Oferta cercetării ştiinţifice pentru transfer tehnologic în agricultură, industria alimentară şi silvicultură – ediţia 2016-Prof. dr. Gheorghe SIN, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice”Gheorghe Ionescu –Şişeşti”-Membru corespondent al Academiei Române; Apicultorii „bazaie”, dar trantorii zaharisesc perspectivele- Ei au transmis o scrisoare deschisă ministrului Petre Daea; Foliile de solarii produse de ACHAIKA PLASTICS; Folie microporoasa anti-inghet Agril si Novagril! DESCRIERE PLASA ANTI-GRINDINA, AgroConcept adaugă în portofoliu Casella, lider în producția de utilaje și sisteme pentru irigații; Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a devenit Membru al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER); Vand/Cumpar- Cereale, plante tehnice s. a.

 • Imagini pentru Prof. dr. Gheorghe SINCUVÂNT- ÎNAINTE:„Nu se află  alt  meşteşug pe lume pentru care să fie nevoie de mai multă ştiinţă decât agricultura. Mă mir că pământul nu strigă  răzbunare contra acelor care îl cultivă fără nici o socoteală.Bernard de Palissy (1510-1590)

   New Holland NHDrive  –  un tractor autonom pentru agricultura viitorului si…

  Despre Noi si Jardina.eu     …Suntem specializati in comercializarea trandafirilor si a pomilor fructiferi de inalta calitate. Oferim informatii profesionale pentru ingrijirea si cultivarea acestora. Comunicam permanent cu clientii nostri, oferind sfaturi valoroase si ne angajam sa ii tinem mereu informati cu privire la noutatile din domeniu. Personalul nostru sta mereu la dispozitie cu solutii optime legate de problemele care pot aparea in intemeierea, intretinerea si ingrijirea gradinilor si a livezilor.

Oferta cercetării ştiinţifice pentru transfer tehnologic în agricultură, industria alimentară şi silvicultură – ediţia 2016-Prof. dr. Gheorghe SIN, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice„Gheorghe Ionescu –Şişeşti”-Membru corespondent al Academiei Române

Președintele ASA, Gheorghe SIN 

CUVÂNT- ÎNAINTE

„Nu se află  alt  meşteşug pe lume pentru care să fie nevoie de mai multă ştiinţă decât agricultura. Mă mir că pământul nu strigă  răzbunare contra acelor care îl cultivă fără nici o socoteală.

Bernard de Palissy (1510-1590)

Volumul de faţă „Oferta cercetării ştiinţifice pentru transfer tehnologic în agricultură,  industria alimentară şi silvicultură” ediţia 2016, reprezintă o continuare a iniţiativei din anii precedenţi,prin care,într-o formă condensată , sunt puse la dispoziţia unui larg cerc de utilizatori, principalele rezultate cu aplicabilitate practică  obţinute în institutele şi staţiunile de cercetare agricolă.

Sunt prezentate rezultate noi, ale cercetărilor ştiinţifice, finalizate, privind extinderea soiurilor ,hibrizilor de plante cu caracteristici productive şi calitative îmbunătăţite, adaptate noilor condiţii, tehnologii pentru valorificarea eficientă a resurselor naturale, tehnologii de creştere şi exploatare a animalelor, sisteme de control a agenţilor patogeni şi a dăunătorilor culturilor agricole, produse de uz agricol şi zootehnic, metode şi tehnici inovative de investigare, diversificarea echipamentelor şi utilajelor agricole,creşterea varietăţii produselor alimentare, monitorizarea si avertizarea fenomenelor meteorologice şi hidrologice,impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra culturilor agricole,  implicarea fermierilor în acţiuni de reducere a poluării apelor cu nitraţi, aspecte ale managementului agricol, studii privind indicatorii  tehnico-economici pentru agricultură, regenerarea pădurilor, instituirea perdelelor de protecţie.

Sperăm ca acestea, să fie utile celor interesaţi în creşterea performanţelor economice, exprimând, totodată, disponibilitatea pentru colaborare şi sugestii privind tematica activităţii de cercetare şi căile de creştere a eficienţei acestora.

 

Prof. dr. Gheorghe SIN

Preşedintele

Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice

„Gheorghe Ionescu –Şişeşti”-Membru corespondent al Academiei Române

Download document: ASAS Bucuresti – Oferta cercetării ştiinţifice pentru transfer tehnologic în agricultură,  industria alimentară şi silvicultură – ediţia 2016

New_Holland

Foliile de solarii produse de ACHAIKA PLASTICS sunt deosebit de rezistente, fiind fabricate din 3 straturi, prin coextrudare.

Datorita stabilizatorilor UV, foliile de solarii au o durata lunga de utilizare. Experienta si seriozitatea in alegerea materiilor prime ale firmei ACHAIKA PLASTICS , conditiile de procesare si urmarirea controlului de calitate ale produselor, determina realizarea unor folii cu o excelenta rezistenta mecanica. O noua generatie de folii super-rezistente a fost introdusa in productie in ultimii ani, folosind polimeri cu legaturi puternice. Aceste folii confera o siguranta marita in regiuni cu vanturi puternice, sau o reducere a costurilor, putand fi produse la grosimi mai mici decat cele traditionale dar cel putin cu aceeasi rezistenta

ACHAIKA PLASTICS  – GRECIA,  este exclusiv specializata pentru producerea de folii de polietilena multistrat.

– Asigura o bogata varietate de tipuri de folii;
– Productie de folii de latimi mari;
– Toate produsele indeplinesc normele de calitate ISO-9001:2000.

DATE GENERALE DESPRE FOLIILE DE POLIETILENA UTILIZATE LA SOLARII

Toate materialele plastice sunt supuse degradarii in timp (imbatranirii), datorate efectelor radiatiei solare, a caldurii şi a oxigenului. Perioada medie de degradare a foliilor pentru solarii, este de 3-9 ani.

PERIOADA MARE DE FOLOSIRE

Pentru a prelungi timpul de utilizare a foliilor, se adauga in masa de polimer compuşi chimici, cunoscuti sub numele de stabilizatori UV (raze ultraviolete) pentru protejarea fata de radiatiile UV, antioxidanti pentru protejarea fata de degradarea termica.
Ca stabilizatori UV se folosesc in tehnologie:
– compuşi de nichel;
– derivati de amine (HALS).

EFECTUL TERMIC

Radiatiile solare patrund in timpul zilei in solarii, şi incalzesc solul şi aerul. In timpul noptii, caldura „scapa” prin 3 mecanisme:
– radiatiile infraroşii (IR) cu lungime de unda mare (7-14 microni) sunt transmise prin atmosfera;
– circulatia din interiorul solarului spre exterior;
– transmisia prin folie.

Aceasta determina o scadere rapida a temperaturii, şi uneori la aşa-numita „inversie de temperatura”, cand temperatura din interiorul solarului scade sub temperatura din exterior.
Foliile  ACHAIKA PLASTICS  contin aditivi care absorb radiatiile IR şi reduc pierderea de caldura din timpul noptii. Foliile termice retin pana la 75-80% din radiatiile IR de lungime de unda mare, fata de 40-45%, cum sunt foliile normale.
Studiile au relevat ca beneficiile datorate foliilor termice in ferme sunt de peste 20-30%.
In acest sens, foliile in 3 straturi obtinute prin co-extrudare, sunt şi mai rezistente in timp şi conditii vitrege.

TRANSPARENTA ŞI DIFUZIA

Transmisia cat mai mare a luminii prin folie este esentiala pentru dezvoltarea plantelor. Cu cat primeşte mai multa lumina, cu atat activitatea fotosintetica a plantei e mai intensa, şi planta se dezvolta mai repede şi mai viguroasa.
Experienta in productie, precum şi calitatea materialelor folosite asigura o transparenta maxima a foliilor ACHAIKA PLASTICS , de pana la 92%.

EFECT ANTI-CEATA

Picaturile formate in interiorul solariilor datorita condensarii apei, au consecinte negative: reduc transmisia luminii, favorizeaza aparitia bolilor etc.
De aceea au fost concepute folii speciale, cu efect „anti-ceata”, cu aditivi speciali, care micşoreaza tensiunea superficiala dintre folie şi apa, şi formeaza, in loc de picaturi, o pelicula fina de apa, care se scurge pe suprafetele foliei. Acest efect dureaza in medie 2 ani (in mod normal 18 luni).

Folii pentru agricultura

Date de Contact

Razvan Andrei

Telefon: +4-0722-245-761;

E-mail: razvan@sisteme-irigatii.ro

Bitu Bogdan

Telefon: +4-0733-071-195;

E-mail: bogdan@sisteme-irigatii.ro

Gabi Gurbanescu

Telefon: +4-0728-968-200;

E-mail: gabi@sisteme-irigatii.ro

Punct de lucru

Strada Cuza-Voda nr 81F, Targu Frumos, Iasi, Romania.

Persoana de contact: Moroi Echim

Telefon: +4-0751-170-803;

Sediu Social / Depozit Central

Strada Portului nr 2A, Calarasi 910041, Romania.

Telefon: +4-0372-776-426;

Fax: +4-0242-318-319;

E-mail: office@sisteme-irigatii.ro

Parteneri

Idromeccanica Lucchini: www.idromeccanicalucchini.it

Agrodrip S.A: www.agrodrip.gr

Ziko S.A: www.ziko.gr

Achaika Plastics S.A: www.achaika.gr

Eurodrip S.A: www.eurodrip.gr

Folie microporoasa anti-inghet Agril si Novagril!

Folie microporoasa AgrilOdata cu instalarea sezonului rece, apar problemele de protejare a plantelor de temperaturile din ce in ce mai scazute de afara. Agricultorii din toate zonele urmaresc astfel protejarea culturilor de verdeturi din sere solarii si camp, sau extinderea culturii pentru protejarea de bruma la culturile de legume din camp, precum ardeiul si gogosarul. Cea mai utilizata metoda este folosirea foliei microporoase, anti-inghet, de tip Agril sau Novagril. 

Prima data, acest tip de folie a fost inventata in Franta, denumirile de Agril si Novagril (Agryl si Novagryl sunt de fapt denumirile corecte) fiind brevetate de firma producatoare. Companiile din Turcia si Grecia care au copiat produsul nu au voie sa foloseasca aceste denumiri in definirea produselor lor, introducandu-se astfel denumirea de folie microporoasa.
SemintePlante.ro distribuie atat variantele frantuzesti (mai scumpe in  comparativ cu cele turcesti, insa originale), dar si pe cele turcesti.
Recunoasterea produselor originale de tip folie microporoasa Agril sau Novagril, se poate face dupa logo-ul scris pe ambalajul foliei, care arata ca cel de mai jos:

Care este diferenta dintre Agril si Novagril ?

De-a lungul timpului, o mare parte din cultivatori m-au intrebat diferenta dintre folia microporoasa Agril si folia microporoasa anti-inghet tip Novagril. O mare parte din acestia considerau ca diferenta este data de grosimea materialului. Nimic mai fals. Poate exista atat folie microporoasa Agril de 19 grame/ metru patrat, cat si folie microporoasa tip Novagril, de 19 grame pe metru patrat.
Diferenta intre cele doua materiale este data de faptul ca folia Novagril este realizata mecanic, de o masina care dispune 3 randuri de filamente, oferind foliei Novagril, in comparatie cu folia Agril, o elasticitate mai mare.

SemintePlante.ro, ofera din standard folie microporoasa Agril de 19 grame/metru patrat si folie Novagril tot de 19 grame/metru patrat.

Avantajele folosirii foliei microporoase anti-inghet Agril

Primul avantaj al folosirii foliei microporoase anti-inghet este dat de faptul ca, aplicarea acesteia pastreaza o temperatura cu pana la 5 grade in plus, fata de temperatura de afara, daca este montata in camp deschis. In cazul in care este montata in solarii, temperatura de sub folie poate creste cu pana la 10 grade C, fata de temperatura de deasupra foliei.
Un alt avantaj important este dat de faptul ca, fiind o folie cu pori, aceasta permite circulatia aerului intre mediul acoperit, si cel de la suprafata, dar si circulatia apei.
Pe langa cele spuse, folia microporoasa optimizeaza sistemul hidric al plantei si creaza un microclimat mai bun, ce va duce la o dezvoltare mai rapida a plantei, in conditii relativ neprielnice.
De asemenea, folia microporoasa protejeaza plantele de ploi si vanturi puternice.

Circulatia luminii nu este o problema, folia microporoasa, atat Agril, cat si Novagril, permite trecerea pana la 80% a luminii catre planta.

Fiind usoara, greutatea ei variind in functie de tip intre 17 grame per metru patrat si 23 de grame per metru patrat, folia nu afecteaza cresterea plantelor. Aceasta se foloseste cu succes la culturile de varza timpurie si extratimpurie, salata, spanac, ridichii, andive, pepeni.
Plantele cu varf de crestere sensibil, cum sunt tomatele sau ardeiul pot avea de suferit in cazul aplicarii directe a foliei pe planta. Se recomanda in acest caz, folosirea unor arcade sau a unor stalpi de sustinere, astfel incat folia sa nu stea fix pe varful de crestere al plantelor.

 

 

DESCRIERE PLASA ANTI-GRINDINA, 3.8 LATIME X 100 ML (380 M²)

Beneficii client:

– Foarte rezistenta, ofera produselor dumneavoastra protectie maxima impotriva grindinei, a ploilor si a furtunilor;

– Protejeaza pomi fructiferi, arbustii si legumele de deteriorarile cauzate de grindina.

– se poate utiliza si ca protectie impotriva pasarilor

-este refolosibila ceea ce inseamna ca va asigura minim 4 ani deutilizare

Avantaje produs:

– este confectionata din fire sintetice foarte fine, tricotate sau tesute si stabilizate UV;

-isi mentine forma in timp

-este rezistenta la rupere

Descriere produs:

Plasa anti-grindina sau anti-pasari este confectionată din fire sintetice foarte fine, tricotate sau tesute si stabilizate UV. Aceste invelitori pot fi furnizate in doferite modele, facute intotdeauna pe comanda. Foarte rezistente, ofera produselor dumneavoastra protectie maxima impotriva grindinei, a ploilor si a furtunilor.

Despre Noi si Jardina.eu

relatii clienti: 0745 074 648

Suntem specializati in comercializarea trandafirilor si a pomilor fructiferi de inalta calitate. Oferim informatii profesionale pentru ingrijirea si cultivarea acestora. Comunicam permanent cu clientii nostri, oferind sfaturi valoroase si ne angajam sa ii tinem mereu informati cu privire la noutatile din domeniu. Personalul nostru sta mereu la dispozitie cu solutii optime legate de problemele care pot aparea in intemeierea, intretinerea si ingrijirea gradinilor si a livezilor.

Suntem dedicati in oferirea unei game largi de produse de calitate pentru cei care sunt in cautarea butasilor de trandafiri, a pomilor fructiferi si a accesoriilor pentru gradina. Avem proceduri stricte de control al calitatii, care impun ca toate produsele comercializate sa fie de calitate exceptionala.

Succesul nostru se bazeaza pe inalta calitate a pomilor fructiferi si a trandafirilor de gradina. Serviciile excelente si sfaturile profesionale, care insotesc toate produsele noastre, au convins clientii sa revina mereu si sa ne recomande mai departe.

Comenzile se pot efectua online, prin email sau telefon iar livrarile le facem la orice adresa din Romania (si nu numai).

Garantia Noastra

Garantam satisfactia dumneavoastra in totalitate! Daca plantele au fost deteriorate in timpul transportului, va rugam sa ne contactati imediat. In cazul in care planta dumneavoastra a primit ingrijirile recomandate de noi si, totusi, nu sunteti satisfacuti de cum arata, va rugam sa ne anuntati si o vom inlocui gratuit.

Pentru conditii meteorologice extreme, neglijare, acte imprevizibile ale naturii sau vandalism nu ne putem asuma raspunderea pentru starea plantelor. Garantia noastra se refera la calitatea plantelor pe care le furnizam dar nu acopera si pagubele facute de boli, daunatori sau conditii meteo nefavorabile (perioade geroase, cu temperaturi sub -15 °C, in care plantele nu au fost protejate, seceta, inundatii, etc.)

Relatii Clienti

Contactati-ne
Aveti nevoie de ajutor sau aveti intrebari? Personalul nostru prietenos va sta la dispozitie de Luni pana Sambata intre orele 9:00 si 17:00.
Ne puteti contacta prin email la: office@jardina.eu sau telefon la: 0745 074 648.

Puteti face comenzile online, prin email sau la telefon
Telefon: +40 745 074 648
Fax: + 40 213 580 495 oricand
Email: office@jardina.eu
Adresa Postala: Jardina.eu, Loc. Miheleu 136, Jud. Bihor, Romania

INFORMAŢIE DE CONTACT

 

  +40 745 074 648           office@jardina.eu

Buchetul cu suflet…simplu si cu bani putini

Cred ca sunteti de acord ca un buchet comandat si daruit este un gest la care ti se raspunde cu caldura unui zambet. Dar un buchet facut chiar de tine in care presari si emotia ta va fi UNIC, nu-i asa?

Voi realiza in 3 pasi un buchet pe care poti sa-l faci si tu acasa si, cu siguranta, pe langa faptul ca este mult mai avantajos din punct de vedere financiar, totodata vei pune in el si o particica din inima ta. Hai sa-l numim in continuare “buchetul cu suflet”. Acest buchet il voi realiza pentru fetita mea, fiindca este ziua ei. Si fiindca ei ii plac culorile vesele, am ales flori care sa zambeasca.

1
Pas 1. Cumparam florile si le pregatim pentru a putea fi aranjate cu grija in buchet. Vreau sa cheltui numai 35 de lei asa ca am cumparat: 1 fir de trandafir, 1 fir santini, 2 fire mini rose, 3 fire crizantema olandeza si 3 frunze aspidistra ca in imaginea din stanga.

2
Pas 2. Deoarece culoarea predominanta este galben (culoare de baza) inserez celelalte flori printre ele pentru a „sparge” culoarea, iar la sfarsit voi adauga frunzele de aspidistra care vor contura buchetul si pe care le indoi si le capsez.

3
Pas 3. La final, imi doresc ca florile sa ramana stranse, asa ca le-am legat cu un simplu elastic. Ca ambalaj am ales plasa verde pentru a acoperi cat mai putin buchetul si l-am legat cu funda organza. La un buchet trebuie sa iasa in evidenta florile, nu ambalajul. Nu-i asa ca a iesit frumos buchetul meu cu suflet?
V-am spus ca este simplu, incercati si voi si spuneti-mi daca ati avut succes.

4

 • CREEAZA O POVESTE IN GRADINA TA

  Creeaza o poveste in gradina ta

 • SOIURI DOMNEȘTI DE MERI ȘI PERI

  soiuri domnești de meri și peri

Livrare Gratuita : Pomi fructiferi : Tranafiri de Gradina Oferte speciale, promotii trandafiri, pomi fructiferi, nuci
DIVERSITATE FASCINANTA & CALITATE PREMIUM
TRANDAFIRI DE GRADINA
Marilor iubitori ai gradinilor frumoase le oferim cei mai frumosi trandafiri pentru gradina. Astfel, chiar din vara care urmeaza, te vei bucura de propriul coltisor de rai, cand gradina se va umple de flori si va fi printre cele mai frumoase si mai fericite gradini din lume.
Trandafiri de gradina calitate superioara
PLANTEAZA
POMI
FRUCTIFERI
TRADITIONALI
Bucura-te impreuna cu intreaga familie de fructele sanatoase si pline de vitamine ale acestor pomi cu adevarat rezistenti la boli si la daunatori. Comanda si Rezerva acum! Fa-le o surpriza celor dragi!

Personalul nostru sta mereu la dispozitie cu solutii optime legate de problemele care pot aparea in intemeierea, intretinerea si ingrijirea gradinilor si a livezilor. Suntem dedicati in oferirea unei game largi de produse de calitate.

Pomi fructiferi superproductivi, BIO & stravechi

 

-10% PENTRU MARII IUBITORI DE FRUCTE SANATOASE PLINE DE VITAMINE
POMI FRUCTIFERI STRAVECHI
CIRESI : SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI : DE ANUL2 : COROANA FORMATA
de la: € 9,79
PERI : SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI : DE ANUL2 : COROANA FORMATA
de la: € 9,29
CAISI : SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI : DE ANUL2 : COROANA FORMATA
de la: € 9,49
NUC / SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI
de la: € 15.54
PRUNI : SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI : DE ANUL2 : COROANA FORMATA
de la: € 9.45
MERI : SELECTIE POMI FOARTE PRODUCTIVI : DE ANUL2 : COROANA FORMATA
de la: € 9.25
NUC Altoit : Chandeler : Foarte Productiv
CHANDLER : NUC ALTOIT
€ 15.20
Chandler este recunoscut ca avand cea mai mare productivitate de nuci.
FRANQUETTE : NUC ALTOIT
€ 15.15
Miez frumos, gust extraordinar. Este cel mai renumit soi de nuc din Ungaria.
Nuc altoit : Milotai
Trandafiri de Dulceata
Iubitorii dulcetei de trandafiri au ocazia sa isi achizitioneze propriii Trandafiri de Dulceata. Frumusetea deosebita si parfumul fabulos dau nastere unei dulceti gustoase si sanatoase. Comandati acum si va puteti bucura de o surpriza aparte pe care o puteti face celor dragi!
-15% PENTRU MARII IUBITORI DE DULCEATA PARFUMATA
TRANDAFIRI DE DULCEATA
Trandafiri pentru dulceata si ulei.
TRANDAFIR DE DULCEATA
ROSA DAMASCENA
€ 5,30
Tranafiri de Dulceata Rose de Rescht
TRANDAFIR DE DULCEATAROSE DE RESCHT
€ 6,25
TRANDAFIRI DE GRADINA PENTRU GRADINI MAI FRUMOASE
-10%
trandafiri la promotie, preturi speciale
-10% PROMOTII TRANDAFIRI
Reduceri mari pentru marii iubitori de gradini frumoase
-10 %
trandafiri pomisori copacei pe picior
TRANDAFIRI POMISORI
Ofera in gradina un efect extrem de decorativ
de la € 23,50
trandafiri urcatori cataratori
TRANDAFIRI URCATORI
Sunt frumosi si sunt un fundal colorat fantastic
de la € 7.12
CELE MAI CUMPARATE PRODUSE
POMI & TRANDAFIRI
Rose de Rescht - Petale de trandafiri pentru dulceata
TRANDAFIRI DE DULCEATA : ROSE DE RESCHT : RADACINA NUDA
Pafum puternic si placut. Se obtine un sirop frumos si o dulceata gustoasa.
€ 6.25
cires productiv ciresi productivitate mare
CIRESI : SOIURI FOARTE PRODUCTIVE
Fructul este cu pulpa pietroasa si gust dulce acidulat. Este foarte productiv si prezinta o buna rezistenta la ger. Pomii sunt de anul 3 cu coroana formata.
€ 9,79
pomi casi mare productivitate
CAISI : SOIURI FOARTE PRODUCTIVE
Frutele sunt mari cu fermitate medie. Pulpa fructului este dulce si o culoare galben-aurie. Pomii sunt de anul 3 cu coroana formata.
€ 9,49
meri superproductivi pomi fructiferi
MERI : SOIURI TADITIONALE SI MODERNE
Meri rezistenti la boli si daunatori. Fructe sanatoase si pline de vitamine. Pomii sunt de anul 3 cu coroana formata.
de la € 9,25
” Calitatea superioara a tuturor produselor noastre ne asigura un loc aparte in topul comerciantilor. Soiurile oferite de noi detin certificate de calitate si pasapoarte fito-sanitare. Comercializarea este autorizata de Ispectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor (ITCSMS) BIHORSuccesul nostru se bazeaza pe inalta calitate a pomilor fructiferi si a trandafirilor de gradina. Serviciile excelente si sfaturile profesionale care insotesc toate produsele noastre au convins clientii sa revina mereu si sa ne recomande mai departe.”
– Viaceslav Buhna, owner Jardina.eu
 La Jardina.eu preturile sunt exprimate in EURO, deoarece comercializam produsele  in tarile din intreaga Uniune Europeana.
Puteti plati cum va este mai convenabil, prin:
· Card bancar
· Ordin de plata in LEI la cursul BNR din ziua facturarii.
· Ramburs la curier in LEI la cursul BNR din ziua expeditiei.

TRANDAFIRI DE GRADINA

PENTRU GRADINI MAI FRUMOASE

 • Odata cu produsele achizitionati si experienta noastra in cultivarea plantelor ornamentale si a pomilor fructiferi.
 • Oferim garantie si calitate la standarde mai ridicate decat cele din Europa.
 • Oferim servicii de exceptie si sfaturi profesionale pentru a va ajuta atunci cand aveti nevoie
 • Puteti comanda online, email sau telefon
 • Puteti plati cum va este mai usor: prin Card Bancar, Transfer bancar sau Ramburs la curier
 • Livram la domiciliu oriunde in Romania si in restul Europei
 • Trimitem regulat Newsletters cu sfaturi si informatii utileTrandafirul Double Delight : Colectia Magnifique
Colectia Magnifique

Double Delight : Jardina

€ 9,90
Unul dintre cei mai apreciati trandafiri de gradina din lume. Parfum fantastic, flori duble frumoase cu o combinatie de culori atragatoare, un crem inconjurat de un inel de culoarea capsunilor. Este unul dintre trandafirii care detine printre cele mai multe medalii de aur si argint. Mentionam: Medalia de aur la Baden-Baden in 1976, Medalia de aur la Roma 1976, Premiumul pentru jocul de parfum 1986, A fost inclus in World Hall of Fame Rose in 1985
Trandafiri cu radacina nuda sau la ghiveci, calitate A (PREMIUM)Toti trandafirii cu radacina nuda sau cu radacina la ghivece, au 2+ ani si sunt altoiti pe radacini viguroase de maces, cu un sistem radicular bine dezvoltat. Plantele sunt tratate preventiv impotriva bolilor sau daunatorilor de minim 8 ori pe an, astfel butasii pe care vi-ii oferim sunt fara boli. Fiecare butus, cu o grosime incepand de la 8 mm, are minim 2 sau 3 ramuri in cazul urcatorilor.

Trandafirii nostri sunt cultivati la camp, cu o distanta minima de 15 cm intre rasaduri, astfel incat radacinile au suficient spatiu pentru a se dezvolta viguros. Daca ar fi sa ambalam trandafirii nostri cu rumegus sau turba la radacina, atunci pachetul ar fi cat o sticla de 2 litri.

Aflati mai multe »

Ce trebuie sa stiti cand cumparati trandafiri pentru gradina.

Garantam in totalitate calitatea superioara a trandafirilor nostri cu radacina nuda sau cu radacina la ghiveci. Datorita vastei experiente in cresterea, recoltarea, stocarea si livrarea tufelor si a butusilor de trandafiri, calitatea trandafirilor oferiti de noi este de minim nivel A (PREMIUM), plasandu-se la standarde mai ridicate decat cele din restul Europei. Astfel, odata cu frumosii trandafiri, beneficiati si de vasta noastra experienta in cresterea si ingrijirea trandafirilor. Va oferim atat informatii cat si sfaturi de specialitate pentru o gradina frumoasa si bine intretinuta.

OFERTA

* Pomi Fructiferi

Aici gasiti pomi fructiferi de cea mai buna calitate, altoiti si certificati. Avem soiuri unice in Romania. Comercializam puieti, in anul 2, de Ciresi, Meri, Peri, Caisi, Visini, Nectarini, Nuci si alti pomi fructiferi – toti de calitate PREMIUM, a caror prindere este garantata. Puietii au radacinile viguroase, bine dezvoltate si coroanele formate, cu avantajul de a intra pe rod cu 1-2 ani mai devreme.

Jardina va pune la dispozitie o gama variata de arbusti fructiferi foarte sanatosi si vigurosi. Aici puteti gasi cei mai profitabili arbusti fructiferi precum : zmeur, coacaz si mur, ce au o cerere tot mai ridicata pe teritoriul Romaniei cat si pe teritoriul Uniunii Europene.

* Promotii

Oferte Speciale / Promotii

Din pacate, produsele aflate in promotie sunt valabile in limita stocului disponibil.

New_Holland

 

Inaugurat în cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se referă la un nou tip de utilaj  fără șofer care poate efectua o gamă largă de operații agricole în fiecare moment al unei zile de lucru. Tractorul poate ajunge pe sola de lucru în mod autonom, pe drumurile care leagă ferma de câmp și are capacitatea de a lucra împreuna cu celelalte tractoare autonome sau cu alte tractoare tradiționale, controlate de operator. Echipat și cu cabină, utilajul poate fi condus, de asemenea, și de un operator.

La prima vedere, din punct de vedere vizual, tractorul T8 Blue Power pare unul standard, dar odată cu prezentarea primelor imagini ale tractorului și a capacităților sale operaționale incredibile veți avea surpriza unei incursiuni în viitorul agriculturii, un viitor în care rolul major este deținut de mașinile autonome care au capacitatea de a redefini agricultura.

“Tractorul autonom NHDrive ne oferă oportunitatea de a deschide noi orizonturi către viitorul agriculturii”, afirmă Carlo Lambro, Brand President al New Holland Agriculture.

„Agricultura va deveni din ce în ce mai responsabilă pentru asigurarea disponibilității alimentelor produse într-o manieră eficientă și sustenabilă. Un tractor autonom, care are capacitatea de a munci zi și noapte, ajută la rezolvarea problemei lipsei de personal calificat în timpul campaniilor agricole, profită 100% de zilele cu vreme favorabilă anumitor munci agricole și maximizează folosirea rațională a resurselor.”

O evoluție bazată pe eficiență și sustenabilitate

Dezvoltat de CNH Industrial în colaborare cu furnizorul său de tehnologie Autonomus Solutions Incorporated, liderul industriei de soluții autonome off-road, tractorul autonom New Holland NHDrive este un vehicul fără pilot care are autonomie completă și care poate fi monitorizat și controlat prin intermediul unui calculator sau prin intermediul unei tablete portabile cu interfață. Acestea le dau fermierilor posibilitatea de a accesa datele din tractor și implement, de oriunde s-ar afla, în locații diferite.

Acest lucru facilitează luarea deciziilor în timp util. Mai mult decât atât, fermierii vor avea control total și drept de proprietate asupra datelor colectate.

Un ecran reprezintă grafic drumul pe care îl parcurge tractorul, un altul afișează date transmise în timp real de cameră, oferind utilizatorului până la patru imagini (două din fața utilajului și două din spate). Un al treilea ecran permite monitorizarea și modificarea datelor utilajului și parametrii implementului precum viteza motorului, nivelul de combustibil și setările implementului, incluzând norma de însămânțare sau adâncimea de lucru. De asemenea, drumul către solă poate fi programat indiferent dacă se iau în calcul drumuri de exploatare sau drumuri principale.

Tractorul NHDrive autonom poate fi echipat cu o semănătoare, fiind astfel capabil să însămânțeze autonom  următoarea cultură, imediat în spatele combinei.

Parametrii tractorului și ai implementului pot fi monitorizați și controlați permanent, folosind o aplicație instalată pe tabletă, ideală pentru automatizare supravegheată, putându-se astfel face modificări ori de câte ori este nevoie.

Capabil să lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, tractorul NHDrive ajută la reducerea riscurilor asociate cu erorile umane așa cum rezultă din planurile predeterminate și optimizate ale tuturor categoriilor de activități. De asemenea, tractorul atingă niveluri de productivitate și eficiență mai înalte decât tehnologia tradițională.

În viitor, tractorul NHDrive va fi capabil de automatizarea deplină a manipulării cerealelor în timpul campaniei de recoltare când, prin echiparea sa cu o remorcă, va putea efectua operații de încărcare, transport și descărcare.

Două tractoare într-unul singur

Tractorul NHDrive este echipat cu o cabină identică cu a unui tractor T8 standard. Acest lucru înseamnă că tractorul poate fi folosit și pentru operații care nu suportă încă autonomie completă precum operațiile cu încărcător frontal sau transportul cu viteză ridicată pe drumurile publice.

Tractorul NHDrive se poate deplasa pe trasee predefinite. Este nevoie doar să programați încotro să se deplaseze și ce trebuie să facă odată ajuns la destinație, iar tractorul se va apuca de treabă, fie individual, fie în tandem cu alte utilaje.

Tractorul NHDrive utilizează tehnologia agricolă de precizie avansată PLM (Precision Land Management) care este foarte accesibilă tuturor utilizatorilor și care este în mod continuu susținută de specialiștii New Holland.

De asemenea, tractorul se deplasează pe drumurile practicabile din câmp, care sunt indicate de software, după ce acesta ia în calcul parametrii legați de dimensiunea și forma solelor, obstacole existente și lățimea implementului care urmează să fie utilizat. Mai mult decât atât, tractorul este pe deplin compatibil cu toate soluțiile PLM. Pe viitor, acest tractor va avea abilitatea de a utiliza datele privind producția anterioară și de a efectua operații de maximă precizie, an după an. Rezultatele sunt creșterea eficienței operaționale și capacitatea de a realiza lucrările într-un timp cât mai scurt.

Datorită unei combinații de radare tip LiDAR (gamă de lasere de detectare) și de camere RGB, tractorul poate detecta o gamă largă de tipuri de obstacole din câmp. Atunci când un obstacol este detectat, tractorul trimite un mesaj către interfața interactivă, iar persoana responsabilă va decide dacă tractorul poate evita sau ocoli obstacolul și modalitatea în care va face acest lucru.

În viitor, întreaga gamă de tractoare, precum și alte echipamente agricole vor fi echipate cu tehnologia NHDrive. Totodată, este posibilă eliminarea completă a cabinei în construirea viitoarelor tractoare autonome.

Despre New Holland Agriculture

Reputația New Holland Agriculture este construită pe baza succesului clienților, producătorilor de cereale, crescătorilor de animale, antreprenorilor, viticultorilor și inginerilor agronomi. Aceștia pot beneficia de cea mai largă gamă de produse inovatoare și servicii: o linie completă de echipamente, de la tractoare la mașini de recoltare, completate de servicii financiare personalizate de la specialiști în agricultură. O rețea de distribuție profesionistă la nivel mondial și angajamentul New Holland pentru excelență, garantează fiecărui client în parte o experiență unică. Pentru mai multe informații despre New Holland accesați www.newholland.com
New Holland Agriculture este un brand CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI), un lider global în sectorul bunurilor de capital, cu experiență în domeniul industrial, o gamă largă de produse și o prezență la nivel mondial. Mai multe informații despre CNH Industrial pot fi accesate online pe www.cnhindustrial.com

Despre AgroConcept Impex

Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.

AgroConcept adaugă în portofoliu Casella, lider în producția de utilaje și sisteme pentru irigații;

casella-1-1

 

In cadrul Târgului Internațional de la Bologna (EIMA),         AgroConcept Impex SRL, importator exclusiv New Holland Agriculture in România, a adăgat în portofoliu, pe lângă mărcile New Holland și Kverneland,  compania Casella, lider în construirea și producția de utilaje și sisteme pentru irigații, sisteme pentru distribuirea de îngrăsăminte și în utilizarea tehnologiei prin satelit VRT.

Casella, înființată în anul 1954 în Italia, are în prezent cca. 100 de angajați. Cu sediul la Carpaneto Piacentino, în centrul Italiei, atelierele Casella  ocupă o suprafață de peste 75 000 mp. și produc anual o gamă complexă de tamburi de irigat, motopompe, conducte îngropate, scarificatoare cu injectare subterană de îngrăsământ, precum și o serie de tehnologii pentru agricultura de precizie.

La nivel internațional, Casella se remarcă ca și inventator si producător al irigatorului cu motor mono-cilindru independent și sistem hidraulic, dar și al celui mai mare și mai productiv irigator din lume, cu un diamteru de 180 mm și 430 m lungime.

De asemenea, în anul 2000, când agricultura de precizie era doar la început, Casella a lansat în premieră pe piață primul irigator cu rate variabile (VRT), un utilaj ce funcționează pe baza unei hărți tematice generată de un senzor și care acționează în timp real în funcție de dezvoltarea vegetației și a micro-climatului culturilor, viilor și livezilor.

În acest context, parteneriatul dintre cele două companii este unul firesc.

„Dezvoltarea unor noi sisteme de irigații este o prioritate pentru mulți fermieri din România, mai ales pentru cei din zonele cu risc mare de secetă. Ne-am dorit să includem in portofoliul nostru una dintre cele mai renumite mărci de pe piața de profil, un lider de piață, în așa fel încât  fermierii să primească nu numai produse de o calitate excepțională, dar și expertiza si consultanța în teren de care au nevoie. Casella răspunde tuturor acestor solicitări și suntem foarte încântați să îi avem în oferta noastră”, a declarat Alessio Castelli, CEO AgroConcept

casella-partnership

Pentru oficialii Casella, „AgroConcept este cel mai potrivit partener pentru a garanta profesionalism, eficiență și, mai ales, servicii post vânzare de încredere. În plus, cele 12 locații naționale asigură o prezență vitală în teritoriu și un acces permanent la gama noastră de produse și servicii

Despre AgroConcept Impex

Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase.

Despre Casella

Casella a fost înființată în anul 1954 de către Ugo Casella și este condusă acum de Francesco, Ettore, Paolo și Roberto Casella. Este lider în constuirea de utilaje și sisteme pentru irigații, sisteme pentru distibuirea de îngrășăminte și în utilizarea tehnologiei prin sateit VRT. Adresa web: www.casella.it.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a devenit  Membru al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România (CCIFER)

aisr2

Alianţa Industriei Seminţelor din România va face parte şi va activa în „Grupul de lucru pe agricultură” condus de  Sebastien Record, şi care prezintă o agendă axată pe trei priorităţi: informarea continuă asupra subiectelor de actualitate din agricultură, abordarea structurată a dialogului cu partenerii instituţionali şi organizarea filierelor profesionale. Pe termen lung, se doreşte identificarea partenerilor pe piaţă din România.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta o voce a industriei de seminţe din România şi de a asigura un dialog deschis şi permanent cu toate asociaţiile profesionale şi patronale din agricultură românească, precum şi cu autorităţile, în procesul de reglementare a seminţelor certificate din ţară noastră

Membrii Alianţei Industriei Seminţelor din România reprezintă peste 70% din piaţa domestică, reunind zece mari companii (Bayer, Caussade Semences, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, Procera, RAGT şi Syngenta), care produc, testează şi comercializeaza seminţe de calitate, adaptate condiţiilor de cultură din ţara noastră, oferind soluţii durabile fermierilor. Începând cu anul 2016, Alianţa Industriei Seminţelor din România are că Membru Onorific – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, iar din luna ianuarie 2017 şi Institutul de Fitotehnie Porumbeni din Republica Moldova.

Creată în 1996, CCIFER exprimă o poziţie comună a companiilor membre şi a investitorilor francezi în România în dialogul cu autorităţile publice. CCIFER reuneşte 500 de companii membre, cu capital francez şi românesc, atât mari întreprinderi, cât şi IMM-uri. În total, membrii CCIFER reprezintă 15 % din PIB-ul României şi peste 125 000 de locuri de muncă.

Apicultorii „bazaie”dar trantorii se zaharisesc; Ei au transmis o scrisoare deschisă ministrului Petre Daea

apicultura_Romania

“Domnule ministru,

Federația Asociațiilor Apicole din România ROMAPIS, împreună cu Uniunea de Ramură a Cooperativelor Apicole din România își exprimă pe această cale dezamăgirea și dezaprobarea modalității în care instituția pe care o conduceți a procedat la consultarea organizațiilor reprezentative ale apicultorilor cu privire la HG de aprobare a PNA 2017-2019, precum și a propunerilor de modificare a ordinului MADR nr. 119/2011 referitor la sistemul unitar de identificare a stupinelor și a stupilor. Deși am fost convocați în doua rânduri în ultimele 10 zile în acest scop nu ne-au fost puse la dispoziție textele respectivelor acte normative în discuție, așa cum am solicitat și ni s-a și promis la întâlnirea cu reprezentanții MADR din data de 20.02.2017. În aceste condiții, deși am fost chemați pentru a ne spune părerea asupra acestor subiecte de importanță fundamentală pentru apicultura României, practic am fost în imposibilitatea de a ne aduce contribuția la îmbunătățirea respectivelor acte normative, necunoscând ceea ce acestea conțineau.

Domnule Ministru, considerăm că această abordare a colaborării dintre MADR și beneficiarii Programului Național Apicol este complet eronată și prin urmare vă solicităm comunicarea de urgență a acestor documente în dezbatere către toate părțile interesate și reluarea procesului de consultare a apicultorilor după cel puțin 3 zile de reflecție și dezbatere internă în cadrul formelor asociative din apicultură. Vă mai solicităm măsurile minime de asigurare a eficienței unui asemenea proces corect de consultare care să aibă la bază dialogul cu formele de asociere reprezentative și legal constituite ale apicultorilor.”

Remorca pentru motocultor si motosapa

Remorca pentru motocultor si motosapa

Modele de remorca pentru motocultor si motosapa

Am vorbit pana acum despre multe modele de motocultoare si motosape, dar si despre diferitele accesorii ce se pot atasa acestor utilaje. Pe langa cele obisnuite ca freza de pamant, plugul, peria rotativa, prasitoare, rarita, masina de tuns gazon si semanatoare mai gasim un alt accesoriu foarte folositor in gospodarie. Este vorba despre remorca pentru motocultor si motosapa. Acestea sunt capabile sa transporte pana la 700 de kg iar unele modele pot depasi aceasta limita de greutate. Acest lucru este posibil deoarece materialele folosite la fabricare sunt de calitate si foarte rezistente, procurate doar de la cei mai buni furnizori.

Motocultoare profesionale ieftine. Vezi aici care sunt cele mai bune Top 5 Motocultoare pentru gradina ta. Alege un motocultor diesel sau pe benzina

Unde se poate folosi o remorca pentru motocultor sau motosapa?

Indiferent ca esti un agriculor, gradinar, padurar sau pur si simplu o vei folosi in gospodarie, o remorca este foarte utila la caratul recoltei, gunoiului, lemnului precum si la alte diverse sarcini. Folosind o remorca iti vei usura munca considerabil. Dar nu numai atat, caci pot sa va spun ca este si distractiv sa conduci un astfel de utilaj atasat unui motocultor sau unei motosape.

In functie de nevoile fiecaruia, oferta de remorci este foarte variata. Putem folosi remorci mai mici sau mai mari, depinde de lucrul pe care vrem sa il facem. Este evident ca suprafata de teren este direct proportionala cu cantitatea ce trebuie a fi transportata de remorca, deci vom avea nevoie de o remorca potrivita fiecarui tip de teren sau in functie de fiecare lucrare. Partea frumoasa este ca aceste remorci sunt compatibile cu aproape toate tipurile de motocultoare sau motosape.

Asadar am pus la treaba cateva remorci pentru a afla care este cea mai buna. Am intocmit astfel un top al celor mai bune remorci pentru motocultoare sau motosape.

Care este cea mai buna remorca pentru motocultor si motosapa – Top 4!

Desi se afla pe locul 4 in topul nostru pentru cea mai buna remorca pentru motocultor si motosapa, este totusi o alegere foarte buna.

 remorca pentru motocultor si motosapa ENERGO

Criterii Pro si Contra:

PROS:
 • Atasabila oricarui tip de motocultor sau motosapa
 • Frana mecanica de picior pe tambur
 • Cutie de depozitare a sculelor
 • Suspensie pe foi de arc
CONS:
 • Capacitate de transport medie – 500 kg

Dotari:

 • Carlig pentru remorcare
 • Sistem de franare pe tambur
 • Dimensiuni cutie pentru scule: 42cm x 25cm x 15cm
 • Dimensiuni cuva pentru transport: 118cm x 72cm x 28cm
 • Obloane laterale si spate
 • Roti de cauciuc
 • Scaun pentru sezut

 

3

Remorca Basculabila ROTAKT

Pe locul 3 avem remorca basculabila ROTAKT cu o capacitate de transport de 450-500 de kg. La fel ca cea de mai sus, este o remorca de capacitate medie dar cu o caracteristica foarte importanta, aceea de basculare. Astfel, descarcatul recoltei este mult mai usor datorita acestei dotari.

 remorca pentru motocultor si motosapa ROTAKT

Criterii Pro si Contra:

PROS:
 • Basculabila
 • Frana mecanica pe tambur actionata la picior
 • Suspensie pe foi de arc
CONS:
 • Capacitate de transport medie – 450 – 500 Kg
 • Nu are suport pentru picior de sprijin

Dotari:

 • Frana mecanica de picior pe tambur
 • Basculare
 • Scaun
 • Cutie pentru scule
 • Suspensie pe foi de arc
 • Capacitate de transport 450-500 kg
 • Dimensiuni: 128cm x 87cm x 37cm
 • Roti de cauciuc
 • Greutate: 90 kg

 

2

Remorca Gardenia 600

Pe locul 2 se afla remorca pentru motocultor si motosapa Gardenia 600. Acest tip de remorca cu o capacitate maxima de incarcare si transport de 600 kg, este compatibila cu toate tipurile de motocultoare si motosape existente pe piata. Intram astfel in categoria remorcilor putin mai incapatoare.

Criterii Pro si Contra:

PROS:
 • Capacitate Medie-Mare – 600 kg
 • Basculabila
 • Frana mecanica pe tambur
 • Scaun
 • Cutie pentru depozitarea sculelor
CONS:

Dotari:

 • Capacitate maxima de incarcare si transport: 600 kg
 • Frana mecanica pe tambur actionata la picior
 • Basculare
 • Scaun
 • Cutie pentru scule
 • Greutate: 60 kg
 • Suspensie pe foi de arc
 • Usor de montat
 • Usor de intretinut

 

1

Remorca Gardenia 700

Am pastrat ce e mai bun pentru sfarsitul clasamentului nostru. Asadar, locul 1 il castiga remorca pentru motocultor si motosapa Gardenia 700. Cu o capacitate mare de 700 de kg, aceasta remorca iti va usura munca in gospodarie considerabil fiind capabila sa transporte cantitati mari. Pe langa aceast lucru, remorca este basculabila, cu frana pe tambur actionata la picior, cu sistem de sezut care este totodata si cutie de depozitare a sculelor.

remorca pentru motocultor si motosapa gardenia 700

Criterii Pro si Contra:

PROS:
 • Capacitate Mare – 700 kg
 • Basculabila
 • Sistem de sezut 2 in 1 – Scaun + spatiu de depozitare
 • Greutate: 90 kg
 • Suspensie pe foi de arc
 • Usor de montat si intretinut
CONS:

Dotari:

 • Dimensiuni: 1500mm x 800mm x 300mm
 • Capacitate: 700 kg
 • Frana pe tambur actionata la picior
 • Suspensie pe foi de arc
 • Basculare pe spate
 • Scaun
 • Cutie pentru depozitarea sculelor

Cu aceasta incheiem clasamentul nostru, care speram ca a fost util si decisiv in alegerea unei remorci pentru motocultorul sau motosapa ta.

Tipuri de motosape

Tipuri de motosape

Tipuri de motosape folositoare in gradina Ce este o motosapa? Daca esti nou in domeniul gradinaritului, probabil ca ti-ai pus deja aceasta intrebare. O motosapa este acel utilaj …

Accesorii pentru motocultor

Accesorii pentru motocultor

Ce accesorii se pot atasa unui motocultor? A venit primavara si tu inca nu te-ai apucat de lucrat pamantul? Nu lasa pe maine ce poti face astazi, iar in secolul tehnologiei …

Motocultor ProGARDEN HS1100 D 13 CP benzina

Motocultor ProGARDEN HS1100 D 13 CP benzina

Motocultorul, promotorul culturilor infloritoare Un celebru proverb din popor ne spune ca pamantul indiferent cat de bun ar fi daca nu este lucrat ramane salbatic si pe buna …

Alege un Motocultor cu accesorii incluse

Alege un Motocultor cu accesorii incluse

Un motocultor competent, cheia operatiunilor agricole complete Dupa cum bine stim agricultura este elementul de baza al poporului fara de care acesta nu poate exista. Toate …

Ce motocultor sa cumpar?

Ce motocultor sa cumpar?

Un motocultor hobby sau unul profesionist? Ghidul unui motocultor cu adevarat util indiferent de suprafete Se spune ca primavara se numara bobocii si pe buna dreptate. …

Ce face un motocultor?

Ce face un motocultor?

Motocultorul, detaliul care face diferenta asupra unei culturi reusite Daca in trecut materialul uman facea diferenta asupra culturilor infloritoare, actionand manual pe o …

Ce face un motocultor?

Motocultorul, detaliul care face diferenta asupra unei culturi reusite

Daca in trecut materialul uman facea diferenta asupra culturilor infloritoare, actionand manual pe o distanta foarte mare de teren, in acest moment, in secolul in care traim, totul s-a mutat pe calea tehnologiei, care are in obiectiv sa scoata cele mai competente utilaje si masinarii, care sa aduca mari satisfactii mai ales in domeniul agricol, acolo unde orice detaliu conteaza.

Efortul fizic uman a fost rasplatit decenii intregi, atunci cand utilajele nu dadeau mare satisfactie, avand functii reduse si fiind limitate din punct de vedere al functionalitatii, insa sanatatea oamenilor era afectata, mai ales in perioadele in care temperaturile erau foarte ridicate.

Insa in acest moment, producatorii de pretutindeni vin si ne ofera solutii care nu sunt de refuzat, motocultorul, fiind acel tip de masinarie capabil sa raspunda tuturor provocarilor care ii ies in cale.

De ce am alege un motocultor pentru suprafete medii, mici sau extinse? Acest dispozitiv are o constructie tehnica ce se bazeza pe rapiditate, fiabilitate, confort si ergonomie.

ce este un motocultor

Ce este un motocultor?

Mai exact, este o masinarie ce are la baza o transmisie cu un ansamblu in forma de melc, un lant si o cutie de viteza.

In popor, aceste dispozitive mai pot fi gasite si sub forma de motocultivator si pe buna masura, procesele agricole complexe fiindu-i destinate ori de cate ori este solicitat.

Utilitatea unui astfel de motocultor se raporteaza in maruntirea diferitelor tipuri de soluri, mai ales a celor cu o structura dura, lucru pe care un alt utilaj nu il poate face pe timp indelungat, constructia sa si materialele nepermitand acest lucru.

Mai mult decat atat, accesoriile ce pot fi atasate cu ajutorul tijei pot ajuta la pregatirea solului pentru insamantare, bilonare sau presare, lucru care la alte masini din domeniul agricol nu este posibil.

Spre exemplu la o motosapa se pot atasa doar 2-3 accesorii care pot ajuta la astfel de procedee agricole complexe, iar suprafata prelucrata este una semnificativ mai mica.

ce este un motocultor 2

Care sunt alte argumente care confirma intrebuintarea unui motocultor in industria agricola?

Puterea motorului de obicei face diferenta mai ales in ceea ce priveste economisirea timpului, iar in acest moment se poate lucra chiar si la foc automat, totul fiind terminat in doar cateva zile, producatorii oferind motoare chiar si de 12-14CP, aratand ca totul se poate, chiar daca majoritatea sunt curpinse intre 5 si 7CP.

Mai mult decat atat, motocultoarele sunt acea dovada ca un om nu mai trebuie sa duca greul in ceea ce priveste procesele agricole, iar ghidonul reglabil, controlul usor al sau datorita greutatii reduse si diferiti senzori pot ajuta la o functionare adecvata a sa.

mini motocultor honda

Ce alte puncte tari mai prezinta un motocultor astfel incat sa ne determine sa luam calea sa?

Un aspect care probabil creeaza disconfort atunci cand vine vorba de astfel de masini pentru terenuri il reprezinta producerea de vibratii atunci cand acesta este in functiune.

Motocultorul prezinta un sistem antivibratii care sa nu ne provoace diferite stari sau dureri de cap, cum multi agricultori s-au plans atunci cand se aflau pe camp.

Mai mult decat atat, producatorii de motocultoare dau posibilitatea tuturor oamenilor pasionati de lucrat pamantul sa faca economie de bani in ceea ce priveste intretinerea si combustibilul, constructia sa tehnica ajutand la un consum redus, iar calitatea combustibilului fereste mecanismul de uzura, functia eco venind si confirmand ca un motocultor poate fi exact prietenul naturii.

Insa la ce capitole trebuie sa fim atenti in constructia motocultoarelor?

Dimensiunile operabile asupra solului fac de departe diferenta atunci cand vine vorba de achizitionarea motocultoarelor, iar in acest caz cu siguranta v-ar interesa pana la ce dimensiuni operabile se poate actiona atat din punct de vedere al latimii cat si al adancimii.

Un motocultor profesional poate ajunge la latimi de pana la 140 cm, iar cele hobby sau semiprofesioniste, datorita unei constructii ceva mai modeste, nu depasesc valoarea de 80-100 cm.

Insa, daca exista suprafete intinse cu siguranta adancimea de lucru asupra pamantului v-ar interesa, iar aici proprietatile motocultoarelor vin si ne dau indicatii precise asupra modelului care trebuie ales.

Pentru suprafete de peste 10 000 mp, frezele pot opera la o adancime de lucru de pana la 25 cm, in timp ce pe dimensiuni mici sau medii acestea nu depasesc dimensiunea de 20-22 cm.

Mai mult decat atat, cu siguranta va intereseaza cat de usor poate fi deplasat un astfel de utilaj.

Majoritatea motocultoarelor de la branduri celebre, au in dotare roti cu o dimensiune considerabile de 400 X 8, care au in dotare cauciucuri rezistente, identice cu cele din industria automobilistica, capabile de o deplasare optima chiar si pe cele mai dure suprafete sau in cazuri extreme umede.

Insa probabil v-am facut curiosi si vreti sa aflati care sunt acei producatori de motocultoare care imbina raportul calitate-pret in cel mai bun mod posibil, ajutand prin constructia lor si functiile avute in dotare sa obtinem la preturi reduse o cultura de zile mari?

Ei bine, in acest caz se remarca cu desavarsire producatori ca Honda, Sep, Ruris, Bronto sau O-mac, care au o tehnologie aparte mai ales in ceea ce priveste constructia motorului.

Asadar, putem observa ca un motocultor este ideal pentru toate tipurile de terenuri, fie de suprafete mici sau medii, fie pentru suprafete intinse.

Atat el, cat si accesoriile sale se pot intebuinta adecvat pentru a asigura cele mai bune procedee agricole existente la momentul de fata in domeniu.

Mai mult decat atat, un motocultor este si garantia faptului ca totul se poate produce intr-un timp scurt, lucru ce ne-ar priva de cheltuieli inutile si comparativ cu motocoasa sau motosapa, acesta poate lucra mult timp la foc automat, datorita functiilor speciale pe care le are, mai ales in randul frezelor, care dispun de optiunea auto-ascutire.

Un concept inteligent, pentru oameni intreprinzatori, asta se doreste a fi de departe orice motocultor pentru gradina sau culturile pe care intentionam sa le facem, iar in aceasta perioada exista oferte imbatabile, pe care producatorii ne recomanda sa le avem in vedere pentru un castig pe termen lung si o recolta cum toti ar dori sa aibe.

Vand/Cumpar-Cereale,

plante tehnice s. a.

 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Fasole jumatati oferta Cereale & plante tehniceFasole jumatatiVindem jumatati fasole alba bob mic. Preti 2.20 lei + TVA cu transport pana la depozit. Comanada minim 22tone. Tel. de contact 0736088304
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Cumpar cereale certificate ecologic oferta Cereale & plante tehniceCumpar cereale certificate ecologicCumpar cereale certificate ecologic si oleaginoase. Andreea 0720088970.
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • porumb cumpar oferta Cereale & plante tehnicePorumb cumparas dori sa cumpar porumb in bocsa caras severin in jur de 2 3 to/sapt oferim 9000lei/kg adus in bocsa colaborare pe termen lung si cu alte cereale . tel contact 0740770047
 • Cumpar cereale certificate ecologic oferta Cereale & plante tehniceCumpar cereale certificate ecologicCumpar cereale certificate ecologic si oleaginoase. 0720088970-Andreea
 • Cumpar grau rapita orz porumb oferta Cereale & plante tehniceCumpar grau rapita orz porumbCumpar grau orz rapita din jud.AR,BH,SM,TM.Telefon:0755185796.
 • Cumpar rapita grau porumb orz oferta Cereale & plante tehniceCumpar rapita grau porumb orzCumpar rapita orz grau porumb din judetele AR,BH,SM,TM.Telefon:0755185796.
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Cumpar Porumb si Grau min 26 to oferta Cereale & plante tehniceCumpar Porumb si Grau min 26 toCumpar porumb boabe si grau in stare buna, minim 26 tone. Asiguram transport. Rugam seriozitate. Tel: 0788866642, Stefan
 • Cumpar grau pentru furaj oferta Cereale & plante tehniceCumpar grau pentru furajCumpar grau proteina 11-11,5%, hectolitric 76-77,din judetele AR,BH,SM,TM.Pret 0,55-0,58 lei/kg,functie de zona,porumb de uscator sau natural 0,62 lei/kg.Telefon: 0755185796

 

 

 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.