare (pot fi inlocuite cu borcanele mici sau cu pahare). Metoda descrisa este interzisa persoanelor care au suferit interventii chirurgicale.

Comprese cu ridiche neagra

Radeti prin razatoarea marunta o ridiche neagra (de toamna). Se pune intr-un ciorap si se aplica pe lungimea coloanei, timp de o ora. Daca inima reactioneaza prin palpitatii, inlaturati compresa. Dupa procedura, pielea se unge cu unguent de galbenele sau cu o alta crema.

Cura cu zer

Zilnic se bea si cate un pahar de zer, in care se amesteca 4 g de menta uscata; se obtine astfel si o imbunatatire a circulatiei sanguine prin vene, precum si o curatire a vaselor sanguine.

Comprese cu flori de castan

Intr-o sticla umpluta pana la jumatate cu flori uscate sau proaspete, se toarna tuica sau vodca de 40 (nu mai putin) si se lasa 8-10 zile la intuneric, agitand periodic. Dimineata, inmuiati un servetel in lichid si aplicati-l pe locul bolnav. Deasupra puneti o folie de staniol sau celofan, un strat de vata si aplicati un pansament, infasurat pe talie. Procedeul se repeta si seara. Dupa o luna, cura se reia. Daca durerile iradiaza in umeri si omoplati, amestecati 4 pastile de aspirina si 4 pastile de No-spa pisate, cu 100 ml de alcool sanitar si 5 ml de iod 5% sau 30 picaturi de suc de rostopasca. Lasati amestecul la macerat 24 de ore, apoi ungeti locurile bolnave, dupa un masaj usor. Primavara, puteti folosi cu succes suc din leurda, cu care ziua se ung vertebrele, iar pe timpul noptii se aplica o compresa care se infasoara cu celofan sau cu un fular calduros. Sucul se pastreaza in frigider. Inainte de folosire, o parte din suc se toarna intr-o cana incalzita, dar in nici un caz nu trebuie incalzit pe foc.

Pentru eliminarea durerilor

Cel mai rapid efect il are o planta de apartament, care se numeste ceapa indiana (ornitogalium). Cu o bucatica de frunza de 2-3 cm se frectioneaza locurile bolnave. In primele 15 minute, apare o senzatie suportabila de usturime, care apoi dispare. Pana dimineata, in majoritatea cazurilor, dispar si durerile.
Se poate prepara si o tinctura din planta tocata marunt, amestecata cu alcool sanitar sau tuica, care are acelasi efect ca si sucul proaspat.

Amestec din radacini de hrean, ceapa si gaz lampant

Hreanul si ceapa se dau prin masina de tocat, ca sa se obtina cate 0,5 kg din fiecare, si se amesteca intr-un borcan cu 0,5 l gaz lampant. Borcanul se inveleste intr-o punga si se lasa in beci 2-3 saptamani. Cu amestecul obtinut se fac frectii zilnic, inainte de culcare, dupa care locul bolnav se leaga cu un fular vechi (sau o basma) de lana.

Dulceata medicala

Vreau sa va propun si o dulceata care se foloseste in vindecarea bolilor aparatului locomotor, a depunerilor de saruri, reumatism si guta: 1 kg flori de papadie se fierb in 0,5 l de apa, timp de doua minute. Dupa racire partiala, se strecoara lichidul, se scurge bine prin tifon, se amesteca cu 1 kg de zahar, se aduce pana la fierbere si se lasa pe foc inca 3-4 minute. Se incorporeaza in sirop 5 lamai taiate marunt, impreuna cu coaja, si se fierb inca 5 minute, amestecand permanent. Se ia de pe foc, se lasa 30 minute, se adauga 300 ml de aghiazma si inca o data se aduce pana la fierbere. Se lasa pe foc timp de un minut. Se bea, spunand si o rugaciune, cu 30 de minute inainte de masa, cate o lingura, de trei ori pe zi. Va asigur ca, daca aveti rabdare, boala pana la urma va fi invinsa.

 

Cele mai importante beneficii ale consumului de fasole

Imagini pentru Cele mai importante beneficii ale consumului de fasole

Datorita continutului mare de fibre, vitamine, minerale si proteine de buna calitate, fasolea uscata, indiferent daca e rosie, alba sau neagra, este considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente.

1. Accelereaza tranzitul intestinal
Fasolea boabe contine o cantitate mare de fibre, necesare pentru un tranzit intestinal bun si pentru evitarea constipatiei. Ea este considerata unul dintre alimentele care contribuie la prevenirea cancerului de colon si la mentinerea sanatatii colonului.
2. Contine putine calorii si ajuta la slabit
In 150 de grame de fasole boabe fiarta avem intre 200 si 300 de calorii, in functie de soi. Acest numar de calorii este considerat foarte mic raportat la starea de satietate pe care o confera. Asadar, daca vrei sa slabesti, consuma cat mai multe ciorbe de fasole si salate cu fasole fiarta.
3. Previne aparitia diabetului de tip 2
Este bogata in glucide „sanatoase”, motiv pentru care este recomandata in dieta diabetului de tip II, avand in plus si capacitatea de a preveni aparitia diabetului. De asemenea, diverse studii au aratat ca anumiti compusi din fasolea alba incetinesc absorbtia glucidelor in organism.
4. Protejeaza inima
Ca orice aliment vegetal, fasolea contribuie din plin la sanatatea inimii. Ea ajuta la scaderea tensiunii arteriale si previne instalarea bolilor cardiovasculare. Pentru ca e lipsita de colesterol, ea este recomandata persoanelor cu un nivel de colesterol crescut.
5. Este bogata in proteine de calitate
Pentru ca e bogata in proteine, ea nu trebuie sa lipseasca din meniul vegetarienilor. Fasolea boabe nu contine proteina completa, asa cum contine carnea, de aceea trebuie combinata cu orez. Orezul si fasolea formeaza proteina completa.
6. Contine vitamine si minerale
Pe langa proteine si carbohidrati, fasolea mai contine fier, seleniu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, potasiu si calciu in cantitati mici. La capitolul vitamine, fasolea boabe exceleaza in cantitatea de vitamine din grupul B. De asemenea, mai contine molibden, vitaminele C, E si K.
7. Este bogata in antioxidanti
Mai multe studii au aratat ca antioxidantii joaca un rol important in prevenirea distrugerii celulelor de catre radicalii liberi. Despre acest proces se banuieste ca previne mai multe tipuri de cancer si intarzie imbatranirea.
8. Contine acid folic
Acidul folic este important pentru femeile care vor sa ramana insarcinate sau sunt insarcinate, iar fasolea este unul dintre cele mai la indemana alimente care sunt bogate in aceasta substanta.
9. Contine fitoestrogeni
Mai multe studii au aratat ca femeile care consuma constant alimente care contin estrogen vegetal au un risc mai scazut de a face cancer mamar. Fasolea este considerata un aliment de baza in lupta pentru prevenirea cancerului de san la femei.
10. Furnizeaza energie organismului
Pentru ca este bogata in carbohidrati si proteine, fasolea este un aliment satios, care furnizeaza energie organismului pentru multe ore, motiv pentru care ea este frecvent recomandata in curele de slabire.

De ce sunt bananele fructele perfecte

Fructele si legumele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unei persoane care vrea sa fie sanatoasa. Cu fructele trebuie sa avem grija mai ales daca vrem sa slabim din cauza continutului de fructoza.

Bananele, însa, sunt adevarate minuni pentru sanatate dar si pentru silueta. Iar, în cazul în care faceti miscare, reprezinta gustarea perfecta dupa dar mai ales înainte de antrenament.
10 beneficii ale bananelor
1. Regleaza nivelul glicemiei
si asta le face foarte bune în cura de slabire fiindca va ajuta sa nu mai poftiti dupa dulce. Daca reusiti sa reduceti cantitatea de dulciuri pe care o mancati, deja jumatate de problema este rezolvata cu dieta. Plus ca asta le face foarte bune si pentru diabetici.
2. Îmbunatatesc digestia si protejeaza stomacul
Pe de o parte, fiindca sunt o importanta sursa de fibre care regleaza functionarea colonului, previn balonarea, constipatia si regleaza microflora intestinala, deci ajuta în tratarea diareei. Practic, au efecte benefice asupra întregului sistem digestiv.
Efectele surprinzatoare ale consumului de banane
3. Sunt foarte satioase
Ceea ce, iar, ajuta mult în cura de slabire fiindca te fac sa mananci mai putin, din moment ce induc o senzatie de satietate de durata.
4. Multiple beneficii asupra sistemului cardiovascular
si asta datorita continutului mare de potasiu. Medicii vorbesc despre faptul ca au un rol important în mentinerea presiunii sangvine si a activitatii cardiace în parametrii optimi si despre proprietati anti-hipertensive si anti-aterosclerotice. Cu alte cuvinte, reduc tensiunea prea mare si ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange.
În plus, bananele contin steroli care reduc absorbtia de lipide nesanatoase ceea ce influenteaza în bine nivelul colesterolului.
5. Bune antidepresive
Datorita continutului de tripofan, aminoacidul responsabil de nivelul de serotonina din organism, adica acel „hormon al fericirii” despre care sunt sigura ca ati mai auzit.
6. Încetinesc procesul de îmbatranire
Fiindca sunt foarte bogate în antioxidanti, îmbatranirea fiind rezultatul proceselor de oxidare din organism. si, ca o consecinta fireasca, pielea va fi mai elastica si mai luminoasa.
7. Contracareaza efectele nocive ale consumului excesiv de sare
Plus ca reprezinta solutia atunci cand simtiti pofta acuta si repetata pentru alimente sarate. Iar solutia este sa-i dati nutrientul de care are nevoie, nu ce aveti senzatia ca va cere organismul.
Cum poti folosi cojile de banane in scop medicinal
8. Întaresc sistemul osos
Pentru ca au si o cantitate importanta de calciu.
9. Ajuta în cazul mahmurelii, a crampelor musculare, a febrei musculare si a greturiloe de gravida
10. Importanta sursa de energie
Ceea ce le face ideale ca mancare înainte de antrenament sau de o activitate intensa.

Semne care iti arata ca bei prea multa cafea

Fiecare persoana reactioneaza diferit la cofeina. De aceea, chiar daca ti se pare ca bei putina cafea, este posibil ca efectele sale sa fie mult mai puternice asupra ta decat realizezi.
Nu este cunoscut motivul pentru care unele persoane sunt mai sensibile la cofeina decat altele. Dar cu siguranta ai cunostinte care pot bea o cafea mare pentru ca apoi sa doarma bustean, in timp ce altele nu mai pot dormi daca au baut cafea dupa ora pranzului. Iata cateva dintre simptomele care iti arata ca ar trebui sa reduci cantitatea de cafea pe care o consumu zilnic, potrivit womenshealthmag.com:
Esti agitata
Cafeaua stimuleaza sistemul nervos central si in acelasi timp determina o crestere a nivelului de adrenalina, dopamina si glutamat din organism, o combinatie care provoaca o stare similara cu cea pe care o avem intr-o situatie de pericol. Este numita de medici drept starea „ataca sau fugi”. Printre manifestarile acesteia se numara anxietatea, nelinistea, ritm cardiac crescut, irascibilitate si chiar excese de furie.
Te simti epuizata in timpul zilei
Pentru ca stimuleaza puternic organismul si iti ofera energie instant imediat dupa ce o consumi, cafeaua ar putea parea o bautura miraculoasa, motiv pentru care milioane de oameni din intreaga lume sunt dependenti de ea. Dar dupa ce efectul trece, organismul resimte suprasolicitarea provocata de cofeina, iar energia scade brusc, astfel ca te simti complet epuizata pe timpul zilei. Nu uita ca energia oferita de cafea este una „falsa”, iar singura modalitate de a te simti in forma intreaga zi este sa consumi alimente sanatoase si sa ai mese echilibrate.
Mergi des la toaleta
Cafeaua este diuretic, ceea ce inseamna ca iti deshidrateaza organismul si te face sa urinezi mai des.
Chiar daca bei cafea si consideri ca acoperi astfel necesarul de lichide pe care ar trebui sa le consumi zilnic, este foarte important sa bei suficienta apa, altfel vei fi deshidratata. De asemenea, nu bea cafea pe stomacul gol si insoteste ceasca de cafea cu o gustare.
Ti se zbate ochiul
Spasmele musculare de la nivelul pleoapelor sunt puse adesea pe seama unor superstitii. Dar cercetatorii au descoperit ca pe primele locuri in topul cauzelor care determina miscarea involuntara a pleoapelor se afla cofeina. Cafeaua stimuleaza productia de serotonina si noradrenalina, neurotransmitatori care cresc reactivitatea muschilor si a nervilor.
Suferi de insomnii
Cofeina afecteaza puternic somnul, chiar si atunci cand este consumata cu sase ore inainte de culcare. Afecteaza ritmul circadian, cel care iti induce o stare de somnolenta seara si te ajuta sa te trezesti dimineata. Prin urmare, daca iti este dificil sa adormi, daca te trezesti des in timpul noptii sau dimineata te simti obosit, consumul de cafea poate fi responsabil. Nu mai bea cafea dupa ora 16.

 

Scapa de sinuzita in mod natural-

Sinuzita e o infectie a membranei mucoase care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile. Atunci cand membrana se inflameaza, drenajul fluidului din sinus spre nas se blocheaza.

Sinuzita poate fi recunoscuta usor: bolnavii simt durere si presiune in sinusuri si au stari febrile des. Afectiunea este provocata in 90% dintre cazuri de bacteriile si fungii care cresc in sinusuri.
 
Cum tratezi sinuzita cu ajutorul naturii 
1. Pune sare intr-un sac de bumbac si incalzeste-l la cuptor. Sacul cu sare incalzita se pune pe frunte pana se raceste si se repeta procedeul incalzirii pana cand simptomele incep sa fie mai blande.
2. Pune hreanul dat prin razatoare pe tifon si asaza-l aproape de radacina nasului. Daca lacrimezi din ce in ce mai tare, e semn bun. Asta inseamna ca sinusurile tale incep sa se desfunde.
3. Zdrobeste un catel de usturoi intr-un bol si adauga 4 linguri de apa filtrata. Pune cate zece picaturi din aceasta reteta speciala in fiecare nara cu ajutorul unei pipete.
4. Consuma cat mai des posibil ardei iuti. Daca poti sa ii mananci goi, fara sa ii adaugi in supa sau la garnitura, cu atat mai bine. De asemenea, daca ardeii sunt foarte iuti, ii poti dilua cu putina apa. In maximum 4 zile simptomele sinuzitei se amelioreaza considerabil.
Speram ca ti-au fost de mare ajutor aceste sfaturi. Daca sinuzita nu se vindeca in maximum 3 zile de la inceperea tratamentelor naturiste, du-te la medic.

Cele mai bune 10 ceaiuri care te ajută să slăbești-

Printre cele mai bune 10 ceaiuri care te ajută să slăbești se numără și mușețelul, ceaiul alb sau cel de ghimbir. Nu te ajută doar să slăbești, ci și să ai un organism sănătos.
Cele mai bune 10 ceaiuri care te ajută să slăbești sunt ușor de procurat, fiind comercializate în multe magazine și plafare de la noi.
Sunt minunate și ajută la sănătatea organsimului, nu mai la pierderea kilogramelor în plus sau la controlul greutății.
Iată ce ceaiuri poți bea zilnic pentru a te simți mai bine în pielea ta
Ceaiul alb – un inamic al grăsimii
Potrvit unui studiu publicat în Nutriție & Metabolism, s-a aflat că ceaiul alb ajută la distrugerea depozitelor de grăsime.
De asemenea, s-a mai aflat și că ajută la prevenirea acumulării de grăsimi în țesuturi.
Este bogat în antioxidanți și te ajută să elimini surplusul de greutate.
Ceaiul verde
S-a tot vorbit despre beneficiile ceaiului verde asupra siluetei și sănătății.
Mai mult, ceaiul verde ajută și la păstrarea unei greutăți normale a corpului, dacă este consumat cu regularitate.
Ceaiul Yerba mate
Conține cafeină, ajută și la concentare, te revigorează și nu are efectele secundare ale unei cafele.
Ceaiul Yerba mate arde grăsimile din corp și reduce apetitul. Stabilizează și glicemia.
Ceaiul oolong
Acest ceai ajută la metabolizarea grăsimilor, reglează colesterolul și trigliceridele.
Este un ceai semifermentat, cu o aromă diferită de ceaiul negru sau cel verde.
Un consum zilnic de ceai oolong ajută la slăbit, reduce obezitatea făcând ca organismul tău să ardă mai multe grăsimi ca de obicei.
Ceaiul negru
Acesta poate bloca absorbția grăsimilor. Este cunoscut ca un inamic al diabetului.
Previne îngrășarea blocând absorbția grăsimilor în timpul digestiei, în cazul unei diete bogate în grăsimi.
Polifenolii din compoziția ceaiului negru pot fi responsabili de aceste efecte benefice pentru organism.
Ceaiul de mentă
Ceaiul de mentă taie din senzația de foame.
S-a făcut un experiment la care participanții au fost puși să miroasă frunze proaspete de mentă.
S-a dovedit că cei care au mirosit menta la fiecare 2 ore, timp de 5 zile, au mâncat mai puține calorii și zaharuri.
Ceaiul matcha
Fiind bogat în minerale, vitamine, aminoacizi și antioxidanți, ceaiul matcha este sănătos pentru organism.
Stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, la scăderea în greutate.
Ceaiul matcha este un bvun detoxifiant și energizant.
Este mai bun decât alte ceaiuri verzi.
Ceaiul de ghimbir
Reduce foamea și crește senzația de sațietate.
Ceaiul de ghimbir este bun antiinflamator și normalizează tensiunea.
Ceaiul de fenicul
Unele alimente, precum feniculul, cresc nivelul de melatonină din organism.
Ajută la scăderea în greutate, la reducerea bolilor de inimă care apar atunci când există și un surplus de kilograme.
Și feniculul este unul dintre acele ceaiuri care te ajută să slăbești.
Ceaiul de mușețel
Pe lângă toate motivele pe care le aveai până acum de a consuma ceaiul de mușețel se mai adaugă și cel că ajută la slăbit.
Un ceai de mușețel băută înainte de culcare ajută la sănătatea organismului – slăbit, somn liniștit, calmarea sistemului nervos, etc.

Ceaiurile de slăbit pot face minuni numai dacă din stilul tău de viață fac parte și dieta echilibrată, mișcarea și somnul odihnitor.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

Obiceiuri care pot cauza probleme digestive

Alimentele picante, fumatul, precum şi unele medicamente afectează puternic mucoasa gastrică. Descoperă ce alte obiceiuri pot cauza probleme digestive?

Problemele digestive sunt frecvent întâlnite şi multă lume se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu o afecţiune digestivă mai mult sau mai puţin gravă. De la probleme digestive mai uşoare cum ar fi diareea, constipația până la unele grave, cum sunt ulcerul gastro-duodenal, boala Crohn, boala celiacă, sindromul colonului iritabil, bolile digestive se numără printre cele mai frecvente motive care ne trimit la medic.

Un lucru important pe care trebuie să-l cunoşti este acela că toate aceste probleme digestive care îşi fac apariţia au o legătură directă cu alegerile noastre zilnice în ceea ce privește alimentația sau stilul de viață. Astfel că, trebuie să ştii unde greşeşti şi ce obiceiuri pot cauza probleme digestive:

1. Fumatul

„Toxinele introduse în organism prin fumat afectează printre altele și mucoasa gastrică și pot provoca indigestie”, explică Georgeta Ionescu, farmacist în cadrul Farmaciei Dona. Efectele negative ale tutunului asupra plămânilor sunt binecunoscute, mai puțin cele asupra sistemului digestiv.

2. Consumul mare de alcool

Consumul excesiv de alcool, în timp, determină apariția gastritei cronice, crește riscul de apariție a ulcerului gastro-duodenal, a pancreatitei acute sau cronice, a hepatitei alcoolice și cronice, determină formarea ficatului gras, avertizează specialistul.

3.Ai un regim alimentar dezechilibrat

Consumul alimentelor iuți, prăjite, mâncarea prea fierbinte sau prea rece, mestecarea insuficientă, mesele luate la intervale neregulate sau înainte de culcare sunt doar câteva dintre exemple. Este important să avem un regim alimentar sănătos, să respectăm cu strictețe cele trei mese principale ale zilei și să acordăm timp ritualului zilnic de luare a mesei. De multe ori mâncăm pe fugă, în fața calculatorului sau a televizorului, fără să acordăm suficientă atenție mâncării.

4. Stresul fizic și psihic

Emoțiile puternice prin care trecem, stresul zilnic își pun amprenta asupra întregului organism și, în special, asupra sistemului digestiv. Legătura strânsă dintre emoții și stomac este suprinsă în multe dintre expresiile noastre populare, cum ar fi: „fluturi în stomac”, „am un ghem în stomac” – nu trebuie să subestimăm puterea emoțiilor, ci trebuie să încercăm să le gestionăm corect ca să nu afecteze sistemul digestiv.

5. Consumul crescut de antiinflamatoare

Administrate pe o perioadă lungă de timp, fără a respecta indicațiile medicului, antiinflamatoarele pot provoca sângerări gastrice, gastrită, chiar și ulcer. De aceea, este bine să le administrăm doar sunt îndrumare medicală.

Sursa:   www.eva.ro

Tratament naturist pentru dezintoxicare

Ai nevoie de un tratament naturist de dezintoxicare? Ovidiu Bojor îți dă câteva sugestii despre cum poți face asta. Acest tratament este foarte bun ca adjuvant în boli grave cum este cancerul, dar și în perioade în care te simți obosită fără o cauză anume.

Atenție! Acest tratament naturist de dezintoxicare nu are pretenția de a vindeca, dar duce la o îmbunătățire generală a stării de bine. Persoana se simte mai energică și are mai multe șanse de a fi din nou bine.
Ce trebuie să mănânci în timp ce faci tratament naturist de dezintoxicare
Consumă sucuri de fructe şi legume proaspete, fără a le amesteca cu alte alimente.
Include în alimentație legume şi salată verde, varză albă sau roşie, sfeclă, ridichi negre, mere, cartofi, fulgi de ovăz.
Zahărul alb rafinat se va înlocui cu zahăr brun sau, mai bine, cu miere.
Consumă pâine de secară sau din grâu integral preparată în casă cu cât mai puțină sare (iar aceasta să fie nerafinată, grunjoasă sau extrasă din apă de mare).
În prima lună a curei de dezintoxicare, vei exclude din alimentație următoarele alimente:
toate proteinele animale (carnea de orice fel, peştele, laptele, brânza sărată, ouăle);
sarea fina sau extrafină (se admite doar sarea grunjoasă până la 1 g pe zi); deoarece majoritatea legumelor conţin sâruri minerale în cantităti suficiente pentru organism, se va evita adaosul de sare; pentru gust se vor adăuga plante aromate uscate (cimbru, mărar, pătrunjel, frunze de țelină, mentă etc);
fructele de tipul bacă (cu boabe) sau drupeolă (cu sâmburi). De exemplu, prunele, zmeura, murele, afinele, caisele, cireșele, piersicile;
alcoolul, tutunul şi toate neuroexcitantele (cacao, cafeaua, condimentele iuţi, sucurile răcoritoare din comerţ, semipreparatele etc.).
Cum pregătești ”Supa lui Hippocrate”, ideală pentru dezintoxicare

Într-un vas smălţuit, de doi litri, se pun o ţelină de mărime mijlocie sau o gulie, o rădăcină de pătrunjel, tăiate în felii, o jumătate de kilogram de tomate (sau echivalentul în suc sau pastă), jumătate de kilogram de cartofi bine spălaţi, cu coajă cu tot (ca şi celelalte zarzavaturi, necurăţate de coajă, dar foarte bine spălate). Se acoperă cu apă şi se pun la fiert la foc domol timp de două ore, completând apa care se pierde prin evaporare. Apoi se pasează. Se poate varia gustul, adăugând 2-3 căţei de usturoi, frunze de la diferite legume sau plante aromate. Această supă se consumă zilnic, în cantitate de un sfert până la o jumătate de litru. Se poate prepara pentru două zile, menţinând-o la frigider proaspătă.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

8 efecte ale consumului de cafea asupra organismului

Cofeina, principalul element continut de cafea, este substanta activa cea mai consumata din lume. Ea provine din surse alimentare, cele mai importante fiind cafeaua si ceaiul, dar si din ciocolata, cacao, sucuri si bauturi energizante. „S-a dovedit ca un consum moderat de cafea nu influenteaza riscul de aparitie a aritmiilor cardiace, fiind chiar un factor protector, nu favorizeaza hipertensiunea arteriala la nefumatori, iar un consum de 3-5 cesti de cafea pe zi previne acumularea de calciu la nivelul arterelor. S-a demonstrat ca un consum regulat de cafea reduce riscul de aparitie al diabetului de tip II si amelioreaza toleranta la glucoza a pacientilor diabetici. De asemenea, cafeaua reduce riscul de aparitie a sindromului metabolic (care asociaza obezitatea, cresterea trigliceridelor, HDL colesterol scazut si hipertensiune arteriala), precum si al steatozei hepatice (impregnarea cu grasime a ficatului)’’, precizeaza dr. George Sireteanu pentru Gandul.
1. Sistemul digestiv. Numeroase persoane consuma cafea dupa masa, mai ales pentru proprietatile laxative ale acesteia, cofeina stimuland peristaltismul (motricitatea) intestinala, mai ales la nivelul colonului. Asupra colecistului („fierei”), efectul este contractil, cafeaua stimuland eliberarea de bila la nivelul duodenului.
2. Sistemul nervos. Un consum de cel putin trei cesti de cafea pe zi duce la scaderea cu 56% a riscului de aparitie a accidentelor vasculare cerebrale la persoanele sanatoase, previne aparitia bolii Alzheimer, imbunatateste procesele cognitive si memoria si intarzie aparitia dementei. De asemenea, consumul de cafea ajuta la recuperarea mai rapida dupa o anestezie generala.
3. Activitatea fizica si performatele sportive sunt imbunatatite de catre consumul de cafea, aceasta crescand andurata la efort.
4. Consumul regulat de cafea are un rol anti-cancerigen in ceea ce priveste carcinomul hepato-celular (cancerul de ficat), cancerul de colon, scade riscul de aparitie al cancerului de prostata si al melanomului malign.
5. Efect anti-oxidant: cafeaua contine numeroase substante si acizi antioxidanti si polifenoli, acestia fiind prezenti in cantitate mai mare in cafeaua verde.
6. Cafeaua potejeaza dintii de aparitia paradontozei, avand un rol antibacterian impotriva bacteriilor ce produc cariile dentare.
7. Cafeaua favorizeaza absorbtia de calciu, scazand astfel riscul de aparitie a osteoporozei, mai ales la femeile la menopauza.
8. Consumul de cafea, contrar consumului de sucuri carbogazoase, reduce aparitia calculilor renali („pietre la rinichi”).

4 tincturi pentru un somn odihnitor

Simți că nu mai ai vlagă deloc, pleoapele se închid și nu visezi decât să dormi câteva ore, însă, de fiecare dată când te bagi în pat, somnul dispare, iar tu începi să te foiești nervos, până când, într-un final, reușești să ațipești. Nu pentru mult timp. Dacă scenariul îți sună cunoscut, descoperă 4 tincturi care te ajută să te odihnești bine noaptea.
Mușețelul, sedativ pentru toate vârstele
Utilizat frecvent în Europa și America de Sud, mușețelul are efecte benefice în tratarea insomniei și agitației asociate ei. Tinctura de mușețel poate fi folosită cu încredere de adulți, dar și de copii. Pentru pregătire, ai nevoie de 30 g flori de mușețel și 100 ml alcool de 50 – 60 de grade.
Speli florile, le pui în sticlă și torni peste ele alcoolul. Lași la macerat 12 zile, timp în care agiți zilnic recipientul. La final, strecori și pui tinctura în sticluțe mici, închise la culoare. Le păstrezi la frigider sau în cămară, ferite de razele soarelui.

Pentru copiii sub 12 ani, tinctura se prepară cu apă în loc de alcool. Se administrează aproximativ 30 de picături, împărțite în 2-3 reprize, înainte de masă.

Lavandă, tonic pentru sistemul nervos
Cunoscută datorită proprietăților sale liniștitoare, lavanda este una dintre plantele cel mai des utilizate în cazul tulburărilor de somn.
Tinctura se prepară din 50 g flori de lavandă mărunțite la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Amesteci ingredientele într-un vas de sticlă de culoare închisă, sterilizat. Lași la macerat 15-30 de zile, după care strecori printr-un tifon, presând bine planta, pentru ca uleiurile esențiale să ajungă în soluție. Pui tinctura în sticluțe mici, închise ermetic. Păstrat corespunzător, tratamentul poate fi folosit și la 5 ani de la preparare.

Pentru insomnia cauzată de oboseală se ia câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Când somnul agitat este cauzat de anxietate, este recomandată o cură de lungă durată (aproximativ 3 luni), câte 1 linguriță dizolvată în jumătate de pahar cu apă, de 3-4 ori pe zi.

Sfat

Este adevărat că sedativele pot fi de ajutor în cazuri excepționale, dar dacă problema unui somn agitat persistă, cel mai bine este să încerci tratamentele naturiste, care nu dau dependență.

Valeriană și hamei, combinația care alungă insomniile
Rădăcina de valeriană are o istorie lungă în tratarea somnului agitat. Administrată ca supliment, tinctura hidroalcoolică din rădăcină de valeriană alungă insomniile. Pentru un efect sigur, soluția trebuie preparată în amestec 1-1 cu hamei. Mai multe studii clinice sugerează că numai valeriana nu este eficientă pe termen lung pentru combaterea insomniei.

La 50 g de pulbere de valeriană cu hamei adaugi 35 ml alcool și 65 ml apă. Lași la macerat 12 zile, strecori și păstrezi în sticluțe mici, la loc răcoros. Se iau câte 10 picături diluate în jumătate de pahar cu apă, de 2 ori pe zi, înainte de masă.

Passiflora redă echilibrul mental
Planta cățărătoare care crește mai ales în zonele umede din America de Sud și America Centrală a fost răspândită în Europa în urmă cu 400 de ani, adusă fiind de coloniștii fascinați de frumusețea ei.
Fitoterapeuții consideră că tinctura din passiflora, floarea-pasiunii, cum este ea cunoscută în popor, e foarte importantă pentru tratarea insomniei cauzate de griji sau epuizare. În Anglia, acesta se regăsește în diverse suplimente, fiind folosit cu succes atât de adulții cu probleme minore, cât și de copii.
Este un tratament care nu dă dependență, nici măcar când este folosit pe termen lung. În tratarea insomniei, eficiența tincturii de floarea-pasiunii este greu de egalat.
Aceasta se poate prepara acasă din 50 g de flori uscate (se găsesc la magazinele cu produse naturiste) și 100 ml alcool natural de minim 60 de grade. Se lasă la macerat minimum 20 de zile. Apoi se scurge și se păstrează în sticluțe mici, la loc răcoros, ferit de lumină. Cura trebuie urmată cel puțin o lună de zile. Deși efectul este mai lent, acesta este de durată, înregistrându-se îmbunătățiri semnificative în timp. Trebuie luate câte 10 picături diluate într-un pahar cu apă, cu jumătate de oră înainte de somn.
Sursa:   www.clicksanatate.ro

3 motive să bei suc de castravete mai des

Dacă îți este greu să bei îndeajuns de multe lichide zilnic, sucul de castraveți îți oferă hidratarea și elementele nutritive de care ai nevoie indiferent de anotimp.

Castraveții conțin o cantitate mare de apă, de vitamina C, care acționează ca antioxidant, dar nu prea multe calorii. Îl poți consuma ca atare, murat sau sub formă de suc, în amestec cu apă, zeamă de lămâie, mentă.

Ai nevoie de o jumătate de castravete, 150 ml de apă, mentă și suc de lămâie după gust. Treci totul printr-un blender și bei sucul proaspăt. Este cea mai bună alegere pentru a te hidrata. Nu este singurul avantaj pe care ți-l conferă această băutură.

Detoxifică și susține topirea grăsimilor
Datorită proprietăților de curățare și purificare, sucul de castravete stimulează eliminarea toxinelor. Pe de altă parte, este cea mai bună alegere dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, deoarece susține topirea grăsimilor și reduce apetitul.

Dacă senzația de foame îți dă ghes să mănânci mai des alimente mai grase sau dulci, acest suc îți va alunga gândul de la orice tentație culinară.

Combate cearcănele
Sucul de castravete acționează ca un antiinflamator, motiv pentru care poate să-ți îmbunătățească aspectul tenului. Pe lângă măștile și loțiunile cu castravete, sucul făcut din această legumă elimină pungile inestetice apărute sub ochi și cearcănele.

Deoarece în compoziția acestuia există sulf, întărește unghiile, redă strălucirea părului și-stimulează creșterea. În plus, datorită faptului că te hidratează, elimină problema pielii uscate, aspre.

Scade tensiunea arterială
Acest suc este indicat și persoanelor care suferă de hipertensiune.

Potasiul din compoziția acestuia normalizează nivelul tensiunii arteriale, cu efecte benefice asupra sănătății rinichilor, nu doar a inimii.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

Cele mai eficiente metode pentru ELIMINAREA punctelor negre

Punctele negre îți dau bătăi de cap, iar pe internet găsești nenumărate remedii pentru eliminarea acestora? Iată care sunt cele mai eficiente metode!

Bicarbonat de sodiu

Prepară o pasta din apă și bicarbonat de sodiu. Aplic-o pe zonele cu probleme, las-o să se usuce, iar apoi îndepărteaz-o folosind mișări circulare și apă călduță.

Ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai nu numai că scoate punctele negre, dar elimină și bacteria care duce la apariția acestora. Prepară un amestec folosind o picătură de ulei esențial de arbore de ceai și 9 de apă. Masează-ți zonele cu probleme cu acest amestec și lasă-l apoi să acționeze preț de 20 de minute.

Miere și scorțișoară

Prepară o pasta groasă din aceste două ingrediente. Aplic-o pe nas sau acolo unde ai puncte negre, înainte de culcare. Fă tot posibilul pentu a dormi cu fața în sus, astfel încât pasta să se usuce peste noapte. Dimineața spală bine tenul și bucură-te de rezultate.

Aspirină

Pisează câteva tablete de aspirină și amestecă-le cu apă pentru a obține o pastă. Aplică un strat generos de pastă de aspirină pe zonele cu puncte negre. Aspirina îndepărtează punctele negre și reduce, totodată, inflamația. Clătește pasta dimineața, după ce ai lăsat-o să acționeze peste noapte.

Coajă de portocale
Vitamina C din portocale este un remediu excelent pentru coșuri, dar și pentru punctele negre. În primă fază, spală-ți chipul cu apă fierbinte pentru ca porii să se deschisă. Folosește apoi coaja de portocale pentru a-ți masa tenul. Apoi, folosește o dischetă demachiantă îmbibată în zeamă de portocale, pentru a masa zonele cu probleme. Clătește fața după 30 de minute.

Beneficiile cerealelor integrale

Considerate alimente complete, cerealele integrale sunt acele boabe cărora nu li s-a îndepărtat învelișul exterior. E bine să le incluzi în meniul zilnic, pentru că sunt surse importante de fibre și substanțe nutritive, ajutând digestia să funcționeze eficient.

Pe rafturile magazinelor întâlnim cereale rafinate și integrale. În vreme ce primele sunt sărăcite de substanțele benefice și, în plus, au zahăr adăugat, cele integrale au o mulțime de beneficii. Învelișul exterior al bobului cerealelor integrale, mai precis tărâța, este compus din fibre, acizi graşi Omega-3, vitamine și minerale.
Endospermul, partea principală, este bogat în amidon, iar germenul, a treia și cea mai mică parte a cerealelor conține acid folic, vitaminele B1 și E, fosfor și magneziu. Cerealele rafinate, care au rămas fără înveliș exterior și germen, au, într-adevăr, o textură mai uşoară şi apetisantă și un termen de valabilitate mai mare, însă nu mai conțin substanțe nutritive și fibre.
Orzul, bogat în antioxidanţi
Dintre toate cerealele integrale, orzul conține cel mai puțin amidon. Substanţele nutritive din compoziţia lui susțin nervii, mușchii şi previn cancerul.
Clorofila din conţinutul orzului combate efectele cancerigen al tutunului, grăbeşte vindecarea rănilor, stimulează refacerea țesuturilor și inhibă dezvoltarea bacteriilor. Poţi înlocui făina de grâu cu cea de orz integral, în special când ai probleme serioase cu constipaţia. Orzul este ideal pentru micul dejun.
Orez brun previne diabetul zaharat
Studiile arată că orezul brun scade riscul de apariţie a diabetului zaharat, comparativ cu cel alb. Dacă incluzi în meniul tău cel puțin 2 porții de orez brun pe săptămână, riscul de a dezvolta diabet zaharat scade considerabil, desigur, dacă ai o dietă echilibrată. Orezul brun este o sursă valoroasă de minerale precum seleniul și manganul.
Secara fortifică organismul
Secara are în compoziție substanțe care întăresc sistemul imunitar: săruri minerale (fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu), proteine, aminoacizi esențiali, vitamina A, cele din complexul B, C, E, K și fibre.
Toate aceste component au acțiune depurativă, antiinflamatoare, remineralizantă, emolientă și laxativă. Secara este un aliat și în afecțiunile cardiovasculare, în caz de hipertensiune arterială, ateroscleroză, fiind benefică și în combaterea afecțiunilor renale.
Ovăzul protejează digestia
Bogat în fibre solubile, ovăzul ajută sistemul digestiv să funcționeze normal. De asemenea, conține proteine, grăsimi bune și minerale, inclusiv calciu, magneziu, fier și vitamine din grupul B.
Are indice glicemic scăzut, reglând nivelul de zahăr din sânge, prevind apariția diabetului. De asemenea, în compoziția acestuia se găsește un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.
Atenție!
Nu orice fel de pâine, paste sau fulgi de culoare mai închisă conțin cereale integrale. Adesea, culoarea este rezultatul adaosului de coloranți în preparatul respectiv. Pentru a fi sigur că alegi produse din cereale integrale, citeşte eticheta!
Hrișca ajută la slăbit
Dacă ai carențe de minerale, este bine să incluzi această cereală în dieta zilnică, deoarece este o sursă importantă de magneziu, fier și cupru. În plus, conține acizi grași Omega-3, complexul de vitamine B și alte substanțe nutritive valoroase care pot detoxifica organismul, protejând ficatul. Reduce colesterolul „rău“ și este de ajutor în cura de slăbire.
Știai că…
… fiind sursă importantă de proteine, calciu, potasiu, acizi grași esențiali, aminoacizi și fibre solubile, quinoa ține sub control pofta de mâncare? De aceea, este un aliat în curele de slăbire.
SFATUL SPECIALISTULUI
Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist-diabetolog, Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca

„Cerealele induc senzaţia de saţietate rapid şi inhibă pofta de dulciuri. În plus, acestea reglează tranzitul intestinal, previn îngrăşarea şi alungă oboseala. Sunt ideale pentru micul dejun. Este indicat un consum în cantităţi mici, în general sub 30 gde cereale integrale, cu lapte, sucuri naturale sau asociate cu fructe uscate ori cu seminţe. În cazul diabeticilor, se recomandă cerealele simple, fără adaosuri, pentru a nu influența nivelul glicemiei.“Sursa:   www.clicksanatate.ro

Plantele care au grijă de inima ta!

Fie că e vorba despre ateroscleroză sau de cardiomiopatie ischemică, cele mai de temut boli de inimă pot fi îmblânzite cu ajutorul leacurilor verzi. Din hrean, cicoare și anghinare se pot face remedii eficiente care îmblânzesc bolile cardiace.

Una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale inimii este angina pectorală, care se manifestă printr-un dezechilibru al volumului de sânge care ajunge la inimă. Mai exact, inima are nevoie de mai mult sânge, însă acesta e împiedicat să circule din cauza arterelor îngustate. Este o problemă de sănătate complicată, însă cu toate acestea poate fi ameliorată cu remedii din natură.
Cicoarea calmează durerea în piept
Crizele de durere în piept cu iradieri spre mâna stângă pot fi calmate cu dulceaţă de rădăcină de cicoare sau cu alcool din rădăcină de cicoare, din care se bea câte un păhărel pe zi. Apoi, ca să ajuţi la dilatarea arterelor prepară o infuzie de frunze, flori şi fructe de păducel.
O linguriţă de plantă se opăreşte cu 250 ml apă clocotită. Dacă se adaugă şi flori de valeriană şi talpa gâştei, ceaiul va avea mai mult efect. Se beau două căni de infuzie pe zi.
Anghinarea, bună în ateroscleroză
O altă afecțiune care face victime în rândurile bărbaţilor şi femeilor este ateroscleroza, o boală care se caracterizează prin rigidizarea, îngroşarea şi înfundarea arterelor cu cheaguri de sânge.
Eficient în această situaţie este ceaiul de anghinare, care se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită, la care se adaugă 500 de ml apă clocotită. După ce se răceşte, se strecoară şi se îndulceşte. O parte se bea dimineaţa pe stomacul gol, după care se stă culcat o jumătate de oră pe partea dreaptă. Restul de ceai se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei. Anghinarea scade colesterolul din sânge.
Hreanul are proprietăți cardiotonice
Insuficienţa cardiacă se numără printre cele mai frecvente boli ale inimii şi se manifestă prin incapacitatea inimii de a iriga corpul cu sânge. De ajutor sunt plantele cu rol cardiotonic, precum este hreanul.

Decoctul de hrean se face din 50 g frunze şi flori de hrean proaspete sau 25 g uscate, la care se adaugă 200 ml apă şi se fierb 5 minute. Se răceşte, se strecoară şi se amestecă cu miere, 40 g la 100 g ceai. Se păstrează într-o sticlă, la temperaturi joase, şi se consumă câte trei linguri pe zi, după fiecare masă principală, timp de două săptămâni pe lună. Este indicat să se urmeze cura timp de trei luni.Sursa:   www.clickpentrufemei.ro

Semne ca ai probleme mari cu plamanii

Acestea sunt semne ca plamanii sunt in suferinta si nu trebuie ignorate, deoarece pot conduce la boli pulmonare grave. Printre cele mai periculoase simptome care ne arata ca este ceva in neregula cu sistemul respirator se numara:

1. Tusea persistenta cu expectoratie;
2. Dificultate in respiratie;
3. Suierat in piept;
4. Senzatie de sufocare;
5. Oboseala accentuata la cel mai mic efort.
Adesea aceste simptome sunt considerate ca fiind normale, in special in randul fumatorilor, insa acestea sunt primele semne ca ai probleme cu plamanii. Nu trebuie sa le ignori atunci cand ele persista, ci sa te prezinti la un consult la medicul pneumolog.
Potrivit unui studiu semnalat de Societatea Romana de Pneumologie, se pare ca peste 89% din populatie nu a auzit niciodata de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica), boala care se instaleaza lent dupa multi ani de fumat. Iar semnele de mai sus sunt primele care ar trebui sa te ingrijoreze si sa te trimita la un consult medical. Ele nu sunt niciodata normale, chiar daca esti fumator!
Ce inseamna BPOC sau boala numita bronhopneumopatie obstructiva cronica?
Bronho – afectarea arborelui respirator (bronhii)
Pneumopatie – afectarea plamanilor
Obstructiva – blocarea fluxului de aer
Cronica – pe termen lung
BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica) este o boala de plamani care afecteaza 300 milioane de oameni din intreaga lume si cauzeaza anual moartea a peste trei milioane de oameni. In Romania aproximativ un milion de oameni sufera de aceasta boala. Specialistii atentioneaza ca in urmatorii patru ani BPOC va deveni a treia cauza de deces din lume, depasind alte afectiuni mai cunoscute, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arteriala.
Daca boala nu este tratata si persoana afectata continua sa fumeze, lipsa de aer se agraveaza si pot sa-si faca aparitia chiar si problemele de inima.
Specialistii avertizeaza insa ca se intampla foarte des ca persoanele care constata primele simptome sa le ignore si sa se prezinte la medic mult mai tarziu cand boala deja o forma severa.
Boala afecteaza grav persoanele cu varsta cuprinsa intre 40 si 65 de ani. La nivel mondial, cel mai des intalnit factor de risc pentru BPOC este fumatul. La fel de periculoasa este si expunerea la factori de risc precum pulberile industriale, noxele chimice, fumul produs de arderea combustibililor biologici (carbune, lemn, gunoi de grajd).
Boala poate fi tratata daca este depistata din timp!
Spirometria este un test simplu care se face in 10 minute si obtii rezultatul pe loc. Ea masoara cantitatea de aer inspirata si expirata de o persoana, precum si timpul necesar inspiratiei si expiratiei. Este foarte important sa faci acest test daca:
• esti fumator sau ai fost fumator;
• ai peste 40 de ani;
• ai o tuse suparatoare, timp de mai multe luni sau de cativa ani (asa numita “tuse a fumatorului”);
• simti ca ramai fara aer tot mai des;
• simti ca ti se taie respiratie de fiecare data cand urci multe scari;
• ai un suierat in piept care persista;
• obosesti mult mai usor facand activitati usoare;
• tusesti si expectorezi fara sa ai o raceala;
• simti ca nu-ti mai ajunge aerul atunci cand respiri;
• simti o durere atunci cand tragi aer in piept sau cand expiri;
• racesti tot mai des si ai nevoie de mai mult de 10 zile ca sa-ti revii, chiar daca iei tratament cu antibiotice.

Alimentele care iti scad pofta de mancare

Iata care sunt alimentele care iti scad pofta de mancare si te ajuta sa te simti satula, consumand in acelasi timp mult mai putine calorii.

Migdale
Migdalele sunt o sursa foarte bogata de antioxidanti, vitamina E si magneziu. Este cunoscut faptul ca migdalele ajuta la mentinerea unui corp sanatos, la pastrarea unei greutati rezonabile si scad pofta de mancare.
Cafea
Consumul a mai mult de doua cani de cafea pe zi te poate face sa te simti agitata si putin nervoasa, insa consumul de cafea are si alte beneficii pentru organismul nostru. Ajuta la accelerarea metabolismului si taie pofta de mancare. Acest lucru se datoreaza cofeinei si antioxidantilor din boabele de cafea. Atentie insa: daca pui zahar sau lapte in cafea aceste beneficii sunt diminuate.
Ghimbir
Beneficiile consumului de ghimbir sunt recunoscute si laudate in intreaga lume in special pentru efectele pe care le are asupra sistemului digestiv. Fie ca adaugi ghimbir intr-un smoothie sau intr-un fel principal de mancare, acesta va actiona ca un energizant si iti imbunatateste digestia, scazand astfel si pofta de mancare.
Avocado
Bogat in fibre si grasimi nesaturate atat de benefice inimii, avocado suprima apetitul atunci cand este consumat cu moderatie. Grasimile din avocado sunt cele care transmit creierului semnalul ca te-ai saturat si nu iti mai este foame.
Mere
Indiferent de soi, merele ajuta la suprimarea senzatiei de foame. Merele sunt bogate in fibre care te vor face sa te simti satula, regleaza nivelul de glucoza si iti imbunatatesc nivelul de energie. In plus, consumarea unui mar implica un anumit timp dedicat mestecarii, ceea ce ofera corpului tau mai mult ragaz pentru a realiza ca nu iti mai este foame.
Oua
Numeroase studii au aratat ca mancarea unui ou sau doua la micul dejun ii ajuta pe cei care vor sa slabeasca si sa simta mai satuli in urmatoarele 24 de ore chiar mai mult decat daca ar consuma produse de patiserie. In plus, au si mai putine calorii.
Ciocolata neagra
Daca adori ciocolata si simti ca nu poti trai fara o bucatica de desert in fiecare zi renunta la ciocolata cu lapte sau prajituri in favoarea unei bucati (sau doua) de ciocolata neagra care sa contina cel putin 70% cacao. Te va ajuta sa scapi de senzatia de foame deoarece gustul amar transmite semnale corpului tau si scade apetitul.
Somon
Atunci cand mananci peste precum somonul, care este bogat in grasimi timp omega-3, corpul va beneficia de o crestere a nivelului de hormoni numiti leptina. Acesta este cunoscut pentru faptul ca taie pofta de mancare. Daca nu iti place somonul poti incerca ton sau hering.
Sucul de legume
Probabil te gandesti ca sucul de legume este doar o metoda de a incorpora mai multe legume in dieta ta. Nimic mai adevarat insa studiile au aratat ca persoanele care au baut un pahar de suc de legume inainte de o masa au consumat apoi mai putin cu 135 de calorii.

Migrenele sau durerile de cap pot fi provocate de lipsa unor vitamine

Migrenele sau durerile de cap pot fi provocate de lipsa unor vitamine importante din organism. Aceste dureri pot să apară pe neașteptate și-ți pot alterna buna dispoziție.

Migrenele sunt un tip de dureri de cap de care suferă multe persoane.

Pot să apară brusc, ca de nicăieri, și-ți pot da peste cap buna dispoziție astfel încât să nu te mai poți concentra la treburile de rutină.
Migrenele sau durerile de cap pot fi provocate de lipsa unor vitamine
Doctorul american de medicină alternativă Weil susține că un procent de 17% dintre femei și 6% dintre bărbați suferă de migrene.
În ciuda durerii apărute, fiecare individ experimentează simptome diferite – vomă, tuse, sensibilitate la lumină, probleme de vedere, nevoia de rapaus total.
Migrenele reprezintă o problemă de sănătate ce pot fi tratate și cu ajutorul prescripției de medicamente de către specialist.
Aparent, migrenele sau durerile de cap au o legătură cu lipsa unor vitamine importante din organism.
Oamenii de știință au încercat să deslușească misterul apariției și cauzei lor, și se crede că de vină poate fi schimbarea vremii sau consumul excesiv de zahăr.
Alți specialiști susțin că ele ar fi provocate de schimbările nivelului de serotonină sau a circulației sângelui la nivelul creierului.
Alteori, migrenele pot fi rezultatul geneticii, la fel de bine.
S-a constatat că lipsa unor nutrienți importanți precum vitaminele D, B6, B12 sau a acidului folic din corp pot cauza aceste dureri.
Lipsa acestor vitamine poate crește riscul de a avea migrene cu 300%.
Dr. Weil mai susține și faptul că durerile de cap pot fi puse și pe seama unei alimentații bogate în aditivi alimentari – nitrați, coloranți, etc.
Migrenele sau durerile de cap pot fi provocate de lipsa unor vitamine
Iată o listă de alimente care pot cauza migrene sau dureri de cap
– cafeina
– stafidele
– vinul
– citricele
– carnea procesată
– ciocolata
– prunele roșii
– bananele
– zmeura
– sosul de soia
– avocado
– alunele
– lintea
– heringul
– sardinele
– mazărea
– brânza veche.
Durerile de cap pot fi cauzate și de oboseală, insomnie, program de masă neregulat, mirosul de parfum sau chimicale.
Termenul de durere de cap generală sau de cefalee se manifestă prin durere fie în regiunea capului, fie a cefei.
Se poate produce, de exemplu, ca urmare a unei sinuzite sau a unei stări de tensiune.
Migrena este o afecțiune cronică ce se caracterizează prin cefalee recurentă, de intensitate moderată spre severă.
O durere de  cap poate apărea ca urmare a multor afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave.
Printre cauzele producerii durerilor de cap se numără: oboseala, privarea de somn, stresul, anumite medicamente, infecții virale, răceală, traumatisme craniene, ingestia rapidă a unor băuturi sau alimente foarte reci, probleme dentare sau sinuzite.

Cauze ale arsurilor la stomac. Cum le eviți și cum le tratezi

Cine nu a avut măcar o dată arsuri la stomac? Cauzele sunt multiple și trebuie identificate pentru a acționa corect. Iată cele mai frecvente cauze ale arsurilor la stomac și ce să faci ca să scapi de ele.

Cum apare arsura de stomac? Arsurile stomacale sau epigastrice se definesc printr-o senzație de acreală sau aciditate localizată la nivelul stomacului. Aceste dureri se manifestă adesea imediat după masă sau când stai culcat. Mai pot apărea și după ingestia anumitor alimente acide sau prea grase.
Ce este pirozis? Contrar arsurilor stomacale care se limitează la sacul gastric, pirozisul se caracterizează printr-o arsură ascendentă care pornește din stomac. Această senzație este însoțită de ridicarea acizilor din stomac către esofag, care pot ajunge în gât sau chiar în cavitatea bucală, lăsând un gust de arsură acidă.
Ce este refluxul gastro-esofagian (RGE)? Peste 50% din populație, dacă nu mai mult, suferă de reflux fără să știe. Manifestările sunt diferite și pot fi și sub forma tusei. El apare în momentul în care o parte din conținutul stomacului trece în esofag. Devine patologic dacă alterează viața pacientului sau determină leziuni la nivelul esofagului. Acestea, netratate, pot avea urmări grave. Nu trebuie să uităm că secrețiile stomacale sunt foarte acide și pot produce adevărate arsuri.
Ce este hernia hiatală? În mod normal, stomacul se situează sub diafragmă, mușchiul respirator care separă abdomenul de torace. Acest mușchi are trei orificii prin care trec esofagul, artera aortă și vena cavă. Esofagul face legătura dintre stomac și cavitatea bucală. Când orificiul prin care trece esofagul se lărgește, stomacul urcă către torace. Avem de-a face în acest caz cu hernia hiatală care poate fi însă retractabilă, situație în care o dietă adecvată o ține în frâu.
Cauze ale  arsurilor la stomac. Arsurile stomacului pot avea multiple origini. Anumite medicamente- de exemplu antiinflamatoarele nesterioide, cum este aspirina. Aceasta inhibă enzima care controlează secrețile mucusului și ale bicarbonaților, principalii factori de protecție a stomacului. Arsurile provocate de tulburările de motricitate a tubului digestiv, sau consecința unui RGE. Când apar astfel de manifestări e bine să mergi la doctor.
Ce factori favorizează arsurile stomacului? Anumite alimente pot favoriza apariția arsurilor, cum ar fi cele grase, citricele, băuturile carbogazoase, cruditățile, cafeaua, fructele și mâncarea picante. E bine să fie evitate mesele copioase sau să te culci imediat după masă. Tutunul, alcoolul sunt și ele stimulente ale secrețiilor gastrice acide, deci trebuie evitate.
Cum le tratezi? Pentru cele episodice sunt suficiente simple antiacide, care elimină durerea. Dacă persistă medicul îți va prescrie un tratament adecvat problemei tale.

Magneziul ține stresul la distanță

Necesar pentru multe dintre funcțiile organismului, magneziul este implicat în menținerea echilibrului nervos și muscular. Pentru a evita oboseala și efectele stresului, este bine ca alimentele care conțin acest mineral să nu ne lipsească din dietă.

Magneziul este prezent în aproape toate celulele organismului, participând, printre altele, la sute de reacții enzimatice.
Corpul uman conține în jur de 25 g din acest mineral, 60% din el fiind stocat în oase, ajutând la menținerea structurii acestora.
Un sfert este folosit de mușchi, iar restul magneziului este repartizat la creier, inimă, ficat și rinichi.
Acest mineral favorizează absorbția calciului, contribuind la menținerea și consolidarea oaselor și dinților, este implicat în relaxarea musculară, previne și combate stresul, crampele, oboseala, insomniile, susține sistemul imunitar și normalizează ritmul cardiac.
Totodată, reglează tranzitul intestinal, are rol antialergic și antiinflamator și participă la sinteza proteinelor și la producerea de energie.
Știai că…
…studiile au arătat o legătură între aportul insuficient de magneziu și probleme psihiatrice și diabet zaharat de tip 2?
Top 10 alimente bogate în magneziu
1.    Spanac (1 cană): 157 mg
2.    Mangold (1 cană): 154 mg
3.    Semințe de dovleac (100 g): 262 mg
4.    Iaurt (1 cană): 50 mg
5.    Migdale (1 cană): 80 mg
6.    Fasole neagră (1/2 cană): 60 mg
7.    Avocado (1 fruct mediu): 58 mg
8.    Smochine (1/2 cană): 50 mg
9.    Ciocolată neagră (1 pătrățel): 95 mg
10.  Banană (medie): 32 mg
Necesarul zilnic de magneziu (mg)
0-6 luni: 30
7-12 luni: 75
1-3 ani: 80
4-8 ani: 130
Adolescenți: 250-300
Femei: 360
Bărbați: 400 – 500
Vârstnici: 320 – 420
Sarcină, alăptare: 350
Sportivi: 450-600

Cum iti dai seama daca ficatul tau este suprasolicitat? 9 sfaturi sa-l protejezi

Imagini pentru ficat uman

Ficatul este unul dinre cele mai solicitate organe din corp. El este responsabil cu eliminarea toxinelor din organism si, din fericire, isi face treaba foarte bine, intr-o maniera sigura si sanatoasa.

Insa atunci cand ficatul incepe sa fie inconjurat de tesuturi pline de grasime din cauza unei diete deficitare, functionarea sa are de suferit. Adica toxinele nu mai sunt eliminate asa cum se intampla odinioara, iar organismul este pus in pericol.
Tocmai de aceea este important ca ficatul sa nu fie imbibat cu grasime si sa poata functiona corespunzator.
Inainte ca ficatul sa cedeze exista cateva semne de avertizare pe care nu ar trebui sa le ignori. Acestea iti spun ca din cauza dietei nepotrivite ficatul nu-si indeplineste toate sarcinile. Iata semnalele: oboseala cronica, emotii negative, creier incetosat (letargie sau sentimentul de epuizare totala), dureri difuze de cap, migrene, dureri ale incheietuilor sau muschilor, transpiratie excesiva, alergii, acnee sau boli ale pielii, gaze, balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, dezechilibru hormonal. Anxietate, depresie, respiratie urat mirositoare, cresteri inexeplicabile in greutate.
Aceste simptome pot parea prea generale insa daca ai mai mult de trei in aceleasi timp poate sa insemne ca ficatul se chinuie sa-si faca treaba. Vestea buna este ca daca iti dai seama din timp ca ficatul nu-si duce la indeplinire sarcinile poti face cateva schimbari ale stilului de viata astfel incat sa-l repui pe picioare.
Incearca sa adopti aceste sfaturi in viata ta:
Cumpara produse organice
Evita alimentele modificate genetic pline de substante chimice periculoase.
Adopta o dieta echilibrata
Proteine de calitate (de animale sau din legume), cereale integrale, produse fermentate, grasimi sanatoase, nuci, alune si seminte – toate ar trebui sa se regaseasca in planul tau alimentar.
Evita uleiurile nesanatoase
Este vorba de uleiul de rapita, de porumb, de floarea soarelui.
Bea multa apa
In fiecare zi ar trebui sa consumi cel putin doi litri jumatate de apa.
Mananca multe grasimi sanatoase
Ulei de cocos, unt provenit de la animalele hranite cu iarba, avocado, canepa – toate sunt grasimi sanatoase care iti ajuta ficatul sa functioneze corespunzator.
Nu uita de fibre
Cei mai multi dintre oameni au nevoie de cel putin 35 g de fibre pe zi. Acestea pot proveni din seminte de chia, seminte de in, avocado, broccoli si varza de bruxelles.
Elimina zaharul procesat
Adica zaharul alb/brun, zaharul din trestie, zaharul din sfecla – toate sortimentele acestea ar trebui sa dispara din dieta ta.
Mananca multe legume cu frunze verzi
Toate aceste legume contin magneziu, acid folic, vitaminele C si B.
Limiteaza consumul de alcool
L-ai putea inlocui cu exercitii fizice si meditatie.
Pe langa toate aceste instrumente, ar trebui sa stii ca exista alimente si ierburi care fac minuni pentru ficatul tau. Ca de exemplu, anghinarea care sunt recunoscute pentru faptul ca protejeaza si sprijina ficatul sa-si faca treaba. In plus, acest aliment ajuta si bila.
Totodata trebuie amintit si turmericul care are in continutul sau curcumina, un ingredient activ, ce ajuta organismul sa elimine agentii cancerigeni. Ceea ce inseamna ca ficatul va fi mai protejat si, in plus, va fi sprijinit sa se regenereze, in cazul in care celulele sale au fost afectate.
Si armurariul, o planta care creste si in Romania, in special in Dobrogea, este o adevarata mana cereasca pentru ficat. Silimarina, componenta activa din armurariu, este antifibrotic, antiviral, antioxidant si antiinflamator. In plus, planta protejeaza ficatul.Sursa:   sfatulparintilor.ro

Durerile de dinți – scapă de ele cu aceste remedii naturiste

Durerile de dinți sunt neplăcute și pot fi cauzate de carii, un dinte spart, un abces sau de o afecțiune a sinusurilor. Remediile naturiste pot fi de ajutor până mergi la stomatolog.

Durerile de dinți – scapă de ele cu ulei de cuișoare
Cuișoarele sunt un remediu naturist pentru amorțirea nervilor.
Principalul compus al acestui condiment este eugenolul, un anestezic natural.
Uleiul de cuișoare trebuie folosit cu precauție. Nu trebuie picurat direct pe dintele afectat, căci poate da o durere mai mare.
Se aplică pe un disc de bumbac, apoi pe dintele cu probleme.
Ca alternativă se poate folosi pudra de cuișoare sau un cuișor în starea sa naturală.
Mestecă condimentul și astfel se va elibera o anumită cantitate de ulei.
Se ține în gură până dispare durerea sau 30 de minute.
Durerile de dinți – pot fi ameliorate cu pasta de ardei cayenne
Amestecă părți egale de ardei cayenne pisat cu apă caldă până faci o pastă.
Înmoaie un disc de bumbac în această pastă și pune pe locul afectat evitând gingia și limba.
O poți ține până când durerea se ameliorează sau cât suporți.
Capsaicina din ardeiul cayenne ajută la blocarea durerii.
Durerile de dinți – folosește gargara cu apă sărată
Amestecă o linguriță de sare într-un pahar de apă fiartă și fă gargară.
Clătește gura timp de 30 de secunde, apoi scuipă.
Acest truc face bine și gâtului inflamat.
Repetă procedura de mai multe ori, până trece durerea de dinți.
Durerile de dinți – ceaiul de mentă
Un alt truc care ajută la ameliorearea durerilor de dinți este și gargara cu ceai de mentă.
Se face gargara cu ceaiul la temperatura camerei.
Clătește dantura cu peroxid de hidrogen
Pentru a ajuta la omorârea bacteriei și a reduce discomfortul, clătește gura cu o soluție cu peroxid de hidrogen de 3%.
Acest lucru este o soluție temporară, până la vizita în cabinetul stomatologului.
Acest truc este de ajutor mai ales când durerea de dinți este însoțită și de febră și un gust neplăcut în gură.
Se face numai gargară câteva secunde, apoi se scuipă și se clătește gura cu apă, de câteva ori.
Folosește gheața dacă te dor dinții
Pune câteva cuburi de gheață într-o pungă de plastic, apoi într-un prosop și aplică pe locul afectat pentru 15 minute.
Această manevră va amorți nervii.
Un alt truc este să masezi mâna cu un cub de gheață, pentru a scăpa de durerile de dinți.
Când nervii de la nivelul mâinii trimit semnale reci către creier, ei pot anihila semnalele venite de la dinți.
În acest mod, creierul este păcălit.
Durerile dentare și pasta de dinți potrivită
Încearcă să folosești o pastă de dinți pentru dinți sensibili sau pentru ameliorarea durerilor dentare.
Periază dantura blând și folosește apă la temperatura camerei. Nu uita nici de dentist.Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

Mituri despre boli. Tu în care crezi?

Imagini pentru medici

Mituri despre boli sunt de când lumea. Când vine vorba despre sănătate, ne credem cu toții atotștiutori, căci există o abundență de informații. Totuși, de cele mai multe ori, ne agățăm de mituri care nu au nicio legătură cu realitatea.

De câte ori ai văzut persoane care iau pastile de la sine putere, fiind convinse că știu exact de ce anume suferă? Poate chiar ție ți s-a întâmplat să iei pilule cu rol de pansament gastric, doar pentru că simțeai o durere puternică în plex. Și erai convinsă că gastrita e de vină. Și câți nu sunt care se plâng că-i doare ficatul, în condițiile în care medicii de specialitate spun clar și răspicat că, atunci când ficatul doare e de „Doamne, ferește!”?! Iată câteva mituri despre boli care ne fac să evităm vizita la medic, să ne tratăm „după ureche” și să ne agravăm bolile de care suferim de fapt:
5 mituri despre boli
1.Dacă mănânci multe dulciuri, faci diabet.
Diabetul de tip 1, insulinodependent, este cauzat de distrugerea celulelor pancreasului. Nu are nicio legătură cu consumul de zahăr. Diabetul de tip 2 este o reacție a organismului incapabil să mai recunoască insulina. E drept că un consum excesiv de dulciuri poate duce la îngrășare și la obezitate. Iar acestea pot duce la apariția diabetului de tip 2. Însă e cale lungă până acolo și mai e nevoie și de o predispoziție genetică.
2.Numai bețivii fac ciroză
Nimic mai fals! Ciroza se traduce prin fibrozarea ficatului si o funcţie hepatică scăzută. E adevărat că abuzul de alcool deteriorează celulele hepatice. Însă nu toți consumatorii de alcool fac ciroză, ci mai puțin de jumătate. Mai mult, sunt și copii care suferă de această boală.Pe de altă parte, virusurile hepatitei B și C, care nu dau simptome și care se transmit prin sânge, contact sexual neprotejat sau utilizarea în comun a acelor de seringă la consumatorii de droguri, netratate corespunzător, duc în timp la apariția cirozei.
3.Dacă-ți vaccinezi copilul, face autism
Autismul nu se dezvoltă în urma unui vaccin. De altfel, pretinsul medic care a răspândit acest zvon a și fost arestat cu mulți ani în urmă. Între timp, oamenii de știință din diferite țări și institute de cercetare sau spitale au efectuat studii îndelungi și minuțioase care au demonstrat că nu există nicio legătură între vaccinuri, imunizare și autism.
4.Stomacul digeră greu mâncarea
În primul rând, oricine ar trebui să știe că mâncarea nu se digeră în stomac. Acolo este dizolvat bolul alimentar, pentru a fi absorbit ulterior. Cea mai mare parte a procesului digestiv se produce în intestinul subțire. Evacuarea reziduurilor se produce prin intestinul gros și canalul anal. Știai că cea mai mare parte din doza zilnică necesară de vitamina K este produsă de bacteriile din intestinul gros, prin învelișul căruia este apoi absorbită în sânge?
5.Soarele vindecă acneea.
„Nu dați importanță miturilor! Acneea este cea mai răspândită afecţiune de piele cu care se confruntă circa 80% dintre tineri şi 5% dintre adulţi. Apare din cauza schimbărilor hormonale de la vârsta pubertăţii și se vindecă prin tratament corespunzător, adecvat fiecărei persoane, în funcţie de tipul de piele. Dieta restrictivă, expunerea prelungită și neprotejată la soare sau înăsprirea igienei personale nu vor duce la vindecarea acneei.Vizita la dermatolog ar trebui să fie primul pas, fiind singurul care poate face analiza competentă a tenului, a tipului de acnee și prescrie tratamentul personalizat.”, spune  Conf. Dr. Cătălin Popescu, specialist dermatolog, Spitalul Clinic ColentinaSursa:   www.libertateapentrufemei.ro

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.