Curând, vine Isuss, dar găseşte lumea plină de bisericani orto-cato-musul-bapti-penti-budi-mormo-adve-atei- mironosiţi care se dau îngeri pe stradă, dar sunt nişte draci în cămin… Să nu uitaţi că în Împărăţia lui Dumnezeu intră cei care, prin pocăinţă şi credinţă Cristică (neavramică) sunt înnoiţi (Ioan, cap.3) şi, chiar dacă sunt aici, locuiesc deja în Hristos, umpluţi cu Plinătatea învăţăturii, infapttuirii şi neprihănirii lui ; Să nu ziceţi că n-aţi ştiut: În el nimeni nu se mai sexează, ienervează, zeflemează etc, fiindcă oricine este în Hristos este o făptură nouă (2 Corinteni 5:17), deja înzidită în Trupul Bisericii Duhovniceşti, pregătită, ca o Mireasă pentru Răpire… „Dar lucrurile, cari pentru mine erau câştiguri, le-am socotit că o pierdere, din pricina lui Hristos.Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos şi să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea, pe care mi -o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă. Şi să -L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să mă fac asemenea cu moartea Lui; ca să”… (Fil. 3/7-11)

De la obtinerea „tomatelor perene”, la Semănătoarea Bednar Omega OO, sau…New Holland NHDrive – tractorul autonom pentru agricultura de mâine; Detalii tehnice, motorizare , preț și dotările cabinei CASE IH Optum 300 CVX; Combina John Deere 680i a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi…Cum putem obtine o bautura miraculoasa care invinge cancerul pulmonar! 7 lucruri de stiut despre implantul dentar! Ce beneficii are laptisorul de matca; Cum combatem stresul din viaţa noastră? Tehnici simple de antrenare a memoriei; Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinerețe etcAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 97.jpgComisia Trilaterală și Guvernul Mondial…  Judicial Watch: SUA subvenționează agenda radicală de stânga a lui Soros din toată lumea. „Statul profund” rămâne pe aceeași lungime de undă cu fundațiile lui Soros în misiunea reprezentanților Departamentului de Stat din țări ca România și Albania… Vladimir Putin pune in pericol Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial a Iluminatilor ! Fost Diplomat american: „Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala.”… Alianța neomarxiștilor/progresiștilor cu jihadiștii pentru distrugerea națiunilorAceastă imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 7.jpgUn Singur Lucru Fac, de Zac Poonen; Cei trei paşi spre cer… Noua naştere- Ioan 3… Uniţi cu Hristos în Moarte şi Viaţă, Partea 3… Puterea Invierii… Conducere și pornografie… Ce trebuie făcut în lupta împotriva păcatului sexual… Înfrânarea sexuală nu este de ajuns… Câștigă războiul din mintea ta… Căutați-L pe Dumnezeu cu tot dinadinsulAutor: John Piper… Ghidul de studiu al lui Iacov la scara biblică… Scara pe care urcă și coboară îngerii…2 Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă… 

2 Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. ……

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

        Am mai spus si cu alta ocazie cate-va ganduri din acest verset. Dar pentruca cineva a adus in atentie cu insistenta botezul, am sa mai adaog cate ceva pentru a ne fi mai clar ceia ce citim in acest verset.Nu am sa ma mai opresc asupra botezului care creiaza confuzie in mintea multora dintre noi.Doresc numai ca cei ce sunt confuzi, sau au o perceptie ne clara pe care  Sciptura ne-o infatiseaza cu privire la acest subiect botezul.Sa adanceasca ei singuri daca sunt interesati sa afle care a fost motivul de Dumnezeu la ridicat pe Ioan Botezatorul cu acest act al botezului. Despre Ioan Botezatorul Cuvantul ne relateaza ca;Matei 3:33. Ioan acesta este acela care fusese vestit prin proorocul Isaia, cînd zice:„Iată glasul celui ce strigă în pustie:«Pregătiţi calea Domnului,neteziţi-I cărările.“Intelegem ca Ioan pregatea calea Celui care avea sa vina curand sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.Si tot odata sa infaptuiasca o noua Indentitate, aparte de cea Iudaica sau cea pagna.Mantuitorul nu avea niciun alt motiv,decat sa caute ce era pierdut.Si sa-i mantuiasca.Apoi, la sfarsitul tuturor lucrurilor sa-i atraga la El sus In slava, in casa Tatalui Sau.

         Domnul Hristos era pregatit de Tatal ca sa infaptuiasca acest act al Mantuiri. Cuvantul, cuprinde in persoana  Domnului Hristos,Mantuirea. Si citim,ca nu este in afara de El o alta sursa de Mantuire;Fapte 4;12.În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer  un alt Nume dat oamenilor,în care trebuie să fim mîntuiti. Ce inseamna sa fi mantuit? Sa fi gasit fara vina asupra ta. Cu alte cuvinte sa fi apsolvit de judecata si condamnare vesnica.Spuneam atunci in postingul in care am scris ceva mai pe larg,ca;Odata cu venirea Domnului Hristos pe pamant s-a revelat, sau instituit o noua Indentitate,sau o noua era. (Era crestina)Pana la venirea Domnului Hristos, erau doua indentitati umane cu caracter pamantesc.S-au as Indrazni sa spun;”limitate  la ce e de natura pamanteasca”.Iata aceste doua Indentitari de care spun.1) Erau evreii,sau iudei ca popor pamantesc al lui Dumnezeu avand o relatie cu Dumnezeu la nivel pamantesc.Apoi,o alta parte dintre oameni; 2) Erau neamurile care erau pagane.Cu alte cuvinte,lipsiti de cunostinta unui Dumnezeu adevarat.

         Deci, intelegem ca nici unii nici altii nu aveau cunostinta despre Cer. Si cum trebuie sa fie omul ca sa poata sta in prezenta lui Dumnezeu. Printre aceste popoare fie ei evrei sau pagani,se gaseau unii pierduti. Cum defapt, se gasesc si azi, precum In Intreaga Istorie umana.Si pe acestia pierduti, Dumnezeu ii are in vedere sa-i mantuiasca.Asa cum am citit in Fapte 4;12.Era necesar de un Mantuitor care sa poata infaptui acest act al mantuiri.Nu a fost usor pentru Mantuitorul. Il vedem in Gradina Getsimani, in lupta cu fortele Intunericului.Nu era usoara aceasta lucrare a mantuiri.Nu putea fi infaptuita de omul care are o structura pacatoasa si poarta asupra lui o povara de pacate. Mantuirea este un act divin, la care era necesar o fiinta divina. Daca ar fi fost cu contributie omeneasca , Dumnezeu deja il avea pe Ioan Botezatorul pe pamant.Nu mai era necesar ca Dumnezeu Tatal sa se lipseasca de Fiul Sau….Subiectul este mult mai profund.Am scris cu alta ocazie ce l-a determinat pe Scumpul nostru Mantuitor sa vina pe pamant printre oameni.Sa lase Slava pe care o avea la Tatal, sa caute sufletele pe care Tatal le dadea spre a fi aduse la viata.Apoi,sa-i duca la slava.

         Dece sa-i duca la slava?.Acum, ca fiinte vi, faceau parte din familia lui Dumnezeu. Ioan 17:5….. cu slava, pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea. 2 Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos,Si acum sa ne Indreptam putin asupra acestui verset de mai sus.Sa vedem ce putem intelege prin armonizarea acestui verset si cu alte locuri din Scriptura.Ap, Pavel se confruntase in calatoriile lui din loc in loc cu fel de fel de oameni, care participau la strangeri  cu cei rascumparati. Acestia  nu pricepeau cum se manifesta aceasta Mantuire data de Dumnezeu in dar, in vietile unora dintre ei. Sau poate erau printre cei ce se strangeau Impreuna, unii care nu  aveau aceasta mantuire.Lor se adreseaza Ap, Pavel cand zice;dacă este cineva în Hristos,Si astazi sunt multi care se amagesc ei isusi ca sunt mantuiti.A fost nevoit Apostolul, sa aduca in atentie acest cuvant; dacă este cineva în Hristos, Erau si pe vremea aceia, ca in toate timpurile biserici corporale, unii asa cum am spus nu puteau distinge ce diferenta poate face Mantuirea in viata unui suflet nascut din nou. Nu este greu de sesizat,ca si in vremurile noastre sunt cei mai multi care se considera ei crestinii, odata cu pasirea uni prag de adunare,de biserica.Dar ne fiind nascuti din nou.

         Este obligat Apostolul, de Duhul Sfant, sa faca lumina in privinta aceasta. Si Pavel o face prin acest cuvant;dacă.Acest cuvant ii puneau la Incercare, testare personala, pe fiecare dintre cei ce se strangeau la un loc..Cum de fapt si azi ne pune pe noi care ne socotim ca suntem ai Domnului Hristos.Pentru noi cei de azi ca si pentru cei din toate timpurile este usor, simplu, sa ne supunem unui test personal. Dece? Sa vedem daca suntem in Domnul Hristos.Cum o putem face? Simplu;Ne uitam daca in viata noastra sunt schimbate atitudinile, felul de a trai, si daca avem dorinta dupa trairea unei vieti in lumina care aduce cu ea Sfintenia.Nu stiu cati inteleg ca; A fi in Hristos este tot una cu a fi Madular al Domnului Hristos. A fi madular, ete neaparat nevoie sa fim sfinti.Negresit, daca esti In Domnul Hristos ai din structura Lui pe care o capeti la nasterea din nou. Cu alte cuvinte, se vede in tine mersul pe calea catre cer a unei vieti noi.Pavel nu ezita sa spuna ca;Cel ce este In Hristos ; este o făptura noua.Cu alte cuvinte, vrea sa ne aduca aminte ca;Cel care este in Hristos are o noua structura sufleteasca.

         Deaceia spune el;Cele vechi s-au dus: Inteleg aceste cuvinte;”s-au dus”ca nu ne mai domina viata noua pe care o avem prin nasterea din nou.Unde s-au dus toate aceste lucruri vechi?Ele nu se gasec vrea sa spuna Pavel in noua zidire pe care Dumnezeu a creiat-o in cel nascut din nou prin Domnul Hristos. Ele sunt acolo in Firea veche, in cea carnala. Dar Pavel aduce in atentie noua zidire,noua viata a celui ce este in Domnul Hristos.iată că toate lucrurile s-au făcut noi.Indraznesc sa spun ca, cuvintele; “s-au facut” Da Impresia ca ele singure s-au omul le-a transformat in unele noi.As zice asa; “Iata ca toate lucrurile sunt facute noi”Cu alte cuvinte, sunt facute de Dumnezeu, care ne-a nascut din nou.Cand vrem sa vedem cum sunt ele noi,le confruntam cu ce sunt vechi in Firea veche.Cel care este in Domnul Hristos realizeaza ca;Nu mai iubeste ce iubea, ca nu mai doreste ce dorea, ca nu mai este Interesat dupa ce alerga.Cateva atitudini din cele vechi.Pe care le putem compara cu cele noi daca le avem.

         Sa nu scapam din vedere ca; Tot Pavel spune in;;1 Corinteni 9: 27. Ci mă port aspru cu trupul meu, şi-l ţin în stăpînire,Dece? Pentruca cele vechi is au locuinta lor permanenta in Firea veche pana la mormant.Lucrurile nu sunt tocmai atat de simple. Ele pot parea la prima vedere simple. Este o lupta continua in cel ce acum este In Domnul Hristos. Acum, el are doua firi care spuneam cu alta ocazie sunt antagoniste intre ele.Ce as dori sa intelegem cu totii, ca este Important sa stim daca suntem in Domnul Hristos.Atunci suntem si madular al Domnului Hristos.Nu te face niciun act de provenienta omeneasca un Madular al Domnului Hristos.Sau cum des aduc in atentie faptul ca, cei ce sunt In Domnul Hristos sunt Mireasa Mielului care s-a dat pentru Ea.Efeseni 5:25…...S-a dat pe Sine pentru Ea.Cerul nu are nevoie de oameni religiosi.Sau as zice; “nu sunt locuri acolo pentru acesti religiosi”.Mi-as permite sa spun ca, pentru acestia nu se gaseste  loc in cer. Acolo merg numai cei care fac parte din Madularele Domnului Hristos.Lor le-a pregatit un loc, in casa Tatalui.

         Ce este de natura pamantesca va ramanea aici pe pamant.Si ce anume poate fi de natura pamanteasca? Negresit, ceremoniile care pier odata cu Intrebuintarea lor.Apoi, mai sunt si practicile Introduse dealungul vremi de oameni in mijlocul celor ce se strang.Cate-va ganduri pe care doresc sa le impartasesc cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutideni pentru a ne testa sa vedem daca suntem In Domnul Hristos.Si totodata sa crestem in cunoasterea Mantuitorului ca o dovada ca suntem in El. Apoi, suntem chemati sa lucram Impreuna cu Dumnezeul nostru la sfintirea noastra.Fara aceasta testare, cercetare, a vieti pe care o traim,a felului de a ne manifesta printre Frati si Surori,nu putem sa stim unde ne aflam in relatia cu Domnul Isus.Altminteri, sa nu fim pe langa El, cum multi mergeau dupa Domnul Isus in timpul vieti Lui pamantesti.Si azi nu e cu nimic schimbata aceasta forma de a merge dupa Domnul Isus.Numai ca, azi nu mai este Mantuitorul in trup pe pamant.Sunt forme care au fost introduse de oameni.Sa ne intrebam daca suntem dupa El, sau suntem in El, facand o dovada a trairi unei vieti in sfintenie.

John Balarie

Los Angeles California!

Faptura noua in Hristos – Samuel Tutac

Samuel Tutac: Sfanta Scriptura vorbeste, atat despre momentul mantuirii, atat despre mantuire ca si un eveniment, care are loc atunci cand o persoana aude cuvantul lui Dumnezeu , pentru ca aici este foarte important sa stabilim lucrul acesta, nimeni nu poate sa fie mantuit, daca nu aude intai Evanghelia, daca nu aude intai Cuvantul lui Dumnezeu, daca nu stie ca este pierdut. O persoana care nu intelege ca este pierdut, nu intelege niciodata de ce are nevoie de salvare. Doar cel care aproape ca se ineaca striga: Ajutor, ma inec! Doar cel care este constient de starea lui de pacat si de starea lui de om pierdut, doar acela cauta cu adevarat mantuirea. Si momentul sau evenimentul mantuirii are loc atunci cand ascultand cuvantul si sub iluminarea Duhului Sfant, pentru ca fara interventia Duhului Sfant, care ne ilumineaza, care ne cerceteaza, care ne descopera faptul ca suntem pacatosi, ca avem nevoie de mantuire si ca avem nevoie de Domnul Isus Hristos, noi singuri nici nu suntem capabili sa intelegem lucrurile acestea pentru ca lucrurile acestea sunt de o importanta capitala si ele trebuiesc, spune ap. Pavel, judecate spiritual sau duhovniceste. Si atunci, Duhul Sfant este Cel care ne lumineaza.

Cand o persoana aude cuvantul lui Dumnezeu, Duhul Sfant ii atinge mintea si inima. Persoana aceea isi recunoaste starea, se vede ca este intr-o stare pacatoasa, ca este o persoana pierduta, vine la Domnul Isus cu credinta. Ca pana la urma, aici e foarte important sa crezi, ca Domnul Isus Hristos este solutia. Cum spune ap. Pavel: cand cineva este in Isus Hristos, este o faptura noua. N-ai cum sa ajungi o faptura noua daca nu crezi in Domnul Isus Hristos.

Si atunci, in momentul acela, cand ti-ai pus credinta in Domnul Isus Hristos si te-ai pocait de pacatele tale, are loc o lucrare, pe care Scriptura o numeste nastere din nou. O lucrare supranaturala, care, de fapt, are de a face cu schimbarea mintii, cu schimbarea gandirii, cu schimbarea mentalitatii, care pe urma va duce la schimbarea vietii. Unele lucruri se schimba radical deodata. Dar, unele lucruri se schimba pe parcurs pentru ca intram intr-un proces al mantuirii de acuma. Noi, adesea, numim acesta si procesul de sfintire, prin care, prin procesul acesta, noi, in fiecare zi, suntem facuti tot mai asemenea cu Domnul Isus Hristos. Nasterea din nou este foarte importanta pentru caeste punctul de pornire. De fapt, Domnul Isus ii spune lui Nicodim, daca nu se naste cineva din nou- „Drept răspuns, Isus i-a zis: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” – Ioan 3:3

Sigur, Nicodim nu a inteles, desi era un carturar iscusit, un om care cunostea Scripturile, nu a inteles ce vrea Domnul Isus sa spuna si a pus o intrebare, care sigur, cu intelegerea noastra, mult mai avansata decat avea el, ca noi avem intreaga revelatie, intreaga Scriptura, am putea sa spunem: o intrebare stupida. Insa, pentru el n-a fost o intrebare stupida, pentru ca el, pur si simplu, a zis: Bine, bine, dar poate un om batran sa intre in pantecele mamei lui?” Si Domnul Isus ii spune: Stai putin, nu despre o astfel de nastere vorbim, ci vorbim despre o nastere spirituala…

VIDEO by Alfa Omega TV

 
https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/03/30/faptura-noua-in-hristos-samuel-tutac/
 

scara cerului-

Ghidul de studiu al lui Iacov la scara biblică

Ghidul de studiu al lui Iacov la scara biblică

Scara lui Iacov a confirmat legământul și binecuvântarea lui Dumnezeu

Adevăratul sens al visului scării lui Iacov ar fi greu de înțeles, fără o declarație a lui Isus Hristos că el, de fapt, este acea scară.

Deși are doar zece versete, această povestire biblică afirmă legitimitatea lui Iacov ca moștenitor al făgăduințelor lui Dumnezeu față de Avraam și oferă, de asemenea, o piesă critică a profeției biblice despre Mesia. Unul dintre personajele mai puțin admirabile din Scriptură, Iacob încă și-a ascuns încrederea deplină în Domnul până după o luptă cu Dumnezeu însuși.

 

Scriere de referință

Geneza 28: 10-22.

Scrisoarea lui Jacob despre Biblie

Iacov , fiul lui Isaac și nepotul lui Avraam , fugea de la fratele său geaman, Esau , care făgăduise să-l omoare. Esau a fost furios cu Iacov, pentru că Iacov a furat dreptul de întâi născut al lui Esau, pretenția iudaică la moștenire și binecuvântare.

Pe drumul spre casa rudelor sale, la Haran, Jacob se așeză pe timp de noapte lângă Luz. În timp ce visase, avea o viziune a unei scări sau a unei scări între cer și pământ. Îngerii lui Dumnezeu erau pe el, înălțându-se și coborând.

Iacov la văzut pe Dumnezeu în picioare deasupra scării. Dumnezeu a repetat promisiunea sprijinului pe care la făcut lui Avraam și Isaac. El ia spus lui Iacov că urmașii lui vor fi mulți, binecuvântați toate familiile pământului. Dumnezeu a spus apoi:

„Iată, Eu sunt cu voi și vă voi ține unde vă veți duce și vă voi aduce înapoi în țara aceasta, căci nu vă voi părăsi până nu voi face ce v-am promis”. (Geneza 28:15, ESV )

Când sa trezit Iacov, el credea că Dumnezeu era prezent în acel loc. El a luat piatra pe care o folosea pentru a-și odihni capul, a turnat ulei și a consacrat-o lui Dumnezeu. Atunci Iacov a făcut un jurământ, spunând:

„Dacă Dumnezeu va fi cu mine și mă va ține așa cum mergem și îmi voi da pâine pentru a mânca și îmbrăcăminte pentru a mă purta, așa că mă întorc în pace în casa tatălui meu, atunci DOMNUL va fi Dumnezeul meu, și această piatră, pe care am pus-o ca stâlp, va fi casa lui Dumnezeu. Și din tot ce-mi dai, îți voi da o zecime deplină. ” (Geneza 28: 20-22, ESV)

Iacov a numit locul Bethel, adică „casa lui Dumnezeu”.

Caractere majore

Iacov : Fiul lui Isaac și nepotul lui Avraam, Iacov se afla în familia specială pe care Dumnezeu o alesese pentru a-și produce poporul ales. Jacob a trăit de la aproximativ 2006 până în 1859 î.H. Cu toate acestea, credința sa în Domnul era încă imatură la momentul acestui episod, evidențiată de caracterul său de schemer, mincinos și manipulator.

Iacov a avut încredere în mod repetat în propriile sale dispozitive, nu în Dumnezeu. Iacov ia înșelat pe fratele său Esau din dreptul său de întâi născut în schimbul unui castron de tocană, apoi ia amăgit pe tatăl lor Isaac să-l binecuvânteze în loc de Esau, printr-o rușine elaborată.

Chiar după acest vis profetic și promisiunea personală de protecție a lui Dumnezeu, promisiunea lui Iacov era încă condiționată: ” Dacă Dumnezeu va fi cu mine … atunci Domnul va fi Dumnezeul meu …” (Geneza 28: 21-22, ESV) . Ani mai târziu, după ce Iacob sa luptat fizic cu Domnul toată noaptea, a înțeles în cele din urmă că Dumnezeu putea avea încredere și să-și pună toată credința în el.

Dumnezeu Tatăl : Creatorul, Dumnezeul universului , și-a pus planul de mântuire complex , începând cu Avraam. Unul dintre fiii lui Iacov, Iuda, va conduce tribul din care va veni Mesia, Isus Hristos.

Atât de mare este puterea Lui că Dumnezeu a manipulat indivizi, împărății și imperii pentru a face acest plan să se întâmple.

De-a lungul secolelor, Dumnezeu sa descoperit oamenilor cheie în acest plan, cum ar fi Iacov. El ia călăuzit și le-a protejat, iar în cazul lui Iacov le-a folosit în ciuda defectelor lor personale. Motivația lui Dumnezeu pentru salvarea omenirii a fost dragostea sa nelimitată, exprimată prin sacrificiul Fiului său unic .

Îngerii: Ființele îngerilor au apărut pe scara visului lui Iacov, urcând și coborând între cer și pământ. Creaturile creatoare create de Dumnezeu, îngerii servesc ca mesageri și agenți ai voii lui Dumnezeu. Activitatea lor a simbolizat obtinerea ordinelor lor de la Dumnezeu in rai, plecarea pe pamant pentru a le indeplini, apoi a reveni in rai pentru a raporta si a primi ordine suplimentare. Ei nu acționează singuri.

În toată Biblia, îngerii transmit instrucțiuni oamenilor și îi ajută să-și îndeplinească misiunile.

 

Chiar și Isus a fost slujit de îngeri, urmând ispita lui în pustie și agonia lui la Ghetsimani. Visul lui Jacob a fost o viziune rară în spatele scenei în lumea invizibilă și o promisiune a sprijinului lui Dumnezeu.

Teme și lecții de viață

Visele au fost un mod în care Dumnezeu a comunicat cu personaje biblice pentru a dezvălui informații și pentru a da îndrumare. Astăzi Dumnezeu vorbește în primul rând prin cuvântul său scris, Biblia.

În loc să încercăm să interpretăm circumstanțele, putem să acționăm pe baza principiilor clare din Scriptură pentru a ne ajuta să luăm decizii . Ascultarea față de Dumnezeu ar trebui să fie prioritatea noastră.

Ca și Iacov, suntem toți pătrunși de păcat , totuși Biblia este o înregistrare a lui Dumnezeu care folosește oameni imperfecți pentru a-și realiza planurile perfecte. Nici unul dintre noi nu poate folosi greșelile noastre pentru a ne descalifica de la slujirea lui Dumnezeu.

Cu cât avem mai multă încredere în Dumnezeu , cu atât mai bine se vor manifesta binecuvântările în viața noastră. Chiar și în vremuri grele , credința noastră ne asigură că Dumnezeu este mereu cu noi pentru mângâiere și forță.

Context istoric

Un concept cheie în Geneza a fost actul de binecuvântare. O binecuvântare a fost întotdeauna acordată de la cea mai mare la cea mai mică. Dumnezeu a binecuvântat pe Adam și Eva , pe Noe și pe fiii săi, Avraam și Isaac. Avraam, la rândul lui, la binecuvântat pe Isaac.

Dar Iacov a știut că el și mama sa, Rebeca, au înșelat Isaacul pe jumătate orb în binecuvântarea lui Iacob în locul fratelui său mai mare Esau. În vina lui, Iacov trebuie să fi întrebat dacă Dumnezeu consideră că această binecuvântare furată este validă. Visul lui Iacov a fost confirmarea faptului că Iacov a fost aprobat de Dumnezeu și că va primi ajutorul lui pentru tot restul vieții sale.

Puncte de interes

 • Cei mai mulți învățați interpretează scara lui Iacov ca o legătură între cer și pământ, în care Dumnezeu ia inițiativa de a ajunge la om. Scara perfectă este Isus Hristos , care a venit pe Dumnezeu pentru a salva omenirea. Isus se referă la el însuși ca pe această scară în Ioan 1:51: ” Și el (Isus) ia zis:” Adevărat, adevărat vă spun, veți vedea cerul deschis și îngerii lui Dumnezeu urcând și coborând pe Fiul Om „. (ESV)
 • În traducerea NIV a Bibliei, termenul „scară” este folosit în locul scării. Cercetătorii biblici remarcă faptul că unele dealuri din această regiune dispun de o serie de rafturi de piatră care seamănă cu treptele scărilor. Scara de cuvânt apare în versiunea King James , versiunea New King James , versiunea standard a limbii engleze și noua Biblie americană standard.
 • Iacov a promis că va da o zecime din venitul său muncii lui Dumnezeu. Această respectare, numită zecimă , este încă practicată astăzi de numeroase denominațiuni creștine.
 • „Ladderul lui Jacob” este titlul unui film din 1990 cu Tim Robbins, zeci de cărți, și un cântec numit de Bruce Hornsby din 1987, realizat de Huey Lewis și News.

Întrebare pentru reflecție

Cercetătorii uneori contractează scara lui Iacov, ascensiunea lui Dumnezeu din cer pe pământ, cu Turnul Babel , omul apucând de pe pământ spre cer. Apostolul Pavel ne arată clar că suntem făcuți neprihăniți prin moartea și învierea lui Hristos și nu prin nici o încercare proprie. Încerci să te urci la cer pe o „scară” a propriilor voastre fapte și comportamente bune sau dacă iei „scara” planului de mântuire al lui Dumnezeu , Fiul său Isus Hristos?

surse

 • > Biblegateway.com
 • > Comentariul lui Ellicott pentru cititorii englezi, Charles Ellicott
 • > Comentariul lui Benson, Rev. Joseph Benson
 • > Comentariile biblice noi, GJ Wenham, JA Motyer, DA Carson, RT France, editori
 • > ESV Studiază Biblia, Biblia Crossway

  Scara pe care urcă și coboară îngerii 

  scaraÎn general însă, viaţa duhovnicească şi mai ales progresul în viaţa duhovnicească este înfăţişat ca un urcuş, iar urcuşul acesta al vieţii duhovniceşti are ca punct de plecare ceea ce se spune în Sfânta Scriptură în Cartea Facerii despre scara lui Iacov. Citim în Cartea Facerii relatările în legătură cu patriarhul Iacov, că odată fiind el într-o călătorie, a ajuns într-un loc şi s-a aşezat să doarmă pentru că apusese soarele. Şi dormind a avut un vis: se părea că o scară leagă cerul cu pământul şi pe scara aceea se urcau şi coborau îngerii lui Dumnezeu. Când s-a trezit din somn patriarhul Iacov, a exclamat: „Domnul este în locul acesta, şi eu n-am ştiut. Nu este altceva aici decât casa lui Dumnezeu şi aceasta este poarta cerului” (Facere 28, 11-17).

  Tâlcuitorii cei duhovniceşti, luând aminte la acest vis al patriarhului Iacov, la această scară despre care se spune în Sfânta Scriptură, au înţeles scara ca fiind alcătuită, ca orice scară, din două părţi şi din treptele care sunt legate între ele prin cele două părţi ale scării, şi au spus că o parte a scării reprezintă Sfintele Taine, prin care Dumnezeu vine către noi, iar cealaltă latură a scării este rugăciunea, prin care omul se înalţă către Dumnezeu. Treptele scării sunt virtuţile, iar pe treptele acestea urcă şi coboară oameni cu inimi îngereşti sau îngeri cu trupuri omeneşti, adică de fapt oameni care-I slujesc lui Dumnezeu, care duc o viaţă cât mai aproape de viaţa îngerilor, oameni care pot fi socotiţi îngeri în trup, după cuvântul care zice, despre unii sfinţi: „Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat – se spune numele părintelui – cel ce ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea I-ai slujit lui Dumnezeu; cinstitele daruri primind, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă”. Treptele scării sunt virtuţile. Fiecare dintre noi în măsura în care ne silim să ne ridicăm către Dumnezeu prin rugăciune, fiecare dintre noi care ne silim să primim dumnezeieştile Taine ca ajutor pentru înaintarea noastră în viaţa duhovnicească, fiecare dintre noi în măsura în care ne silim să realizăm virtuţile prin care Însuşi Mântuitorul Se întrupează în credincioşi, avem posibilitatea să ne folosim de acest urcuş şi să ne apropiem de Dumnezeu şi să ajungem mai presus de lumea aceasta, ca unii care suntem trăitori în lume ca cetăţeni ai cerului, după cuvântul Sfântul Apostol Pavel care spune că suntem cetăţeni ai cerului, că suntem „casnici ai lui Dumnezeu” (Efeseni 2, 19).

   

De la obtinerea „tomatelor perene”, la Semănătoarea Bednar Omega OO, sau…New Holland NHDrive – tractorul autonom pentru agricultura de mâine; Detalii tehnice, motorizare , preț și dotările cabinei CASE IH Optum 300 CVX; Combina John Deere 680i a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi

 

De la obtinerea „tomatelor perene”, la…

…Fermierul Costica Guraliuc din comuna Flamanzi, judetul Botosani, cultiva legume pe aproape 1 ha in solar si peste 2 ha in camp deschis.Pentru ca o singura samanta de tomata costa peste 10 lei vechi dar si pentru economisirea fortei de munca manuale si mecanice, precum si pentru alte avantaje, acest fermier a descoperit o noua tehnica de obtinere a plantelor de tomate „perene”.Prin plantarea in solar a tomatelor incepand cu  luna ianuarie se obtine prima  recolta la inceputul  verii.
tomate_perene
 
Recoltarea continua pana in luna august. Atunci ultimele gogonele recoltate se folosesc pentru muraturi, iar tulpinile de tomate se taie la inaltimea de 30-40 cm de la sol si se indeparteaza vrejii taiati. De la baza tulpinelor ramase in pamant, (deci de pe portiune de 30-40 cm) dau in cateva zile pana la 4 copili. Se lasa pe tulpina sectionata cate un singur copil si ceilalti se aduna, se pun la inradacinat si se planteaza intr-un alt solar.
Din copilul ramas pe tulpina sectionata se formeaza noua planta. Cresterea este rapida, exploziva, deoarece sistemul radicular care hranea vechea planta este foarte puternic dezvoltat.Prin aceasta „altoire” este grabita cresterea, inflorirea, rodirea si coacerea. Noua recolta obtinuta de pe vechea portiune de tulpina, poate fi valorificata incepand cu luna octombrie, deci cu doua luni mai devreme decat plantarea unui nou rasad. Eliminand aratul, grapatul, modelatul terenului, plantatul, producerea de rasaduri si alte lucrari, deci eliminand destule cheltuieli, se obtine un profit confortabil.
 

 

Altoirea tomatelor

 
Dupa modelul altor tari, si la noi, castiga teren altoirea legumelor in general si cea a tomatelor in cazul de fata.Procesul de altoire necesita stabilirea si respectarea urmatoarelor cerinte tehnologice: compatibilitatea portaltoiului si altoiului;
capacitate ridicata de fuzionare a plantelor;
asigurarea unui mediu inconjurator controlat.

Portaltoii trebuie sa prezinte urmatoarele caracteristici:

rezistenta la boli cu transmitere prin sol (Tomato Mosaic Virus, Fusarium spp., Verticillum spp., Pyrenochaeta lycopersici);
rezistenta la daunatorii de sol (Meloidogyne spp.);
rusticitate;
dezvoltarea unui sistem radicular deosebit de viguros;
productivitate ridicata;
timpurietate.

Metoda de obtinere a rasadurilor altoite de legume presupune parcurgerea unor etape:

semanatul altoiului;
semanatul portaltoiului;
pregatirea altoirii;
altoirea propriu-zisa;
introducerea plantelor altoite in tunel in vederea calusarii;
transferarea rasadurilor din tunelul de calusare in spatiul de crestere, unde se face intretinerea conform tehnologiei clasice.

Semanatul altoiului se realizeaza prin metoda clasica, conform fiecarui cultivar.
Semanatul portaltoiului se face in tavi alveolare, la 3-4 zile dupa semanatul altoiului.
Eventualele operatiuni de rarire se realizeaza la 4-5 zile de la rasarire. Rasadurile astfel obtinute se mentin la o temperatura de 18-20 grade C, timp de 18 zile.

Pregatirea altoirii

Operatiunea de altoire propriu-zisa se executa la lumina indirecta, fiind obligatorie o umbrire adecvata daca vremea este prea insorita.
Se face aprovizionarea cu mansoane de altoit de diferite diametre, (in functie de diametrul portaltoiului si altoiului) si cu lame noi de ras.
Mansoanele pot fi de plastic sau din silicon.
Temperatura de lucru este de 21-22 grade C.
Nu se fumeaza in timpul altoirii, iar dezinfectia mainilor cu Virkon sau alt dezinfectant este obligatorie.
Datorita aparitiei neuniforme, rasadurile trebuie selectate.

Altoirea

Portaltoiul se taie cu lama la un unghi de 45 grade, sub/sau deasupra frunzelor cotiledonale, in functie de vreme si de grosimea plantei.
Astfel, in cazul in care altoirea se face pe vreme insorita si calda, taierea se face frunzele cotiledonale, iar pe vreme intunecata deasupra acestora.
Se recomanda taierea portaltoiului la maxim 2 cm deasupra cubului nutritiv.
Mansonul de altoire se aseaza pe portaltoiul taiat astfel incat sa nu striveasca tulpina.

Altoiul taiat oblic la 45 grade se aseaza in manson, asigurandu-se un contact perfect cu portaltoiul.
Taierea oblica este preferata uneia drepte deoarece zona de contact dintre portaltoi si altoi este mai mare, sansele de calusare fiind mai mari.
Grosimea rasadului altoi la locul de taiere trebuie sa corespunda cu grosimea sectiunii portaltoiului.
Introducerea plantelor altoite in tunelul de plastic in vederea calusarii se face imediat dupa altoire, pentru evitarea ofilirii plantelor.
Temperatura optima recomandata din interiorul tunelului este de 21-22 grade C, temperatura maxima admisa de 28-29 grade C, iar U.R.= 98-100%.
Pentru reusita calusarii se evita lumina directa a soarelui astfel ca plantele sa nu se vestejeasca.
Rasadurile se tin in tunelul inchis aproximativ 5 zile. In a 5-a zi se lasa un mic orificiu de aerisire In tunel. in a 6-a zi orificiul de aerisire se mareste, iar in a 7-a zi se poate indeparta definitiv plasticul.
Dupa a 7-a zi se realizeaza transferul rasadurilor si intretinerea lor conform tehnologiei clasice de producere a rasadurilor. Singura lucrare specifica este aceea de inlaturare a mansonului de altoire de plastic cand altoiul si portaltoiul au fuzionat complet.
Daca mansonul este de silicon nu este necesara indepartarea acestuia, deoarece prin cresterea plantei in diametru acesta va cadea. Necesarul de plante pentru aproximativ 1 ha cultura de sera este de cca 14.000 .

Se pot folosi urmatorii portaltoi:Beaufort, Titron si Monstro.

Plantele altoite au o vigoare ridicata, ceea ce conduce la cresterea productiei si a productivitatii muncii, la care se adauga si timpurietatea productiei.
Datorita rezistentei ridicate fata de boli si daunatori numarul de tratamente chimice este mai mic. Deci costurile pentru protectia plantei sunt mai reduse si implicit, profitul este mai mareDe regula, altoirea tomatelor se face in lunile februariemartie. Pentru serele incalzite, se poate face si acum. Totul depinde de cum isi programeaza fermierul productia.
Altoirea ajuta si la eliminarea unor daunatori si boli deosebit de periculoase si costisitoare cum ar fi ,spre exemplu, nematodul ,care aduce pagube importante culturilor de tomate.
Tomatele altoite au o vigoare mai ridicata, o productie mai mare cu peste 20% si o calitate mai buna a fructelor. Datorita rezistentei ridicate fata de boli si daunatori,este protejat mediul si costurile pentru protectia plantelor sunt mai mici

Cum putem evita cele mai frecvente  greșeli  în cultivarea roșiilor

 

Cultura de roșii – cea mai populară în grădinile de legume și solariile din România, nu este lipsită de câteva capcane în care cad mai ales cei mai neexperimentați cultivatori. Pentru aceștia, pentru o recoltă bună de tomate autohtone în acest an, iată câteva sfaturi privind câteva greșeli ce apar frecvent în cultivarea roșiilor și care pot fi ușor evitate!
1. Achiziții nechibzuite de semințe

Dacă produceți roșii în cantități generoase soiurile hibrid sunt cele mai indicate. În primul rând sunt mai puțin expuse la diverse boli, iar în al doilea rând asigură o recoltă cu 30% mai mare decât alte tipuri de tomate. Asta nu înseamnă că celelalte soiuri sunt de neglijat: multe din ele au gust deosebit și forme originale.

2. Cultivarea într-un loc greșit

Nu este corect să cultivi tomatele de câmp în seră și invers, hibrizii pentru seră în câmp. Nici soiurile determinate și nici cele hibride nu se pot adapta la noile condiții și vor da o recoltă modestă. Cauza: perioadă de vegetație mai scurtă, schimbări bruște de temperatură și polenizare slabă din cauza umidității ridicate. În seră trebuie cultivate soiurile iubitoare de căldură.
3. Iluminare și căldură exagerată

Credeți că un răsad bun cere cât mai multă lumină și căldură? Greșit. Cel mai bine răsadul de tomate crește expus pentru 15-16 ore pe zi la lumină și la o temperatură de 8-10°С în timpul nopții.

4. Plantarea necorespunzătoare a răsadului

Grădinarii amatori se lasă convinși să cumpere răsaduri înflorite în nădejdea unei recolte timpurii. De fapt, răsadul înflorit este prea matur și are nevoie de mai multă apă ca să formeze rețeaua de rădăcini, asta deși planta trebuie udată abundent doar înainte de replantare. Dacă o veți face cu o zi-două înainte tulpinile vor fi suculente și firave, riscând să se rupă ușor.

Corect este ca în gaura pregătită să se toarne mai întâi apă, apoi se vor sădi roșiile ca să se adapteze mai bine. Dacă vor fi udate de sus, se va forma o crustă și planta va pieri. De plantarea corectă a răsadului depinde buna dezvoltare a roșiilor.

5. Udatul zilnic

Deseori grădinarii irigă roșiile în fiecare zi. De fapt, acestea trebuie udate rar, o dată la 7-10 zile, dar abundent. În același timp apa nu trebuie să cadă pe frunze întrucât umezeala sporită duce la formarea manei.

6. Copilirea întârziată

Copilirea lăstarilor sălbatici este foarte importantă. Dacă îi veți lăsa să crească aceștia vor afecta fructificarea și vor favoriza apariția bolilor, de aceea trebuie înlăturați de la rădăcină atunci când au maxim 3-4 cm.

7. Creșterea necorespunzătoare a plantei

Legumicultorii ezită uneori să îndepărteze copileții laterali viguroși sau să rupă vârfurile plantelor, de cele mai multe ori însă acestea ajung pletoase dar nu produc fructe.

8. Utilizarea incorectă a îngrășămintelor

Ar fi mai bine să renunțați la îngrășăminte, întrucât folosite neadecvat ele duc la dezvoltarea copileților puternici și a frunzelor mari în detrimentul fructificării. Important este ca planta să primească la timp magneziu. Puteți observa că acesta lipsește după țesuturile întunecate de lângă nervuri. În acest caz se recomandă aplicarea pe frunze a sulfatului magneziu (0,5%).

9. Neglijarea măsurilor profilactice

Pentru a proteja planta de dăunători și boli nu trebuie să renunțați la metodele profilactice și nu așteptați apariția simptomelor ca să întreprindeți ceva. Pentru roșiile crescute în seră, primele măsuri profilactice trebuie luate încă în timpul răsădirii.

10. Colectarea semințelor hibrid

Nu merită să strângeți semințele tomatelor hibrid fiindcă în următorul an roșiile vor avea aceleași caracteristici ca plantele folosite înainte de încrucișare și rezultatul nu va fi pe măsura așteptărilor.

Semănătoarea Bednar Omega OO: plasare precisă a semințelor, consolidare a solului și germinare uniformă

 

BEDNAR OMEGA este o semănătoare de încredere proiectată pentru înființarea de numeroase culturi în condiții variate, atât în ce privește solul cât și umiditatea. Versatilitatea este principalul avantaj al acestei semănători. Înființarea culturii este piatra de temelie a unei recolte bogate. Fiecare fermier își dorește o cultură echilibrată, viguroasă, cu o dezvoltare accelerate pe care o pot obține cu Omega.
Conceptul semănătorii Omega poate fi descris simplu și ușor – performanță ridicată în ce privește pregătirea solului, cu un flux perfect al materialului, ajustare variabilă pentru fiecare secție de lucru cu o nivelare și consolidare excelentă a solului precum și plasare precisă a semințelor datorate sistemului eficient, și totuși simplu, de copiere a conturului al brăzdarelor de semănat. Totul este ușor de operat și cu o amplasare clară. Acesta asigură o însămânțare de calitate ridicată în orice condiții.

La proiectarea semănătorii Omega am pus accent pe plasarea precisă a semințelor și pe consolidarea excelentă a solului. Aceste două principii de bază, alături de distanța suficientă între plante, sunt cruciale pentru o însămânțare de calitate ridicată cu germinare uniformă. Datorită seccției de brăzdare am putut crește semnificativ calitatea pregătirii patului germinativ, în special în condiții dificile de lucru”, explică Jan Bednář.

Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000
Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000

Beneficii care aduc economii:
– Pregătire de calitate a solului dintr-o singură trecere ce asigură o înființare precisă a culturii mulțumită secților individuale de lucru care pregătesc terenul perfect astfel încât brăzdarele de semănat să realizeze o lucrare excelentă, plasând semințele la adâncimea reglată exact.
– Viteze mari de lucu – asigură respectarea perioadei optime de semănat. Vitezele mare de lucru (13–15km/h) se datorează stabilității perfecte a semănătorii și sistemului precis de dozare a fluxului de sămânță.
– Posibilitatea de a lucra chiar și în condiții dificile – Conceptul tehnic al semănătorii Omega permite lucrul chiar și în condiții extreme cu umiditate ridicată, secetă sau cantități mari de resturi vegetale.
– Reducerea numărului de treceri – semănătoarea este capabilă să atingă o calitate ridicată a lucrării dintr o singură trecere. În multe cazuri este posibil să nu se mai realizeze unele lucrări care se fac de obicei înainte de semănat.

Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000 Ferti
Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000 Ferti

OMEGA poate fi folosită pentru:
– Înființarea de culturi cu tehnologie de cultivare minimă
cu o cantitate mai mare de resturi vegetale pe suprafață.
– Înființarea de culturi cu tehnologie convențională (arătură). Posibilitatea de a semăna direct în arătură datorită nivelării precise și a reconsolidării solului.
– Înființarea de culturi direct în miriște datorită celor două rânduri de discuri.
– Înființarea de culturi fără griji pe soluri grele sau cu umiditate ridicată datorită posibilității de a ridica discurile de cultivare și de a folosi doar brăzdarele cu discuri ondulate – fără bulgări. Îmbunătățirea calității pregătirii solului în teren uscat datorită folosirii simultane atât
a discurilor cât și a brăzdarelor.
– Semănat cu orice tip de semințe, de la cele mai mici până la cele de porumb.
– Înființarea de calitate a culturilor chiar și în cele mai complicate condiții. Semănătoarea Omega este proiectată pentru a face față
chiar și în zonele denivelate unde este nevoie de un contur perfect (sistemul PSP)

Secțile de lucru ale semănătorii Omega
Secțile de lucru ale semănătorii Omega

Secția de brăzdare cu discuri ondulate

Dacă lucrați de soluri mediu-grele sau grele, cu siguranță veți aprecia posibilitatea de a dota semănătoarea cu brăzdare cu discuri ondulate. Datorită acestui echipament care se bazează pe anii de experiență a fermierilor de referință, veți obține o structură optimă a solului chiar și în condiții dificile, fără a crea bulgări, coame sau canale sau particule similare create de discuri. Lăsați în funcție doar brăzdarele și țineți secția de discuri ridicată – veți obține o structură afânată a stratului superior al solului fără crearea sau scoaterea de particule umede.

Secția de brăzdare cu discuri ondulate
Secția de brăzdare cu discuri ondulate

Semănătorile din gama Omega sunt disponibile cu lățimi de lucru de 3,4 sau 6 metri cu cadru pliabil sau rigid, cu sau fără fertilizare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați: http://bednar-machinery.com/ro/ sau contactați reprezentatul BEDNAR FMT din România: Petruș Darius tel: 0740 305 016 e-mail:darius.petrus@bednarfmt.com

Combina John Deere 680i  a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi

 

 

În campania de recoltare, o zi pierdută poate face diferența dintre pierdere și profit. Este motivul pentru care alegerea combinei agricole este esențial să fie corelată cu suprafața exploatată, iar pentru fermierii cu exploatații de dimensiuni mai mari, dealerul IPSO Agricultură a prezentat recent, la un eveniment din județul Neamț, combina John Deere S680i.
Acest model de combină de la John Deere a reușit anul acesta să recolteze o suprafață de 70 de hectare într-o singură zi, dovedind că este construită să strângă producția într-un timp cât mai scurt, contribuind la diminuarea perioadei de recoltat, aspect demonstrat și de capacitatea marea a buncărului, de 14.100 litri.

Recordul la recoltare a fost înregistrat în județul Dolj, în cadrul flotei de recoltare pe care compania o deține, iar performanța a fost obținută cu ajutorul unui header de recoltat tip Geringhoff, pe 16 rânduri.

Acest combină poate recolta mai mult de 40 de hectare pe zi, la o producție medie de 7 tone/ha. Compania IPSO Agricultură deține o flotă de recoltare pe care o pune la dispoziția fermierilor. Această platformă este folosită și pentru a testa performanțele combinelor noastre. La Craiova – județul Dolj, cu o combină identică, un S680i, am recoltat 50 de hectare de grâu într-o singură zi, la o producție medie de 7 tone/ha și 70 de hectare de porumb într-o singură zi cu un header de 16 rânduri. Iată o combină de productivitate maximă, un model cu care ne adresăm fermierilor care au în general, peste 1.000 de hectare”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

Combină cu flux axial și o putere de 550 CP
Combina John Deere S680i beneficiază de direcționare automată prin satelit. De asemenea, un factor limitativ pentru o combinăeste, în general, numărul de căișori. Pe piață nu există combine cu mai mult de șase cai și atunci nu pot fi montate headere mai mari de 9 metri pe combine cu cai.

”Din acest motiv, John Deere folosește sistemul cu flux axial. Dacă ne uităm la specificațiile tehnice, iată că avem o combină de 550 CP. Este o combină pe rotor cu flux axial, ceea ce însemnă că partea de batere și partea de separare se află pe același rotor. Totul se petrece în combină, pe un singur rotor. Acest lucru este foarte important pentru că putem pune motoare de până la 650 CP, pentru surioara mai mare S690. Cu o lungime mai mare de trei metri rotorul asta poate recolta mai mult”, ne-a mai spus specialistul.

Sistemul de curățare a boabelor este compus dintr-un ”covor” de melci

Un alt avantaj competitiv al acestui model de combină este sistemul de curățare a boabelor, compus dintr-un covor de melci și nu un plan înclinat așa cum sunt prevăzute celelalte modele din piață. Acest sistem permite ca 50% din boabele recoltate să ajungă în buncăr deja selectate.

Această combină este prevăzută cu o singură tobă, avem o inerție foarte mare care ne ajută să trecem de momentele cu umiditate mai mare. De asemenea, sistemul de curățare al boabelor este compus dintr-un covor de melci, nu avem un plan înclinat la combină. Asta înseamnă că avem un efect de auto-curățare, nu mai trebuie să stați în fiecare zi să curățați planul înclinat. Avem acest sistem de melci cu sistem de auto-curățare care ridică materialul mai mult în combină pentru a face sistemului de aerare. Pe partea de site avem un sistem de pre-curățare și bineînțeles sita superioară și sita inferioară. Astfel 50% din materialul recoltat este deja selectat în acest sistem. Toate aceste aspecte converg către productivitate, viteză de lucru și calitate ridicată a materialului recoltat”, ne-a vorbit reprezentantul IPSO Agricultură despre avantajul competitiv al acestui model de combină.
O combină inteligentă cu ghidare automată prin satelit

Cabina modelului S680i este un pachet de inteligență, astfel că monitorul din interior, precum și dotările permit o ghidare automată a combinei prin satelit, dar și controlul vitezei de deplasare la sol în funcție de parametrii introduși de combainer.

Dacă vorbim despre combine cu flux axial, combine de înaltă performanță, trebuie să vorbim și despre o monitorizare foarte bună a flotei. Combina aceasta este inteligentă, de fapt și ”I-ul” pe care îl are în denumirea modelului reprezintă inteligența pe care noi o punem în standard pentru modele S. Asta înseamnă că avem Auto Trac: ghidare automată prin satelit, Harvest Smart: care ne ajută în mod automat să controlăm viteza la sol, în funcție parametrii prestabiliți pe care îi setăm. Avem și alte tehnologii inovative pentru accesul ecranului de la distanță”, a declarat Cosmin Miroiu, Specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

Prețul de referință al combinei: 316.400 euro fără TVA
Conform bazei de date cu prețuri de referință a Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR- n.r), combina de recoltat John Deere S680, cu o putere nominală de 480 CP și o putere maximă de 550 CP, fără header, are un preț de 316.400 euro, fără TVA.

Detalii tehnice, motorizare , preț și dotările cabinei CASE IH Optum 300 CVX

 

 

Tractor Of The Year 2017 a fost desemnat de către un juriu specializat a fi tractorul CASE IH Optum 300 CVX, un model disponibil și pe piața din România prin dealerul exclusiv al acestor mașini agricole în țara noastră – Titan Machinery România.
Tractorul premiat astăzi la Bologna, în Italia, a putut fi admirat cel mai recent la Târgul Indagra de la București, unde a fost expus alături de fratele mai mare – tractorul șenilat CASE IH Quadtrac 620 și a făcut senzație alături de ”frățiorul” CASE IH Farmall 105 U.

Optum 300 CVX a fost ales să fie Tractorul Anului 2017 / Tractor Of The Year 2017 – TOTY 2017 de către un juriu specializat care e punctat motorul, transmisia, partea elctronică, sistemele hidraulice, confortul cabinei, elementele tehnice – inovatorare sau exclusive, opțiunile și design-ul.

optum_300_cxv_cultivator

Tractoarele din gama Optum CVX se diferenţiază de celelalte utilaje de acelaşi tip prin design-ul complet inovator şi cabina extrem de confortabilă. În această gamă, sunt incluse două modele prevăzute cu motoare care dezvoltă puterea maximă de 288, respectiv 313 cai putere. Având un excelent raport putere-greutate, tractoarele Optum CVX sunt foarte versatile şi pot executa o mare varietate de lucrări în orice condiţii de lucru”, se arată în prezentarea tractorului pe site-ul Titan Machinery România – www.titanmachinery.ro.

optum_300_cvx_with_unloading_trailer_and_axial-flow_01

Specificații tehnice:

Motor FPT Tier IVB; 6 cilindri, cilindree 6700 cm3;
Putere nominală: 221kW/ 300CP la 2.100 rpm;
Putere maximă: 230kW/ 313CP la 1.800 rpm;
CVT – transmisie cu variație continuă;
4 perechi de cuple hidraulice;
Cabină cu aer condiționat;
Compresor de aer pentru sistemul de frânare pneumatic;
Greutăți pentru roțile posterioare = 1000 kg;
Tiranți spate/ridicător electronic în 3 puncte;
Capacitate de ridicare la capătul tiranților: 10.299 kg;
Soft compatibil cu Rețeaua CASE IH GPS RTK România.

optum_300_cvx_with_cultivator
Conform Bazei cu prețuri de referință valabile pe piața din România, prețul unui tractor CASE IH  Optum 300 CVX este de 167.160 euro fără TVA.

CASE IH Optum 300 CVX a fost desemnat Tractorul Anului 2017 / Tractor Of The Year 2017 – TOTY 2017.  Constructorul american a reușit să câștige mai multe puncte din partea juriului specializat decât tractoarele cu care a concurat în finală la această categorie: Fendt 516 Vario, Deutz-Fahr 6215 RCshift, Steyr 4145 Profi CVT, Massey Ferguson 6718S, Zetor Forterra HD 140, și McCormick X8.680 VT-Drive.

CASE IH aniversează 175 de ani. ISTORIA UNUI BRAND care a revoluționat agricultura!

 

Constructorul de utilaje agricole Case IH începe un an de sărbătoare, marcând aniversarea a 175 de ani, la sediul central al brand-ului american, în localitatea Racine, Wisconsin, din Statele Unite ale Americii. Pe malul râului Root, localitatea Racine este locul unde fondatorul Jerome Increase (JI) Case a început să lucreze la producția primelor mașini agricole care au revoluționat agricultura pe plan mondial. 
Începuturile companiei sunt strâns legate de perioada în care s-a construit economia americană modernă, când pionierii se mutau spre vest și noi ferme erau înființate pentru a asigura hrana populației în creștere în centrele din est.

În 1869, Case a reușit să construiască primul său tractor cu motor pe aburi. Deși era dotat cu roți, utilajul era tras de cai și folosea motorul pentru a pune în funcțiune alte mașinării. În 1876, compania a contruit primul său tractor autopropulsat. Cum motorul cu aburi a înlocuit puterea de tracțiune a cailor, compania lui JI Case devenea până în 1886 cel mai mare producător de motoare pe abur din lume.

În 1902, cinci companii au fuzionat pentru a forma International Harvester din Chicago, acordul fiind intermediat bancherul american J. P. Morgan, cel care domina finanțele corporative și de consolidare industrială la momentul respectiv. Compania a produs prima combină de recoltat în 1915 și în 1923 a introdus Farmall®, primul tractor pentru culturi plantate pe rânduri. Oferind o mai mare productivitate, fiabilitate și siguranță, fiind un sistem unificat revoluționar, era folosit pentru arat, cultivat și recoltat. International Harvester a vândut mai mult de cinci milioane de tractoare Farmall și în 1977, a lansat combina cu un singur rotor Axial-Flow®, mașina agricolă care a revoluționat industria agricolă prin simplitatea sa, calitatea la recoltarea cerealor, adaptabilitate. Combina Axial-Flow a stabilit, practic un nou standard pentru performanță, un standard care stă în picioare și astăzi.

Case IH a fost format în 1985, când compania JI Case a achiziționat divizia agricolă a International Harvester, unind cele două moșteniri într-un singur brand. Primul său produs, tractorul Magnum, a fost lansat în 1987 cu puteri de la 160 la 240 CP, devenind primul tractor care a câștigă Industrial Design Excellence Award. Acum, producând până la 380 CP, Magnum continuă să fie una dintre cele mai cunoscute produse Case IH, cu mai mult de 150.000 de unități vândute.

Tractorul CASE IH Optum CVX
Tractorul CASE IH Optum CVX 300

Ulterior, în 1996, Case IH a venit pe piață cu un nou tractor revoluționar, pe șenile articulate – Quadtrac. Acest utilaj este și la acest moment cel mai puternic tractor de serie din lume, având o putere de vârf la Steiger Quadtrac 620 de până la 692 de cai putere.

În anul 2000, Case IH a adoptat transmisia cu variație continuă care a devenit foarte populară pe tractoarele mari construite de brandul american. De altfel, cu această transmisie, tractorul Magnum 380 CVX a fost votat Tractorul Anului 2015, iar recent, Optum CVX a primit titlurile de Machine of the Year 2016 și Tractorul Anului 2017.
Poate că una dintre cele mai interesante invovații amrca Case IH este prezentarea, anul trecut, a conceptului de tractor autonom. Capabil să desfășoare lucrările agricole fără operator, pe baza unui sistem informatic care programează toate operațiunile din câmp, utilajul anunță o revoluție în sectorul agricol, promițând economii în fermă și eficiență maximă.

Aniversarea a 175 de ani a Case IH este o mărturie a multor ani de calitate, perseverență și progres. Este, de asemenea, o ocazie de a reflecta asupra principiilor noastre directoare ale ingineriei inovatoare, puterii eficiente și ale design-ului inovator, o filozofie care va continua și în viitor – Andreas Klauser, Președintele brandului Case IH

CASE IH aniversare 175 de ani

NHR Agropartners – premiată pentru CELE MAI MARI VÂNZĂRI DE TRACTOARE DEUTZ-FAHR  

 

NHR Agropartners a organizat recent, în premieră, o reuniune a dealerilor Same Deutz-Fahr (SDF) în România. În cadrul evenimentului, compania a primit două premii importante: premiul pentru Cele mai mari vânzări de tractoare Deutz-Fahr în 2016 și cel pentru Cel mai bun service în 2016.
NHR Agropartners a avut onoarea să organizeze în România, în premieră, Întâlnirea Dealerilor SDF din Sud-Estul Europei. Intâlnirea s-a desfășurat în perioada 14-16 Februarie 2017, în Poiana Brasov. NHR Agropartners i-a avut alături pe toți dealerii de Deutz-Fahr, Same, Lamborghini din 10 țări, precum și delegația oficială a grupului SDF. Întâlnirea a avut ca scop analiza prezenței grupului SDF în regiunea de Sud-Est a Europei, dar și a realizărilor și viitoarelor proiecte din anul 2017”, se arată într-o comunicare postată pe site-ul nhr.ro.

BEST SALES RESULTS OF DEUTZ-FAHR TRACTOR IN 2016 and BEST SERVICE RESULTS IN 2016

NHR Agropartners se mândrește cu cele două premii primite în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor: Cele mai mari vânzări de tractoare Deutz-Fahr în 2016 și Cel mai bun service în 2016, ceea ce ne face încrezători că munca depusă de noi a avut rezultate și ne obligă sa fim și mai buni în 2017”, mai arată reprezentanții dealerului de utilaje agricole Same Deutz-Fahr în România

TRACTORUL NEW HOLLAND T5.120 afost “Tractorul Anului 2017” la secțiunea BEST UTILITY!

 

Noul tractor New Holland T5.120 a fost premiat cu titlul “Tractorul Anului 2017” în cadrul Târgului Internațional de Mașini Agricole Organizat la Bologna, în Italia. Juriul, format din 24 de jurnaliști de top din domeniul tehnicii agricole, a analizat și a testat în câmp tractoarele nominalizate la secțiunea “Best Utility” cu două luni înainte de a lua decizia că T5.120 este cel mai bun.
tractor-of-the-year

Argumentele juriului au fost următoarele:

 • Puntea față Terraglide™, cea mai bună din clasa sa, alături de cabina cu suspensie Comfort Ride™, pentru un nivel de confort fără precedent;
 • Performanțe de încărcare excelente date de cadrul pentru încărcător de dimensiuni extinse și de noile opțiuni adăugate pe joystic;
 • Funcții îmbunătățite la nivelul transmisiei Electro Command™;
 • Motoare ce respectă în totalitate normele Tier 4B privind emisiile și care folosesc tehnologia de reducere selectiv-catalitică a noxelor cu scopul de a crește performanțele utilajului și de a genera cu până la 24% mai multă rezervă de cuplu;
 • Capacitate de ridicare optimizată grație sistemului de ridicare cu prindere în 3 puncte;
 • Noua opțiune Heavy-Duty a punții față este compatibilă cu anvelope de 28”.

New Holland a lucrat în permanență la optimizarea gamei de tractoare T5 – unul dintre cele mai bine vândute tractoare la nivel european, din gama sa de putere – nu numai pentru a respecta reglementările impuse de normele Tier 4B, ci și pentru a încorpora noi opțiuni menite să sporească eficiența, confortul și productivitatea.

Prin tradiție, New Holland s-a implicat activ în sectorul agricol dedicat tractoarelor din această gamă de putere, iar îmbunătățirile aduse tractoarelor T5 Tier 4B sunt dovada clară a acestui lucru”, a declarat Sean Lennon, Directorul diviziei de Tractoare, Încărcătoare telescopice și Agricultură de Precizie.
t5_120_tier4b_16_182

Carlo Lambro, Președintele Mărcii New Holland Agriculture a adăugat: “Titlul obținut, The Best Utility 2017, este mărturia poziției de top pe care New Holland și-a adjudecat-o de-a lungul timpului pe segmentul tractoarelor de putere medie. Acest titlu reprezintă o recunoaștere binevenită a muncii asidue și a devotamentului celor implicați în dezvoltarea tractorului T5.120, de la echipele de ingineri și până la întreg personalul fabricii din Jesi, care au reușit să dezvolte un tractor ce vine în întâmpinarea necesităților specifice ale clienților.”

 

Despre New Holland Agriculture

Reputația New Holland Agriculture este construită pe baza succesului clienților, producătorilor de cereale, crescătorilor de animale, antreprenorilor, viticultorilor și inginerilor agronomi. Aceștia pot beneficia de cea mai largă gamă de produse inovatoare și servicii: o linie completă de echipamente, de la tractoare la mașini de recoltare, completate de servicii financiare personalizate de la specialiști în agricultură. O rețea de distribuție profesionistă la nivel mondial și angajamentul New Holland pentru excelență, garantează fiecărui client în parte o experiență unică. Pentru mai multe informații despre New Holland accesați www.newholland.com.

New Holland Agriculture este un brand CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI), un lider global în sectorul bunurilor de capital, cu experiență în domeniul industrial, o gamă largă de produse și o prezență la nivel mondial. Mai multe informații despre CNH Industrial pot fi accesate online pe www.cnhindustrial.com

Despre AgroConcept Impex
Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.

W330 – combina de la John Deere pentru fermierii care lucrează până în 200 de hectare

 

Combina perfectă pentru fermele care au până în 150-200 de de hectare este promovată de dealerul IPSO în ”persoana” modelului W330 prezentat și în cadrul DEMO SHOW-ului, eveniment organizat recent în localitatea Traian din județul Neamț.
Mașina de recoltat reprezintă o investiție pe care puține ferme și-o permit. Pe lângă culesul propriilor suprafețe, afacerea se poate transforma și în una de prestări servicii, iar combina achiziționată poate să aducă venituri suplimentare prin aceste contracte. Pentru exploatații care au până în 200 de hectare, adică ferme medii…mai mici, un model de combină recomandat de dealerul IPSO Agricultură este W330 al cărui buncăr este de 5.200 de litri.

Puterea maximă dezvoltată de combina John Deere W330 este de 216 CP, un aspect deloc de neglijat având în vedere nevoile reale ale celor carenu lucrează suprafețe foarte mari. Un alt element important este sistemul activ de batere a spicelor, pentru recoltarea cerealelor păioase.

dsc_0474

W330 este o combină recomandată fermierilor care lucrează până în 150-200 de hectare. Această combină poate merge cu un header de 4,85 metri pe păioase, chiar și mai mic, dar noi îl recomandăm pe acesta pentru condițiile din România și un header de prășitoare de cinci rânduri. IPSO Agricultură lucrează cu Geringhoff de mulți ani, acest parteneriat, începând din acest an este consfințit și de John Deere. Dacă mergem pe partea de productivitate avem un sistem activ de batere a spice, ceea ce însemnă că nu aducem returul înapoi în toba principală, să o supra-aglomerăm, ci avem un sistem special dedicat pentru baterea de spice”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs- combine, din cadrul IPSO Agricultură.
Toba combinei are un diametru de 500 mm

Sistemul de recoltare, precum și diametrul tobei îi permite fermierului să-și strângă recolta chiar și atunci când umiditatea în bob este una destul de însemnată. Astfel că, acest sistem permite recoltatul, fie la o umiditate foarte mare, fie la un nivel de umiditate scăzut.

Mergând pe partea de combine mici, W330 este prevăzut cu un sistem de recoltare și o tobă cu diametru de 500 mm, ceea ce înseamnă că avem o inerție foarte bună la nivelul tobei. Chiar dacă avem condiții de recoltare umede sau mai grele reușim să trecem și reușim să recoltăm în continuare fără să ajungem la înfundarea echipamentului pentru că această tobă are o inerție mare. Este o combină mică, pe cinci cai, ceea ce înseamnă că efectul de preluare și prelucrare a materialului este mult mai bun comparativ cu patru căișori așa cum ar fi în cazul altor producători”, ne-a explicat specialistul.

Combina John Deere W330 este ușor de întreținut

Un al avantaj al modelului W330 este că întreg sistemul a fost conceput să-i permită micului fermier să-și facă singur lucrările de mentenanță, în mod special pe acelea din perioada de recoltat, când orice minut pierdut se reflectă în valoarea profitului înregistrat.

Pentru fermierii care au între 150 și 200 de hectare este important să cunoască ei înșiși combina, tocmai de aceea lanțul cinematic este destul de simplu de înțeles, puține curele, puține magistrale hidraulice, tocmai de aceea este foarte ușor de întreținut. Puteți singuri să va dați seama despre schema tehnică a combinei și să puteți să faceți întreținerile zilnice pe care le faceți în perioada de recoltat. Componentele pe care le folosim la fabricare sunt destul de durabile. Combina W330 este produsă de John Deere în colaborare cu fabrica Sampo din Finlanda”, a mai spus Cosmin Miroiu din cadrul IPSO Agricultură.

Singura combină din clasa sa prevăzută cu monitor touchscreen

Potrivit specialistului IPSO Agricultură, combina este prevăzută cu un monitor touchscreen. Este singura cabină, din clasa de combine mici care beneficiază de un monitor touchscreen color. În plus combina este prevăzută și cu sistem de aer condiționat. Toată gama de combine John Deere este prevăzută cu un monitor touchscreen și bineînțeles ecran color.

Preț de referință pentru combina John Deere W330: 114.900 euro, fără TVA
Conform datelor prezentate în baza de date cu prețuri de referință publicată pe site-ul AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r), combina John Deere W330, cu un volum al buncărului de 5.200 litri și o putere maximă de 216 CP costă 114.900 euro, fără TVA.

Conceptul New Holland NHDrive – un tractor autonom pentru agricultura de mâine

 

Inaugurat în data de 30 august, în cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se referă la un nou tip de utilaj fără șofer care poate efectua o gamă largă de operații agricole în fiecare moment al unei zile de lucru. Tractorul poate ajunge pe sola de lucru în mod autonom, pe drumurile care leagă ferma de câmp și are capacitatea de a lucra împreuna cu celelalte tractoare autonome sau cu alte tractoare tradiționale, controlate de operator. Echipat și cu cabină, utilajul poate fi condus, de asemenea, și de un operator.
La prima vedere, din punct de vedere vizual, tractorul T8 Blue Power pare unul standard, dar odată cu prezentarea primelor imagini ale tractorului și a capacităților sale operaționale incredibile veți avea surpriza unei incursiuni în viitorul agriculturii, un viitor în care rolul major este deținut de mașinile autonome care au capacitatea de a redefini agricultura.

Tractorul autonom NHDrive ne oferă oportunitatea de a deschide noi orizonturi către viitorul agriculturii. Agricultura va deveni din ce în ce mai responsabilă pentru asigurarea disponibilității alimentelor produse într-o manieră eficientă și sustenabilă. Un tractor autonom, care are capacitatea de a munci zi și noapte, ajută la rezolvarea problemei lipsei de personal calificat în timpul campaniilor agricole, profită 100% de zilele cu vreme favorabilă anumitor munci agricole și maximizează folosirea rațională a resurselor”, afirmă Carlo Lambro, Brand President al New Holland Agriculture.

 

O evoluție bazată pe eficiență și sustenabilitate
Dezvoltat de CNH Industrial în colaborare cu furnizorul său de tehnologie Autonomus Solutions Incorporated, liderul industriei de soluții autonome off-road, tractorul autonom New Holland NHDrive este un vehicul fără pilot care are autonomie completă și care poate fi monitorizat și controlat prin intermediul unui calculator sau prin intermediul unei tablete portabile cu interfață. Acestea le dau fermierilor posibilitatea de a accesa datele din tractor și implement, de oriunde s-ar afla, în locații diferite.

Acest lucru facilitează luarea deciziilor în timp util. Mai mult decât atât, fermierii vor avea control total și drept de proprietate asupra datelor colectate.

Un ecran reprezintă grafic drumul pe care îl parcurge tractorul, un altul afișează date transmise în timp real de cameră, oferind utilizatorului până la patru imagini (două din fața utilajului și două din spate). Un al treilea ecran permite monitorizarea și modificarea datelor utilajului și parametrii implementului precum viteza motorului, nivelul de combustibil și setările implementului, incluzând norma de însămânțare sau adâncimea de lucru. De asemenea, drumul către solă poate fi programat indiferent dacă se iau în calcul drumuri de exploatare sau drumuri principale.

Tractorul NHDrive autonom poate fi echipat cu o semănătoare, fiind astfel capabil să însămânțeze autonom următoarea cultură, imediat în spatele combinei.
Parametrii tractorului și ai implementului pot fi monitorizați și controlați permanent, folosind o aplicație instalată pe tabletă, ideală pentru automatizare supravegheată, putându-se astfel face modificări ori de câte ori este nevoie.

Capabil să lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, tractorul NHDrive ajută la reducerea riscurilor asociate cu erorile umane așa cum rezultă din planurile predeterminate și optimizate ale tuturor categoriilor
de activități. De asemenea, tractorul atingă niveluri de productivitate și eficiență mai înalte decât tehnologia tradițională.

În viitor, tractorul NHDrive va fi capabil de automatizarea deplină a manipulării cerealelor în timpul campaniei de recoltare când, prin echiparea sa cu o remorcă, va putea efectua operații de încărcare, transport și descărcare.

Două tractoare într-unul singur

Tractorul NHDrive este echipat cu o cabină identică cu a unui tractor T8 standard. Acest lucru înseamnă că tractorul poate fi folosit și pentru operații care nu suportă încă autonomie completă precum operațiile cu încărcător frontal sau transportul cu viteză ridicată pe drumurile publice.

În ceea ce privește activitățile desfășurate în jurul fermei, tractorul NHDrive se poate deplasa pe trasee predefinite. Este nevoie doar să programați încotro să se deplaseze și ce trebuie să facă odată ajuns la destinație, iar tractorul se va apuca de treabă, fie individual, fie în tandem cu alte utilaje.

Tractorul NHDrive utilizează tehnologia agricolă de precizie avansată PLM (Precision Land Management) care este foarte accesibilă tuturor utilizatorilor și care este în mod continuu susținută de specialiștii New Holland.

De asemenea, tractorul se deplasează pe drumurile practicabile din câmp, care sunt indicate de software, după ce acesta ia în calcul parametrii legați de dimensiunea și forma solelor, obstacole existente și lățimea implementului care urmează să fie utilizat. Mai mult decât atât, tractorul este pe deplin compatibil cu toate soluțiile PLM. Pe viitor, acest tractor va avea abilitatea de a utiliza datele privind producția anterioară și de a efectua operații de maximă precizie, an după an. Rezultatele sunt creșterea eficienței operaționale și capacitatea de a realiza lucrările într-un timp cât mai scurt.

Datorită unei combinații de radare tip LiDAR (gamă de lasere de detectare) și de camere RGB, tractorul poate detecta o gamă largă de tipuri de obstacole din câmp. Atunci când un obstacol este detectat, tractorul trimite un mesaj către interfața interactivă, iar persoana responsabilă va decide dacă tractorul poate evita sau ocoli obstacolul și modalitatea în care va face acest lucru.
În viitor, întreaga gamă de tractoare, precum și alte echipamente agricole vor fi echipate cu tehnologia NHDrive. Totodată, este posibilă eliminarea completă a cabinei în construirea viitoarelor tractoare autonome.

FASTBALE de la KVERNELAND, PRESA DE BALOTAT CILINDRICĂ CE POATE LUCRA NON-Stop

 

 

Echipa Kverneland din Kerteminde, Danemarca, a organizat recent un eveniment în câmp unde vizitatorii au putut vedea în lucru revoluționara presă pentru baloți cilindrici FastBale non-stop, în sensul ca nu mai este necesară oprirea tractorului pentru descărcarea balotului.
Cele mai recente îmbunătățiri aduse producerii de baloți în regim non-stop (fără oprire) includ un kit de eliberare a balotului, făcând posibilă dispunerea baloților pe aceeași parte, imediat ce sunt expulzați din sistemul de balotat și dezvoltarea unui kit cu aplicator de folie, util fermierilor ce doresc o alternativă folosirii plasei de protecţie a balotului.

kv_fastbale_013_kvg_large

Proiectată și dezvoltată în centrul de competență pentru producerea balotierelor Kverneland Group, din Ravenna, Italia, FastBale este expresia a două premiere mondiale: în primul rând, la momentul actual, este singura balotieră non-stop (fără oprire) cu cameră fixă, iar în al doilea rând, este singura balotieră din lume care folosește combinația camerei fixe cu sistemul de înfoliere a balotului.
Modul de funcționare al mașinii agricole este realmente inovator, având cele două camere dispuse în serie, fapt ce impune funcționare sincronizată și în tandem. Având rolul unei pre-camere, prima secțiune a balotierei FastBale produce două treimi din balot. De îndată ce pre-camera determină atingerea densității optime a balotului, fluxul continuă la nivelul camerei principale a balotului făcând posibilă continuarea procesului de balotare.

Pre-camera este apoi deschisă, transferând balotul format în camera principală unde va fi adus la dimensiunea maximă de 1,25m. Odată ce procesul de formare a balotului s-a finalizat, fluxul de lucru revine la nivelul pre-camerei, permițând funcționarea continuă a balotierei. Apoi, plasa este aplicată pe întregul balot, iar capacul posterior al balotierei se deschide determinând astfel transferul balotului către secția destinată înfolierii.

Pentru a facilita transferul balotului in siguranţă, echipa de ingineri a proiectat cadrul sistemului de înfășurare pe un sistem de prindere paralel. Acesta face posibil ca sistemul de înfășurare să fie dispus mai jos astfel încât să fie în contact complet cu balotul chiar în timp ce acesta se rostogolește dinspre camera principală. Acest sistem înlătură nevoia unui procedeu complet de transfer mecanic.

fastbale-de-la-kverneland

În acest punct, sistemul de înfășurare este ridicat astfel încât să permită celor două brațe să înfășoare balotul. Spre deosebire de mecanismele tradiționale de înfășurare a balotului, balotiera FastBale, cu cele două brațe ale sale, reinventează procedeul de înfășurare, rotindu-se în plan vertical. Odată finalizat procesul, sistemul de înfășurare este coborât, iar cilindrul din spatele acestuia este ridicat, eliberând cu grijă balotul pe sol.

Toate etapele de balotare și înfoliere se întâmplă sincronizat în timp ce mașina de balotat Kverneland FastBale se află în mișcare non-stop față de sol, fiind tractată de tractor.
Design-ul ingenios al FastBale le-a permis celor de la centrul de competență să producă o mașină extrem de compactă – FastBale fiind mai mică decât orice altă balotieră cu sistem de înfășurare existentă pe piață.

După o perioadă de teste, FastBale va fi lansat într-o serie limitată pentru sezonul 2016.

Dezvoltarea balotierei FastBale reprezintă rezultatul imediat al investițiilor semnificative ale Kverneland Group în tehnica de producere a balotierelor, acesta urmărind o poziție de lider de piață în sectorul preselor de baloți rotunzi.

Despre Kverneland Group

Kverneland Group este o companie internațională, lider de piată, ce dezvoltă, produce și distribuie mașini agricole și servicii de tehnica agrara. Kverneland Group oferă un pachet amplu de produse care vizează comunitatea agricolă si care acoperă cele mai diverse domenii: pregătire a solului, semănat, furajare și echipamente destinate balotării, împrăștierii, pulverizării și oferă soluții electronice pentru tractoare si utilaje agricole. Pentru mai multe informații despre Kverneland Group puteți accesa www.kvernelandgroup.com.

Despre AgroConcept Impex
Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture și Kverneland în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.

Cum putem obtine o bautura miraculoasa care invinge cancerul pulmonar! 7 lucruri de stiut despre implantul dentar! Ce beneficii are laptisorul de matca; Cum combatem stresul din viaţa noastră? Tehnici simple de antrenare a memoriei; Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinerețe etc

Aceasta bautura minune poate vindeca si preveni numeroase afectiuni, cum ar fi:

ku

 • Previne atacurile de cord si hipertensiunea
 • Protejeaza ficatul, rinichii si pancreasul
 • Previne atacurile de febra Hay (febra de fan)
 • Fortifica sistemul imunitar
 • Stimuleaza pierderea in greutate
 • Vindeca ulcere
 • Reduce durerile musculare
 • Detoxifica organismul
 • Vindeca infectiile gatului
 • Remediu impotriva constipatiei
 • Sprijina digestia
 • Imbunatateste vederea
 • Slabeste intensitatea durerilor menstruale

 

Cum se prepara Bautura Miraculoasa?

 

Aceasta Bautura Miraculoasa este foarte usor de preparat, deoarece este formata din doar trei ingrediente: un morcov, o radacina de sfecla rosie si un mar. Foloseste suficiente ingrediente pentru a prepara o cantitate de 250 de ml de suc. In cazul in care gustul ti se pare a fi prea intens, poti adauga un strop de suc de lamaie. De asemenea, este foarte important ca bautura sa fie consumata imediat dupa ce fructele si legumele au fost stoarse.

 

Cand poate fi consumata aceasta Bautura Miraculoasa?

 

In cazul in care doresti sa obtii cele mai bune rezultate bea 250 de ml de suc de doua ori pe zi. Prima portie dimineata, pe stomacul gol si a doua portie dupa-amiaza, inainte de ora 17. Dimineata, dupa ce ai consumat aceasta bautura poti manca micul dejun.

Măsurarea tensiunii, necesară începând din tinerețe

 

Considerată greșit o problemă (doar) a vârstnicilor, hipertensiunea trebuie prevenită din tinerețe. Dacă ai în familie (părinți, bunici) cu hipertensiune, este bine să îți monitorizezei tensiunea arterială încă de la 18 ani.

O monitorizare completă a sănătății trebuie să includă și măsurarea tensiunii arteriale. Aceasta reprezintă presiunea exercitată de sânge asupra pereților vaselor de sânge, iar valoarea ei normală este sub 120/80 mmHg.
Primul număr (valoarea mare) este tensiunea sistolică, aceasta reprezentând presiunea când sângele este pompat în artere, iar cel de-al doilea număr (valoarea mică) este tensiunea diastolică, indicând presiunea când inima se relaxează.

Hipertensiunea, care este creșterea tensiunii arteriale peste 140/90 mmHG, este principalul factor de risc cardiovascular. Pentru că hipertensiunea nu dă simptome, este bine ca tensiunea să fie măsurată în cadrul evaluărilor medicale de rutină, valorile ridicate ale acesteia expunând la infarct şi la accident vascular cerebral.

Electrocardiograma detectează aritmiile
O analiză importantă pentru măsurarea activității electrice a inimii este electrocardiograma (EKG sau ECG). Este o investigație nedureroasă, care presupune plasarea unor electrozi pe brațele, picioarele și pieptul pacientului. Pe o bandă de hârtie sau pe monitorul medicului apar o serie de linii.

EKG-ul oferă informații referitoare la modul în care inima se contractă, la bătăile și ritmul acesteia. Cu ajutorul electrocardiogramei sunt depistate aritmiile (tulburări de ritm cardiac), fluxul sangvin insuficient la nivelul inimii, leziuni sai inflamații la nivelul inimii și dezechilibrele electrolitice.

DE REȚINUT!

Dacă ești fumător, este recomandat să faci spirometrie și radiografie pulmonară, conform indicațiilor medicilor.
Clasificare                            Tensiune sistolică (mmHg)            Tensiune diastolică(mmHg)
Optimă                                               <120                                                 <80
Normală                                          120-129 și/sau                                    80-84
Înalt-normală                                   130-139 și/sau                                    85-89
Hipertensiune grad 1 (ușoară)           140-159 și/sau                                     90-99
Hipertensiune grad 2 (moderată)       160-179 și/sau                                  100-109
Hipertensiune grad 3 (severă)               ≥180                                                 ≥110

Tehnici simple de antrenare a memoriei

 

Oricine isi doreste o memorie cat mai buna si o gandire rapida. De aceea, antrenarea memoriei este esentiala pentru a pastra creierul in forma.

 
Studiile arata ca maturitatea creierului nu este nicidecum atinsa dupa terminarea perioadei de pubertate, ci la varsta de 30 de ani, cand omul este intr-adevar capabil sa ia decizii corecte. Insa pragul de 30 de ani are si parti negative, cum ar fi procesul de incetinire a activitatii cerebrale, care adopta o traiectorie descendenta.
 
Memoria, imaginatia si rationamentul sunt rezultate ale activitatii creierului si le putem dezvolta prin antrenament.
 
Pentru ca memoria si creierul tau sa fie in forma maxima, poti apela la cateva exercitii simple care nu necesita un efort deosebit.
 
De exemplu:
Poti incepe prin a schimba ceasul de pe mana stanga pe cea dreapta. Deoarece ti-a intrat in reflex ca ceasul se poarta pe mana stanga, creierul tau nu mai proceseaza acest lucru in mod constient si vei fi tentata sa verifici ora cautandu-l, insa iti vei aminti ca acesta se afla pe mana dreapta. Astfel, creierul tau nu face mari eforturi pentru a executa aceasta sarcina, dar tu te vei obsinui sa gandesti inainte sa procesezi.
 
Foloseste cuvinte variate. Mai mult ca sigur ti s-a intamplat sa te gandesti la un fruct, sa ti-l imaginezi, sa stii ce gust are, dar sa nu-ti amintesti cum se numeste, iar peste cateva ore, cand deja te-ai resemnat si nu te mai gandesti la denumirea acestuia, sa iti amintesti. Acest lucru se intampla deseori cand ne gandim la cuvinte pe care nu le folosim in mod frecvent. Pentru a corecta acest fenomen, incearca sa iti imbogatesti vocabularul si sa folosesti o diversitate mai mare de cuvinte.
 
Joaca-te. Incearca jocurile de memorie. Stabileste un numar din minimum 3 cifre de la care sa incepi sa numeri invers din 3 in 3 ori din 7 in 7.
 
Un alt joc antrenant este acela in care iti impui sa numesti cat mai multe animale intr-un interval de 20 de secunde. Ca sa cresti dificultatea jocului, poti schimba putin regulile. Propune-ti sa numesti animale al caror nume sa inceapa cu o anumita litera in acelasi interval de timp.
 
Memoreaza obiectele. Stai intr-o camera timp de un minut si vizualizeaza toate obiectele incercand sa le memorezi. Dupa terminarea timpului, paraseste camera si noteaza obiectele pe care ti le amintesti – practicand acest exercitiu, iti vei imbunatati memoria.
 
Nu in ultimul rand, adopta un regim alimentar echilibrat, evita alcoolul, stresul si incepe un program de exercitii fizice.

Cum combatem stresul din viaţa noastră?

 

Managementul stresului, ca ştiinţă, porneşte de la identificarea unor presiuni exterioare la care fiinţa umană este supusă într-un mod sistematic. Aceasta căută apoi să reducă la minim reacţia negativă a corpului la factorii externi, prin aplicarea unor tehnici specifice.

 
În opinia specialiştilor, expunerea prelungită la stres cauzează nenumărate inconvenienţe, cum ar fi: probleme de concentrare, nerăbdare, dureri de cap, infertilitate, ulcer, hiper sau hipotensiune, insomnie, slăbire sau îngrăşare rapidă, răceli repetate, dureri musculare, căderea parului, dureri în piept, nervozitate, concentraţie mare de colesterol în sânge, oboseală cronică etc. Stresul face să crească producţia de cortizol, secătuind glandele suprarenale, vitalitatea şi scăzând astfel imunitatea. Deşi există o sumedenie de tehnici şi metode specifice de combatere a stresului, profesorul internaţional de yoga Dana Ţupa afirmă că toate acestea au ca numitor comun echilibrarea emoţională şi energetică.
 
„Mulţi confundă emoţiile cu energia, dar la un nivel profund acestea reprezintă elemente complementare. Emotion, care în limba engleză înseamnă „emoţie”, derivă din E-Motion, care poate fi tradus prin energie în mişcare. Aşadar, câmpul nostru energetic, care ne menţine în viaţă, atunci când este perturbat de factori externi puternici, este pus în mişcare, de multe ori într-un ritm haotic, şi generează emoţii greu de stăpânit, care ne provoacă rău. Putem compara acel câmp de energie cu suprafaţa apei, iar când apar curenţi externi, apa începe să devină agitată, iar energiile sunt puse în mişcare, transformându-se în emoţii, aşa cum vântul produce valuri la suprafaţa apei. De aceea, când suntem puternic emoţionaţi, avem dureri de cap, ne este foarte greu să dormim, nu ne putem concentra, avem un ritm cardiac accelerat, suntem nervoşi şi mereu agitaţi”, afirmă profesorul de yoga acreditat internațional Dana Țupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA.
 
Câteva exerciţii simple care ne ajută să reechilibrăm câmpul energetic al corpului
Meditaţie pe o muzică relaxantă. „Muzica trebuie neapărat să fie armonioasă, astfel încât să inducă creierului undele Alfa specifice relaxării, care generează astfel o stare de reverie şi de relaxare profundă, inducând chiar şi somnul. De regulă, recomand muzica acompaniată cu sunetele din natură, precum ciripitul păsărilor, picături de ploaie, valurile mării, cascade etc., combinate sau nu cu sunete de vioară, harpă, pian sau electronice”, afirmă profesorul Dana Ţupa.

Meditaţie bazată pe respiraţie. „Tehnica de respiraţie se desfăşoară, în general, într-un interval de min. 5-10 minute. Putem practica această tehnică aşezaţi fie pe un scaun – acasă sau chiar la birou, fie întinşi pe pat, urmărind felul în care inspirăm şi expirăm. În momentul în care simţim stare de nervozitate, de iritare sau avem de luat o decizie importantă, este bine să luăm o pauză şi să facem o simplă meditaţie, centrată pe felul în care respirăm, eliminând pe cât posibil toate gândurile”, recomandă Dana Ţupa.

Mişcare fizică intensă: alergat, fitness, aerobic etc. „Efortul fizic intens produce endorfine, adică acei hormone care ne dau o stare de fericire. Recomand tuturor să practice mişcarea în fiecare zi, timp de 30 de minute, ori dimineaţa devreme, atunci când tonusul muscular este ridicat sau seara, atunci am acumulat tensiuni în decursul zilei”, afirmă Dana Ţupa.

Practici yoga: posture corporale, tehnici de respiraţie sau meditaţii diverse. „Toate aceste practici yoga produc la rândul lor, endorfine, serotonină, dopamină, care conduc la o stare interioară de bine, de calm şi de fericire. La fel ca în cazul exerciţiilor fizice intense, şi yoga se recomandă dimineaţa devreme sau seara, din aceleaşi considerente”, conchide profesorul de yoga acreditat internațional Dana Țupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA.

Dana Tupa este primul Expert Yoga Teacher din România care s-a acreditat la Yoga Alliance  International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoală de yoga din România acreditată la acelaşi for internaţional, şcoală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România, acreditaţi internaţional. A participat la multiple cursuri yoga pe diferite ramuri (Hatha, Kriya, Kundalini, Pranayama, Yantra, Laya, Nidra Yoga), alături de profesori şi maestri din România şi din străinătate (Thailanda, Elveţia, Italia, UK, India, Turcia). Este master NLP, a studiat cu Tony Robbins şi Chloe Madanes, Strategic Interventions. A urmat cursuri de Vipassana în Chiang Mai, Thailanda, participând şi la seminarii cu Dalai Lama în Elveţia şi India. A susţinut cursuri de yoga şi seminarii, atât în Romania, cât şi în Thailanda, cel mai de succes dintre ele, îl consideră Yoga Scopului, un mix de tehnici yoga foarte puternice, NLP, meditaţie şi vizualizare.

Ce beneficii are laptisorul de matca;

 

Oamenii moderni incearca sa isi protejeze sanatatea cu medicamente, insa multi au uitat ca natura ne-a oferit toate „armele” necesare pentru a ramane sanatosi. Laptisorul de matca este unul din ingredientele-minune despre care ar trebui sa stim.

Iata ce simptome ar putea ameliora laptisorul de matca:

Imunitatea scazuta

„Consumatorii de laptisor de matca spun ca au experimentat destul de rapid o senzatie puternica de bunastare generala si ca au simtit un efect benefic intens care s-a rasfrant asupra activitatii lor fizice, prin cresterea rezistentei la oboseala, prin amplificarea performantelor intelectuale, precum si prin instalarea unei stari mentale mult imbunatatite”, a spus directorul companiei cu cea mai variata gama de produse apicole din Romania.

Colesterol ridicat

Specialistul afirma ca laptisorul de matca normalizeaza tensiunea arteriala si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia persoanelor cu risc ridicat de infarct sau de accidente vasculare cerebrale, persoanelor obeze sau celor cu colesterolul ridicat.

Bronsita si astm

„Persoanele care au urmat o cura de laptisor de matca sustin ca le-a crescut simtitor rezistenta la raceala si gripa. In cazul astmului, laptisorul de matca actioneaza mai ales prin efectul calmant asupra mucoaselor bronsice, fiind de ajutor si in ameliorarea alergiilor, tocmai pentru ca are cativa compusi care reduc stresul si stimuleaza imunitatea generala si locala, facandu-l foarte folositor si ca remediu natural antiastmatic”, a mai spus expertul.

Artrita, dureri de spate si osteoporoza
Artrita este o boala destul de des intalnita care afecteaza articulatiile prin inflamarea acestora, distrugand, astfel, flexibilitatea normala a articulatiei. „Ultimele cercetari in domeniu au ajuns la concluzia ca, in cazul suferintelor generate de artrita, ar fi bine sa fie urmata o dieta vegetariana si, in plus, sa fie consumat zilnic laptisor de matca. Laptisorul de matca ajuta la disparitia durerilor frecvente (mai ales cele ale spatelui), combate infectiile si inflamatiile, si, in general, elimina oboseala”, spune specialistul.

Mai mult decat atat, expertul afirma ca doctorii au descoperit ca laptisorul de matca poate preveni osteoporoza prin facilitarea absorbtiei intestinale a calciului. Laptisorul de matca amplifica in mod natural capacitatea corpului de a absorbi calciul, de a-l depozita in oase si de a rezolva pe cale naturala problema uzurii acestora.

Dureri de cap sau insomnii
Laptisorul de matca ajuta foarte mult la diminuarea migrenelor, iar atunci cand este utilizat in combinatie cu anumite tehnici simple de relaxare, poate duce la disparitia acestora. O alta problema este insomnia. Aceasta poate fi un motiv de ingrijorare atunci cand reprezinta un simptom al unei tulburari, cum ar fi, de exemplu, stresul cronic.

In acest sens, laptisorul de matca poate elimina stresul, deoarece contine niacina si piridoxina, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau niciun fel de dependenta.

Stimulent intelectual
Nu in ultimul rand, specialistii au demonstrat ca laptisorul de matca este un excelent stimulent intelectual. „Prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale (fosfor, magneziu), a anumitor vitamine (vitaminele B1, B2, B6), a aminoacizilor (fenilanalina, triptofan), laptisorul de matca s-a dovedit a fi util pentru imbunatatirea starii psihice, cresterea randamentului intelectual si imbunatatirea memoriei. Asadar, laptisorul de matca poate fi un inlocuitor natural al medicamentelor dedicate imbunatatirii memoriei consumate intens de studenti pe perioada sesiunilor.

7 lucruri de stiut despre implantul dentar!

Cand devine necesar un implant dentar? S-ar spune ca nu e necesar si ca oamenii pot supravietui si cu dinti lipsa, insa stim cu totii ca absenta unui dinte poate crea serioase probleme cu imaginea de sine. Fara dinti devii mai putin tentat sa zambesti si te poti simti complexat chiar si atunci cand vorbesti. De asemenea, lucruri simple precum mancatul devin cu adevarat complicate, si lipsa dentitiei complete te poate impiedica, pe termen lung, sa te bucuri de mancarurile care iti plac cel mai tare. Asta ca sa nu intram si in complicatiile de ordin medical care pot afecta, o data cu trecerea timpului, cavitatea ta bucala si pot provoca chiar si pierderea dintilor sanatosi.
 
In prezent, procedura de realizare a unor implanturi dentare rapideeste solutia perfecta pentru inlocuirea dintilor lipsa. Un implant dentar cu pret normal arata si se simte exact intocmai precum dintele natural. In afara de tine, nimeni nu trebuie sa stie ca zambetul tau perfect se datoreaza unui implant dentar de buna calitate.
 
Iata cum decizi daca un implant dentar este potrivit pentru tine, dr. Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile, ne spune tot ce trebuie sa stim despre aceasta procedura.
 
Ce este un implant dentar?
Un implant dentar este un dinte artificial plasat pe dantura, conform Academiei generalede stomatologie. Fabricate din materiale metalice si materiale ceramice, care sunt compatibile cu maxilarul, implanturile fuzioneaza cu osul pentru a sprijini o coroana, punte sau proteza completa.
 
„Exista doua tipuri de implanturi: cel endostal este cel mai comun si este plasat in os, in timp ce un implant subperiostal este pozitionat pe os pentru pacientii care au inaltimea osoasa inadecvata sau nu pot purta proteze dentare”, afirma dr. Andra Custura.
 
Avantajele implanturilor dentare
Datorita numeroaselor avantaje, mai mult de 5,5 milioane de implanturi dentare sunt realizate anual de catre stomatologi. Iata de ce sunt atat de populare:
• Implanturile nu aluneca sau se schimba, oferind aceeasi stabilitate si siguranta ca dintii naturali.
• Implanturile sunt curatate in acelasi mod ca si dintii naturali, deci nu trebuie sa fie scosi pe timp de noapte pentru curatare sau inmuiere.
• Implanturile nu se bazeaza pe dintii vecini pentru sprijin, prin urmare, nici o structura a dintelui nu se pierde.
• Implanturile impiedica deplasarea dintilor din apropiere, astfel se pastreaza conturul fetei.
• Implanturile sunt o solutie cosmetica ideala pentru dintii lipsa, ce permit mestecarea si vorbirea cu usurinta.
 
Esti un bun candidat pentru un implant dentar?
Daca iti doresti un implant dentar, insa nu stii daca poti face fata unei asemenea interventii, trebuie sa stii ca pacientul ideal indeplineste doar doua conditii. Prima conditie pentru un implant dentar de succes este ca gingiile tale sa fie sanatoase. Doar atunci va exista suficient os pentru ca implantul sa fie bine sprijinit si pentru ca noul dinte sa fie montat in conditii propice.
 
Cu toate acestea, osul maxilar poate fi construit inainte de procedura de implant dentar in cazul in care inaltimea osoasa nu este adecvata pentru a sustine un implant. A doua conditie pentru a te supune unui implant dentar este ca starea ta generala de sanatate sa fie una buna sau foarte buna. Boli cronice cum ar fi diabetul si leucemia pot interfera cu procesul de vindecare a unui implant, iar fumatul poate dubla riscul de a pierde dintii in totalitate.
 
Plasarea implantului
Plasarea unui implant dentar rapid in maxilar este o procedura care se face cu anestezie locala. Dupa aceea, este posibil sa apara unele umflaturi si o mica durere, dar medicamentele impotriva durerii prescrise de specialist pot ajuta in cazul disconfortului care este temporar. In timpul procesului de vindecare, este nevoie de o dieta alcatuita din alimente moi si supe calduta.
 
„Medicul dentist va astepta doua pana la sase luni inainte de introducerea dintelui artificial sau coroanei pe partea superioara a implantului. In acest timp, osul si dispozitivul de fixare a implantului cresc impreuna, aceasta se numeste osteointegrare. Intre timp, cu toate acestea, specialistul poate crea coroane dentare temporare, punti dentare sau proteze dentare pentru a ajuta la mestecat si vorbire”, explica specialistul.
 
Notiuni de baza
In perioada de dupa interventia initiala, osul si implantul incep sa creasca impreuna, iar implantul este acoperit de gingie. De aceea, specialistul va trebui sa descopere implantul si sa ataseze un guler de vindecare inainte ca medicul stomatolog sa poata incepe integrarea implanturilor. Totul trebuie sa se realizeze treptat, fara a grabi procesul de vindecare, in colaborare cu medicul stomatolog si medicul ghirurg dentar.
 
Grija pentru implant
Vei dori ca implanturile sa dureze o viata si se poate, daca vei merge regulat la control, daca vei realiza curatiri profesionale si bune practici de igiena orala. Asigura-te ca iti perii dintii de cel putin doua ori pe zi si folosesti ata dentara zilnic, deoarece curatarea implanturilor mentine tesutul gingival sanatos. Pentru a reduce cantitatea de bacterii din gura, intreba medicul dentist despre utilizarea unei ape de gura antimicrobiana potrivita.
 
Procedura de implant dentar este un pas important, care necesita discutii ample cu medicul chirug dentar si medicul stomatolog care va plasa implantul. De aceea, medicul dentist va face radiografii, va consulta istoricul de sanatate si va examina gura cu atentie, astfel incat sa aiba toate informatiile necesare pentru a evalua optiunile de inlocuire a dintilor.
 
Dr. Stomatolog Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Mai multe detalii pe www.andrasmile.ro.

 

Remediu cu frunze de morcov pentru hemoroizi

Imagini pentru frunze de morcovi


Hemoroizii sunt dilatatii venoase ce apar in interiorul canalului anal, la o adancime de circa 4-5 cm, prin dilatarea unor mici vene. Este o problema relativ frecventa in special in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 45-65 de ani, ei putand sa-si faca aparitia si mai devreme. Cu toate acestea, hemoroizii nu sunt inca perceputi ca o problema medicala serioasa.

 
Constipatia este principala cauza a aparitiei hemoroizilor, insa printre factorii favorizanti se mai numara imbatranirea si sarcina (presiunea fatului in abdomen si schimbarile hormonale duc la largirea vaselor hemoroidale). De asemenea, alimentatia este un alt factor frecvent incriminat pentru aparitia dilatatiilor venoase de la nivelul anusului. Prin urmare, se vor evita alimentele condimentate, mezelurile, mustarul, ketchupul iute, grasimile saturate si alcoolul.
 
Simptome hemoroizilor includ: 
 
Mancarime si intepaturi 
Sangerare 
Durere in zona rectala 
In cazul in care va confruntati cu aceasta problema de sanatate, iata o reteta naturala care va poate ajuta sa ii tratati. 
 
Ingrediente necesare: 
 
5 linguri de frunze de morcov tocate marunt 
1 litru de apa fiarta 
Metoda de preparare: 
Dupa ce ati fiert apa, asezati cele cinci linguri de frunze de morcovi intr-un recipient. Turnati apoi apa fiarta pete aceste frunze, acoperiti vazul si lasati amestecul sa stea timp de 60 de minute.  Strecurati „ceaiul” rezultat si consumati o ceasca de trei ori pe zi 
 
Prin consumul regulat al acestui ceai, timp de 6 luni de zile (minim 3 zile pe saptamana), puteti scapa de hemoroizi, si pe langa aceasta, va veti detoxifia organismul. Puteti accelera procesul de tratare daca aplicati direct pe hemoroizi morcov ras fin. Faceti acest lucru sera inainte de culcare.

Cum ar trebui sa arate un mic dejun sanatos


Chiar daca nu acorzi foarte mare atentie alimentatiei, trebuie sa fii constienta ca in functie de modul in care iti incepi ziua vei avea mai multa sau mai putina energie pentru a duce la capat toate responsabilitatile. 
 
Cum arata acum micul tau dejun? Obisnuiesti sa mananci covrigi, croissanti, briose, paine prajita, cereale rafinate sau pateuri? Un astfel de mic dejun ar fi echivalent cu un desert care nu confera niciun nutrient, avertizeaza un medic de la Harvard Medical School care omite din start aceste optiuni, precum si sucul de portocale sau sunca. Toate aceste alegeri nu sunt altceva decat carbohidrati rafinati si zaharuri care determina o crestere brusca a glicemiei si a nivelului de insulina, manifestari care pot sa fie problematice pentru persoanele predispuse la diabet si cresterea in greutate. 
 
Un mic dejun simplu si sanatos nu trebuie sa fie considerat o corvoada. Daca gasesti cele mai bune combinatii in functie de gusturile tale, mentine-le si repeta-le, astfel incat sa te asiguri ca mananci ceva sanatos la masa de dimineata. 
 
Potrivit unui doctor de la Harvard Medical School, micul dejun perfect echilibrat contine 3 ingrediente pe care nu le omite niciodata, scrie publicatia Today. Dr. Monique Tello sustine ca cele mai bune alimente pentru micul dejun sunt legumele, fructele, cerealele integrale neprocesate si proteinele/grasimile sanatoase. In fiecare dimineata, ea alege fructele de padure congelate, iaurt si nuci/seminte. Aceasta combinatie simplu confera energie si nu genereaza o crestere brusca a glicemiei. 
 
Fructele congelate sunt o optiune mai ieftina si la indemana, iar in plus acestea sunt congelate imediat dupa culegerea lor, pastrand multi nutrienti. Nucile crude de toate felurile, semintele coapte sau chiar o varianta sanatoasa de granola fara zahar constituie o alegere potrivita in combinatie cu fructele, ele furnizand grasimi sanatoase. Iaurtul asigura calciu si proteine, de aceea el trebuie ales simplu si fara zahar. 
Aceasta este varianta de mic dejun sanatos pe care oricine are timp sa-l prepare sau poate sa fie transportat cu usurinta la locul de munca. Un mic dejun care are un continut ridicat de fibre din fructe, zaharuri naturale din fructe, proteine din iaurt si grasimi sanatoase din nuci/seminte constituie o combinatie excelenta pentru a incepe ziua in forta. 

Cea mai simpla metoda de a alunga stresul

Imagini pentru tristete


Atunci cand suntem bebelusi, plangem; plangem cand ne este foame, plangem cand ne este sete, cand ne este somn sau cand ne doare ceva, cand vrem sa fim tinuti in brate si sa primim afectiune, pentru ca plansul este singurul limbaj pe care-l cunoastem pentru a ne manifesta nevoile si dorintele. Mai tarziu, crestem si plangem in continuare; atunci cand suntem tristi sau cand suntem bucurosi, plangem pentru ca in acel moment traim o emotie intensa pe care simtim nevoia sa o exprimam.

 
La un anumit moment din viata, nu mai plangem sau, mai bine spus, nu mai plangem in fata altora. Asta se intampla pentru ca reusim sa ne abtinem, deoarece, la un moment dat, cineva ne-a spus ca e rusine sa plangi, ca denota slabiciune, lipsa de respect de sine etc. intr-un punct critic al vietii noastre, ajungem pe negandite sa punem egal intre esec, neputinta si plans. Nimic mai neadevarat!
 
A fi puternic nu inseamna sa te abtii sa plangi, nu inseamna sa te prefaci ca nu ai sentimente, ca esti doar un robot cu suruburile perfect unse, ca esti o persoana intangibila si atotstiutoare. Nu reusesti cu atitudinea asta decat sa devii o persoana caraghioasa. “Nu plang ca sa nu vada ceilalti! Deci nu plang pentru ca mi-e frica! Deci sunt o persoana puternica?” Raspunsul este categoric NU!, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.
 
Adevarata putere ti-o manifesti atunci cand renunti la rusini inutile in opinia specialistului, adevarata putere ti-o manifesti in momentul in care-ti dai voie sa traiesti asa cum simti, sa renunti la frici (in special, frica de parerea celorlalti), sa renunti la rusini inutile, sa decizi ca, in loc sa cauti atat de multa confirmare de la ceilalti, e mai util sa inveti sa te apreciezi, sa te iubesti si sa te accepti tu insuti asa cum esti.
 
“Adevarata putere interioara se manifesta atunci cand spui si dezvalui adevarul despre tine, pentru ca adevarul elibereaza. Veti gasi probabil destule pareri care spun ca plansul este daunator din varii motive, insa ganditi-va la urmatorul aspect: Ce anume din functionarea organismului nostru este lipsit de sens? Daca un organ, un os, un hormon, o emotie, o manifestare este acolo, cu siguranta are un rol! A descoperit cineva toate tainele creatiei si ale universului ca sa poata afirma cu toata convingerea ca orice din aceste lucruri care ne definesc trebuie scoase?”, declara psihologul Laura Maria Cojocaru.
 
Plangeti! Lacrimile ne definesc ca fiinte umane! “Deci: plangeti pentru ca emotiile ne definesc ca fiinte umane! Plangeti pentru ca manifestarea emotiilor este sanatoasa! Plangeti pentru ca parerea celorlalti n-o sa va faca viata mai usoara si mai frumoasa, parerea celorlalti nici nu va ia, nici nu va da ceva, este doar o parere (altii habar n-au ce este bine/ce vi se potriveste cu adevarat). Plangeti pentru ca a plange este o dovada de putere! Plangeti pentru ca plansul este o modalitate de vindecare a sufletului!”, este recomandarea psihologului Laura Maria Cojocaru.
 
Beneficiile plansului
 
Lacrimile sunt secretii sarate si alcaline produse de glandele lacrimale, avand un scop biologic si homeostatic (prin absortia lor in organism la nivelul pielii foarte subtiri de sub ochi). Lacrimile au scop protector, protejand impotriva factorilor iritanti precum nisip sau vant, curenti de aer sau anumite impuritati prezente in aer, potrivit doctorulzilei.ro
 
Plansul contribuie asadar decisiv la eliberarea toxinelor din organism si la instalarea starii de bine, este considerat a fi o metoda eficienta pentru a elibera hormonii stresului din organism, este poate cea mai rapida, cea mai la indemana si fireasca, cea mai eficienta metoda de a inlatura durerea emotionala.
 
Plansul si lacrimile stimuleaza eliberarea endorfinelor, anumite substante produse de creier, ceea ce, in mod natural, duce la imbunatatirea starii de spirit si la diminuarea intensitatii durerii psihice dupa o repriza de plans, valorile tensiunii arteriale scad, iar oxigenul se absoarbe mai bine in globulele rosii.

Cel mai sanatos aliment pe care ar trebui sa-l consumi mai des

 
 


Iti este pofta de ceva dulce? Alege sanatatea inainte de toate si consuma 2-3 curmale, mai ales ca gustul lor dulce, cremos, bogat in nutrimenti de cea mai buna calitate iti vor fi de folos sa iti mentii sanatatea impecabila timp indelungat.

 
Este suficient chiar si o singura curmala pe zi sa consumi, mai ales dimineata la cafea, in special daca bei cafeaua fara zahar.
Daca vrei sa slabesti tine cont de faptul ca un consum moderat de curmale iti vor fi de mare ajutor, in special datorita uleiurlor esentiale pe care le contin si dozei de calciu, sulf, fier, potasiu, mangan, fosfor, magneziu ce se regasesc in ele.
 
De asemenea sunt un adjuvant perfect in probleme precum disfunctiile sexuale, tulburarile intestinale sau chiar problemele cardiace.
Mixul perfect dintre grasimile nesaturate, cantitatea de proteine cat si vitaminele ce se regasesc in curmale iti vor fi de ajutor sa ajungi la o greutate corporala sanatoasa daca te lupti cu surplusul de kilograme mai ales.

Acest tip de antrenament poate ajuta cel mai mult la eliberarea de stres

Imagini pentru eliberarea de stres


Publicat in ”The Journal of the american Osteopathic Association”, studiul arata ca antrenamentul de grup imbunatateste semnificativ sanatatea emotionala, reducand stresul mai mult decat antrenamentul singur.

 
Cercetatorii de la New England College of Osteopathic Medicine au observat ca nivelul de stres a scazut cu 26% in cazul celor care au participat la activitati fizice in grup, un procentaj mai ridicat decat cei care s-au antrenat singuri, scrie descopera.ro, care citeaza The Independent.
 
Studiul a durat 12 saptamani, timp in care cei 69 de participanti au avut de ales daca sa se antreneze in grup sau singuri, plus grupul de control care nu a luat parte la activitati fizice regulate. Acestia au fost studenti in cadrul aceleiasi universitati, deci multi se cunosteau intre ei, ceea ce poate reprezenta un factor care sa influenteze rezultatul: vine mult mai simplu sa te antrenezi cu cei apropiati decat cu necunoscuti.
 
Avand in vedere acest lucru si, de asemenea, numarul mic de participanti, este nevoie de studii suplimentare care sa confirme acest rezultat. Totusi, rezultatele sunt intarite si de ideea conform careia omul este un animal social, astfel, scaderea nivelului de stres se poate datora si factorului social.
 
Cei care se tem pentru stabilitatea locului de munca sau care intampina probleme in cuplu, se expun riscului de imbolnavire. Stresul este expresia solicitarii si a tensiunii din intregul organism.Stresul este o problema cu larga raspandire in intreaga lume. Conform studiului Forsa realizat in Europa in anul 2013, dintre cele 1000 de persoane intervievate, 6 din 10 persoane se declara ca fiind stresate in mod constat. In segmentul de varsta 35-45 de ani, aceste valori cresc la 8 din 10 persoane.

Semnele care pot anunta scleroza multipla

 


Una dintre cele mai frecvente afectiuni neurologice ale adultului tanar, scleroza multipla este tot mai frecvent diagnosticata in zilele noastre. Desi cauzele nu au fost pe deplin intelese si pun inca probleme oamenilor de stiinta, exista tratamente eficiente care pot limita in buna masura manifestarile bolii.

Scleroza multipla este o afectiune cronica, inflamatorie a sistemului nervos central, care debuteaza in cele mai multe cazuri la varste cuprinse intre 20 si 40 de ani.
 
„Boala este de trei ori mai frecventa la femei decat la barbati. Nu ar trebui sa ne ingrijoram foarte tare pentru ca o putem trata,” spune Cristina Hertea, medic specialist in neurologie.
 
Boala se manifesta sub forme de pusee, iar un puseu poate fi reprezentat de aproximativ orice simptom neurologic, dar cu durata de peste 24 de ore si debut fara febra.
 
„Diagnosticul presupune o serie de investigatii, atat imagistice, cat si de laborator. Scleroza multipla este marele imitator pentru ca aproape orice simptom neurologic ce prezinta o durata mai mare de 24 de ore poate insemna scleroza multipla. Mai ales daca apare la un pacient tanar, in decada a doua, a treia de viata. Printre cele mai frecvente simptone se numara scaderea acuitatii vizuale la un ochi si cu durere la nivelul globului ocular, vedere dubla, amorteli pe jumatate de corp, precum si slabiciune musculara, adica o mana si un picior pe aceeasi parte sunt mai slabe decat celelalte, si dureaza mai mult de 24 de ore,” precizeaza specialistul.
 
Chiar si in conditiile efecturaii unui diagnostic diferential complet, uneori este dificil de stabilit diagnosticul de scleroza multipla. Odata stabilit diagnosticul de scleroza multipla se poate initia tratamentul imunomodulator/imunosupresor, tratament care s-a dovedit ca poate modifica evolutia bolii.
 
Tratamentul este recomandat sa fie initiat cat mai devreme in evolutia bolii, pentru a limita progresia leziunilor la nivelul sistemului nervos central.

Beneficii putin stiute ale vinului rosu

 


Vesti bune pentru iubitorii de vin rosu! Cercetatorii de la Universitatea Washington din St. Louis, Missouri, au descoperit ca un pahar de vin rosu pe zi creste fertilitatea in cazul femeilor. Acesta nu este, insa, singurul beneficiu al acestuia.

 
In cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au investigat efectele pe care alcoolul le are asupra rezervei ovariene a femeilor si, in acest fel, au descoperit ca cinci sau mai multe pahare de vin pe luna au un efect pozitiv asupra fertilitatii femeilor, potrivit gandul.info. 
Stim deja ca vinul ajuta la functionarea optima a inimii, insa cercetatorii arata ca vinul rosu are, de asemenea, efecte benefice asupra danturii, mintii si greutatii corporale.
 
1. Zâmbeste! Vinul rosu este prietenul dentistului – Aceasta bautura este cea mai eficienta in indepartarea bacteriilor. 
 
2. tine la distanta insectele – Cresterea consumului de vin te tine departe de muscaturile de insecte. 
 
3. Iti mentine mintea agera – Oamenii care beau un pahar de vin rosu pe zi sunt mai putin predispusi la dezvoltarea dementei si Alzheimerului, potrivit unui studiu al Institutului Central pentru Sanatate Mentala din Mannheim, Germania. 
 
4. Ajuta in timpul nasterii – Vinul rosu alina durere in timpul nasterii. 
 
5. Te ajuta sa ramâi in forma – Femeile care beau cantitati moderate de alcool in timpul meselor sunt mai putin expuse riscului de a deveni supraponderale. 
 
6. Te poate ajuta sa traiesti mai mult – Vinul rosu are aceasta capacitate prin faptul ca ajuta la suprimarea moleculelor care cauzeaza inflamatii. 

Alimente care pot curata ficatul de toxine

Imagini pentru mujdei de usturoi


Ficatul este organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, are nevoie de alimentele care ii confera protectie si il ajuta sa functioneze corect. 

 
5 alimente care curata ficatul de toxine
 
1. Usturoiul
Este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta, deoarece aduce o multime de beneficii pentru corp. Usturoiul contine mult seleniu care potenteaza efectele antioxidantilor si stimuleaza procesul de detoxifiere. De asemenea, o alta substanta care se regaseste in usturoi se numeste arginina si este un aminoacid care relaxeaza vasele sanguine si reduce tensiunea arteriala, protejand astfel ficatul si inima de boli. La toate aceste beneficii se mai adauga cele aduse de vitaminele B6 si C, care au un efect protector asupra ficatului.
 
2. Legumele cu frunze verzi
Toate legumele cu frunze verzi aduc o multime de beneficii pentru sanatatea corpului si in special pentru ficat. De aceea este foarte important sa consumi zilnic legume cu frunze verzi: spanac, patrunjel, rucola, broccoli, frunze de sfecla rosie, marar, varza, conopida, varza de Bruxelles. S-a dovedit ca toate aceste legume protejeaza ficatul, favorizand eliminarea metalelor grele, a substantelor chimice si a pesticidelor din corp. Broccoli, conopida, varza de Bruxelles si alte legume crucifere ajuta ficatul sa produca enzimele necesare pentru detoxifierea corpului.
 
3. Sfecla rosie
Este una dintre cele mai importante legume cu efecte spectaculoase asupra ficatului. Ea curata in mod natural sangele, ajutand astfel ficatul sa functioneze perfect si sa produca nutrientii necesari pentru sanatatea corpului. Consuma sfecla in stare cruda sau fiarta, stropita cu otet si amestecata cu hrean razuit, sare si piper. Daca preferi sfecla cruda, ea merge de minune in salata alaturi de ceapa rosie si frunzele de patrunjel. 
 
4. Turmericul
Ingredientul care face minuni este curcumina care se regaseste din abundenta in turmeric. Aceasta substanta a fost indelung studiata si s-a demonstrat ca este un puternic antioxidant si antiinflamator. De asemenea, curcumina imbunatateste functiile vezicii biliare, ajutand ficatul sa elimine mai eficient toxinele. Trebuie sa incluzi turmericul in alimnetatia zilnica, deoarece curcumina regenereaza celulele ficatului, impiedicand toxinele si alcoolul sa se transforme in compusi periculosi care afecteaza ficatul. 
 
5. Grepfrutul
Acest fruct are un continut ridicat de vitamina C si glutation, substanta care este produsa in mod natural de catre ficat. Glutationul este important pentru ca ajuta la regenerarea celulelor si stimuleaza ficatul sa produca enzimele necesare pentru detoxifiere. 

Care este carnea cea mai sanatoasa


Calitatea unui sortiment de carne tine nu numai de animalul de la care provine, cat si de modul in care acesta este crescut. Iata topul celor mai bune tipuri de carne pentru organism: 
 
1. Pestele, cu atat mai sanatos cu cat e mai salbatic
Cei mai multi nutritionisti si specialisti in alimentatie pun pe primul loc in topul carnurilor sanatoase pestele. “Acesta e cu atat mai sanatos cu cat este mai salbatic”, declara prof. Mencinicopschi. Cele mai bune sortimente sunt heringul, sardinele, scrumbia de Dunare si somonul. In cazul ultimului tip de peste sunt indicate inclusiv sortimentele de crescatorie.
 
2. Vanatul: caprioara, fazan, rata salbatica
Pe locul al doilea in topul intocmit de medici se situeaza carnea de vanat. “Contine foarte putina grasime, inclusiv cea de mistret”, subliniaza specialistul. Pentru a beneficia insa de proprietatile acestui aliment este important ca mancarea sa fie preparata corespunzator.
 
“Inainte sa fie gatita, carnea de vanat se tine in pene sau in blana o anumita perioada de timp, in functie de animal si de anotimp. Iarna, vanatul cu blana poate fi tinut chiar si o zi-doua”, explica Mencinicopschi. Acest proces se numeste fezandare si are ca scop fragezirea carnii. Cele mai bune sortimente sunt cele provenite de la ierbivore (caprioara, cerb), dar si cele de pasare (fazan, rata salbatica).
 
3. Tipuri rare de de porc
Urmatoarea in top este carnea de porc din rase primitive. Un exemplu este Pata Negra, o specie de porcine crescute in salbaticie, in zonele impadurite din Spania. Din el se obtine jambonul Jabugo sau Serano, un preparat care contine foarte putina grasime.
 
4. Pasarea “de la sol”
Pe locul al patrulea este carnea de pasare. “Pentru ca la noi carnea de pasare ecologica e foarte scumpa, sunt de preferat sortimentele din pasari crescute la sol, cat mai aproape de natura”, sfatuieste Gheorghe Mencinicopschi. Puteti opta pentru curcan, pui, rata sau chiar strut.
 
Avantajul carnii de pasare este ca grasimea poate fi indepartata foarte usor, spre deosebire de carnea de porc sau vita, unde nu poate fi separata de muschi. Pentru a nu dauna organismului, carnea alba (de pasare) ar trebui consumata in medie o data pe saptamana, spre deosebire de peste, care se recomanda de doua ori pe saptamana. Pieptul, mai bun decat pulpele 
 
Una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne este cea de curcan. Specialistii iti recomanda sa consumi in special pieptul de curcan, deoarece contine cele mai putine grasimi. „Poti sa mananci in jur de 150-200 de grame de curcan pe zi, dar fara pielita. Pieptul este mai sanatos, in timp ce pulpele sunt mai bogate in grasimi. 
 
Si carnea de pui este sanatoasa, cu recomandarea ca trebuie consumata tot fara pielita. 
 
5. Carnea rosie, excelenta pentru copii si tineri, nociva pentru restul oamenilor
Cea mai nociva este carnea rosie (nu si pentru tineri). “Carnea de porc si cea de vita sunt foarte bogate in fier, iar la adulti, in special dupa 40 de ani, excesul poate duce la depunerea de fier pe tesuturi”, avertizeaza specialistul in alimentatie.Acest tip de carne ar trebui consumat cel mult o data pe luna, in cantitati care sa nu depaseasca 100 de grame de persoana. in schimb, in cazul tinerilor, carnea rosie este chiar recomandata, spune Mencinicopschi. Copiii pot consuma si ei orice tip de carne.“Dupa 2-3 ani, este bine sa se inceapa cu o carne usoara (pasare, peste, vanat) si sa nu li se dea mai multe tipuri de carne in acelasi timp”, sfatuieste Mencinicopschi.
 
La fel de importanta precum alegerea sortimenului de carne este si forma in care alimentul este consumat. Specialistii va sfatuiesc sa evitati pe cat posibil carnea procesata (salam, sunca, crenvursti) deoarece contine foarte multa grasime, sodiu, aditivi alimentari, agenti de intarire si foarte putina carne.

Alimente care pot curata ficatul de toxine

Imagini pentru mujdei de usturoi


Ficatul este organul care proceseaza absolut orice intra in organismul nostru. De aceea, are nevoie de alimentele care ii confera protectie si il ajuta sa functioneze corect. 

 
5 alimente care curata ficatul de toxine
 
1. Usturoiul
Este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta, deoarece aduce o multime de beneficii pentru corp. Usturoiul contine mult seleniu care potenteaza efectele antioxidantilor si stimuleaza procesul de detoxifiere. De asemenea, o alta substanta care se regaseste in usturoi se numeste arginina si este un aminoacid care relaxeaza vasele sanguine si reduce tensiunea arteriala, protejand astfel ficatul si inima de boli. La toate aceste beneficii se mai adauga cele aduse de vitaminele B6 si C, care au un efect protector asupra ficatului.
 
2. Legumele cu frunze verzi
Toate legumele cu frunze verzi aduc o multime de beneficii pentru sanatatea corpului si in special pentru ficat. De aceea este foarte important sa consumi zilnic legume cu frunze verzi: spanac, patrunjel, rucola, broccoli, frunze de sfecla rosie, marar, varza, conopida, varza de Bruxelles. S-a dovedit ca toate aceste legume protejeaza ficatul, favorizand eliminarea metalelor grele, a substantelor chimice si a pesticidelor din corp. Broccoli, conopida, varza de Bruxelles si alte legume crucifere ajuta ficatul sa produca enzimele necesare pentru detoxifierea corpului.
 
3. Sfecla rosie
Este una dintre cele mai importante legume cu efecte spectaculoase asupra ficatului. Ea curata in mod natural sangele, ajutand astfel ficatul sa functioneze perfect si sa produca nutrientii necesari pentru sanatatea corpului. Consuma sfecla in stare cruda sau fiarta, stropita cu otet si amestecata cu hrean razuit, sare si piper. Daca preferi sfecla cruda, ea merge de minune in salata alaturi de ceapa rosie si frunzele de patrunjel. 
 
4. Turmericul
Ingredientul care face minuni este curcumina care se regaseste din abundenta in turmeric. Aceasta substanta a fost indelung studiata si s-a demonstrat ca este un puternic antioxidant si antiinflamator. De asemenea, curcumina imbunatateste functiile vezicii biliare, ajutand ficatul sa elimine mai eficient toxinele. Trebuie sa incluzi turmericul in alimnetatia zilnica, deoarece curcumina regenereaza celulele ficatului, impiedicand toxinele si alcoolul sa se transforme in compusi periculosi care afecteaza ficatul. 
 
5. Grepfrutul
Acest fruct are un continut ridicat de vitamina C si glutation, substanta care este produsa in mod natural de catre ficat. Glutationul este important pentru ca ajuta la regenerarea celulelor si stimuleaza ficatul sa produca enzimele necesare pentru detoxifiere.

De ce e periculos sa punem sare pe castraveti

Imagini pentru castraveti


Castravetii sunt formati 90% din apa, continand si potasiu, un electrolit esential pentru o hidratare optima. Desi castravetii au nenumarate beneficii, consumul acestora cu sare nu ne face deloc bine.Castravetele este depurativ si un excelent diuretic si este foarte bogat in fibre, fiind util in eliminarea surplusului de grasimi.

 
In schimb, sarea, desi este extrem de necesara in alimentatie, aduce la retentia de apa si la crestere volumului de fluide din corp.
 
Astfel, daca mancam castraveti proaspeti cu sare neutralizam beneficiile acestor legume cu un rau. Castravetii te ajuta sa te hidratezi avand 90% apa, in timp ce sarea pe care o punem pe deasupra lor nu face decat sa depuna acea apa in organism.
 
Retentia de apa reprezinta faptul ca organismul depoziteaza mai multe lichide decat ar avea nevoie. Mare atentie la acest lucru deoarece in spatele retentiei de apa se ascund alte afectiuni, precum hipertensiunea arteriala, boli cardiace, afectiuni ale tiroidei, boli renale sau probleme la ficat.
 
Beneficii ale castravetilor
 
Bun pentru silueta: 100g de castraveti inseamna in jur de 15 calorii si nu contin colesterol sau grasimi daunatoare sanatatii. In schimb, castravetele are un continut important de fibre si contribuie la detoxifierea organismului, imbunatateste digestia, ne ajuta sa inlaturam constipatia si diminueaza riscul de cancer de colon.
 
Pastreaza sanatatea inimii: castravetele este o sursa minunata de potasiu, care combate efectele sodiului si contribuie la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, castravetele contine si magneziu si fibre, importante pentru sanatatea inimii, iar consumul lui regulat ajuta si la reglarea nivelului de colesterol.
 
Ajuta articulatiile: castravetele contine siliciu, un oligomineral a carui concentratie din organismul nostru scade odata cu varsta si care este esential pentru asimilarea calciului, a magneziului sau a fosforului. Un deficit de siliciu cauzeaza pierderea elasticitatii pielii, slabirea rezistentei ungiilor, oaselor si a articulatiilor, motiv pentru care consumul frecvent de castraveti (in special alaturi de suc de morcovi) amelioreaza artrita si intareste articulatiile.
 
De asemenea, castravetii contin si o cantitate surprinzator de mare de vitamina K, care intareaste oasele si are un rol important in prevenirea bolii Alzheimer.
 
Solutie impotriva respiratiei neplacute: taie o feliuta de castravete si preseaza-o de cerul gurii cu limba timp de 30 secunde. Fitochimicalele din compozitia castravetelui actioneaza impotriva bacteriilor din gura ce cauzeaza respiratia urat mirositoare.
 
Puternice proprietati antioxidante si anticancerigene: castravetele contine vitamina A si C, dar si lignani care reduc riscul de cancer, in special de cancer de san, ovarian sau de prostata. De asemenea, datorita continutului de luteina, beta-caroten sau acid cofeic, castravetii ne ajuta sa luptam impotriva radicalilor liberi si intarzie aparitia semnelor imbatranirii.
 
Ajuta in diabet: consumul regulat de castraveti stimuleaza pancreasul si echilibreaza nivelul glicemiei.

Cum te ajuta sucul de spanac baut pe stomacul gol

Imagini pentru suc de spanac


Ce se intampla daca beti suc de spanac pe stomacul gol? Ei bine, acesta are capacitatea de a curata ficatul si vezica biliara, dar de asemenea are si alte beneficii pentru sanatate. Anemia este o boala cu adevarat infricosatoare pentru ca nu este suficient fier in sange, iar organismul este slabit. Aceasta boala se poate trata cu suc de spanac.

 
De asemenea, spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea tractului digestiv, la tonifierea inimii si stimularea activitatii cordului. Consumul de spanac creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intesinali si este un tonic al sistemului nervos.
 
Consumat zilnic, cam 500 ml de suc de spanac, ajuta in tratamentul constipatiei, avand efect de purgatie. Actiunea sa fiind blanda, nu se manifesta numaidecat, ci uneori dupa 6 saptamani pana la 2 luni de la folosirea lui.
 
Alt efect terapeutic al spanacului este asupra dintilor si gingiilor, in prevenirea pioreii (infectie a gingiilor). Aceasta este o forma usoara de scorbut care rezulta din lipsa unor elemente care se gasesc in special in sucul combinat de morcov si spanac. 
 
Retete cu suc de spanac
 
Cu cateva frunze de spanac foarte bine spalate si zdrobite in blender, poti consuma suc de spanac in fiecare zi si in foarte multe combinatii. O legatura medie de spanac poate fi transformata in suc alaturi de 3-4 morcovi si 2 mere mici. Alte variante ar fi sa mixezi spanacul cu ananas, mere si castraveti, mere si telina, fructe de padure, mere si ghimbir.
 

Comisia Trilaterală și Guvernul Mondial

„Este fundamental să înțelegem rolul pe care îl joacă pe eșichierul internațional această structură masonică foarte influentă numită Comisia Trilaterală. Această organizaţie a fost constituită în SUA în iulie 1973 la iniţiativa marelui magnat american David Rockefeller. Pentru a lămuri care a fost scopul înfiinţării ei este necesar să începem cu o succintă cronologie a evenimentelor din acel an, 1973, dar şi puţin dinainte. Este de asemenea important să urmărim evoluţia Comisiei în anii care au urmat şi sistemul pe care l-au construit membrii ei pentru a „ajuta” lumea.

În primul rând este necesar să observăm că indiferent unde citim sau vizionăm informaţii despre Comisia Trilaterală, întâlnim foarte des cuvântul „consolidare”. La ce se referă de fapt acest termen? Din ceea ce spun corifeii Trilateralei, „consolidarea” în acest context apare cu referire la unirea mai multor direcții, forțe, tendințe într-una singură şi vizează furnizarea unei puteri mai mari ansamblului nou format în noua lume globalizată. Dar despre ce fel de globalizare şi libertate de exprimare vorbesc ei dacă organizaţia lor se numeşte „Trilaterală”?


Această consolidare, fortificare a sistemului masonic ocult şi a marilor corporaţii care lucrează în slujba lor, slăbesc în mod evident forţa individului în societate. Prin intermediul taxelor aceasta poate fi făcută într-un mod imperceptibil, de-a lungul timpului.

Dar ce ziceţi de aşa o „dorinţă” a celor ce au condus America de a „promova” iniţiativa privată? Exact asta ne sfătuiesc și pe noi, pe români, ori de câte ori unul dintre braţele acestei Trilaterale, FMI-ul, vine la Bucureşti! De ce fac aceasta? Pentru că privatizarea înseamnă că mai devreme sau mai târziu corporațiile masonice înghit toate micile afaceri private care le interesează.


Consolidarea la scară globală a fost şi este un proces de înlăturare a individului din viaţa economică decizională. Ca urmare, marea majoritate a popoarelor ajung să creadă în „omnipotența” corporațiilor şi să se bazeze pe ele ca fiind un dat implicit, inevitabil. În realitate ceea ce rezultă este un sistem care creşte mereu taxele şi împinge oamenii spre a munci pe sume infime pentru marile firme trans-naționale. Efectul acestui ciclu este devastator la nivelul individului.

Ce mai înseamnă „consolidare” şi care este diferenţa dintre această consolidare propusă de Trilaterală şi planurile centralizate prognozate şi puse în practică?
Consolidarea văzută de Trilaterală este un fenomen economic ce urmăreşte favorizarea sau defavorizarea unor economii în funcţie de interesele celor care conduc Trilaterala şi care au banii necesari pentru a face ca evenimentele să se petreacă așa cum vor ei. Evident că România nu se poate număra printre favoriţii acestei Trilaterale şi nu poate fi vorba de un sprijin acordat ţării noastre. România poate fi în viziunea Trilateralei doar o unealtă care să fie folosită şi nu întreţinută.

Dominaţia actuală a alianței anglo-americane asupra întregii lumi a fost înfăptuită printr-o serie de decizii atent gândite care fac parte dintr-un plan minuțios pus la cale.

Supremaţia asupra petrolului a fost un prim obiectiv şi el a contat mult în decizia strategică de a înfiinţa Comisia Trilaterală. Stabilimentul anglo-american a obținut astfel dominaţia totală asupra economiei mondiale.

După al Doilea Război Mondial, sistemul economic global a fost programat la întâlnirea care a avut loc în iulie 1944 la Bretton Woods (New Hampshire, SUA). Dolarul american a devenit de atunci moneda de schimb adoptată de întreaga lume în tranzacţiile care se efectuau la nivel global. În acel moment aurul era cotat la 35 $/uncie.

Acest sistem implementat la Bretton Woods, care aducea dolarul în prim plan, înlocuind aurul, era nevoie să se bazeze pe nişte instituţii mondiale care să pună în aplicare acest proiect, să îl promoveze şi să îl controleze în interes american şi occidental în general.

Pentru aceasta au fost creați cei cinci piloni ai viitoarei hegemonii economice vestice şi anume: UE, NATO, Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Mondială (BM) şi Organizaţia Mondială a Comerţului (WTO, fostul GATT).

Aceste cinci organizaţii sinistre au înfăptuit politica vestică şi au sugrumat un număr enorm de ţări din punct de vedere politic, militar și economic. Toate au fost şi sunt în slujba acestei odioase Comisii Trilaterale.

Odată cu terminarea celui de al Doilea Război Mondial, americanii au iniţiat în „sprijin” pentru Europa vestitul Plan Marshall, prin intermediul căruia au fost acordate diferite ajutoare strategice economiilor vest-europene. Planul a prevăzut printre altele ca 10% din volumul total de bani oferiţi pentru refacerea țărilor afectate de război să se regăsească în tranzacțiile cu petrol. Petrolul era permis să fie cumpărat doar de la americani, astfel că în 1947 cele cinci companii americane uriaşe care dominau piaţa petrolului, prosperau din afacerile cu Europa de Vest.

Între 1945 şi 1948 aceste companii americane au dublat preţul petrolului pentru a acoperi mai repede volumul de bani pe care Statele Unite îl promiseseră Europei. În felul acesta americanii și-au întărit dominaţia şi controlul asupra preţului petrolului şi, bineînțeles, și-au mărit masiv fondurile. În același timp ei au refuzat orice propunere a europenilor de a construi rafinării pentru prelucrarea petrolului, dorind să deţină monopolul.

Situaţia nu a putut fi menținută totuși mult timp în felul acesta întrucât şi europenii au început să își construiască rafinării şi să aducă ei înșiși petrol din ţările exportatoare.

Totodată ţările Lumii a Treia au început să se dezvolte şi să acceadă la resurse care să le permită punerea în practică a unor planuri de dezvoltare economică. În felul acesta întreaga lume a demarat un proces prin care statele puteau deveni mai independente. Dar asta reprezenta o problemă pentru SUA şi Anglia pentru că lumea devenea mai puţin dependenţă faţă de puterea lor și în speță față de dolarul american.

SUA a refuzat să devalorizeze dolarul (să îi scadă prețul) în raport cu uncia de aur, iar multe naţiuni au descoperit că rezervele de aur pe care le încredințaseră spre păstrare în băncile din Statele Unite pur și simplu dispăruseră. În jurul anului 1971 rezervele de aur ale SUA reprezentau mai puţin de un sfert din fondul oficial de garanţie al dolarului.

Magnaţii de pe Wall Street l-au convins atunci pe Nixon să abandoneze politica de echivalare a dolarului în aur astfel că în data de 15 august 1971 Nixon a luat o decizie capitală la îndemnul unor sfătuitori personali. El a suspendat convertibilitatea dolarului în aur, punând întreaga lume în fața faptului împlinit. Din acel moment economia mondială a început să pună dolarul ca element axial, dar fără ca moneda americană să mai fie valorizată prin cantități echivalente de aur care să fie deținut în bănci americane sau engleze. Făcând aceasta, SUA a încălcat flagrant Acordul de la Bretton Woods care prevedea ca deţinătorii de dolari americani să aibă posibilitatea de a schimba bancnotele în rezerve de aur deținute în băncile americane sau ale Marii Britanii.

Imediat după această mişcare, președintele Nixon a anunţat că Rezervele Federale cumpără aur acordând un preț cu 8% mai mare, adică 38 $/uncie. Ceea ce urmăreau de fapt bancherii de pe Wall Street era o tardivă devalorizare a dolarului, de ochii lumii. Dar ei deja prinseseră în hora dolarului întreaga economie mondială şi doreau în plus să îşi asigure rezerve de aur în trezorerie. Ei știau că diferenţa de 8% este infimă faţă de cât vor câştiga din fluctuaţiile (pe care le puteau provoca) ale dolarului pe piaţa mondială. Iată că în felul acesta SUA putea avea şi dolarii de pe piaţa mondială, dar şi aurul care să acopere mai târziu valoarea bancnotelor. Însă mişcarea nu a avut succesul scontat.

În Februarie 1973 dolarul fost devalorizat cu 10% iar aurul a fost cotat la 42,22 $/unice. A fost o mişcare care s-a dovedit a nu fi cea mai bună pentru că în martie 1973 dolarul a căzut cu 40% în avantajul mărcii germane, ceea ce era o nebunie pentru economia americană.

Înființarea Comisiei Trilaterale

Dar a venit luna mai a anului 1973 când a avut loc o Consfătuire Mondială în Suedia a grupului Bilderberg, la Saltsjoebaden. Întâlnirea a devenit istorică pentru că acolo s-a luat decizia înființării Comisiei Trilaterale, ceea ce a și urmat efectiv două luni mai târziu, în iulie 1973. De remarcat că această organizație la care participă constant, an de an, cei mai importanți reprezentanți (marea majoritate masoni) din sfera politică, bancară, economică și culturală din aproape toate țările lumii are chiar și în prezent, ca și Grupul Bilderberg, un caracter secret. Unde este transparența democratică față de aceste întâlniri ale „Elitelor”? Și de ce presa nu comentează practic deloc acest subiect? E simplu: pentru că mass-media occidentală este un instrument obedient în mâinile globaliștilor care trag demult frâiele lumii prin aceste structuri ce lucrează ca un Guvern Mondial Secret.

La întâlnirea din Suedia au participat peste 84 de reprezentanţi din tot atâtea ţări. Erau politicieni, bancheri, oameni de afaceri, dar şi reprezentanţi ai guvernelor ţărilor respective. Momentul culminant al întâlnirii a fost atunci când economistul Walter Levy a subliniat necesitatea unui scenariu prin care preţul petrolului să crească cu 400% pe piaţa internaţională. Tot atunci a intrat în scenă strategul Henry Kissinger, cel care a devenit arhitectul dezastrului economic mondial. Planul elaborat de el împreună cu o echipă de „specialişti” avea în vedere crearea unui flux de petro-dolari, pe care ei l-au denumit „reciclarea curgerii petro-dolarilor”.

Acum vine momentul care ne interesează, şi anume crearea acelui grup influent din jurul nucleului Bilderberg. Acest grup, care a fost numit „Comisia Trilaterală”, dorea să lanseze un atac complex împotriva creşterii economice globale cu scopul de a păstra balanţa puterii globale în favoarea stabilimentul anglo-american. Singura armă posibilă şi la îndemână a fost PETROLUL, de care toată lumea avea nevoie, mai exact curgerea lui în pieţele mondiale. În acest moment a intrat în scenă Comisia Trilaterală.

Așadar, începând din anul 1945 comerţul mondial utilizează ca monedă de schimb dolarul american. O creştere masivă în preţul petrolului a adus apoi o creştere a cererii de dolari pe piaţa mondială, bani care era nevoie să fie folosiţi pentru plata petrolului.

Niciodată în istorie un aşa de mic cerc de oameni nu conduseseră lumea şi întreaga economie mondială. Acest grup a utilizat puterea petrolului într-o manieră nemaintâlnită până atunci. A creat cea mai sinistră schemă economică la nivel mondial şi vom vedea cum.

În 1973, cu asentimentul lui David Rockefeller, Kissinger aruncă în aer Orientul Mijlociu şi declanşează un război simulând o invazie egipteano-siriană a Israelului. Prefăcându-se că intervin pentru restabilirea dreptății, americanii au obținut accesul la petrolul din peninsulă. În plus, situația înscenată i-a ajutat să creeze un embargo asupra distribuirii petrolului (și decizia asupra prețului său), petrol care era extras în special din Orientul Mijlociu. Începând de atunci, petrolul arab și prețul său de vânzare au devenit subiectul discordiei în relațiile de pe piaţa internaţională. Dar în acest timp interesele anglo-americane erau derulate în linişte de Kissinger şi echipa lui.

Din 1949 până în 1970 preţul global al petrolului a rămas aproape neschimbat, el fiind menţinut de OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) la cote rezonabile. Între 1970 şi 1973 preţul a crescut însă de la 1,90 $/baril la 3,01 $/baril.

După începerea războiului din peninsula arabică, în toamna anului 1973, această Comisie Trilaterală, care îl avea coordonator pe Henry Kissinger, a dus petrolul (în urma unei întâlniri la Viena a şefilor OPEC), la prețul de 5,11 $/baril, deci o creştere de 70%, ceea ce însemna enorm pentru acea perioadă. Dar era clar că situaţia nu va rămâne aşa şi că americani vor împinge preţul și mai sus pentru ca banii împrumutaţi altor ţări (dolari americani) să ajungă să ducă ţările respective la supunerea totală.

La 1 Ianuarie 1974, americanii dau o altă lovitură prin mâna OPEC, care creşte preţul la 11,65 $/baril, deci cu mai mult de 100%. Una peste alta, la începutul anului 1973 şi 1974, preţul a crescut – aşa cum Comisia Trilaterală stabilise încă de la început – cu peste 400%! După această „reușită” simpatizanţii şi membrii Trilateralei au început să se erijeze în misionari ai „binelui” şi să aibă întâlniri cu ţările aflate în dificultate de plată şi să le propună oferirea de împrumuturi în dolari. Cu o substanțială dobândă de returnat, desigur.

Ca să ne putem da seama de cataclismul produs în economia mondială de „reglajul” american al petrolului, este necesar să coborâm la o scară mai mică şi să ne închipuim că în viața noastră de zi cu zi plătim 1,90 $/gallon la staţia de benzină într-o anume perioadă, după care în scurt timp preţul sare la 3,01 $/gallon. Apoi, după alte câteva luni sare la 11,65 $. Dacă reducem tot acest proces la scara individuală, înțelegem că nu am mai putea să ieşim din casă cu maşina pentru că nu am mai avea bani de benzină. Ei bine, acesta a fost jocul murdar premeditat de Comisia Trilaterală. Vom vedea în continuare cum Comisia începe să catalogheze ţările între „ascultătoare” şi „neascultătoare”.

În urma „cutremurului” creat, în scurt timp o mulţime de ţări au ajuns să vină la picioarele americanilor și să ceară bani cu împrumut. Conform planului, majoritatea au primit, dar au devenit victimele unor inginerii financiare concertate.

La un moment dat a venit și perioada când SUA aveau nevoie să consume petrol. Atunci elitele globaliste s-au gândit că ar fi cazul ca cei din OPEC să scadă preţul întrucât scopurile stabilite de Comisia Trilaterală fuseseră deja atinse: au îngenuncheat pe cine au dorit, au consolidat Guvernul Mondial Secret, au lansat cei trei piloni economici de bază în jurul globului (Banca Mondială, FMI și Organizația Mondială a Comerțului) așa că mai rămânea să pornească motoarele economiei americane, dar cu petrol ieftin, bineînțeles.

Însă, surpriză de proporţii! Bancherii din SUA au început să mârâie la ideea scăderii preţului la petrol și au cerut ca Nixon să adapteze programul economic la preţurile ridicate ale petrolului. În consecință Comisia Trilaterală a început în forţă, prin cele trei braţe economice ale sale (FMI, BM şi WTO) să producă programe devastatoare pentru ţările răvăşite de preţul petrolului şi împrumutate până peste cap la americani.

Câştigătorii absoluţi au fost bancherii americani, care în marea lor majoritate erau membri ai Trilateralei. O altă decizie importantă a fost că Arabia Saudită și apoi și celelalte țări OPEC au semnat o alianţă cu băncile americane prin care au acceptat ca dolarul american să fie singura monedă prin care să se tranzacționeze toate livrările de petrol. Rezultatul a fost o creştere semnificativă a cererii de dolari americani pe piaţa internaţională pentru achitarea aprovizionărilor cu petrol. Stabilimentele financiare anglo-americane au câştigat din nou, lăsând în sărăcie şi mai mare popoare întregi şi zone întinse ale globului.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/comisia-trilaterala-triunghiul-de-otel-al-globalizarii-i/

Foto: Internet

Judicial Watch: SUA subvenționează agenda radicală de stânga a lui Soros din toată lumea. „Statul profund” rămâne pe aceeași lungime de undă cu fundațiile lui Soros în misiunea reprezentanților Departamentului de Stat din țări ca România și Albania

„Sute de milioane de dolari din impozitele americanilor subventionează organizațiile conduse de miliardarul George Soros pentru a implementa o „agendă radicală de stânga” care subminează valorile americane, susține Judicial Watch, organizatie conservatoare cu sediul la Washington.

 
Raportul special al organizației indică legăturile financiară dintre entitățile finanțate de SUA și Fundațiile lui Soros(Open Society Foundations) care „încearcă să destabilizeze guvernele legitime, să elimine frontierele naționale, să urmărească politicienii conservatori, să finanțeze tulburările civile, să submineze instituții ale învățământului superior și să orchestreze crizele refugiaților pentru beneficii politice”.
Judicial Watch susține că în 2018 Fundațiile pentru o Societate Deschisă „au alocat peste 530 milioane dolari pentru promovarea agendei globale radicale a lui Soros în fiecare colț al lumii, sub masca sprijinirii guvernelor alese în mod democratic, a consolidării statului de drept și a promovării corectitudinii în sistemele politice, juridice și economice”.
 
„Realitatea este cu mult diferită, arată raportul. Soros, cu ajutorul contribuabililor americani, susține o agendă radicală de stânga, care a inclus în Statele Unite: promovarea frontierelor deschise cu Mexicul și eforturi de impunere a imigrației; încurajarea conflctului rasial prin finanțarea organizațiilor rasiste anti-capitaliste; finanțarea mișcării „Black Lives Matter” și a altor organizații implicate în revoltele din Ferguson, Missouri; slăbirea integrității sistemelor noastre electorale; promovarea avortului finanțat de contribuabili la cerere; susținerea unui sistem de sănătate guvernamental; opoziția față de lupta antiterorism din SUA; promovarea acordurilor transnaționale dubioase privind schimbările climatice, care amenință suveranitatea americană;susținerea luptei pentru controlul armelor și erodarea prevederilor din Al Doilea Amendament”.
 
Anul trecut, Judicial Watch a dezvăluit „ colaborarea dintre guvernul SUA și Soros pentru a destabiliza guvernul de dreapta ales democratic în Macedonia. Înregistrările obținute de Judicial Watch în ancheta organizației arătau că ambasadorul Statelor Unite în Macedonia a colaborat cu cei de la OSF, sume importante de dolari pentru finanțarea acestei „cauze” fiind date de organizațiile lui Soros. Aproximativ 5 milioane dolari au fost destinați acestei „cauze”.
 
Alte atacuri asupra guvernelor suverane au fost orchestrate în Albania, România, Ungaria, Honduras, Guatemala și Mexic, se arată în raport.
 
Raportul Judicial Watch identifică de asemena și „afiliații OSF din întreaga lume care primesc fonduri guvernamentale din SUA, precum și cifrele alarmante”.
 
„Operațiunile Soros sunt foarte sofisticate și se pot inocula în mediul academic, sistemul juridic, forța de muncă, agricultura și justiția socială”, precum și în grupurile religioase și politice”, afirmă  Judicial Watch.
 
O parte dintre cei care folosesc banii contribuabililor americani pentru obiectivele urmărite de stânga radicală sunt foști membri ai administrației Obama, se spune in raportul JW.
 
Organizațiile de stânga  care primesc sume mari din SUA, printre care se numără și Rețeaua Catolică de Imigrare și Societatea Americană pentru Constituție, sunt, de asemenea, finanțate de Open Society Foundations. Aceste organizații sprijină și organizează caravane cu imigranți ilegali în SUA,  spune Judicial Watch.
 
Judicial Watch a deschis deja patru procese în instanța federală împotriva faptelor săvârșite de rețeaua finanțată de Soros. Până în prezent, cei de la JW au dezvăluit că Departamentul de Stat din timpul administrației Obama a promovat intens activitățile-cheie ale OSF.
 
Judicial Watch a dat în judecată Departamentul de Stat al SUA și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) privind dosarele legate de finanțarea activităților politice ale Fundațiilor Open Society Soros din România, se arată pe site-ul fundației.
 
Procesul din România a fost intentat după ce statul american și USAID nu au răspuns în mod substanțial unei solicitări FOIA din 16 octombrie 2017 care urmărește, printre altele:
 
Toate înregistrările referitoare la orice contracte, subvenții sau alte alocări / plăți de fonduri de către Departamentul de Stat către Fundația pentru o Societate Deschisă – România și / sau personalul său și / sau orice filială sau afiliat OSFR.
 
 
 
„Informațiile Judicial Watch sugerează că „statul profund” continuă să fie pe aceeași lungime de undă cu Soros în misiunea și obiectivele unor reprezentanți ai Departamentului de Stat din țări precum Albania, Columbia, Guatemala, Macedonia și România, ajutând OSF să-și impună agenda radicală”.
 
Deci, la ce contribuie, de fapt, plătitorul american de taxe?”, se întreabă autorii raportului.”[1]

SURSE


 1. https://www.activenews.ro/externe/Judicial-Watch-SUA-subventioneaza-agenda-radicala-de-stanga-a-lui-Soros-din-toata-lumea.-%E2%80%9EStatul-profund-ramane-pe-aceeasi-lungime-de-unda-cu-fundatiile-lui-Soros-in-misiunea-reprezentantilor-Departamentului-de-Stat-din-tari-ca-Romania-si-Albania-153848
 2. Foto: Internet

  Vladimir Putin pune in pericol Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial a Iluminatilor ! Fost Diplomat american: „Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala.”

  Incepand in 2013, Vadimir Putin a pus in aplicare o serie de politice nationaliste, care au deranjat atat de mult „Lumea Libera” din SUA-UE, incat acestia si-au scos masinaria de propaganda (Mass-Media) pentru a-l denigra, scriind vrute si nevrute, evident fara dovezi ci doar „stiri pe surse”.

   

  Sintetizand tot ce a facut Vladimir Putin, veti intelege de ce acesta a devenit un pericol pentru Iluminati, fiind acuzat si public ca, „a tradat Noua Ordine Mondial”. De asemenea, Rusia, in urma implicarii in Ucraina, ajutandu-l sa scape cu viata pe fostul presedinte Viktor Ianukovici, dupa ce SUA-UE au provocat lovitura de stat (Euromaidan-ul), a fost scoasa din grupul Globalist, G8, devenit ulterior G7.


  Fostul diplomat american, Christopher R. Hill, a declarat ca miscarile efectuate de Rusia cu privire la criza din Ucraina, nu inseamna altceva decat ca, „Rusia a tradat Noua Ordine Mondiala”.

  Mai multe pe larg aici -> http://www.dzr.org.ro/putin-a-tradat-noua-ordine-mondiala-spune-un-fost-ambasador-al-sua-rusia-a-fost-scoasa-deja-din-g8.


  Cateva motive pentru care Rusia sub conducerea lui Putin a devenit un pericol pentru Iluminati !

  • Salariul minim si mediu in Rusia e de 3-4 ori mai mare ca in tarile Est-Europene din UE;
  • Putin nu a acceptat otravirea recoltelor cu Organisme Modificate Genetic (GMO) sau a apei potabile cu pesticid;
  • Nu a fost de acord cu subjugare economica a tutror tarilor mici din estul Europei;
  • Nu a fost de acord cu atacul si jefuirea tarilor arabe si africane;
  • Rusia are cea mai mica datorie externa pe cap de locuitor din tot continentul.

  Video: Vladimir Putin despre Iluminati: SUA, ONU, NATO si crimele acestora impotriva umanitatii !

  Alianța neomarxiștilor/progresiștilor cu jihadiștii pentru distrugerea națiunilor

   „CIUDATA POVESTE DE DRAGOSTE DINTRE STÂNGA PROGRESISTĂ ȘI JIHADIȘTI. „Îi unește URA împotriva OCCIDENTULUI!”.

  Încă din îndepărtatele vremuri ale Revoluției Franceze, stânga politică a fost mereu tentată să recurgă la violențe extreme. Niciun mijloc nu a fost considerat prea crud, nicio măsură extremă. În dorința luciferică de a reconstrui întreaga lume în acord cu ideile lor utopice, progresiștii din toate timpurile au considerat că scopul lor nobil justifică distrugerea vechii societăți, chiar dacă asta înseamnă sute de mii de morți de foame și execuții în masă.


  Teroarea iacobină și genocidul din Vandeea nu au fost însă decât un început
  timid. Adevărata măsură și-a dat-o stânga progresistă în secolul XX. Lenin, Stalin și Mao l-au detronat pe Robesbierre în galeria marilor măcelari ai Europei. Totul, cu binecuvântarea intelectualilor de stânga, părințiispirituali ai progresiștilor de astăzi.

  E drept, în vremurile noastre, masacrele și foametea nu fac ravagii. Există însă o intoleranță în acțiunile stângii care ar trebui să dea de bănuit oricui. Dorința de a pune pumnul în gură oricui nu le împărtășește ideile, ascunderea datelor statistice care nu le justifică teoriile utopice și, mai presus de toate, atacul concertat la adresa tuturor valorilor civilizației europene (de la familie, la
  națiune, stat și bisericile creștine) seamănă izbitor cu politicile comuniste. Dar mai e un element care ar trebui să se dea de gândit- dragostea pe care progresiștii o poartă musulmanilor, ba chiar fundamentaliștilor islamici. În cartea sa „Uniți de ură. Povestea de dragoste a Stângii cu Tirania și Teroarea”, Jamie Glazov susține căsolidaritatea pe care progresiștii o resimt față de musulmani este o continuare a susținerii pe care intelectualii stângii din secolul trecut au acordat-o totalitarismului comunist. „Pe baza urii pe care o simt față de Statele Unite ale Americii (dar și la adresa civilizației europene n.r.), progresiștii au intrat în alianță cu Islamul radical, a căror ură este la fel de profundă”.


  Dacă susținerea migrației în masă, explicarea terorismul prin așa-zisul rasism al societății occidentale, nu v-au convins că stânga vrea islamizarea Occidentului, Jamie Glazov are suficiente argumente că progresiștii și jihadiștii au foarte multe în comun. În primul rând, ura față de cultura occidentală și rădăcinile ei creștine, fațăde capitalism și libertăți individuale, precum dreptul de a spune ce
  crezi. În al doilea rând, atât progresiștii cât și jihadiștii vor să construiască o lume nouă (e drept, viziunile sunt diferite) și condiția de bază pentru implementarea acestei utopii este distrugerea societății actuale. De aici vine și a treia apropiere- tentația de a recurge la violență extremă pentru a-și atinge nobilele scopuri.”[1]

  SURSE

  1. https://evz.ro/dragoste-stanga-progresista-si-jihadisti-occident.html
  2. Foto: Interne

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.