De la obtinerea „tomatelor perene”, la Semănătoarea Bednar Omega OO, sau…New Holland NHDrive – tractorul autonom pentru agricultura de mâine; Detalii tehnice, motorizare , preț și dotările cabinei CASE IH Optum 300 CVX; Combina John Deere 680i a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi

PE http://informatii-agrorurale.ro/anunturi-agricole/ puteti posta gratuit anuntul dumneavoastra SI puteti afla noi furnizori de INPUTURI optum_300_cxv_cultivatorFermierul Costica Guraliuc din comuna Flamanzi, judetul Botosani, cultiva legume pe aproape 1 ha in solar si peste 2 ha in camp deschis.Pentru ca o singura samanta de tomata costa peste 10 lei vechi dar si pentru economisirea fortei de munca manuale si mecanice, precum si pentru alte avantaje, acest fermier a descoperit o noua tehnica de obtinere a plantelor de tomate „perene”.Prin plantarea in solar a tomatelor incepand cu  luna ianuarie se obtine prima  recolta la inceputul  verii.
tomate_perene
Recoltarea continua pana in luna august. Atunci ultimele gogonele recoltate se folosesc pentru muraturi, iar tulpinile de tomate se taie la inaltimea de 30-40 cm de la sol si se indeparteaza vrejii taiati. De la baza tulpinelor ramase in pamant, (deci de pe portiune de 30-40 cm) dau in cateva zile pana la 4 copili. Se lasa pe tulpina sectionata cate un singur copil si ceilalti se aduna, se pun la inradacinat si se planteaza intr-un alt solar.
Din copilul ramas pe tulpina sectionata se formeaza noua planta. Cresterea este rapida, exploziva, deoarece sistemul radicular care hranea vechea planta este foarte puternic dezvoltat.Prin aceasta „altoire” este grabita cresterea, inflorirea, rodirea si coacerea. Noua recolta obtinuta de pe vechea portiune de tulpina, poate fi valorificata incepand cu luna octombrie, deci cu doua luni mai devreme decat plantarea unui nou rasad. Eliminand aratul, grapatul, modelatul terenului, plantatul, producerea de rasaduri si alte lucrari, deci eliminand destule cheltuieli, se obtine un profit confortabil.

 

Altoirea tomatelor

Dupa modelul altor tari, si la noi, castiga teren altoirea legumelor in general si cea a tomatelor in cazul de fata.Procesul de altoire necesita stabilirea si respectarea urmatoarelor cerinte tehnologice: compatibilitatea portaltoiului si altoiului;
capacitate ridicata de fuzionare a plantelor;
asigurarea unui mediu inconjurator controlat.

Portaltoii trebuie sa prezinte urmatoarele caracteristici:

rezistenta la boli cu transmitere prin sol (Tomato Mosaic Virus, Fusarium spp., Verticillum spp., Pyrenochaeta lycopersici);
rezistenta la daunatorii de sol (Meloidogyne spp.);
rusticitate;
dezvoltarea unui sistem radicular deosebit de viguros;
productivitate ridicata;
timpurietate.

Metoda de obtinere a rasadurilor altoite de legume presupune parcurgerea unor etape:

semanatul altoiului;
semanatul portaltoiului;
pregatirea altoirii;
altoirea propriu-zisa;
introducerea plantelor altoite in tunel in vederea calusarii;
transferarea rasadurilor din tunelul de calusare in spatiul de crestere, unde se face intretinerea conform tehnologiei clasice.

Semanatul altoiului se realizeaza prin metoda clasica, conform fiecarui cultivar.
Semanatul portaltoiului se face in tavi alveolare, la 3-4 zile dupa semanatul altoiului.
Eventualele operatiuni de rarire se realizeaza la 4-5 zile de la rasarire. Rasadurile astfel obtinute se mentin la o temperatura de 18-20 grade C, timp de 18 zile.

Pregatirea altoirii

Operatiunea de altoire propriu-zisa se executa la lumina indirecta, fiind obligatorie o umbrire adecvata daca vremea este prea insorita.
Se face aprovizionarea cu mansoane de altoit de diferite diametre, (in functie de diametrul portaltoiului si altoiului) si cu lame noi de ras.
Mansoanele pot fi de plastic sau din silicon.
Temperatura de lucru este de 21-22 grade C.
Nu se fumeaza in timpul altoirii, iar dezinfectia mainilor cu Virkon sau alt dezinfectant este obligatorie.
Datorita aparitiei neuniforme, rasadurile trebuie selectate.

Altoirea

Portaltoiul se taie cu lama la un unghi de 45 grade, sub/sau deasupra frunzelor cotiledonale, in functie de vreme si de grosimea plantei.
Astfel, in cazul in care altoirea se face pe vreme insorita si calda, taierea se face frunzele cotiledonale, iar pe vreme intunecata deasupra acestora.
Se recomanda taierea portaltoiului la maxim 2 cm deasupra cubului nutritiv.
Mansonul de altoire se aseaza pe portaltoiul taiat astfel incat sa nu striveasca tulpina.

Altoiul taiat oblic la 45 grade se aseaza in manson, asigurandu-se un contact perfect cu portaltoiul.
Taierea oblica este preferata uneia drepte deoarece zona de contact dintre portaltoi si altoi este mai mare, sansele de calusare fiind mai mari.
Grosimea rasadului altoi la locul de taiere trebuie sa corespunda cu grosimea sectiunii portaltoiului.
Introducerea plantelor altoite in tunelul de plastic in vederea calusarii se face imediat dupa altoire, pentru evitarea ofilirii plantelor.
Temperatura optima recomandata din interiorul tunelului este de 21-22 grade C, temperatura maxima admisa de 28-29 grade C, iar U.R.= 98-100%.
Pentru reusita calusarii se evita lumina directa a soarelui astfel ca plantele sa nu se vestejeasca.
Rasadurile se tin in tunelul inchis aproximativ 5 zile. In a 5-a zi se lasa un mic orificiu de aerisire In tunel. in a 6-a zi orificiul de aerisire se mareste, iar in a 7-a zi se poate indeparta definitiv plasticul.
Dupa a 7-a zi se realizeaza transferul rasadurilor si intretinerea lor conform tehnologiei clasice de producere a rasadurilor. Singura lucrare specifica este aceea de inlaturare a mansonului de altoire de plastic cand altoiul si portaltoiul au fuzionat complet.
Daca mansonul este de silicon nu este necesara indepartarea acestuia, deoarece prin cresterea plantei in diametru acesta va cadea. Necesarul de plante pentru aproximativ 1 ha cultura de sera este de cca 14.000 .

Se pot folosi urmatorii portaltoi:Beaufort, Titron si Monstro.

Plantele altoite au o vigoare ridicata, ceea ce conduce la cresterea productiei si a productivitatii muncii, la care se adauga si timpurietatea productiei.
Datorita rezistentei ridicate fata de boli si daunatori numarul de tratamente chimice este mai mic. Deci costurile pentru protectia plantei sunt mai reduse si implicit, profitul este mai mareDe regula, altoirea tomatelor se face in lunile februariemartie. Pentru serele incalzite, se poate face si acum. Totul depinde de cum isi programeaza fermierul productia.
Altoirea ajuta si la eliminarea unor daunatori si boli deosebit de periculoase si costisitoare cum ar fi ,spre exemplu, nematodul ,care aduce pagube importante culturilor de tomate.
Tomatele altoite au o vigoare mai ridicata, o productie mai mare cu peste 20% si o calitate mai buna a fructelor. Datorita rezistentei ridicate fata de boli si daunatori,este protejat mediul si costurile pentru protectia plantelor sunt mai mici

Cum putem evita cele mai frecvente  greșeli  în cultivarea roșiilor

Cultura de roșii – cea mai populară în grădinile de legume și solariile din România, nu este lipsită de câteva capcane în care cad mai ales cei mai neexperimentați cultivatori. Pentru aceștia, pentru o recoltă bună de tomate autohtone în acest an, iată câteva sfaturi privind câteva greșeli ce apar frecvent în cultivarea roșiilor și care pot fi ușor evitate!
1. Achiziții nechibzuite de semințe

Dacă produceți roșii în cantități generoase soiurile hibrid sunt cele mai indicate. În primul rând sunt mai puțin expuse la diverse boli, iar în al doilea rând asigură o recoltă cu 30% mai mare decât alte tipuri de tomate. Asta nu înseamnă că celelalte soiuri sunt de neglijat: multe din ele au gust deosebit și forme originale.

2. Cultivarea într-un loc greșit

Nu este corect să cultivi tomatele de câmp în seră și invers, hibrizii pentru seră în câmp. Nici soiurile determinate și nici cele hibride nu se pot adapta la noile condiții și vor da o recoltă modestă. Cauza: perioadă de vegetație mai scurtă, schimbări bruște de temperatură și polenizare slabă din cauza umidității ridicate. În seră trebuie cultivate soiurile iubitoare de căldură.
3. Iluminare și căldură exagerată

Credeți că un răsad bun cere cât mai multă lumină și căldură? Greșit. Cel mai bine răsadul de tomate crește expus pentru 15-16 ore pe zi la lumină și la o temperatură de 8-10°С în timpul nopții.

4. Plantarea necorespunzătoare a răsadului

Grădinarii amatori se lasă convinși să cumpere răsaduri înflorite în nădejdea unei recolte timpurii. De fapt, răsadul înflorit este prea matur și are nevoie de mai multă apă ca să formeze rețeaua de rădăcini, asta deși planta trebuie udată abundent doar înainte de replantare. Dacă o veți face cu o zi-două înainte tulpinile vor fi suculente și firave, riscând să se rupă ușor.

Corect este ca în gaura pregătită să se toarne mai întâi apă, apoi se vor sădi roșiile ca să se adapteze mai bine. Dacă vor fi udate de sus, se va forma o crustă și planta va pieri. De plantarea corectă a răsadului depinde buna dezvoltare a roșiilor.

5. Udatul zilnic

Deseori grădinarii irigă roșiile în fiecare zi. De fapt, acestea trebuie udate rar, o dată la 7-10 zile, dar abundent. În același timp apa nu trebuie să cadă pe frunze întrucât umezeala sporită duce la formarea manei.

6. Copilirea întârziată

Copilirea lăstarilor sălbatici este foarte importantă. Dacă îi veți lăsa să crească aceștia vor afecta fructificarea și vor favoriza apariția bolilor, de aceea trebuie înlăturați de la rădăcină atunci când au maxim 3-4 cm.

7. Creșterea necorespunzătoare a plantei

Legumicultorii ezită uneori să îndepărteze copileții laterali viguroși sau să rupă vârfurile plantelor, de cele mai multe ori însă acestea ajung pletoase dar nu produc fructe.

8. Utilizarea incorectă a îngrășămintelor

Ar fi mai bine să renunțați la îngrășăminte, întrucât folosite neadecvat ele duc la dezvoltarea copileților puternici și a frunzelor mari în detrimentul fructificării. Important este ca planta să primească la timp magneziu. Puteți observa că acesta lipsește după țesuturile întunecate de lângă nervuri. În acest caz se recomandă aplicarea pe frunze a sulfatului magneziu (0,5%).

9. Neglijarea măsurilor profilactice

Pentru a proteja planta de dăunători și boli nu trebuie să renunțați la metodele profilactice și nu așteptați apariția simptomelor ca să întreprindeți ceva. Pentru roșiile crescute în seră, primele măsuri profilactice trebuie luate încă în timpul răsădirii.

10. Colectarea semințelor hibrid

Nu merită să strângeți semințele tomatelor hibrid fiindcă în următorul an roșiile vor avea aceleași caracteristici ca plantele folosite înainte de încrucișare și rezultatul nu va fi pe măsura așteptărilor.

Semănătoarea Bednar Omega OO: plasare precisă a semințelor, consolidare a solului și germinare uniformă

BEDNAR OMEGA este o semănătoare de încredere proiectată pentru înființarea de numeroase culturi în condiții variate, atât în ce privește solul cât și umiditatea. Versatilitatea este principalul avantaj al acestei semănători. Înființarea culturii este piatra de temelie a unei recolte bogate. Fiecare fermier își dorește o cultură echilibrată, viguroasă, cu o dezvoltare accelerate pe care o pot obține cu Omega.
Conceptul semănătorii Omega poate fi descris simplu și ușor – performanță ridicată în ce privește pregătirea solului, cu un flux perfect al materialului, ajustare variabilă pentru fiecare secție de lucru cu o nivelare și consolidare excelentă a solului precum și plasare precisă a semințelor datorate sistemului eficient, și totuși simplu, de copiere a conturului al brăzdarelor de semănat. Totul este ușor de operat și cu o amplasare clară. Acesta asigură o însămânțare de calitate ridicată în orice condiții.

La proiectarea semănătorii Omega am pus accent pe plasarea precisă a semințelor și pe consolidarea excelentă a solului. Aceste două principii de bază, alături de distanța suficientă între plante, sunt cruciale pentru o însămânțare de calitate ridicată cu germinare uniformă. Datorită seccției de brăzdare am putut crește semnificativ calitatea pregătirii patului germinativ, în special în condiții dificile de lucru”, explică Jan Bednář.

Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000
Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000

Beneficii care aduc economii:
– Pregătire de calitate a solului dintr-o singură trecere ce asigură o înființare precisă a culturii mulțumită secților individuale de lucru care pregătesc terenul perfect astfel încât brăzdarele de semănat să realizeze o lucrare excelentă, plasând semințele la adâncimea reglată exact.
– Viteze mari de lucu – asigură respectarea perioadei optime de semănat. Vitezele mare de lucru (13–15km/h) se datorează stabilității perfecte a semănătorii și sistemului precis de dozare a fluxului de sămânță.
– Posibilitatea de a lucra chiar și în condiții dificile – Conceptul tehnic al semănătorii Omega permite lucrul chiar și în condiții extreme cu umiditate ridicată, secetă sau cantități mari de resturi vegetale.
– Reducerea numărului de treceri – semănătoarea este capabilă să atingă o calitate ridicată a lucrării dintr o singură trecere. În multe cazuri este posibil să nu se mai realizeze unele lucrări care se fac de obicei înainte de semănat.

Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000 Ferti
Semănătoarea BEDNAR Omega OO 6000 Ferti

OMEGA poate fi folosită pentru:
– Înființarea de culturi cu tehnologie de cultivare minimă
cu o cantitate mai mare de resturi vegetale pe suprafață.
– Înființarea de culturi cu tehnologie convențională (arătură). Posibilitatea de a semăna direct în arătură datorită nivelării precise și a reconsolidării solului.
– Înființarea de culturi direct în miriște datorită celor două rânduri de discuri.
– Înființarea de culturi fără griji pe soluri grele sau cu umiditate ridicată datorită posibilității de a ridica discurile de cultivare și de a folosi doar brăzdarele cu discuri ondulate – fără bulgări. Îmbunătățirea calității pregătirii solului în teren uscat datorită folosirii simultane atât
a discurilor cât și a brăzdarelor.
– Semănat cu orice tip de semințe, de la cele mai mici până la cele de porumb.
– Înființarea de calitate a culturilor chiar și în cele mai complicate condiții. Semănătoarea Omega este proiectată pentru a face față
chiar și în zonele denivelate unde este nevoie de un contur perfect (sistemul PSP)

Secțile de lucru ale semănătorii Omega
Secțile de lucru ale semănătorii Omega

Secția de brăzdare cu discuri ondulate

Dacă lucrați de soluri mediu-grele sau grele, cu siguranță veți aprecia posibilitatea de a dota semănătoarea cu brăzdare cu discuri ondulate. Datorită acestui echipament care se bazează pe anii de experiență a fermierilor de referință, veți obține o structură optimă a solului chiar și în condiții dificile, fără a crea bulgări, coame sau canale sau particule similare create de discuri. Lăsați în funcție doar brăzdarele și țineți secția de discuri ridicată – veți obține o structură afânată a stratului superior al solului fără crearea sau scoaterea de particule umede.

Secția de brăzdare cu discuri ondulate
Secția de brăzdare cu discuri ondulate

Semănătorile din gama Omega sunt disponibile cu lățimi de lucru de 3,4 sau 6 metri cu cadru pliabil sau rigid, cu sau fără fertilizare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm accesați: http://bednar-machinery.com/ro/ sau contactați reprezentatul BEDNAR FMT din România: Petruș Darius tel: 0740 305 016 e-mail:darius.petrus@bednarfmt.com

Combina John Deere 680i  a recoltat 70 de hectare de porumb într-o singură zi

 

În campania de recoltare, o zi pierdută poate face diferența dintre pierdere și profit. Este motivul pentru care alegerea combinei agricole este esențial să fie corelată cu suprafața exploatată, iar pentru fermierii cu exploatații de dimensiuni mai mari, dealerul IPSO Agricultură a prezentat recent, la un eveniment din județul Neamț, combina John Deere S680i.
Acest model de combină de la John Deere a reușit anul acesta să recolteze o suprafață de 70 de hectare într-o singură zi, dovedind că este construită să strângă producția într-un timp cât mai scurt, contribuind la diminuarea perioadei de recoltat, aspect demonstrat și de capacitatea marea a buncărului, de 14.100 litri.

Recordul la recoltare a fost înregistrat în județul Dolj, în cadrul flotei de recoltare pe care compania o deține, iar performanța a fost obținută cu ajutorul unui header de recoltat tip Geringhoff, pe 16 rânduri.

Acest combină poate recolta mai mult de 40 de hectare pe zi, la o producție medie de 7 tone/ha. Compania IPSO Agricultură deține o flotă de recoltare pe care o pune la dispoziția fermierilor. Această platformă este folosită și pentru a testa performanțele combinelor noastre. La Craiova – județul Dolj, cu o combină identică, un S680i, am recoltat 50 de hectare de grâu într-o singură zi, la o producție medie de 7 tone/ha și 70 de hectare de porumb într-o singură zi cu un header de 16 rânduri. Iată o combină de productivitate maximă, un model cu care ne adresăm fermierilor care au în general, peste 1.000 de hectare”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

Combină cu flux axial și o putere de 550 CP
Combina John Deere S680i beneficiază de direcționare automată prin satelit. De asemenea, un factor limitativ pentru o combinăeste, în general, numărul de căișori. Pe piață nu există combine cu mai mult de șase cai și atunci nu pot fi montate headere mai mari de 9 metri pe combine cu cai.

”Din acest motiv, John Deere folosește sistemul cu flux axial. Dacă ne uităm la specificațiile tehnice, iată că avem o combină de 550 CP. Este o combină pe rotor cu flux axial, ceea ce însemnă că partea de batere și partea de separare se află pe același rotor. Totul se petrece în combină, pe un singur rotor. Acest lucru este foarte important pentru că putem pune motoare de până la 650 CP, pentru surioara mai mare S690. Cu o lungime mai mare de trei metri rotorul asta poate recolta mai mult”, ne-a mai spus specialistul.

Sistemul de curățare a boabelor este compus dintr-un ”covor” de melci

Un alt avantaj competitiv al acestui model de combină este sistemul de curățare a boabelor, compus dintr-un covor de melci și nu un plan înclinat așa cum sunt prevăzute celelalte modele din piață. Acest sistem permite ca 50% din boabele recoltate să ajungă în buncăr deja selectate.

Această combină este prevăzută cu o singură tobă, avem o inerție foarte mare care ne ajută să trecem de momentele cu umiditate mai mare. De asemenea, sistemul de curățare al boabelor este compus dintr-un covor de melci, nu avem un plan înclinat la combină. Asta înseamnă că avem un efect de auto-curățare, nu mai trebuie să stați în fiecare zi să curățați planul înclinat. Avem acest sistem de melci cu sistem de auto-curățare care ridică materialul mai mult în combină pentru a face sistemului de aerare. Pe partea de site avem un sistem de pre-curățare și bineînțeles sita superioară și sita inferioară. Astfel 50% din materialul recoltat este deja selectat în acest sistem. Toate aceste aspecte converg către productivitate, viteză de lucru și calitate ridicată a materialului recoltat”, ne-a vorbit reprezentantul IPSO Agricultură despre avantajul competitiv al acestui model de combină.
O combină inteligentă cu ghidare automată prin satelit

Cabina modelului S680i este un pachet de inteligență, astfel că monitorul din interior, precum și dotările permit o ghidare automată a combinei prin satelit, dar și controlul vitezei de deplasare la sol în funcție de parametrii introduși de combainer.

Dacă vorbim despre combine cu flux axial, combine de înaltă performanță, trebuie să vorbim și despre o monitorizare foarte bună a flotei. Combina aceasta este inteligentă, de fapt și ”I-ul” pe care îl are în denumirea modelului reprezintă inteligența pe care noi o punem în standard pentru modele S. Asta înseamnă că avem Auto Trac: ghidare automată prin satelit, Harvest Smart: care ne ajută în mod automat să controlăm viteza la sol, în funcție parametrii prestabiliți pe care îi setăm. Avem și alte tehnologii inovative pentru accesul ecranului de la distanță”, a declarat Cosmin Miroiu, Specialist de produs – Combine din cadrul IPSO Agricultură.

Prețul de referință al combinei: 316.400 euro fără TVA
Conform bazei de date cu prețuri de referință a Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR- n.r), combina de recoltat John Deere S680, cu o putere nominală de 480 CP și o putere maximă de 550 CP, fără header, are un preț de 316.400 euro, fără TVA.

Detalii tehnice, motorizare , preț și dotările cabinei CASE IH Optum 300 CVX

Tractor Of The Year 2017 a fost desemnat de către un juriu specializat a fi tractorul CASE IH Optum 300 CVX, un model disponibil și pe piața din România prin dealerul exclusiv al acestor mașini agricole în țara noastră – Titan Machinery România.
Tractorul premiat astăzi la Bologna, în Italia, a putut fi admirat cel mai recent la Târgul Indagra de la București, unde a fost expus alături de fratele mai mare – tractorul șenilat CASE IH Quadtrac 620 și a făcut senzație alături de ”frățiorul” CASE IH Farmall 105 U.

Optum 300 CVX a fost ales să fie Tractorul Anului 2017 / Tractor Of The Year 2017 – TOTY 2017 de către un juriu specializat care e punctat motorul, transmisia, partea elctronică, sistemele hidraulice, confortul cabinei, elementele tehnice – inovatorare sau exclusive, opțiunile și design-ul.

optum_300_cxv_cultivator

Tractoarele din gama Optum CVX se diferenţiază de celelalte utilaje de acelaşi tip prin design-ul complet inovator şi cabina extrem de confortabilă. În această gamă, sunt incluse două modele prevăzute cu motoare care dezvoltă puterea maximă de 288, respectiv 313 cai putere. Având un excelent raport putere-greutate, tractoarele Optum CVX sunt foarte versatile şi pot executa o mare varietate de lucrări în orice condiţii de lucru”, se arată în prezentarea tractorului pe site-ul Titan Machinery România – www.titanmachinery.ro.

optum_300_cvx_with_unloading_trailer_and_axial-flow_01

Specificații tehnice:

Motor FPT Tier IVB; 6 cilindri, cilindree 6700 cm3;
Putere nominală: 221kW/ 300CP la 2.100 rpm;
Putere maximă: 230kW/ 313CP la 1.800 rpm;
CVT – transmisie cu variație continuă;
4 perechi de cuple hidraulice;
Cabină cu aer condiționat;
Compresor de aer pentru sistemul de frânare pneumatic;
Greutăți pentru roțile posterioare = 1000 kg;
Tiranți spate/ridicător electronic în 3 puncte;
Capacitate de ridicare la capătul tiranților: 10.299 kg;
Soft compatibil cu Rețeaua CASE IH GPS RTK România.

optum_300_cvx_with_cultivator
Conform Bazei cu prețuri de referință valabile pe piața din România, prețul unui tractor CASE IH  Optum 300 CVX este de 167.160 euro fără TVA.

CASE IH Optum 300 CVX a fost desemnat Tractorul Anului 2017 / Tractor Of The Year 2017 – TOTY 2017.  Constructorul american a reușit să câștige mai multe puncte din partea juriului specializat decât tractoarele cu care a concurat în finală la această categorie: Fendt 516 Vario, Deutz-Fahr 6215 RCshift, Steyr 4145 Profi CVT, Massey Ferguson 6718S, Zetor Forterra HD 140, și McCormick X8.680 VT-Drive.

CASE IH aniversează 175 de ani. ISTORIA UNUI BRAND care a revoluționat agricultura!

Constructorul de utilaje agricole Case IH începe un an de sărbătoare, marcând aniversarea a 175 de ani, la sediul central al brand-ului american, în localitatea Racine, Wisconsin, din Statele Unite ale Americii. Pe malul râului Root, localitatea Racine este locul unde fondatorul Jerome Increase (JI) Case a început să lucreze la producția primelor mașini agricole care au revoluționat agricultura pe plan mondial. 
Începuturile companiei sunt strâns legate de perioada în care s-a construit economia americană modernă, când pionierii se mutau spre vest și noi ferme erau înființate pentru a asigura hrana populației în creștere în centrele din est.

În 1869, Case a reușit să construiască primul său tractor cu motor pe aburi. Deși era dotat cu roți, utilajul era tras de cai și folosea motorul pentru a pune în funcțiune alte mașinării. În 1876, compania a contruit primul său tractor autopropulsat. Cum motorul cu aburi a înlocuit puterea de tracțiune a cailor, compania lui JI Case devenea până în 1886 cel mai mare producător de motoare pe abur din lume.

În 1902, cinci companii au fuzionat pentru a forma International Harvester din Chicago, acordul fiind intermediat bancherul american J. P. Morgan, cel care domina finanțele corporative și de consolidare industrială la momentul respectiv. Compania a produs prima combină de recoltat în 1915 și în 1923 a introdus Farmall®, primul tractor pentru culturi plantate pe rânduri. Oferind o mai mare productivitate, fiabilitate și siguranță, fiind un sistem unificat revoluționar, era folosit pentru arat, cultivat și recoltat. International Harvester a vândut mai mult de cinci milioane de tractoare Farmall și în 1977, a lansat combina cu un singur rotor Axial-Flow®, mașina agricolă care a revoluționat industria agricolă prin simplitatea sa, calitatea la recoltarea cerealor, adaptabilitate. Combina Axial-Flow a stabilit, practic un nou standard pentru performanță, un standard care stă în picioare și astăzi.

Case IH a fost format în 1985, când compania JI Case a achiziționat divizia agricolă a International Harvester, unind cele două moșteniri într-un singur brand. Primul său produs, tractorul Magnum, a fost lansat în 1987 cu puteri de la 160 la 240 CP, devenind primul tractor care a câștigă Industrial Design Excellence Award. Acum, producând până la 380 CP, Magnum continuă să fie una dintre cele mai cunoscute produse Case IH, cu mai mult de 150.000 de unități vândute.

Tractorul CASE IH Optum CVX
Tractorul CASE IH Optum CVX 300

Ulterior, în 1996, Case IH a venit pe piață cu un nou tractor revoluționar, pe șenile articulate – Quadtrac. Acest utilaj este și la acest moment cel mai puternic tractor de serie din lume, având o putere de vârf la Steiger Quadtrac 620 de până la 692 de cai putere.

AF_8240_C14_G_025-1024x683

În anul 2000, Case IH a adoptat transmisia cu variație continuă care a devenit foarte populară pe tractoarele mari construite de brandul american. De altfel, cu această transmisie, tractorul Magnum 380 CVX a fost votat Tractorul Anului 2015, iar recent, Optum CVX a primit titlurile de Machine of the Year 2016 și Tractorul Anului 2017.
Poate că una dintre cele mai interesante invovații amrca Case IH este prezentarea, anul trecut, a conceptului de tractor autonom. Capabil să desfășoare lucrările agricole fără operator, pe baza unui sistem informatic care programează toate operațiunile din câmp, utilajul anunță o revoluție în sectorul agricol, promițând economii în fermă și eficiență maximă.

Aniversarea a 175 de ani a Case IH este o mărturie a multor ani de calitate, perseverență și progres. Este, de asemenea, o ocazie de a reflecta asupra principiilor noastre directoare ale ingineriei inovatoare, puterii eficiente și ale design-ului inovator, o filozofie care va continua și în viitor – Andreas Klauser, Președintele brandului Case IH

CASE IH aniversare 175 de ani

NHR Agropartners – premiată pentru CELE MAI MARI VÂNZĂRI DE TRACTOARE DEUTZ-FAHR ÎN 2016

NHR Agropartners a organizat recent, în premieră, o reuniune a dealerilor Same Deutz-Fahr (SDF) în România. În cadrul evenimentului, compania a primit două premii importante: premiul pentru Cele mai mari vânzări de tractoare Deutz-Fahr în 2016 și cel pentru Cel mai bun service în 2016.
NHR Agropartners a avut onoarea să organizeze în România, în premieră, Întâlnirea Dealerilor SDF din Sud-Estul Europei. Intâlnirea s-a desfășurat în perioada 14-16 Februarie 2017, în Poiana Brasov. NHR Agropartners i-a avut alături pe toți dealerii de Deutz-Fahr, Same, Lamborghini din 10 țări, precum și delegația oficială a grupului SDF. Întâlnirea a avut ca scop analiza prezenței grupului SDF în regiunea de Sud-Est a Europei, dar și a realizărilor și viitoarelor proiecte din anul 2017”, se arată într-o comunicare postată pe site-ul nhr.ro.

BEST SALES RESULTS OF DEUTZ-FAHR TRACTOR IN 2016 and BEST SERVICE RESULTS IN 2016

NHR Agropartners se mândrește cu cele două premii primite în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor: Cele mai mari vânzări de tractoare Deutz-Fahr în 2016 și Cel mai bun service în 2016, ceea ce ne face încrezători că munca depusă de noi a avut rezultate și ne obligă sa fim și mai buni în 2017”, mai arată reprezentanții dealerului de utilaje agricole Same Deutz-Fahr în România

TRACTORUL NEW HOLLAND T5.120 este “Tractorul Anului 2017” la secțiunea BEST UTILITY!

Noul tractor New Holland T5.120 a fost premiat cu titlul “Tractorul Anului 2017” în cadrul Târgului Internațional de Mașini Agricole Organizat la Bologna, în Italia. Juriul, format din 24 de jurnaliști de top din domeniul tehnicii agricole, a analizat și a testat în câmp tractoarele nominalizate la secțiunea “Best Utility” cu două luni înainte de a lua decizia că T5.120 este cel mai bun.
tractor-of-the-year

Argumentele juriului au fost următoarele:

  • Puntea față Terraglide™, cea mai bună din clasa sa, alături de cabina cu suspensie Comfort Ride™, pentru un nivel de confort fără precedent;
  • Performanțe de încărcare excelente date de cadrul pentru încărcător de dimensiuni extinse și de noile opțiuni adăugate pe joystic;
  • Funcții îmbunătățite la nivelul transmisiei Electro Command™;
  • Motoare ce respectă în totalitate normele Tier 4B privind emisiile și care folosesc tehnologia de reducere selectiv-catalitică a noxelor cu scopul de a crește performanțele utilajului și de a genera cu până la 24% mai multă rezervă de cuplu;
  • Capacitate de ridicare optimizată grație sistemului de ridicare cu prindere în 3 puncte;
  • Noua opțiune Heavy-Duty a punții față este compatibilă cu anvelope de 28”.

New Holland a lucrat în permanență la optimizarea gamei de tractoare T5 – unul dintre cele mai bine vândute tractoare la nivel european, din gama sa de putere – nu numai pentru a respecta reglementările impuse de normele Tier 4B, ci și pentru a încorpora noi opțiuni menite să sporească eficiența, confortul și productivitatea.

Prin tradiție, New Holland s-a implicat activ în sectorul agricol dedicat tractoarelor din această gamă de putere, iar îmbunătățirile aduse tractoarelor T5 Tier 4B sunt dovada clară a acestui lucru”, a declarat Sean Lennon, Directorul diviziei de Tractoare, Încărcătoare telescopice și Agricultură de Precizie.
t5_120_tier4b_16_182

Carlo Lambro, Președintele Mărcii New Holland Agriculture a adăugat: “Titlul obținut, The Best Utility 2017, este mărturia poziției de top pe care New Holland și-a adjudecat-o de-a lungul timpului pe segmentul tractoarelor de putere medie. Acest titlu reprezintă o recunoaștere binevenită a muncii asidue și a devotamentului celor implicați în dezvoltarea tractorului T5.120, de la echipele de ingineri și până la întreg personalul fabricii din Jesi, care au reușit să dezvolte un tractor ce vine în întâmpinarea necesităților specifice ale clienților.”

 

Despre New Holland Agriculture

Reputația New Holland Agriculture este construită pe baza succesului clienților, producătorilor de cereale, crescătorilor de animale, antreprenorilor, viticultorilor și inginerilor agronomi. Aceștia pot beneficia de cea mai largă gamă de produse inovatoare și servicii: o linie completă de echipamente, de la tractoare la mașini de recoltare, completate de servicii financiare personalizate de la specialiști în agricultură. O rețea de distribuție profesionistă la nivel mondial și angajamentul New Holland pentru excelență, garantează fiecărui client în parte o experiență unică. Pentru mai multe informații despre New Holland accesați www.newholland.com.

New Holland Agriculture este un brand CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI), un lider global în sectorul bunurilor de capital, cu experiență în domeniul industrial, o gamă largă de produse și o prezență la nivel mondial. Mai multe informații despre CNH Industrial pot fi accesate online pe www.cnhindustrial.com

Despre AgroConcept Impex
Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.

W330 – combina de la John Deere pentru fermierii care lucrează până în 200 de hectare

Combina perfectă pentru fermele care au până în 150-200 de de hectare este promovată de dealerul IPSO în ”persoana” modelului W330 prezentat și în cadrul DEMO SHOW-ului, eveniment organizat recent în localitatea Traian din județul Neamț.
Mașina de recoltat reprezintă o investiție pe care puține ferme și-o permit. Pe lângă culesul propriilor suprafețe, afacerea se poate transforma și în una de prestări servicii, iar combina achiziționată poate să aducă venituri suplimentare prin aceste contracte. Pentru exploatații care au până în 200 de hectare, adică ferme medii…mai mici, un model de combină recomandat de dealerul IPSO Agricultură este W330 al cărui buncăr este de 5.200 de litri.

Puterea maximă dezvoltată de combina John Deere W330 este de 216 CP, un aspect deloc de neglijat având în vedere nevoile reale ale celor carenu lucrează suprafețe foarte mari. Un alt element important este sistemul activ de batere a spicelor, pentru recoltarea cerealelor păioase.

dsc_0474

W330 este o combină recomandată fermierilor care lucrează până în 150-200 de hectare. Această combină poate merge cu un header de 4,85 metri pe păioase, chiar și mai mic, dar noi îl recomandăm pe acesta pentru condițiile din România și un header de prășitoare de cinci rânduri. IPSO Agricultură lucrează cu Geringhoff de mulți ani, acest parteneriat, începând din acest an este consfințit și de John Deere. Dacă mergem pe partea de productivitate avem un sistem activ de batere a spice, ceea ce însemnă că nu aducem returul înapoi în toba principală, să o supra-aglomerăm, ci avem un sistem special dedicat pentru baterea de spice”, a declarat Cosmin Miroiu, specialist de produs- combine, din cadrul IPSO Agricultură.
Toba combinei are un diametru de 500 mm

Sistemul de recoltare, precum și diametrul tobei îi permite fermierului să-și strângă recolta chiar și atunci când umiditatea în bob este una destul de însemnată. Astfel că, acest sistem permite recoltatul, fie la o umiditate foarte mare, fie la un nivel de umiditate scăzut.

Mergând pe partea de combine mici, W330 este prevăzut cu un sistem de recoltare și o tobă cu diametru de 500 mm, ceea ce înseamnă că avem o inerție foarte bună la nivelul tobei. Chiar dacă avem condiții de recoltare umede sau mai grele reușim să trecem și reușim să recoltăm în continuare fără să ajungem la înfundarea echipamentului pentru că această tobă are o inerție mare. Este o combină mică, pe cinci cai, ceea ce înseamnă că efectul de preluare și prelucrare a materialului este mult mai bun comparativ cu patru căișori așa cum ar fi în cazul altor producători”, ne-a explicat specialistul.

Combina John Deere W330 este ușor de întreținut

Un al avantaj al modelului W330 este că întreg sistemul a fost conceput să-i permită micului fermier să-și facă singur lucrările de mentenanță, în mod special pe acelea din perioada de recoltat, când orice minut pierdut se reflectă în valoarea profitului înregistrat.

Pentru fermierii care au între 150 și 200 de hectare este important să cunoască ei înșiși combina, tocmai de aceea lanțul cinematic este destul de simplu de înțeles, puține curele, puține magistrale hidraulice, tocmai de aceea este foarte ușor de întreținut. Puteți singuri să va dați seama despre schema tehnică a combinei și să puteți să faceți întreținerile zilnice pe care le faceți în perioada de recoltat. Componentele pe care le folosim la fabricare sunt destul de durabile. Combina W330 este produsă de John Deere în colaborare cu fabrica Sampo din Finlanda”, a mai spus Cosmin Miroiu din cadrul IPSO Agricultură.

Singura combină din clasa sa prevăzută cu monitor touchscreen

Potrivit specialistului IPSO Agricultură, combina este prevăzută cu un monitor touchscreen. Este singura cabină, din clasa de combine mici care beneficiază de un monitor touchscreen color. În plus combina este prevăzută și cu sistem de aer condiționat. Toată gama de combine John Deere este prevăzută cu un monitor touchscreen și bineînțeles ecran color.

Preț de referință pentru combina John Deere W330: 114.900 euro, fără TVA
Conform datelor prezentate în baza de date cu prețuri de referință publicată pe site-ul AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – n.r), combina John Deere W330, cu un volum al buncărului de 5.200 litri și o putere maximă de 216 CP costă 114.900 euro, fără TVA.

Conceptul New Holland NHDrive – un tractor autonom pentru agricultura de mâine

Inaugurat în data de 30 august, în cadrul evenimentului Farm Progress din Statele Unite, conceptul de tractor autonom dezvoltat de New Holland NHDrive se referă la un nou tip de utilaj fără șofer care poate efectua o gamă largă de operații agricole în fiecare moment al unei zile de lucru. Tractorul poate ajunge pe sola de lucru în mod autonom, pe drumurile care leagă ferma de câmp și are capacitatea de a lucra împreuna cu celelalte tractoare autonome sau cu alte tractoare tradiționale, controlate de operator. Echipat și cu cabină, utilajul poate fi condus, de asemenea, și de un operator.
La prima vedere, din punct de vedere vizual, tractorul T8 Blue Power pare unul standard, dar odată cu prezentarea primelor imagini ale tractorului și a capacităților sale operaționale incredibile veți avea surpriza unei incursiuni în viitorul agriculturii, un viitor în care rolul major este deținut de mașinile autonome care au capacitatea de a redefini agricultura.

Tractorul autonom NHDrive ne oferă oportunitatea de a deschide noi orizonturi către viitorul agriculturii. Agricultura va deveni din ce în ce mai responsabilă pentru asigurarea disponibilității alimentelor produse într-o manieră eficientă și sustenabilă. Un tractor autonom, care are capacitatea de a munci zi și noapte, ajută la rezolvarea problemei lipsei de personal calificat în timpul campaniilor agricole, profită 100% de zilele cu vreme favorabilă anumitor munci agricole și maximizează folosirea rațională a resurselor”, afirmă Carlo Lambro, Brand President al New Holland Agriculture.

 

O evoluție bazată pe eficiență și sustenabilitate
Dezvoltat de CNH Industrial în colaborare cu furnizorul său de tehnologie Autonomus Solutions Incorporated, liderul industriei de soluții autonome off-road, tractorul autonom New Holland NHDrive este un vehicul fără pilot care are autonomie completă și care poate fi monitorizat și controlat prin intermediul unui calculator sau prin intermediul unei tablete portabile cu interfață. Acestea le dau fermierilor posibilitatea de a accesa datele din tractor și implement, de oriunde s-ar afla, în locații diferite.

Acest lucru facilitează luarea deciziilor în timp util. Mai mult decât atât, fermierii vor avea control total și drept de proprietate asupra datelor colectate.

Un ecran reprezintă grafic drumul pe care îl parcurge tractorul, un altul afișează date transmise în timp real de cameră, oferind utilizatorului până la patru imagini (două din fața utilajului și două din spate). Un al treilea ecran permite monitorizarea și modificarea datelor utilajului și parametrii implementului precum viteza motorului, nivelul de combustibil și setările implementului, incluzând norma de însămânțare sau adâncimea de lucru. De asemenea, drumul către solă poate fi programat indiferent dacă se iau în calcul drumuri de exploatare sau drumuri principale.

Tractorul NHDrive autonom poate fi echipat cu o semănătoare, fiind astfel capabil să însămânțeze autonom următoarea cultură, imediat în spatele combinei.
Parametrii tractorului și ai implementului pot fi monitorizați și controlați permanent, folosind o aplicație instalată pe tabletă, ideală pentru automatizare supravegheată, putându-se astfel face modificări ori de câte ori este nevoie.

Capabil să lucreze 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, tractorul NHDrive ajută la reducerea riscurilor asociate cu erorile umane așa cum rezultă din planurile predeterminate și optimizate ale tuturor categoriilor
de activități. De asemenea, tractorul atingă niveluri de productivitate și eficiență mai înalte decât tehnologia tradițională.

În viitor, tractorul NHDrive va fi capabil de automatizarea deplină a manipulării cerealelor în timpul campaniei de recoltare când, prin echiparea sa cu o remorcă, va putea efectua operații de încărcare, transport și descărcare.

Două tractoare într-unul singur

Tractorul NHDrive este echipat cu o cabină identică cu a unui tractor T8 standard. Acest lucru înseamnă că tractorul poate fi folosit și pentru operații care nu suportă încă autonomie completă precum operațiile cu încărcător frontal sau transportul cu viteză ridicată pe drumurile publice.

În ceea ce privește activitățile desfășurate în jurul fermei, tractorul NHDrive se poate deplasa pe trasee predefinite. Este nevoie doar să programați încotro să se deplaseze și ce trebuie să facă odată ajuns la destinație, iar tractorul se va apuca de treabă, fie individual, fie în tandem cu alte utilaje.

Tractorul NHDrive utilizează tehnologia agricolă de precizie avansată PLM (Precision Land Management) care este foarte accesibilă tuturor utilizatorilor și care este în mod continuu susținută de specialiștii New Holland.

De asemenea, tractorul se deplasează pe drumurile practicabile din câmp, care sunt indicate de software, după ce acesta ia în calcul parametrii legați de dimensiunea și forma solelor, obstacole existente și lățimea implementului care urmează să fie utilizat. Mai mult decât atât, tractorul este pe deplin compatibil cu toate soluțiile PLM. Pe viitor, acest tractor va avea abilitatea de a utiliza datele privind producția anterioară și de a efectua operații de maximă precizie, an după an. Rezultatele sunt creșterea eficienței operaționale și capacitatea de a realiza lucrările într-un timp cât mai scurt.

Datorită unei combinații de radare tip LiDAR (gamă de lasere de detectare) și de camere RGB, tractorul poate detecta o gamă largă de tipuri de obstacole din câmp. Atunci când un obstacol este detectat, tractorul trimite un mesaj către interfața interactivă, iar persoana responsabilă va decide dacă tractorul poate evita sau ocoli obstacolul și modalitatea în care va face acest lucru.
În viitor, întreaga gamă de tractoare, precum și alte echipamente agricole vor fi echipate cu tehnologia NHDrive. Totodată, este posibilă eliminarea completă a cabinei în construirea viitoarelor tractoare autonome.

FASTBALE de la KVERNELAND, PRESA DE BALOTAT CILINDRICĂ CE POATE LUCRA NON-Stop

Echipa Kverneland din Kerteminde, Danemarca, a organizat recent un eveniment în câmp unde vizitatorii au putut vedea în lucru revoluționara presă pentru baloți cilindrici FastBale non-stop, în sensul ca nu mai este necesară oprirea tractorului pentru descărcarea balotului.
Cele mai recente îmbunătățiri aduse producerii de baloți în regim non-stop (fără oprire) includ un kit de eliberare a balotului, făcând posibilă dispunerea baloților pe aceeași parte, imediat ce sunt expulzați din sistemul de balotat și dezvoltarea unui kit cu aplicator de folie, util fermierilor ce doresc o alternativă folosirii plasei de protecţie a balotului.

kv_fastbale_013_kvg_large

Proiectată și dezvoltată în centrul de competență pentru producerea balotierelor Kverneland Group, din Ravenna, Italia, FastBale este expresia a două premiere mondiale: în primul rând, la momentul actual, este singura balotieră non-stop (fără oprire) cu cameră fixă, iar în al doilea rând, este singura balotieră din lume care folosește combinația camerei fixe cu sistemul de înfoliere a balotului.
Modul de funcționare al mașinii agricole este realmente inovator, având cele două camere dispuse în serie, fapt ce impune funcționare sincronizată și în tandem. Având rolul unei pre-camere, prima secțiune a balotierei FastBale produce două treimi din balot. De îndată ce pre-camera determină atingerea densității optime a balotului, fluxul continuă la nivelul camerei principale a balotului făcând posibilă continuarea procesului de balotare.

Pre-camera este apoi deschisă, transferând balotul format în camera principală unde va fi adus la dimensiunea maximă de 1,25m. Odată ce procesul de formare a balotului s-a finalizat, fluxul de lucru revine la nivelul pre-camerei, permițând funcționarea continuă a balotierei. Apoi, plasa este aplicată pe întregul balot, iar capacul posterior al balotierei se deschide determinând astfel transferul balotului către secția destinată înfolierii.

Pentru a facilita transferul balotului in siguranţă, echipa de ingineri a proiectat cadrul sistemului de înfășurare pe un sistem de prindere paralel. Acesta face posibil ca sistemul de înfășurare să fie dispus mai jos astfel încât să fie în contact complet cu balotul chiar în timp ce acesta se rostogolește dinspre camera principală. Acest sistem înlătură nevoia unui procedeu complet de transfer mecanic.

fastbale-de-la-kverneland

În acest punct, sistemul de înfășurare este ridicat astfel încât să permită celor două brațe să înfășoare balotul. Spre deosebire de mecanismele tradiționale de înfășurare a balotului, balotiera FastBale, cu cele două brațe ale sale, reinventează procedeul de înfășurare, rotindu-se în plan vertical. Odată finalizat procesul, sistemul de înfășurare este coborât, iar cilindrul din spatele acestuia este ridicat, eliberând cu grijă balotul pe sol.

Toate etapele de balotare și înfoliere se întâmplă sincronizat în timp ce mașina de balotat Kverneland FastBale se află în mișcare non-stop față de sol, fiind tractată de tractor.
Design-ul ingenios al FastBale le-a permis celor de la centrul de competență să producă o mașină extrem de compactă – FastBale fiind mai mică decât orice altă balotieră cu sistem de înfășurare existentă pe piață.

După o perioadă de teste, FastBale va fi lansat într-o serie limitată pentru sezonul 2016.

Dezvoltarea balotierei FastBale reprezintă rezultatul imediat al investițiilor semnificative ale Kverneland Group în tehnica de producere a balotierelor, acesta urmărind o poziție de lider de piață în sectorul preselor de baloți rotunzi.

Despre Kverneland Group

Kverneland Group este o companie internațională, lider de piată, ce dezvoltă, produce și distribuie mașini agricole și servicii de tehnica agrara. Kverneland Group oferă un pachet amplu de produse care vizează comunitatea agricolă si care acoperă cele mai diverse domenii: pregătire a solului, semănat, furajare și echipamente destinate balotării, împrăștierii, pulverizării și oferă soluții electronice pentru tractoare si utilaje agricole. Pentru mai multe informații despre Kverneland Group puteți accesa www.kvernelandgroup.com.

Despre AgroConcept Impex
Începând cu 1 ianuarie 2016, AgroConcept este unic importator și distribuitor New Holland Agriculture și Kverneland în România. Principalele domenii de activitate ale AgroConcept sunt comercializarea de utilaje și echipamente agricole, asigurarea unui serviciu complet de asistență (service și piese de schimb) și furnizarea de soluții financiare avantajoase. Mai multe informații despre AgroConcept pot fi accesate online pe www.agroconcept.ro.

 

Adauga un comentariu

You must be logged in to post a comment.